Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 10:16   #1771
ewek000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

Ala fakt u Olki też są oceny ważone, maskara
wiesz mój Matek w I klasie technikum miał troszkę słabsze oceny, zanim się ogarnął po gimnazjum poznał nauczycieli, a teraz to już zaszalał. Przy czym u mnie nie ma w domu parcia na oceny, nie strofuję dzieci, nie wygaduje im że mogłyby mieć lepsze oceny czy też średnie. Zawsze im tłumaczę że uczą się dla siebie nie dla mnie, i to im będzie procentować w dorosłym życiu .
A Mateusz mówi ze on chciał wyższą średnią bo wtedy dostanie większe pieniądze ze stypendium naukowego i tylko dlatego się wysilił
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:19   #1772
odowska
Zadomowienie

ewek000 gratulacje dla dzieciaków! Ja to się martwię trochę, jak będzie wyglądała szkoła za te 5 czy 6 lat, jak nasze dzieci pójdą. Mam wrażenie, że te reformy w dobrą stronę nie idą i zamiast wykorzystać, to że jest niż i mogłyby klasy być mniej liczne, to się robi wręcz odwrotnie i likwiduje etaty dla nauczycieli i całe szkoły...
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:28   #1773
maladT
Zakorzenienie

Sorki ze się nie poodnosze

Mnie najbardziej wkurza to ze on się nie odezwie. To ze ja równie dobrze moge rodzic czy zemdleć w domu a on to ma gdzieś. Przecież męskie ego nie pozwoli zadzwonić tak wcześnie o ile wogole się 1 sam odezwie

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:36   #1774
1141655
Zakorzenienie

porobilam kilka zdjec rzeczy ,ktore podobaja mi sie najbardziej Musialam niestety telefonem,bo akumulatory w aparacie padly :/
ale cos tam widac zaraz zmniejsze i wrzuce zaluje,ze reszte rzeczy mam w piwnicy ,bo wyjelismy z bagaznika,bo nawet nie zobaczylam jakie to zabawki i ten drugi bujak,ale chyba taki niebieski z FP co sie go przerabia na fotel pozniej

Madzia jeszcze spiulka nasza.......ciekawe jak sie czuje...

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:50   #1775
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Sorki ze się nie poodnosze

Mnie najbardziej wkurza to ze on się nie odezwie. To ze ja równie dobrze moge rodzic czy zemdleć w domu a on to ma gdzieś. Przecież męskie ego nie pozwoli zadzwonić tak wcześnie o ile wogole się 1 sam odezwie
Ech, faceci! Szkoda gadać, szkoda nerwów.
Ja swojego kiedyś też nauczyłam, że zawsze pierwsza dzwoniłam. Ale jakiś czas temu po awanturze, tzn. dla niego to nie była awantura, nie zadzwoniłam rano. To się zorientował po południu, i dzwoni i mówi: a ty co się nie odzywasz? to mu mówię, że niby po co, jestem obrażona i tyle. To teraz się nauczył i dzwoni
A ja na Twoim miejscu napisałabym mu sms, że właśnie jesteś na IP :P a co, może mu się ciśnienie podniesie :P
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:52   #1776
1141655
Zakorzenienie

Ok troche was zamecze, ale to w ramach oderwania się od myslenia o skurczach i zblizajacych sie porodach

1. Najpierw karuzelka. Nie wiem jaka firma, może być nawet noname,z poczatku nie bylam przekonana, bo chcialam FP Rainforest czy inna oczowalącą karuzelkę z pilotami,projektorami,ale darowanemu koniowi....zreszta jest mega slodka

ma pozytywke, taka nakrecana, krecą się te misie też

2. Leżaczek bujaczek z FP Od koleżanki ze Smyka

Przepraszam za brudną podłoge, ale jak dziś zapowiedziałam. Nie sprzątam. Mąż to ogarnie jak skonczy meble skrecac

3. Spodenki ze Smyka od koleżanki
jedna para 74, a te liski 80coś

i inne łaszki od przedszkolnej mamy:

dla ciekawostki , te jeansy to rozmiar 62 z HM wygladaja jak na półroczniaka

tego jest wiecej,ale wybralam takie rzeczy,ktore mi się w oko rzuciły najbardziej

Stary 2015-01-16, 10:55   #1777
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
ewek000 gratulacje dla dzieciaków! Ja to się martwię trochę, jak będzie wyglądała szkoła za te 5 czy 6 lat, jak nasze dzieci pójdą. Mam wrażenie, że te reformy w dobrą stronę nie idą i zamiast wykorzystać, to że jest niż i mogłyby klasy być mniej liczne, to się robi wręcz odwrotnie i likwiduje etaty dla nauczycieli i całe szkoły...
wiesz 5 lat to jeszcze kawałek czasu przed nami, ja nie lubię się martwic na zapas, będziemy myśleć wtedy jak pomóc naszym dzieciakom

A tak w ogóle laseczki to własnie sobie uświadomiłam że to u niektórych już 9 lub 8 miesiąc i co poniektóre z nas to już kawała czasu spędziły tu razem na forum

Dziewczyny które maja pieski, a nie maja dzieci to na Dzień dobry tvn, był fajny wywiad z treserem psów jak postępować z psem gdy będzie dzidzia aby pies nie miał stresu, polecam fajne rzeczy mówił. Mi najbardziej podobało się to jak np powiedział ze np jak dziecko zrobi kupę i je przebieramy to żeby dać psu przed tym smakołyk, jak dzidzia płacze i bierzemy na ręce tak samo lub jak karmimy to z czasem pies może szybciej niż my wyczai ze dzidzia zrobiła kupkę i będzie nas informować o tym bo będzie za to chciało smakołyk
Stary 2015-01-16, 10:55   #1778
201704210903
Konto usunięte

ta karuzela super. ubranka bardzo ładne. daj znać jak leżaczek bo będę chciała taki sam jak mały trochę podrośnie.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:56   #1779
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Hej

Aleee się dziś wyspalam! W końcu... Ale od rana latam na kibelek oby to nie przepowiadaczka bo ja nie mogę jeszcze rodzic...jeszcze 23 dni muszę wytrwać

Aga jak ten lezaczek się składa? Łatwy do przewożenia?
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:57   #1780
ewek000
Zadomowienie

Aga śliczne sa wszystkie rzeczy i karuzelka też
Stary 2015-01-16, 11:00   #1781
zielona butelka
Zakorzenienie

Wróciłam ze spaceru. Tak pięknie i cieplutko jest, że poszwędałam się godzinę, mogłabym dłużej, ale co się będę w kółko kręcić, super było. Wygadałam się z bratową przez telefon, poodychałam świeżym warszawskim powietrzem i czuję się bardzo pozytywnie.

Na KTG zawsze jak do tej pory na leżąco było, ale bok bez znaczenia. A jak wstałam to był opiernik, bo nie można, bo maszyna świruje wtedy.

Ewa - super, ze dzieciaki tak się postarały dla samych siebie, że mają świadomość, że nauka jest ważna, ale to też Twoja zasługa i męża, więc gratulacje!

Aga - fajne rzeczy! Słodziackie!
Logoasia - kciukasy za egzamin!

Jejaaaaa, jak mnie dziś brzuch swędzi i uda!!!! Posmarowałam się na brzuchu maścią z witaminą A i przechodzi.... kurde, pewnie rozstępy idą. NO masakrycznie mnie swędzi!
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:00   #1782
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle laseczki to własnie sobie uświadomiłam że to u niektórych już 9 lub 8 miesiąc i co poniektóre z nas to już kawała czasu spędziły tu razem na forum

Dziewczyny które maja pieski, a nie maja dzieci to na Dzień dobry tvn, był fajny wywiad z treserem psów jak postępować z psem gdy będzie dzidzia aby pies nie miał stresu, polecam fajne rzeczy mówił. Mi najbardziej podobało się to jak np powiedział ze np jak dziecko zrobi kupę i je przebieramy to żeby dać psu przed tym smakołyk, jak dzidzia płacze i bierzemy na ręce tak samo lub jak karmimy to z czasem pies może szybciej niż my wyczai ze dzidzia zrobiła kupkę i będzie nas informować o tym bo będzie za to chciało smakołyk
to prawda, kawał czasu jestesmy tu razem, fajnie tak, ja już bez was sobie nie wyobrazam

ooo swietny material
po poludniu wlacze i obejrze razem z mezem, dzieki

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ta karuzela super. ubranka bardzo ładne. daj znać jak leżaczek bo będę chciała taki sam jak mały trochę podrośnie.

Dam znac na pewno nie jest to jakis mega wypas, raczej podstawowa wersja, ma wibracje, nic nie gra,ale co takiemu berbeciowi w sumie potrzebne do szczescia
jedynie mama na widoku

musze zobaczyc jeszcze ten drugi, porownac i jeden wywioze do moich rodzicow, a jeden zostanie z nami

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Aga jak ten lezaczek się składa? Łatwy do przewożenia?
wiesz co, ze wstepnych ogledzin to naciska sie boczne zielone guziki i on sie sklada jak rama wozka ,ze ten lezak idzie w dol i chowa sie jakby w stelaz , wiec rozmiarowo jest tak jak stoi tylko,ze jest plaski do przewiezienia

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
Aga śliczne sa wszystkie rzeczy i karuzelka też
dziekuje
mam z glowy wiele rzeczy

Stary 2015-01-16, 11:01   #1783
Ollllciaaa
Zakorzenienie

uff obudziłam się. Niestety nie wiem czy wyspana, bo mój brat przyjechał z Wa-wy na kilka dni i oczywiście głośno muzykę rozkręcił....a widział, ze śpię

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
O ja bym była bardzo za tym, aby pisać opisy porodów i zamieścić je na pierwszej stronie

W ogóle to wczoraj spałam dupą do Tż, bo kurde, ostatnio robił mi fotki, ale wiecie telefonem i takie według mnie niekorzystne itd
I wczoraj przyleciał z pracy zadowolony i mówi, że kolegom pokazywał
Toż myślałam, że ubije
Przykro mi się zrobiło, że ja taka gruba jestem a on pokazuje
A on, że się chwalił, że ładnie wyglądam itd

Poszedł do łazienki to mu wszystkie moje ciążowe foty pokasowałam, nie będzie nikomu pokazywał
On to czasem nie myśli, naprawdę
dobry Twój mąż mój też mi zdjęcia robi, ale nikomu nie pokazuje

Ewa, piękne te materiały

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na domiar złego miałam tragiczny dzień z chormonami. Tak mi się wyć chciało i jak tylko wszyscy wyszli to'dałam upust emocjom i sama sobie się pożaliłam jaka to jestem zaniedbana przez męża, że nie ma czasu ze mną porozmawiać a jak ma to mu się nie chce, woli z kolegami gadać i grać na tym durnym kompie itd. itp. Ehh... No i sobie popłakałam. Myślę, że to jeszcze przez te problemy z całego tygodnia, to wszystko się skumulowało. I odwołana SR, brak wyjścia do ludzi...
ojej... i właśnie się tego boję :/. Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
hej
u mnie w końcu jakieś postępy malutkie torbę spakowałam (brakuje kilku rzeczy ale mam spisane na kartce to będę dorzucać) choć tż popatrzył na mnie z politowaniem i zapytał gdzie mi tak śpieszno
poprałam kocyki,pieluszki i takie początkowe ciuszki bo wygospodarowałam dwie szuflady w komodzie Lilci dzisiaj rozkładam deske i odpalam żelazko
i ciekawe czy mężo będzie pamiętał żeby dzisiaj wózek przywieźć, bo też go muszę wyczyścić...
brawo! a na tz nie patrz...on jeszcze nie jest świadomy, ze możesz w każdej chwili rodzić...

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja dziś dostanę materac. upióre poszewke i prześcieradla i tylko wózka brakuje

mi też tylko wózka do szczęścia brakuję i lezaczka

Aga, super karuzelka, leżaczek i ciuszki

Mala,
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:02   #1784
1141655
Zakorzenienie

eh wypralo sie, musze isc wyjac i rozwiesic grrrrrrrrr ale mi sie nie chce
a potem znow prasowanie malych bodziakow ja juz nie chceeeeeeeeee hehehe

Stary 2015-01-16, 11:03   #1785
Asia1105
Wtajemniczenie

Aga ale cudowności zazdroszczę :P

My jeszcze ani leżaczka, ani karuzelki, czekamy może ktoś da w prezencie, czytaj męża firma :P

A teraz mi się tak przypomniało. Moja była sąsiadka, wyprowadzili się kawałek dalej, była mi naprawdę bliska. Całymi dniami u siebie siedziałyśmy, opiekowałam się niekiedy jej dziećmi itd. No, ale odkąd się wyprowadzili dwie ulice dalej jakoś się urwało, tak z dnia na dzień, długa historia... nie ważne. Naobiecywała mi co to mi nie odda po swoich, nianie, ciuszki, zabawki i wiecie co, nie dostałam od niej nawet pary skarpetek! Mało tego, nawet do mnie nie zadzwoni czy żyję, czy urodziłam, no bo już jej jestem niepotrzebna, ma nowe sąsiadki do opeki nad dziećmi. Nie nawidzę takich ludzi! Kicham na te prezenty od niej, to już nie o to chodzi, tylko jak ktoś ci coś obiecuje, to ja, żebym nie wiem co się działo to to robię...
Stary 2015-01-16, 11:04   #1786
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Jestem w domu
super w domu to zawsze lepiej

Paulina Madzia rzeczywiście może być spora, ale margines błedu usg też jest dość duży...z resztą - wątpie żebyś miała rodzić w takim tempie, żeby usg nie zdążyli zrobić! jeśli okaże się, że mała ma ponad 4 kg to na pewno zrobią cc. A nie masz jakiegos alternatywnego szpitala? czy tam gdzie chcesz rodzić pracuje Twój gin? może dałoby się z nim pogadać, żeby zadzwonił do kolegi z dyżuru jak się coś zacznie dziać? na pewno będzie dobrze
Miłego spotkania z Maciejką
i powodzenia w rozmowie z Zuzią.. mam nadzieję, że łyżwy załagodzą sytuację

Mala twój TZ to się pod diody na stałe nadaje! nie dość, że zasuwasz cały tydzien pod jego nieobecność, to on jeszcze ma zachcianki? To Ty w ciąży jesteś i Tobie mogą się zamarzyć kotlety czy co tylko, a nie jemu! Mam wrażenie, że przez to, że on tak często w trasie jest to go strasznie rozpieściłaś. Tzn chcesz w weekend, czy ciągu tych kilku chwil kiedy jest w domu nadrobić cały tydzień kiedy go nie ma, ale tylko w kwestii pozytywów dla niego. Obiadki, spokój przed tv czy seks. Twój TZ będąc w domu tylko w weekendy ma więcej seksu niż mój TZ który pomimo pracy wyręcza mnie we wszystkim i pomaga jak może. Ale widzi, że jestem zmęczona, ze mi niewygodnie ze sobą itp i sam jest zdzwiony jak się od wielkiego dzwonu coś podzieje w sypialni.
Pomalujesz ścianę czy pokój - Tobie się będzie wydawało ze przez to będzie mu głupio i będzie miał wyrzuty sumienia, a skonczy się tak, że będzie się cieszył, że nie ma nic do zrobienia, bo zrobiłaś to Ty czy tata.

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
A oto moja NIESPODZIANKA!!! Kołderka dla Klary, taka cieplejsza i torba- duża, dla mamusi. Zrobione na zamówienie u pewnej dziewczyny. Sama wszystko wybierałam i jeżyk też zaprojektowany specjalnie dla nas na wyłączność. Jak wam się podoba? MI baaaardzo
śliczności

Ewa mam nadzieję, że czujesz się juz lepiej i bóle przeszły.. Gratuluję wagi ciążowej i super wyników dzieciaków! nic tylko zazdrościć, bo nie dość że się dobrze uczą to z tego co piszesz wydają się mądrymi i rozsądnymi młodymi ludźmi

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Maciejka dobrze kojarzysz 6300 naturalnie urodziła jak ja byłam w szpitalu ale jak wyglądała po to już nie wiem. Wiedzieli ze dziecko duże ale nie że aż tak :/

Koleżanka po cc urodziła 5200 i nie było mowy u niej o cc. Naturalnie i koniec taki szpital :/

Logoasia powodzenia na egzaminie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wyszły mi na brzuchu cztery takie jasno-czerwone kropy, tak po 7 mm średnicy mają, ale nie są przesadnie regularne. Czy to po prostu rozstępy się zaczynają czy jakieś wybroczyny, które powinnam skonsultować? Co prawda mam już rozstępy, ale jeszcze z okresu dojrzewania i już nie pamiętam jak na początku wyglądały.
mi też się porobiły takie kropki na biodrze i niestety rozstępy - szczególnie jeśli jest gładkie i jakby błyszczące.... na brzuchu mam normalne krechy, a na prawym biodrze własnie takie kropki

u mnie kolejna kiepska noc... kurcze, już mam problem zeby sie z łózka zwlec na siku.. chyba będę musiała TZ budzić... trudno mi wstać z łózka, brzuch zawsze wtedy twardy i obolały... trudno jakąś sensowną pozycję znaleźć...
za to wczoraj bylismy wieczorem u znajomych - korzystamy póki wyjscie z domu to 5 minut, a nie 2 godziny pakowania. Strasznie fajni są, tylko mieszkają na 4 piętrze i jak się wtoczę to sapię jak parowóz... Ale TZ też (bo musi nieść wszystko co mamy, w senie jakieś przekąski ito i nawet moją torebkę) ale zawsze czeka na mnie przygotowana kanapa do leżenia itp
dzisiaj może uda mi się mój fryz obfocić, chociaż telefon strasznie kolory mi przekłamuje
teraz siedzę, odpoczywam i czeka na kuriera z łóżeczkiem, a po południu może na angielski pojadę - kto wie czy to nie ostatnia okazja
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:11   #1787
maladT
Zakorzenienie

donosze ze o 11 napisał smsa... ok ta funkcje umie... tekst co u mnie. nie odzywam sie. ciekawe kiedy zacznie dzwonic i czy wogole

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:14   #1788
emdzik
Zakorzenienie

Nie spie
Ale mialam koszmarna noc

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:15   #1789
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
donosze ze o 11 napisał smsa... ok ta funkcje umie... tekst co u mnie. nie odzywam sie. ciekawe kiedy zacznie dzwonic i czy wogole
Nooo jasne, nie odpisuj! Czekaj
Stary 2015-01-16, 11:15   #1790
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
no i co napisał?
Stary 2015-01-16, 11:16   #1791
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość

My jeszcze ani leżaczka, ani karuzelki, czekamy może ktoś da w prezencie, czytaj męża firma :P

A teraz mi się tak przypomniało. Moja była sąsiadka, wyprowadzili się kawałek dalej, była mi naprawdę bliska. Całymi dniami u siebie siedziałyśmy, opiekowałam się niekiedy jej dziećmi itd. No, ale odkąd się wyprowadzili dwie ulice dalej jakoś się urwało, tak z dnia na dzień, długa historia... nie ważne. Naobiecywała mi co to mi nie odda po swoich, nianie, ciuszki, zabawki i wiecie co, nie dostałam od niej nawet pary skarpetek! Mało tego, nawet do mnie nie zadzwoni czy żyję, czy urodziłam, no bo już jej jestem niepotrzebna, ma nowe sąsiadki do opeki nad dziećmi. Nie nawidzę takich ludzi! Kicham na te prezenty od niej, to już nie o to chodzi, tylko jak ktoś ci coś obiecuje, to ja, żebym nie wiem co się działo to to robię...
Fajnie z męża firmą U mojego też chyba jest zwyczaj, że się pracownicy na coś składają hmmm U mnie nie ma nic
Fajnie jak się dostanie coś od kogoś, to naprawdę miłe, ale najśmieszniejsze jest to, że mnie obdarowały wczoraj osoby zupełnie ze mną niezwiązane jakoś... To jest niesamowite i naprawdę jestem im wdzięczna. A te historie, taaaak, ile ja dla Ciebie mam rzeczy itd to też przerobiłam, ale brałam na to poprawkę, bo tak zawsze jest. Wisi mi to tez,ale po co wtedy tak gadać....
Ja od nikogo niczego nie oczekuję....
I jeszcze ta Twoja się nie odezwie ehhh.... dziwni są ludzie ogólnie :/

Ja za to kupię ładną matę edukacyjną później I moją wymarzoną matę do raczkowania ze Skip Hopa

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
u mnie kolejna kiepska noc... kurcze, już mam problem zeby sie z łózka zwlec na siku.. chyba będę musiała TZ budzić... trudno mi wstać z łózka, brzuch zawsze wtedy twardy i obolały... trudno jakąś sensowną pozycję znaleźć...
za to wczoraj bylismy wieczorem u znajomych - korzystamy póki wyjscie z domu to 5 minut, a nie 2 godziny pakowania. Strasznie fajni są, tylko mieszkają na 4 piętrze i jak się wtoczę to sapię jak parowóz... Ale TZ też (bo musi nieść wszystko co mamy, w senie jakieś przekąski ito i nawet moją torebkę) ale zawsze czeka na mnie przygotowana kanapa do leżenia itp
dzisiaj może uda mi się mój fryz obfocić, chociaż telefon strasznie kolory mi przekłamuje
teraz siedzę, odpoczywam i czeka na kuriera z łóżeczkiem, a po południu może na angielski pojadę - kto wie czy to nie ostatnia okazja
Ojej , wspolczuje nocek i przekrecania sie, fakt , jest to okropne...ja to robie mega powoli,i fakt, boli, ale jakos daje rade, a schodze z lozka turlajac sie na prawy bok,potem spuszczam nogi, podciagam sie rekoma parodia

czekamy na foty fryzurki

Stary 2015-01-16, 11:16   #1792
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Nie spie
Ale mialam koszmarna noc
Aż tak źle? Co się działo?
Stary 2015-01-16, 11:19   #1793
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Asia, widzisz...bo to tak jest. Ludzie tacy są.
Ja mam kilka koleżanek ze studiów co mieszkają raptem 20-30 km ode mnie i co? studia sie pokończyły, kontakt się urwał....
Podobna, ale inna historia.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Migotka, super, ze łóżeczka przyjedzie

Dobra, wstaję, ogarniam się.
Stary 2015-01-16, 11:19   #1794
lui_89
Zadomowienie

hej!

Logoasia powodzenia na egzaminie jejku ile Ty masz chęci i siły do działania. Aż mi głupio jak czytam ile Ty rzeczy robisz

Aga
super rzeczy. Bujaczki to podobno świetna sprawa, znajomych synek cały czas w nim przesiaduje

Mala
przytulam

Paulina i Maciejka
udanego spotkania

co do spania to ja ostatnio kładę się przed 23.00, wiercę się do północy, idę na siku i potem już do 7-8.00 śpię bez przerwy. Potem śniadanko i drzemka do 10-11 a co ostatnie takie chwile.
Wrzuciłam ostatnie pranie młodej.

a co wizyt to moja następna przypada na 39+5 dni także tego
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:19   #1795
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Aga super te rzeczy! karuzela bardzo fajna pisałaś, że wolałabyś bardziej kolorową - położna na SR mówiła nam kiedyś, ze niektóre dzieci żle reagują na dużo kolorów wokoło siebie, bo są przestymulowane, mają za dużo bodźców i ciągle się drą (nawet nie płaczą) i zeby własnie uważać z karuzelami itd, zeby chociaż w łożeczku zrobić taką oazę spokoju. Dlatego do łózeczka kupiłam rzeczy takie jak Ty masz - szare grochy, bo delikatny wzór a z karuzelą to będziemy obserwować. Ale myślę, że taka spokojna niebieska na sam początek jest w sam raz
a co do bujaczka - juz kiedys pisałam, że kupismy identyczny dla chrzesnicy TZ i mała jest zachwycona! Używają go odkąd mała skonczyła miesiąc (czyli od dnia kiedy go dostali) i mała w nim śpi, jak była mniejsza to się też bawiła - zawsze miała mamę w polu widzenia więc była też spokojna. Teraz ma 8 miesięcy i dalej bardzo chętnie w nim siedzi, chociaż woli już matę na podłodze zeby się na niej pokręcić

Asia kiepska sytuacja z tą sąsiadka... ale niektórzy tak mają, że nagle zapominają o starych przyjaciołach - tak z dnia na dzień
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:20   #1796
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Nie spie
Ale mialam koszmarna noc
łączę sie z Tobą
Stary 2015-01-16, 11:23   #1797
zielona butelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość

Asia, mam za sobą historię identyczną niemal. Do dziś boli i jakoś nie mogę się pozbierać, a takie byłyśmy psiapsóły. Jak ją facet zostawił z dzieckiem, to spała u nas, jak nie miała kasy, robiliśmy zakupy, jak trzeba było popilnować dziecka, pilnowaliśmy, jak miała doła- zabraliśmy na majówkę, żeby zmieniła klimat, jak dostała zapalenia spojówek, spędziłam z nią 10 godzin na IP. I co? I g... bo wystarczyło, że raz odmówiłam, bo nie miałam możliwości, żeby pomóc ( miałam gości ) i przyjaźń przestała istnieć. Wiem, że podpytuje o mnie innych znajomych, pyta co u mnie, tylko po co? Zwykłe wścibstwo i tyle, nieszczera ciekawość. Strasznie mnie ta historia swego czasu zdruzgotała i jestem o wiele ostrożniejsza wobec ludzi. Pomagam, owszem, ale niechętnie, bo nie wiem, co mnie za moje dobre serce spotka, a coraz częściej się przekonuję, że nic fajnego. Także, rozumiem CIę bardzo dobrze.
Stary 2015-01-16, 11:24   #1798
iva_b
Raczkowanie

a jak tak o tż dzisiaj...ostatnio coś zeszlo na temat szpitali i ja mojemu opowiadam że kobitki co chcą rodzić w profamili to często chodzą prywatnie do ginków tam pracujących, i że można położną wykupić i wogóle że tam sale z łazienką itp...a on patrzy na mnie jak na obłąkaną i pyta: "to wy k... jedziecie na wczasy czy dziecko rodzić ???"

także tego...ot cały mój kochany mąż
Stary 2015-01-16, 11:25   #1799
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Aga super te rzeczy! karuzela bardzo fajna pisałaś, że wolałabyś bardziej kolorową - położna na SR mówiła nam kiedyś, ze niektóre dzieci żle reagują na dużo kolorów wokoło siebie, bo są przestymulowane, mają za dużo bodźców i ciągle się drą (nawet nie płaczą) i zeby własnie uważać z karuzelami itd, zeby chociaż w łożeczku zrobić taką oazę spokoju. Dlatego do łózeczka kupiłam rzeczy takie jak Ty masz - szare grochy, bo delikatny wzór a z karuzelą to będziemy obserwować. Ale myślę, że taka spokojna niebieska na sam początek jest w sam raz
a co do bujaczka - juz kiedys pisałam, że kupismy identyczny dla chrzesnicy TZ i mała jest zachwycona! Używają go odkąd mała skonczyła miesiąc (czyli od dnia kiedy go dostali) i mała w nim śpi, jak była mniejsza to się też bawiła - zawsze miała mamę w polu widzenia więc była też spokojna. Teraz ma 8 miesięcy i dalej bardzo chętnie w nim siedzi, chociaż woli już matę na podłodze zeby się na niej pokręcić

Asia kiepska sytuacja z tą sąsiadka... ale niektórzy tak mają, że nagle zapominają o starych przyjaciołach - tak z dnia na dzień
a no to Ty pisalas o bujaku,wlasnie tak cos mi switalo
super ze sie sprawdza

Nooo a z tymi karuzelkami to wlasnie tak jest, jako pedagog i w ogole ekhmmmm wiecie zboczenie zawodowe tez uwazam,ze latwo dziecko przestymulowac jak sie mu za szybko cos tam podlaczy
i chcialam kupic karuzelke jak bedzie mial tak ze 3 msc minimum
ale ze dostalam ta ...i jest bardzo neutralna to niech sobie wisi
zobaczymy czy bede mu ja puszczac, czy nie, niech dynda zacznie oko na tym zawieszac,to bedziemy obserwowac jego reakcje

Madzik co sie dzialo ?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
a jak tak o tż dzisiaj...ostatnio coś zeszlo na temat szpitali i ja mojemu opowiadam że kobitki co chcą rodzić w profamili to często chodzą prywatnie do ginków tam pracujących, i że można położną wykupić i wogóle że tam sale z łazienką itp...a on patrzy na mnie jak na obłąkaną i pyta: "to wy k... jedziecie na wczasy czy dziecko rodzić ???"

także tego...ot cały mój kochany mąż
o jej..... strasznie mi przykro, ze takie teksty rzuca....
nie wiem gdzie bym mu jeszcze diodę podłączyła po takim haśle...

Stary 2015-01-16, 11:36   #1800
emdzik
Zakorzenienie

Poszlismy spac po 2 jakos, o 4 juz na siku wstawalam jakos, pozniej obudzilam sie z takim bolem w kroczu ze ruszyc sie nie moglam, obudzilam az meza i zaczelam mu gadac jak mnie boli i nie chce jeszcze rodzic w koncu zasnelam i jakos po 6 obudzilo mnie moje jakby jęczenie.. a mi znowu tak reka zdretwiala i taki bol przez kciuk mi przechodzil ze automatycznie lzy w oczach a bol mi szedl przez nerwy az do lokcia.. to bylo straszne, maz tez sie od razu obudzil tak jęczalam zasnelismy po 7 w koncu jak mi przeszlo i rowno o 9.30 obudzil mnie grajek :/ wiec ogolnie mam dosc.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości