|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
a miałaś kiedyś ten - http://tugazetka.pl/files/g//1_for_y...iczek_6868.png ? z rossmana, firma for your beauty |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Zaklepuję jak się nie sprawdzą! ![]() ![]() ![]() Pisz śmiało czego się chcesz pozbyć jakby co to pomogę Ci uzbierać na RT :P Pędzle mi niepotrzebne, ale kocham je kupować, a po Tobie się nie brzydzę
Nie wiem jak Ty, ale ja często myślę o świecie, który dawno przestał istnieć. Tęsknię za ludźmi, do których było jakoś bliżej, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2015-01-15 o 22:16 |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49778032] a miałaś kiedyś ten - http://tugazetka.pl/files/g//1_for_y...iczek_6868.png ? z rossmana, firma for your beauty[/QUOTE] Ja go używałam, "zużyłam" 2, jeszcze jeden zapakowany leży w szufladzie. Z tego co pamiętam był przyjemny Nie używałam tej grubej, ziarnistej strony. Teraz nie używam, ponieważ przerzuciłam się na szklany. |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec półrocza
ja to w ogole juz z obiegu wypadlam, niedlugo to sie przeprowadze do pracy...
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie, to najczęściej paznokcie się łamią przez pośpiech i to w najmniej oczekiwanych momentach :< Ja kiedyś złamałam paznokcia zakładając trampka xD Oczywiście za mało rozsznurowałam, palec mi utknął przy pięcie i nie dość, że ściągnęłam świeży lakier, który zszedł jak tapeta ze ściany to na końcu złamałam paznokcia To był double wk*rw ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Oj, Ty to masz zapieprz z tego co wątek przelatuję.. ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780462]a szybko się zużywał? na ile ci mniej więcej starczał?[/QUOTE] Ja mam długo pilniczki Nie chcę tutaj siać fermentu, ale na pewno około 6 miesięcy mogłam go używać (nie pamiętam czy dłużej).
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ... ... Kurdę, jeden mi się bardzo podoba, ALE nie ma Pool party ;D |
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780535]a czy papierowe pilniczki trzeba przemywać wodą z mydłem lub samą wodą po użyciu?
ja złamałam kiedyś.. otwierając lodówkę [/QUOTE]Ja nie przemywałam. I raczej nie nadają się do mycia, ponieważ odklei się od nich ten papier ścierny. Lodówka też jest niebezpieczna dla paznokci
|
|
|
|
#4120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780588]moim rekordem było złamanie ich 7 razy (!) [aż zaczęłam wtedy liczyć D: ] na szafkach w kuchni, które są bez uchwytów[/QUOTE]
7 razy?! A ponoć to szczęśliwa cyfra...
|
|
|
|
#4122 |
|
Konto usunięte
|
a potem zaczęłam bardziej dbać o nie, używać odżywek, łykać suplementy, olejować albo czasem moczyć w oliwie z oliwek i już minął rok odkąd mi się ostatni raz złamały
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ze stanikami to różnie... Balkonetki klasyczne mi podbiera. One jakoś mają większą tolerancję rozmiarową. Oj tak... One są mega trwałe. Chlip... Skończył się nam! Cytat:
Może faktycznie zmywacz? Mi zażółcała Isana. No właśnie też zgłupiałam, Już myślałam, ze mam halunyCytat:
Obok siebie mam stacjonarnie Maestro. I jeszcze nie kupiłam żadnego. Cały czas szukam idealnego do różu... Ten wymarzony jest poza moim zasięgiem ewer. Suqqu... [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780535] ja złamałam kiedyś.. otwierając lodówkę [/QUOTE]Przebiję Cię. Sięgając do kieszeni kurtki zerwałam kciuka w połowie przyrostu. Naderwanie miało ponad pół centymetra. Krew się polała ostro |
|||
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780588]moim rekordem było złamanie ich 7 razy (!) [aż zaczęłam wtedy liczyć D: ] na szafkach w kuchni, które są bez uchwytów[/QUOTE] Ja kiedyś, jak miałam długie migdałki, to złamałam jednego wciskając spłuczkę w toalecie
|
#4125 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
A tak w temacie przyspawanych lakierów. Malowane w zeszły piątek.
|
|
|
|
|
#4126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Nawet nie mam co pokazać, chyba za rzadko maluję
![]() Cytat:
ale nie wiem jakbym się czuła gdyby ktoś malował mi paznokcie Cytat:
Aawww, ślicznotek ![]() Faktycznie biedaczki, ale mani profesjonalne ![]() Cytat:
Masz wymówkę do/dla (?) następnych zakupów ![]() Dzięki Hmm, nie wiem co Ci poradzić :x U mnie już druga flaszka sprawuje się bezproblemowo. Topem malujesz na zakładkę? Cytat:
![]() Nie dość, że w pasie trzy albo cztery rzędy, to jeszcze w ekwipunku - pas to było (jest ) niezbędne minimum i jak mam w nim jakieś braki to wpadam w panikę ![]() Cytat:
|
|
#4127 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() No i dobrze się czuję. Tak w sam raz ![]() Noo. On ma takie srebrzyste futerko, ale nie mięciutkie, takie szorstkie na grzbiecie. I uwielbia smyranie za uszami. Zamiera wtedy. Baaardzo dziękuję
|
|
|
|
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bry
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49778032]dziękuję za odpowiedź a miałaś kiedyś ten - http://tugazetka.pl/files/g//1_for_y...iczek_6868.png ? z rossmana, firma for your beauty[/QUOTE] Mam coś w ten deseń ale jak dla mnie jest zbyt ostry, tego konkretnie nie miałam. Cytat:
Śmigam bez tapetki i zcudownym połyskiem, po Cicalfate na paszczęce ![]() Nie wiem czemu dziewczyny tak się zachwycają Hakuro i Zoevą Zoeva do rozcierania cieni wygląda już jak mietła mimo, że używam go naprawdę sporadycznie i suszy się ,,głową" w dół, w 101 wypadło bardzo dużo włosków ale trzeba przyznać, trzyma kształt, pędzel do podkładu, 102, w porównaniu do RT to drapak, zostawia smugi, jest twardy blehhh Tak samo Hakuro do podkładu, ten który wysłałm DMce- no przecież nie jest możliwe, że nie potrafię się nimi posługiwać skoro z RT wszystko wygląda idealnie Jestem naprawdę zła bo gdyby wiedziała, że tak będzie od razu bym zamówiła całe zestawy RT a nie wywalała kasę na te pomyłki ![]() Będę pamiętała o Tobie na 100% , niech się tylko wnerwię- możesz na wszelki wypadek podać adres Cytat:
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780535]a czy papierowe pilniczki trzeba przemywać wodą z mydłem lub samą wodą po użyciu?[/QUOTE] Nie myłam żadnego poza szklanym [1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49780588]moim rekordem było złamanie ich 7 razy (!) [aż zaczęłam wtedy liczyć D: ] na szafkach w kuchni, które są bez uchwytów[/QUOTE] O matko ![]() Cytat:
będe oszczędzać no chyba że DL mi w łapki wpadnie wtedy będzie szau Ja mam pomroczność na maxa ![]() Nie mam żadnego Maestro- hmmmm może trzeba wypróbować jakiś?? O matko bryyyyyyy Jaaaaki odrost
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też lakier siedzi od soboty bez uszczerbku. Zapomniał się czy co?
ale zmywam jutro, bo denerwuje mnie odrost
|
|
#4130 |
|
leśny stwór
|
ale odrost! No nie wytrzymałabym tyle z jednym lakierem i takim odrostem...
![]() A tak przy okazji. W środę spiłowałam migdałki na owale i skróciłam z przymusu. Przypierdzieliłam w umywalkę jednego dnia i napękł mi jeden serdak w poprzek, przez całą długość. Najczęściej u mnie takie napęknięcia się sklejają i zostawiam, ale to jakoś nie wyglądało dobrze. Nie są mocno krótkie, ale i tak mi dziwnie i boję się o przyrost, bo trochę z boków je spiłowałam.. Czekam aż odrosną. |
|
|
|
#4131 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Ja mam 1. Do linera skośny. Tak miękki że się nie nadaje do niczego. Macałam je na targach i są ... no słabe i już. Wiem. Straszny. Ale jak się tak trzymało i zbierało komplementy... Jutro na 100% zmyję. W goci idziem Cytat:
![]() Cytat:
ale na żywo aż tak nie wali po oczach.
|
|||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
no chyba, że tak
![]() ale Ci rosną, wow! w sumie fajniei niefajnie ![]() Cytat:
no jak tzreba to wiadomo, ale nie żebym lubiała ![]() Chicks in the Henhouse <3
|
|
|
|
|
#4133 | |||
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi się podoba
świetnie wygląda Cytat:
on taki niepozorny jest :P Cytat:
Pepe słodziak i mani Młodej też świetne Cytat:
co za cudo nadrobiłam po łebkach, bo nie mam czasu
|
|
|
#4134 | ||||||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
rozumiem, czyli sobie odpuszczę z nimi i nie będę się denerwować ![]() oby nie no właśnie nie wiem.. ale wczoraj zrobiła coś, co z pozoru wydawało mi się głupie - wyszorowałam płytkę pastą do zębów no było, chyba trzeba Ci kawę zrobić ale lipton.. no Zoeva to kupę kasy, nawet by mi odwagi brakowało, żeby kupić w ciemno bez macania na jakiś targach czy coś kusisz tymi RT i muszę ich poszukać u siebie ![]() Cytat:
no zdolna jesteś Cytat:
biedna Cytat:
multi kill! Cytat:
no właśnie, więc to dziwne ![]() nie mam pojęcia od dłuższego czasu już jadę na Isanie i nic wcześniej takiego się nie działo, może coś faktycznie się pogryzło.. uff, nie jestem sama! zmywaj to! Cytat:
no pas to potrzebna rzecz i zawsze pilnowałam, żeby potki się zgadzały ale piękny
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odrost! ![]() Jejku, jakie cudowne
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo masz czyli teraz muszę uważać jeszcze jak buty będę zakładać ![]() Cytat:
Nieźle się trzyma ! Cytat:
![]() Wiem wiem, ja to potrafię Jakoś rok temu złamałam spodnie w taki sam sposób na gaciach Od środy pęknięta wskazówka się trzyma może da radę A reszta paznokci goła. Jakoś nie miałam weny do malowania więc wcieram w nie częściej krem ale jutro to może już jakieś mani poczynię
|
|||
|
|
|
#4137 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Niesamowity jest! Cudowna baza. Bardzo podoba mi sie że lekko kryje brokat. Cytat:
![]() Potrójnie Cytat:
![]() Mam podobnie. Lubię sobie pomacać Bijo... ![]() Niestety Uff. Jedyna która to zauważyła, a nie odrost... |
|||
|
|
|
#4138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny... gdzies jakoś na nic ostatnio nie mam czasu..
Cytat:
(CA,CC,Orly), chętnie przygarnęłabym też kilka z ChG... ![]() Cytat:
Też chciałam z Giver kilka.. zwłaszcza ten biały, drobny brokat! Cytat:
Chce...yyyyy 15 sztuk :troba:Cytat:
Cytat:
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Odrost odrostem
Z tego co pamiętam pisałaś kiedyś że szybko Ci rosną paznokcie, moja siostra ma podobny odrost właśnie po tygodniu. Teraz ratuje jej paznokcie hybrydą dwa pęknięte a studniówkę ma 30 stycznia więc odrost aż tak nie przyciągnął mojej uwagi jako, że u młodej często taki widuję
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

. Mam go chyba juz z miesiąc jak nie dłużej 

Nie używałam tej grubej, ziarnistej strony. 
To był double wk*rw 

A ponoć to szczęśliwa cyfra...

Zoeva do rozcierania cieni wygląda już jak mietła mimo, że używam go naprawdę sporadycznie i suszy się ,,głową" w dół, w 101 wypadło bardzo dużo włosków ale trzeba przyznać, trzyma kształt, pędzel do podkładu, 102, w porównaniu do RT to drapak, zostawia smugi, jest twardy blehhh Tak samo Hakuro do podkładu, ten który wysłałm DMce- no przecież nie jest możliwe, że nie potrafię się nimi posługiwać skoro z RT wszystko wygląda idealnie
Jestem naprawdę zła bo gdyby wiedziała, że tak będzie od razu bym zamówiła całe zestawy RT a nie wywalała kasę na te pomyłki
będe oszczędzać no chyba że DL mi w łapki wpadnie wtedy będzie szau 
od dłuższego czasu już jadę na Isanie i nic wcześniej takiego się nie działo, może coś faktycznie się pogryzło..