Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 17:45   #871
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

Ilona pytałam kiedyś o to ojcostwo i konkretnie się nie dowiedziałam. Wszyscy tam muszą iść bo ja w ogóle nie w temacie jestem.

A mi w tym banku raz dwa poszło, nastawiłam się na głupią babę która będzie robiła problem że chce zamknąć konto a trafiłam na fajną dziewczynę, miłą i raz dwa mnie obsłużyła Jeszcze zdążyłam jechać na zakupy przed odebraniem Zuzki

A wiecie jaka u nas pogoda dzisiaj była, wiosna normalnie, słoneczko pięknie świeciło, wiatr wiał, ptaszki śpiewały, bajka Plac zabaw zaliczony.
A co na nim zobaczyłam to mnie przeraziło. 10latek ( na pewno nie więcej) pilnujący 2 dziewczynki ok 2 lat, miałam ochotę zadzwonić do kolegi policjanta żeby podjechał i oznajmił mamie tych dzieci jakie są konsekwencje za zostawienie dzieci bez opieki ale obawiałam się żeby dalej tego nie pociągną Bo mogli by zabrać dzieci a te dziewczynki takie fajne, brat nie mógł sobie poradzić z rękawiczkami żeby im założyć i ja wkroczyłam na pomoc
Stary 2015-01-13, 17:49   #872
emdzik
Zakorzenienie

MamaZuzi niech te choróbska idą jak najdalej!

Aga tamten ciemny szary zamówił w końcu (bo przecież ja niezdecydowana jestem), on teraz ma numer 303, stelaż czarny bo to już mieliśmy ustalone od początku i koła szprychowe

Ilona noo zamówiony mamy ale zanim on przyjdzie to nie wiem

A ja właśnie siadam w wannie normalnie.. wydaje mi się, że tylko dlatego że ona jest duża... gorzej z myciem nie mogę się obkręcić.. a jak chciałam jeszcze nogi dzisiaj ogolić to miałam łzy w oczach bo nie mogłam dosięgnąć no i najgorzej później moment wstania... ręce mam prawie połamane.. tak musze na nie najpierać że aż mnie bolą
swoją drogą dzisiaj jak tak siedziałam to tak pomyślałam "Aga się tak cieszy z prysznica, a ciekawe jak ona się tam mieści "

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:49   #873
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Ilona pytałam kiedyś o to ojcostwo i konkretnie się nie dowiedziałam. Wszyscy tam muszą iść bo ja w ogóle nie w temacie jestem.

A mi w tym banku raz dwa poszło, nastawiłam się na głupią babę która będzie robiła problem że chce zamknąć konto a trafiłam na fajną dziewczynę, miłą i raz dwa mnie obsłużyła Jeszcze zdążyłam jechać na zakupy przed odebraniem Zuzki

A wiecie jaka u nas pogoda dzisiaj była, wiosna normalnie, słoneczko pięknie świeciło, wiatr wiał, ptaszki śpiewały, bajka Plac zabaw zaliczony.
A co na nim zobaczyłam to mnie przeraziło. 10latek ( na pewno nie więcej) pilnujący 2 dziewczynki ok 2 lat, miałam ochotę zadzwonić do kolegi policjanta żeby podjechał i oznajmił mamie tych dzieci jakie są konsekwencje za zostawienie dzieci bez opieki ale obawiałam się żeby dalej tego nie pociągną Bo mogli by zabrać dzieci a te dziewczynki takie fajne, brat nie mógł sobie poradzić z rękawiczkami żeby im założyć i ja wkroczyłam na pomoc
Przepraszam, musiałam przeoczyć
I już Ci mówię: nie wszyscy
My z Tż nie jesteśmy jeszcze małżeństwem i dlatego poszliśmy to załatwić
Bo np. jak umrę przy porodzie to Tż musi mieć prawa rodzicielskie, bo potem bedzie musiał o to walczyć
I np. jak będziemy chcieli zarejestrować małego, to wystarczy, że sam Tż pojedzie i to zrobi
Ja nie chcę z tygodniowym dzieckiem po urzędach jeździć, a nigdzie go nie zostawię
Bo tak to byśmy musieli być oboje
Stary 2015-01-13, 17:49   #874
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość

Mama Zuzi dajesz radę jeszcze wstać z wanny? hihi ja już od kilku miesięcy się tak nie kąpałam a czekam na to, ajjj jak ja czekam
Na prawdę?
Ja do 5 miesiąca nie kąpałam się bo mnie wkurzało leżenie w wannie ale teraz to takkk poleżeć wygrzać się milutko. Nie wylatuje z niej jak skowronek ale jest nieźle Nawet nogi na siedzą do kolan ogoliłam Pięty wyszorowałam
A u mnie to już 100 dociągło
Stary 2015-01-13, 17:51   #875
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
W razieeee czego... jutro idę do lekarza bo i tak będę w przychodni (idę do gin na nfz) .
Na razie nie wzięłam nawet antybiotyku bo mama mi recepty nie wzięła
Więc zobaczę jak będzie do jutra bo jak lepiej to po co mam brać antybiotyk...
Jak znowu mi skoczy temp albo się gorzej poczuje to ide i niech mi daje tą recepte, nie będę się męczyć i Młodej przy okazji, bo od kaszlu już i tak chodze ze strasznie napiętym brzuchem...
Pamiętam jak się stresowałam kichając (alergia mnie dorwała). A teraz z kaszlem masz jeszcze gorzej, bo brzuch większy. Uważaj tylko i nie złap czegoś w przychodni. Ja ostatnio jak tam chodzę po wyniki to szalikiem się osłaniam

Cytat:
Aga joooo niby żyje się podobnie.. ale Ty masz trochę mniejszy ten kredyt mi z moim będzie się żyło ciężko
Ale wiadomo.. lepiej na swoim

Inco dobrze, że te bluzy dostałaś! a kurier niech się cmoknie!
P.S możesz się pochwalić zdjęciami
Chyba większość z nas ma niestety kredyty. Grunt to, żeby, dla spokoju ducha, mieć odłożone na spłatę przynajmniej z 3 rat. Gdyby (ODPUKAĆ) coś się stało, to zawsze jest ten margines czasu, gdy coś można jeszcze przedsięwziąć.

A zdjęciami pochwalę się jak wyjmę z pralki. Od razu dałam do prania, żeby na czwartek były suche. Chociaż wiecie, łudzę się ciągle, że może będzie tyle ludzi w szpitalu, że mnie tylko przebadają i od razu wypuszczą... . No bo po co ja mam tam kwitnąć, jak tu tyle dzieciowego prania na mnie czeka
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:51   #876
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Przepraszam, musiałam przeoczyć
I już Ci mówię: nie wszyscy
My z Tż nie jesteśmy jeszcze małżeństwem i dlatego poszliśmy to załatwić
Bo np. jak umrę przy porodzie to Tż musi mieć prawa rodzicielskie, bo potem bedzie musiał o to walczyć
I np. jak będziemy chcieli zarejestrować małego, to wystarczy, że sam Tż pojedzie i to zrobi
Ja nie chcę z tygodniowym dzieckiem po urzędach jeździć, a nigdzie go nie zostawię
Bo tak to byśmy musieli być oboje
Już rozumiem, dziekuje
Myślałam że coś się zmieniło w tej kwestii, bo nie tylko Ty pisałaś o tym urzędzie i się zastanawiałam czy to wszyscy muszą.
Stary 2015-01-13, 17:52   #877
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Mama Zuzi no poważnie
Ajj to zazdroszczę Ci kąpieli w wannie

I doczytałam teraz na spokojnie o tych samych dzieciach na placu zabaw, masakra, aż szczęka opada co taka mamusia szanowna ma w głowie
Stary 2015-01-13, 17:54   #878
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

My mamy zwykłą wannę z dorobionym zasuwaniem. Takie 2 w 1. Wykonanie i wygląd porażka ale pomysł fajny. A że to wynajęte to mi nie przeszkadza jego brzydota :P
Stary 2015-01-13, 17:57   #879
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Pamiętam, ze jeszcze Mlebi o tym pisała Chyba my tylko dwie żyjemy tu w nieformalnym związku

Madzia ja też zawsze musiałam się jeszcze rozbujać najpierw i złapać kranu i się podciągnąć

Incognito no takie niestety czasy, że wszyscy zakopani w kredytach ehh
Stary 2015-01-13, 17:59   #880
Kinqaa
Zakorzenienie

przeklete_pragnienia

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 17:59   #881
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
My mamy zwykłą wannę z dorobionym zasuwaniem. Takie 2 w 1. Wykonanie i wygląd porażka ale pomysł fajny. A że to wynajęte to mi nie przeszkadza jego brzydota :P
Kiedyś jak wynajmowałam pokój to miałam właśnie taką wannę z przesuwaniem i kurde przynajmniej wygodne, jak się brało szybki prysznic to się nie nachlapało
A teraz u mnie to cała podłoga w wodzie i mop w pogotowiu
Stary 2015-01-13, 18:02   #882
201704210903
Konto usunięte

my bez kredytu ale wynajmujemy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:02   #883
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Aga - napisz do sprzedawcy, pewnie zapomniał tak jak ta moja.

Mąż za to odebrał materac - ten co niemal wszystkie macie. Szybka przesyłka. Materac b. mi się podoba. Myślę teraz, czy prać tę powłoczkę z niego...

Co do ćwiczen, to ja na naszej SR kilka razy ćwiczyłam, ale od kiedy mam problem z tym biodrem, a potem spojeniem to olałam to trochę. A SR mam jutro: kąpiel niemowlaka. Ostatnio przewijaliśmy bobasy - śmiesznie było
ja też nie prałam, bo na to kładę matę ochronną i prześcieradło

dziękuję wam kochane za miłe słowa, ja wiem że za tydzień to już za chwilę, ale wcale bym się za ten piątek nie pogniewała, bo już troszkę jestem zmęczona tymi bólami, no ale zdrówko Agaty ważniejsze niz moje widzimisię. tylko jak nic młoda na bank będzie miała ponad 4kg, jak już tydzień temu było 3800.
Ha a tym sposobem mam na zbyciu ubranka na 56 która chce

Magda super że lepiej się czujesz, na gardło kup sobie tabletki do ssania tandum verde one mi pomogły i na drapanie w gardle. Powiem ci że ja po cichu też liczyłam że mój gin tak zrobi no i nie pomyliłam się. No i jak mogę narzekać na obsługę lekarska na nfz nie mogę , bo mój gin jest zajefajny
Ha a pamiętasz chociaż na jaki wózek się zgodziłaś
Daria- o położonych na Kościuszki słyszałam takie sobie opinie, kumpela rodziła na winiarach teraz 2 stycznia, miała cc, to fakt warunki sanitarne do dupy ale o położnych mówiła w samych superlatywach i żadnej nic nie dała, dopiero jak wychodziła zaniosła im bombonierkę. I mówi że bardzo jej pomogły w pierwszej dobie przy karmieniu
ja znowu miałam styczność z położnymi i pielęgniarkami z Kruka i tam też jest super plus warunki sanitarne też są ok, no i oddział dla noworodków też maja na wysoki, poziomie, bo rozmawiałam o tym z moim ginem dzisiaj. Bo jak u mnie cukrzyca to zawsze jest ryzyko jeśli chodzi o dzidzię i powiedział żebym się nie denerwowała bo w niczym nie ustępuje szpitalowi w Płocku
A tak przy okazji to jak już nasze bąble będą na świcie to musimy się na jakiś spacer umówić tym bardziej że ja często jestem na Błoniach u rodziców, a ty mieszkasz gdzieś niedaleko starego szpitala
A do jakiej przychodni zapisujesz synka
aga no to fajnie , trzymam kciuki za to żeby się udało no to faktycznie teraz z rodzeniem musisz poczekać aż skończycie remont
Paulina- u nas też cieplutko 12 stopni było,
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:03   #884
emdzik
Zakorzenienie

Inco ojj dlatego też mi się do tej przychodni wcale nie spieszy... boję się że tym bardziej coś załapie...
No a z kredytami to racja my dopiero zaczynamy spłacać i boję się jak to będzie bo tu tyle kasy na dziecko poszło i dalej potrzeba a teraz ten kredyt aj jaj

MamaZuzi ehehe, no jak się tak w wannie położyć można <3
Ja to sobie tylko tak pozwalam jak tż jest, to mi pomaga wstawać czy zmieniać pozycje bo tak to siadam i się za dużo nie ruszam żeby mieć siłę żeby później z niej wstać

Ilona ja jakbym za kran pociągnęła to by chyba mi w ręce został

A i przypomniało mi się... zrobiłam kolejną rzecz w sprawie pakowania torby.. - dołożyłam ręcznik

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-13, 18:03   #885
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
my bez kredytu ale wynajmujemy

My w sumie tez JESZCZE bez hipoteki ale małe kredyty jednak są;/
A mogłoby by ich nie być kurka
Stary 2015-01-13, 18:05   #886
Kinqaa
Zakorzenienie

emdzik widzę,że ty jak i ja na raty wsadzasz do torby rzeczy
ja niby wszystko mam, ale smoczki spakowałam niewyparzone muszę wyparzyć i się garnę do tego jak...

you have lost a diamond

Stary 2015-01-13, 18:06   #887
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Inco ojj dlatego też mi się do tej przychodni wcale nie spieszy... boję się że tym bardziej coś załapie...
No a z kredytami to racja my dopiero zaczynamy spłacać i boję się jak to będzie bo tu tyle kasy na dziecko poszło i dalej potrzeba a teraz ten kredyt aj jaj

MamaZuzi ehehe, no jak się tak w wannie położyć można <3
Ja to sobie tylko tak pozwalam jak tż jest, to mi pomaga wstawać czy zmieniać pozycje bo tak to siadam i się za dużo nie ruszam żeby mieć siłę żeby później z niej wstać

A i przypomniało mi się... zrobiłam kolejną rzecz w sprawie pakowania torby.. - dołożyłam ręcznik
Hahahaha
Dlatego ja wolę tego nie uskuteczniać

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

O właśnie ja też mam jeszcze smoczki, butelki niewyparzone!
Stary 2015-01-13, 18:07   #888
ewek000
Zadomowienie

Kinga no masz babo placek ja tak samo , mam chowany a nie wyparzony - no blondynka naturalna ze mnie wyłazi
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:07   #889
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
ja niby wszystko mam, ale smoczki spakowałam niewyparzone muszę wyparzyć i się garnę do tego jak...
właśnie wczoraj wyparzyłam i jeszcze te nakładki do karmienia

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:12   #890
1141655
Zakorzenienie

Cytat:

Aga tamten ciemny szary zamówił w końcu (bo przecież ja niezdecydowana jestem), on teraz ma numer 303, stelaż czarny bo to już mieliśmy ustalone od początku i koła szprychowe Aga się tak cieszy z prysznica, a ciekawe jak ona się tam mieści "
Jestes okropna jak ja mogę Cię jeszcze lubić

ahahahahahahahahaha
mamy prysznic brodzik 90 mieszczę się, a jeszcze mąż by wszedł , ale nie wiem czy byśmy wyszli

ładny ten wózio będzie też dumałam nad czarnym stelażem,ale stanęło na męzowym braliście z fotelikiem Jedowskim jakimś czy Maxi cosi ?

Cytat:
my dopiero zaczynamy spłacać i boję się jak to będzie bo tu tyle kasy na dziecko poszło i dalej potrzeba a teraz ten kredyt aj jaj

Ja juz mam ladnie pochowane reczniki, dwa rozowe w glownej torbie
w porodowej jakis kremowy na wywalenie

A kredyty eeeee no cóż, takie głupie czasy, pamietam nasze pierwsze raty hipot. to byly malutkie, potem wzroslo
na szczescie teraz Euro nam sprzyja

z tym kranem dobre :hahaha"

ale jak dojdzie bejbi i macierzynski 80% to bedzie nie za wesolo

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez nie wyparzyłam ;/
musze to zrobic
i laktator tez biore swoj to tez musze wyparzyc te lejki itd
nie chce szpitalnego laktatora

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 18:12   #891
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Kinga no masz babo placek ja tak samo , mam chowany a nie wyparzony - no blondynka naturalna ze mnie wyłazi
kalafior ciążowy jest naprawdę fajny Ja to już mam dość swojej głupoty

you have lost a diamond

Stary 2015-01-13, 18:13   #892
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

To ja jakieś monstrum jestem bo mi Tż tylko przychodzi plecy myć
I to jest w sumie wszystko przy czym Tż mi pomaga ale to robił też przed ciążą.

A dzisiaj jak wrócił z pracy powiedziałam że chce żeby umył karnisz w pokoju i kuchni podkreślając że jak tego nie zrobi jutro zrobię to sama (wiecie mobilizacja)

Jest godzina 18 Tż zmywa naczynia i na 19 jedzie na trening, a jeszcze musi wziąć prysznic. Kto będzie jutro mył karnisze? Ale łaski bez, okna myłam firanki zmieniłam, karnisze to pikuś :P
Stary 2015-01-13, 18:14   #893
1141655
Zakorzenienie

Paula mi mycie karniszy nawet by do glowy teraz nie przyszlo Przeciez one sa tak wysoko

Stary 2015-01-13, 18:14   #894
emdzik
Zakorzenienie

Ewa tak wiem jaki wózek później mi wszystko tłumaczył jak się obudziłam
Nie oddawaj ciuszków- no co Ty... jakiego wzrostu będzie Agatka to jeszcze nie wiesz.. poza tym te rozmiary wiesz jakie są nierówne.. a może większość będzie pasować

Nooo ja na raty robię .. jakoś ostatnio przestało mi się spieszyc
kładę wszystko na torbe bo już się nie mieści i stwierdzam że jak dołoże wszystko to dopiero poukładam tak co naprawdę jest potrzebne i ile i wtedy całkiem spakuje boje się że w moim tempie to jeszcze potrwa z dwa tygodnie
o wyparzeniu czegokolwiek to nie wspomnę... zostawie to chyba dla tżta jak będę w szpitalu zeby chłopak się nie nudził

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-13, 18:15   #895
1141655
Zakorzenienie

Moj M ma za zadanie sciagac mi buty jak wracamy pozno ze SR bo nie mam juz sil i mam spuchniete nogi
a tak to tez na razie daje rade wszystko sama robic

Stary 2015-01-13, 18:15   #896
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

A ja wyparzyłam a nie schowałam do torby oo

Ewa duża dziewczynka z Agatki, ciekawe ile Madzula będzie miała
Stary 2015-01-13, 18:17   #897
Kinqaa
Zakorzenienie

Taaaa, kąpiel w wannie jest cudowna w tym okresie - wychodząc z niej bardziej czuję się zmęczona niż wskakując Nie wspomnę o wstawaniu... katorga okropna.

O matko... karnisze i firanki - nie dla mnie teraz robota

you have lost a diamond

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 18:17   #898
1141655
Zakorzenienie

A ja nie moge znalezc moich nakladek na sedes :/ gdzie one sie podzialy
no nic musze kupic nastepne
jedne wezme na porodowa , bo pewnie jak mnie siusiu przydusi to na skurczach nie bede Małysza cisnac
a druga do poporodowej

Stary 2015-01-13, 18:17   #899
emdzik
Zakorzenienie

siku mi sie chce... niech ktoś pójdzie za mnie

27.01.2015 <3
Stary 2015-01-13, 18:19   #900
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
siku mi sie chce... niech ktoś pójdzie za mnie
Ja nie pojde za Ciebie, bo sie ze mnie ciagle nabijasz

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

A dzis w ogole wąchałyśmy z mamą kosmetyki Tymcia i jej , tak mama wzdychała, że dzidziusiowo Ale Hipp moim zdaniem mocno dzidziowy nie jest ale to jest zapach cudny , nie ma co

Powiedzcie mi doswiadczone mamy, kapalyscie bejbi wieczorem i wiadomo oliwka mozna wysmarowac czy cos cialko jak suche, a buzie ??
sie smaruje czyms na biezaco ? tak w codziennej pielegnacji ?

Bo mysle,czy nie kupic tego nawilzajacego kremu z hippa tez

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości