![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
#302 |
Konto usunięte
|
Gdybym chciała kupić komplet talerzy, to bym wskazała który i poprosiła o spakowanie. Talerzy chyba nikt w reklamówce nie przeniesie, więc pewnie i tak trzeba to dać do jakiegoś kartonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ide z mezem na zakupy to moze chcialabym wejsc z nim i do np H&Y Naprawde przykro sie czyta takie wpisy: no jak sie nie podoba to idzcie poszalec do ikei, nie kazdy musi wszedzie wjechac itd. No jasne, ja to rozumiem, ze nie zawsze ma sie wszytsko co sie chce, ale tez troche empatii mozecie wykazc chyba.
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast wiadomo, że do osób na wózkach powinny być dostosowane wszystkie sklepy.
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2015-01-16 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Ty w ogole czytasz co napisalam?
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o osobe na wozku inwalidzkim |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalam wylacznie o wozkach dzieciecych i marketowych - ze da sie bez tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
co do sklepu o ktorym piszecie jest generalnie beznadziejny bo tam nawet przechodzenie bez wozka i koszyka moze sie skonczyc jakims stluczeiem...przynajmnkej te ktore sa.u mnie, sa.beznadziejnie zrobione
dlatego tez do nich nje wchodze |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Skoro w dalszym ciągu o wózkach mowa, to się podzielę vlogiem, który mnie zauroczył. To znaczy autorka tegoż mnie zauroczyła, ma w sobie mnóstwo wdzięku i ciepełka. Bardzo dużo można się dowiedzieć o dostosowaniu stolicy i różnych miejsc do potrzeb osób niepełnosprawnych. Mnie się wydawało, że jest już w miarę OK, ale oczywiście inaczej postrzegam wiele spraw i po prostu na pewne rzeczy nie zwracam uwagi:
No musiałam, musiałam się podzielić, super dziewczyna. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Przepraszam, coś narozrabiałam, teraz powinno działać: Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2015-01-16 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezczelni inwalidzi czy matki z wozkami, do sklepu z wozkiem chca wejsc. IKEA lub w domu siedziec I na necie kupowac ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zemie taka socjalistka jak z ciebie matka, Co to niby ma to wspolnego z prawami dla niepelnosprawnych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Są osoby, które wolą zdecydowanie obejrzeć towar na żywo- przed zakupem online.
![]() |
#318 |
Konto usunięte
|
Szczerze nie mam pojęcia, czy w H&Y które znam, zmieściłby się wózek inwalidzki. Natomiast na pewno nie wjechałabym tam ani z wózkiem sklepowym ani z dziecięcym z małymi lepkimi rączkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jako dwulatka miałam telefony zabawkowe. ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja nie widzę problemu. Nie chcą moich pieniędzy? Nie ma sprawy. Wydam u konkurencji. Ich strata. To nie komuna i nie ma przymusu kupowania w tym konkretnym sklepie/sieciówce. Ja sobie wybieram taki sklep, jaki mi pasuje a nie odwrotnie. Ja z kolei nie cierpię Douglasów i jestem chora, gdy mam tam iść (ostatnio przelotem po Glam Glow, niestety mają wyłączność w Polsce na markę), więc nie chodzę. Pieniądze wydaję w konkurencyjnej czarno-białej sieciówce, gdzie jako klient czuję się szanowana, doceniona i upieszczona. Natomiast nie wypisuję żadnych skarg na firmę Douglas. Nie pasuje mi sieć-nie jestem jej klientem. Korzystam z przysługującego mi prawa wyboru, gdzie mam wydawać swoje pieniądze.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Mijanou - Ale przyznasz, że jest to niesprawiedliwe. Jeden wejdzie bez problemu do każdego sklepu, wszystko może obejrzeć "na żywo" (przez internet to nie to samo), sprawdzić, a osoba na wózku ma ograniczenia. Bogusia (autorka vloga, do którego podałam link), opisała salon fryzjerski Hest, do którego za pierwszym razem nie mogła się dostać, kiedy jednak wybrała się tam po raz drugi podjazd dla wózków już był. Bardzo miłe zachowanie właścicieli tego salonu, zyskali stałą klientkę. Mam nadzieję, że coraz więcej miejsc pójdzie w te ślady.
Pewnie bym do tej pory nie zwracała uwagi na pewne niuanse gdyby nie to, że przez kilka lat jezdziłam po Warszawie z wózkiem. Co prawda dziecięcym, co jest łatwiejsze (bo wózek dziecięcy można po schodach wnieść lub znieść, nie jest jakiś wyjątkowo ciężki) jednak pozwoliło mi to spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Ale może nie porównujemy wchodzenia do sklepu z wózkiem sklepowym, a wjezdzania na wózku inwalidzkim przez osobę niepełnosprawną? Po pierwsze wózek sklepowy jest wielki, nieporeczny i mało zwrotny, po drugie klient ma wybór, może zakupy spożywcze zrobić później i wybrać nie przeszkadzanie innym klientom i nie narazanie asortymentu na rozwałke. Natomiast osoba na wózku nie ma specjalnie wyboru czy jest na wózku czy nie. I oni zazwyczaj są bardzo sprawni i zwrotni, jakoś niczego nie strącaja, a przede wszystkim nie zachowują się jak święte krowy zazwyczaj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#325 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Co doc ałe reszty niekoniecznie. Wózki inwalidzkie są różne w zależności od potrzeb osoby użytkujacej. Istnieją wózki wielkie, ciężkie, których uzytkownicy nimi wcale sprawnie nie operują- któś operuje za nich. Nie ma opcji wiechać czymś takim w wąkie alejki sklepu takiego jak opisany tutaj.
![]() |
#326 |
Wredny kotecek
|
Ej ale bez przesady... te sklepy nie są tak wąskie żeby trzeba było chodzić bokiem...
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=251 sorry musiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek mojego meza jest szerszy niz sklepowy. Zreszta potwierdzaja sie tu moje obserwacje. Mianowicie ludzie na wozkach, niepelnosprawne dzieci malo wychodza w Polsce z domu, bo nie bardzo orientujecie sie jak rozni ludzie jezdza na wozkach, jak wygladaja wozki, bo sa tak rozne uposledzenia i tak rozne wozki, ze pisanie ze sa wezsze od sklepowych jest zwyczajnie smieszne. I ciagle wychodzi to myslenie, ze tylko zdrowi na ciele i umysle, dorosli ludzie moga chodzic gdzie chca... Smutne.
![]() |
#328 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
OMG ![]() Na szczęście nie mamy komuny, wybór sklepów ogromny i można sobie wybierać do bólu. O ile urzędy i tego typu miejsca jak najbardziej muszą być dla wszystkich, bo sprawy skierowanej do zusu nie załatwi się w innym miejscu, o tyle zakupy można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przede wszystki nie ma myslenia pt "siedz w domu i kupuj przez internet" i to jest najwazniejsze. Wlasnie to nastawienie innych ludzi jest wazne a tuataj siedza przeciez nie najglupsze, nie jakies zacofane osoby a myslenie jakie jest to widac. Jesli osoby otwarte i myslace mysla tak jak tu widac, to jak mysla te powiedzmy, mniej inteligentne.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-01-17 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
I oczywiście dbania o klienta- czyli o swój bines. Tu nie chodzi przecież o dogadzanie kazdemu, ale o to by człowiek z niepełnosprawnością mógł w marę normalnie funkcjonować. Jasne, że można pogodzić się z nie robieniem zakupów w jakimś malńkim sklepiku to miło jest mieć mozliwość wykonywania normalnych codziennych czynności.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.