|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Hej, gratuluje poznanych plci, faktycznie sezon na coreczki rozpoczety
![]() ![]() Co do rozkow to ja kupilam i nie uzylam ani razu. Rodzilam we wrzesniu i wtedy bylo bardzo cieplo praktycznie do listopada, synka zawijalam w cieniutki kocyk i tak sobie spal. Teraz tez nie zamierzam kupowac, w razie czego jeden mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co byś chciała wiedzieć o spacerówce lupo? wygląd sama ocenisz, funkcjonalności ja nie miałam nic do zarzucenia. dopiero jak zmienilismy wózek na lżejszą spacerówkę doceniłam płynną regulację oparcia, a nie kilkustopniową, ale nie wiem czy wózki 3w1 taką posiadają, to chyba raczej cecha typowych spacerówek. jeszcze co do spacerówki, jest fajnie obudowana, barierka dobrze zabezpiecza dziecko, jest odpinana z 2 stron, bardzo duża buda, co istotne przy dziecku leżącym, czy po prostu śpiącym na spacerze. w budzie przyczepiłabym się jedynie do małych prześwitów, buda ma folię, na którą założony jest materiałowy daszek i przy ostrym słońcu zdarza się, że prześwieca bokami, ja wtedy podkładałam pieluchę w ten kawałeczek między folią a materiałem budy. tego z linka kompletnie nie znam. jeszcze co do wózków 3w1.. poczytajcie trochę o nosidełkach z tych wózków.. one generalnie nie nadają się do przewożenia dziecka w samochodzie, są dopuszczone do użytku jako produkt, ale nie są kontrolowane (przynajmniej znaczna większość), nie przechodzą testów, itp. lepiej kupić typowy fotelik samochodowy i adaptery, żeby móc wpiąć go na stelaż wózka (tu minus, że nie każdy fotelik będzie pasował do każdego wózka). kolejna sprawa większość nosidełek wózkowych to przedział 0-9 kg, a typowe foteliki samochodowe: 0-13 kg. z 0-9 dzieci potrafią wyrastać w wieku pół roku, kiedy kompletnie nie nadają się do wsadzenia w następny fotelik i jest problem, zwłaszcza, że my będziemy w te pierwsze foteliki pakować już spore dzieci, na dodatek zimą, więc dojdą grube ubrania. my zimą odliczaliśmy już do wiosny bo pakowanie starszego dziecka w pierwszy fotel było już dość trudne, a na wiosnę znowu było normalnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Rozeznanie
|
Mam problem z cytowaniem wiec pisze tak
Ja jak widziałam te dzieciaczki zawinete w rożki w szpitalu to tez się dziwilam po co, potem w domu okazało się że moja córka dużo lepiej się w nim czuje dłużej śpi i wogole i tak na początku miałam jeden a potem dokupilam drugi. No i ciuszki tez kupiłam dopiero rozmiar 56 a jak Hanna się urodziła to szwagierka musiala po sklepach latach bo było potrzebne 50 ( waga 2300 dl 51;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
moni_ka, dziekuje za odpowiedż
![]() ![]() hmm, czyli nie napalać sie na 3 w 1 tylko lepiej 2 w 1 i fotelik.....trzeba to przemyśleć wszystko...... dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pod glowke i tak kladlam tetre wiec z ulewaniem nie bylo problemu ale ze dwa razy zostaly rozki przesikane. Ja uzywalam rozka non stop. Moj syn spal w rozku w nocy bo byl zmarzluch ( teraz bedzie lato wiec watpie) W ciagu dnia kaldlam go na sofie w salonie w rozku I generalnie non stop byl w rozku. Ale teraz w lecie jakos mi sie to nie widzi Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choć nie powiem, z wyglądu fajnie taka klucha wygląda ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą MC pasuje praktycznie do każdego wózka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie to jest okropne... Jakoś tak mi to nie pasuje, choć może noworodkom tak dobrze...Mój nigdy nie spał nawet w rożku, bo nie chciałam mu przestrzeni ograniczać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli kupisz wózek to upewnij się, że fotelik, którym dziecko będzie wożone w samochodzie da się wpiąć do stelaża wózka. Czasem trzeba dokupić adaptery. To bardzo ułatwia sprawę np na zakupach, bo nie trzeba gondoli zabierać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
to nie wiem który choć firmę znam w teorii z kolejnych fotelików. widocznie coś pomyliłam, bo ktoś tu już pisał, że kupił MC
![]() zdecydowanie nie takie firmy miałam na mysli pisząc o wózkowych nosidłach, bo to jest po prostu fotelik i jak dla mnie nie ma porównania z nosidełkami w kompletach z wózkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym fotelik recaro. Wyczytałam, że są najbezpieczniejsze. Tylko ta cena...
![]()
![]() |
#3105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Konto usunięte
|
Recaro mój Tż chce jako drugi fotelik kupić, też wyczytał, że są świetne i jest nakręcony (tylko ten pierwszy chcieliśmy właśnie do wózka przyczepiany
![]() Idę spać, coś siadłam i straciłam siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
W temacie rożków/kocyków. Miała któraś z Was do czynienia z takim kocykiem BabyOno?
![]() Nie ukrywam, ze wpadł mi w oko ale nie wiem jak z wykonaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/omt-recaro-privia-...931739263.html ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- fajnie wyglada, ale nie miałam z nim styczności.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja juz dzisiaj nie śpię od 4.00:-( od początku ciazy mam co noc straszne koszmary:-( Jeszcze dzisiaj do lekarza idę i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się Carmen. Takie sny są normalne w ciąży, choć potwierdzam, że nieprzyjemne. Trzymam kciuki za wizytę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zadomowienie
|
Też nieraz mam takie sny. Dobrze tylko, że nie są związane z tematyką dziecięcą, bo to by było ciężkie psychicznie do wytrzymania. A tak jakoś zapominam. Nie stresuj się! Trzymam kciuki za wizytę! ;-) Też dziś idę do doktorka, ale chyba nie prosiłam o wpisanie na pierwszą stronę, więc teraz proszę o kciukacze! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Mycha trzymam kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Ja takze trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Raczkowanie
|
Tez mam takie sny, bardzo realistyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mów, że zrezygnowałaś z tego powodu ![]() Cytat:
![]() O której masz wizytę? ![]() Mi się śniło, że urodziłam chłopca. Przychodzę do sali, patrzę a tutaj dziecko Chińczyk ![]() ![]() Później mi się śniło, że to dziecko gdzieś zgubiłam. Okazało się, że leżało pod szafą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na telefon z przychodni bo lekarz był chory i dzisiaj pierwszy dzień przyjmuje i maja dzwonić na która przyjechać. Od poniedziałku juz csejam na ta wizytę:-( Te sny to rzeczywiście jakieś nieporozumienie. Ja jeszcze zauważyłam ze coraz większy mam apetyt:-( masakra. Dopiero 1 kg przytyłam ale jak bede mieć taka ochotę na jedzenie to ciekawa jestem jak to sie skończy:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Melduję się z pracy z kubełkiem herbaty
![]() i biorę się za nadrabianie was ![]() Wczoraj u tego lekarza pomaga położna do której potem chodzi się na szkołę rodzenia albo indywidualne spotkania. dała mi nr komórki, w razie pytań czy niepokoju można dzwonić o każdej porze do niej. Dała mi masę próbek dla dzieci, książkę o ciąży i książkę o pierwszym roku dziecka. w zaawansowanej ciąży będzie przyjeżdżała do domu robić ktg. Fajna babka i bardzo pomocna. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania, które miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj w nocy urodziłam 2 razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w drugim śnie moje dziecko wyglądało całkiem inaczej, tez było ładniutkie, a uśmiech miało jak Tż ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.