Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 10:37   #751
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...-2014_13.html# te chusteczki własnie zamówiłam na gemini jedną paczkę na próbę :/.
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:38   #752
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja po gbs. nie było tak strasznie jak myślałam
no i ostatnia wizyta u diab bo nawet jak cukier skoczy to dziecku już nie szkodzi:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Mlebi- super że już po badaniu, ja już też bez wizyt u cukrzyka
A propo cukrów wczoraj wrzuciłam przepis na szarlotkę sypana , zrobiłam ja bez orzechów, z mąką orkiszową i zamiast cukru dolałam stewie, tylko nie cała szklankę jak w przepisie tylko pól i wyszło super i cukry tez mam piękne a opycham się nią od wczoraj, tak więc polecam
Super że już bez wizyt jesteście

Jadłam kiedyś ta szarlotke u koleżanki, chyba zrobie ja w sobote.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:38   #753
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduje ze moja Oleńka urodziła się dziś o godzinie 13.00 przez cesarskie ciecie. Waży 2600g i ma 48 cm, dostała 9/10 pkt
Było bardzo nerwowo, od samego rana mialam podwyższone cisnienie i mimo lekow nie dało się go zbić. Ok 10 lekarz mi powiedział ze mam już nic nie jeść ale najpierw zamierzali mi przebić pęcherz. Ok 12.30 cisnienie skoczylo do 160/120 i wtedy już poszło wszystko ekspresowo.
Na razie Ola jest w inkubatorze ze względu na to ze muszą ja ogrzać, może jutro rano mi ja przyniosą. Strasznie mi bez niej, widziałam ja tylko przez chwilkę na sali operacyjnej a potem ja zabrali, maz zrobił tylko kilka zdjęć. Ja czuje się dobrze, dostalam cos przeciwbolowego i zaraz ide spac:-D
jejku, kolejny maluszek po drugiej stronie brzucha! gratuluję kochana mam nadzieję, że Oleńka już z Tobą jest

Cytat:
Napisane przez tuliluli Pokaż wiadomość
Melduję się! Wybaczcie, że dopiero teraz ale odsypiałam, chodziłam do T. Byłam sie kąpać itd itd. Pomału ściągam sobie mleko, leci trochę siary, jutro moj J. ma mi przywieźć laktator. Zobaczymy czy się rozkręci. Bardzo mi zależy żeby dokarmiali Okruszka moim pokarmem, wiec muszę rozkręcić laktację. Dupsko mnie tak napierdzielało od rana, że nawet 4 paracetamole nie dały rady. Dostałam czopek i Alleluja teraz byłam się wykąpać, kuknąć na królewicza i idę spać. To były trudne 2 dni...

Gratuluję kolejnego maluszka!
trzymam kciuki za laktację wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a ja mogłabym urodzić po 22 lutego zdecydowałam się pozamykać sprawy uczelni w ciągu następnych dwóch tygodni. Dziś siedziałam 3godziny w bibliotece i pisałam pracę semestralną, jutro jestem na wykładzie, w środę i czwartek zajęcia, a w piątek egzamin z chęcią bym to wszystko pie.rdzielnęła, i zostawiła na drugi semestr ale co mam się teraz oszczędzać będę się modlić żebym z uczelni zdążyła dojechać na IP jakby co hihi
wow, ambitnie ja Cię dziewczyno podziwiam za ilość energii i motywacji

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
melduję, że z Małą ok, waży 2720 g.

wszystko u mnie zamknięte, twarde, maciczka wysoko, Młoda też.
Podobno do 17.02 nie urodzę a 18.02 moja mama ma 60tkę
także dla mnie to chyba jakaś 10 część

mam jakąś infekcję, dostałam globulki no i standardowo mam kontrolować ciśnienie bo miałam u niego 150/90... ale w domu cały czas 130/80
super, że z małą wszystko ok fajny by był prezent dla mamy
ja mam jakieś dziwne poczucie, że urodzę w styczniu... a że w czwartek 15 mam już donoszoną (37+0) to okazji jest kilka: 16.01 urodziny mojego ojca, 17.01 urodziny teścia, no i 21 i 22 dzien babci i dziadka

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Aga ja mam takie dziwne gmeranie, kłucie i nie wiem jak to określić. Dźwięki z brzucha też mnie nawiedzają, ostatnio to aż się wystraszyłam, bo był taki dźwięk jakby mi tam coś w środku pękło!
ja gdzies słyszałam ze jak wody odchodzą to słychać często takie PYK! i jak bym chyba spanikowała jakbym coś takiego usłyszała

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Migotka cos jest z tym kultem jablek dla matki karmiacej,bo moja tesciowa mi tylko to wciskala do dzis jak widze kompot jablkowy to ma odruch
ladna ta Twoja kuchnia,podoba mi sie
no nie dziwię się, że na kompot patrzec nie możesz... podobno tak właśnie jest, że się komuś uroiło że tylko jabłka i poszła fama w świat...
cieszę się, że kuchnia Ci się podoba

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
A wiecie jak T sprawdza czy dziecko ma kupę? Wsadza palec w pieluche

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Nie.. Ale tyle słyszałam o tym że wszystko co od zwierząt musi być przetworzone w wysokiej temp, dlatego sery tylko z mleka pasteryzowanego bo to salmonella, bo toxo... Że wolę nie ryzykować z surowym żółtkiem i mieć spokojne sumienie. A po jajku na twardo pół dnia mi się nim odbija. Za ciężkie chyba dla mnie jest.
ale salmonella nawet jeśli to jest na skorupce jajka a nie w środku, więc jajko ugotowane na miękko jest już po obróbce cieplnej bo skorupka miała kontakt z wysoką temperaturą. Tak samo toxo - jest na zewnątrz, bo pochodzi z odchodów zwierząt. Myślę, że jajko na miękko spokojnie możesz zjeść

Znowu miałam sporo do nadrabiania - pędzicie dziewczyny ja szalone!
Wstawałam w nocy tylko 2 razy na siku, ale jakoś nie jestem bardzo wyspana... połozyłam się wczesniej niż TZ, o oglądał jakiś film, który mnie nie specjalnie bawił, i już fajnie przysypiałam jak przyszedł do łózka i mnie przypadkowo kopnął tak, że się obudziłam... musiałam coś na niego warczeć, bo pamiętam ze pytał czemu taka zła na niego jestem potem pobudki w nocy, potem obudziłam się jak wstawał do pracy i nie mogłam zasnąć, jak się zdrzemnęłam to mi się śniło coś o porodach i się obudziłam zła... masakra jakaś...
mam nadzieję, że mi zaraz przejdzie...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:38   #754
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Kinqaa a czemu teraz masz mieć cesarke jak mogę się spytac? Ja tez jestem po jednej i bije się z myślami czy próbować SN czy iść na kolejna CC jak radzi moja ginka...
Wybralam aby mieć cesarkę pod sam koniec jak wyszło w 32 tygodniu ,ze moje dziecię wazy 2,500kg juz
W dodatku w 36tc pokazalo,ze lezy poprzecznie. Oczywiście proponowali mi obracanie młodego ale podziekowalam powiedzialam, ze duze dziecko znow sie szykuje i nie chce sobie ani dzidzi stresować jak mi nie wyjdzie urodzić sn. W dodatku pewnie bym popekala wzdłuż i wszerz.
Poprzednia cesarkę mialam ze względu braku postepu porodu ,zatrzymalo mi sie na 7cm. W dodatku mloda byla po terminie 10-11 dni ( wody zielone). A i lezala owszem główka w dół ,ale nie miala bródki do klatki piersiowej przywartej a wręcz odgieta do tylu. Panienka alpejskie pozycje przyjmowala zadarty nosek.
No i koniec końców pokroili mnie. Mala miala 57cm i 4,300 prawie

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:41   #755
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Aga, wszystko musi być perfect !

Migotka, ciężką noc miałaś :/.
Stary 2015-01-13, 10:43   #756
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
. Mala miala 57cm i 4,300 prawie
Ja sie boje że moja córcia tyle może miec, ale mam nadzieje że posłucha mamusi i nie przekroczy 3,900
Stary 2015-01-13, 10:44   #757
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
no i ostatnia wizyta u diab bo nawet jak cukier skoczy to dziecku już nie szkodzi:p
super, że cukrami już nie musisz się tak marwić

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Obudziłam się.. Przez moją mamę bo dzwoniła haha. A mówiłam by wyłączyć tel tak mi się super spało.... Za 1,5 godz będą na kawce a co to oznacza dla mnie.. Ze musze wstać i sprzątać
Najgorzej ze we wiadrze mam brudna wodę z wczoraj bo zapomniałam M poprosić by wylal.. I będę musiała sama dźwigać.. Już się boje
No nic idę myć łazienkę,podłogi odkurzac i mopowac, kuchnie.. I sama się ogarnąć.. Nie chce
.. Wole jak nikt mnie nie odwiedza grrrr
Aga najchętniej zostałaby trollem
nie przejmuj się tak, to w koncu mama, a nie T, jak podłoga nie bedzie błyszczeć to sie chyba nic nie stanie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...-2014_13.html# te chusteczki własnie zamówiłam na gemini jedną paczkę na próbę :/.
hmm też je kupiłam własnie ze względu na poprzednią dobrą recenzję... ale tylko paczkę spakowałam je do szpitala ale najwyżej zużyje dla siebie, bo mam też spakowaną paczkę biedronkowych tutti, które Srokao chwaliła kiedyś
Stary 2015-01-13, 10:45   #758
AGATA2605
Rozeznanie

logoasia-gratuluję 38 tygodnia
d_a_r_i_a- trzymaj się w tym szpitalu dzielnie

Kinqaa- witam serdecznie, fajnie że dołączyłaś do nas

A ja z córą zaczynamy dzisiaj 35 tydzień, do CC zostało 36 dni już się nie mogę doczekać jak Alicja będzie z nami
Stary 2015-01-13, 10:47   #759
emdzik
Zakorzenienie

Czytam Was kochane ale po sniaaniu sie zle zaczelam czuc. Tz zmierzyl mi cisnienie ale bylo w sumie dobre, to zmierzyl temperature a ten termometr zaczal pipac i pokazal 37,8 wiec sie polozylam i przespalam i sie poce zeby to troche zbic.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:48   #760
Uera
Rozeznanie

ewek000 do mnie też dotarły wnioski

http://www.lifebyewelina.blogspo t.com

„Okazuj dobro wszystkim ludziom, bo nigdy nie wiesz,
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia”
Uera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 10:56   #761
wegielek
Rozeznanie

Mlebi, Ewa super, że kontrola cukrów powoli się kończy i niedługo trochę będziecie mogły poszaleć
Aga - ja tak miałam wczoraj - położyłam się po tych 2,5 godz. nocnego snu jak wróciłam po badaniach i co...zaraz moja siostra - najpierw raz, ale mały coś tam zwrócił, więc się rozłączyła...ledwie oko mi się zamknęło...to ona dawaj 2 raz...przysnęłam znów na chwilę...mama dzwoni...i takie to spanie było wczoraj

Ciekawe czy moja panna się obróciła czy nadal bokiem leży (wydaje mi się, że nie zmieniła zbytnio pozycji, choć czasem mam odmienne wrażenia...na koniec straszny wiercioch się z niej zrobił). Dowiem się za tydzień na wizycie...Ja też mam wrażenie, że Mała wylezie wcześniej...i w sumie to nawet się cieszę...Choć niech wytrzyma jeszcze do końca miesiąca, żeby przypadkiem nie musieli jej już trzymać w inku
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 11:15   #762
ewek000
Zadomowienie

No dobra obiad zrobiony , zrobiłam głodomorom spaghetti na dwa dni, co by się jutro byczyć
Niedługo powinien wrócić mąż, z jednej pracy aby się spakować do drugiej , bo jeszcze do czwartku ma dwójki
Ja sobie leje do wodę do wanny aby się zrelaksować przed wizytą do gina, o 14, 30 przyjedzie po mnie tata i fruu czekanie na doktorka
Trzymajcie kciuki aby było po mojej myśli i żeby nie było dużo osób bo przy godzinnym opóźnieniu i czekaniu w kolejce to ja siedząc tam urodzę szybciej niż doczekam wizyty
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:25   #763
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde zmienili sklad ...swietnie :/
zostaje Hipp, real, netto ...jeszcze cos tam sie ostalo :P
a te zuzyjesz do butow:P

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Wybralam aby mieć cesarkę pod sam koniec jak wyszło w 32 tygodniu ,ze moje dziecię wazy 2,500kg juz
W dodatku w 36tc pokazalo,ze lezy poprzecznie. Oczywiście proponowali mi obracanie młodego ale podziekowalam powiedzialam, ze duze dziecko znow sie szykuje i nie chce sobie ani dzidzi stresować jak mi nie wyjdzie urodzić sn. W dodatku pewnie bym popekala wzdłuż i wszerz.
Poprzednia cesarkę mialam ze względu braku postepu porodu ,zatrzymalo mi sie na 7cm. W dodatku mloda byla po terminie 10-11 dni ( wody zielone). A i lezala owszem główka w dół ,ale nie miala bródki do klatki piersiowej przywartej a wręcz odgieta do tylu. Panienka alpejskie pozycje przyjmowala zadarty nosek.
No i koniec końców pokroili mnie. Mala miala 57cm i 4,300 prawie
ale duże dzieciaki ulalalal, nie dziwie sie, tez bym krzyczala o cc

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Aga najchętniej zostałaby trollem
nie przejmuj się tak, to w koncu mama, a nie T, jak podłoga nie bedzie błyszczeć to sie chyba nic nie stanie
wiesz co, T. mi bardziej dynda
a moja mama...wstyd byloby mi przed nia, juz wam kiedys pisalam, ona jest TAKA pedantka, jakiej nie znam drugiej....
i przeciez ja ciagle musze pokazywac, ze ze mna wszystko ok,mam sily i wogole jestem jak nie w ciazy - taka ja

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Czytam Was kochane ale po sniaaniu sie zle zaczelam czuc. Tz zmierzyl mi cisnienie ale bylo w sumie dobre, to zmierzyl temperature a ten termometr zaczal pipac i pokazal 37,8 wiec sie polozylam i przespalam i sie poce zeby to troche zbic.
biedna ty....

Cytat:
No dobra obiad zrobiony , zrobiłam głodomorom spaghetti na dwa dni, co by się jutro byczyć
trzymamy kciuki
A z gotowaniem na dwa dni to super opcja, a u mnie sie nigdy nie udaje, bo zrobie, zostanie na drugi dzien,to albo moj maz zjada to wieczorem :/ albo daje reszte psu jak nie widze

dobra kuchnia wysprzatana , kanapa w salonie, poduchy ulozone, choinke przestawilam, zmywarka wyladowana, zaladowana nowa, smieci.... niewyniesione,ale nie mam klucza:/, lazienka umyta, podloga odkurzona i wymopowana
pozostaja mi kurze na parapetach ,wywietrzenie chaty i ogarniecie samej siebie

stan ciala: rozpruta.

jak wyjda, to padne do lozka i bede cierpiec do jutra

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:25   #764
Uera
Rozeznanie

Cytat:
Niedługo powinien wrócić mąż, z jednej pracy aby się spakować do drugiej , bo jeszcze do czwartku ma dwójki
Ja sobie leje do wodę do wanny aby się zrelaksować przed wizytą do gina, o 14, 30 przyjedzie po mnie tata i fruu czekanie na doktorka
Trzymajcie kciuki aby było po mojej myśli i żeby nie było dużo osób bo przy godzinnym opóźnieniu i czekaniu w kolejce to ja siedząc tam urodzę szybciej niż doczekam wizyty

Ale mi teraz ochotki na spaghetti narobiłaś Chyba jutro zrobię na obiadek Tylko że mój mąż lubi np. z kukurydza, groszkiem. A ja preferuje sam sos z mięskiem i makaronem... a Ty jak robisz?

http://www.lifebyewelina.blogspo t.com

„Okazuj dobro wszystkim ludziom, bo nigdy nie wiesz,
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia”
Uera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:29   #765
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2015-01-13, 11:32   #766
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
ale widze, ze hitem jest ta Weleda nagietkowa, kurcze tak mnie kusi... na pewno kupie mlodemu jak sie Hipp skonczy,bo jestem tej serii strasznie ciekawa

ale tak sobie Olcia mysle,ze porownaj sklad, bo moze jeszcze ze starego sortu dostaniesz ze starym skladem??

Stary 2015-01-13, 11:32   #767
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Mlebi wow, super, że ostatni raz już niedługo pojesz sobie

Ola przecież ten gbs nie boli! Ja w ogóle nie poczułam. Nie panikuj, będzie dobrze
już nie mogę się doczekać:p

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:36   #768
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
ale widze, ze hitem jest ta Weleda nagietkowa, kurcze tak mnie kusi... na pewno kupie mlodemu jak sie Hipp skonczy,bo jestem tej serii strasznie ciekawa

ale tak sobie Olcia mysle,ze porownaj sklad, bo moze jeszcze ze starego sortu dostaniesz ze starym skladem??
o tej Weldzie też czytałam tak własnie zrobię, ze porównam skład. Ale trochę się rozczarowałam. No nic, mam te pampersa białe chusteczki, a te tak jak mówisz, zużyję do czegoś innego.
Stary 2015-01-13, 11:38   #769
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
logoasia-gratuluję 38 tygodnia
d_a_r_i_a- trzymaj się w tym szpitalu dzielnie

Kinqaa- witam serdecznie, fajnie że dołączyłaś do nas

A ja z córą zaczynamy dzisiaj 35 tydzień, do CC zostało 36 dni już się nie mogę doczekać jak Alicja będzie z nami
tylko 36

Stary 2015-01-13, 11:43   #770
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
włóż może wkładkę, jak będzie mokra cały czas to ja bym stawiała na wody

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

a u nas ...
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 35 tydzień
Data porodu:
3 lutego 2015
(pozostało 21 dni)

jeszcze 7 dni i ciąża donoszona
Logasia, Ewcia dziekuje babeczki bedą patrzeć, ale póki co wyglada mi to na zwykła wydzielinę, której ja mam mnóstwo. Codziennie noszę wkładkę i bywa ze zmieniam w ciagu dnia bo jest przemoczona. Gin w piątek mi zaglądała w podwozie to mowila ze wydzieliny prawidłowa, pewnie taka moja uroda, ze mam jej teraz dużo - z cora chyba tyle nie miałam, nie przypominam sobie. I dzis był jakiś wyciek nocny.

Bol brzucha mi przeszedł póki co.

Cytat:

Melbi powaga? Bo ja mam jeszcze wizytę u diab 22-go. I tak sobie myśle, czy jakbym miała mieć cesarkę mogę sie jeszcze np. Pare dni przed obejść pizza? bo pozniej to juz nie bedzie szans przy karmieniu piersią przynajmniej na początku.

A wiecie, ja dzis po dwóch sniadaniach, soku z marchwi i jabłka cukier 80 (oczywiście przerwa miedzy sniadaniami, ale sok wypiłam zaraz po drugim śniadaniu i zamierzałam cukier po godzinie).

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ola ja ch zielonych huggisow szukałam bo tez chciałam wziąć z paczke na próbę, bo lubię eksperymentować, ale były tylko w realu w jakimś tam packu. Nie chciałam kilku sztuk.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:50   #771
Zia_
Zadomowienie

dziendobry! ale nasz watek zasuwa, faktycznie widac ze nie ma tu jeszcze duzo noworodow ktore pochlaniaja nasz czas.
moj czas pochlania moja Ania ktora miala isc do przedszkola ale wstala z temperatura wiec sie musialam pozegnac z planem mega lozkowego lenistwa i zadowolic lenistwem na pol gwizdka :p

Tulituli, Monia serdeczne gratulacje! oby wasze malenstwa szybko byly juz z Wami!

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Muszę...bo jak wyjde na rzadanie to dostaje tylko skrócony odpis bez wyniku...a za nim bym sama zrobiła i znów czekała to kolejnych kilka dni... Moja ginka mówi ze przy rozwarciu ważne żebym dostała odpowiedni lek żeby bakteria do gory nie poszła, albo w razie sadzenia wód ich nie zainfekowala... Leże i powtarzam jak mantre ze dam rade dla synka...
Daria, zycze wytrwalosci! juz nie daleko i na pewno dasz rade, twoj synek bedzie najlepsza nagroda!

Ewekooo kciuki za wizyte! Obys dlugo nie czekala i wynik wizyty byl pomyslny

Emdzik znow cie meczy! Zdrowka!

Aga bedziesz miec wysprzatane na caly tydzien (o ile mama znow nie zechce wpasc ) Moze zostaw jakis mini-balagan gdzies zeby ja psychicznie przygotowac na to jak wasze mieszkanie bedzie wygladac po porodzie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Apropos tych kremow Weledy - potestujcie moze w drogerii - ja kupilam dla Ani dwa kremy ale nie moglam ich uzywac bo zapach jest mega mega mega mocny, wystarczyla mala ilosc zeby zaczadzic mieszkanie. wiec nie ryzykowalam zaczadzenia dzidzusia
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:53   #772
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ewa trzymam kciuki
no jak im cos tam urosło to dziś pewnie robią antybiogram...może jutro rano będzie...

Byłam przed chwila pietro niżej u dziewczyny która tu ze mną leżała i urodziła wczoraj... Bożeeeee...jak mi opowiadała o porodzie to łzy w oczach miałam, ale nie ze wzruszenia tylko tak mi jej szkoda było... Nawet pisać nie będę bo nie ma sensu Was straszyć...

Każdy poród jest inny na szczęście...i nie wszystkie tak traumatyczne...
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:54   #773
201704210903
Konto usunięte

kasia no tak mi powiedział że wszystko jest ukształtowane i nawet jak mi skoczy to mu już nie zaszkodzi. wiadomo że ten skok to nie do 200 ale mam się nie przejmować jak normę przekrocze. planuje najeść się przed cc. chyba frytki.
insulinę dalej mam i z dniem porodu odstawiam.

Stary 2015-01-13, 11:54   #774
martu_la
Rozeznanie

A ja pospałam ponad dwie godzinki ,
większosc szafek w kuchni umyta, teraz sie zastanawiam co zjeśc.
Na obiad trochę za wcześnie, jabłko zjedzone...

ewek000 powodzenia na wizycie.

Kasiulka za cukry
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 11:54   #775
201704210903
Konto usunięte

kasia a może cukier już Ci się normuje?

Stary 2015-01-13, 12:01   #776
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
kasia no tak mi powiedział że wszystko jest ukształtowane i nawet jak mi skoczy to mu już nie zaszkodzi. wiadomo że ten skok to nie do 200 ale mam się nie przejmować jak normę przekrocze. planuje najeść się przed cc. chyba frytki.
insulinę dalej mam i z dniem porodu odstawiam.

Cytat:
kasia a może cukier już Ci się normuje?

Frytki

No właśnie czasem przed porodem ponoć sie normują cukry. Ja na to licze i wtedy sobie odbije troche ta diete.
Stary 2015-01-13, 12:06   #777
ewccik
Zadomowienie

No to mamy niezla srednia. dwa dni 7 czesci i dwoje dzieci.
Monnia gratulace
Tuli trzymam kciuki za rozkrecenie laktacji
Kinqa ja mam podobna sytuacje z corcia, tez chciala siostrzyczke ale teraz wyczekuje braciszka
Daria szkoda ze musisz lezec w szpitalu ale dobrze ze Cie przelecza
U mnis dzisiaj byla polozna przyniosla mi rozne gadzety dla dzidzi. popytalam o tego gronk to mnie troche pocieszyla. ze to nie takie straszne no i ze dobrze ze juz sie lecze.
znowu mowila ze duze bobo w brzuchu. w obwodzie mam116cm tyle co z cora jak szlam do porodu. niewiem co to za "potworek" siedzi
polozna mowila ze to nie jest wskazanie do cesarki niestety
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 12:08   #778
1141655
Zakorzenienie

Daria , a co z tą dziewczyną nie tak było, że aż tak źle ?? Mnie historie porodowe nie przerażają, bo wiem, że to horror i gorzej być nie może

Dobra, mam wysprzątane, wywietrzone.... sama się ogarnęłam. Mama zadzwoniła, że jest już u nas obok w sklepie, ale tata pojechał jeszcze po mojego brata, który dawno mnie nie widział i chce też wpaść. K****. Super, nie dość, że ciśnienie mi wczoraj podniosł to jeszcze teraz będę go oglądać
Nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .
Niech lepiej siedzi cicho. Włączę mu tv i dam psa do głaskania

a z tym sprzątaniem na cały tydzień.. nie...u mnie się sprząta kilka razy dziennie- kundello po popołudniowym spacerze znów zrobi jesień średniowiecza na chacie

masakraaaaaaa

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

ewccik oooo a u nas mowili,ze ok 4500g juz są wskazania do cc.....szczegolnie u pierworodki... ajajjajjjj.....

Stary 2015-01-13, 12:16   #779
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
trzymamy kciuki, żeby szybko poszło
Stary 2015-01-13, 12:26   #780
AGATA2605
Rozeznanie

Dziewczyny z przewidzianą CC robicie jakieś specjalne badania krwi przed ?? Ja mam smaka na łazanki bezmięsne, normalnie mnie odrzuca od mięsa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości