|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Witamy.
|
#4052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może myśli, że nadrobię 2 miesiące wymiotowania w tydzień hahah
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rana
![]() U mnie dziś aktywny dzień się szykuje, bo na 15.30 idziemy do przedszkola na jasełka, nasza córa będzie aniołkiem. A potem wszyscy wracamy szybko do domu, bo dziś kolęda, a księża zaczynają chodzić od 16.15 i nie wiemy kiedy do nas zapukają... Witam kolejną nową mamusię Co do jedzenia, to widzę, że gotujemy falami te same rzeczy Coraz bardziej się stresuję sobotnimi badaniami genetycznymi - najgorsze jest to, że tak naprawdę nie czuję jeszcze ruchów i nie wiem czy wszystko OK. Tak już czekam na te pierwsze ruchy i świadomość, że Maluszek tam jest i się kręci i wierci... |
|
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem w 16t1d i tez nie czuje ruchow albo nie umiem rozpoznac bo to piersza ciaza.. tez bym juz chciala no ale martwic to sie zaczne po 20tyg jak nie bede jeszcze czula
![]() huh mnie noce wykanczaja i nie zapowiada sie ze bedzie lepiej.. biodra wiezadla chyba sie rozszerzają i spac prawie nie da rady bo albo lewe biodro albo prawe i tak sie przekladam z boku na bok.. wkladnaie poduszki miedzy nogi niewiele daje.. ja nie wiem wykoncze sie chyba do porodu z takim snem;/ i mocz juro robie drugi raz bo moja mame tez to zaniepokoilo i powiedziala ze lepiej sprawdzic drugi raz bo a noz moze sie pomylili albo pojemnik byl zabrudzony.. tak wiec jutro zobaczymy jakie wyniki beda.. mam nadzieje ze lepsze.. Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-01-15 o 09:23 |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mieliśmy usg z pomiarami i wszystko jest super. W poniedziałek idę jeszcze na test Pappa.
Wczoraj był dokładnie 12t4d, z synkiem miałam usg dokładnie w tym samym dniu i wtedy już było wiadomo, że synek. A wczoraj dr zaczął zdaniem "Są szanse na dziewczynkę!", a potem to cofnął Ten kikucik, który może być zarówno penisem jak i łechtaczką, jak jest do dołu, to nie ma wątpliwości, że dziewczyna, a jak stoi do góry to chłopiec. A u nas się lekko podniósł i zatrzymał po środku No i najważniejsze - nie muszę usuwać torbieli!!!
|
|
|
|
#4056 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubię tej czepliwości...tylko straszą ciężarne, a nikt przecież na złość nie idzie na zwolnienie. Uwielbiam placki hahaOjej współczuję!! może to ten tuńczyk, nie wiem czy placki by aż tak zaszkodziły? Swoją drogą to słyszałam od koleżanki i z programu tv - żeby unikać tuńczyka w ciąży i nie podawać go dzieciom (tak jak śledzie i łosoś). Tuńczyk ma za dużo rtęci a łosoś i śledź są szpikowane antybiotykami jak inne ryby hodowane, ale przez to że mają większą tkankę tłuszczową od innych ryb to u nich więcej osadza się tych szkodliwości z antybiotyków i trzeba ich spożycie ograniczyć bardzo w porównaniu do np jakiejś miruny. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj rozmawiałam z ginem - powiedział, że za 1,5-2tygodnie powinnam poczuć ruchy z racji tego że młody jest dość duży już i że to 2 ciąża (więc 17-18tydzień będzie wypadał). A mówił, że pierworódki mają prawo poczuć ruchy dopiero od 18-22 tygodnia i nic w tym nienormalnego nie ma. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
mojej mamie np odpadł torbiel (4cm) a już mieli ją brać na operowanie... i sam odleciał i się oczyściło to miejsce Hahaha...no wiesz, że może będzie jednak chłopak jak coś tam się ruszyło. Raczej łechtaczka jest ciut mniejsza, przynajmniej usg mi pokazywał takie dr ostatnio - u nas ewidentnie coś "wystawało" i powiedział, że w tym "wieku" nie ma szans by łechtaczka aż tak wystawała . ja PAPPA odebrałam i jest good |
||||
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że Roszkowski by mi powiedział wprost, że raczej chłopak, a nie zrobił tego, więc mam nadzieję cały czas ![]() Zresztą ktoś tu wrzucał zdjęcie łechtaczki i penisa na tym etapie i były identyczne
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
ja już po kolejnej wizycie u Gina. Podobno jestem zdrowa jak koń. Dzisiaj na obiad mam kopytka z sosem i ogórkiem kiszonym. Do każdego posiłku jem albo ogórki kiszone albo kapustę kiszoną, nic innego nie jest mi potrzebne do szczęścia.
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
wrzucilabym z 12tc zdjecie "siuśka" mojego młodego ale...już pisałam że nie chcę go kompromitować
ale ewidentnie wystaje coś dość długiego no nadzieja jest może to nie boy wszystko też zależy od usg,u mojego gina widać było coś małego i on powiedział własnie że nie jest pewien, czy to chłopczyk czy dziewczynka ... za to prywatnie jak poszłam do tego co ma niby najlepszy sprzęt w województwie to tak wyraźnie było widać że nie szło ukryć nicccccc ja też chciałam dziewczynkę (choć z 2 strony 2 chłopaków to bardzo fajna sprawa, mam znajomych którzy są braćmi z różnicą 4lat i wspierają się, fakt...że jak mieli 10/6lat to się tłukli ale teraz jako dorośli nawet pracują blisko siebie).A to taka inna torbiel, kurde...no to trzymam kciuki żeby się wchłonęła! Szansa jest na to na pewno. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Tu w necie znalazłam: w 13tygodniu jak wygląda chłopiec na wyraźnym usg (u mnie mniej więcej tak to wyglądąło) http://pixbim.com/wp-content/uploads...nogram-boy.JPG http://www.i-am-pregnant.com/names/u...n450061780.jpg |
|
|
|
#4060 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawia mnie po co lekarz dał foto na którym nic nie widac ![]() Cytat:
za wynikiCytat:
ja nie miałam i teraz też nie kupuje... kompletnie się nie przydała... nawet do karmienia była niewygodna i wybrałam zwykła poduszkę ![]() Cytat:
wiem jak nudno potrafi być w szpitalu i nie zazdroszcze! wazne że jakos dajecie sobie rade i kolejne tygodnie mijają... oby udalo Ci się wyjsc przed porodem... nie wiesz czy bedziesz juz tak do konca lezec ? Cytat:
to do wyjątków dodam się i ja 07.02.2011 laparoskopowe usuwanie 3ch torbieli i udrażnainie obu jajników... lekarka straszyła że jak nie zajde w ciąże w najbliższym półroczu to szanse marne... zaszłam w ciąże jeszcze w lutym i w listopadzie urodziłam zdrową córeczkę... ostatnie cykle w 2014 r miałąm dość bolesne i podejrzewałam kolejne torbiele wiec z tż przestalismy się zabezpieczać i proszę ... znów będę mamą jajniki czyste, więc jednak dożywotnia endometrioza z minimalną szansą może być owocna ![]() Cytat:
Cytat:
dzieciaczek jakiś wstydzioszek, albo może jeszcze nie zdecydował witam się po paru dniach.... wróciliśmy z Krakowa wypoczeci, chociaż jak zwykle za krótki wypad... hotel masakra, żarcie w nim masakra, ale na szczescie gdzieś indziej dawali niezle zjeść fuertka88 proszę dopisz mi wizyte na 07.02 ![]() poza tym czuje się nie najgorzej, w pracy bardzo się posypało, sporo negatywnych dla pracowników zmian i już pare osob mi powiedziało że dobry czas wybrałam ... zamiast motywować strasza zwolnieniami - masakra... czasami czuje juz ruchy maluszka, ale bardziej są to pojedyncze sytuacje... po prawej str (więc jak doczytałam wg zabobonów chłopak) z ciuszków i sprzętów nadal nic nie kupilismy, bo u tż przestuj w pracy więc i z kasą słabiej... ale będzie dobrze narazie się rozglądam i obie mysle ze jak ma lezec pol roku czy jakieś sliczne kombinezony za prawie darmo -rok prawie, to jakos mi szkoda tak :P miłego dnia |
|||||||
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super wieści! ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Dziewczyny a co do płci to znalazłam coś takiego:
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do Was przypadkowo. Gratuluje wszystkim zaciążonym i życzę spokojnego dotrwania do terminu porodu
. Ja tez czekam na dzidziusia lipcowego (tak przynajmniej wynika z usg, bo z om koniec czerwca). To już moja 3 ciąża. Pozdrawiam
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
wydrukuję i pokażę mojej GIN, może mi powie 02/02 kogo tam noszę w brzucholku
ostatnio powiedziała, że na 50% chłopak (tyle, to ja i bez usg wiem
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
a i cofam moje wczesniejsze slowa ze mniej sikam.. musialam chyba sporo mniej wtedy pic.. teraz staram sie wypijac 1,5 chociaz wiem ze powinnam wiecej i sikam tka jak wczesniej wiec nadal nie minelo..^^
|
|
|
|
#4065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pracy to chyba u wszystkich na początku roku tak jest, "na górze" duże chęci zmian a i tak później się uspokaja i jest po staremu
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ale teraz mam zagwostkę...
w zwiazku z tym zdjeciem kluczem
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze chciałam karmić piersią, a planuję roczny macierzyński, więc przez co najmniej 1-1,5 roku na cycu, a później od razu starania o drugie zanim hormony wrócą do normy i krew zacznie mnie zalewać zobaczymy lubię mieć wszystko wcześniej zaplanowane, a później często życie weryfikuje moje plany po swojemu :P Boję się tylko, że jak pójdę na kolejną operację i się zapytają, czy mam dzieci, a ja powiem, że tak, to już się nie będą pytać, czy chcę więcej tylko wyrzucą wszystko. Ja mam endo 3 stopnia i miałam cięcie, jak przy cesarce, taki był tam bałagan :/ dlatego chciałabym rodzić naturalnie. Pamiętam, jak po tej laparotomii sobie myślałam, "Boże ja nie mogę wstać z łóżka i dojść pod prysznic, nawet po kilku dniach, a co dopiero się teraz dzieckiem zajmować". No ale życie znowu zweryfikuje :P
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą też nie mogę doczekać się kiedy poznam płeć swojej fasolki (intuicja mi mówi, że będzie dziewczyna) |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam przeczucie, że będzie babka, ale nie chce się za bardzo nakręcać a potem rozczarować... w każym razie strasznie nie mogę sie doczekać poznania kto tam siedzi
|
|
|
#4074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja moze sie dowiem w poniedziale kto mieszka w moim brzuszku.. mam nadzieje
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja liczę na wtorek ![]() kurde w sobotę mam egzamin i za nic w świecie nie mogę sie wziać za naukę ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- widziałyście? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...aign=FB_Gazeta chyba mi się te zdjecia nie podobają...
|
|
|
#4076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec ciężko powiedzieć... co do operacji to obydwie przeszłam super i mam nadzieje ze mimo upływu lat tym razem bedzie tak samo ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis wizyte 14t5d licze ze moze powie kto tam siedzi?
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby udało sie podejrzeć szkraba
|
|
|
#4080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja od początku ani razu nie wymiotowałam i dobrze mi z tym prowokowanie wymiotów nie jest dobrym pomysłem.Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe ;-) Co do ruchów też nie czuję oprócz delikatnego bulgotania, a za 3 dni 17 tydz już ;-) Edytowane przez ciezka_sytuacja Czas edycji: 2015-01-15 o 14:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

zjadłam ze dwie łyżki na kolacje. Nikt inny w domu nie miał jednak rewolucji więc może to taki mój urok. Ale wstałam dzisiaj jak trup po nocnych atrakcjach (ból brzucha mnie jeszcze o 2 obudził
haha

za wyniki
żeby wszystko było dobrze! 

ostatnio powiedziała, że na 50% chłopak (tyle, to ja i bez usg wiem