|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
marcia superowy brzuchol
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam glupie pytanie,
jaki rozmiar ubran niemowlecych pakujecie do torby na te kilka dni w szpitalu? 56 czy 62? i co pakujecie konkretnie ;p I jak kupowac koszule szpitalne? w sensie rozmiaru, TZ mowi zebym pomyslala ze brzuch zniknie, a ja myslalam ze on nie znika tak szybko po porodzie bo jak sie rozciagal 9 miesiecy to jak zniknie w minute to co normalnie swoj rozmiar brac...czy jeden wyzej zeby sie walen zmiescil w koszule ?
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
tylko bawełna, frotowych to i ja nie lubię, bleech :P taka delikatna
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
a co do rozmiaru ubranek to sama nie wiem, i ile ich mam brać? u mnie jeszcze nie poprane, bo komodziaka nie mam wrrrrr jestem w czarnej halo halo witam się dzisiaj i ja buziaki przesyłama na SR byłam ale tyyyle ludzi że ja tam nie widziałam która to ty ?? same w sukienkach/tunikach i wszystkie dla mnie we wzory były hahaha coś słaba ta nasza "internetowa randka"
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-13 o 08:21 |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koszule do porodu kupiłam większą coby mnie nic nie uwierało i lużno mi było.Waleń musi mieć swobode na drugi dzień mam już do karmienia koszule w rozmiarze L (na dzien dzisiejszy opina mi sie na brzuchu).![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#1115 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 34 tyg
![]()
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
no ale ustaliły- ze maz wysoki na 192 cm ;D hehe...ale stresik chyba był i dlatego sie nie spotkały.
ja jestem z natury cholerykiem i nerwusem, chce miec wszystko od razu i teraz z dzieciecymi tez bym chciała ale u mnie brak tego kopniaka tzn nie czuje ze jeszcze muszę, a w zasadzie powinnam. Tak samo było u mnie ze ślubem, prawem jazdy- musi mnie po prostu ktoś zabrać i kazać.. zastanawiam się wlaśnie nad koszulami i ich rozmiarem- obecnie noszę bardziej L niż M bo biust i brzuszek jednak wyskoczyły. a tu dwa miesiące jeszcze to może XL...sama nie wiem. Muszę pójśc do sklpepu i przymierzyć może..masakra jak mi się nie chce. Mój TŻ sie zwyczajnie wystraszył, poodkładał mi informatory nt KP, pielęgnacji nad dzidziem i mówi "Że jak sie wku... to sam to wszystko przeczyta jak mi sie nie chce" hehehhe....prosze bardzo niech sie troche zaangażuje ;D u mnie w szpitalu zażyczyli sobie tylko pieluszki chusteczki nawilżane i recznik. Ale wiaodmo ze trzeba zabrac ubranka na wyjście, tetry... Polozna mi mowila ze jakbym wychodzila ze szpitala z dzidziem to na piersi polozyc pieluche tetrową zeby zapalenia piersi nie dostac bo moze mnie owiac i problem gotowy- wam tez tak mowiono? ide wieszać pranie..
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2015-01-13 o 08:38 |
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane witam się z rana .
Meganka, Hottie- super, że wszystko ok, oby tak dalej, ![]() Ja dzisiaj kończę prasowanie ciuszków do małego, teraz idę wstawić pranie i kawkę sobie zrobie bo jakaś senna chodzę. niunia ona- za 34 tc ![]() Aha co do rzeczy do maluszka na pobyt w szpitalu, to u mnie wszystkie daje szpital ja muszę zabrać tylko chusteczki do pupy, ale biorę od siebie jeszcze pieluchę flanelową i rękawiczki do małego żeby się nie podrapał, a na wyjście to uszykuję mężowi torbę z ciuszkami w rozmiarze 56 bo na wielkoluda się nie zanosi Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2015-01-13 o 08:46 |
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Hej z rana
Cytat:
Co do brzucha po porodzie - jak przyglądałam się dziewczynom w szpitalu to one miały po porodzie tak 1/2 brzucha ciążowego. No ale macica skurcza się ok. 6 tygodni po porodzie. U mnie jest też trochę tłuszczyku . Na wypis zdecydowanie wezmę spodnie lub leginsy ciążowe. I dzisiaj ogarnęło mnie przerażenie co zrobię, jeśli zacznę rodzić w dzień ![]() . Mąż w pracy, a pracuje po całym województwie lubelskim i podkarpackim. A jeśli będzie np. w Rzeszowie? Rodzina 50 km dalej, nawet gdyby przyjechały do mnie mama lub siostra to obie nie mają prawa jazdy. Do szpitala 30 km. Sama mam wsiadać do samochodu i jechać :confused :
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam dziewczyny, że nie piszę regularnie, ale jak wiecie pracuję jeszcze, więc czytam wątek kiedy tylko mogę, a tyle tematów nowych się pojawia, że nie nadążam z odpisywaniem ![]() Wczoraj miałam wizytę, wszystko ok, malutka rośnie regularnie, wciąż jest poniżej 10 centyla, choć lekarz nam powiedział, że średnia waga noworodka wg komputera powinna wynosić ok 3600g, więc jeśli już jest poniżej średniej, to dzieciaczka zalicza się do tych mniejszych I kazał się nie martwić, bo maluszek rozwija się prawidłowo ![]() Miłego dnia mamusie
|
|
#1122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z pieluchą na piersi nie słyszałam. Jak będę wychodziła ze szpitala to się opatulę, żeby oszczędzić piersiaki. Do stanika będę wkładać wkładki laktacyjne, to chyba też ochrona, no nie?
|
|
#1123 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzisiaj kreciłam sie w nocy... Tż chrapał, a ja jak wstałam do wc potem nie mogłam zasnąć bo Zosia już chyba dużaaaaa i dokazuje Ale kopie mnie w dole....czasami aż podskocze Cytat:
![]() Dobrze,że spr pomiary. Jednak nasze intuicje są najwłasciwsze a dr na ip musi nas zbadać. A to,że wczesnie rano czy w środku nocy ich zbudzimy naszą wizytą to niech turlają dropsaOby wszystko było ok Cytat:
![]() niunia za 34tc super![]() nouvelle i jak sie czujesz?
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem, trochę śmieszny. A mianowicie w którym jestem tygodniu ciąży? Do tej pory nie miałam z tym problemu, ale gin w zeszłym tygodniu na jednym dokumencie wpisał mi 30 tydzień, a w drugim 31 tydzień.
Data ostatniej miesiączki 9.06.2014?
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłaś na IP czy w przychodni? Bo jeśli dobrze kojarzę pojechałaś w dzień ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
#1127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- chyba lepiej miejsce gdzie siadać widać że to ta "państwowa" SR i za darmo ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
m a s a k r a i też pierwsze slysze że cycki przewieje, w co wątpię, bo pewnie jeszcze w kurtce zimowej ze szpitala będę wychodzić, w grubaśnych ciepłych swetrach stanikach wkładkach itp itd to i szanse większe na przegrzanie jak już coś u mnie hahaha
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-13 o 09:18 |
||
|
|
|
#1128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hottie super, że alarm okazał się fałszywy! Mamusie Gratuluję kolejnych udanych wizyt ![]() Ja czekam na położną, wstałam po 7 i ogarnęłam trochę mieszkanie. Właściwie nie wiem co mnie na tej wizycie czeka
|
|
#1129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajny Cytat:
![]() dzien dobry noc tak średnio przespana, jak nie siku to plecy, jak nie plecy to kot,rany koguta![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
też jestem marcową mamusią (wg. om 12marzec, wg usg. 3 marzec, spora rozbieżność ) Powiedzcie, czy któraś z Was odczuwa bóle miesiączkowe/krzyża/podbrzusza/częste twardnienia i sztywnienie brzucha? Od kilku dni ledwo funkcjonuję, raz obudziły mnie bóle krzyża w nocy, potem miałam dość silne półgodzinne bole jak na miesiączkę, przeszło ale od tamtej pory (3 dni) często odczuwam takie pobolewania brzuch mi twardnieje przy błahych codziennych czynnościach np. mycie naczyń czy nawet zębów, często muszę się kłaść poleżeć a dzisiaj rano ledwo się mogłam ubrać, nie mogłam podnieść nogi przechodziły mnie kłucia w pochwie, a po wejściu na 3 piętro muszę się położyć bo zaczyna boleć Późnym popołudniem jadę do mojego ginekologa sprawdzić ale chciałam zapytać jak to wygląda u Was, czy dokuczają Wam podobne dolegliwości? Pierwsza ciąża była bajkowa mogłabym w takiej całe życie chodzić a teraz... szkoda gadać :/BettyBoob , ja się zdecydowałam na materac piankowo-lateksowy w Jysk'u była fajna promocja z prawie 200zł na 115zł za materacyk z warstwą która się dopasowuje do ciałka. Przy pierwszym dziecku miałam gryka kokos ale one są twarde no i teraz coraz częściej słyszę o robalach w nich więc nie wiem czy gdzieś po hurtowniach źle przechowują czy co ![]() Cytat:
a nie tylko z łaską ktg... Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie!
Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2015-01-13 o 09:38 |
|
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że tydzień temu był 31 tydzień a teraz jestem w 32 tygodniu ciąży.
Rany, ale mam problemy .Ale i tak problemem nr 1 dla mnie jest poród w dzień ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Przyjechał facet od pieca, miał być po południu. Ja jeszcze w piżamie
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie dowóz to karetka, ja to chyba gdzieś położe sobie pieniądze w szufladzie żeby były jak coś na taxi, bo sama jechać na pewno nie będę,jeszcze kogoś zabije po drodze a szukać bankomatu ze skurczami to też słabiutko
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana.
meganka18 uff.. ulga wielka, bo wczoraj chyba każda z nas na stresie wyglądała informacji co tam się dzieje Rossi jak pewnie zauważyłaś, każda z nas przy jakimkolwiek innym samopoczuciu czy bólu leci do g9inekologa lub na IP. Na wszelki wypadek, bo nigdy nic nie wiadomo. Każdy przypadek jest inny, trzeba więc indywidualnie konsultować się z lekarzem, bo my, mimo szczerych chęci, możemy się mylić, a z resztą nie mamy bladego pojęcia co u Ciebie może się dziać ![]() Ból kręgosłupa to pewnie przez nacisk dziecka albo jego wagę i to, że musisz ten brzuchol nosić. Ale te bóle miesiączkowe i twardnienie brzucha powinny zapalić żółte światło. Leć do lekarza i daj znać co powiedział/a
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2014-06-09-28
|
|
|
#1136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
żona_marcina a ja mam nadzieję urodzić w dzień, bo są wg mnie lepsi lekarze na dyżurze niż w nocy
też będę się bać, czy tż zdąży po mnie przyjechać, ale mam nadzieję, że tak.Crystal25 wyjazd Twojego tż dojdzie do skutku, czy wymodliłyśmy scenariusz idealny?? Mój tż ma jechać na 5dniowe szkolenie do Niemiec pod koniec lutego, jestem zła i się martwię, bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zacznę wtedy rodzić więc teraz zaklęcia kierujcie na szefa mojego tż
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to witam, dzień dobry
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
tout-petit-fille, EdithS dziewczyny mi nie chodzi broń boże o diagnozę hehe tylko pytam czy którejś z Was dokuczają podobne dolegliwości, nie wiem chyba szukam uspokajających wieści, mimo, iż jestem świadoma, że u jednej ból będzie normalny, nic nie znaczący a u drugiej będzie skracać się szyjka... Tak jak pisałam dzisiaj do gina idę, nie chcę na IP bo ostatnio zostałam okropnie potraktowana (napisałam o tym wyżej).
1,5 tyg temu miałam wizytę było wszystko dobrze, szyjka ok, zamknięta. Wieczorem się wyjaśni co się dzieje mam tylko nadzieję, że nie będę musiała się położyć w szpitalu bo będzie kłopot z wolnym u męża w pracy a nie mamy z kim córki zostawić ehh trzymajcie proszę kciuki! Mam magnez w domu, wezmę, nospy niestety nie posiadam. Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2015-01-13 o 09:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

jaki rozmiar ubran niemowlecych pakujecie do torby na te kilka dni w szpitalu? 56 czy 62? i co pakujecie konkretnie ;p I jak kupowac koszule szpitalne? w sensie rozmiaru, TZ mowi zebym pomyslala ze brzuch zniknie, a ja myslalam ze on nie znika tak szybko po porodzie bo jak sie rozciagal 9 miesiecy to jak zniknie w minute
to co normalnie swoj rozmiar brac...czy jeden wyzej zeby sie walen zmiescil w koszule ? 
a co do rozmiaru ubranek to sama nie wiem, i ile ich mam brać? u mnie jeszcze nie poprane, bo komodziaka nie mam wrrrrr jestem w czarnej
buziaki przesyłam

A najgorsze są bóle żeber, też tak macie? Ja mam wrażenie jakby mi je powoli malutka łamała. Bóle pleców, to mnie dopadną, a później znikają jak odpoczne,a te żebra bolą bez przerwy
widać że to ta "państwowa" SR i za darmo
noc tak średnio przespana, jak nie siku to plecy, jak nie plecy to kot,rany koguta
brzuch mi twardnieje przy błahych codziennych czynnościach np. mycie naczyń czy nawet zębów, często muszę się kłaść poleżeć a dzisiaj rano ledwo się mogłam ubrać, nie mogłam podnieść nogi przechodziły mnie kłucia w pochwie, a po wejściu na 3 piętro muszę się położyć bo zaczyna boleć
Pierwsza ciąża była bajkowa mogłabym w takiej całe życie chodzić a teraz... szkoda gadać :/