|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49718765]Zdane
na 100% ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49723184] My byliśmy u architekta, zostawiliśmy projekt do adaptacji on ma dużo znajomych - geodetę, inspektora nadzoru, wszystkich od instalacji, w gminie, starostwie, kopalni, wszędzie, gdzie trzeba także machina rusza za jakieś 7-8 tygodni powinniśmy mieć pozwolenie na budowę Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Super ![]() Cytat:
niedobrze, oby nie było powtórki Dobrze, że jesteście pod dobrą kontrolą ![]() Oleńko rośnij w siłę ![]() Zdrówka dla Michasia
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi to jeszcze chwila.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Kurde Pani, beznadzieja z tymi chorobami Michasia.
za przepływy Olki.rosnij mała rosnij! My dzisiaj po odrze-śwince-różyczce. Ciekawe czy bedzie goraczka |
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49718765]Zdane
na 100% [/QUOTE] kujon ![]() nie za małe na dużą rodzinę? ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49723184] także machina rusza za jakieś 7-8 tygodni powinniśmy mieć pozwolenie na budowę super! idziecie jak burza Cytat:
zdrówka dla Michasia. oby nie my po basenie, Krzyś śpi jak zabity. dziś aż pokrzykiwał ze szczęścia, dwa razy zanurkował. kucyk jak Twoje zdrowie? wybraliście się na basen? moje urodziny obrodziły w książki, jakby się wszyscy zmówili. dostałam 5 sztuk.
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja limit miałam wykorzystany w 8tc Olcia rośnij zdrowo!!! ![]() zdrówka dla Michałka!!! ![]() zleci ![]() oby nie było ![]() Cytat:
![]() pewnie już pobiłam Kucyka czy ktoś miał usg co tydzień? ![]() fajne książki chociaż?? ========================= ===================== dziewczyny jak spałyście w ciąży??? - czytałam, że najlepiej na lewym boku, bo wtedy wszystkie przepływy czy coś tam są najlepsze i nie szkodzi wtedy dziecku...cholerka, ale po jakimś czasie lewe biodro już mnie boli i wtedy kładę się na drugi bok albo na trochę na plecy...czy to może zaszkodzić dziecku czy schizuję???
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-01-12 o 18:46 |
||
|
|
|
#3457 |
|
Konto usunięte
|
Rena myślę, że schizujesz
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3458 |
|
Konto usunięte
|
rena ja na początku na brzuchu a teraz jak mi wygodnie bo jednak z takim dużym brzuchem to się nie da całą noc spać w jednej pozycji bo cały czas coś dretwieje itp
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Rena, w późniejszej ciąży to ma znaczenie. Teraz nie.
A moj gin twierdził, ze nie ma znaczenia czy prawy czy lewy bok. Wazne ze nie plecy. Ja starałam sie spac na boku...a w nocy czesto sie budziłam i spałam n pałacach albo na brzuchu. |
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Ci, że już niedługo będziesz mieć dziecia przy sobie ![]() Cytat:
Jak Tymek post-mmrowo?!
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
schizujesz
![]() książki fajne, "Dziecko z bliska", "BLW Książka kucharska", kucharską Anny Starmach "Pysznie na każdą okazję", Gonzalez "Moje dziecko nie chce jeść" i najnowszą Bridget Jones "Szalejąc za facetami".
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
dla nas to też taka optymalna opcja
takie piękne na 1 piętrze dzisiaj oglądałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ciąży z Michasiem też miałaś problem z przepływami? tuż-tuż ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
kciuki za Oleńke żeby rosła pięknie. Wiesz ja bym zrezygnowała ze żłobka. Za dużo tych chorób... Nie macie innej opcji? Kubek kciuki żeby żadnych skutków ubocznych nie było po mmr. My jutro pneumokoki ![]() Berbie ja się czuje ok. Już zapomniałam o chorobie na basen narazie nie planujemy ale wiem żeby był szczęśliwy w takiej wielkiej wodzie ![]() Znowu kłopoty ze skórą. Tym razem po ziemniaku. Jestem załamana tm. Jeszcze teściówka stwierdziła że dlatego M nie śpi po nocach bo głodny jest!" Przecież mleko dziecku nie wystarcza. "
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hihi świetne pranie, ale dlaczego ja serio pomyślałam, że tak można odświeżyć firanki?? no głupek ze mnie ![]() Cytat:
ja też nie pokazywałam swojego smutku na fb, ale też nie chwaliłam się zaraz po dwóch kreskach na teście-tylko rodzinie się pochwaliłam, czego później pożałowałam trochę.. ale mniejsza o to, jednak dla mnie fb i inne portale społecznościowe to nie miejsca na takie wyznania swoich uczuć/emocji/żalu. wszystkie posiłki, które ktoś inny mi przygotuje są pycha, nawet jak jest to tylko kanapka z wędliną Gryzelda88 gratuluję! ![]() Rena, podejrzewam że bardziej zaszkodzi dziecku Twój stres niż częste usg, zresztą jak poczujesz ruchy to pewnie zluzujesz trochę a to już niedługo, nie martw się tym dodatkowo ![]() Moje dziecko już jakiś czas temu "zapomniało" jak się korzysta z nocnika, że się woła, rozbiera, siada itp. normalnie mam już dość i się wnerwiam, co zapewne nie pomaga, ale strasznie mnie to wkurza już było tak ładnie.. no miesiąc temu było ekstra, a później coś mu się zapomniało a jak była u nas w święta moja bratowa to jej się wstydził i wołał, chodził sam do toalety, ale później znów nic i teraz już nie wiem o co chodzi i co mam zrobić, ja wiem, że panuje nad pęcherzem i w nerwach potrafi powiedzieć "sikam" i się zleje choć niedawno sikał na nocniku ![]() ![]() no nie wiem już co zrobić
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwakolory jak się czujesz? w tym tygodniu masz mieć wynik? jak mama?
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po pracy cały dzien meczy mnie mega bol głowy
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pikaso odpisuje dzis bo wczoraj nie wyrobiłam. Jedna pani jest cały dzien a ta druga w tym czasie co dzieci jest najwiecej. Bo dziecko moze byc w pszedszkolu 9 godzin lub mniej. Tak w uk 2 USG. Ale zawsze mozesz podjechac do szpitala i sprawdzic czy wszystko ok. I juz nie pamietam co jeszcze. No i teksty dzieciaczków świetne. Mojej siostry córa zapytana o coś odpowiada: "Nie powiem Ci nie musisz wiedzieć."
|
#3469 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Który to tc?Zdrówka dla Michasia.. Moja mama od miesiąca się nie umie wyleczyć. Najpierw przechodzone przeziębienie, potem zapalenie oskrzeli, teraz zapalenie ucha Cytat:
Daj znać, jak po.My jutro USG. Ale Artek już nic nie ma na nodze. |
||
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Pani kurcze biedny M. Strasznie go męczą te choroby :/
I niech Olka rośnie ![]() Kubek jak po szczepieniu? Chociaż nam powiedzieli że reakcja alergicza może wystąpić do 2 tygodni po tym szczepieniu
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49731489] Który to tc?Zdrówka dla Michasia.. Moja mama od miesiąca się nie umie wyleczyć. Najpierw przechodzone przeziębienie, potem zapalenie oskrzeli, teraz zapalenie ucha U nas nie było nic, a dygałam jak sama wiesz Daj znać, jak po.My jutro USG. Ale Artek już nic nie ma na nodze.[/QUOTE] Trzymam kciuki
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
Jestem tak zalatna, że nie mam czasu nic do Was napisać. Podczytuje wieczorami, ale zebrac się nie mogę na jaką wiadomość. Troche galimatias w pracy, z Kubą duzo lekcji bo to koniec semestru. Dzięki że pytasz. dzwoniłam wczoraj do gina. Wynik ma byc dziś. mam dzwonic około południa i zobaczymy. Byłam wczoraj w rodzinnego lekarza i dostałam skierowanie na badania genetyczne pod kątem nowotworów, oraz wzięłam skierowanie na kolonoskopię, ponieważ ja całe życie mam problemy z zaparciami i wolę sie skotrolowac i ewentualnie wyleczyć, niż ma się cos z tego zrobic. Mąż twierdzi, że odważna jestem, ale ja juz nie patrzę na wstyd i ból, tylko na to że mam dziecko i muszę dla niego zyć. Z mamą jedziemy w czwartek na komisje onkologiczna, więc będziemy cos widzeć, co dalej.
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49718765]Zdane na 100% ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49731489] My jutro USG. Ale Artek już nic nie ma na nodze.[/QUOTE] Cytat:
Już zapomniałam jak czas się dłuży do testowania mimo ze starałam się długo to w sumie niewiele miałam takich sytuacji że czekałam na test lub @, bo zazwyczaj już wczesnej wiedziałam że owu nie było i nie ma na co czekać (łącznie z cyklem kiedy zaszłam w ciąże, bo wtedy owu przegapiłam )
|
||||
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było ale przychodzę po poradę. Szwagierka urodziła 3 dni temu synka w 28 tc (1300g), skurcze spowodowało zakażenie wewnątrzmaciczne. Maluch zakażony, sama mama też w złym stanie. Wczoraj Mały dostał wylewu 1 stopnia i wszyscy są przerażeni. Oprócz tego walczy jeszcze z tym zakażeniem, chociaż samo CRP trochę spadło. Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem? Czy jest jakaś szansa ze będzie ok? Pisze tu bo u nas na wątku zawsze można było uzyskać informację na każdy temat. Może Kubek się wypowie?
Z góry dziękuję za każde info. |
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() powoli się ogarniam po ostatnich wydarzeniach.. nie umiem patrzeć na cierpienie moich bliskich.. Do tego Emilka na nowo odrzuciła nabiał, do tego doszło jajko - cała buzia, rączki w czerwonych plackach więc znów jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej ![]() Byliśmy wczoraj na drugiej dawce pneumokoków. E. waży 8100g i 79 cm ma. Wszyscy mówią, że dłuugaśna pannica z niej. ![]() Barbi wszystkiego co najlepsze Pani niech Olka rośnie !!!! A Michaś niech zdrowieje!!! Kurcze tyle zmartwień masz znów.. Rena no i jak? doktorek Cię przyjmie? Będzie dobrze ![]() Ciekawa jestem co powie Wam alergolog, bo nam pediatra kazała po prostu odstawić alergeny i próbować znów za kilka tygodni ![]() Biedny Maksiu, że go tak wszystko uczula ![]() Adunia straszne to co piszesz.. oby Maluszek przeżył.. |
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Nie skurcze spowodowały zakazenie, ale infekcja wewnątrzmaciczna skurcze.
Wylewy dokomorowe 1 stopnia to norma u takich wczesniakow, chyba nie ma takiego bez 'jedynek' To najlżejsza postać tych wylewów - skala jest 4 stopniowa. W przypadku 4 stopńia rokowanie bardzo kiepskie. Jedynki nie maja żadnego znaczenia (Tymek tez miał ...) chociaz to ze zaraz po urodzeniu sa jedynki nie znaczy, ze na jedynkach sie skończy. Bedą to na 100% jeszcze kontrolować. Teraz wazne zeby "pokonać" infekcje (ona zawsze pogarsza rokowanie). Takie dziekco jest nardzo niedojrzałe i jeszcze duzo moze je spotkać. A na rokowanie jest jeszcze za wcześnie. Dlatakiego dziecka skończyć sie to moze różnie. Od pełnego zdrowia az do najgorszego.... Pełen pakiet mozliwosci. Trzeba mieć nadzieje, ze bedzie dobrze. ![]() Dla takiego okrucha baaaaardzo ważna jest siara, kazda kropla jest cenna. Niech mama ściąga lub niech mamie ściagają (mąż, polozna) siare i chociaz niech śluzówki tym smarują. Jesli tego nie robią ( a powinni ) to warto poprosić.W jakim szpitalu sa? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-01-13 o 11:39 |
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Waderko jak Ania? przybiera lepiej? co szykujesz na chrzciny?
Agatko jak Wasze przygotowania do chrztu? |
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Anita, to Emilka taka długa jak Tymek. Modelka
Tylko T grubszy. Wazy 11 kg, tyle samo od kilku miesiecy... U nas noc ok. Choc wszytsko jeszcze przed nami. Katar, wysypka itd faktycznie (Maga ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Kucyk, a Ty dajesz ekologiczne warzywa? |
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
Kubek ale T. starszy więc wiadomo, że większy, no i mężczyzna
dobrze, że po szczepieniu póki co ok! Jak czytam o Twoich rozterkach związanych z powrotem do pracy, to sama zaczynam się bać swojego coraz bardziej... ech.. życie.Dziewczyny jak można zachęcić dziecko do raczkowania?? bo E. raczkować nie chce, za to podciąga się do stania przy meblach i wszędzie gdzie tylko może się czegoś chwycić a to ponoć niedobrze (bardzo) jak dziecko nie raczkuje
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

na 100% 

Kiepskie przepływy, Olcia mała (ciut ponad 1300, czyli lekko ponad 5 centyl). Doktorek się obawia powtórki z rozrywki (niewydolności łożyska)... heh. za tydzień znów USG...

za przepływy Olki.
ok - przyznaję się - jestem uzależniona od podglądania mojego skarbeńka 

mimo ze starałam się długo to w sumie niewiele miałam takich sytuacji że czekałam na test lub @, bo zazwyczaj już wczesnej wiedziałam że owu nie było i nie ma na co czekać (łącznie z cyklem kiedy zaszłam w ciąże, bo wtedy owu przegapiłam