|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mogę znaleźć zestawów z samymi ochraniaczami + prześcieradłem, chyba takich nie ma... Jakby ktoś znalazł taki zestaw szary w białe gwiazdki to byłabym wdzięczna ![]() EDIT: Taki zestaw nawet bez kołderki i poduszki wyglądałby ładnie dla dziewczynki https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...b25a1e0607cbf8 Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-01-16 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
ja pościel pewnie kupię dopiero jak łóżeczko będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
No to ja mam to samo :/ Moje też wielkie, niby jakieś tam staniki w szafie jeszcze pasują, ale czuje jakby urosły przynajmniej o 1,5 rozmiaru :/
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie dostałam ubranek od gości.. ![]() ![]() No i miło mi było że nikt o mnie nie zapominał ![]() Mówisz o otulaczku z motherhood? Cytat:
![]() Cytat:
Gratulację chłopaczka ![]() ![]() Cytat:
![]() W pierwszej ciązy i teraz te same argumenty tylko na inne płcie ![]() Ponoć trochę ogranicza, ale ile w tym prawdy ![]() Ja w każdym razie chyba kupię taki ochraniacz co jest tylko przy głowie ![]() Cytat:
![]() ![]() tak ten wgl nie sprawdził się u mnie ![]() Cytat:
Byłam wczoraj na tych zakupach i powiem Wam... kaszanka! W reserved wgl nic nie ma, ani dla Blanki ani dla Frania, w 5 10 15 kupiłam jedynie Blance leginsy bo długo szukałam takich czarno-białych. Pojechałam do tesco.. i też słabo.. ubranek jedynie kilka wieszaczków.. No ale wzięłam, 5pak body na krótki rękaw, skarpeteczki i taką fajna koszulo-bluzę, na misiu, tak na chłodniejsze dni ![]() https://www.dropbox.com/s/4giaxtow2g...20.02.jpg?dl=0 Po ile u Was 5paki body na krótki rękawek? Bo ja je kupiłam za 28zł, a na stronie tesco kupiłam na długi rękaw bez promocji po tyle samo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści
![]() carmen, myśle że gdyby lekarz ewidenetnie wykrył jakąś nieprawidłowość na pewno by ci o tym powiedział. poprostu chce sprawdzić wszystko na dobrym sprzęcie czy wszytko jest idealnie ![]() moja ginka też daje mi skierowania na prenatalne, pomimo tego, że mówi że ta ciąża sama sie prowadzi. zawsze jednak dobrze sobie sprawdzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jem śniadanie i zmyka zaraz do fryzjera troche ogarnąć image ![]() aaa i zaczeliśmy dziś 19 tydzień ![]() (bo mam przesunięty termin i ginka powiedziała że spokojnie moge sie nim sugerować... ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-01-16 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Przyczajenie
|
Dzień Dobry
![]() Dzięki za miłe przyjęcie i przydatne linki! Śledząc wątek widzę, że sporo z was już mocno jest zaangażowanych w przygotowywanie niezbędnych rzeczy dla maluszka ![]() ![]() To może jeszcze parę słów o sobie i ciąży ![]() Póki co czuje się świetnie, jestem już na L4 więc obijam się gdy tylko nie mam obowiązków, choć córka (8 lat) ma nawał nauki po świętach więc sporo czasu spędzamy nad książkami, ech tak to jest.. robią dzieciom prawie miesiąc wolnego a potem na łeb i szyje pędzą z materiałem.. 27. 01 mam usg połówkowe i zaraz genetyczne w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie, mam nadzieje że będzie ok jak po pierwszym. No i chcę wreszcie się dowiedzieć jaka jest płeć mojego skarba! To tak z pozytywów, a druga strona medalu to niestety podwyższone wyniki po teście na tolerancje glukozy:-( Spodziewałam się tego bo przy poprzedniej ciąży miałam ciężką postać cukrzycy, na insulinie az do rozwiązania. Wygląda na to że szykuje się powtórka z rozrywki..do tego piekielnie boję się porodu brrrrrrr Pozdrawiam cieplutko z oblanego słońca Krakowa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Co do revlona, on wygląda całkiem naturalnie, tylko trzeba go cieniutko nakładać palcami. Inaczej tworzy się maska. Żadne gabeczki czy nawet pędzle.
Naprawdę żadnej nie zdarzyło się spuchnac w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do revlona, to fakt, fajnie krył itd. Ale mi tak wysuszał, i po pewnym czasie się tak...ważył? nie wiem jak to nazwać. A do tego strasznie mnie wkurzało że wszystko odbijało się na powiekach. Maluje się raczej eyelinerem i wszystko zostawało na górnej powiece :/ Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-01-16 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze ![]() Mycha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaja a na twoją dobre są te lgginsy z 5 10 15? bo na moją niestety luźne w pasie, a takie fajne wzory nie raz mają ![]() Tassia ale tu żadna nie neguje praktyczności tych otulaczków ![]() Ale pięknie słoneczko świeci ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas też problem ze spodniami,rurki nosi tylko z paskiem, jedynie legginsy się normalnie trzymają ( no ale nie wszystkie) no szczypior taki, że wszystko leci ![]() Jeszcze panie w przedszkolu mnie dobiły, bo myślały, że młoda za mało je czy coś, że taki szczypior, ale jak mnie zobaczyły to już wiedziały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Ten pokoik jest piękny http://www.spodkocyka.pl/2014/10/zyg...oto-szary.html Ciekawe czy w innych kolorach wyglądałby równie ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny maluch nie daję mi spać kopie mnie w nocy, ja się budzę i nie mogę usnąć nawet Cebuszka nie pomaga. I jeszcze jedno mam strasznie dziwne sny, przez całą noc coś mi się śni... jeden sen się kończy a drugi zaczyna i są tak rozbudowane że sama jestem w szoku budząc się rano. A Wy jak śpicie?
![]() |
#3406 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Tassia powiedział mi że mam iść na badania prenatalne. Za 2 tyg mam iść do niego i mnie pokieruje. Badania mam mieć w trakcie 20 lub 21 tc. Marei ja mam tak czasem że budzę się rano z trochę opuchniętą twarzą ale w ciągu dnia to opuchnięcie znika. W ogóle w nocy bardzo mi cierpną ręce. Za to teraz mi wszyscy dookoła mówią że ładnie wyglądam więc chyba nie jest tak źle. A przytyłam tylko 1 kg. Kaja jak wrócę do domu to podam Ci wszystkie dane żebyś wpisała mnie na listę ![]() ![]() W pracy mam taki straszny młyn że już o tej godzinie mam dość ![]() A i witam nową mamę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam podobnie. Regularnie mam pobudki o 1.00 i o 4.00 w nocy. Jeden sen mam do 1.00 (koszmar) budzę się przerażona, drugi mam potem i o 4.00 znów pobudka, a potem do 6.00 już spokój bo wtedy wstaję do pracy. Pisałyście też o pościeli dla maluchów. Ja dla synka miałam takie nakładki na szczebelki i świetnie się to sprawdziło. Spał na płasko,a później (tylko nie pamiętam kiedy) pod materac kładłam ręcznik żeby miał wyżej. Żadnej poduszki nie używałam dopiero duuużo później. W zimę kupiłam mu taki śpiworek (żeby się nie odkopywał), ale nie taki "kokon" tylko jak bodo-sukienka to wyglądało. Góra była na ramiączkach a dół jak śpiwór i do tego lekkim kocykiem go jeszcze przykrywałam/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojj piekne te pokoiki pokazujecie ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez z krk, tez miałam cukrzycę w pierwszej ciąży. Naradzie obciążenie wyszło dobrze ale robię kolejne za 2 tyg a kolejne za 8 tyg. Nie wiem czy to nie nad gorliwość lekarki Kaja tak o ti z motherhood mi chodziło
![]() |
#3411 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ślicznyyy!! Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no właśnie. Nie rozumiem po co zmieniać skład skoro i tak dobrze się sprzedaje.. Cytat:
![]() Cytat:
A czemu tak boisz się porodu? Jakie miałaś doświadczenia po 1? ![]() Cytat:
U mnie właśnie nakładany palcami się nie sprawdził. Nie wysusza mnie (a mam tendencję do tego), krycie.. od tego mam Dermacool, ogólnie sprawdza się dobrze ![]() Niestety muszę zacząć myśleć o czymś na wiosnę/lato bo Revlon będzie za ciężki :/ Ale mam dzisiaj werwę. Posprzątałam cały dom. Zostały mi do umycia panele. Później robię odrost + manicure hybrydowy. Trzeba jakoś wyglądać na weselu ![]()
![]() |
#3414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz często lekarze odsyłają na prenatalne ( usg) to specjalistów i nic w tym niepokojącego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Przyczajenie
|
Cześć Krakowianko! Moja lekarka też mi kazała powtórzyć w przyszłym tyg, fuj z tym roztworem ohydaaaa, ale mus to mus nie ma co ryzykować
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się. ... Te badania są potrzebne wszystkim i gdyby cie na nie nie skierowała to uznalabym ze jest cos nie tak ![]()
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do tycia w Ciąży to ja już przytyłam 5,3 kg trochę chyba dużo patrząc na Wasze wpisy, ale przed ciążą miałam niedowagę i mimo jedzenia nie mogłam nic przytyć ![]() Dziś w ogóle mam wizytę o 18.20 u ginekologa i jestem już tak zniecierpliwiona że najchętniej bym się ubrała i poszła już teraz.
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.