Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 13:47   #961
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

a ja dziś pospałam jak nigdy - ale mała nadal bardzo aktywna, chyba za aktywna, dużo się wczoraj o tym naczytałam i jak nie uspokoi się do wieczora pojadę na IP
a dlaczego jak jest za bardzo aktywna to źle? ja staram się nie czytać właśnie o takich rzeczach, bo zaraz u siebie się doszukuję

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
po wizycie
wszystko ok ktg idealne obyło się bez usg
przytyło nam się równe 9 kg
za udaną wizytę
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:47   #962
rona1906
Raczkowanie

Hej my juz po obiadku, zostajemy w szpitalu dzien dluzej, bo na ktoryms ktg wyszedl niepokojacy spadek tetna... Z dodatkowego usg wyszlo wszystko w porzadku, przeplywy dobre i nawet widzialam siusuaka mojego synka w 3d jeszcze jeden zapis dzis i jeden jutro i mam nadzieje, ze w koncu wrove do domu...
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:48   #963
MaMusKA29
Wtajemniczenie

niunia ona- super że wszystko ok,

Co do częstotliwości wizyt ja miałam co 4 tygodnie teraz od 28 tc mam co 3 tygodnie, a po 35 tc będę miała co 2 tyg, tak bynajmniej mówiła mi moja gin. Jak byłam w ciąży 5 lat temu to do samego końca wizyty miałam co 4 tygodnie.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:50   #964
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a dlaczego jak jest za bardzo aktywna to źle? ja staram się nie czytać właśnie o takich rzeczach, bo zaraz u siebie się doszukuję

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

za udaną wizytę
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

Hottie07 Jesli cie to martwi to jedz na IP. moj jest czasami bardzo aktywny a czasami mniej, ale jednej nocy nie moglam usnac, tak mnie kopal, i tez sie lekko przerazilam. Tylko ze po godzinie sie uspokoilo, i poszlismy spac.
zjem obiad ( na diecie muszę o tym pamiętać) i jadę na IP.

Zbyt duża aktywność dziecka może być spowodowana jego niedotlenieniem. Tyle mnie przy tej cukrzycy straszą tym niedotlenieniem , że wolę to sprawdzić.

mała w nocy spała - choć TŻ mówił, że ja spałam a on się z nią bawił. A dziś od rana jest bardzo aktywna - 10 ruchów to ja mam chyba na 5 minut. Nigdy taka niespokojna nie była.

Może jestem przewrażliwiona, ale już mnie w tej ciąży tyle spotkało, że wolę dmuchać na zimne.
Stary 2015-01-12, 13:51   #965
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej my juz po obiadku, zostajemy w szpitalu dzien dluzej, bo na ktoryms ktg wyszedl niepokojacy spadek tetna... Z dodatkowego usg wyszlo wszystko w porzadku, przeplywy dobre i nawet widzialam siusuaka mojego synka w 3d jeszcze jeden zapis dzis i jeden jutro i mam nadzieje, ze w koncu wrove do domu...
lepiej wyjść dzień później ale ze 100% pewnością, że wszystko gra
ważne, że wszystko po usg w porządku a pewnie to był tylko chwilowy spadek może jedno dziecko szturchło drugie i wtedy maszyna zwariowała

Stary 2015-01-12, 13:55   #966
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno wszystko bedzie dobrze kochana 3mam kciuki

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:

Zbyt duża aktywność dziecka może być spowodowana jego niedotlenieniem. Tyle mnie przy tej cukrzycy straszą tym niedotlenieniem , że wolę to sprawdzić.

mała w nocy spała - choć TŻ mówił, że ja spałam a on się z nią bawił. A dziś od rana jest bardzo aktywna - 10 ruchów to ja mam chyba na 5 minut. Nigdy taka niespokojna nie była.

Może jestem przewrażliwiona, ale już mnie w tej ciąży tyle spotkało, że wolę dmuchać na zimne.
To jedz kochana na IP
My same najlepiej znamy nasze dzieci w naszych brzuszkach i ich aktywnosc, a jesli ciebie to niepokoi, to lepiej sprawdzic, nic sie nie stanie a bedziesz spokojniejsza, to prawda zbyt czeste ruchy, u dzieci, ktore nas zaczynaja niepokoic, warto sprawdzac jak piszesz..... tez o tym czytalam.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

meganka mysle o tobie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:55   #967
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

a to ja nigdy nie miałam takiej sytuacji żeby tyle kopał. Czasem kopnie z 5 razy a potem kilka godzin odpoczywa moje dziecko to bardziej główkę wypina niż kopie nóżkami a o tym niedotlenieniu to nie wiedziałam.

a poza tym to Ty najbardziej znasz swoje ciało i dziecko i wiesz jakie ma pory aktywności. I faktycznie jak czujesz, że jest za bardzo aktywna to pędź na IP. Nikt Cię stamtąd nie wyrzuci, a lepiej wiedzieć czy z małą wszystko ok.

Stary 2015-01-12, 14:00   #968
olajakzam
Raczkowanie

witajcie!
pierwszy raz zamowiłam na gemini, zawsze tak długo realizuja zamowienie???;/ bo juz chyba z tydz a odpisali ze wysla dopiero we środe no a od weekendu czeka mnie pranie bo jeszcze wszystkich ubranek nie zwiozłam...
jutro wizyta
Stary 2015-01-12, 14:04   #969
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
lepiej wyjść dzień później ale ze 100% pewnością, że wszystko gra
ważne, że wszystko po usg w porządku a pewnie to był tylko chwilowy spadek może jedno dziecko szturchło drugie i wtedy maszyna zwariowała
Synek chhba nie lubi tego ktg, zazwyczaj tak sie wierci i kopie jakby go cos uwieralo

crystal dziekuje za kciuki!
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:08   #970
mama_kasia88
Raczkowanie

hej, hej... nie było mnie 1,5 dnia a czytania- 9 stron nieźle spamujecie

Przede wszystkim MEGANKA trzymam mocno kciuki! Jak już będziesz coś wiedzieć daj nam koniecznie znać. Nie stresuj się jesteś w szpitalu pod fachową opieką- wszystko będzie dobrze!

Widziałam że dużo mamusiek w "remontowych nastrojach"... Wiem, że w 3 trymestrze to mega meczące, ale już na lata... Dużo cierpliwości! i oby wszelkie remonty jak najszybciej się skończyły! i oczywiście z pełnym sukcesem

Gratuluję udanych wizyt Oby same dobre wieści teraz już były

Co do szczepionek, to generalnie w lipcu 2012 szczepiliśmy engerixem. I w szpitalu nie zgodzili zaszczepić się szczepionką przyniesioną z przyszpitalnej apteki, gdyż "nie mają pewności jak szczepionka była przechowywana". Wiec szczepiliśmy po ok 2 tyg w przychodni, oczywiście odpłatnie. Euvax nie zawiera w sobie czystej rtęci więc na składzie tego nie bedzie. Powiem Wam że pare miesięcy po pierwszym porodzie wyszła info ze jakas tam serie własnie euvaxa wycofali... wielu naszych znajomych chodziło z duszą na ramieniu.... Po za tym (o ile się nie mylę) euvax podają tylko w Polsce i Rumuni... a dlaczego? bo jest koreańskiej produkcji, jest tańszy i "wygrał" przetarg....
AAA i niewielu rodziców wie, że jeśli zdecyduje się szczepić engerixem to MUSI kontynuować szczepienia w wersji 5w1 albo 6w1.
I w szpitalu pediatra jak powiedziałam że odmawiam skomentowała tylko ze dobrze robimy...
Ogólnie później się okazało że młody miał obniżone napięcie mięśniowe i wówczas odwleczenie szczepienia chociaż o te 2 tyg okazało się dobrym wyjściem...
Z małą robimy tak samo
Ale temat jest ciężki i nadal nie mam 100% pewności czy aby an pewno dobrze robimy...

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:12   #971
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie szyjka oki, wody płodowe podwyższone ale jeszcze w normie więc spoko,i młody też oki -waży 2100 moje kochane .Zrobił mi wymazz pochwy i też jest oki i ten wymas GBS czy jak on tam sie nazywa. Nastepna wizyte mam 17 lutego ale położna powiedziałą że mozę sie zdarzyć że nie dotrwam do tej wizyty ....matko to już prawie tuż tuż
Ulga czuje ulge!
super, cóż za wieści!

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witam w 32 tygodniu pokazuję brzuszek i idę Was nadrabiać
śliczny brzuszek!

Cytat:
po wizycie
za wizytę!

Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty! A co do tp to odkąd byłam w szpitalu bardzo chciałam wytrwać do końca stycznia, wtedy przestałabym się stresować i mam nadzieję, że się uda a potem to już w lutym mogę rodzić, będzie już ok dla Małej.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:12   #972
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Synek chhba nie lubi tego ktg, zazwyczaj tak sie wierci i kopie jakby go cos uwieralo

crystal dziekuje za kciuki!
Jak bylam na ktg, to mi polozna mowila, ze synek bedzie bardzo aktywny, bo jednak te sluchawki sa przycisniete do brzucha i zebym sie nie wystraszyla tym
Stary 2015-01-12, 14:13   #973
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:

Mój to akurat ma tak na codzień. Ale od czasu do czasu się uspokaja i idzie spać. Za to jak już się rusza to wariuje. Ale ma też dni lenia, kiedy robi swoje 10 ruchów w 20 minut i ja już się wtedy martwie.

A twoja nigdy wcześniej tak nie wariowała?
Stary 2015-01-12, 14:14   #974
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
super, cóż za wieści!

śliczny brzuszek!

za wizytę!

Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty! A co do tp to odkąd byłam w szpitalu bardzo chciałam wytrwać do końca stycznia, wtedy przestałabym się stresować i mam nadzieję, że się uda a potem to już w lutym mogę rodzić, będzie już ok dla Małej.
Tez moge rodzic juz od polowy lutego, chociaz termin mam na 20 marca ale wczesniej to jednak balabym sie ze zbyt wczesnie
Stary 2015-01-12, 14:15   #975
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

To jedz kochana na IP
My same najlepiej znamy nasze dzieci w naszych brzuszkach i ich aktywnosc, a jesli ciebie to niepokoi, to lepiej sprawdzic, nic sie nie stanie a bedziesz spokojniejsza, to prawda zbyt czeste ruchy, u dzieci, ktore nas zaczynaja niepokoic, warto sprawdzac jak piszesz..... tez o tym czytalam. [COLOR="Silver"]
Cytat:
a to ja nigdy nie miałam takiej sytuacji żeby tyle kopał. Czasem kopnie z 5 razy a potem kilka godzin odpoczywa moje dziecko to bardziej główkę wypina niż kopie nóżkami a o tym niedotlenieniu to nie wiedziałam.

a poza tym to Ty najbardziej znasz swoje ciało i dziecko i wiesz jakie ma pory aktywności. I faktycznie jak czujesz, że jest za bardzo aktywna to pędź na IP. Nikt Cię stamtąd nie wyrzuci, a lepiej wiedzieć czy z małą wszystko ok.
ona raczej jest spokojna przez dzień , a tylko rano i wieczór aktywna, a od wczoraj od popołudnia tak się wypina i kopie , że aż mnie boli wszystko.

jadę to sprawdzić - odezwę się jak wrócę z IP

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Mój to akurat ma tak na codzień. Ale od czasu do czasu się uspokaja i idzie spać. Za to jak już się rusza to wariuje. Ale ma też dni lenia, kiedy robi swoje 10 ruchów w 20 minut i ja już się wtedy martwie.

nigdy aż tak, żebym gwiazdki widziała i nigdy nie tak, żeby nie było godziny spokoju

Meganka też myślę o Tobie

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-12 o 14:17
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:15   #976
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

Moj potrafi kopnac dwa trzy razy na godzine , wypiac sie kilka razy i tyle a w inny dzien o takiej samej porze, wypina sie i szaleje w brzuszku
Stary 2015-01-12, 14:19   #977
olajakzam
Raczkowanie

mój wynik posiewu

Organizmy:
Lp. Organizm Wzrost Ilość Szczep
1. Enterococcus spp. POJEDYNCZE 10^2 -
2. Staphylococcus spp. POJEDYNCZE 10^2

wie ktoś czy groźne????;/
Stary 2015-01-12, 14:20   #978
crystal25
Zakorzenienie

ale zla jestem Zalatwic tutaj cokolwiek to koszmar.... Juz powinny nam przyjsc pieniadze za urodzenie dziecka ( tutaj daja dwa miesiace przed urodzeniem ) a zadzwonilam i okazalo sie ze trzeba czekac jeszcze miesiac, a za nim nam wysle dokumenty, i zarejestruje sie na stronie internetowej, wypisze dane itd. znowu trzeba bedzie czekac nie wiadomo jak dlugo

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
ona raczej jest spokojna przez dzień , a tylko rano i wieczór aktywna, a od wczoraj od popołudnia tak się wypina i kopie , że aż mnie boli wszystko.

jadę to sprawdzić - odezwę się jak wrócę z IP

Meganka też myślę o Tobie
daj znac koniecznie napewno to nic takiego ale jedz sprawdzic
Stary 2015-01-12, 14:30   #979
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej, hej... nie było mnie 1,5 dnia a czytania- 9 stron nieźle spamujecie

Przede wszystkim MEGANKA trzymam mocno kciuki! Jak już będziesz coś wiedzieć daj nam koniecznie znać. Nie stresuj się jesteś w szpitalu pod fachową opieką- wszystko będzie dobrze!

Widziałam że dużo mamusiek w "remontowych nastrojach"... Wiem, że w 3 trymestrze to mega meczące, ale już na lata... Dużo cierpliwości! i oby wszelkie remonty jak najszybciej się skończyły! i oczywiście z pełnym sukcesem

Gratuluję udanych wizyt Oby same dobre wieści teraz już były

Co do szczepionek, to generalnie w lipcu 2012 szczepiliśmy engerixem. I w szpitalu nie zgodzili zaszczepić się szczepionką przyniesioną z przyszpitalnej apteki, gdyż "nie mają pewności jak szczepionka była przechowywana". Wiec szczepiliśmy po ok 2 tyg w przychodni, oczywiście odpłatnie. Euvax nie zawiera w sobie czystej rtęci więc na składzie tego nie bedzie. Powiem Wam że pare miesięcy po pierwszym porodzie wyszła info ze jakas tam serie własnie euvaxa wycofali... wielu naszych znajomych chodziło z duszą na ramieniu.... Po za tym (o ile się nie mylę) euvax podają tylko w Polsce i Rumuni... a dlaczego? bo jest koreańskiej produkcji, jest tańszy i "wygrał" przetarg....
AAA i niewielu rodziców wie, że jeśli zdecyduje się szczepić engerixem to MUSI kontynuować szczepienia w wersji 5w1 albo 6w1.
I w szpitalu pediatra jak powiedziałam że odmawiam skomentowała tylko ze dobrze robimy...
Ogólnie później się okazało że młody miał obniżone napięcie mięśniowe i wówczas odwleczenie szczepienia chociaż o te 2 tyg okazało się dobrym wyjściem...
Z małą robimy tak samo
Ale temat jest ciężki i nadal nie mam 100% pewności czy aby an pewno dobrze robimy...
Związek rtęci w szczepionce to Tiomersal. Jeżeli nie ma go w ulotce, to nie ma go w szczepionce. Producent nie może ukrywać czy pomijać takich rzeczy. Euvax miał rtęć kiedyś, ale zmieniono skład właśnie ok. 2012. A te wycofane partie miały związek z tym, że szczepionki miały złą konsystencję, nie z powodu rtęci. Przypadkowo się zbiegło, że to też ten nieszczEsny Euvax.

Też czytałam, że Euvax jest produkowany w Korei i też mi się o nie podoba.

Natomiast konieczność szczepienie 5w1 lub 6w1 uważam za jakieś wkręcanie. 5w1 nie zawiera szczepionki p/WZW B i z Engerixem nie ma nic wspólnego. 6w1 ma, ale nie ma konieczności szczepienia tą. Ogólnie zasada jest taka, że jak się już zaczęło szczepić jedną Euvaxem/Engerixem zwykle kontynuuje się tę samą szczepionkę.
Stary 2015-01-12, 14:32   #980
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
po wizycie
Super
No i kg tez dobre

Cytat:
Jak wszystko bedzie ok to Was wypuszczą. Fajnie musiał wyglądać siusiak w 3d

Cytat:
ale zla jestem Zalatwic tutaj cokolwiek to koszmar.... Juz powinny nam przyjsc pieniadze za urodzenie dziecka ( tutaj daja dwa miesiace przed urodzeniem ) a zadzwonilam i okazalo sie ze trzeba czekac jeszcze miesiac, a za nim nam wysle dokumenty, i zarejestruje sie na stronie internetowej, wypisze dane itd. znowu trzeba bedzie czekac nie wiadomo jak dlugo

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

daj znac koniecznie napewno to nic takiego ale jedz sprawdzic
Ciekawe, u nas mozna wysyłać papiery chyba 3 miesiące przed ale kase chyba kobiety dostaną dopiero po porodzie.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:37   #981
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Super
No i kg tez dobre

Jak wszystko bedzie ok to Was wypuszczą. Fajnie musiał wyglądać siusiak w 3d

Ciekawe, u nas mozna wysyłać papiery chyba 3 miesiące przed ale kase chyba kobiety dostaną dopiero po porodzie.
U nas maksymalnie do 3 miesiaca ciazy trzeba wyslac bo inaczej pieniadze przepadaja... a najgorsze jest to, ze nigdy nie bylam tam rejestrowana bo nie nalezaly nam sie zadne dodatki np. na mieszkanie itd. wiec musze czekac dluzej na to wychodzi. ale jak pytalam inne mamusie w ciazy, to do konca 7 miesiaca wyplacaja pieniadze na tzw. wyprawke. a pozniej to po urodzeniu juz co miesiac na dziecko przez 3lata. no i trzeba czekac. a mialam wielka nadzieje miec te pieniadze do konca stycznia, bo by sie przydaly, a malo ich nie jest.
Stary 2015-01-12, 14:41   #982
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
U nas maksymalnie do 3 miesiaca ciazy trzeba wyslac bo inaczej pieniadze przepadaja... a najgorsze jest to, ze nigdy nie bylam tam rejestrowana bo nie nalezaly nam sie zadne dodatki np. na mieszkanie itd. wiec musze czekac dluzej na to wychodzi. ale jak pytalam inne mamusie w ciazy, to do konca 7 miesiaca wyplacaja pieniadze na tzw. wyprawke. a pozniej to po urodzeniu juz co miesiac na dziecko przez 3lata. no i trzeba czekac. a mialam wielka nadzieje miec te pieniadze do konca stycznia, bo by sie przydaly, a malo ich nie jest.
U nas działa to podobnie, tez ma sie czas do 3 miesiąca po urodzeniu.
Tym razem nie przysługuje mi żadna kasa, bo toprzysługuje tylko na pierwsze dziecko. A szkoda, bo kasa zawsze by sie przydala

Synek

Stary 2015-01-12, 14:50   #983
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U nas działa to podobnie, tez ma sie czas do 3 miesiąca po urodzeniu.
Tym razem nie przysługuje mi żadna kasa, bo toprzysługuje tylko na pierwsze dziecko. A szkoda, bo kasa zawsze by sie przydala
Chyba zle napisalam do 3 miesiaca w ciazy trzeba zlozyc pierwsze dokumenty, bo jesli bym tego nie zrobila to by mi przepadly i nie mialabym na co liczyc Tylko wkurza mnie to zalatwianie tutaj, np. juz rok ponad czekam na karte z ubezpieczenia, i musze korzystac z karty meza. Im sie nigdy nie spieszy, a raz nawet zgubili moje dokumenty. teraz to samo z pieniedzmi na wyprawke, powinnam dawno miec numer do zarejestrowania sie w ich urzedzie a bedzie dopiero za miesiac. Juz powinnam miec w 6 miesiacu ciazy, zeby do 8 dostac pieniadze a wyjdzie ze dostane za pol roku.
Czemu nie przysluguje? Szkoda! u nas wlasnie jak wiecej dzieci to wiecej pieniedzy daja, ze tak powiem. I po urodzeniu do 3 lat w kazdym miesiacu placa na dziecko.
Stary 2015-01-12, 14:53   #984
ewka5891
Zakorzenienie

Crystal nie nalezy mi sie żadna kasa za urodzenie dziecka (tak jak becikowe w pl) potem bede dostawać miesięcznie 'rodzinne', no i ewentualnie dodatkową kasę, która jest uzależniona od naszych przychodów.

Synek

Stary 2015-01-12, 14:55   #985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal nie nalezy mi sie żadna kasa za urodzenie dziecka (tak jak becikowe w pl) potem bede dostawać miesięcznie 'rodzinne', no i ewentualnie dodatkową kasę, która jest uzależniona od naszych przychodów.
szkoda, myslalam ze w kazdym kraju sie dostaje to tzw. becikowe. ale przynajmniej cos tam bedziesz dostawac pozniej jak piszesz, a zawsze to sie przyda
Stary 2015-01-12, 14:58   #986
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=smv;49718770]Ja tez słyszałam żeby brodawki masować ale trochę później. Tzn ja dopiero 30tc wiec ja to się nie łapie.. Ale już 36-40 tydzień to należy hartowac.

Kiedyś w jednym odcinku Porodów na Polsat Cafe lekarz kazał jednej pacjentce podczas porodu masować sutki,że niby właśnie pobudzają skurcze. Także może lepiej na razie tego nie robić żeby czasem czegoś nie przyspieszyć.

A ja dzisiaj wyprasowałam pierwszą partię ciuszków małej,wyprałam wszystkie komplety pościeli i czekam aż wyschną i do prasowanka. A po niedzieli poproszę TŻ żeby mi przyniósł worek z najmniejszymi rozmiarami i dalej będę prać i prasować. Mam zamiar do końca stycznia uporać się z wszystkim, bo już mi ciężko a co będzie za miesiąc

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-12 o 15:23
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:13   #987
mama_kasia88
Raczkowanie

Dobra źle ujełam w słowa :P
Wiem, ze były wycofane ze względu na np konsystencję a nie na rtęć Jednak istotny jest fakt, ze te wycofywane serie powtarzają się co jakiś czas.... przy engerixie o tym nie słyszałam, ale ten znowu ejst mniej popularny i moze tez nie jest o "nim tak głośno".
Właśnie chodzi o ta kontynuację tych szczepień tym samym, przy czym po euvaxie można przejść na engerix ale z engerixa "cofnąć" się na euvaxa już nie Przynajmniej nam tak mówili, i to kilku niezależnych lekarzy.
Engerix jest tak jakby bardziej "oczyszczoną" szczepionką i chyba o to chodzi, nie wiem do końca.
Heh dla mnie ten cały temat szczepionek i koncerny tym się zajmujące to czarny rynek Jednak po coś te szczepionki są, i myślę że nie warto rezygnować z wszystkich, tylko kurde jak tu wybrać "najlepszą" opcję....

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:24   #988
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Dobra źle ujełam w słowa :P
Wiem, ze były wycofane ze względu na np konsystencję a nie na rtęć Jednak istotny jest fakt, ze te wycofywane serie powtarzają się co jakiś czas.... przy engerixie o tym nie słyszałam, ale ten znowu ejst mniej popularny i moze tez nie jest o "nim tak głośno".
Właśnie chodzi o ta kontynuację tych szczepień tym samym, przy czym po euvaxie można przejść na engerix ale z engerixa "cofnąć" się na euvaxa już nie Przynajmniej nam tak mówili, i to kilku niezależnych lekarzy.
Engerix jest tak jakby bardziej "oczyszczoną" szczepionką i chyba o to chodzi, nie wiem do końca.
Heh dla mnie ten cały temat szczepionek i koncerny tym się zajmujące to czarny rynek Jednak po coś te szczepionki są, i myślę że nie warto rezygnować z wszystkich, tylko kurde jak tu wybrać "najlepszą" opcję....
ja słyszałam podobne wypowiedzi, że te szczepionki 5w1 lub 6w1 mają engerix, a jeśli komuś zależy na tym by w 1 dobie życie nie szczepić euvaxem to potem decyduje się też na te szczepionki skojarzone.
Stary 2015-01-12, 15:36   #989
crystal25
Zakorzenienie

Mam problem poniedzialkowy mamusie. pogubilam sie w rozmiarach dziecka. Chce dzis pojsc z TZ na zakupy, ale nie wiem juz co brac, a on sie na tym kompletnie nie zna, zostawil mi wolna reke.
na 56 i mniej mam nawet za duzo. Myslalam kupic na 62 body i pajace. ale czesc ubran np. pajace z tego rozmiaru, wygladaja jak 56, moze ciut wieksze, a czesc na takie duze, nie na 62, w porownaniu do innych ubran. Rozmiar rozmiarowi nie rowny. Jak kupic zeby kupic dobrze spodnie i pol spiochy to samo, nie idzie ogarnac rozmiaru czy to 56 czy 62 wszystko takie podobne I skromnie jeszcze spytam, jesli materac i lozeczko ma wymiary 120 na 60 to znaczy ze przescieradlo np. mam wziasc w takim rozmiarze jak materac, czy troche wiekszy bo np. na gumce sie naciaga ? czy jak wezme 120 na 60 to bedzie pasowac idealnie? to samo z ochraniaczem do lozka.
przepraszam ale d..... jestem ciemna
Stary 2015-01-12, 15:44   #990
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Mam problem poniedzialkowy mamusie. pogubilam sie w rozmiarach dziecka. Chce dzis pojsc z TZ na zakupy, ale nie wiem juz co brac, a on sie na tym kompletnie nie zna, zostawil mi wolna reke.
na 56 i mniej mam nawet za duzo. Myslalam kupic na 62 body i pajace. ale czesc ubran np. pajace z tego rozmiaru, wygladaja jak 56, moze ciut wieksze, a czesc na takie duze, nie na 62, w porownaniu do innych ubran. Rozmiar rozmiarowi nie rowny. Jak kupic zeby kupic dobrze spodnie i pol spiochy to samo, nie idzie ogarnac rozmiaru czy to 56 czy 62 wszystko takie podobne I skromnie jeszcze spytam, jesli materac i lozeczko ma wymiary 120 na 60 to znaczy ze przescieradlo np. mam wziasc w takim rozmiarze jak materac, czy troche wiekszy bo np. na gumce sie naciaga ? czy jak wezme 120 na 60 to bedzie pasowac idealnie? to samo z ochraniaczem do lozka.
przepraszam ale d..... jestem ciemna
prześcieradełko nawet jeśli na gumce to powinno mieć napisane wymiar 120x60, wtedy będzie wiadomo, że nadaje się na materac o tych samych wymiarach.
Co do ciuszków, to kupiłabym 62 lub 68, ponieważ część rzeczy z rozm. 68 będziesz mogła podwinąć, a na dłużej starczą. U mnie też rozmiar rozmiarowi nierówny...na pewno wizualnie nie bierz malutkich, skoro masz już ich sporo. Wczoraj mój siostrzeniec, który nosi już rozmiar 86 tak się zsiusiał, że przeciekło przez pieluchę i miał body mokre i pożyczyłam mu body Helenki z rozmiaru 74 i wszedł w nie bez problemu... czasem chyba trzeba wizualnie patrzeć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości