Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 16:05   #991
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
prześcieradełko nawet jeśli na gumce to powinno mieć napisane wymiar 120x60, wtedy będzie wiadomo, że nadaje się na materac o tych samych wymiarach.
Co do ciuszków, to kupiłabym 62 lub 68, ponieważ część rzeczy z rozm. 68 będziesz mogła podwinąć, a na dłużej starczą. U mnie też rozmiar rozmiarowi nierówny...na pewno wizualnie nie bierz malutkich, skoro masz już ich sporo. Wczoraj mój siostrzeniec, który nosi już rozmiar 86 tak się zsiusiał, że przeciekło przez pieluchę i miał body mokre i pożyczyłam mu body Helenki z rozmiaru 74 i wszedł w nie bez problemu... czasem chyba trzeba wizualnie patrzeć...
dziekuje
mam nadzieje ze dobrze kupie, bo jak zaczelam przegladac ubrania mojego synka w szafie to poczulam ze jestem w d.... a na 68 tez sporo widze ze mam, i brakuje mi najbardziej miedzy tym najmniejszym a tym 68 wlasnie, ale te co mam pomiedzy to sie nadaja albo na wieksze albo na 56 i cos czuje ze ciezko mi bedzie kupic

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

meganka nic nie pisze , mam nadzieje ze wszystko dobrze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:09   #992
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kobietki

Zakupiłam ostatnio sobie gazetkę a w niej było zestawienie szczepionek i pomyślałam, że wrzucę dla Was bo jest fajnie wszystko zestawione

Dziś kolejne prania - jutro kurierem ma dojść wózek , fotelik i bazę już mamy

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witam w 32 tygodniu pokazuję brzuszek i idę Was nadrabiać
Cudowne zestawienie przepiękna pamiątka

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Mamuśka29
No u mnie apetyt rośnie w miarę jedzenia i też liczę na ten 37 tydzień, czyli 09.02. umnie. Ale wierz mi, w 23 tyg. szczytem marzeń było wytrzymać do 2015 roku. Nadal się stresuję potencjalnym wcześniakiem, ale to już nie jest ten sam stres, który towarzyszył mi w listopadzie.
A mam koleżanke neonatologa i ona oczywiście patrzy na to bardziej na luzie, bo na codzień widzi takie dzieci i jej to aż tak "nie rusza", że urodziło się przed terminem. I ona powtarza, że "3" z przodu to już dobrze, (mówi też, że wcześniak >1kg, to duży wcześniak ). I gratuluje mi w każdy poniedziałek, bo wtedy dodaje mi się tydzień
U mnie też był strach - i jest nadal ale powoli zaczynam wierzyć że będzie wszystko okej. Boję się że nagle przestanie bić Małemu serduszko

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
po wizycie
wszystko ok ktg idealne obyło się bez usg
przytyło nam się równe 9 kg
za wizytę . Bardzo się cieszę że wszystko jest okej

rona1906 i meganka Mocno trzymam za Was kciuki żeby wszystko było okej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150110_112608.jpg (256,1 KB, 50 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:25   #993
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
No statystycznie to chyba nie aż taka rzadkość, bo 7% ciąż w Polsce kończy się przed ukończeniem 37 tyg, czyli dzieci są wcześniakami. Ale na szczęście "na naszym" etapie już są dość bezpieczne.

Przepaszam, że tak prosto z mostu, ale ja mam ciążę zagrożoną przedwczesnym porodem od (dzisiaj równo) 10 tyg. Jakby mi ktoś powiedział wtedy, że dotrzymam jeszcze 10 tyg. to bym go po rękach całowała. I co tydzień sobie czytam na wczesnia.pl, co tez wczesniaki "równolatki" mojego synka potrafiły i jak sobie radziły.

I Meganka, życzę ci z całego serca, żeby nic się nie działo, żebyście w dwupaku wrócili do domu i jeszcze te 2 m-ce wytrzymali. Ale pamiętaj, że jakby co, to Twoje dziecko jest już duże i sobie poradzi
Ja wiem, że się zdarza, ale moja ginekolog twierdzi, że rzadko bez wcześniejszych oznak. Czyli jak ktoś ma skracającą szyjkę, to już o tym wie, a jak u kogoś wszystko ok, to szanse na tak wczesny poród są minimalne. Życzę ci, żebyś jak najdłuużej jeszcze wytrzymała
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
To moje brodawki zrobiły się tak spore, ze Mała na pewno da rade złapać Ogólnie to mam bardzo małe piersi, ale ciąża robi z nich naprawdę cuda. Aż w szoku jestem i cały czas tylko patrze czy rozstępów nie ma. Pewnie pojawia się po ciąży, jak rozmiar się zmniejszy

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Mój lekarz mówił, że 37tc to już ciąża donoszona.
U mnie to samo, normalnie mam rozmiar zero a teraz szok
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
serio serio. 17 luty to u mnie 37 tydzien wiec wszystko moze sie zdarzyc
Kochana to naprawdę jest mało prawdopodobne, choć nie niemożliwe. Na moim poprzednim wątku mamusiowym nikt bez wcześniejszych problemów nie urodził tak wcześnie, a było chyba z 90 mamuś i tylko kilka dzieci to były wcześniaki z powodu cholestazy itp. A reszta albo około terminu albo po. Mi tez mówiła ginka, że w 37tc ciąża jest donoszona, ale to znaczy, że dziecko już jest, a raczej powinno być, w pełni gotowe do życia poza łonem matki, ale nie znaczy to, że się tak szybko urodzi
Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej, hej... nie było mnie 1,5 dnia a czytania- 9 stron nieźle spamujecie

Przede wszystkim MEGANKA trzymam mocno kciuki! Jak już będziesz coś wiedzieć daj nam koniecznie znać. Nie stresuj się jesteś w szpitalu pod fachową opieką- wszystko będzie dobrze!

Co do szczepionek, to generalnie w lipcu 2012 szczepiliśmy engerixem. I w szpitalu nie zgodzili zaszczepić się szczepionką przyniesioną z przyszpitalnej apteki, gdyż "nie mają pewności jak szczepionka była przechowywana". Wiec szczepiliśmy po ok 2 tyg w przychodni, oczywiście odpłatnie. Euvax nie zawiera w sobie czystej rtęci więc na składzie tego nie bedzie. Powiem Wam że pare miesięcy po pierwszym porodzie wyszła info ze jakas tam serie własnie euvaxa wycofali... wielu naszych znajomych chodziło z duszą na ramieniu.... Po za tym (o ile się nie mylę) euvax podają tylko w Polsce i Rumuni... a dlaczego? bo jest koreańskiej produkcji, jest tańszy i "wygrał" przetarg....
...
My też szczepiliśmy engerixem
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tez moge rodzic juz od polowy lutego, chociaz termin mam na 20 marca ale wczesniej to jednak balabym sie ze zbyt wczesnie
Kochana lepiej nie rodź w połowie lutego, bo to jeszcze wcześnie mimo wszystko. 3 tygodnie przed terminem zaczyna się okres donoszonej ciąży

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:25   #994
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Na przykrycie mam kocyk polarowy

Termometr zamówiłam właśnie dzisiaj Microlife NC 150, opinie ma bardzo dobre i chyba nwet ktoś u nas na wątku go polecał
Ja mam ten termometr i jestem zadowolona
Do wózka też mam kocyk polarowy, chyba wystarczy na przykrycie.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:40   #995
ojustyna
Zadomowienie

jejciu dziewczyny jaki mam tragiczny dzień a do tego tak koszmarnie się czuje, ale za godzine pierwszy wykład w SR i nie chce przegapić, obym swoim uporem dzidzi nie zaszkodziła a do tego TŻ w pracy i muszę iść sama

a wam gratuluje udanych wizyt i trzymam za przyszłe

temat szczepionek? i znowu coś w czym czuje się słabo, bo nie mam pomysłu co robić żeby było dobrze w tej kwestii

ogólnie to im więcej czytam tym czuje się głupsza i mniej gotowa na to wszystko... chyba jakaś jesienna?? tudzież zimowa depresja mnie dopada
Stary 2015-01-12, 17:02   #996
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

U mnie też sucho, za to brodawki chyba ogólnie mam duże, mimo piersi niewielkich, więc mała raczej bez problemu je znajdzie. Hartuje je TZ, podczas lamowania chyba dodatkowo masować nie będę.
hahah no to ja też TZ zaprzęgam do roboty niecg masuje i korzysta póki może
Cytat:
hmmm ja na kazdej wizycie mam i badanie i usg ..sama nie wiem
a niałam pisac, ja tez dziś wizyytowałam i kolejna wizytę mam za 10 dni, trochę późno Cię zapisali na stępną, teraz kolejne wizyty bede miała tak max co 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej my juz po obiadku, zostajemy w szpitalu dzien dluzej, bo na ktoryms ktg wyszedl niepokojacy spadek tetna... Z dodatkowego usg wyszlo wszystko w porzadku, przeplywy dobre i nawet widzialam siusuaka mojego synka w 3d jeszcze jeden zapis dzis i jeden jutro i mam nadzieje, ze w koncu wrove do domu...
za dzieciaczki, lepiej dla bezpieczenstwa zostać dzień dłużej
byłam dziś na oglądaniu izby przyjęć i sali porodowej...ogólnie wszytsko dla ludzi mamy sale do porodu rodzinnego (koszt 20 zł!), na pewno nie zzo i wanny do rodzenia, za to jest świetna opieka noworodków plus duzy nacisk na laktację
Stary 2015-01-12, 17:05   #997
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kochana to naprawdę jest mało prawdopodobne, choć nie niemożliwe. Na moim poprzednim wątku mamusiowym nikt bez wcześniejszych problemów nie urodził tak wcześnie, a było chyba z 90 mamuś i tylko kilka dzieci to były wcześniaki z powodu cholestazy itp. A reszta albo około terminu albo po. Mi tez mówiła ginka, że w 37tc ciąża jest donoszona, ale to znaczy, że dziecko już jest, a raczej powinno być, w pełni gotowe do życia poza łonem matki, ale nie znaczy to, że się tak szybko urodzi

Kochana lepiej nie rodź w połowie lutego, bo to jeszcze wcześnie mimo wszystko. 3 tygodnie przed terminem zaczyna się okres donoszonej ciąży
Dla mnie najważniejsze by dziecie zdrowe przyszło na świat -czy to będzie 2 tyg przed czy w terminie czy po terminie . Ja znam przypadki że koleżanki rodziły po terminie mimo ze miały wczesną skracającą sie szyjke i takie które rodziły przed terminem mimo ze ciąża bez zastrzeżen. kazda z nas jest inna i nie ma co porównywać tak czy siak do Marca już blisko
Stary 2015-01-12, 17:17   #998
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie najważniejsze by dziecie zdrowe przyszło na świat -czy to będzie 2 tyg przed czy w terminie czy po terminie . Ja znam przypadki że koleżanki rodziły po terminie mimo ze miały wczesną skracającą sie szyjke i takie które rodziły przed terminem mimo ze ciąża bez zastrzeżen. kazda z nas jest inna i nie ma co porównywać tak czy siak do Marca już blisko
do marca ino 1,5 miesiaca więc bardzo, bardzo blisko :bojesię:
Stary 2015-01-12, 17:21   #999
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
do marca ino 1,5 miesiaca więc bardzo, bardzo blisko :bojesię:
ja sie boje ale i nie moge sie doczekać
Stary 2015-01-12, 17:24   #1000
BettyBoob
Raczkowanie

Dziewczyny a jaki materac jest najlepszy? Kokos pianka, pianka kokos pianka czy kokos lateks?
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:28   #1001
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie boje ale i nie moge sie doczekać
hah ja tez się nie moge doczekac, ale im bliżej tym tak jakos...no bedzie mi brakować brzuszka i tej beztroski
Stary 2015-01-12, 17:43   #1002
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ja też nie mogę się doczekać, ale w domu tyle jeszcze rzeczy do zrobienia (remont), że mała musi siedzieć w brzuszku przynajmniej do 19 marca

Ja wybrałam ten materac: http://materacem.pl/vitmat-materac-l...wy-baby-60x120
Rozmyślałam nad materacami dość długo, sporo też czytałam opinii i doszłam do wniosku, że jak nie zamówię pierwszego, dobrego znalezionego materaca, to zwariuję od natłoku informacji

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:48   #1003
ewka5891
Zakorzenienie

Coś mnie rozkłada synka tez

Justyna głowa do góry dasz radę ze wszystkim

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:10   #1004
żona_marcina
Rozeznanie

Pan od pieca nie przyjechał. Ma być jutro

Za to byli panowie od szafy wnękowej, którą postanowiłam sobie zrobić w kuchni. Zrobili pomiar i mają mi przesłać wycenę. Mam nadzieję, że wyrobią się w 4 tygodnie jak obiecywali bo później to już nie chce smrodów w domu.

A tak w ogóle to znowu mam wizytę teściowej. Mieszka po sąsiedzku i przychodzi już niemalże codziennie. Ja nie mam nerwów jej słuchać, siedzę w sypialni i "wypoczywam"

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Coś mnie rozkłada synka tez

Justyna głowa do góry dasz radę ze wszystkim
Mnie też rozkłada, czyżby znowu szalał jakiś wirus?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:15   #1005
aaakarolina
Wtajemniczenie

dobra dziewczyny wróciłam i zabieram się za odpisywanie, a mało tego nie jest

emilia1987
piękne te kocyki ale ja już mam 2 i jeszcze jeden obiecany w prezencie, więc chyba nie będę kolejnego kupować...

87marta78 za 34 tydzień!

Alunia co za ludzie ja się zastanawiam nad zostawianiem wózka, albo samego stelaża na klatce, ale zaczynam się tego bać...niby sąsiedzi w porządku, ale wiadomo kto wejdzie na klatkę...więc trzeba będzie pewnie targać dobrze, że chociaż 1 piętro i lekki wózek

zielone_oko za 34 tydzień!

smv z tą umową to jakiś skandal mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś wyjasnić

nouvelle mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!

nusiekowa
za wizytę, ale już duży chłopak!

aneta_s13 cudne zestawienie!!

niunia_ona za wizyte! super, że wszystko ok i waga też ładna
szkoda, że nie miałaś usg, bo nasze małe miały ostatnio podobną wagę i bym sobie porównała

Hottie mam nadzieję, że wszystko ok! daj znać jak wrócisz!

rona1906 i meganka trzymam za Was kciuki!

jeśli chodzi o mnie to jestem mega szczęśliwa porozmawiałam z moją Panią doktor od jelit i postanowiłyśmy, że za miesiąc odstawię leki, których nie mogę brać przy karmieniu.
Będę musiała się obserwować, jeśli coś się będzie działo trzeba będzie do leków wrócić, ale może uda mi się chociaż trochę pokarmić. Każdy dzień dla dziecka jest cenny
Stary 2015-01-12, 18:15   #1006
marcia45
Zadomowienie

Żadnych wirusów dziewczyny My tu musimy być zdrowe i gotowe na porodówkę.

Piekę pizze i wyrobiłam ciasto na faworki. Specjalnie do biedry po mąke szłam - na razie to najblizszy nas sklep. Faworki pierwszy raz, ciekawe czy wyjda.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:18   #1007
kasia_adm
Rozeznanie

Martwi mnie już to milczenie Meganki, może noc odsypia ???
Hotti też na razie cisza.
Oby było dobrze.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:19   #1008
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Piekę pizze i wyrobiłam ciasto na faworki. Specjalnie do biedry po mąke szłam - na razie to najblizszy nas sklep. Faworki pierwszy raz, ciekawe czy wyjda.
Ale mi narobiłaś smaka na faworki na pewno będą pyszne

Żona Marcina nie zazdroszczę tak częstych wizytacji teściowej z moją mam kontakt na skype od czasu do czasu i styka mi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:25   #1009
Lila_17
Rozeznanie

Hej, a ja znowu się tylko witam, źle mi, że tak pobieżnie piszę, ale nie mam czasu póki, co nadrabiać wszystkiego i ciężko mi się wbić ale pamiętam cały czas o Was i Maluszkach
meganka trzymam i ja za Was kciuki, niech Dzidziuś siedzi w brzuszku, jak najdłużej.
Niunia gratuluję udanej wizyty
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:36   #1010
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:

Faworki ale bym zjadła... ostatnio pyszne kupiłam w cukierni Sowa ale tak koszmarnie drogie!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:44   #1011
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny wróciłam i zabieram się za odpisywanie, a mało tego nie jest

emilia1987
piękne te kocyki ale ja już mam 2 i jeszcze jeden obiecany w prezencie, więc chyba nie będę kolejnego kupować...

87marta78 za 34 tydzień!

Alunia co za ludzie ja się zastanawiam nad zostawianiem wózka, albo samego stelaża na klatce, ale zaczynam się tego bać...niby sąsiedzi w porządku, ale wiadomo kto wejdzie na klatkę...więc trzeba będzie pewnie targać dobrze, że chociaż 1 piętro i lekki wózek

zielone_oko za 34 tydzień!

smv z tą umową to jakiś skandal mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś wyjasnić

nouvelle mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!

nusiekowa
za wizytę, ale już duży chłopak!

aneta_s13 cudne zestawienie!!

niunia_ona za wizyte! super, że wszystko ok i waga też ładna
szkoda, że nie miałaś usg, bo nasze małe miały ostatnio podobną wagę i bym sobie porównała

Hottie mam nadzieję, że wszystko ok! daj znać jak wrócisz!

rona1906 i meganka trzymam za Was kciuki!

jeśli chodzi o mnie to jestem mega szczęśliwa porozmawiałam z moją Panią doktor od jelit i postanowiłyśmy, że za miesiąc odstawię leki, których nie mogę brać przy karmieniu.
Będę musiała się obserwować, jeśli coś się będzie działo trzeba będzie do leków wrócić, ale może uda mi się chociaż trochę pokarmić. Każdy dzień dla dziecka jest cenny
super

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:

pizza
Stary 2015-01-12, 19:02   #1012
crystal25
Zakorzenienie

wrocilam z zakupow jeszcze body musze dokupic i z ubran dla synka to chyba wszystko jak mnie cos nie poniesie, oby nie
Dostalam od TZ zegar na sciane mialam taki plastikowy wczesniej z ikei i tak mi sie marzyl taki ladny jakis
i kupilismy TZ corce sukienke, mam nadzieje ze jej sie spodoba, bo to cos w jej stylu a byly fajne promocje i szkoda bylo nie wybrac czegos.
A pajacyk niebieski z zyrafka znalazlam w lumpku w weekend

Wlasnie zjadlam kawalek ciasta z migdalami, z piekarni, bo dzis jest swieto tutaj a my piekarnika nie mamy, wiec kupilismy po kawalku do herbaty, a teraz objadam sie popcornem slodkim
a pozniej bede plakac nad waga ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4305.jpg (43,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4309.jpg (50,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4311.jpg (42,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4314.jpg (48,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4316.jpg (41,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4302.jpg (64,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4317.jpg (61,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-12 o 19:07
Stary 2015-01-12, 19:03   #1013
EdithS
Zadomowienie

też bym zjadła faworki.....
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:09   #1014
żona_marcina
Rozeznanie

Teściowa już poszła.

Wieki nie jadłam faworków, ale sama nie potrafię robić. Za to zrobiłam dzisiaj kruche rogaliki z marmoladą śliwkową. Pychota

Oglądam właśnie staniki do karmienia, niektóre są prześliczne. Zamawiać będę dopiero w połowie lutego, ale wolę mieć już wstępnie wybrany model

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:13   #1015
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Teściowa już poszła.

Wieki nie jadłam faworków, ale sama nie potrafię robić. Za to zrobiłam dzisiaj kruche rogaliki z marmoladą śliwkową. Pychota

Oglądam właśnie staniki do karmienia, niektóre są prześliczne. Zamawiać będę dopiero w połowie lutego, ale wolę mieć już wstępnie wybrany model
z moja cale szczescie nie rozmawiamy wiec luzik....
Zamawiasz na swoj rozmiar, czy rozmiar wiekszy Bo TZ ostatnio mowil mi ze jesli chce kupic, to zebym wiekszy brala, albo zaczekala i on kupi, bo ponoc piersi rosna po porodzie, przez nawal pokarmu. to ja juz w koncu sama nie wiem.
Stary 2015-01-12, 19:19   #1016
luzna25
Zadomowienie

a ja dzisiaj byłam z mama na zakupach dzieciowych i strasznie się cieszę, bo nadgoniłam trochę z listą i coraz mniej rzeczy nam zostaje parę rzeczy kupię jeszcze na allegro i mogę rodzić
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:20   #1017
EdithS
Zadomowienie

Crystal25 jakie ładne zakupy!

Dziewczynki już dziś 3 razy byłam w toalecie na
i nadal mnie mdli...czy to oznacza, że wraca horror z pierwszego trymestru? Już w nocy jak wstawałam na siusiu to czułam, że mi niedobrze. A nic ciężkiego nie jadłam. Ostatnio w ogóle mniej jem...ehhh
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:24   #1018
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Teściowa już poszła.

ja kupiłam ostatnio takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biustonosz-do-karmienia-triumphmamabel-romance-n.jpg (54,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MamabelCotton_N6312 (1).jpg (41,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamabel_Plain_P_102_white_lf.jpg (72,5 KB, 11 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:28   #1019
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Crystal25 jakie ładne zakupy!

Dziewczynki już dziś 3 razy byłam w toalecie na
i nadal mnie mdli...czy to oznacza, że wraca horror z pierwszego trymestru? Już w nocy jak wstawałam na siusiu to czułam, że mi niedobrze. A nic ciężkiego nie jadłam. Ostatnio w ogóle mniej jem...ehhh
albo zjadlas cos czego dziecko nie lubi , oby ;p
ja niestety ten koszmar z pierwszego trymestru mam.....
dziekuje
Stary 2015-01-12, 19:28   #1020
luzna25
Zadomowienie

a powiedzcie mi jeśli na stronie szpitala piszę, że mama ma zabrać ze sobą do szpitala "pieluchy bella" to chodzi o takie podkłady http://www.e-zikoapteka.pl/16475,pod...lla-baby-.html ??
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości