Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 07:58   #3391
country111
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzień dobry

u mnie piersi rozmiar większe i póki co stanęły w miejscu
A moje były duże a teraz są wielkie. Obwód pod biustem też się zwiększył
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 07:59   #3392
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
dzień dobry

To tak jak i u mnie. Na szczęście swędzenie sutków też przeszło Tylko te żyły

Nie mogę znaleźć zestawów z samymi ochraniaczami + prześcieradłem, chyba takich nie ma... Jakby ktoś znalazł taki zestaw szary w białe gwiazdki to byłabym wdzięczna

EDIT: Taki zestaw nawet bez kołderki i poduszki wyglądałby ładnie dla dziewczynki https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...b25a1e0607cbf8

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-16 o 08:02
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:02   #3393
myboyismine
Zakorzenienie

ja pościel pewnie kupię dopiero jak łóżeczko będzie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:12   #3394
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
No to ja mam to samo :/ Moje też wielkie, niby jakieś tam staniki w szafie jeszcze pasują, ale czuje jakby urosły przynajmniej o 1,5 rozmiaru :/

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:15   #3395
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Dziewczyny co do szybkich zakupów wezcie pod uwagę ze osoby które przychodzą "do dziecka" po narodzinach w 90% przynoszą ubranka.
Ja prosilam o pampersy ale i tak dostalam chyba jeszcze z 10 bodziakow, parę skarpetek, 3 koszule eleganckie , 4 pary spuochow i cos tam jeszcze.
Juz nie mówiąc o tym ze dostalam w ostatnim okresie masę ciuchow po jakichś dzieciach.
A bo TK siostra koleżanki miała wyrzucić ale ja dostane, a bo to jakas sąsiadka mi dala worek, juz pomijając to co miałam od siostry TŻ i jego kuzynek.

Pamiętam ze na forum naszym dziewczyny się bulwersowaly ze nikt nic nie mówił i nagle w 9 miesiącu podostawaly jak juz miały wszystko kupione.
Ale to tak jest. Ja tez jak miałam rzeczy po synu jakieś to nie dawalam koleżankom w 4 czy 5 miesiącu ciąży tylko na końcówce.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ręce tylko.
Ja miałam otulaczek i muszę kupić nowy bo oddalam komuś.
I w tym otulaczku nogi były wprawdzie zakryte ale tez luźne a nie ściśnięte

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Osiemgwiazdek

Ja nie dostałam ubranek od gości.. Tzn najpierw dostałam kilka ciuszków po moim bracie i siostrze ciotecznych. Jak przychodzili goście, a niby ich trochę było, to chyba dostałam raz jedną sukieneczkę. A tak to były raczej jakieś grzechotki, kosmetyki, czasem nawet i kasa
No i miło mi było że nikt o mnie nie zapominał

Mówisz o otulaczku z motherhood?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kaja ja tez czuje takie napieranie na szyjke jak siedze na toalecie. Wg lekarza to tylko takie uczucie i nic zlego sie nie dzieje.

Ja dokupie jakies bodziaki i pajacyki na poczatek, next ma fajne jakosciowo. Z tesco nigdy nie mialam, musze zajechac i pomacac
ahaa to ok, ja sama zapomniałam się o to zapytać

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. No i okazało sie se chyba jednak chłopak bedzie.... Lekarz mówi ze chyba "coś" ram rośnie ale jednak jestem zmartwiona bo jak lekarz słuchał bicia serduszka to tak dziwnie sue wsłuchiwał a potem powiedział ze wysyła mnie koniecznie na badania prenatalne i za 2 tyg powie mi dokładnie gdzie i do kogo mam iść.... Zastanowiło mnie to wszystko. Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje:-( jesCze teraz jakiś ucichł mam na rwę kulszowa i boli jak cholera:-( ruszać sue nie mogę:-(

Gratulację chłopaczka podaj dane to wpiszę Cię na listę, jeśli chcesz

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Wogóle u nas jak się okazało, że prawdopodobnie bedzie córeczka to nagle wszyscy mi mówią, że wiedzieli bo nie wymiotowałam i nie mam póki co krechy na brzuchu, chociaż wcześniej każdy twierdził, że chłopak
Ludzie to są przewrotni

tylko właśnie zastanawiam się czy nie ograniczy ona za bardzo przepływu powietrza przez łóżeczko bo coś właśnie ostatnio czytałam na ten temat.
Hahaa to tak jak u mnie
W pierwszej ciązy i teraz te same argumenty tylko na inne płcie

Ponoć trochę ogranicza, ale ile w tym prawdy
Ja w każdym razie chyba kupię taki ochraniacz co jest tylko przy głowie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Tzn. u mnie było tak, że jak zmieniła się formuła to nie mogłam go stososować (ale to było lato). Odłożyłam do szafki i jakoś na jesień o nim sobie przypomniałam. Zaczęłam go mieszać z Pierre Rene i ta kombinacja jest dla mnie extra
Ciekawa jestem jaki będzie teraz ten nowy po zmianach. Bo w składzie podobno też ma się coś zmienić
Ja mam pół revlona, stoi nieużywany juz kilka miechów DLa mnie to porażka, a lubię dobrze kryjące i matujące (jednym słowem szpachla )
tak ten wgl nie sprawdził się u mnie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
To tak jak i u mnie. Na szczęście swędzenie sutków też przeszło Tylko te żyły

Nie mogę znaleźć zestawów z samymi ochraniaczami + prześcieradłem, chyba takich nie ma... Jakby ktoś znalazł taki zestaw szary w białe gwiazdki to byłabym wdzięczna

EDIT: Taki zestaw nawet bez kołderki i poduszki wyglądałby ładnie dla dziewczynki https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...b25a1e0607cbf8
Śliczny ten ochraniacz!

Byłam wczoraj na tych zakupach i powiem Wam... kaszanka!
W reserved wgl nic nie ma, ani dla Blanki ani dla Frania, w 5 10 15 kupiłam jedynie Blance leginsy bo długo szukałam takich czarno-białych.
Pojechałam do tesco.. i też słabo.. ubranek jedynie kilka wieszaczków.. No ale wzięłam, 5pak body na krótki rękaw, skarpeteczki i taką fajna koszulo-bluzę, na misiu, tak na chłodniejsze dni

https://www.dropbox.com/s/4giaxtow2g...20.02.jpg?dl=0

Po ile u Was 5paki body na krótki rękawek? Bo ja je kupiłam za 28zł, a na stronie tesco kupiłam na długi rękaw bez promocji po tyle samo

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:21   #3396
industria
Zakorzenienie

dziewczyny, gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści

carmen, myśle że gdyby lekarz ewidenetnie wykrył jakąś nieprawidłowość na pewno by ci o tym powiedział. poprostu chce sprawdzić wszystko na dobrym sprzęcie czy wszytko jest idealnie
moja ginka też daje mi skierowania na prenatalne, pomimo tego, że mówi że ta ciąża sama sie prowadzi. zawsze jednak dobrze sobie sprawdzić tak, że wiesz, bez schizów

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy zdarzało wam się budzić rano opuchnięte? Głównie na twarzy i dłoniach mi widać. Szybko schodzi, mimo wszystko mnie to martwi.
oj taaak, jak ostro poimprezowałam

jem śniadanie i zmyka zaraz do fryzjera troche ogarnąć image

aaa i zaczeliśmy dziś 19 tydzień
(bo mam przesunięty termin i ginka powiedziała że spokojnie moge sie nim sugerować... )

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-16 o 08:24
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:24   #3397
dafina
Przyczajenie

Dzień Dobry
Dzięki za miłe przyjęcie i przydatne linki!
Śledząc wątek widzę, że sporo z was już mocno jest zaangażowanych w przygotowywanie niezbędnych rzeczy dla maluszka Ja na razie nic jeszcze nie oglądałam ani nie kupiłam, ale super że piszecie o tym bo mogę czerpać inspiracje z waszych pomysłów
To może jeszcze parę słów o sobie i ciąży
Póki co czuje się świetnie, jestem już na L4 więc obijam się gdy tylko nie mam obowiązków, choć córka (8 lat) ma nawał nauki po świętach więc sporo czasu spędzamy nad książkami, ech tak to jest.. robią dzieciom prawie miesiąc wolnego a potem na łeb i szyje pędzą z materiałem..
27. 01 mam usg połówkowe i zaraz genetyczne w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie, mam nadzieje że będzie ok jak po pierwszym. No i chcę wreszcie się dowiedzieć jaka jest płeć mojego skarba!
To tak z pozytywów, a druga strona medalu to niestety podwyższone wyniki po teście na tolerancje glukozy:-( Spodziewałam się tego bo przy poprzedniej ciąży miałam ciężką postać cukrzycy, na insulinie az do rozwiązania. Wygląda na to że szykuje się powtórka z rozrywki..do tego piekielnie boję się porodu brrrrrrr
Pozdrawiam cieplutko z oblanego słońca Krakowa
dafina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:25   #3398
Marei
Zakorzenienie

Co do revlona, on wygląda całkiem naturalnie, tylko trzeba go cieniutko nakładać palcami. Inaczej tworzy się maska. Żadne gabeczki czy nawet pędzle.

Naprawdę żadnej nie zdarzyło się spuchnac w ciąży?
Stary 2015-01-16, 08:26   #3399
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Co do revlona, on wygląda całkiem naturalnie, tylko trzeba go cieniutko nakładać palcami. Inaczej tworzy się maska. Żadne gabeczki czy nawet pędzle.

Chyba nieee... tzn może nawet nie zauważyłam? Wiem ze w pierwszej ciaży spuchłam w dniu porodu

Co do revlona, to fakt, fajnie krył itd. Ale mi tak wysuszał, i po pewnym czasie się tak...ważył? nie wiem jak to nazwać. A do tego strasznie mnie wkurzało że wszystko odbijało się na powiekach. Maluje się raczej eyelinerem i wszystko zostawało na górnej powiece :/

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-16 o 08:28
Stary 2015-01-16, 08:34   #3400
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie. No i okazało sie se chyba jednak chłopak bedzie.... Lekarz mówi ze chyba "coś" ram rośnie ale jednak jestem zmartwiona bo jak lekarz słuchał bicia serduszka to tak dziwnie sue wsłuchiwał a potem powiedział ze wysyła mnie koniecznie na badania prenatalne i za 2 tyg powie mi dokładnie gdzie i do kogo mam iść.... Zastanowiło mnie to wszystko. Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje:-( jesCze teraz jakiś ucichł mam na rwę kulszowa i boli jak cholera:-( ruszać sue nie mogę:-(

Bedzie dobrze

Mycha dlatego ja waze sie tylko u gina bo co waga to inaczej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-16, 08:36   #3401
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hello

Zanim nadrobię, to napiszę co u mnie
Cały dzień na nogach... Zakupy- do d.py... Nic a nic sobie nie kupiłam, bo w h&m były może 2 sztuki przecenionych ciążówek, a w c&a to już w ogóle porażka... I jak ja mam te jeansy kupićNie będę tyle kasy bulić... Dzieciowi też nic nie kupiłam, bo jak już miałam coś w rękach to było z samochodzikiem albo takie bardziej chłopięce jednak.. No a przecież ciągle nie wiem na pewno kto tam w brzuchu rośnie. No nie wiem i się nie dowiedziałam... Bo mi szanowna gin usg nie zrobiła... Pozostaje czekać 2 tyg do połówkowego.
Dobre wieści są takie, że wyniki mam super, a od poczatku ciąży przytyłam tylko 1 kg Mega się cieszę, bo mam i tak kilka kg na +, ale strasznie się cieszę, że te dysproporcje między pierwszą ciążą a obecną się zmniejszają W tej chwili mam 4,5 kg więcej niż na tym etapie w 1 ciąży, a zaczynałam z różnicą 7 kg. Także, byle tak dalej
L4 mam dalej chodzące, więc super

Lecę Was nadrabiać
Super waga niezła, u mnie 3kg na plus

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jak to po co? To jest biznes kochana Jest mnóstwo niepotrzebnych rzeczy na niemowlęcym rynku, które kuszą przyszłych rodziców.
dokładnie ja zawsze jak widziałam te pościele do wózka ( za nie małą kwotę) to się zastanawiałam, po jaką cholerę? ale ludzie kupują

Cytat:
Dzien dobry

Dzisiaj dla odmiany śniło mi się, że urodziłam chłopca

Chyba zaraz sobie wstanę choć tak ciemno i zimno :/
może proroczy sen

Cytat:
dzień dobry

u mnie tak samo

Kaja a na twoją dobre są te lgginsy z 5 10 15? bo na moją niestety luźne w pasie, a takie fajne wzory nie raz mają jedne musiała jej przerabiać, bo jej z tyłka spadały.

Tassia ale tu żadna nie neguje praktyczności tych otulaczków ja np. nie czuję potrzeby inwestować w takie coś, bo u nas sprawdzał się zwykły rożek i mam rożki po córce.

Ale pięknie słoneczko świeci idę zaraz na jakiś spacer i polatać po sklepach

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 08:38   #3402
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Super waga niezła, u mnie 3kg na plus

dokładnie ja zawsze jak widziałam te pościele do wózka ( za nie małą kwotę) to się zastanawiałam, po jaką cholerę? ale ludzie kupują

może proroczy sen

u mnie tak samo

Kaja a na twoją dobre są te lgginsy z 5 10 15? bo na moją niestety luźne w pasie, a takie fajne wzory nie raz mają jedne musiała jej przerabiać, bo jej z tyłka spadały.

Tassia ale tu żadna nie neguje praktyczności tych otulaczków ja np. nie czuję potrzeby inwestować w takie coś, bo u nas sprawdzał się zwykły rożek i mam rożki po córce.

Ale pięknie słoneczko świeci idę zaraz na jakiś spacer i polatać po sklepach
Hmm.. nie wiem ? chyba pierwsze jakie kupiłam bo ogólnie nie przepadam za tym sklepem aleee akurat te leginsy chciałam już dłuższy czas.. Hmm to pewnie i na moją będą za luźne.. Moja to tylko z h&m nosi bo tylko te nie spadają

Lena
Stary 2015-01-16, 08:44   #3403
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Hmm.. nie wiem ? chyba pierwsze jakie kupiłam bo ogólnie nie przepadam za tym sklepem aleee akurat te leginsy chciałam już dłuższy czas.. Hmm to pewnie i na moją będą za luźne.. Moja to tylko z h&m nosi bo tylko te nie spadają

no u nas też problem ze spodniami,rurki nosi tylko z paskiem, jedynie legginsy się normalnie trzymają ( no ale nie wszystkie)
no szczypior taki, że wszystko leci
Jeszcze panie w przedszkolu mnie dobiły, bo myślały, że młoda za mało je czy coś, że taki szczypior, ale jak mnie zobaczyły to już wiedziały że niby po mamie

Stary 2015-01-16, 08:46   #3404
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

może proroczy sen
Ale wczoraj miałam sen, że to dziewczynka! Chociaż od początku trzyma mnie przeczucie, że to siur

Ten pokoik jest piękny http://www.spodkocyka.pl/2014/10/zyg...oto-szary.html

Ciekawe czy w innych kolorach wyglądałby równie ładnie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:47   #3405
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Moich piersi nie było nosiłam rozmiar AA 65, a teraz C 70

Cytat:

Ja Bardzo lubię Revlon, dobrze się go nakłada również gąbeczką Beauty Blender. Chociaż coraz częściej zastanawiam się nad zmianą podkładu na Mac Pro Longwear, ponoć trzyma się mega długą nie wymaga poprawek i jest bardzo wydajny.

Dziewczyny maluch nie daję mi spać kopie mnie w nocy, ja się budzę i nie mogę usnąć nawet Cebuszka nie pomaga.
I jeszcze jedno mam strasznie dziwne sny, przez całą noc coś mi się śni... jeden sen się kończy a drugi zaczyna i są tak rozbudowane że sama jestem w szoku budząc się rano. A Wy jak śpicie?
Stary 2015-01-16, 08:49   #3406
carmenn85
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchystaram się nie martwić bo jeszcze nic nie jest przesądzone. I myslę pozytywnie. Bo akurat zamartwianiem się nic nie zdiałam. Jeżeli okaże się że coś nie tak(oby nie!!) to wtedy będę myśleć co robić żeby dziecię było jak najzdrowsze.

Tassia powiedział mi że mam iść na badania prenatalne. Za 2 tyg mam iść do niego i mnie pokieruje. Badania mam mieć w trakcie 20 lub 21 tc.

Marei
ja mam tak czasem że budzę się rano z trochę opuchniętą twarzą ale w ciągu dnia to opuchnięcie znika. W ogóle w nocy bardzo mi cierpną ręce. Za to teraz mi wszyscy dookoła mówią że ładnie wyglądam więc chyba nie jest tak źle. A przytyłam tylko 1 kg.

Kaja jak wrócę do domu to podam Ci wszystkie dane żebyś wpisała mnie na listę Myślałam o tym, ale nie śmiałam upominać

W pracy mam taki straszny młyn że już o tej godzinie mam dość

A i witam nową mamę
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:53   #3407
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość

Ja Bardzo lubię Revlon, dobrze się go nakłada również gąbeczką Beauty Blender. Chociaż coraz częściej zastanawiam się nad zmianą podkładu na Mac Pro Longwear, ponoć trzyma się mega długą nie wymaga poprawek i jest bardzo wydajny.

Dziewczyny maluch nie daję mi spać kopie mnie w nocy, ja się budzę i nie mogę usnąć nawet Cebuszka nie pomaga.
I jeszcze jedno mam strasznie dziwne sny, przez całą noc coś mi się śni... jeden sen się kończy a drugi zaczyna i są tak rozbudowane że sama jestem w szoku budząc się rano. A Wy jak śpicie?
Jak kupisz maca to daj znac namietnie poluje na probki na allegro ale nie ma a nie wydam w ciemno tyle kasy

Stary 2015-01-16, 08:53   #3408
carmenn85
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam podobnie. Regularnie mam pobudki o 1.00 i o 4.00 w nocy. Jeden sen mam do 1.00 (koszmar) budzę się przerażona, drugi mam potem i o 4.00 znów pobudka, a potem do 6.00 już spokój bo wtedy wstaję do pracy.

Pisałyście też o pościeli dla maluchów. Ja dla synka miałam takie nakładki na szczebelki i świetnie się to sprawdziło. Spał na płasko,a później (tylko nie pamiętam kiedy) pod materac kładłam ręcznik żeby miał wyżej. Żadnej poduszki nie używałam dopiero duuużo później.
W zimę kupiłam mu taki śpiworek (żeby się nie odkopywał), ale nie taki "kokon" tylko jak bodo-sukienka to wyglądało. Góra była na ramiączkach a dół jak śpiwór i do tego lekkim kocykiem go jeszcze przykrywałam/
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:53   #3409
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Póki co nie zdarzyło mi się to, zadzwoń do gin jeśli masz taką możliwość

Ojj piekne te pokoiki pokazujecie

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 08:54   #3410
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafina Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Śledząc wątek widzę, że sporo z was już mocno jest zaangażowanych w przygotowywanie niezbędnych rzeczy dla maluszka Ja na razie nic jeszcze nie oglądałam ani nie kupiłam, ale super że piszecie o tym bo mogę czerpać inspiracje z waszych pomysłów
Póki co czuje się świetnie, jestem już na L4 więc obijam się gdy tylko nie mam obowiązków, choć córka (8 lat) ma nawał nauki po świętach więc sporo czasu spędzamy nad książkami, ech tak to jest.. robią dzieciom prawie miesiąc wolnego a potem na łeb i szyje pędzą z materiałem..
27. 01 mam usg połówkowe i zaraz genetyczne w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie, mam nadzieje że będzie ok jak po pierwszym. No i chcę wreszcie się dowiedzieć jaka jest płeć mojego skarba!
To tak z pozytywów, a druga strona medalu to niestety podwyższone wyniki po teście na tolerancje glukozy:-( Spodziewałam się tego bo przy poprzedniej ciąży miałam ciężką postać cukrzycy, na insulinie az do rozwiązania. Wygląda na to że szykuje się powtórka z rozrywki..do tego piekielnie boję się porodu brrrrrrr
Oooo mama z Krakowa!!! Wreszcie część.
Ja tez z krk, tez miałam cukrzycę w pierwszej ciąży. Naradzie obciążenie wyszło dobrze ale robię kolejne za 2 tyg a kolejne za 8 tyg. Nie wiem czy to nie nad gorliwość lekarki

Kaja tak o ti z motherhood mi chodziło

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 08:58   #3411
dafina
Przyczajenie

Witaj Będzie dobrze, nic się martw. Pewnie maleństwo wywinęło koziołka i przyjęło taką pozycję że niewyraźnie było słychać tętno i lekarz zlecił dodatkowe badania które mają między innymi na celu dokładne przyjrzenie się pracy serduszka. Nie ma tego złego, przynajmniej utwierdzisz się że masz zdrową dzidzię
Stary 2015-01-16, 08:58   #3412
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas też problem ze spodniami,rurki nosi tylko z paskiem, jedynie legginsy się normalnie trzymają ( no ale nie wszystkie)
no szczypior taki, że wszystko leci
Jeszcze panie w przedszkolu mnie dobiły, bo myślały, że młoda za mało je czy coś, że taki szczypior, ale jak mnie zobaczyły to już wiedziały że niby po mamie
hahhaa to tak jak uuu mniee Jeansy to tez z h&m ale ona nie przepada za takimi spodniami.. o tyle fajnie że w h&m maja w srodku te gumki pomniejszające pas. No i ostatnio kupiłam jej jeansowe treginsy i nawet sa rurkami !

Cytat:
Ale wczoraj miałam sen, że to dziewczynka! Chociaż od początku trzyma mnie przeczucie, że to siur

Ten pokoik jest piękny http://www.spodkocyka.pl/2014/10/zyg...oto-szary.html

Ciekawe czy w innych kolorach wyglądałby równie ładnie

Ślicznyyy!!

Cytat:
Ja tez z krk, tez miałam cukrzycę w pierwszej ciąży. Naradzie obciążenie wyszło dobrze ale robię kolejne za 2 tyg a kolejne za 8 tyg. Nie wiem czy to nie nad gorliwość lekarki

To ja tez taki mam

Lena
Stary 2015-01-16, 09:01   #3413
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija zazwyczaj jak w dobrym kosmetyku mieszaja w składzie, to przestaje mi pasować. A szkoda, bo cena calkiem fajna w połączeniu z wydajnością.

Dziewczyny czy zdarzało wam się budzić rano opuchnięte? Głównie na twarzy i dłoniach mi widać. Szybko schodzi, mimo wszystko mnie to martwi.
Nie, ja nie mam problemów z puchnięciem

A no właśnie. Nie rozumiem po co zmieniać skład skoro i tak dobrze się sprzedaje..
Cytat:

Ja mam pół revlona, stoi nieużywany juz kilka miechów DLa mnie to porażka, a lubię dobrze kryjące i matujące (jednym słowem szpachla )
tak ten wgl nie sprawdził się u mnie
Czemu się nie sprawdził?
Cytat:
Napisane przez dafina Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Współczuję cukrzycy;/
A czemu tak boisz się porodu? Jakie miałaś doświadczenia po 1?
Cytat:

Ja nakładam gąbeczką i jest super.
U mnie właśnie nakładany palcami się nie sprawdził.

Nie wysusza mnie (a mam tendencję do tego), krycie.. od tego mam Dermacool, ogólnie sprawdza się dobrze

Niestety muszę zacząć myśleć o czymś na wiosnę/lato bo Revlon będzie za ciężki :/

Ale mam dzisiaj werwę. Posprzątałam cały dom. Zostały mi do umycia panele. Później robię odrost + manicure hybrydowy.
Trzeba jakoś wyglądać na weselu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:01   #3414
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie ze snem kiepsko, mam problemy z zasypianiem, a jak śpię to głupie sny uroki ciąży
Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchystaram się nie martwić bo jeszcze nic nie jest przesądzone. I myslę pozytywnie. Bo akurat zamartwianiem się nic nie zdiałam. Jeżeli okaże się że coś nie tak(oby nie!!) to wtedy będę myśleć co robić żeby dziecię było jak najzdrowsze.

Tassia powiedział mi że mam iść na badania prenatalne. Za 2 tyg mam iść do niego i mnie pokieruje. Badania mam mieć w trakcie 20 lub 21 tc.

Marei
ja mam tak czasem że budzę się rano z trochę opuchniętą twarzą ale w ciągu dnia to opuchnięcie znika. W ogóle w nocy bardzo mi cierpną ręce. Za to teraz mi wszyscy dookoła mówią że ładnie wyglądam więc chyba nie jest tak źle. A przytyłam tylko 1 kg.

Kaja jak wrócę do domu to podam Ci wszystkie dane żebyś wpisała mnie na listę Myślałam o tym, ale nie śmiałam upominać

A i witam nową mamę
może mu chodzi o typowe usg polówkowe? moja ginka się nie podejmuje usg połówkowego, podała mi namiary na ginkę z certyfikatem do tych badań i super sprzętem, ale to nie znaczy, że coś jest nie tak. Po prostu jak mam taką potrzebę to mogę isć ( ja już się zapisałam) ona też mi zrobi pewnie te pomiary w jakimś zakresie na wizycie.
Teraz często lekarze odsyłają na prenatalne ( usg) to specjalistów i nic w tym niepokojącego

Stary 2015-01-16, 09:03   #3415
dafina
Przyczajenie

Cytat:

Cześć Krakowianko! Moja lekarka też mi kazała powtórzyć w przyszłym tyg, fuj z tym roztworem ohydaaaa, ale mus to mus nie ma co ryzykować
Stary 2015-01-16, 09:04   #3416
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Marei

A i witam nową mamę
No ale to normalny czas na USG połówkowe które jest USG prenatalnym i wszystkie na nie idziemy.
Nie stresuj się. ... Te badania są potrzebne wszystkim i gdyby cie na nie nie skierowała to uznalabym ze jest cos nie tak

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 09:04   #3417
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie, ja nie mam problemów z puchnięciem

A no właśnie. Nie rozumiem po co zmieniać skład skoro i tak dobrze się sprzedaje..

Czemu się nie sprawdził?

Współczuję cukrzycy;/
A czemu tak boisz się porodu? Jakie miałaś doświadczenia po 1?

Ja nakładam gąbeczką i jest super.
U mnie właśnie nakładany palcami się nie sprawdził.

Nie wysusza mnie (a mam tendencję do tego), krycie.. od tego mam Dermacool, ogólnie sprawdza się dobrze

Niestety muszę zacząć myśleć o czymś na wiosnę/lato bo Revlon będzie za ciężki :/

Ale mam dzisiaj werwę. Posprzątałam cały dom. Zostały mi do umycia panele. Później robię odrost + manicure hybrydowy.
Trzeba jakoś wyglądać na weselu
bo strasznie wysuszał mi skórę, zapychał tak jakby, i ważył? nie wiem jak to nazwać.. ale nooo tak nie wtapiał się w skórę tylko był oddzielnie jakby No i odbijał mi eyeliner na górnych powiekach :/

Lena
Stary 2015-01-16, 09:05   #3418
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Jak kupisz maca to daj znac namietnie poluje na probki na allegro ale nie ma a nie wydam w ciemno tyle kasy

Spoko dam znać

A co do tycia w Ciąży to ja już przytyłam 5,3 kg trochę chyba dużo patrząc na Wasze wpisy, ale przed ciążą miałam niedowagę i mimo jedzenia nie mogłam nic przytyć

Dziś w ogóle mam wizytę o 18.20 u ginekologa i jestem już tak zniecierpliwiona że najchętniej bym się ubrała i poszła już teraz.
Stary 2015-01-16, 09:07   #3419
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko dam znać

A co do tycia w Ciąży to ja już przytyłam 5,3 kg trochę chyba dużo patrząc na Wasze wpisy, ale przed ciążą miałam niedowagę i mimo jedzenia nie mogłam nic przytyć

Dziś w ogóle mam wizytę o 18.20 u ginekologa i jestem już tak zniecierpliwiona że najchętniej bym się ubrała i poszła już teraz.
No to za wizyte

Stary 2015-01-16, 09:07   #3420
masija
Zakorzenienie

Cytat:
bo strasznie wysuszał mi skórę, zapychał tak jakby, i ważył? nie wiem jak to nazwać.. ale nooo tak nie wtapiał się w skórę tylko był oddzielnie jakby No i odbijał mi eyeliner na górnych powiekach :/
Hm... a jakbyś go zmieszała z innym podkładem?
Cytat:

Trzymam kciuki wieczorem

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości