|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc bez poduszki. W nocy zwykle się budzę na jego wysokości z nogami dyndającymi z łóżka Cytat:
Też to młodemu śpiewam ![]() Cytat:
Co do stópek, to Tymkowi się pocą bardzo i śmierdzą. Łapki też dają ![]() U mnie też dziś piękna pogoda
|
|||||
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Ola już sobie śpi po kąpieli... uff. Wyjątkowo dzisiaj jestem zmęczona, strasznie marudna dzisiaj była, mam nadzieję, że to tylko taki dzień kiepski
I jeszcze muszę wymyślić co jutro na obiad ugotować
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Wow Kasia zazdroszcze. My zaraz kapiemy ale usnie pewnie najwczesniej 22...
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas cos sie dzisiaj ze spaniem porobilo
Od 19.30 juz drugi raz się obudził, teraz leży na rękach u taty. Za pierwszym razem uparl się żeby przekrecic się na brzuch. Ja go na boczek, a on z powrotem na brzuch i tak w kółko. A oczywiście spać na tym brzuchu nie chciał tylko głowę zadzieral. Teraz znowu obudził się z płaczem. Nie wiem o co chodzi...
|
|
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwykle budzi się potem koło 1
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie. To czemu moje dziecko budzi sie tak czesto na cyca. Nie wie, czy Maja by sama usnela w lozeczku. Teraz ja wzielam na kolanabpo cycu. Polulalam i spi, nawet smok wyplula. Zobaczymy czy bedzie spac jak odloze do lozeczka.,.
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę! U nas zwykle kąpiel po 18, chwila zabawy, po 19 cyc i spanko krótkie tak do 20 wtedy znowu cyc i zasypia ciumkając. Zwykle budzi się jeszcze jak ja się kąpie i albo cyc jak wyjde, albo zasypia u tatusia na rękach. |
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mam nadzieje że to nic poważnego. Oczywiście będę kontrolowala czy nie rośnie. A jak będziemy szczepić to pokaże lekarce.
Moja Malutka od dłuższego czasu spi w swoim łóżeczku bez poduszki ale ma swoją kołdrę. Na poduszkę chyba za wcześnie. Tak iby mądre książki piszą. Powodzenia wszystkim , którzy się szczepia. Oby dzieciaczki nie męczyly się. My też dziś byliśmy na spacerku bo pogoda piękna. Juz się nie mogę doczekać wiosny Mój skarbek juz spi , to i ja idę. Dobranoc wszystkim, spokojnej nocy |
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
My się też jutro szczepimy, ja oczywiście panikuję, a dzisiaj dała popis przed spaniem, jakaś histeria była, nie wiem o co chodziło Teraz boję się podwójnie.Ehh może jakoś pójdzie... |
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
przepraszam ze się znowu nie odzywałam ponad tydzień, ale u mnie jak na rollercoasterze - raz góra, raz dół. Jak jest dół to brak czasu, a jak jest górka to jestem tym tak zdziwiona że właściwie sparaliżowana czekam aż się dzieciak obudzi... W skrócie co u nas: - wyszliśmy na prostą po grzybicy piersi, wciąż się karmimy wyłącznie w ten sposób i nawet zaczynam dopuszczać do siebie że może jednak bedę karmić dlużej niż 6 miesięcy ![]() - wciąż chodzimy na rehabilitację, ale kręcz się zmniejsza, a ogólnie Witek rozwija się bardzo dobrze, - kolki trochę przeszły, ale Witu dalej maruda choć przynajmniej już tak nie wyje w kółko ![]() - waży już 6500!!! (a waga urodzeniowa 3620), ale wcale nie wygląda grubo na szczęście dość długi jest, bodziaki to na 74 już nosimy! generalnie tempo przybierania ma ostatnio 300 g na tydzień, więc naprawdę mega, a pamiętacie jak się martwiłam jak po pierwszym tygodniu w domu przytył tylko 120? Gdzie te czasy... - (odpukać) śpi wciąż dobrze. a jak ma fatalny dzien i prawie nic nie śpi (np. ostatnio między 9 a 22 spał tylko 1,5h w trzech częściach po pół), to potem nas rozpieszcza ośmioma godzinami bez budzenia się, karmienia, niczego. Chociaż oczywiście wolałabym standardowy dzień (czyli 3-4h spania ) i standardową noc (czyli 5+3), no ale co zrobić.- poczytałam trochę fachowej literatury i doszłam do wniosku że Witu jednak jest High Need Baby. Artykuły na portalach dla rodziców bardzo spłycają problem, dlatego mi się wydawało że to może jednak nie to. Powiem szczerze że jakoś mi lżej teraz. Po prostu wiem, że taki ma charakter a nie że jest niegrzeczny bo coś robię źle. Znalazłam na ten temat fajną grupę na fb, przynajmniej czuję że nie jestem sama ![]() - szczepienia Witu przeszedł super
|
|
|
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my cycujemy
Edytowane przez monic84 Czas edycji: 2015-01-14 o 02:24 |
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My juz od 6 nie śpimy ale zaraz bedzie puerwsza drzemka Juliuszek pięknie przespał noc po szczepieniu i nawet na wieczor nie marudził Monic pytałam doktor o te czerwone plamki i jest to naczynia żel malutki. Nie trzeba się martwić tylko obserwować. Kasiakg u nas też zasypianie tak wygląda o 19:30 kąpiel o 20 zazwyczaj spanie. I 2 razy pobudka na cycolka
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
gosiakk23 dzięki za info.
Jeszcze dla pewnosci tez sie zapytam mojej lekarki. Super, że Juliuszek tak dobrze przyjal szczepionke
|
|
|
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za szczepienia, wiem jaki to stres
![]() Cytat:
Życzę pozostałym mamom też takiego zasypiania. Dzisiejsza noc super, wyspałam się. Ola wstała dopiero o 2.30 a potem o 6.30, przewijak, trochę pogadała i dalej jeszcze śpi
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.
U nas smoczek jest największym wrogiem Adasia, natomiast rączki o każdej porze lądują w buzi. Wybieramy się dzisiaj do Smyka zrealizować te kupony, które przy porodzie dostaliśmy. Szkoda tylko, że nie obowiązują z produktami już przecenionymi. Co do nocy to u nas wręcz idealnie. Mały usnął po kąpieli o 20, obudził się o 24, 2.30 i o 5 już wstał.
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka o 5 omg dla mnie to noc.
Coffe kciuki. Gosia super, ze oki po szczepieniu. Ja mialam super noc. Spala od 22-10 do 2-40 potem 6, 7 i 9. W sumie jadla ale zasypiala po
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez noc standardowa z jedzeniem o 0.30, 3.30 i 6.30 i pospalismy do 9.30. Rozpusta
Jednak lubie jak mała chodzi do przedszkola ( nie była ostatnie 2 miesiące praktycznie, bo ciągle chora ). TŻ ją zaprowadził, a ja mogłam pospac Od wczoraj mój mały cały czas chce być na brzuchu. Tak mu się spodobało, ze ledwie się go położy to ten juz myk i na brzuchu. W nocy TŻ musiał mi go przytrzymywac żebym mogła go nakarmić Rano po jedzeniu polozylam go do lozeczka na klinie, a mimo tego że było pod górkę to i tak się przekrecil i gadal z misiami na ochraniaczu
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe maly kombinator.
Maja powoli sie przymierza do przekrecania na bok. Podnosi pupe i siup usilnie chce na bok...
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Niezły agent z tego Twojego Tomka!
![]() Ja męczę ostatnio Olę tym leżeniem na brzuszku i przynosi to efekty Znalazłam coś: http://www.geekweek.pl/galerie/4195/...a-najmlodszych
Oleńka 05.10.2014 Edytowane przez kasiakg Czas edycji: 2015-01-14 o 12:53 |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Czy Wy też macie takie problemy z ubrankami? Zabrałam się za ogarnięcie Czarkowego przyodziewku i utknęłam w tych kupkach i kupeczkach na amen. 'na teraz" "na zaraz" " sporo za duże" "Do wydania" "do sprzedania" "na pamiątkę". Siedzę i przekładam ciuszki z kupki na kupkę. Czarko leży w środku tego burdelu i jest zachwycony że jest w centrum wydarzeń. Już dwa razy zasnął trzymając w łapce jakaś część swojej garderoby. A tak w ogóle to dziś była mega dziwna noc. Bo chodź na jedzenie wstawaliśmy tylko raz (o 4.00 a potem o 8.30) to młody sapał, stękał i się rzucał po łóżeczku cala noc. Mam wrażenie, że nie zmrużyłam oka. A on nawet nie płakał o.O Podjęłam tez decyzje o zakupie smoczków z większym przepływem. Od kilku dni dziecko strasznie cuduje przy jedzeniu - wygina się, denerwuje, śmieje, wypluwa smoczek i zasysa z powrotem... Chyba już czas.
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2015-01-14 o 14:04 |
|
|
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czarko jak tylko gdzieś namierzy ruszający sie obraz to zastyga w bezruchu i zaczyna oglądać. Dla nie trochę to upiornie wygląda, takie zombie dziecko. W domu łatwo temu zapobiec bo jak oglądamy seriale czy wiadomości na kompie to mały nie widzi monitora, ale u teściów, gdzie w kazdym pomieszczeniu wielki telewizor na pół ściany to było ciężko mi tak manewrować dzieckiem, żeby się nie gapił. i oczywiście wielkie zdziwienie publiki "ale o co ci chodzi? zobacz jak ładnie ogląda, jaki się robi spokojny i grzeczny"
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez szwagier polecal baby tv dla malej 😖
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Ja robię wszystko żeby mały nie widział telewizora, blokuję go poduszkami lub tak kładę na kanapie żeby nie widział ekranu. Lapka też tak odwracam żeby mu w oczy nie pikowało.
Wieczorem zauważyłam że ciężko mu się zasypia z nami w pokoju gdzie jest tv, dlatego dość szybko go wynoszę do sypialni, do jego łóżeczka gdzie ma ciszę, nie ma żadnego sprzętu, pracuje tylko nawilżacz i dziecko od razu zapada w spokojny sen.
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard ja tak samo. Jedynie na skejpie czasem z nami siedzi 😘
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, szczepienie nawet dobrze poszlo, a myślałam, że będzie gorzej, bo już badanie jej się nie podobalo i zaczęła poplakiwać i się nieciepliwić. Przy szczepieniu powyła, ale już jak ją ubierałam spowrotem to ok, zapakowałam w wózek, po drodze do domu przysnęła, przełożyłam do kołyski, była jak nietomna - myślałam, że pośpi ze 2h, a ta mi się po godzinie na karmienie obudziła punktualna jak w zegarku
I od tamtej pory już normalny rytm i normalne dziecko, jakby szczepienia nie było. Ważymy 5383kg Dziękuję za kciuki wszystkim Poczwarka, fajnie, że u Was jakoś leci ![]() U nas smoczeka na zasypianie jedynie, a jak zasypia to sama wypluwa Czyli jak spojrzymy, że smoczek wylądował na materacyku to znaczy, że twardo śpi i można ją zostawić. I na spacer musi mieć smoczek, nie wiem czemu ![]() Moja ma wywalone na telewizor, spojrzy się, ale nie gapi się, nie zastyga, nie wpatruje jak zaczarowana, ale raczej stramy się jej robić taki mur z poduszek żeby nie widziała. |
|
|
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zdziwienia - spotkałam ludzi, którzy 8-miesięczną córkę uspokajają puszczając jej reklamy na tablecie... Poczwarka - super, że się odezwałaś fajnie że karmisz i świetnie, że chcesz karmić dłużej piękna waga i słuszna wielkość - mój waży prawie 7 i nosi na 68 - strasznie długaśny tej Twój Witu jest
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mamy rzutnik i wykupiony pakiet kablówki, więc jak dają fajny film to oglądamy na wielkim ekranie (wiecie w ogóle że jak zaznaczycie sobie na filmwebie jakie filmy chcecie obejrzeć to on później pokazuje kiedy są w telewizji? ). Czasem jak oglądamy coś to Witu próbuje zerkać, ale go odwracamy.To fakt, że Witu duży jest, mimo wagi wygląda dość szczupło więc na pewno długość mu dodaje Nie wiem dokładnie ile mierzy bo nikt go nie mierzył od urodzenia, ale niektóre bodziaki na 68 już dawno za krótkie
|
|
|
|
|
#2370 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Przy drugim się udało, czego i Tobie życzę!Gorąco Cię namawiam, żebyś jeszcze jakiś czas powalczyła o to mleko laktatorem. Chociaż do końca 6 mca. Ściągaj jak mała idzie spać. Trzymam kciuki! Edytowane przez Putkas Czas edycji: 2015-01-14 o 19:34 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

więc bez poduszki. W nocy zwykle się budzę na jego wysokości z nogami dyndającymi z łóżka

Od 19.30 juz drugi raz się obudził, teraz leży na rękach u taty. Za pierwszym razem uparl się żeby przekrecic się na brzuch. Ja go na boczek, a on z powrotem na brzuch i tak w kółko. A oczywiście spać na tym brzuchu nie chciał tylko głowę zadzieral. Teraz znowu obudził się z płaczem. Nie wiem o co chodzi...
Zwykle budzi się potem koło 1

13.12.13 
Jednak lubie jak mała chodzi do przedszkola ( nie była ostatnie 2 miesiące praktycznie, bo ciągle chora
). TŻ ją zaprowadził, a ja mogłam pospac
Rano po jedzeniu polozylam go do lozeczka na klinie, a mimo tego że było pod górkę to i tak się przekrecil i gadal z misiami na ochraniaczu