|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Mi sie tez bardzo piersi powiekszyly, bardziej niz w poprzedniej ciazy. Wowczas byl jeden rozmiar w gore a teraz sa juz dwa
![]() Dziewczyny, a te wyprzedaze w tesco to do kiedy sa? |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja nosze 70 gg i teraz jest juz małe, boje sie pomysleć co bedzie potem, trzymam kciuki, czasm lekarz sie myla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Carmen, sprobuj odgonic te negatywne mysli. A moze lekarz kazda pacjentke kieruje dodatkowo na badania prenatalne do specjalistow? Moj poprzedni tak wlasnie robil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
My do tej pory nie mamy koldry, poduszki, poszewek dla dziecka. Tylko przescieradla i spiworki. Maluchy bardzo sie wierca i rozkopuja. Przez pierwsze miesiace po paru godzinach snu znajdowalam dziecko obrocone o 180 stopni i w drugim koncu lozeczka, a przeciez nie potrafil sie przemieszczac.. nie wyobrazam sobie malenstwa pod koldra, zaraz mialby ja obok albo na glowie.
Te otulacze.. wbrew pozorom moga sie przydac, ja nie raz motalam w kocyk albo przy usypianiu przytrzymywalam rece bo tak nimi machal ze nie mogl zasnac, rozbudzal sie. Dzieci w ciasnocie czuja sie bezpiecznie, otulone, przytulone. |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Zanim nadrobię, to napiszę co u mnie ![]() Cały dzień na nogach... Zakupy- do d.py... Nic a nic sobie nie kupiłam, bo w h&m były może 2 sztuki przecenionych ciążówek, a w c&a to już w ogóle porażka... I jak ja mam te jeansy kupić ![]() ![]() Dobre wieści są takie, że wyniki mam super, a od poczatku ciąży przytyłam tylko 1 kg ![]() ![]() ![]() L4 mam dalej chodzące, więc super ![]() Lecę Was nadrabiać ![]()
#3366 |
Zakorzenienie
|
ale są szare a mi chodziło właśnie o ten kolor brązowy
![]() Irmusia dobrze, że wizyta udana, no szkoda że usg nie zrobiła ale 2 tyg szybko zleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super macie sny ![]() Już nieaktualne, ale miałam o 15tej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3368 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W którym tygodniu będziesz??? Spokojnie lepiej po sprawdzać wszystko i dmuchac na zimne A co do RWY kulszowej to wspieram bo u mnie to samo. Mam paraliż lewej nogi i od południa się praktycznie nie przemiesczam
![]() |
#3370 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj po pracy byłam wykończona. Pół dnia siedziałam u siebie w biurze i załatwiałam jednemu studentowi z Polski miesięczne praktyki u nas. Teraz mają fajny program z unii, jak ja studiowałam był tylko Erasmus, gdzie kieszonkowe ledwie starczały na akademik. A im pokrywają wszystko i nawet na wydatki wystarczy bez problemu. Więc staram się żeby mógł choć jeden przyjechać, napisałam się dzisiaj maili i padam na twarz. Jeszcze jutro i weekend ![]() Ostatnio miałam sen, że teraz będąc w ciąży wpadliśmy z tz w drugą i martwiłam się, jak sobie poradzę z dwójką dzieci, gdzie różnica będzie tylko 5 miesięcy. Myślałam nawet nad pigułką "po". Siedziałam z tą pigułką na schodach przed domem i jednak nie wzięłam, bo bałam się, że zaszkodzi tej starszej ciąży. I tak się zmartwilam, że się w końcu obudziłam. Naczytalam się na necie o tej aferze z pigułką za dużo ![]() My na razie nic nie kupujemy. Cześć wyprawki odkupimy od szefa, łóżeczko dostaniemy od kolegi, parę ubranek siostra przysle. Póki co za wózkami się rozglądamy tylko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie chce żeby moja wypowiedź źle zabrzmiala bo mam do tego tendencje wiec z gory przepraszam ale glos mam miły i mowie w ciepłym tonie ale w formie pisanej jestem słabą
![]() Dużo was pisze o tych otulaczkach ze by w życiu dziecka w to nie wsadzilo itp. A popatrzcie na to z drugiej strony.... Krytykujecie często różne osoby ze maja jakieś zdanie a same uprzedzacie się po jednym zdjęciu. Idąc tym tropem laktatora tez nie ma co używać vo to obrzydliwe i jak dojarka dla krów Chusty to tez jakiś chory wymysł i pewnie parę lat temu wielu tak myslalo ... Choć i ja uslyszalam ze jestem biedna matka co jej na wózek nie stać ![]() Warto najpierw poczytac jaka to ma funkcje i cos się o tym dowiedzieć My syna od poczatku motalismy ciasno w pieluche flanelowa ale bez przerwy to się rozwiazywalo i kupilam otulaczek Zauwazcie ze w szpitalach dzieci są tez mocno motane i ma to swoja funkcję. Jest oczywiście jakiś mały procent dzieci które tego Noe lubią tak samo jak nie dadzą się wysadzić w chustę... Taki typ ![]() Ale generalnie warto popatrzeć trochę szerzej .....
#3373 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie dziś facet przepuścił w kolejce do Maca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- super zakupy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3374 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje cyce żyją własnym życiem... Wychodzą mi ze staników i doprowadza mnie to do szału ![]() ![]()
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Tassia oczywiscie zgodze sie z toba, moje dziecko wlasnie nalezy do tego drugiego typu. Nosidlo uzylismy moze dwa razy, zawsze byl placz. Nic nie moze go krepowac. I nie mowie ze przy drugim dziecku zdania nie zmienie, bo moze akurat bedzie mu to dawac poczucie bezpieczenstwa.
Mnie zawsze trzeslo jak widzialam mamy ktore do zasypiania przykladaly dziecku do buzki pieluche. I do tego musiala to byc pielucha nieswieza, o zapachu skislego mleka bo zwykla nie spelniala zadania. Szybko zmienilam zdanie bo moj syn wlasnie takiej pieluchy potrzebowal do zasypiania. Pewnie kojarzyla mu sie z zapachem mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wózku też bez poduszki, ewentualnie jak dziecko ulewa to pielucha, ale to zupełnie płaskie jest. pełno na allegro pościeli do wózka, ale po co to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Zakorzenienie
|
Mnie się to woombie podoba i jak się okaże że Młody ma jakąś awersję do snu i będzie darł japkę całymi nocami to kupię, tonący brzytwy się chwyta
![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
________ jeszcze co do rożka z usztywnieniem. miałam, usztywnienie od razu wyjęłam, straszne to było. ja nosiłam bez niczego, najlepiej tuląc do dużego dekoltu żeby dziecko jak najbliżej ciała było. rożek sam z siebie był dość sztywny. tak na prawdę w miarę miękki był dopiero po wielu praniach, bo używaliśmy go na dywanie. pod tym względem najlepsze były szpitalne, cienkie, wymięte i sprane rożki, w tym mogłam mieć dziecko. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Konto usunięte
|
Dzien dobry
![]() Dzisiaj dla odmiany śniło mi się, że urodziłam chłopca ![]() Chyba zaraz sobie wstanę choć tak ciemno i zimno :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Widzę, że dużo piszecie o otulaczu, ja sama właśnie zastanawiam się czy nie pokusić się o kupno, wszędzię słyszałma tylko dobre opinie, ale oczywiście wszystko zależy też po części od dzieciątka ![]() Wogóle u nas jak się okazało, że prawdopodobnie bedzie córeczka to nagle wszyscy mi mówią, że wiedzieli bo nie wymiotowałam i nie mam póki co krechy na brzuchu, chociaż wcześniej każdy twierdził, że chłopak ![]() Ludzie to są przewrotni ![]() Wogóle bardzo spodobały mi sie takie ochraniacze na szczebelki w łóżeczku, zastanawiam się nad kupnem: http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...954665853.html tylko właśnie zastanawiam się czy nie ograniczy ona za bardzo przepływu powietrza przez łóżeczko bo coś właśnie ostatnio czytałam na ten temat.
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do osób z najbliższego otoczenia to w ogóle się nie przejmuj. Mi wszyscy mówią, że pewnie dziewczynka bo cały czas zwracałam. Za to babcia jak usłyszała, to powiedziała, że to dowód na to, że noszę chłopca pod serduszkiem ;-) Ilu ludzi tyle opinii ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Domincia nie wiem czy to będzie bezpieczne- jesli dziecka wsadzi główke między te poduszki? jednolity, niepodzielony ochraniacz chyba będzie lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jaki będzie teraz ten nowy po zmianach. Bo w składzie podobno też ma się coś zmienić ![]() Cytat:
![]() Może jest tj. dziewczyny piszą-lekarz woli chuchać na zimne. To tylko 2 tyg. zlecą i zobaczysz ![]() mycha no cieszy ale ile to kasy idzie ![]() ![]() Fajnie, że wszystko w porządku po wizycie ![]() Irmusia 2 tyg. zlecą, zobaczysz ![]() tassia ja też uważam, że nie ma się co zrażać od razu do tego typu rzeczy. Mnie przeraża jedynie widok tego, jak dziecko jest w to opatulone. Ciężko mi sobie to wyobrazić ale nie mówię nie. Wiem z doświadczenia, że często te dziwacznie (dla nas) wyglądające rozwiązania czasami okazuję się dobre. Dla mnie to jest pierwsza ciąża i nie wiem dokładnie jak będę się zachowywała, jak zmieni się moje myślenie. Napatrzyłam się na wiele maluchów i ich wychowywanie a mimo wszystko wiem, po tych doświadczeniach, czego nie będę robiła ze swoim dzieckiem, a co wprowadzę nowego. Ja się cieszę, że jestem tutaj na wątku i mogę posłuchać rad innych bo o wielu rzeczach nie wiedziałam. A otwierają głowę, otwierają ![]() A mi pierwszy raz w życiu zrobił się zajad ![]() Smaruję to cholerstwo kremem i miodem ale jakoś nie schodzi..
![]() |
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jest takie forum i powiem wam, że czasem nawet lubię jak mamy różne opinie bo wiele wniosków można wyciągnąć jak się popatrzy na obie strony ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Masija zazwyczaj jak w dobrym kosmetyku mieszaja w składzie, to przestaje mi pasować. A szkoda, bo cena calkiem fajna w połączeniu z wydajnością.
Dziewczyny czy zdarzało wam się budzić rano opuchnięte? Głównie na twarzy i dłoniach mi widać. Szybko schodzi, mimo wszystko mnie to martwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lozeczko z przescieradlem i dzieckiem w spiworku nie prezentuje sie jakos super zachwycajaco a dla mnie akurat ta opcja jest najbezpieczbiejsza i najbardziej praktyczna. Zadnych kolder, poduszek, ochraniaczy, misiow, itp. ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Moj biust prawie gotowy na karmienie.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie piersi rozmiar większe i póki co stanęły w miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.