Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 15:07   #1291
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
przeglądam allegro w poszukiwaniu prześcieradła do łóżeczka i natknęłam się na prześcieradło do wózka pierwsze słyszę, że coś takiego istnieje planujecie zakup takiego prześcieradła do wózeczka??
ja mam 2 sztuki, o takie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:12   #1292
emily863
Zadomowienie

Cytat:
mój wózek nie ma ściąganego pokrowca z materaca albo jeszcze do tego nie doszłam
Właśnie poleciałam do mojego sprawdzić i ma ściągany taki cienki bawełniany pokrowiec (coś jak prześcieradło), ale za 7,90 zł to chyba kupię to prześcieradełko.

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-13 o 15:26
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:13   #1293
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubie i polecam alles mamma piekne i wygodne

no tak masz racje. U nas faktycznie tak bylo. Gdzies kolo lipca poslalam mlodego i do sierpnia Zdrow jak ryba a od wrzesnia jak sie zaczelo to w kazdym miesiacu byl wiecej chory w domu niz w zlobku. Bywalo tak ze w miesiacu byl tylko tydzien w zlobku. Faktycznie zima to srednio sprzyja oddaniu pierwszy raz do zlobka.
Z tym nie jedzeniem to tez ci wspolczuje. U nas jedzenie w miare w normie ale miewa dni czy tygodnje ze tez wszystko jest zle...i powiem ci ze juz wtedy sie denerwuje wiec nje wyobrazam sobie jak musisz sie czuc gdy Mala je Ci doac dlugo juz malo

dzieki dziewczyny. Nie przejmujcie sie ja absolutnie nje mam zalu bo to moja wina ze tak malo pisze. Nie pracuje juz co prawda ale po prostu dziecko mi dorasta. I musze Wam powiedziec ze to naprawde w 100% prawda ze im starsze tym wiecej roboty. W weekendy czy jak wroci ze zlobka to oboje z tz caly czas z nim..bo teraz to juz nie ma tak ze sobie cos posiedzi, polezy i pooglada. Teraz domaga sie uwagi, zapewniania mu rozrywki wiec caly dzien z nim. W zeszly weekend do poludniia bylo jednego dnia malowanie i ganianie. Drugiego masa solna i tance. Po drzemce jednego dnia basen a drugiego plac zabaw w centrum handlowym bo tam cieplej. I tak mija caly dzien na lataniu za dzieckiem. Jak wroci ze zlobka to samo. Z kolei gdy jest w zlobku lub wieczorami to ja troche odsypiam ( bo bywaja nocki ze sie budzi z 2 x i trza wstac i uspic, utulic- a i tak uwazam ze to komfort tak malo pobudek) no i mam sporo roboty w domku. Robilismy mu ostatnio pokoj by juz spal w swoim. Wiec skrecanie szafek, naklejki na sciane etc...a teraz zajelam sie szyciem roznych ozdob do pokoju i tak powstal kacik sowkowy ( moge wam wstawic zdj.jak chcecie). No i ogarnal mnir chyba ten szal wicia gniazda...wiec jak tylko nie gotuje i nie zajmuje sie mlodym to ogarniam mieszkanie. Mamy male bo zaledwie 42m2 ale okazuje sie ze bajzel niezly...wiec juz popralam i prasowalam ubranka 56do 68, tobie remanent w naszej szafie, duzy pokoj ( w ktorym spimy) staram sie powoli jakos ze zbednych klakrow ogarnac, owijam wszystkie ksiazki w jednolite okladki...o kuchni lazience i wiecznym praniu nie wspomne...wiec okazuje sie nagle ze mam tak male mkeszkanie a roboty tyle ze hoho....wiec po prostu zagladam tu podczytuje i chce napisac ale nim nadrobie to juz mija tyle czasu ze ide spac

Zazdroszcze sniegu. Marzylam by w tym roku pokazac synkowi i pociagnac go na sankach ale niestety w Poznaniu ani sladu. Musimy oddac sniegowce bo w listopadzie kupilam z nadzieja ze bedzie snieg i wykorzystamy a tu dupa...a mam 3 mies.na zwrot

A odpowiadajac na pytanie jak sie czuje..to calkiem dobrze. Szczerze mowiac nie mam czasu o tym myslec przy tym ze ciagle zyje w biegu no i mocno jednak skupiam sie na Darusiu...ale nie rejestruje zadnych dziwnych czy niepokojacych objawow a ciaza idzie ksiazkowo tzn.np.gdzies tam czytalam ze w teorii dziecko w 32 tygodniu ma okolo 1,8kg i akurat mialam wizyte u ginekologa w 31t1d i synek mial 1840. Wiec idzie zgodnie z kalendarzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pokaż, co tam stworzyłaś pamiętam jak kiedyś wrzucałaś własnoręcznie robione rzeczy z minky, piękne!

Stary 2015-01-13, 15:14   #1294
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Przyszłam wam sprzedać, że w TESCO są promocje na dziecięcym dziale, bodziaki już za 3,60 zł za sztukę i jest w czym wybierać, z tym że u mnie Tesco jest wielkie i dział dziecięcy wielki.
To czuje, że dziś jadę do TESCO
Stary 2015-01-13, 15:16   #1295
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Właśnie poleciałam do mojego sprawdzić i ma ściągany taki cienki bawełniany pokrowiec (coś jak prześcieradło), ale za 7,99 zł to chyba kupię to prześcieradełko.
według mnie takie prześcieradełko to przydatna sprawa, na tej zasadzie, co prześcieradło w łóżku. A taki oryginalny pokrowiec z wózka, wolałabym jednak zachować w dobrym stanie- czysty i niesprany, bo jak kiedyś w przyszłości będę sprzedawać wózek, to lepiej żeby wszystko było ładne i kompletne

Stary 2015-01-13, 15:21   #1296
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

kilka dni nie wchodzić na forum a tu epopeja do nadrobienia

Przyszłam wam sprzedać, że w TESCO są promocje na dziecięcym dziale, bodziaki już za 3,60 zł za sztukę i jest w czym wybierać, z tym że u mnie Tesco jest wielkie i dział dziecięcy wielki.
Do tego jak któraś ma Mothercare u siebie w galerii, też zaczęły się promocje, na razie jest 50%, ale to jeszcze nie koniec. Najbardziej się opłacają te paczki pakowane po 3, 5 lub 7 sztuk.

A teraz lecę nadrabiać
ooo fajnie, że piszesz o promocjach już wiem gdzie jutro pojadę na zakupy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:21   #1297
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bardzo lubie i polecam alles mamma piekne i wygodne

no tak masz racje. U nas faktycznie tak bylo. Gdzies kolo lipca poslalam mlodego i do sierpnia Zdrow jak ryba a od wrzesnia jak sie zaczelo to w kazdym miesiacu byl wiecej chory w domu niz w zlobku. Bywalo tak ze w miesiacu byl tylko tydzien w zlobku. Faktycznie zima to srednio sprzyja oddaniu pierwszy raz do zlobka.
Z tym nie jedzeniem to tez ci wspolczuje. U nas jedzenie w miare w normie ale miewa dni czy tygodnje ze tez wszystko jest zle...i powiem ci ze juz wtedy sie denerwuje wiec nje wyobrazam sobie jak musisz sie czuc gdy Mala je Ci doac dlugo juz malo

dzieki dziewczyny. Nie przejmujcie sie ja absolutnie nje mam zalu bo to moja wina ze tak malo pisze. Nie pracuje juz co prawda ale po prostu dziecko mi dorasta. I musze Wam powiedziec ze to naprawde w 100% prawda ze im starsze tym wiecej roboty. W weekendy czy jak wroci ze zlobka to oboje z tz caly czas z nim..bo teraz to juz nie ma tak ze sobie cos posiedzi, polezy i pooglada. Teraz domaga sie uwagi, zapewniania mu rozrywki wiec caly dzien z nim. W zeszly weekend do poludniia bylo jednego dnia malowanie i ganianie. Drugiego masa solna i tance. Po drzemce jednego dnia basen a drugiego plac zabaw w centrum handlowym bo tam cieplej. I tak mija caly dzien na lataniu za dzieckiem. Jak wroci ze zlobka to samo. Z kolei gdy jest w zlobku lub wieczorami to ja troche odsypiam ( bo bywaja nocki ze sie budzi z 2 x i trza wstac i uspic, utulic- a i tak uwazam ze to komfort tak malo pobudek) no i mam sporo roboty w domku. Robilismy mu ostatnio pokoj by juz spal w swoim. Wiec skrecanie szafek, naklejki na sciane etc...a teraz zajelam sie szyciem roznych ozdob do pokoju i tak powstal kacik sowkowy ( moge wam wstawic zdj.jak chcecie). No i ogarnal mnir chyba ten szal wicia gniazda...wiec jak tylko nie gotuje i nie zajmuje sie mlodym to ogarniam mieszkanie. Mamy male bo zaledwie 42m2 ale okazuje sie ze bajzel niezly...wiec juz popralam i prasowalam ubranka 56do 68, tobie remanent w naszej szafie, duzy pokoj ( w ktorym spimy) staram sie powoli jakos ze zbednych klakrow ogarnac, owijam wszystkie ksiazki w jednolite okladki...o kuchni lazience i wiecznym praniu nie wspomne...wiec okazuje sie nagle ze mam tak male mkeszkanie a roboty tyle ze hoho....wiec po prostu zagladam tu podczytuje i chce napisac ale nim nadrobie to juz mija tyle czasu ze ide spac

Zazdroszcze sniegu. Marzylam by w tym roku pokazac synkowi i pociagnac go na sankach ale niestety w Poznaniu ani sladu. Musimy oddac sniegowce bo w listopadzie kupilam z nadzieja ze bedzie snieg i wykorzystamy a tu dupa...a mam 3 mies.na zwrot

A odpowiadajac na pytanie jak sie czuje..to calkiem dobrze. Szczerze mowiac nie mam czasu o tym myslec przy tym ze ciagle zyje w biegu no i mocno jednak skupiam sie na Darusiu...ale nie rejestruje zadnych dziwnych czy niepokojacych objawow a ciaza idzie ksiazkowo tzn.np.gdzies tam czytalam ze w teorii dziecko w 32 tygodniu ma okolo 1,8kg i akurat mialam wizyte u ginekologa w 31t1d i synek mial 1840. Wiec idzie zgodnie z kalendarzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot...tak zawsze mój tata mówił
super, że z dzidzią wszystko ok, życzę powodzenia, bo widzę, że naprawdę masz co robić
no i chwal się fotkami!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja mam 2 sztuki, o takie

ale śliczne
Stary 2015-01-13, 15:22   #1298
emily863
Zadomowienie

Cytat:
według mnie takie prześcieradełko to przydatna sprawa, na tej zasadzie, co prześcieradło w łóżku. A taki oryginalny pokrowiec z wózka, wolałabym jednak zachować w dobrym stanie- czysty i niesprany, bo jak kiedyś w przyszłości będę sprzedawać wózek, to lepiej żeby wszystko było ładne i kompletne
Też tak myślę dlatego boję się ewentualnego zasikania i prześcieradełka nawet ze dwa wezmę, bo i przesyłka tania u tego sprzedawcy od luznej, a i może coś jeszcze ma fajnego My w najbliższym czasie o drugim dziecku raczej nie pomyślimy, więc może i przed pierwszymi urodzinami będziemy szukać lekkiej spacerówki i sprzedawać ten wózek.
I już widzę, ze wezmę jeszcze prześcieradło na nasze łóżko i pokrowiec na przewijak

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-13 o 15:27
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:23   #1299
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 2 sztuki, o takie

gdzie takie ładne kupiłaś?? bo na allegro same są jedno kolorowe

ok lecę dziewczynki na kawę do mamy wieczorem będę nadrabiać co tu naskrobiecie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2015-01-13 o 15:25
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:26   #1300
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 2 sztuki, o takie

nouvelle a mozesz podać cene? Bo na ich stronie nigdzie nie ma (pink no more, bo któraś się pytała). Zobaczyłam je gdzieś na blogu z joolzem i sie zakochałam w krolikach. Kupie, ale w przyszłym miesiącu, ten nas juz i tak finanswo dobije.
Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To czuje, że dziś jadę do TESCO
Potwierdzam, ja mam z tesco połowe ubranek, z tych które nie są z lumpka. Szczególnie pajace i bodziaki się opłaca.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:29   #1301
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

kilka dni nie wchodzić na forum a tu epopeja do nadrobienia

Do tego jak któraś ma Mothercare u siebie w galerii, też zaczęły się promocje, na razie jest 50%, ale to jeszcze nie koniec. Najbardziej się opłacają te paczki pakowane po 3, 5 lub 7 sztuk.

A teraz lecę nadrabiać
u mnie w tesco bez rewelki z ciekawszych rzeczy to skarpetki były za 3 szt coś ok 10 zł a tak to słabizna

gdzieś tu się przewinęła czekolada po porodzie, jestem stanowczo na nie, przy złożeniu że się będzie karmić piersią

Edytowane przez kasia.
Czas edycji: 2015-01-13 o 15:39
kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:34   #1302
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
1.Wyniki badań, kartę ciąży i dowód osobisty
2. Na czas porodu:
-wygodne ubranie dla taty
-zestaw jednorazowy dla taty(fartuch, ochraniacze, buty)
-krótka koszulka do porodu
-jednorazowe chusteczki
-przybory toaletowe
-mały ręcznik
-gumka do włosów, spinki
-pielucha lub bawełniana chustka (do przecierania twarzy, okładów)
-woda kosmetyczna (do aerozolu, odświeżania lub zwilżania twarzy)
-pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania)
-coś do jedzenia i picia dla męża
-kilka jednorazowych kubków
-dla zwolenników aparat fot.
3. Po porodzie:
-3 koszule lub piżamy do karmienia
-majtki jednorazowe
-przybory toaletowe
-3 ręczniki
-ręcznik papierowy
-mała poduszka (przydatna podczas karmienia)
-sztućce
-czekolada
-woda mineralna
4. Dla dziecka:
-pieluszki (1 paczka)
-chusteczki pielęgnacyjne do pupy
-smoczek
dziękuję
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 15:45   #1303
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie takie ładne kupiłaś?? bo na allegro same są jedno kolorowe

ok lecę dziewczynki na kawę do mamy wieczorem będę nadrabiać co tu naskrobiecie
http://www.pinknomore.pl/gdzie-kupic/ są w róznych sklepach int., ja chyba na bokado kupowałam marka pink no more

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
nouvelle a mozesz podać cene? Bo na ich stronie nigdzie nie ma (pink no more, bo któraś się pytała). Zobaczyłam je gdzieś na blogu z joolzem i sie zakochałam w krolikach. Kupie, ale w przyszłym miesiącu, ten nas juz i tak finanswo dobije.

Potwierdzam, ja mam z tesco połowe ubranek, z tych które nie są z lumpka. Szczególnie pajace i bodziaki się opłaca.
69zł za dwa z tego, co pamiętam ale mi się tak strasznie podobały i w ogóle ta firma ma super jakości rzeczy, mam jeszcze muślinowy kocyk

Stary 2015-01-13, 15:48   #1304
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie dobrze myślisz...ja co prawda nie kupię bo ograniczam obecnie wydatki ale masz rację, że dzięki temu oryginalne będzie w lepszym stanie.
Ja mam np. w domu taki bujaczek leżaczek tiny love...kurcze, jak ja żałuję, ze ja go jakoś nie okryłam czymś...no masakra taki brudny, a nie wiem jak niektóre części zdjąć, będę musiała rozpracować.

No to Wam pokażę pokoik Darka. Generalnie była to nasza sypialnia i miał obok łóżeczko ale stwierdziliśmy, że czas na zmiany bo w 4kę już nie da rady się tam zmieścić. Jak się okazało dla mojego dziecka to żadna różnica.
Pokój jest niewielki bo ma 10-12 m2, ale mimo tego miesci się w nim:
- nasza szafa komandor i szafa D. ( nie widać na zdjęciu)
- półka na zabawki D.
- łóżeczko 140x70
- komoda na rzeczy Przemcia
- skrzynia na zabawki już nieużywane a zostawione dla Przemcia robiona przez mojego tatę
- stolik i 2 krzesełka

Wiem, że kolorystycznie jest to różnie ale to dlatego, że obecnie chciałam pokoik biały, więc nowa półka na zabawki i komoda są białe, jednak szkoda mi dobre łóżeczko wywalać tylko po to by było białe ( i tak już zakupiłam do obu łóżeczek nowe lateksowe materace), z kolei stoilik mamy z dużego pokoju już hoho czasu i też szkoda go było wywalić skoro pasuje.
Kolor ścian jest jaki jest bo został po naszej sypialni i nie przemalowywaliśmy bo zakładamy, że max do roku przeniesiemy się do domku i tam zrobimy pokój od A do Z. Motyw w pokoju to zwierzęta afrykańskie ( bo D.lubi) więc taka jest firana i nad łóżeczkiem ciuchcia ( którą też uwielbia) oraz sowy. Naklejka zakupiona, ale ja doszyłam jeszcze poduszki na skrzynie do oparcia i siedzenia oraz poduszki na krzesełka
Nie mam maszyny więc wszystko robiłam ręcznie no i bez wzorów etc.bo ja żadną krawcową nie jestem...tak się po prostu wciągnęłam i kombinuję

20141231_160426.jpg

20150113_152739.jpg

20150110_152729.jpg

20150110_152742.jpg

20150110_152839.jpg

20150113_152843.jpg

20150112_233653.jpg

20150112_233706.jpg

20150112_233729.jpg

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 16:08   #1305
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 2 sztuki, o takie

Ale piękne
Stary 2015-01-13, 16:15   #1306
ewka5891
Zakorzenienie

Magiusa super urządzony pokoj podoba mi sie ten ochraniacza na krzesło, sama robilas?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 16:16   #1307
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Magiusa super urządzony pokoj podoba mi sie ten ochraniacza na krzesło, sama robilas?
Tak, wszelkie poduszki, ochraniacze robiłam sama...jeszcze mi materiał został więc w sumie kombinuje co jeszcze z wy tych sówek zrobić

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-01-13, 16:22   #1308
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wszelkie poduszki, ochraniacze robiłam sama...jeszcze mi materiał został więc w sumie kombinuje co jeszcze z wy tych sówek zrobić
Bardzo fajnie to wyglada

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 16:27   #1309
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie dobrze myślisz...ja co prawda nie kupię bo ograniczam obecnie wydatki ale masz rację, że dzięki temu oryginalne będzie w lepszym stanie.
Ja mam np. w domu taki bujaczek leżaczek tiny love...kurcze, jak ja żałuję, ze ja go jakoś nie okryłam czymś...no masakra taki brudny, a nie wiem jak niektóre części zdjąć, będę musiała rozpracować.

No to Wam pokażę pokoik Darka. Generalnie była to nasza sypialnia i miał obok łóżeczko ale stwierdziliśmy, że czas na zmiany bo w 4kę już nie da rady się tam zmieścić. Jak się okazało dla mojego dziecka to żadna różnica.
- półka na zabawki D.
- łóżeczko 140x70
- skrzynia na zabawki już nieużywane a zostawione dla Przemcia robiona przez mojego tatę
- stolik i 2 krzesełka

Wiem, że kolorystycznie jest to różnie ale to dlatego, że obecnie chciałam pokoik biały, więc nowa półka na zabawki i komoda są białe, jednak szkoda mi dobre łóżeczko wywalać tylko po to by było białe ( i tak już zakupiłam do obu łóżeczek nowe lateksowe materace), z kolei stoilik mamy z dużego pokoju już hoho czasu i też szkoda go było wywalić skoro pasuje.
Kolor ścian jest jaki jest bo został po naszej sypialni i nie przemalowywaliśmy bo zakładamy, że max do roku przeniesiemy się do domku i tam zrobimy pokój od A do Z. Motyw w pokoju to zwierzęta afrykańskie ( bo D.lubi) więc taka jest firana i nad łóżeczkiem ciuchcia ( którą też uwielbia) oraz sowy. Naklejka zakupiona, ale ja doszyłam jeszcze poduszki na skrzynie do oparcia i siedzenia oraz poduszki na krzesełka
Nie mam maszyny więc wszystko robiłam ręcznie no i bez wzorów etc.bo ja żadną krawcową nie jestem...tak się po prostu wciągnęłam i kombinuję
super kochana! a ile własnej roboty włożone
bardzo ładna to komoda biała, gdzie kupowałaś?

my jednak chyba zdecydujemy się na kupienie szafy białej do pokoju małej. Mamy tam na razie inną szafę, chciałam ją przemalować na biało, ale TŻ mnie uświadomił, że może być ciężko i teraz przeglądam nowe, nie wiem czy teraz się wyrobimy z kasą, ale najwyżej kupilibyśmy później, a na razie będziemy korzystać z tej, którą mamy...
możecie polecić jakieś szafy w dobrej cenie?
Stary 2015-01-13, 16:30   #1310
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super kochana! a ile własnej roboty włożone
bardzo ładna to komoda biała, gdzie kupowałaś?

my jednak chyba zdecydujemy się na kupienie szafy białej do pokoju małej. Mamy tam na razie inną szafę, chciałam ją przemalować na biało, ale TŻ mnie uświadomił, że może być ciężko i teraz przeglądam nowe, nie wiem czy teraz się wyrobimy z kasą, ale najwyżej kupilibyśmy później, a na razie będziemy korzystać z tej, którą mamy...
możecie polecić jakieś szafy w dobrej cenie?
IKEA

Wiem, że to niby meble "kartonowe" ale w sumie mam w dużym pokoju i trzymają się bez problemu już dobrych 5 lat...mam znajomych co mają różne pomieszczenia w meblach z Ikea i też się nieźle trzymają a duży tam wybór

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-01-13, 16:33   #1311
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
IKEA

Wiem, że to niby meble "kartonowe" ale w sumie mam w dużym pokoju i trzymają się bez problemu już dobrych 5 lat...mam znajomych co mają różne pomieszczenia w meblach z Ikea i też się nieźle trzymają a duży tam wybór
ja tam nie mam nic do mebli z ikei, wręcz przeciwnie a jak porównuję cenowo to w ogóle nie ma konkurencji
Stary 2015-01-13, 16:38   #1312
nouvelle2
Zakorzenienie

Magiusa super pokój, widać że dużo pracy włożyłas w jego dekorację

Stary 2015-01-13, 16:46   #1313
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Z tego co ja ogladałam fajne staniki są też w h&m i całkiem niedrogie do 60zł z lekkim push up, co jest komfortowe w przypadku mniejszych biustów na wyjścia. Ja planuje sobie taki ciemny zakupic. Jak planujecie zakup w h&m pamietajcie o znizce z newslettera

Co do gemini bo widziałam, że ktoś zaczął temat, wczoraj jak zamawiałam był termin na spakowanie 96h, więc całkiem sporo.
no wlaśnie ja tez się nastawiłam na te staniki z H&M z tym, że nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar mam brać póki co sie wstrzymuję ale faktycznie wyglądają ok, no i ten lekki efekt push up
Cytat:
ja mam 2 sztuki, o takie

super
Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
u mnie w tesco bez rewelki z ciekawszych rzeczy to skarpetki były za 3 szt coś ok 10 zł a tak to słabizna

gdzieś tu się przewinęła czekolada po porodzie, jestem stanowczo na nie, przy złożeniu że się będzie karmić piersią
u mnie tez lipa w tesco, nawet nie jadę
Cytat:
widze, że masz tą sama komode z Ikei co my póki co jestem bardzo zawowolona
Stary 2015-01-13, 16:49   #1314
asiulek8
Wtajemniczenie

Ech, nadrobiłam Was ale nie będę już cytować.

Cytat:

Czekolada chyba bardzo uczula, nie?

Cytat:

- półka na zabawki D.
- łóżeczko 140x70
- stolik i 2 krzesełka

Super ja wyszyłam trzy literki imienia córci i na kolejne trzy nie mogę się zebrać. Dlatego podziwiam za te poduchy Z resztą jak sama zrobiłaś lepsza satysfakcja

A ja dzisiaj miałam iść do chrześniaka, bo dawno nie byłam. A tu dzwoni jego mama, że mają ospę Mojego chrześniaka (4,5 roku) jeszcze nie wzięło, na razie tylko gorączkę miał. Ale jego półrocznego braciszka już obsypało.

Widziałam temat torby do szpitala. Przez ostatni tydzień kompletowałam wszystko, teraz czeka na spakowanie do walizki.

A mam pytanie. Czy teraz pod koniec ciąży nie ma częściej wizyt u lekarza? Że co 2 tygodnie a nie np. co 4?

Dostaliśmy w końcu film z wesela. Oglądam codziennie i się za każdym razem tak samo jaram

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-13 o 16:54
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:05   #1315
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
przeglądam allegro w poszukiwaniu prześcieradła do łóżeczka i natknęłam się na prześcieradło do wózka pierwsze słyszę, że coś takiego istnieje planujecie zakup takiego prześcieradła do wózeczka??
też widziałąm ostatnio i się zastanawiam u mnie wózek ma zdejmowany pokrowiec, ale nie wiem czy nie kupię dla ochrony

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
No ja ostatnio sobie wymyśliłam, ze dobrze byłoby coś na ten materacyk w wózku położyć. I widzę to tak: materacyk+ podkład/ceratka+ prześcieradełko. W razie zasikania do prania pójdzie prześcieradło a nie materac co by nas przecież zblokowało ze spacerami. Dobrze myślę? A w jakiej cenie te prześcieradełka?
no właśnie też myślałam, żeby czymś go zabezpieczyć - widziałam dziś w sklepie dla dzieci takie pieluchy kolorowe z ceratką po 8 zł chyba i na nie się skuszę

Cytat:
ja mam 2 sztuki, o takie

ale cudne
Stary 2015-01-13, 17:07   #1316
marcia45
Zadomowienie

asiulek aż mi narobiłaś ochoty na nasz film z wesela ja mam teraz wizyty co 3tyg, wcześniej miałam co 4.

magiusa super wyszło i widać, że sporo pracy własnej włożyłaś

nouvelle one sa tak śliczne, że jak tylko dorwę swojego joolza to tez na nie się skuszę tylko żeby TZ nie wiedział

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:18   #1317
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
kasia_adm a powiedz mi jeszcze ostatnią rzecz i już nie ciągnę tematu, bo to trochę nie ten wątek robiłaś synowi jakieś badania, jak tak słabo jadł? Nie miał problemów z anemią, itp? Bo właśnie się zastanawiam, czy nie powinnam gdzieś z Olą pójść sprawdzić, czy wszystko ok przy takim jadłospisie
Odpisuję dopiero teraz, nid bylo mnie. U nas od urodzenia była skaza białkowa. Syn płakal non stop. W skrócie po miesiąccu udało śię dobrać mleko. Miał robione wtedy usg i podst wyniki. Do jakiegoś 1.5było ok, jadł super. Potem nagle brak apetytu, spadek wagi, słaba morfologia. Ciągłe choroby, szpital. Trafiłam do super lekarki w końcu. Gastroskopia i testy z krwi. Syn był na diecie bezglutenowej 2lata. Przestał chorować, wyniki poprawiły się. Ale wstręt do jedzenia pozostał. Teraz spr morfologie raz w roku, syn prawie nie choruje. To tak w skrócie.
Dziewczyny na pewno wybaczą takie odejście od wątku

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
dziękuję Wam wszystkim za troskę i za smsa
aż mi głupio, mogłam rano wejść i coś napisać...
Najważniejsze, że wszystko ok
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:46   #1318
EdithS
Zadomowienie

Magiusa jaki ładny pokoik! My nie urządzamy jeszcze pokoiku dla Małej, będzie mieć łóżeczko w sypialni, ale potem dostanie swój pokój, gdzie teraz komputer stoi. Już się nie mogę doczekać tego strojenia, heh, ale to za ładny rok albo i dłużej
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:23   #1319
anyolek
Zadomowienie

Nouvelle- jakie sliczne te przescieradelka!!!

Magiusa- widac, ze duzo pracy wlozylas w pokoik malucha :brawo: Tez bym chciala miec takie zdolnosci, sama bym sobie poszyla, bo poki co nic mi w oko nie wpadlo jesli chodzi np o posciel dla malej
Stary 2015-01-13, 18:23   #1320
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:

O nie, a ja tak czekam do porodu, żeby w końcu zjeść czekoladę!

Wysyłane z mojego GT-P7320 za pomocą Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości