|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Wczoraj miałam wizytę z usg, wg p. doktor wszystko ok.W 13 tygodniu Bejbik ma 7,5cm i jest bardzo żwawy
Wszystkie pomiary są w normie. Jedno mnie tylko zastanawia, na wyniku napisano, że prawdopodobieństwo chorób genetycznych jak dla 29 letniej kobiety - ma to jakieś przełożenie na prawdopodobieństwo w % ? |
|
|
|
#4022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nablonki plaskie-liczne Erytrocyty świeże-5-10 norma 5 pasma sluzu liczne bakterie liczne i nie wiem czy cos jest nie tka czy cholera wie co.. a tsh mimo brania lekow wzroslo z 3,680 do 4,030 wiec plakac mi sie chce
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska ja bole mam od poczatku do teraz i coz trza przezyc, troszki sie juz do nich przyzwyczailam, jak w poniedzialek nawet nic nie bolalo to pomyslalam czemu nie boli masakra ja glupia
Cicha tak postaraj sie ummowic szybko na wizyte nnapewno zwiekszy dawke, ja narazie tsh mam ladne, a eutyrox biore 100.
|
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dawaj fotkę dziecia
|
|
|
#4029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodziło o to, ze wszyscy trąbią o tsh a o reszcie zapominają. Ile w tym prawdy, nie wiem, ja chodzę do ginekologa-endokrynologa i ona mi żongluje dawkami, od początku ciąży to już trzecia dawka, której próbuje.... Nie martw się, będzie okCytat:
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nablonki plaskie-liczne Erytrocyty świeże-5-10 norma 5 pasma sluzu liczne bakterie liczne sluz i bakterie moga sie oczywiscie wziasc z tego ze zle probke pobralam chociaz staralam sie jak moge dobrze ja pobrac no ale reszta nie wiem;/ |
|
|
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Czyli?
[/QUOTE]Przed pobraniem moczu trzeba się umyć płynem do higieny, później najlepiej wytrzeć się papierowym ręcznikiem i złapać "środkowy" mocz. A i ja co chwile biegam w nocy siku i pytam kiedy mam "łapać" Pani w laboratorium powiedziała, że ma być najświeższy. Nie ważne, ile razy w nocy byłaś w toalecie. |
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
zle pobrana probka to moga sie pojawic bakterie i sluz to spoko ale te inne krew i nablonki chyba nie z powodu zle pobranej probki? to mni nurtuje bardziej niz te bakterie itd;/
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ale nie przejmuj się na zapas. Zobaczysz co Ci lekarz powie
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się dopiero teraz, bo dalej mnie muli i nawet nie mam siły siedzieć przy komputerze...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do zwolnienia i ZUSu też się właśnie zastanawiam jak to jest, bo mam zwolnienie "chodzone" i też się zastanawiam czy Młodą z przedszkola mogę bez problemu odebrać... ale lekarz kazał spacerować więc chyba tak Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Dziewczyny i mam właśnie wyniki cytologii... i się martwić zaczęłam "rozmaz jest odpowiedni do oceny warunkowo. Przyczyny: - rozmaz niezbyt czytelny z powodu licznych komórek zapalnych. Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego. Szczegółowy opis: Inne zmiany nienowotworowe (odczynowe i naprawcze): zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typową regeneracją). Uwagi: Bardzo intensywny stan zapalny. Zalecenia: powtórzenie badania cytologicznego po leczeniu przeciwzapalnym." |
||||
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
aha... choć dwa tygodnie wcześniej badanie na czystość pochwy było OK - nic nie wykryli...No nic, w sobotę mam usg więc zapytam co to i jak to
|
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze a cytologie kiedy mialas robiona? To nie wiem skoro 2tyg temu bylo ok:/no ale dobrze ze niedlugo sie dowiesz
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wpusciłam kota do domu i w świetle widzę, że ma rozcięty pysk, tak centralnie pod noskiem.. kurde... mam nadzieje, że to tylko tak lekko jest... ;/
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
oj... może trzeba z nim do weta jechać? Moje koty są nie wychodzące, miałabym za dużą schizę, że coś im się złego na dworze stanie.
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też sie nad tym zastanawiam. Ale teraz jestem sama w domu to nawet nie mam jak go wziać, bo on w aucie wariuje i tż zawsze go trzyma... kurde... my mieszkamy w domku i mamy swoje podwórze wiec kot wychodzi, ale ostatnio przez wiatry płot nam się zerwał i wczoraj był na podwórku jakis obcy wilczur... ech.... mam nadzieje, że to nic poważnego nie jest, bo kocham tego kota jak dziecko...
|
|
|
#4044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tesknilam za nim strasznie;p ale jak przyjzedzam do domu to ostatnio nawet ze mna spal tak sie stesknil.. wiec wiem co czujesz bo ja tez kocham go jak czlonka rodziny.. i mialam z nim przeboje bo rok temu lape rozcial i musial miec zabieg i na zastrzyki przez tydzien jezdzilismy ale sie wylizal![]() i apropo badania moczu dla swojego spokoju zrobie w piatek znowu i jesli wyjdzie taki sam tzn ze serio cos sie dzieje.. ale mam nadzieje ze wyjdzie ok.. |
|
|
|
|
#4045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam kolejny wyjątek od reguły ;-) Też mam endometriozę i torbiele, już drugi raz udało mi się zajść w ciążę Nie jest to łatwe ale nie niemożliwe ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aż z ciekawości odkopałam wyniki z poprzedniej ciazy i okazało sie, ze TSH miałam 3,5. I te cztery lata temu nikomu to nie przeszkadzało. Synek jest zdrowy. Jedynie endokrynolog mi powiedziała, ze to miało wpływ na to, ze rozwarcie nie postępowało. Także poziom należy zbijać, ale martwić trzeba by sie naprawdę, gdyby poziom wynosił 15. |
||
|
|
|
#4047 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kółka mamy pompowane, duże. Jesteśmy zadowoleni. Nie mam jednak porównania do piankowych, tylko ten jeden używaliśmy wózek. Jeździmy po chodniku, ubitej żużlówce, piaszczystej drodze, po sadzie, trawniku. Nie zdarzyła się jeszcze awaria Cytat:
Cytat:
tak samo ryż i kaszę czasem wcinam![]() Cytat:
krótko przed zajściem w ciążę udało mi się w nie wbić więc korzystam jak najdłużej :PCytat:
Mój teściu był kiedyś długo na zwolnieniu i miał chodzone. ZUS wezwał go na spotkanie w siedzibie zusu. Z tego co mi tłumaczył to jak by miał leżące zwolnienie to oni by przyjechali do domu a jak ma chodzone do zapraszają do siebie Dziękuję za kciukasy! Ach, miałam ciężki wieczór i noc. Coś mi chyba zaszkodziło. Na obiad robiłam placki ziemniaczane, trochę sobie pofolgowałam i może przez to, że to takie tłuste wieczorem miałam rewolucje. Drugi mój typ to sałatka makaronowa z tuńczykiem zjadłam ze dwie łyżki na kolacje. Nikt inny w domu nie miał jednak rewolucji więc może to taki mój urok. Ale wstałam dzisiaj jak trup po nocnych atrakcjach (ból brzucha mnie jeszcze o 2 obudził )
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-01-14 o 21:39 |
|||||
|
|
|
#4048 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupuje żółte dla mnie uniwersalny kolor he he Jak znam życie to nie wytrzymam i podejrzę więc tyle z moich złotych myśli Cytat:
i gratulację Cytat:
Trzymam kciuki &&&& czasami właśnie tak jest że gdy się trochę odpuści to łatwiej przychodzi ciąża Super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, mozna dolaczyc?
![]() Nie bylam pewna czy bede lipcowka, czy czerwcowka - ciaza wg USG 2 tyg mlodsza niz z OM, ale dzis lekarz potwierdzil ze na 26 lipca jest termin. Jestem z Krakowa, to moja druga ciaza
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj witaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Wszystkie pomiary są w normie. Jedno mnie tylko zastanawia, na wyniku napisano, że prawdopodobieństwo chorób genetycznych jak dla 29 letniej kobiety - ma to jakieś przełożenie na prawdopodobieństwo w % ? 

chodziło o to, ze wszyscy trąbią o tsh a o reszcie zapominają. Ile w tym prawdy, nie wiem, ja chodzę do ginekologa-endokrynologa i ona mi żongluje dawkami, od początku ciąży to już trzecia dawka, której próbuje.... Nie martw się, będzie ok