|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Tuli super
Ewa super zdjęcia kurde ale jestem ciekawa co u migotki |
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala u mnie spotkania już odpadają!
Wychodzę tylko do SR, czyli zejście do auta, a potem wejście na zajęcia i ew. po drodze zakupy szybkie, tyle. Sama się z domu nie ruszam,nie mówiąc już o prowadzeniu auta. Przykro mi, chyba spotkamy się już z maluchami
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
Ja też ostatnio mam straszne uderzenia gorąca. Na przykład wczoraj wieczorem. Twarz, uszy... |
|
|
|
#2164 |
|
Konto usunięte
|
ola baw się dobrze
![]() a ja cały czas niedocukrzona jestem a boję się coś więcej zjeść i tyko jem i mierze i znowu jem ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś też pogoda do du.. nie ruszam się z wyra. Mąż już walczy z tapetą
i półkami. Będę miała więcej miejsca na rzeczy wiecie o co chodzi? W starym budownictwie jest tak, że oprócz tego, że do każdego pomieszczenia jest wejście z przedpokoju to jeszcze z pokoju do pokoju można weść bez wychodzenia na przedpokój. Niemiec tak budował, żeby nie musieć ogrzewać przedpokoju a poruszać się tylko po ciepłych pomieszczeniach No i my jak się wprowadziliśmy to pozasłanialiśmy te drzwi maskownicami. Teraz zdjęliśmy te 2 w pokoju dziewczynek i w jednej wnęce, tej bez drzwi będzie regał na książki,zabawki itp. A---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A w drugiej, tej z drzwiami będą półki na ciuszki,kocyki itp. Co do zdjęć, to nie wiem jak to będzie, bo mi tel Ewek siada i nie chce wstawiać a do kompa na razie dostępu brak. Asia, to trudno Oj z maluszkiem to ja nie wiem czy się wybiorę, bo musiałabym pociągiem lub pks a to dopiero mordęga..Olcia baw się dobrze, pojedz dobroci za nas ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ja dziś znów miałam noc z przebojami. Jak już kiedyś pisałam mąż kupił wc kici, a raczej tego podróbę. No i wczoraj stwierdził, że to już czas wyciąć jedno kółeczko a koty się tej dziury wystraszyły przez co nie chciały włazić na ten kibel
|
|
|
|
#2166 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo
my w dwupaku, i nawet z dobrym samopoczuciem dziś lecimy z dzieciaczkami do kina, kurak w piekarniku się piecze, chatka trochę ogarnięta i mam chwilę na wizaz.migotka aaaa!! działajcie tam! Cytat:
ta szczepionka to engerix Cytat:
![]() Cytat:
kciuki za poniedziałek!!
|
|||
|
|
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panna Migotka o rany to juz to juz!!!
a cala noc mi sie snilo ze wody wszystkim odchodza,na koncu odeszly mi ![]() daj nam znac jak tylko dojdziesz do siebie ![]() wegielek wiesz ze Twoj brzusio przypomina moj? heheCytat:
hope o kurcze,nieciekawie,z ta glukoza ![]() a co znow z tym labo?nie udalo sie zrobic?zamkniete? ![]() Cytat:
oczywiscie kciuki za poniedzialek trzymamy ![]() Ewa fajne zdjecia,a te pozycje o spania fajna rodzinka jestescie napewno ![]() Ollllciaaa wesele,ja to bym chyba nie dala rady,ale wiesz z drugiej strony perspektywa ze mozna zjesc cos dobrego milej zabawy w kazdym razie Mamazuzi ja tez nie widze tego opadnietego brzuszka,ale ja tego nie umiem poznac :/ Alunia do Walbrzycha za daleko :/ tzn nie daleko,ale jak juz mam mala to daleko :/ wiesz o co chodzi a co do spotkania-ja w sumie jak do wtorku nie urodze to sie pisze wprawdzie dzis ledwo do lidla wyszlam,ale musze sie ruszac,bo jak urodze nie? ![]() tylko musiala bys mi napisac gdzie i o ktorej,bo jak bardzo daleko ode mnie to chyba nic z tego,ale jak gdzies w miare gdzie moge dojechac to czemu nie ![]() aaa no i snilo mi sie ze Tobie wody odeszly bo reszty nie zidentyfikowałam ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Gosiak juz logoasia Ci odpisala ale wlasnie u styczniowek czytalam,jak dziewczyny pisaly ze te szczepionki w szpitalu sa juz inne niz kilka lat temu-tzn ta sama nazwa,ale ze cos sie w nich zmienilo ![]() oj nie zazncazylam sobie wtedy tego Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2015-01-17 o 12:28 |
||
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zobaczcie jaki ja mam wielki brzuch :-(
|
|
#2169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do uderzeń goraca to ja też mam bardzo czesto Wczoraj o 21.30polozylam się spać u córki bo obrazona na męża jestem. Dziś po 9 przyszedł do mnie na chwile ale zero tematu tylko zapytał jak się czuje. Potem ja złożyłam pranie,wstawiłam nowe bo póki Cory nie ma to jej pościel chce ogarnąć. No i maz się w łóżku położył i mnie wola do siebie do przytulenia. Bara bara mu się zachciało wiec najpierw trochę się pogimnastykowal z mizianiem po szyi,ba nawet komplement był ze ładnie pachne i zaczął się do mnie dobierać. Spojrzałam mu w twarz i mowie ze na bara bara to nie zasluzyl i łóżka wyszłam. Poszłam do młodej do pokoju. Pan się obraził wziął psa na spacer a jak wrócił ja sobie śniadanie zrobiłam i Was nadrabialam. Odezwał się tylko o to gdzie ma swój dres to mowie ze czeka na pranie. Chyba nie czai ze w ramach kary nie mam zamiaru mu go prac. Po czym sobie zaczął pakować torbe do pracy, zabrał 200zl i pojechał gdzieś autem. Podejrzewam ze do mamusi pojechał ale mnie to wali. Porobie sobie trochę rzeczy w domu. Musze zrobić łóżeczko małej bo tata mi wczoraj płytę nad szufladę przywiózł. Naprawie corce zawias w biurku i jeszcze parę drobiazgów porobie. A jak mega nudno mi bedzie to ta ścianę pomaluje a kto mi zakaże. Skoro migotka urodziła juz chyba to moze i mnie ruszy
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję
Alunia, ale plany, na pewno wszystko będzie na tip top dopracowane i super będzie wyglądało Ewcik, piękny masz brzuszek . I wcale nie taki duży. jest w sam raz |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
u nas szczepia euvaxem z ta rtęcią i w poniedziałek muszę iść do lekarza po receptę na ta druga szczepionkę. Fakt ze moja starsza też to dostała ale aż się boje jakbym młodszej mogła zaszkodzić. jak byłam u mojego lekarza to mi na to odmówił recepty czaicie?
Ktoras z Was zamierza szczepić na pneumokoki? Ewcik mam taki sam prawie brzuch tylko z efektem grawitacjyjnym
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, brawo! A niech się obraża. Przejdzie mu...
Ja nie szczepię na pneumokoki. Na razie taka jest moja decyzja. |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
u styczniowek chcialam napisac
wlasnie Asia bo tu juz chyba mala chciala recepte i pediatra jej nie wypisal musze zapytac czym szczepia w szpitalu,i ewentualnie zapytac jak bym chciala tym innym szczepic jak to zalatwic |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym małżowi pokazała ze mogę wszystko sama. Jak się wk**** to specjalnie latam z odkurzaczem między jego nogami i głośno przy tym sapię
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
duży i śliczny
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
ewcik brzusio sliczny
![]() zgadzam sie z przedmowczyniami mala o kurcze a on zamiast pogadac to sobie pojechal gdzies?
|
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu
![]() Jasne, że rozumiem zwłaszcza, że wy macie w swoich szpitalach zzo, to inna bajka. Ja to się zastanawiam, czy zdążę zwiedzić ten blok porodowy skoro to tylko w pierwszą sobotę miesiąca. Ale mam nadzidję, że aż tak szybko mała nie będzie chciała wyjść i da mamie podjąć decyzję ![]() Co do przyjazdu to dam jeszcze znać, bo to jechałabym z córą, bo ona na tatuaż jest umówiona a ja nie wiem gdzie jest to'studio. Jak się dowidm to powiem
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bez problemu wypisała, ale na moje nazwisko, w mojej karcie. miałam te receptę przy sobie jak urodził się Cinek i poinformowałam lekarzy że rano małż wyskoczy do apteki i wykupi.
|
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
Olciabawcie sie dobrze na weselu
![]() Ewek sliczny brzuszek masz. Taki okraglutki Alunia fajnie ze bedzie dodTkowe miejsce na przechowywNie Rzeczy. Mi by sie tez kilka szafek jeszcze przydało ale Nie ma juz miejsca na to. mamazuzija tam widzę ze Ci brzusio opadł , ciekawe czy akcja sie rozkreci z tych skurczow Tuli- fajnie ze coraz wieksze postepy u was. Trzymam kciuki za poniedzialek ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- logoasiato intensywny dzien sie zapowiada u Was super ze dzis w lepiej kondycji jestesMalai dobrze zrobilas niech nie mysle ze jest pepkiem swiata. |
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do szczepienia przeciw żółtaczce.
W szpitalach mają Euvax, była z tym afera, że konserwantem jest rtęć. Teraz po ić jest już w niej inny konserwant. Ta niby lepsza to Engerix, ok mogę załatwić sobie recepte, nie bedę dziecku żałować 70 zł, nie ma problemu. Bo chętnie też bym zaszczepiła tym Engerixem, tylko jak to rozwiązać technicznie. Przepraszam bardzo, jak mnie weźmie w nocy to mam jechać na porodówkę z coolerem? Bo przecież szczepionkę trzeba mieć w lodówce, a gdzie po nocy mąż będzie szukał apteki?? Jak Wy chcecie to rozwiązać?? |
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcik śliczna piłeczka
No dziewczyny, pokazywać te brzucholki bo u was to już końcówki ![]() Ola niestety nie będzie dokładnie tak jakbym chciała ale musiałam pójść na kompromis bo już i tak miałam dość słuchania, że on nie ma w tym domu nic do powiedzenia i że wszystko musi być tak jak ja chcę
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
wrócił gwiazdor. Zobaczymy jak bedzie odgrywał komedie
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu to studio jest gdzieś na ul Traugutta 66, nie znam wrocka także ciężko mi określić położenie. Sama oceń. Nic na siłę
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Mala Martula u mnie ten pokoik jest właśnie najmniejszy a dla 2 i też właśnie kombinacje ![]() Chciałam roletę rzymską na okno ale cena mnie powaliła i muszę obmyślić coś innego. A w ogóle pokoikowi jeszcze dużo brakuje... Średniej musimy łóżko wymienić, meble pomalować, małej kupić a to dopiero z ubezpieczenia jak się urodzi. Dopiero w tedy będzie jako tako gotowy. |
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry już z domku
![]() Wyszlysmy wczoraj ze szpitala i dopiero teraz znalazłam chwilkę bo tyle emocji na raz nie jestem chyba w stanie ogarnąć. Ogóle jakas placzliwa jestem i czasem wystarczy tylko spojrzeć na Olenke i juz płacze ze szczęścia oczywiście Mała jest przekochana tylko śpi i je, w nocy karmilismy ja co 3 godziny i resztę czasu przespala nie mam pokarmu i juz nawet nie staram się żeby to mieć, uznałam ze to nie koniec świata a w szpitalu położne zrobiły mi taką jazdę o karmienie ze nawet gdyby mnie nie wpisali wczoraj to wyszlabym na własne zadanie. Nie wierzyly mi ze nie mam pokarmu tylko uznaly ze jestem leniwa i nie chce mi się karmic i nie chcialy mi Malej nakarmic, ile się naplakalam...Nie mam nawet kiedy Was nadrobić, jak się trochę bardziej ogarne to wrócę do Was
|
|
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Alunia malymi kroczkami I bedzie pieknie
ja musze wyczaic jakas fajna naklejke na sciane w kaciku dla malej.Malabadz twarda |
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
jak zobaczyłam po nocy 5 stron zapisanych to wiedziałam, że coś się dzieje.
Migotko powodzenia! Ty czułaś, że przed terminem Cię złapie ![]() Tuli kciuki ![]() co do szczepionek to w nowych partiach nie ma rtęci, zależy czy szpitale mają jeszcze zapas z zeszłego roku czy są już nowe partie. Ja szczepię podstawowymi i bezpłatnymi. Po prostu
|
|
|
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to na samą myśl się wzruszam jak mówię o mojej Małej, a jak Ją zobaczę to cały czas będę chyba ryczeć A te położne to bez komentarza. Buziaki dla Ciebie i Oleńki ![]() Aaaaa, a próbowałaś wypić Karmi?? Edytowane przez Asia1105 Czas edycji: 2015-01-17 o 13:19 |
|
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Monia karmienie sztuczne to nie koniec świata, ważne, żeby Mała ładnie rosła i żeby jej smakowało
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- MaladT tego Twojego męża to tylko ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

Oj z maluszkiem to ja nie wiem czy się wybiorę, bo musiałabym pociągiem lub pks a to dopiero mordęga..