Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-11, 14:57   #2791
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
W ogóle - mam naturalny dosæ zimny odcieñ w³osów a wiem ¿e s± takie saszetki marion do br±zu i do rudo¶ci które wydobywaj± kolor (nie szamponetki tylko maseczki), próbowa³y¶cie? Chcia³abym wkrótce kolor ociepliæ ale nie na ¿ó³æ jak po miodzie, tylko taki kasztan bardziej jak po hennie ale bez farby i bez henny. Czy takie maseczki to dobre rozwi±zanie na ch³odny ciemny br±z?
U¿ywa³am maseczek z Marion do br±zowych i do rudych w³osów, mam nadzieje, ¿e o te same chodzi Ja mam swoje w³osy w kolorze ciemnego br±zu i br±zowa w sumie na kolor chyba niewiele wp³ynê³a, za to t± do rudych namiêtnie u¿ywa³am, oczywi¶cie w³osy zrudzia³y, dopiero po dobrych kilku myciach kolor siê wyp³uka³, jednak w dalszym ci±gu w na prawdê sztucznym ¶wietle w³osy, które potraktowa³am mask± b³yszcz± siê na rudo/czerwono i jestem mniej wiêcej w stanie wskazaæ odrost Ale jest to jedynie delikatna po¶wiata, dla ludzi z otoczenia jest to niewidoczne, ja to widzê, bo wiem, co na g³owê nak³ada³am i siê swoim w³osom przygl±dam
Stary 2015-01-11, 15:00   #2792
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Chatul - A ja uwa¿am ¿e to bardzo fajnie i podziwiam takich ludzi bo to tyczy siê ca³ego ¿ycia. Tacy ludzie troszcz± siê o to by nie nosiæ skóry, futra czy kosmetyków testowanych na zwierzakach podczas gdy wielu ludzi o tym nie my¶li. Sama mam kilka ulubionych przepisów bez miêsa i s± bardzo smaczne i proste Masz jakie¶ ciekawe przepisy? Chêtnie bym spróbowa³a bo wegañskich chyba jeszcze nie jad³am.
Na pewno co¶ wegañskiego jad³a¶
A z polecanych przeze mnie rzeczy to mo¿e sajgonki wegañskie albo kotleciki jaglano-dyniowe? Dawa³am na Wiza¿u przepisy na nie: przepis na sajgonki i przepis na kotlety jaglano-dyniowe
Stary 2015-01-11, 15:11   #2793
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê

No to ju¿ nie wiem jakim mam zafarbowaæ dziêkujê
Je¶li chcesz blond na poziomie 8, to niestety najpierw rozja¶niæ.
Ja Ci poleca³am kolory 7.0 lub 8.0, ale w³a¶nie jako pierwszy rzut po rozja¶nianiu, bo najbezpieczniejsze, ¿eby nie uzyskaæ glonowatego koloru.
Sama te¿ 2 pierwsze farbowania zrobi³am na 7 i 8 pó³ na pó³ (niestety bez pog³êbienia natur, tj. bez zer po kropce), ale teraz bêdê prawdopodobnie robiæ 7.2 i 8.1 wymieszanym pó³ na pó³.
.1 neutralizuje rudo¶ci, .2 neutralizuje ¿ó³cie
Ja mam jedno i drugie, dlatego muszê zmieszaæ. Niektóre marki maj± w ofercie .21 lub .12, tego te¿ mo¿na u¿yæ.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:15   #2794
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

zagubiona - To przekona³a¶ mnie, dok³adnie o to mi chodzi. Najbardziej bym chcia³a kasztanowy br±z ale to ju¿ bym musia³a farbê do rozja¶nienia, a chcia³abym tak nieszkodliwie to chocia¿ sobie ocieplê maseczk± W zimnym kolorze trochê trupio wygl±dam bo mi podkre¶la jasn± skórê pod oczami, która dodatkowo taki niebieskawy odcieñ ma hehe

Chatul - Te placuszki z kaszy uwielbiam, tylko bez dyni robiê. Muszê znale¼æ przepisy z awokado bo mam awokadow± fazê, ale dyniowe dania te¿ na pewno spróbujê, dziêki
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:22   #2795
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chcesz blond na poziomie 8, to niestety najpierw rozja¶niæ.
Ja Ci poleca³am kolory 7.0 lub 8.0, ale w³a¶nie jako pierwszy rzut po rozja¶nianiu, bo najbezpieczniejsze, ¿eby nie uzyskaæ glonowatego koloru.
Sama te¿ 2 pierwsze farbowania zrobi³am na 7 i 8 pó³ na pó³ (niestety bez pog³êbienia natur, tj. bez zer po kropce), ale teraz bêdê prawdopodobnie robiæ 7.2 i 8.1 wymieszanym pó³ na pó³.
.1 neutralizuje rudo¶ci, .2 neutralizuje ¿ó³cie
Ja mam jedno i drugie, dlatego muszê zmieszaæ. Niektóre marki maj± w ofercie .21 lub .12, tego te¿ mo¿na u¿yæ.
Dziêkujê bardzo jednak nie wiem czy sobie nie odpuszczê bo zostanê ³ysa
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:28   #2796
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêkujê bardzo jednak nie wiem czy sobie nie odpuszczê bo zostanê ³ysa
Masz o tyle dobr± sytuacjê, ¿e jedno rozja¶nianie na wodzie 9% pewnie by wystarczy³o. Ale to zale¿y od obecnej kondycji w³osów.
Ja, bior±c siê za rozja¶nianie, mia³am cud miód malinê, a¿ psioczy³am, ¿e te w³osy "za" zdrowe s±. Bo co nie na³o¿y³am, to by³o dobrze, umy³am tylko szamponem - te¿ by³o dobrze.
Stary 2015-01-11, 15:30   #2797
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
zagubiona - To przekona³a¶ mnie, dok³adnie o to mi chodzi. Najbardziej bym chcia³a kasztanowy br±z ale to ju¿ bym musia³a farbê do rozja¶nienia, a chcia³abym tak nieszkodliwie to chocia¿ sobie ocieplê maseczk± W zimnym kolorze trochê trupio wygl±dam bo mi podkre¶la jasn± skórê pod oczami, która dodatkowo taki niebieskawy odcieñ ma hehe
Mam nadziejê, ¿e wszystko wyjdzie tak jak chcesz i bêdziesz zadowolona Oczywi¶cie chwal siê efektami

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 15:30   #2798
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Cytat:
Masz o tyle dobr± sytuacjê, ¿e jedno rozja¶nianie na wodzie 9% pewnie by wystarczy³o. Ale to zale¿y od obecnej kondycji w³osów.
Ja, bior±c siê za rozja¶nianie, mia³am cud miód malinê, a¿ psioczy³am, ¿e te w³osy "za" zdrowe s±. Bo co nie na³o¿y³am, to by³o dobrze, umy³am tylko szamponem - te¿ by³o dobrze.
No moje ostatnio s± straszne. Pl±cz± siê, s± suche i wypadaj± na potêgê
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:48   #2799
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
Ooosz Ty ! poka¿
Mój fox dojdzie dopiero w poniedzia³ek
Zamowilam dopiero i zaplacilam karta, przesylka dojdzie moze za trzy dni wtedy zrobie zdjecie. Juz sie nie moge doczekac na wyprobowanie, przydalby mi sie maly ' late winter trim'.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:15   #2800
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:

Miska - Bo zawiera ester metylowy i w organizmie powstaje wtedy metanol - naukowcy i tak siê o to non stop sprzeczaj±, ogl±da³am dokument gdzie testowali na szczurach a tak¿e wypowiadali siê ludzie którzy wypijali sporo napojów z aspartamem i mieli zaniki pamiêci oraz inne problemy (a wiadomo jak du¿o takich napoi wypija siê w Anglii czy Ameryce, praktycznie zastêpuj± wodê a w Anglii wiêskzosæ napoi jakie widujê do rozcieñczania s± z aspartamem). Szczury po prostu zdycha³y od guzów. Wiem, ¿e w ma³ej ilo¶ci to jest nieszkodliwe, ale sama tego nie pijê bo nawet nie czujê siê po tym dobrze i strasznie mnie suszy wiêc s³odzê miodem lub cukrem
i metanol powoduje raka? pierwsze s³yszê.
sorki, mam alergiê na zwrot " powoduj± raka mózgu"
moje dziecko nie pi³o aspartamu a zachorowa³o.
Gdyby tak ³atwo mo¿na by³o znale¼æ przyczyne nowotworów, to my¶lê, ¿e by³oby ich coraz mniej, bo ludzie unikaliby substancji je wywo³uj±cych. Wiadomo, ¿e mówi sie o czynnikach, które mog± siê przyczyniæ do okre¶lonych chorób, ale to nie jest podstawa do ich wywo³ania.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
No moje ostatnio s± straszne. Pl±cz± siê, s± suche i wypadaj± na potêgê
dobrze, ze to piszesz bo ju¿ Ciê mia³am mêczyæ o skuteczny i ma³o inwazyjny sposób rozja¶niania w³osów

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2015-01-11 o 16:16
Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:17   #2801
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
i metanol powoduje raka? pierwsze s³yszê.
sorki, mam alergiê na zwrot " powoduj± raka mózgu"
moje dziecko nie pi³o aspartamu a zachorowa³o.
Gdyby tak ³atwo mo¿na by³o znale¼æ przyczyne nowotworów, to my¶lê, ¿e by³oby ich coraz mniej, bo ludzie unikaliby substancji je wywo³uj±cych. Wiadomo, ¿e mówi sie o czynnikach, które mog± siê przyczyniæ do okre¶lonych chorób, ale to nie jest podstawa do ich wywo³ania.
[/COLOR]

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

dobrze, ze to piszesz bo ju¿ Ciê mia³am mêczyæ o skuteczny i ma³o inwazyjny sposób rozja¶niania w³osów
Zgadzam siê, te¿ mam alergie na teksty typu: jad³ s³odzik/spa³ z telefonem przy ³ó¿ku to ma raka. No ludzie, to zwiêksza grupê ryzyka, ale nie powoduje stricte chorób.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 18:47   #2802
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Bo co nie na³o¿y³am, to by³o dobrze, umy³am tylko szamponem - te¿ by³o dobrze.
ja mam tak teraz. i w ogóle nie ma ró¿nicy. Szampon Z SLS - ok, od¿ywka taka siaka i owaka - ok. Olej jakikolwiek -ok. Brak oleju te¿ ok
Wczoraj w nocy kiedy wpad³a do nas s±siadka z wa³kami to jeszcze mówi³a ¿e niektórzy to nie musz± wa³ków u¿ywaæ haha a mia³am takie ruloniki jakbym lokówk± robi³a a ja tylko umy³am w³osy i da³am maskê BingoSpa Ale po spaniu ju¿ nie to samo
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 18:56   #2803
Klaudenc
Moderator

Miska - Dlatego pisa³am, ¿e zdania naukowców s± podzielone i grupa która robi³a badania na szczurach podaj±c im czysty aspartam dosz³a ¿e te szczury w³a¶nie dostawa³y guzów od tej substancji i zdycha³y, a u wiê¼niów którzy testowali wyst±pi³a ¶lepota. Przecie¿ nie wziê³am sobie tego z kosmosu, po prostu pokazali swoje badania co nie znaczy ¿e musz± mieæ racjê Wiêc jest to sprostowane, niestety nie mam linku do tego filmu a szkoda. Dotyczy³o to tej odmiany choroby i wyja¶niali powi±zania. Ludzie wielu rzeczy nie wiedz± i siê nie dowiedz±, mo¿e jest kto¶ kto odkry³ powód ale nie ujawni³ i siê nie dowiemy, ale mo¿e to wiele rzeczy byæ i nie byæ, prawda To tak samo jak palenie ponoæ zabija i pisz± to na paczkach, ale s± tacy co pal± i ¿yj± d³ugo, a jest zdrowe dziecko i nagle choroba. Mog³am u¿yæ lepszego zdania po prostu
Z rozja¶nianiem to interesuj±co wygl±da, mo¿e Ci siê przyda:
http://kosmetyczna-hedonistka.blogsp...ny-sposob.html

zagubiona - no ale to za parê miesiêcy pewnie zrobiê, chyba ¿e znajdê od¿ywkê farbuj±c± na br±zy której u¿ywa³am kiedy¶ i dzia³a³a

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-11 o 19:00
Stary 2015-01-11, 20:07   #2804
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Cytat:
Zaciekawi³a mnie wzmianka o naparze z czarnej rzepy mo¿e wypróbujê , ciekawe czy da rezultaty

I tak zauwazy³am ¿e moje w³osy przyciemnia olejek rycynowy , wiêc bêdê go katowaæ

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-11 o 20:21
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 20:11   #2805
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Zamowilam dopiero i zaplacilam karta, przesylka dojdzie moze za trzy dni wtedy zrobie zdjecie. Juz sie nie moge doczekac na wyprobowanie, przydalby mi sie maly ' late winter trim'.
- Zazdraszczam Niech Ci s³u¿±. Gdzie zamawia³a¶ i ile da³a¶?
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-11, 20:35   #2806
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym siê ba³a u¿yæ tej metody na farbowanych na czarno czy prawie czarno w³osach. W najlepszym wypadku nie stanie siê nic i nie bêdzie ró¿nicy w kolorze, ale obawia³abym siê jakich¶ ¿ó³to-zielonych refleksów.
Stary 2015-01-11, 21:03   #2807
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Przeje¼dzi³am wczoraj prawie 3/4 Biedronek w moim mie¶cie ¿eby dorwaæ maskê Romantic w promocyjnej cenie. Uda³o mi siê znale¼æ tylko t± z jedwabiem. Podobno daje bardzo pozytywne efekty. A ¿e nie jestem restrykcyjn± CG - powinno byæ OK
Muszê siê te¿ Wam pochwaliæ, ¿e w koñcu nauczy³am siê robiæ koczka ¶limaczka w taki sposób, ¿e nie ci±gnie mi cebulek...ostatnio zawinê³am tak mokre. Jak je rozpl±ta³am to siê napatrzeæ nie mog³am Nie bêdê musia³a i¶æ do fryzjera i poprawiaæ cieniowania...wystarczy tylko odpowiednie upiêcie Koñcówki podetnê u mamy
Stary 2015-01-11, 21:52   #2808
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja bym siê ba³a u¿yæ tej metody na farbowanych na czarno czy prawie czarno w³osach. W najlepszym wypadku nie stanie siê nic i nie bêdzie ró¿nicy w kolorze, ale obawia³abym siê jakich¶ ¿ó³to-zielonych refleksów.
No masz racjê, chocia¿ ta pani z ciemnych w³osów chyba robi³a. Ale z naturalek, tak¿e inna bajka. Naturalki siê inaczej rozja¶niaj± takimi naturalnymi sposobami
A przyciemniaj± mocno ³upiny z orzecha w³oskiego, praktycznie jak farba i trzeba uwa¿aæ by r±k nie zabrudziæ. Podlinkujê jakby kto chcia³:
http://blogeve-evel.blogspot.co.uk/2...iego-moja.html
Chcia³abym tego spróbowaæ, ale w tym kraju to ciê¿ko jakie¶ takie drzewa znale¼æ, w Polsce to na podwórku mia³am
Stary 2015-01-11, 22:08   #2809
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
A przyciemniaj± mocno ³upiny z orzecha w³oskiego, praktycznie jak farba i trzeba uwa¿aæ by r±k nie zabrudziæ. Podlinkujê jakby kto chcia³:
http://blogeve-evel.blogspot.co.uk/2...iego-moja.html
Chcia³abym tego spróbowaæ, ale w tym kraju to ciê¿ko jakie¶ takie drzewa znale¼æ, w Polsce to na podwórku mia³am
Jestem tylko ciekawa tego jak w³osy zachowuj± siê po u¿yciu takiej farby z orzecha w³oskiego tzn. barwnik z w³osa wyp³ukuje siê ca³kowicie ? Kto¶ wie?
ju¿ doczyta³am

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-11 o 22:11
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 23:26   #2810
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Mo¿e dla was to jest nic i zignorujecie ten post ale chcia³am siê pochwaliæ to co dokona³am dziêki waszej wiedzy g³ównie z dzia³u dla zakrêconych i tego w±tku pierwsze zdjêcie zrobione w wakacje 2013 drugie wczoraj niestety prze¶wietlone lamp± a szkoda bo straci³y na uroku. Jeszcze nie jest to idea³ ale skoro tyle da³o mi siê osi±gn±æ to my¶lê, ¿e mo¿e byæ tylko lepiej. Z tej "imponuj±cej objêto¶ci" ³ysego przedzia³ka, prze¶witów i wygolonego boku do tego co jest dzi¶ w³osy oczywi¶cie kilka razy podcinane zazwyczaj co 6 tygodni a oko³o 2 temu pozby³am siê jakie¶ 5 cm
Wszelkie wskazówki mile widziane, póki co nie wiem co zrobiæ z t± grzywk± zawiniêta mi siê nie podoba a prosta tym bardziej
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3373.jpg (92,2 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg CAM00622.jpg (122,6 KB, 58 za³adowañ)
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 02:34   #2811
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e dla was to jest nic i zignorujecie ten post ale chcia³am siê pochwaliæ to co dokona³am dziêki waszej wiedzy g³ównie z dzia³u dla zakrêconych i tego w±tku pierwsze zdjêcie zrobione w wakacje 2013 drugie wczoraj niestety prze¶wietlone lamp± a szkoda bo straci³y na uroku. Jeszcze nie jest to idea³ ale skoro tyle da³o mi siê osi±gn±æ to my¶lê, ¿e mo¿e byæ tylko lepiej. Z tej "imponuj±cej objêto¶ci" ³ysego przedzia³ka, prze¶witów i wygolonego boku do tego co jest dzi¶ w³osy oczywi¶cie kilka razy podcinane zazwyczaj co 6 tygodni a oko³o 2 temu pozby³am siê jakie¶ 5 cm
Wszelkie wskazówki mile widziane, póki co nie wiem co zrobiæ z t± grzywk± zawiniêta mi siê nie podoba a prosta tym bardziej
Rewelacja!
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 05:56   #2812
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Super zmiana!
A co do grzywki - zapu¶æ w takim razie.
Stary 2015-01-12, 06:28   #2813
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Daleko im do idea³u ale na pewno s± lepsze nie ¶wiecê ju¿ ³ys± czaszk± i nie straszê suchymi piórami. Grzywkê póki co podpinam do góry bo na krem do loków stoi prosto bo zbyt krótka ale jak zapu¶ci³am ³ysy bok zapuszczê i to a z wasz± pomoc± pewnie jeszcze poprawiê ogólny stan w³osów W±tek - magia
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 06:48   #2814
201605161428
Konto usuniête

A ja mam ostatnio wyrabane na loczki, od sylwestra wrocilam do prostownicy i jest to o niebo wygodniejsze przy krotkich wlosach
Zdjecia skomentuje z kompa, bo na telefonie nie wyswietla.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-01-12 o 06:56
Stary 2015-01-12, 06:55   #2815
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Cytat:
super zmiana

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 07:29   #2816
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Zazdraszczam Niech Ci s³u¿±. Gdzie zamawia³a¶ i ile da³a¶?
Na frisørsaks.dk. Profesjonalne nozyczki fryzjerskie online. Ten model akurat kosztowal 268 koron, razem z przesylka nieco ponad 300 DKK.

Cytat:
Mo¿e dla was to jest nic i zignorujecie ten post ale chcia³am siê pochwaliæ to co dokona³am dziêki waszej wiedzy g³ównie z dzia³u dla zakrêconych i tego w±tku pierwsze zdjêcie zrobione w wakacje 2013 drugie wczoraj niestety prze¶wietlone lamp± a szkoda bo straci³y na uroku. Jeszcze nie jest to idea³ ale skoro tyle da³o mi siê osi±gn±æ to my¶lê, ¿e mo¿e byæ tylko lepiej.
Bardzo ladne zmiana w objetosci zwlaszcza piorunujaca.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 12:11   #2817
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
W³osy mi sie znów krêc±. Przede mn± jeszcze d³uga droga, ale dzisiejsze spojrzenie w lustro da³o mi nadziejê na d³ugie w³osy
My¶lê, ¿e bêdzie jeszcze wiêkszy sza³ ze skrêtem, jak urosn±
Moje przewa¿nie, jak s± tej d³ugo¶ci, nie chc± falowaæ, ³api± skrêt wraz z d³ugo¶ci±

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
jakie skarby :3 mnie kusz± zakupy jakie¶ nowe, ale mam ju¿ takie zapasy do zdenkowania, moja silna wola jeszcze jako¶ siê trzyma, ale czujê, ¿e bêdzie coraz ciê¿ej
Dlatego ja kupi³am g³ównie rzeczy dla skóry g³owy, ale t± afrykañsk± maskê z awokado i mleczkiem kokosowym musia³am, choæ pewnie mnie spuszy

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

W za³±czniku moje w³osy dzieñ po myciu, po chodzeniu 1 dzieñ w warkoczu. Reanimacja takich str±ków to koszmar, dlatego zazwyczaj po prostu zwi±zujê. :/
Kurczê, moje te¿ na drugi dzieñ siê str±czkowaæ zaczynaj±, ale to przez silikony pewnie, muszê te¿ czê¶ciej oczyszczaæ i skóry g³owy marudzi, chyba znowu je odstawiê na jaki¶ czas

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Trzymam kciuki za przy¶pieszanie porostu! Sama staram siê przy¶pieszaæ, ale nie idzie mi tak jakbym tego chcia³a
A zakupy ¶wietnie! Sama zamówi³am tê maskê + jeszcze arganow± z tej samej serii, mia³am zamawiaæ balsamy, ale jak zobaczy³am promocjê na maski to stwierdzi³am, ¿e nie bêdê siê mêczyæ z tymi dziwnymi opakowaniami balsamów, wystarczaj±co siê mêczê przy balsamie cedrowym z PO
Noo, te twarde buteleczki to masakra jest Arganow± mog³am wzi±æ, bo u¿y³am raz tej maseczki z awokado i mleczkiem kokosowym i spuszy³o mnie, mog³am siê tego spodziewaæ No ale jeszcze popróbujemy hehe.

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie akurat humektanty zima w ogole nie szkodza. Raz na tydzien chlapie sie odzywka z aloesem i panthenolem i nie ma problemu. Moje wlosy powoli zapominaja co to jest puch. Tylko keratyna w wiekszych ilosciach moglaby im przypomniec.
Zazdroszczê, moje rok temu i teraz po humektantach - jedno wielki sianko Keratyna za to mnie ratuje

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
No w sumie ka¿de w³osy s± inne, jedne bêd± tolerowaæ, drugie nie Kurcze, zazdroszczê, ¿e w³osy zapominaj± co to puch, moje to chyba niereformowalne s±
Moje te¿, moje te¿, nie ³amiemy siê
Specjalnie ten mój puszek zamie¶ci³am, ¿eby¶ nie czu³a, ¿e jeste¶ sama hehe

Cytat:
Dawno nic nie wrzuca³am
Zdjêcia bez lampy
S±, s±, choæ ju¿ nie takie rude - i tak je kocham

Cytat:
Zmieni³a¶ kolor? Przepiêkny jest, uwa¿am ¿e idealne Ci pasuje
W ogóle - mam naturalny dosæ zimny odcieñ w³osów a wiem ¿e s± takie saszetki marion do br±zu i do rudo¶ci które wydobywaj± kolor (nie szamponetki tylko maseczki), próbowa³y¶cie? Chcia³abym wkrótce kolor ociepliæ ale nie na ¿ó³æ jak po miodzie, tylko taki kasztan bardziej jak po hennie ale bez farby i bez henny. Czy takie maseczki to dobre rozwi±zanie na ch³odny ciemny br±z?
Mia³am i do br±zu i rudo¶ci
Do br±zu, jak mia³am jeszcze naturalki - da³y mi takie delikatne, z³oto-br±zowe refleksy, ciep³e. Nie bardzo mocno widoczne, ale kilka osób zwróci³o mi uwagê
Do czerwieni u¿ywa³am ju¿, jak robi³am hennê, podkre¶la kolor do¶æ wyra¼nie Z tym, ¿e mam wra¿enie, ¿e one bardziej ocieplaj± kolor, przynajmniej mój

Cytat:
Napisane przez DzieckoWeMgle Poka¿ wiadomo¶æ
Przeje¼dzi³am wczoraj prawie 3/4 Biedronek w moim mie¶cie ¿eby dorwaæ maskê Romantic w promocyjnej cenie. Uda³o mi siê znale¼æ tylko t± z jedwabiem. Podobno daje bardzo pozytywne efekty. A ¿e nie jestem restrykcyjn± CG - powinno byæ OK
Muszê siê te¿ Wam pochwaliæ, ¿e w koñcu nauczy³am siê robiæ koczka ¶limaczka w taki sposób, ¿e nie ci±gnie mi cebulek...ostatnio zawinê³am tak mokre. Jak je rozpl±ta³am to siê napatrzeæ nie mog³am Nie bêdê musia³a i¶æ do fryzjera i poprawiaæ cieniowania...wystarczy tylko odpowiednie upiêcie Koñcówki podetnê u mamy
A ja siê nie polubi³am z romanticiem, ale mia³am te szaro-pomarañczowy z jedwabiem i arganem, T¯ dosta³ do mycia od¿ywk± Ale dziewczyna je w miarê chwalê, to mo¿e Ci siê spodoba

Cytat:
Brawo, piêkny postêp, i ze skrêtem i z objêto¶ci±
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 14:07   #2818
handzia600
perfumowe ADHD

Przysz³y
teraz trzeba powa¿nie zastanowiæ siê jak tu siê ¶ci±æ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg no¿yczki.jpg (75,2 KB, 21 za³adowañ)
Stary 2015-01-12, 15:26   #2819
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Ogromna zmiana, gratuluje!
Dziewczyny porad¼cie mi co¶ na zbyt obci±¿one w³osy. Myje od dwóch zmyæ szamponem z chamskim SLS i od¿ywki nawet nie daje, a one dalej tak ¶liskie, ¿e gumka spada i t³uste po 24h!
Stary 2015-01-12, 15:45   #2820
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Równie¿ wpad³am w olejowy na³óg i olejujê wszystko
Rokitnik podobnie jak tamanu ³adnie mi dzia³a na niespodzianki na twarzy, choæ jest chyba mniej znany w tej kwestii, ni¿ w³a¶nie tamanu.
- Rokitnik te¿ mam i bardzo go lubiê, choæ przez kolor jest nieco bardziej problematyczny, dlatego dodajê go g³ównie do mojej mieszanki OCM. Ogólnie lubiê robiæ mieszanki na w³osy, czasami jeden olej solo mi nie pasuje, ale ju¿ pó³ na pó³ z innym, jest super .

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Mówiê, ja bym pewnie nie wytrzyma³a i co¶ jej odpowiedzia³a Swoj± drog±, bardzo mi³a z niej osoba, skoro potrafi podej¶æ do kogo¶ w pracy i ochrzaniæ go za jego wygl±d Ciekawe, czy sama by chcia³a, ¿eby jej kto¶ powiedzia³, ¿e wygl±da fatalnie, bo kto to widzia³ robiæ z loków taki puch
- Te¿ bym co¶ powiedzia³a :P

Ogólnie, co do picia oleju lnianego, to o wiele wiêcej dobrego jest w ziarenkach Wiêc lepiej piæ kisiel z ziarenkami, zw³aszcza ¿e nie ma pewno¶ci czy do czasu a¿ olej trafi³ w wasze rêce, by³ w³a¶ciwie przechowywany.

sandra1515, super efekty!

paulownia, a jaki model kupi³a¶? :P

handzia600, piêkne te Twoje no¿yczki!

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ogromna zmiana, gratuluje!
Dziewczyny porad¼cie mi co¶ na zbyt obci±¿one w³osy. Myje od dwóch zmyæ szamponem z chamskim SLS i od¿ywki nawet nie daje, a one dalej tak ¶liskie, ¿e gumka spada i t³uste po 24h!
- krótka rada, wywal prostownicê

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2015-01-12 o 15:55
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.