|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Ja dzisiaj tez pierwsze dwa prania wstawiłam z ubrankami małego. Jutro ciag dalszy i prasowanie.
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
też długo nie mogłam, w końcu TŻ podjął męską decyzję
i nie żałuję , bo śliczna ![]() Cytat:
super zakupy - jak już się wprowadzisz i urządzisz to dopiero fajne uczucie ![]() Cytat:
|
|
#1713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aneta_s13 mam taką samą suszarkę A ja dzisiaj zapisałam się do fryzjera na 24.04. TŻ się śmiał na maksa, że oszalałam, ale akurat do tego fryzjera i tak trzeba z wyprzedzeniem dużym, a tak policzyłam, że już w tym czasie dam radę swobodnie coś dla siebie zrobić, a tż zostanie z Helenką te 3h sam
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz bliżej niz dalej i będzie parapetowa
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
niunia_ona super, że już niebawem się przeprowadzicie! Pamiętam jak odliczałam dni, kiedy następowało to u nas a najbardziej cieszyłam się, że u siebie będę mogła biegać po mieszkaniu nago kiedy tylko zechcę
![]() Meganka18, co tam u Was? Michru a co u Ciebie?
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
tak kupiłam zestaw 14 elementowy
![]() dokładnie taki: http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html
|
#1717 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
one tylko wchodzą na chwilę, robią zdjęcia, a później pewnie śmigają w baletkach ja bym się jeszcze chętnie tak wystroiła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy! powodzenia w przeprowadzce ![]() ja już wróciłam film polecam jeśli komuś podobały się poprzednie części, bo jest dokładnie w takim samym klimacie wytrzymałam spokojnie film +reklamy, także w lutym też pójdę
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez musze isc ale nie wiem jeszcze czy w lutym czy po porodzie dopiero isc ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() a Meganka oby odpoczywala
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-14 o 22:43 |
||
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, szczerze polecam, porządny i duży wybór kolorów i wzorów.
Pochwalę się końcem tygodnia jak skręcimy łóżeczko i założę to wszystko
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my i tak myśleliśmy o chrzcinach pod koniec kwietnia lub w maju (jeśli Mała będzie gotowa), więc akurat by się fajnie zbiegło, a odświeżyć się będę musiała przed porodem nie planuję fryzjera, ale chyba nałożę sobie jeszcze sama farbę, bo już odrost widać.
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy juz ktoś ci odpisał ale,pisze co wiem ![]() 1. Jeżeli jesteście po ślubie to moze sam tz pojechać do usc, jeżeli nie to musicie we dwójkę 2 akt urodzenia dostajesz od reki w usc 3. Po pesel jechałam do urzędu dzielnicy i tam od ręki przypisują pesel i wpisują go na akt urodzenia. I jeszcze becikowe mozna próbować załatwiać, ale na to jest 12 mc od urodzenia Plus urlop macierzynski jeśli sie jest na etacie
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuje takiego, bo tutaj to ide do pierwszego lepszego bo sie nie znam.... w Polsce tez mialam jednego, i wiedzialam ze dobrze wlosy robi, i tez dobrze potrafi doradzic, ale terminy to ten twoj fryzjer ma niezle. ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
buziaki dla coreczki
|
||
|
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam 2 pytania, bardzo proszę o pomoc:
1. mam komodę 70 cm x 44 cm, wszystkie przewijaki są 70 cm x 50 cm. Czy mogę spokojnie kupić taki? 2. jaki rozmiar ręczników/okryć kąpielowych brałyście? na allegro są bardzo różne, od mniejszych 70 cm x 70 cm, do takich 100 cm x 100 cm i zgłupiałam jakie będą ok? ile sztuk macie? z góry dziękuję za pomoc
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
a my już po wizycie
![]() Ania nie dała się przerobić na chłopaka i dziś bardzo dokładnie pokazała co ma między nóżkami ![]() aż doktorek się śmiał że taka mała a już uwodzi facetów ułożona jest główkowo pleckami do mego kręgosłupa i wg usg jest prawie 2 tyg starszaw 29t 4d waży już 1600g następna wizyta dopiero 11.02 jak ja wytrzymam tyle czasu
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Olajakzam- trzymam mocno kciuki za Was! Leż w tym spzitalu, odpoczywaj i zbieraj siły! Pamietaj pozytywne myślenie przede wszystkim!
Martunka88, heh nieźle z tym siusiakiem Mordka1985- śliczny brzusio !! Serio pieknie wyglądasz EdithS- u nas babcia od storny tż jest mega religijna i też mieliśmy przyczepiony medalik, z tym, że przy budce. Mi to nie przeszkadza a prababcia aż się popłakała, bo dała jeszcze dwócje swoich prawnuczków a rodzice nic z tym nie zrobili.... Heh biorąc pod uwagę że ślubu nie mamy babcia się ucieszyła że jest jeszcze dla nas nadzieja Swoją drogą lepiej dogaduje się z babcią tż niż z jego matką... Heh i mój tż też jest na NIE jeśli chodzi o mc donalda :P Teraz mnie juz nie ciągnie ale w 1 trymestrze za cheesburgera zabić bym się dała ![]() Prać też wszystko planuje Ktoś pytał o podgrzewacz.. dostalismy w spadku do znajomych, i szczerze? W domu nie użyliśmy ani razu! Ale jak śmigaliśmy na domek to się przydał. Z tym ze kp do roku więc też łatwiej było... Magiusa dobrze mówi ! jesli chodzi o mleko w nocy. termos z ciepłą wodą, obok zimna, i są nawet specjalne pojemniczki na konkretną ilosć proszku (mleka).I pozazdroszczę faktu ze omineły Cię przygody z zasrajdkanym całym łóżeczkiem, ze o dziecku nie wspomnę Nasz fakt nie ulewał, ale jak już kupke sobie zrobił to po pachy i na zewnatrz tez wylatywało. Heh przeszlo po ok pół roku, ale gdyby nie podkąłdy to byśmy nie nadążyli z wymianą materacyków :PLesyeux ależ sprawnie wam z zakupami poszło ! super! Asiulek- biedne te Twoje kosteczki ! kurcze nogi do góry i neich też trochę krwi dostaną! Swoja drogą wiecie że jakiekolwiek obrzęki powinno się zgłaszać na wizycie Żona-marcina- widzę że w rodzinie samych masażystów masz :P dobrze że każdy facet jest specem od innej częsci ciała :P no a o krocze to już w szczególności trzeba dbać ![]() Mama d- to super, może umówimy się ze rodzimy tego samego dnia A czemu masz mieć szybciej wywoływany ?Hottieo07 super że mała się troszczeczkę uspokoiła mamusia zapewne od razu też spokojniejsza oj rośni Ci pannica z charakterkiem!crystal- własnie o takie rozwiązanie mi chodzi! Rewelacja schodki bezpieczne, barierki przy łóżku wysokie ale dylemat cały czas mam... kurcze te jego wędrówki nocne, no i potem mała zacznie "góry schodowe" zdobywać....
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
My już po szkole rodzenia, było całkiem fajnie, mieliśmy zajęcia z położną, opowiadała o porodzie.
Ktos pytał o zelazną - to ja akurat zamierzam tam urodzić. Wiem, że jeszcze Mon chciała, ale Helenka miała własne plany Właśnie Mon co tam u malutkiej i u Was?Co do kompletów poscieli, moja znajoma zamawiała ten http://allegro.pl/22-el-lozeczko-z-s...875617929.html, widziałam jakościowo fajny. Jak komus odpowiadają kolory i wzory na łózeczkach, to można smialo zamawiać, bo długo też nie czekała. Karolina co do przewijaka to nie wiem, ja mam na łózeczko, a recznik narazie mam jeden 75x75, drugi planuje dokupic 100x100 Ale mam mega pecha dziewczyny, tylko usiąść i się rozplakać. W zeszłym tygodniu okazało się, że ktoś mi podkupił wózek po szkole rodzenia, od tamtego czasu co godzine sprawdzam czy sie jakiś nie pojawił na allegro czy olx. I nic ciekawego nie było. Jak wychodzilismy na SR sprawdzałam nic nie było, wracam a tam super komplet w dobrej cenie, dzwonie i co - sprzedany. Świetnie poprostu
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
uf, nadrobiłam te 8 stron :P odpisałam co zapamiętałam
![]() a teraz zdam relacje z naszej wizyty ... Po prawie 2h opóźnieniu usłyszałam od ginki ze mam jakas infekcję i wygląda to dość nieciekawie, stąd prawdopodobnie te bóle jajników póki co przepisała globulki dopochwowe, spr usg dowcipnym szyjkę (niby dość krótka, ale twarda i zamknięta) i w przyszły pt kontrola. Jesli szyjka się skróci to skierowanko do szpitala na zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek. Póki co leżeć i pachnieć Nie martwię się na zaś, ale czuje presje że trzeba wszystko ogarnąć bo dla księżniczki nic nie mamy naszykowane Heh dziś mamy 30t4d i "mała" waży ok 1900... sporo i ogólnie wygląda na starszą o ok 2 tyg ciekawe jakim cudem....
|
#1731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! moja w 29+0 miała 1190 g, ale była malutka, więc Twoja myślę, że tak akurat ![]() Cytat:
![]() dzięki za odpowiedź odnośnie ręcnzika
|
|
|
#1732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę, mała rośnie, Ty chudniesz, marzenie ![]() odpoczywaj
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, z godzinę Was nadrabiałam
ale produkujecie!dzieczynazgitarą - piąteczka w takim razie z terminem porodu Ma być synek, jak na razie bezimienny bo żadne imię do końca mi się nie podoba A jak u Ciebie?emilia1987, tout-petit-fille - czyli z moją kanałówką nie jestem sama. A już martwiłam się, że pechowa jestem. Przed ciążą wszystkie żeby miałam wyleczone, a tu taaaka niespodzianka ![]() tout - wyglądasz cudnie z brzuszkiem ![]() aaakarolina - dzięki za uświadomienie z linkami magnifica - ja zauważyłam kolosalną poprawę cery, śmieję się, że ze względu na nią mogłabym być w ciąży non stop Włoski na reszcie ciała rosną o wiele wolniej, są jaśniejsze i mogę spokojnie golić się raz w miesiącu. Będzie mi tego brakowało ![]() Czy teraz standardowo ma się opiekę położnej przed i po porodzie? U mojej lekarki rodzinnej zatrudniona jest przesympatyczna położna, która sama jakoś kanałami dowiedziała się, że jestem w ciąży i zaoferowała serię spotkań przed porodem. Widzimy się raz, dwa razy w tygodniu i robimy listę do szpitala, do domu, sprawdza mnie, maluszka, badania, usg, tłumaczy wszystko meeega dokładnie. Dzisiaj jestem po spotkaniu i opowiadała o fazach porodu. Za tydzień mam zabrać TŻ i będziemy ćwiczyć poród wraz z aktywną pomocą mojej połówki. Trochę spokojniejsza przez to jestem bo wiem na co się szykować. 30 grudnia miałam usg, maluch wówczas w 30 tyg. ważył 1820. W ciąży przytyłam już 12 kg i chyba muszę się ograniczyć w węglowodanach po 16.00 bo widzę, że rosnę w oczach ![]() p.s. kupiłam dzisiaj dwie koszule do szpitala w lumpie - nowe i bardziej znośne od tych z misiami z allegro. Nie chadzam, nie śpię w koszulach więc na 3 dni w szpitalu nie chcę wydawać kasy.
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do położnych to z tego, co wiem to od 20 tygodnia ciąży mają obowiązek przyjąć, a po porodzie to do 6 wizyt w domu.
|
|
#1736 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nasza Córa już z jednego korzysta, mimo, że maluszkiem nie jest Jej kupiliśmy ten z wąsami, ale chłopakowi też będzie pasował, a drugi w sowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Tobie duuuuużo zdrówka! A my dziś, po lekarzu, kupiliśmy ochraniacz 180 cm w sowy, idealnie pasujący do kocyka od Makaszki Spokojnej nocy, dziewczyny! |
|||||
|
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Moze zle zrobil pomiary albo bedzie duza dziewczynka Moj gin w 30 tyg. jak pytalam ile w tym tyg. dzieci zazwyczaj waza to uslyszalam 1200 gram okolo ale moze byc plus minus, ale nie mialam niestety pomiarow wiec nie moge powiedziec |
||
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Crystal
prześcieradło jednokolorowe pasuje ![]() Tout-petite Slicznie wyglądasz!!! |
|
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mielismy dwu pietrowe mieszkanie, i na samej gorze byl pokoj dla corki TZ, schody bez poreczy i do tego strome, i bardzo balismy sie jak ona bedzie schodzic czy wchodzic szczegolnie z rana jak sie budzi a jeszcze ciemno, a wiadomo dziecko nie zawsze zapali swiatlo. Ale nigdy problemu nie bylo, nie raz ja nakrylismy ze schodzi bez swiatel ale bardzo ostroznie ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
za wizyte odpoczywaj wiecej ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moje plany z Żelazna, polozna i bankiem krwi pepowinowej niestety nie wyszły ![]() U nas lepiej, malutka ćwiczy teraz samodzielne oddychanie z maseczka, wczesniej była na respiratorze i mięśnie oddechowe ma jeszcze niewyćwiczone ale dobrze jej idzie. Ostatnio była u nas okulistka, wcześniaki maja badania oczu w 4,8 i 12 tyg życia . I tak jak w 4 było ok to juz w 8 sa widoczne początki retinopatii , to typowe dla wcześniaków ale moze sie cofnąć albo laserem sie leczy. Od wczoraj kangurowanie zaczęliśmy, bo to wcześniejsze to było tylko raz bo wtedy nie dawała rady oddychać i musiała wrócić pod respirator. I dzisia 2 razy po 2h siedzieialysmy i sie przytulalysmy ![]() O i wreszcie helen odgłosy zaczyna wydawać jakies, bo jak miała rurkę do oddychania to nie miała szansy zeby sie odezwać, a teraz schodzi juz obrzęk z krtani i moze niedługo usłyszę jak krzyczy bo na razie to był taki niemy krzyk i płacz ![]() Ważymy ja 1650g, teraz jak jest na maseczce przyrost wagi jest wolniejszy ok 10g dziennie a wczesniej to było 30-50g , ale to dlatego ze dużo energii wydatkuje na samodzielne oddychanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

super zakupy - jak już się wprowadzisz i urządzisz to dopiero fajne uczucie
[COLOR="Silver"]

bo tutaj to ide do pierwszego lepszego bo sie nie znam.... w Polsce tez mialam jednego, i wiedzialam ze dobrze wlosy robi, i tez dobrze potrafi doradzic, ale terminy to ten twoj fryzjer ma niezle.
następna wizyta dopiero 11.02 jak ja wytrzymam tyle czasu
póki co przepisała globulki dopochwowe, spr usg dowcipnym szyjkę (niby dość krótka, ale twarda i zamknięta) i w przyszły pt kontrola. Jesli szyjka się skróci to skierowanko do szpitala na zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek. Póki co leżeć i pachnieć
odpisałam co zapamiętałam