![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...-2014_13.html# te chusteczki własnie zamówiłam na gemini jedną paczkę na próbę :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jadłam kiedyś ta szarlotke u koleżanki, chyba zrobie ja w sobote. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#753 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam jakieś dziwne poczucie, że urodzę w styczniu... a że w czwartek 15 mam już donoszoną (37+0) to okazji jest kilka: 16.01 urodziny mojego ojca, 17.01 urodziny teścia, no i 21 i 22 dzien babci i dziadka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się, że kuchnia Ci się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znowu miałam sporo do nadrabiania - pędzicie dziewczyny ja szalone! ![]() Wstawałam w nocy tylko 2 razy na siku, ale jakoś nie jestem bardzo wyspana... połozyłam się wczesniej niż TZ, o oglądał jakiś film, który mnie nie specjalnie bawił, i już fajnie przysypiałam jak przyszedł do łózka i mnie przypadkowo kopnął tak, że się obudziłam... musiałam coś na niego warczeć, bo pamiętam ze pytał czemu taka zła na niego jestem ![]() mam nadzieję, że mi zaraz przejdzie... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dodatku w 36tc pokazalo,ze lezy poprzecznie. Oczywiście proponowali mi obracanie młodego ale podziekowalam powiedzialam, ze duze dziecko znow sie szykuje i nie chce sobie ani dzidzi stresować jak mi nie wyjdzie urodzić sn. W dodatku pewnie bym popekala wzdłuż i wszerz. Poprzednia cesarkę mialam ze względu braku postepu porodu ,zatrzymalo mi sie na 7cm. W dodatku mloda byla po terminie 10-11 dni ( wody zielone). A i lezala owszem główka w dół ,ale nie miala bródki do klatki piersiowej przywartej a wręcz odgieta do tylu. Panienka alpejskie pozycje przyjmowala ![]() No i koniec końców pokroili mnie. Mala miala 57cm i 4,300 prawie ![]()
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Aga, wszystko musi być perfect !
![]() Migotka, ciężką noc miałaś :/. |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie przejmuj się tak, to w koncu mama, a nie T, jak podłoga nie bedzie błyszczeć to sie chyba nic nie stanie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
logoasia-gratuluję 38 tygodnia
![]() d_a_r_i_a- trzymaj się w tym szpitalu dzielnie ![]() Kinqaa- witam serdecznie, fajnie że dołączyłaś do nas ![]() A ja z córą zaczynamy dzisiaj 35 tydzień, do CC zostało 36 dni ![]() ![]()
#759 |
Zakorzenienie
|
Czytam Was kochane ale po sniaaniu sie zle zaczelam czuc. Tz zmierzyl mi cisnienie ale bylo w sumie dobre, to zmierzyl temperature a ten termometr zaczal pipac i pokazal 37,8 wiec sie polozylam i przespalam i sie poce zeby to troche zbic.
#760 |
Rozeznanie
|
ewek000 do mnie też dotarły wnioski
![]()
![]() |
#761 |
Rozeznanie
|
Mlebi, Ewa super, że kontrola cukrów powoli się kończy i niedługo trochę będziecie mogły poszaleć
![]() Aga - ja tak miałam wczoraj - położyłam się po tych 2,5 godz. nocnego snu jak wróciłam po badaniach i co...zaraz moja siostra - najpierw raz, ale mały coś tam zwrócił, więc się rozłączyła...ledwie oko mi się zamknęło...to ona dawaj 2 raz...przysnęłam znów na chwilę...mama dzwoni...i takie to spanie było wczoraj ![]() Ciekawe czy moja panna się obróciła czy nadal bokiem leży (wydaje mi się, że nie zmieniła zbytnio pozycji, choć czasem mam odmienne wrażenia...na koniec straszny wiercioch się z niej zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
No dobra obiad zrobiony , zrobiłam głodomorom spaghetti na dwa dni, co by się jutro byczyć
![]() Niedługo powinien wrócić mąż, z jednej pracy aby się spakować do drugiej , bo jeszcze do czwartku ma dwójki Ja sobie leje do wodę do wanny aby się zrelaksować przed wizytą do gina, o 14, 30 przyjedzie po mnie tata i fruu czekanie na doktorka Trzymajcie kciuki aby było po mojej myśli i żeby nie było dużo osób bo przy godzinnym opóźnieniu i czekaniu w kolejce to ja siedząc tam urodzę szybciej niż doczekam wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaje Hipp, real, netto ...jeszcze cos tam sie ostalo :P a te zuzyjesz do butow:P Cytat:
Cytat:
![]() a moja mama...wstyd byloby mi przed nia, juz wam kiedys pisalam, ona jest TAKA pedantka, jakiej nie znam drugiej.... i przeciez ja ciagle musze pokazywac, ze ze mna wszystko ok,mam sily i wogole jestem jak nie w ciazy - taka ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z gotowaniem na dwa dni to super opcja, a u mnie sie nigdy nie udaje, bo zrobie, zostanie na drugi dzien,to albo moj maz zjada to wieczorem :/ albo daje reszte psu jak nie widze ![]() ![]() dobra kuchnia wysprzatana , kanapa w salonie, poduchy ulozone, choinke przestawilam, zmywarka wyladowana, zaladowana nowa, smieci.... niewyniesione,ale nie mam klucza:/, lazienka umyta, podloga odkurzona i wymopowana pozostaja mi kurze na parapetach ,wywietrzenie chaty i ogarniecie samej siebie stan ciala: rozpruta. jak wyjda, to padne do lozka i bede cierpiec do jutra ![]()
![]() |
#764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi teraz ochotki na spaghetti narobiłaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak sobie Olcia mysle,ze porownaj sklad, bo moze jeszcze ze starego sortu dostaniesz ze starym skladem??
![]() |
#767 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bol brzucha mi przeszedł póki co. Cytat:
![]() A wiecie, ja dzis po dwóch sniadaniach, soku z marchwi i jabłka cukier 80 ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ola ja ch zielonych huggisow szukałam bo tez chciałam wziąć z paczke na próbę, bo lubię eksperymentować, ale były tylko w realu w jakimś tam packu. Nie chciałam kilku sztuk.
![]() |
#771 | |
Zadomowienie
|
dziendobry! ale nasz watek zasuwa, faktycznie widac ze nie ma tu jeszcze duzo noworodow ktore pochlaniaja nasz czas.
moj czas pochlania moja Ania ktora miala isc do przedszkola ale wstala z temperatura wiec sie musialam pozegnac z planem mega lozkowego lenistwa i zadowolic lenistwem na pol gwizdka :p Tulituli, Monia serdeczne gratulacje! oby wasze malenstwa szybko byly juz z Wami! Cytat:
Ewekooo kciuki za wizyte! Obys dlugo nie czekala i wynik wizyty byl pomyslny Emdzik znow cie meczy! ![]() Aga bedziesz miec wysprzatane na caly tydzien (o ile mama znow nie zechce wpasc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Apropos tych kremow Weledy - potestujcie moze w drogerii - ja kupilam dla Ani dwa kremy ale nie moglam ich uzywac bo zapach jest mega mega mega mocny, wystarczyla mala ilosc zeby zaczadzic mieszkanie. wiec nie ryzykowalam zaczadzenia dzidzusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Ewa trzymam kciuki
![]() no jak im cos tam urosło to dziś pewnie robią antybiogram...może jutro rano będzie... Byłam przed chwila pietro niżej u dziewczyny która tu ze mną leżała i urodziła wczoraj... Bożeeeee...jak mi opowiadała o porodzie to łzy w oczach miałam, ale nie ze wzruszenia tylko tak mi jej szkoda było... Nawet pisać nie będę bo nie ma sensu Was straszyć... Każdy poród jest inny na szczęście...i nie wszystkie tak traumatyczne... |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Konto usunięte
|
kasia no tak mi powiedział że wszystko jest ukształtowane i nawet jak mi skoczy to mu już nie zaszkodzi. wiadomo że ten skok to nie do 200 ale mam się nie przejmować jak normę przekrocze. planuje najeść się przed cc. chyba frytki.
insulinę dalej mam i z dniem porodu odstawiam. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
A ja pospałam ponad dwie godzinki
![]() większosc szafek w kuchni umyta, teraz sie zastanawiam co zjeśc. Na obiad trochę za wcześnie, jabłko zjedzone... ewek000 powodzenia na wizycie. Kasiulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Konto usunięte
|
kasia a może cukier już Ci się normuje?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Frytki ![]() No właśnie czasem przed porodem ponoć sie normują cukry. Ja na to licze i wtedy sobie odbije troche ta diete. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
No to mamy niezla srednia. dwa dni 7 czesci i dwoje dzieci.
Monnia gratulace Tuli trzymam kciuki za rozkrecenie laktacji Kinqa ja mam podobna sytuacje z corcia, tez chciala siostrzyczke ale teraz wyczekuje braciszka Daria szkoda ze musisz lezec w szpitalu ale dobrze ze Cie przelecza U mnis dzisiaj byla polozna przyniosla mi rozne gadzety dla dzidzi. popytalam o tego gronk to mnie troche pocieszyla. ze to nie takie straszne no i ze dobrze ze juz sie lecze. znowu mowila ze duze bobo w brzuchu. w obwodzie mam116cm tyle co z cora jak szlam do porodu. niewiem co to za "potworek" siedzi polozna mowila ze to nie jest wskazanie do cesarki niestety
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Daria , a co z tą dziewczyną nie tak było, że aż tak źle ?? Mnie historie porodowe nie przerażają, bo wiem, że to horror i gorzej być nie może
![]() Dobra, mam wysprzątane, wywietrzone.... ![]() ![]() Nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . Niech lepiej siedzi cicho. Włączę mu tv i dam psa do głaskania ![]() a z tym sprzątaniem na cały tydzień.. nie...u mnie się sprząta kilka razy dziennie- kundello po popołudniowym spacerze znów zrobi jesień średniowiecza na chacie ![]() masakraaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- ewccik oooo a u nas mowili,ze ok 4500g juz są wskazania do cc.....szczegolnie u pierworodki... ajajjajjjj.....
#779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny z przewidzianą CC robicie jakieś specjalne badania krwi przed ?? Ja mam smaka na łazanki bezmięsne, normalnie mnie odrzuca od mięsa
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.