|
|
#571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
![]() Ja go używam na rehabilitacji kręgosłupa (tego i jeszcze jakiegoś inne stymulatora). Facet obsługujący sprzęt zawsze się zachwyca, jakie to super przy porodzie jego żony było, że nie tylko przy kontuzjach pomocne i w ogóle och i ach ![]() Ja do końca stycznia mam sporo pracowych rzeczy i uczelnianych, więc wolałabym jednak je zrobić, żeby potem mieć spokojną głowę... Cytat:
![]() ja do sypialni nie "wpuszczam" remontowych rzeczy u mnie zawalone " tylko" korytarz, łazienka i kuchnia Mi semestr na uczelni kończy się 23.01, a potem sesja LUI- dobrze, że ok na wizycie! Mogę się podzielić moim ciśnieniem z Tobą, bo u mnie wczoraj to 80/45... Dzisiaj tylko troszkę wyższe
|
||
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę oddać trochę swojego ciśnienia bo przed chwilą miałam 142/82 :/
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak przyjdą paczki i je rozpakujemy to już na prawdę będzie koniec listy "to do" ![]() Dobra idę pod prysznic, bo cały wieczór przeleżałam z komputerem Jutro z rana jedziemy na konsultacje na patologię ciąży, potem do endokrynologa, a na koniec jeszcze do dentysty Mam lekarski dzień ![]() Dobrej nocki! ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- MADZIA Aż sobie zmierzyłam ciśnienie- mam 85/48 możesz mi oddać, ale puls mogę ja dać, bo mam 102.---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Ah i jeszcze mam pytanie: Jakie pieluchy kupowałyście na początek? 1? Jakiej firmy? |
|
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
monnnia80- moje gratulacje
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
Monia gratulacje
Ale ruszylysmy To kto rodzi jutro ?
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
mała co do auta to trzeba jakis papierek do us zanosic, zdaje się, ze jat gdzies na stronach us do znalezienia. Podatku - gdy dotyczy osób z pierwszej grupy- nie płaci się, ale zgłosić trzeba
85jjaa nad morzem pełno tych koni było i jak dla mnie masakra ![]() monnnia80 gratulacje dla Ciebie i córy Tuli duży synuś następna wg mnie Ewa ![]() Mam pytanie do tych co rodziły ... przed porodem czyści tóż przed tylko, czy też może czyścić przez dłuższy okres?? bo mnie znów dziś przeczyściło ( 3 dzien w ciągu 5 dni ) I srednio widzę to, jeśli miałoby mnie tak czyścićć przez miesiac cały
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo, kciuki za jutrzejszy dzień.
Większość dziewczyn na początek kupuje pampersy jedynki w białym opakowaniu. Ja tez albo pampersy w zielonym opakowaniu. Maciejka, uuu
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#579 |
|
Rozeznanie
|
O kurczaki
chciałam się w końcu znów pokazać, bo nie wiem co ostatnio się ze mną dzieje, ale kompa prawie nie włączam...a tu takie niespodzianki![]() ![]() Tuli i Monia - najserdeczniejsze gratulacje!!! Dużo zdrowia dzieciaczkom ![]() i Wam oczywiście teżPowiem Wam szczerze, że ja też już marzę o tym, żeby się rozpakować...w pierwszej ciąży czułam się super do końca...teraz jestem wycieńczona, obolała, rozdrażniona...i wyglądam już tylko końca... i dobry żarcik...która jutro??
|
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze dopytam- ile sztuk będzie wystarczająco? Ostatnio w poczekalni do gin współoczekujące na wizytę mówiły, że 1 mała paczka wystarczyła w szpitalu, druga w domu, a potem przeszły na 2. I polecały te biedronkowe. A jedna mówiła o babydream, że tylko 1 jej pasowały, a potem dada na przemian z happy. Siostra używała pampersów na początku, a potem dady, bo ma pod nosem biedronkę ![]() Jutro będziemy mijać rosmana, więc zastanawiam się, czy nie wejść i nie kupić od razu i mieć z głowy
|
|
|
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
Monia80 Gratulacje!!! Super ze mała Olusia jest już z Wami. Kciuki żebyś jak najszybciej miała ja przy sobie.
Tuli Twój wcześniaczek całkiem spory Ja bym chciała po 22 stycznia rodzic coby ciąża była odnoszona
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
mnie czysciło tylko w dniu porodu przez jakies hmmm 7h
ja juz nie pamietam ile potrzebowałam wiecie co jest najlepsze? ze robiac zamowienie na pampki z neta kliknełam nie te i zamowiłam zamiast 2 to 3... i teraz mam 3 opakowania 1 i 2 duze 3... dwojek brak. o Panie gdzie jest moj mozg
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala biorę pampersy 1 białe małe opakowanie całe.
A co będzie dalej to się zobaczy...
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak bedzie to ja nie wiem co zrobie :P:P Cytat:
Pampers premium care biale 1. Na razie mam jedna paczke tylko kupiona. P0tem dokupie jeszcze jedne jedynki, a potem juz dwojki tez z premium care mam zamiar. Cytat:
maz dowiezie w razie W jak sie beda konczyc ![]() Ale sie nagadalam z przyjaciollka przez telefon, godzine gledzilysmy Stwierdzila,ze jestem nienormalna, ze nakrecam sie tym co kto powie, czy przyjdzie do szpitala, czy zajrzy mi w cycki, mowi,ze normalnie szok mam isc na zywiol - bo opowiadalam jej o mojej niecheci do odwiedzin itd ;p;p ide sie kapac niedlugo mam nadzieje,ze zasne kolo 1 ..wtedy spie najlepiej,bo do 6 ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Moją Antkową czyściło również, ale już po sączących się wodach - jak pojechała do szpitala. ponoć z 3 razy była w toalecie, przy czym ten ostatni raz, to juz z rozwarciem 7-8cm
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
wow gratuluję Monika!! proszę jak się u nas zaczęło
)ja w sumie w piątek będę mieć donoszoną ciążę, więc też w powoli mogę rodzić - tak sobie wkręcam, że jak szybciej urodzę to synuś będzie mniejszy i będzie łatwiej nie?? a ogólnie macie też tak ostanio z wizażem, że po jakimś czasie z wizażu wywala Was na stronę Men's Health? czy ja musiałam coś kliknąć? bo teraz jedną stronę wątku mogę przeczytać, a potem mnie przerzuca i muszę czyścić historię przeglądania i od nowa wchodzić, bo jak nie to nie mogę dalej czytać... |
|
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Migotka cos jest z tym kultem jablek dla matki karmiacej,bo moja tesciowa mi tylko to wciskala
do dzis jak widze kompot jablkowy to ma odruch ![]() ladna ta Twoja kuchnia,podoba mi sie ![]() emdziku to dobrze ze sie kurujesz ![]() ja tez bralam amotaks,to z tej samej grup co duomox Cytat:
sie zaczyna dziac,hehe wykrakalam,jak szlam rano pisalam czy sie ktoras jeszcze do wieczora rozpakuje odpoczywaj duzo,niech malutka rosnie jej ale to fajnie miec juz dzieciaczka Tuli a synek ma ladna wage ![]() alunia o rany,najgorsze chyba jak tak braknie kawaleczka czegokolwiek a z wozkami,dla mnie to juz jest chore,zeby ukrasc wozek dzieciecy ![]() lui gratki za wizyte a lekarz taki pewny ze przenosisz?teraz to juz nic nie jest pewne ![]() wegielku lacze sie w bolu zle znoszonej drugiej ciazy jak tam swedzenie brzucha,przeszlo cos? aggo dajecie rade z tym remontem? cos mialam Ci pisac no i zapomnialam,eh asia,aga tez bym sie nie zdziwila jakbyscie w ten sam dzien na porodowce wylądowały olcia wiesz ja rozumiem ze w zyciu roznie jest,ale szkoda ze rodzice jednak cos tam narzucaja w kwestii takiej jak slub i wesele ja mialam przeboje,ale nie z rodzicami ani tesciami tylko strzelajaca fochy zona mojego chrzestnego ale tez to sie nie nadaje do opisywania tutajmala widzisz jak sie corcia o Ciebie troszczy,woli zostac w domu z mama i pomagac ja to sie zglosze do kolejki do rodzenia jak ogarne semestr,sesje,i jak auto z naprawy wroci-a jeszcze do niej nie pojechalo ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
masz moze add blocka? albo wejdz na forum techniczne,problemy z forum moze ktos mial podobny problem i jest wyjasnienie |
||
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki
|
|
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buu już Ci pomogła z add blockiem Ja już nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego ![]() Cytat:
Ale my planujemy Asiula dopiero w lutym,prawda ?![]() No widzę, że Ty też masz sporo planów przed rozpakunkiem Więc oby te nasze dzieci nas posłuchały ![]() Ja w ogóle mam teraz taką schizę jak się kładę i powtarzam w myślach: "oby mnie dziś w nocy nie złapało" hehehe Jej po prysznicu czuję się jak bogini Nawet brzuch nie ciągnie , wysmarowalam olejkiem arganowym, niech ma- złoto maroka bebzonik
|
|
|
#589 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam.
Calosci nie dam rady, jutro dokoncze ;* Witaj Uera Cytat:
Cytat:
Cytat:
DZIEWCZYNY bierzecie rozki i kocyki do szpitala? Czy obie rzeczy? A moze tylko jedna z tych? |
|||
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
Buu, dzięki...to chyba taki końcówkowy kryzys:/ swędzenie niestety nie przeszło, a nawet się rozniosło na uda, plecy...już chyba się "pogodziłam" że pewnie zostanie tak do końca. Teraz chyba to (nie) spanie i ten ból w pachwinach bardziej mnie wykańcza. ..Wczoraj w nocy spałam jakieś 2,5 godziny. ..teraz też próbuję, ale tż zaczął okropnie chrapać a ja nawet zmęczenia nie czuję...a rano jak zombie:/ i przez to wszystko robię się cholernie nerwowa, bo już wszystko mnie wkurza...No nic - spróbuję zasnąć-jak będę pisać /czytać to z pewnością nic z tego nie będzie; )
|
|
|
|
#591 |
|
Konto usunięte
|
lui gratulacje wizyty
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- ewa bu kciuki za wizyty ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- 20 dni do cc Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi jeszcze troszkę
Ja już nie śpię od 3, w końcu wstałam, właczyłam sobie amerykański mam talent i zrobiłam herbatę Tż spojrzał na mnie jak na ufo ale no ja juz się wyspałam ![]() ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Hope ja na pewno biorę rożek. Myślę, że wystarczy. Jakby co to do auta wezmę też kocyk- bo i tak przyda się na wyjscie
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oko otworzyłam grrr man nadzieje ze dospie zaraz do 6 chociaż :-( byłam siusiu,brzuch taaaaki twardy grrrr
Ja na pewno biorę kocyk a czy rożek to nie wiem zapytam na sr czy przydatne. Mówiły coś ostatnio ze w rozku gorąco na oddziale...
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-13 o 04:59 |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale jakby co to rozłożę rożek i będzie jak kocyk
![]() Ja też mam twardy brzuch, jak kamień ;/ i nie wiem czy mały tak się wypina czy może mi się brzuch stawia
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja pospalam do 2 i leze... W domu bym sobie TV puscila..a tu mam sufit
Ja biorę i rożek i cieniutki kocyk. Mel u mnie 27 dni..ciekawe czy dotrwamy
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba jednak też wezmę to i to
ze spania juz nici.. No nic. Czekam do 6 aż mąż się będzie budził i pójdę sobie zrobić bułkę Potem będę spała dalej. Jej strasznie z tym spaniem.. Daria, Tobie też współczuję pobudki :-( ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- Tadam.. 6:09 - Mlebi smacznego! Boże jak nasz pies pierdzi :-( zaraz umrę.. Mąż oczywiście przelaczyl komórkę na drzemkę... Niech już wstaje i zabiera kundla na spacer bo można umrzeć! Z takim zamiłowaniem do spania to ja sobie mojego męża wstajacego do dziecka w nocy nie wyobrażam... Masakra jestem załamana. Juz mu to wczoraj mówiłam.. A on na to,że i tak w nocy w większości chodzi o cyca i łóżeczko po mojej stronie lozka będzie, wiec przeżyje ta.. Już ja mu pokaże cycka i piękne nocki
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-13 o 06:05 |
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Witam ja już od 30 min nie śpię. Weszłam na tel. Czy czasem któraś się nie rozpakowała
Kurcze szkoda że macie takie problemy ze snem. Ja na szczęście przesypiam jakieś 7 godzin i tylko czasem jakaś pobudka na siusiu się zdarzy. Ja mojego tez sobie nie wyobrażam ze wstawanie w nocy on śpi jak zabity i do tego po 12 godzin potrafi spać jak go nie obudze. Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-01-13 o 06:17 |
|
|
|
#599 |
|
Konto usunięte
|
dziękuje. już zjadłam
![]() ja biorę rożek i kocyk bo tak na stronie szpitala pisze Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Styczniowka się kłania. Widzę, ze nietylko mnie męczy bezsenność kurde
az płakać się chce.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

u mnie zawalone " tylko" korytarz, łazienka i kuchnia 

bo mnie znów dziś przeczyściło ( 3 dzien w ciągu 5 dni ) I srednio widzę to, jeśli miałoby mnie tak czyścićć przez miesiac cały

do dzis jak widze kompot jablkowy to ma odruch 

az płakać się chce.