Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-13, 23:41   #1411
Uliczkaz
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wyganiam bol glowy
Dzięki za pomoc Pospałam i jest faktycznie trochę lepiej
Powodzenia w sprzedaży autka Choć wiem, że trzeba do tego cierpliwości ;-) oby trafił się Wam dobry klient

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie, synek waży 1614 , ułożony główkowo,ale może jeszcze nieraz zmienić ułożenie. Nóżkami kopie w żebra., szyjka prawidłowa, następna wizyta za miesiąc. Mi natomiast lekarz mówił dziś że ciąza donoszona jest od 34 tc, ze 37 tc to "stara szkoła" jeśli chodzi o ciążę uznana za donoszona.
Gratulacje Fajnie, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, ale bez USG bo te za 10 dni u innego lekarza. Podejrzeliśmy tylko małego i posłuchaliśmy serduszka Wg. mojej gin wyniki super, odstawiła mi żelazo i luteinę, mam brać tylko witaminy i lek na tarczycę uffff.... Następna wizyta 17 lutego. Bardzo się cieszę bo zawsze jak nie progesteron niski to morfologia, a teraz ginka sama zachwycona hehe.
U mnie 10 kg na plusie także jak na 30 tc. to chyba w miarę ok?
Super wieści Ja dwa tygodnie temu miałam +9kg., więc pewnie teraz dobiłam już do 10 W każdym razie moja gin. twierdzi, że to w sam raz

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja właśnie skończyłam malować paznokcie- ręcę+ stopy, jutro akcja golenie jeszcze daję radę sama
Ohoho, zazdroszczę Ja, tak jak i kasia_adm w 1. ciąży jeszcze przed porodem sama sobie poradziłam, a teraz już nie daję rady

Dziewczyny, być może pisałyście, ale jakie pieluszki zamierzacie kupować na początku? Po prostu Pampersy? Pytam, bo dostałam po USG połówkowym torbę prezencików i była tam pieluszka Tesco Loves Baby- wydaje się całkiem spoko Ma ktoś z nimi doświadczenie?

Ja zmykam pod prysznic i do łóżka- jutro czeka mnie wizyta u laryngologa, a na 22. umówiłam się na kontrolne USG nerek Malucha.
Dobranoc
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 23:42   #1412
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
moja też już przestała koniec, a tylko się wypina, przesuwa i robi dziwne rzeczy z moim brzuchem

ja też mam już chyba papkę z mózgu przez tę ciążę

ja sobie obiecałam, że od poniedziałku zaczynam akcję pranie/prasowanie/układanie. Tylko najpierw muszę posegregować rzeczy rozmiarami i te większe pochować do kartonów.

podobno +-300 g to norma, więc tutaj to nie jest jakoś dużo. Moja kuzynka w maju urodziła prawie 1 kg większe dziecko niż przewidywali

ja właśnie skończyłam malować paznokcie- ręcę+ stopy, jutro akcja golenie jeszcze daję radę sama
O matko, ja bym stopy malowała z tydzień A na golenie jakąś strategię muszę opracować...

Uliczkaz - ja na początek kupiłam pampersy te w białych opakowaniach. Ale chyba przetestuję też te inne trochę tańsze. Kupię po małej paczuszce jeszcze różnych i zobaczymy.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-13 o 23:50
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 23:52   #1413
martunka88
Rozeznanie

uliczkaz, o justyna Oj na sali nie miałyśmy szans się spotkać, albo siedziałyśmy obok siebie i nic nie wiedziałyśmy Zupełnie nie spodziewałam się, że tyle osób przyjdzie. Ale wczorajszy wykład nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę, że mógł jakoś więcej powiedzieć o porodzie czy połogu. Za to dzisiejszy doktor starał się powiedzieć jak najwięcej. Szkoda tylko, że tak stronniczy był. Ani 1 złego słowa na temat szczepionek. Muszę jednak jeszcze o to popytać w innych miejscach. Planowałam kupić engerix, a tu dzisiaj powiedział, że to nie ma sensu.
uliczkaz co prawda nie testowałam, ale te z tesco maja świetne opinie w necie, więc planuję wypróbować i jeszcze z happy, pampersy mam na 3 miejscu, bo podobno często uczulają
dobrze, że już czujesz się lepiej

Pisałyście o stanikach. Trafiłam ostatnio na fajną stronę z pięknymi modelami, do tego mam możliwość przymierzenia na miejscu przed kupnem, a to mnie dodatkowo przekonuje Mogłabym szukać czegoś tańszego, ale chcę się czuć sexy mamą i bielizna mi w tym pomoże
może któryś z tych, musze jeszcze dokładniej pooglądać.
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Shake-Milk.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...a-Letizia-.php

Dołączam się do mamuś z pustą wyprawką:P Wszystko mam powybierane, wiem gdzie kupić, tylko gotówka jeszcze mi nie spłynęła... może pożyczę od rodziców i oddam im w lutym, żeby już nie przeciągać dłużej...

Edytowane przez martunka88
Czas edycji: 2015-01-13 o 23:56
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 23:55   #1414
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Powodzenia w sprzedaży autka Choć wiem, że trzeba do tego cierpliwości ;-) oby trafił się Wam dobry klient

Super wieści Ja dwa tygodnie temu miałam +9kg., więc pewnie teraz dobiłam już do 10 W każdym razie moja gin. twierdzi, że to w sam raz

Ohoho, zazdroszczę Ja, tak jak i kasia_adm w 1. ciąży jeszcze przed porodem sama sobie poradziłam, a teraz już nie daję rady

Dziewczyny, być może pisałyście, ale jakie pieluszki zamierzacie kupować na początku? Po prostu Pampersy? Pytam, bo dostałam po USG połówkowym torbę prezencików i była tam pieluszka Tesco Loves Baby- wydaje się całkiem spoko Ma ktoś z nimi doświadczenie?

Ja zmykam pod prysznic i do łóżka- jutro czeka mnie wizyta u laryngologa, a na 22. umówiłam się na kontrolne USG nerek Malucha.
Dobranoc
ja do szpitala kupię chyba te pampersy białe, ale później mam zamiar testować też inne tańsze, np dady. I nie kupuję na początek za dużo, bo u mnie w rodzinie to wiem, że jak ktoś będzie nas odwiedzał to na pewno przywiezie pieluchy

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
uliczkaz, o justyna Oj na sali nie miałyśmy szans się spotkać, albo siedziałyśmy obok siebie i nic nie wiedziałyśmy Zupełnie nie spodziewałam się, że tyle osób przyjdzie. Ale wczorajszy wykład nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę, że mógł jakoś więcej powiedzieć o porodzie czy połogu. Za to dzisiejszy doktor starał się powiedzieć jak najwięcej. Szkoda tylko, że tak stronniczy był. Ani 1 złego słowa na temat szczepionek. Muszę jednak jeszcze o to popytać w innych miejscach. Planowałam kupić engerix, a tu dzisiaj powiedział, że to nie ma sensu.

Pisałyście o stanikach. Trafiłam ostatnio na fajną stronę z pięknymi modelami, do tego mam możliwość przymierzenia na miejscu przed kupnem, a to mnie dodatkowo przekonuje Mogłabym szukać czegoś tańszego, ale chcę się czuć sexy mamą i bielizna mi w tym pomoże
może któryś z tych, musze jeszcze dokładniej pooglądać.
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Shake-Milk.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...a-Letizia-.php

Dołączam się do mamuś z pustą wyprawką:P Wszystko mam powybierane, wiem gdzie kupić, tylko gotówka jeszcze mi nie spłynęła... może pożyczę od rodziców i oddam im w lutym, żeby już nie przeciągać dłużej...
kurcze śliczne te staniki ja na początek kupię jakieś tańsze, a później jak mi się unormuje karmienie i rozmiar piersi to zainwestuję w taki lepszy
Stary 2015-01-13, 23:56   #1415
niunia_ona
Zakorzenienie

dobrej nocyy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 00:02   #1416
asiulek8
Wtajemniczenie

martunka - ładne staniki i jeszcze cenę mają w miarę. Ja to się chyba z kupnem wstrzymam jak najdłużej, może mi jeszcze cycek podrośnie i znajdę coś ładnego. Bo tak to na mnie nic nie ma :sciana:

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 00:03   #1417
ksylwia
Zadomowienie

Hej dziewczyny, witałam się już w sumie kiedyś, ale pewnie było to z 5 miesięcy temu

Podczytuję Was trochę i widzę, że ostro już się przygotowujecie. Szczerze, to jeszcze nie za wiele mam - zarówno dla siebie jak i dla maluszka do szpitala czy domu. Liczę, że jak w końcu pójdę na L4 to nadgonię zaległości. Macie jakieś gotowe listy rzeczy do szpitala? Byłabym bardzo wdzięczna.

Do dzisiaj ciąża przebiegała bez zakłóceń, wręcz bezobjawowo (oprócz rosnącego brzuszka). Dzisiaj ból, wizyta u stomatologa i kanałówka. Przeżywam jak mrówka okres, ale to moja pierwsza w życiu

btw termin mam na 6 marca, ale z usg wychodzi na 26 lutego. Z moich obliczeń też wychodzi wcześniej niż 6.III, no ale zobaczymy.

Mamy tu przyszłe mamy wegetarianki? Jakie miałyście wyniki w ciąży?
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 00:27   #1418
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witałam się już w sumie kiedyś, ale pewnie było to z 5 miesięcy temu

Podczytuję Was trochę i widzę, że ostro już się przygotowujecie. Szczerze, to jeszcze nie za wiele mam - zarówno dla siebie jak i dla maluszka do szpitala czy domu. Liczę, że jak w końcu pójdę na L4 to nadgonię zaległości. Macie jakieś gotowe listy rzeczy do szpitala? Byłabym bardzo wdzięczna.

Do dzisiaj ciąża przebiegała bez zakłóceń, wręcz bezobjawowo (oprócz rosnącego brzuszka). Dzisiaj ból, wizyta u stomatologa i kanałówka. Przeżywam jak mrówka okres, ale to moja pierwsza w życiu

btw termin mam na 6 marca, ale z usg wychodzi na 26 lutego. Z moich obliczeń też wychodzi wcześniej niż 6.III, no ale zobaczymy.

Witamy, Ja również, tylko ze ja na początku ciąży przeszłam straszny ból zęba z kanalowym przeleczeniem. W związku z tym że w naszym stanie szkodliwe jest wyk zdjęc rtg to po porodzie mam się zgłosić na zdjęcie kontrolne by upewnila się Pani stomatolog czy wszystkie kanały dobrze wypełniła

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 00:38   #1419
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

witaj

współczuję dentysty, ja tego nienawidzę, ale na szczęście wszystko wyleczyłam sobie przed ciążą jak urodzę pójdę sobie tylko na kontrolę.

co do listy to dużo przydatnych linków jest na 1 stronie, a poza tym warto zajrzeć na stronę szpitala, w którym zamierzasz rodzić, bo co szpital to inna lista
Stary 2015-01-14, 01:01   #1420
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc
Ja jestem fanką pieluch Dada i Pampersy.
Generalnie oba rodzaje pieluch robi ta sama firma więc największa różnica to w cenie jest
No ale od początku używam Dad w dzień, a na noc Pampersy- moje ulubione to Pampersy Premium, a więc właśnie te białe

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 01:48   #1421
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
aaa i dziś siedziałam w poczekalni z dziewczyną która jest w 32 tyg a bobas waży wg usg już 2800... kolos?
wow :O strasznie duży...
ciekawostka taka - mój dziadek jak się urodził ( a był to rok 1946) ważył 6 kg! Na szczęście dla kobiet w mojej rodzinie nikt już nie powtórzył tego rekordu :P

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:

a jak dzidziuś? córcia czy syn? imię wybrane? termin też mam na 6.03 i w sumie fajnie by było gdyby się sprawdził data jakaś ładna

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja jestem fanką pieluch Dada i Pampersy.
Generalnie oba rodzaje pieluch robi ta sama firma więc największa różnica to w cenie jest
No ale od początku używam Dad w dzień, a na noc Pampersy- moje ulubione to Pampersy Premium, a więc właśnie te białe
Ta sama firma? Jeny nie miałam pojęcia. Dzięki za info
Do szpitala na razie kupiłam własnie Pampersy Premium 1. A teraz czekam w końcu na jakieś promocje na pieluszki gdziekolwiek.
Stary 2015-01-14, 07:30   #1422
smv
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny z rana ja mam zły początek dnia. Pozarlam się z TŻ o totalna głupotę bo chrapal i w nocy się przynioslam do drugiego pokoju a ten obraza wielka ze jak mogłam... Nie no spoko. On to sądzi ze ja to w domu tylko śpię... A posprztane ugotowane poprasowane ma a on przyjdzie zje czasami zmyje i uważa że jest ok. Kur%/+ ja też chcę spać w nocy a nie tylko on.! I jestem zła wściekła i w ogóle.. Niby mnie przeprosił ale zamiast obrócić coś w żart to obrażony wstaje królewicz... A kanapeczki to sam sobie też nie zrobi.
Ja nie wiem może sama sobie taki los zgotowalam ehh niby cudnie ale czasem to brak mi sil

Ciesze się ze nouvelle jest wśród nas i crystal tak sądziłam ze Twój TŻ nie pojedzie na drugi koniec świata!
Olajakzam kochana będziesz pod dobrą opieka.. Jakieś gazetki /książki pomogą w nudzie.

Mialam dziś pójść do pepco kupić coś dla dziecka może sobie do porodu ale mi się kompletnie odechciało przez poranna akcje. Wiec dalej jesten z niczym i w głębokiej du....

Dostałam tez pismo od dyrki odmowne oczywiście. Juz mnie nic nie rusza co będzie to będzie..

Jeszcze dziś księdza mam masakra jakas wiec znów mop czeka na mnie - ostatnio to jest mój najlepszy friend

Miałam sen ze nowa dyrektorka została znów stara dyrektorka która ze stolka nam spadła we wrześniu a potem ze na dwa laktatory jechałam i mleko leciało ze hoho i nic mnie nie bolało przy tym..

Sorrki ze tak wam jecze ale od razu mi lzej...
Stary 2015-01-14, 07:44   #1423
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to juz tylko w dresach do marca , dam rade, nie mam wyjscia
ja pocinam w legginsach

Witam sie z rana

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

smv-ja swojego w nocy budzę by sie przekręcił z plecków na bok.
W poprzednim związku tak miałam-ja sprzątałam,prasowałam koszule,śniadanka,obiadki zrobione a waćpan na gotowe przychodził. Nie doceniał wogóle..

A gdybyś nawet miała spać całły dzień to cooo? w ciąży jesteś do cholery! A jak się dziecko pojawi i będziesz zbyt styrana by wstać i kanapki zrobic?to też awanture zrobi? Przyzwyczajaj go,żę może juz nie być tak kolorowo.

Teraz to ja wychodze z założenia,że facet też ma rączki i śniadanie może sobie sam zrobić. Sprzątanie całego mieszkania robimy together ,ogarniam w ciągu dnia ja.
Stary 2015-01-14, 07:47   #1424
smv
Zakorzenienie

No on to wszystko wie... Sam mówi ciągle żebym nie wstawala bo on sobie zrobi sam a mi tak głupio jest ze ja śpię i leżę a on z psem musi iść i śniadanie to chociaż z rana chce mu pomóc.. No nic dziś po prostu mamy gorszy dzień i trzeba go przeżyć. Miłego dnia dziewczynki
Stary 2015-01-14, 07:50   #1425
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Dobranoc
Co do pieluch to ja zamíerzam używać pampersów tych białych i dady biedronkowej, dobre opinie mają.
Powodzenia na usg. Mocne kciukí za poprawę
Dzień dobry
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 07:56   #1426
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jej żartujesz dajesz radę pomalować paznokcie u stóp sama. Zazdroszczę. Z goleniem to tylko z lusterkíem. A w pierwszej ciąży do końca nie míałam problemu. Teraz cos nisko brzuch.
ja ledwo skarpetki zakładam a co dopiero malowanie paznokci depilacje robie po całości-a póżniej tylko sprawdzam z lusterkiem

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:

31 tydz... no i miekka jest.. wiec woli dmuchac na zimne i dokladnie wszytsko sprawdzic i pomierzyc.. ehh to moj pierwszy pobyt w szpitalu ever
będzie dobrze! Ja raz w szpitalu leżałam jak miałam 9lat więc dla mnie to też przeżycie będzie.
Stary 2015-01-14, 07:56   #1427
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No on to wszystko wie... Sam mówi ciągle żebym nie wstawala bo on sobie zrobi sam a mi tak głupio jest ze ja śpię i leżę a on z psem musi iść i śniadanie to chociaż z rana chce mu pomóc.. No nic dziś po prostu mamy gorszy dzień i trzeba go przeżyć. Miłego dnia dziewczynki
Sprzeczki być muszą, żeby nudno nie było Ważne że godzíć się umiecie. A wyżalić się bardzo dobra sprawa.
Stary 2015-01-14, 07:58   #1428
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
oo to dobrze że wszystko ok
moja w 33 tyg ważyła 1675:P także drobina
moje "maleństwo'" w 33 tug 2100
Stary 2015-01-14, 08:04   #1429
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jaka już fajna waga. Moja wizyta za tydzień , 32tc. Ciekawe ile będzie moja gwiazda waźyła. Do tej pory była idealnie w 50centylu, więc pewnie 2kg teraz jeszcze nie będzie.
Stary 2015-01-14, 08:16   #1430
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny z rana ja mam zły początek dnia. Pozarlam się z TŻ o totalna głupotę bo chrapal i w nocy się przynioslam do drugiego pokoju a ten obraza wielka ze jak mogłam... Nie no spoko. On to sądzi ze ja to w domu tylko śpię... A posprztane ugotowane poprasowane ma a on przyjdzie zje czasami zmyje i uważa że jest ok. Kur%/+ ja też chcę spać w nocy a nie tylko on.! I jestem zła wściekła i w ogóle.. Niby mnie przeprosił ale zamiast obrócić coś w żart to obrażony wstaje królewicz... A kanapeczki to sam sobie też nie zrobi.
Ja nie wiem może sama sobie taki los zgotowalam ehh niby cudnie ale czasem to brak mi sil

Ciesze się ze nouvelle jest wśród nas i crystal tak sądziłam ze Twój TŻ nie pojedzie na drugi koniec świata!
Olajakzam kochana będziesz pod dobrą opieka.. Jakieś gazetki /książki pomogą w nudzie.

Mialam dziś pójść do pepco kupić coś dla dziecka może sobie do porodu ale mi się kompletnie odechciało przez poranna akcje. Wiec dalej jesten z niczym i w głębokiej du....

Dostałam tez pismo od dyrki odmowne oczywiście. Juz mnie nic nie rusza co będzie to będzie..

Jeszcze dziś księdza mam masakra jakas wiec znów mop czeka na mnie - ostatnio to jest mój najlepszy friend

Miałam sen ze nowa dyrektorka została znów stara dyrektorka która ze stolka nam spadła we wrześniu a potem ze na dwa laktatory jechałam i mleko leciało ze hoho i nic mnie nie bolało przy tym..

Sorrki ze tak wam jecze ale od razu mi lzej...
Ja to nigdy nie mialam odwagi sie przeniesc do innego lozka a moj TZ chrapal tak bardzo, ze chcialam, zeby poszedl z tym do lekarza. ale samo mu przeszlo po tym jak zmienil prace i zaczal wiecej spac, a teraz chrapie rzadko da sie zniesc
Idz do tego pepco, przejdzie ci jak sie zajmiesz czyms przyjemnym
dla dyrektorki

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:

Moja lista niestety zaginela, bo wlasciwie mam juz z niej wszystko
stomatologa wspolczuje ja mialam kontrolna w ciazy, na ktora nie poszlam, a byla darmowa, wiec doktorek sie zdziwil, tylko ze u siebie dlugo szukalam tej jednej zaufanej dentystki, a tutaj sie boje, wiec dalam sobie spokoj Wegetarianka nie jestem..... ale miesa nie jem odkad jestem w ciazy, ani jajek, parowek takich rzeczy, nie moge, a wyniki mam dobre wlasnie

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:

Dobranoc
Dziekuje
My mamy pampersy, i na poczatek zostane przy nich, ale z czasem chcialabym zmienic na te tansze, musze poczytac opinie i zobaczyc cenowo na te z lidla, i w innych marketach, oczywiscie jakby mi ktos sprezentowal innej firmy to przeciez bym zuzyla normalnie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jej żartujesz dajesz radę pomalować paznokcie u stóp sama. Zazdroszczę. Z goleniem to tylko z lusterkíem. A w pierwszej ciąży do końca nie míałam problemu. Teraz cos nisko brzuch.
ja sie gole w ciemno.... masakra jakas....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 08:17   #1431
smv
Zakorzenienie

Ja tez mięsa mało co jem jajek nie pije mleka i mogę wyniki byly ok ale ostatnie coś niskie na granicy i poniżej normy ale wizytę mam w piątek 23 stycznia wiec to będzie 31+6..
Zobaczymy co dr powie
Stary 2015-01-14, 08:21   #1432
marcia45
Zadomowienie

smv ja tez mezowi kanapki robilam. Od l4 przestalam bo jakbym sie o 6 przebudziła to bym już nie zasnela. Ale lubiłam mu robic, on dłuzej spal, razem wypilismy kawe, pogadalismy. Taki nasz poranny rytułał. Zeby nie bylo, jestesmy razem ponad 10 lat, mieszkamy pewnie z 7, wiec to juz nie etap motylków, choc kto wie moze one nie mijaja
Idz na te zakupy poprawisz sobie humor.

Witam sie z rana

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 08:31   #1433
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
smv ja tez mezowi kanapki robilam. Od l4 przestalam bo jakbym sie o 6 przebudziła to bym już nie zasnela. Ale lubiłam mu robic, on dłuzej spal, razem wypilismy kawe, pogadalismy. Taki nasz poranny rytułał. Zeby nie bylo, jestesmy razem ponad 10 lat, mieszkamy pewnie z 7, wiec to juz nie etap motylków, choc kto wie moze one nie mijaja

Witam sie z rana
fajny rytuał aż miło się czyta
noo 10 lat to już sporo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-14, 08:32   #1434
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Witam sie z rana
ja dopiero 3 lata ale motylki to gdzies uciekly dawno
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 08:32   #1435
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jaka waga o jaa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-14, 08:33   #1436
smv
Zakorzenienie

Ja z moim TŻ jestem 11 lat heh a mieszkamy dopiero od czerwca tugeder i uczymy się życia razem ale generalnie jest fajnie i wesoło ale czuje jednak ze Tz mógłby więcej w domu pomagać tyle ze on od 7.30 pracuje do prawie 16 i przychodzi zmęczony.
Jak mu nie powiem to nie ruszy :/myślę że tak z domu wyniósł bo jego mama to nawet mu herbatę mieszala i skarpetki koszulki majtki składała do szafki - ja tego nie robię bez przesady juz skarpet nie będę do pary dobierać hehe
Stary 2015-01-14, 08:50   #1437
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
hej no i jutro szpital... skrócona szyjka.. skierowanie do szpitala na badania i prawdopodobnie założą mi krążek...
Oj to nie dobrze trzymaj się Kochana, do końca już mało zostało więc maluszek na pewno poczeka do terminu leż i duuuuuużo wypoczywaj

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
wrocilam z zakupow , bede nadrabiac
Kupilam synkowi 3 body na promocji, czarny stanik z tym otwarciem....fajny jest, bo pasuje na teraz i nawet jak mi sie cycki powieksza troche to tez bedzie dobry , i dwie koszule do szpitala jedna w paski, a druga z disneya z kubusiem puchatkiem czy czyms bo TZ powiedzial ze slodka jest to sie zgodzilam, wiec to bedzie walen w slodkiej koszuli
Śliczne bodziaki

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
dziekuje 3 euro ( ok 12 zl ) za jeden dalam, to bardzo malo jak u nas dobry sliczny walen hihi wlasciwie to moge pakowac torby , ogarnelam sie z zakupami jest juz wszystko tylko do lozeczka co trzeba ale to juz na spokojnie
Za samozaparcie masz już wszystko ja czekam na kuriera bo też zamówiłam parę rzeczy dla siebie i małej w tym dużo do szpitala i będę pakować walizki

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie do końca wierze tym wagom z usg, wystarczy zle podbrac wymiar i juz wychodzą cuda.
Zgadzam się z Tobą, tym bardziej że występują takie rozbieżności w wadze po porodzie.
Stary 2015-01-14, 08:58   #1438
Tepsa
Zakorzenienie

dzień dobry witam w 34 tygodniu i lece was nadrobić
Stary 2015-01-14, 08:58   #1439
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Swoją drogą co ja mam za dziwne niespodzianki ostatnio przez ciążowe zachowanie

Szukałam pieprzniczki i solniczki, i za nic w świecie nie mogłam ich znaleźć. Już traciłam nadzieję, ale pomyślałam o najgłupszej opcji- schowałam pewnie do lodówki.
Otwieram lodówkę, ta tam pięknie stoją sobie jedna koło drugiej

A dziś rano szukałam stanika, który wczoraj ściągnęłam z prania i miałam go zanieść do szuflady. Ale w szufladzie nie było. Nigdzie nie było. Ale w torebce go znalazłam Co autor miał na myśli, nie mam pojęcia
Stanik w torebce dobrze,że nie włożyłaś TŻ do kurtki, bo pewnie później jeszcze awanturę byś mu zrobiła
Stary 2015-01-14, 09:01   #1440
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=asiulek8;49745902]Z prasowankiem schodzi się najdłużej, ja miałam 3 podejścia bo nogi nie dawały mi stać. A na siedząco to tak głupio hehe W ogóle jak wstaję rano to są już spuchnięte kostki...

No coś Ty dlaczego głupio ja tam zniżam sobie deskę do wysokości jak siedzę i lecę z koksem, inaczej na stojąco to musiałabym chyba co 15 minut robić przerwy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości