|
|
#961 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
za udaną wizytę
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Hej
my juz po obiadku, zostajemy w szpitalu dzien dluzej, bo na ktoryms ktg wyszedl niepokojacy spadek tetna... Z dodatkowego usg wyszlo wszystko w porzadku, przeplywy dobre i nawet widzialam siusuaka mojego synka w 3d jeszcze jeden zapis dzis i jeden jutro i mam nadzieje, ze w koncu wrove do domu...
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia ona-
super że wszystko ok,Co do częstotliwości wizyt ja miałam co 4 tygodnie teraz od 28 tc mam co 3 tygodnie, a po 35 tc będę miała co 2 tyg, tak bynajmniej mówiła mi moja gin. Jak byłam w ciąży 5 lat temu to do samego końca wizyty miałam co 4 tygodnie. |
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zbyt duża aktywność dziecka może być spowodowana jego niedotlenieniem. Tyle mnie przy tej cukrzycy straszą tym niedotlenieniem , że wolę to sprawdzić. mała w nocy spała - choć TŻ mówił, że ja spałam a on się z nią bawił. A dziś od rana jest bardzo aktywna - 10 ruchów to ja mam chyba na 5 minut. Nigdy taka niespokojna nie była. Może jestem przewrażliwiona, ale już mnie w tej ciąży tyle spotkało, że wolę dmuchać na zimne.
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że wszystko po usg w porządku a pewnie to był tylko chwilowy spadek może jedno dziecko szturchło drugie i wtedy maszyna zwariowała
|
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
My same najlepiej znamy nasze dzieci w naszych brzuszkach i ich aktywnosc, a jesli ciebie to niepokoi, to lepiej sprawdzic, nic sie nie stanie a bedziesz spokojniejsza, to prawda zbyt czeste ruchy, u dzieci, ktore nas zaczynaja niepokoic, warto sprawdzac jak piszesz..... tez o tym czytalam. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- meganka mysle o tobie |
||
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecko to bardziej główkę wypina niż kopie nóżkami a o tym niedotlenieniu to nie wiedziałam. a poza tym to Ty najbardziej znasz swoje ciało i dziecko i wiesz jakie ma pory aktywności. I faktycznie jak czujesz, że jest za bardzo aktywna to pędź na IP. Nikt Cię stamtąd nie wyrzuci, a lepiej wiedzieć czy z małą wszystko ok.
|
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!
pierwszy raz zamowiłam na gemini, zawsze tak długo realizuja zamowienie???;/ bo juz chyba z tydz a odpisali ze wysla dopiero we środe no a od weekendu czeka mnie pranie bo jeszcze wszystkich ubranek nie zwiozłam...jutro wizyta
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() crystal dziekuje za kciuki!
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej... nie było mnie 1,5 dnia a czytania- 9 stron
![]() Przede wszystkim MEGANKA trzymam mocno kciuki! Jak już będziesz coś wiedzieć daj nam koniecznie znać. Nie stresuj się jesteś w szpitalu pod fachową opieką- wszystko będzie dobrze! Widziałam że dużo mamusiek w "remontowych nastrojach"... Wiem, że w 3 trymestrze to mega meczące, ale już na lata... Dużo cierpliwości! i oby wszelkie remonty jak najszybciej się skończyły! i oczywiście z pełnym sukcesem Gratuluję udanych wizyt Oby same dobre wieści teraz już były ![]() Co do szczepionek, to generalnie w lipcu 2012 szczepiliśmy engerixem. I w szpitalu nie zgodzili zaszczepić się szczepionką przyniesioną z przyszpitalnej apteki, gdyż "nie mają pewności jak szczepionka była przechowywana". Wiec szczepiliśmy po ok 2 tyg w przychodni, oczywiście odpłatnie. Euvax nie zawiera w sobie czystej rtęci więc na składzie tego nie bedzie. Powiem Wam że pare miesięcy po pierwszym porodzie wyszła info ze jakas tam serie własnie euvaxa wycofali... wielu naszych znajomych chodziło z duszą na ramieniu.... Po za tym (o ile się nie mylę) euvax podają tylko w Polsce i Rumuni... a dlaczego? bo jest koreańskiej produkcji, jest tańszy i "wygrał" przetarg.... AAA i niewielu rodziców wie, że jeśli zdecyduje się szczepić engerixem to MUSI kontynuować szczepienia w wersji 5w1 albo 6w1. I w szpitalu pediatra jak powiedziałam że odmawiam skomentowała tylko ze dobrze robimy... Ogólnie później się okazało że młody miał obniżone napięcie mięśniowe i wówczas odwleczenie szczepienia chociaż o te 2 tyg okazało się dobrym wyjściem... Z małą robimy tak samo ![]() Ale temat jest ciężki i nadal nie mam 100% pewności czy aby an pewno dobrze robimy...
|
#971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super, cóż za wieści!śliczny brzuszek! Cytat:
![]() za wizytę!Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty! A co do tp to odkąd byłam w szpitalu bardzo chciałam wytrwać do końca stycznia, wtedy przestałabym się stresować i mam nadzieję, że się uda
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A twoja nigdy wcześniej tak nie wariowała?
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczesniej to jednak balabym sie ze zbyt wczesnie ![]()
|
|
|
|
|
#975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jadę to sprawdzić - odezwę się jak wrócę z IP ![]() Cytat:
![]() Meganka też myślę o Tobie
4.03.2015 r - Emilia nasze największe szczęście Edytowane przez Hottie07 Czas edycji: 2015-01-12 o 14:17 |
|||
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w inny dzien o takiej samej porze, wypina sie i szaleje w brzuszku
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
mój wynik posiewu
Organizmy: Lp. Organizm Wzrost Ilość Szczep 1. Enterococcus spp. POJEDYNCZE 10^2 - 2. Staphylococcus spp. POJEDYNCZE 10^2 wie ktoś czy groźne????;/
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
ale zla jestem
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też czytałam, że Euvax jest produkowany w Korei i też mi się o nie podoba. Natomiast konieczność szczepienie 5w1 lub 6w1 uważam za jakieś wkręcanie. 5w1 nie zawiera szczepionki p/WZW B i z Engerixem nie ma nic wspólnego. 6w1 ma, ale nie ma konieczności szczepienia tą. Ogólnie zasada jest taka, że jak się już zaczęło szczepić jedną Euvaxem/Engerixem zwykle kontynuuje się tę samą szczepionkę.
|
|
|
#980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i kg tez dobre ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
U nas maksymalnie do 3 miesiaca ciazy trzeba wyslac bo inaczej pieniadze przepadaja... a najgorsze jest to, ze nigdy nie bylam tam rejestrowana bo nie nalezaly nam sie zadne dodatki np. na mieszkanie itd. wiec musze czekac dluzej na to wychodzi. ale jak pytalam inne mamusie w ciazy, to do konca 7 miesiaca wyplacaja pieniadze na tzw. wyprawke. a pozniej to po urodzeniu juz co miesiac na dziecko przez 3lata. no i trzeba czekac. a mialam wielka nadzieje miec te pieniadze do konca stycznia, bo by sie przydaly, a malo ich nie jest.
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym razem nie przysługuje mi żadna kasa, bo toprzysługuje tylko na pierwsze dziecko. A szkoda, bo kasa zawsze by sie przydala
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 3 miesiaca w ciazy trzeba zlozyc pierwsze dokumenty, bo jesli bym tego nie zrobila to by mi przepadly i nie mialabym na co liczyc Tylko wkurza mnie to zalatwianie tutaj, np. juz rok ponad czekam na karte z ubezpieczenia, i musze korzystac z karty meza. Im sie nigdy nie spieszy, a raz nawet zgubili moje dokumenty. teraz to samo z pieniedzmi na wyprawke, powinnam dawno miec numer do zarejestrowania sie w ich urzedzie a bedzie dopiero za miesiac. Juz powinnam miec w 6 miesiacu ciazy, zeby do 8 dostac pieniadze a wyjdzie ze dostane za pol roku. Czemu nie przysluguje? Szkoda! |
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal nie nalezy mi sie żadna kasa za urodzenie dziecka (tak jak becikowe w pl) potem bede dostawać miesięcznie 'rodzinne', no i ewentualnie dodatkową kasę, która jest uzależniona od naszych przychodów.
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=smv;49718770]Ja tez słyszałam żeby brodawki masować ale trochę później. Tzn ja dopiero 30tc wiec ja to się nie łapie.. Ale już 36-40 tydzień to należy hartowac.
Kiedyś w jednym odcinku Porodów na Polsat Cafe lekarz kazał jednej pacjentce podczas porodu masować sutki,że niby właśnie pobudzają skurcze. Także może lepiej na razie tego nie robić żeby czasem czegoś nie przyspieszyć. A ja dzisiaj wyprasowałam pierwszą partię ciuszków małej,wyprałam wszystkie komplety pościeli i czekam aż wyschną i do prasowanka. A po niedzieli poproszę TŻ żeby mi przyniósł worek z najmniejszymi rozmiarami i dalej będę prać i prasować. Mam zamiar do końca stycznia uporać się z wszystkim, bo już mi ciężko a co będzie za miesiąc
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2015-01-12 o 15:23 |
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Dobra źle ujełam w słowa :P
Wiem, ze były wycofane ze względu na np konsystencję a nie na rtęć Jednak istotny jest fakt, ze te wycofywane serie powtarzają się co jakiś czas.... przy engerixie o tym nie słyszałam, ale ten znowu ejst mniej popularny i moze tez nie jest o "nim tak głośno".Właśnie chodzi o ta kontynuację tych szczepień tym samym, przy czym po euvaxie można przejść na engerix ale z engerixa "cofnąć" się na euvaxa już nie Przynajmniej nam tak mówili, i to kilku niezależnych lekarzy. Engerix jest tak jakby bardziej "oczyszczoną" szczepionką i chyba o to chodzi, nie wiem do końca. Heh dla mnie ten cały temat szczepionek i koncerny tym się zajmujące to czarny rynek Jednak po coś te szczepionki są, i myślę że nie warto rezygnować z wszystkich, tylko kurde jak tu wybrać "najlepszą" opcję....
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem poniedzialkowy mamusie.
pogubilam sie w rozmiarach dziecka. Chce dzis pojsc z TZ na zakupy, ale nie wiem juz co brac, a on sie na tym kompletnie nie zna, zostawil mi wolna reke. na 56 i mniej mam nawet za duzo. Myslalam kupic na 62 body i pajace. ale czesc ubran np. pajace z tego rozmiaru, wygladaja jak 56, moze ciut wieksze, a czesc na takie duze, nie na 62, w porownaniu do innych ubran. Rozmiar rozmiarowi nie rowny. Jak kupic zeby kupic dobrze przepraszam ale d..... jestem ciemna |
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ciuszków, to kupiłabym 62 lub 68, ponieważ część rzeczy z rozm. 68 będziesz mogła podwinąć, a na dłużej starczą. U mnie też rozmiar rozmiarowi nierówny...na pewno wizualnie nie bierz malutkich, skoro masz już ich sporo. Wczoraj mój siostrzeniec, który nosi już rozmiar 86 tak się zsiusiał, że przeciekło przez pieluchę i miał body mokre i pożyczyłam mu body Helenki z rozmiaru 74 i wszedł w nie bez problemu... czasem chyba trzeba wizualnie patrzeć...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

obyło się bez usg 
za udaną wizytę 

Alicja i Piotruś