Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 21:38   #4171
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Nadrobila, ale gdzie sa moje cytaty? Pamiec po ciazy mam kiepska wiec nie pamietam do czego mialam sie odniesc.

Paula daje nam ostro popalic. Co z tego ze balony przyczepione i tort zrobiomy jak syf w domu, bo nie mam jak ogarnac. Dziecko oczywiscie jeszcze nie spi. Ech..

Przypominam ze jutro w lidlu ubranka dzieciece
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:48   #4172
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Nadrobila, ale gdzie sa moje cytaty? Pamiec po ciazy mam kiepska wiec nie pamietam do czego mialam sie odniesc.

Paula daje nam ostro popalic. Co z tego ze balony przyczepione i tort zrobiomy jak syf w domu, bo nie mam jak ogarnac. Dziecko oczywiscie jeszcze nie spi. Ech..

Przypominam ze jutro w lidlu ubranka dzieciece
To co Ona robi o tej porze?
Stary 2015-01-16, 21:51   #4173
LadyWhisper
Zakorzenienie

moje tez dopiero padlo o tej porze..... masakra

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:54   #4174
s i l v e r
Zakorzenienie

Lady, jak na tej rozmowie? Na czym praca miałaby polegać?
Stary 2015-01-16, 22:03   #4175
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
To co Ona robi o tej porze?
Haha od dluzszego czasu albo ma drzemke w dzien z ktorej za nic w swiefie nie moge jej wybudzic(trwa pozywej 2 godz- nawet do 4) i wtedy idziemy spac po 23. Albo nie spi w dzien i na noc zasypia o 18. Wole to drugie, ale najczesciej Paulina wybiera to pierwsze. Nie moge jej przestawic. Ciezko mi, bo nie mam czasu dla siebie. Czytam Was na tablecie jak mala sie chwile sama bawi. Myje sie w biegu. Z tz nie mamy chwili dla siebie, bo najczesciej padamy z nia. Przez co nasze starania ida kiepsko. Podczas drzemki zawsze jakas robota sie znajdzie, wiec nie mam jak zrobic czegos dla siebie. Mamizm totalny i mega bunt ostatnio. Ale ani troche mnie to nie zniecheca i chce 1 albo i 2 fasolki. Boje sie tylko ze finansowo przy blizniakach bedzie ciezko. Ale jakos damy rade.

Kupilam fajna ksiazke na arosie. Rymowanki polskie czy jakos tak. Niecale 3zl. Fakt w miekkiej okladce ale fajna i cena mega. Jak bede na kompie to podam link.

Neti jutro na urodzinach bedzie moj brat, przyszly informatyk. Obiecal, ze zajrzy do laptopa. Mam nadzieje, ze w poniedzialek bede mogla wyslac dla Antka plyty😄
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:15   #4176
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryku, my mamy 80x200

Chyba zmascilam ta rozmowe

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Stary 2015-01-16, 22:17   #4177
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mały padł kwadrans temu no nie rozespałe to moje dziecko, wcale a wcale w dzien drzemka godzinke, a na noc zasypianie o 23, wolałabym zeby wdał siew ojca
I (Pstryniu) tez szalał na podwórku (dzis jak codzienie odkad przestałwiatr szalec), własciwie to po ląkach zasuwa (tuz za naszym domem są), dziadka bierze, psy kaze wypuscic i hasają dzis np rozpalili "ognisko" z bazi

HJE,koniecznie z Polą do lekarza w tym temacie!

Aha, moje dziecko SPI w nocy od jakiegos miesiąca rzadko kiedy zdarzy mu sie pobudka a nwet jesli sie obudzi to bez buszowania kilkugodzinnego tylko napije sie, wyprzytula i zasypia zebym tylko nie zapeszyła

HJE, MAŁA, do Was głownie pisze- od jakichs kilku tygodni mam mega problem z dłońmi, wysusza mi sie skóra, potem przechodzi to aż w taką jakby skorupę, po czym sie złuszcza i pęka, robią sie rany jakbym sie nozem cięła. Szczypie i boli przeokrutnie. Dzis jak byłam z B. u pediatry (bo ona megamądra babka jest, oprócz tego,ze pediatra) to zapytałam. Dostałam masc Triderm do smarowania wieczorem przez tydzien. Gdyby po tygodniu nie ustąpiło albo odnowiło sie w krótkim czasie po skonczeniu smarowania to mam isc na "wymaz ze zmian skórnych" i "antybiogram". Moze to byc alergia, uczulenie,a moze byc zakazenie bakteryjne lub nawet gronkowcem....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 22:23   #4178
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sylwietta, stawiałabym na AZS. Mojej siostry córka ma AZS na tle alergii pokarmowej, robiło się jej własnie coś takiego z rączkami, jak Tobie. Długo nie mogli dojść, skąd to dziadostwo się bierze, przepisywali właśnie Triderm i inne leki, ale nie było poprawy, a jeśli już - to tylko chwilowa, na kilka dni i znów to samo. W końcu zrobili jej testy alergiczne, gdzie wyszła alergia na nabiał, orzechy, czekoladę i coś jeszcze. Moja siostra zmieniła córce dietę i jest o wiele, wiele lepiej. Rączki już mają się dobrze, są jedynie lekko suche, ale nie pękają, nie krwawią, nie robi się skorupka. Gronkowiec skórny powoduje raczej zmiany liszajcowe, a to jest okropne, obrzydliwe i bardzo uciążliwe (miałam...).

Aga, nie pogratulowałam - gratulacje! Malutki jest śliczny.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 22:26   #4179
sylwietta1988
Zakorzenienie

BLACK,ale ja nigdy nie miałam z rekami czegoś takiego a diety nie zmieniałam, na zasadzie wczesniej nie jadłam nabiału /orzechów/miesa/wstaw cokolwiek i nie miałam a teraz jem i mam. Nigdy, od zawsze jem wszystko i nigdy mi nie było nic. Zrobie ten wymaz. A siostra Twoja małej jakie badania robiła w tym kierunku?
Stary 2015-01-16, 22:29   #4180
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tylko testy alergiczne. Ale powiem Ci jeszcze, że moja siostra też ma ogromne problemy z dłońmi - i pojawiło jej się to dopiero po ciąży, czyli po 25. roku życia. Też ma bardzo suche, też jej pękają... Nie tak mocno, jak jej córci, ale też ciągle coś się jej dzieje ze skórą na dłoniach - ogólnie, wyglądają jak poparzone, zwłaszcza zimą. Cała dłoń do nadgarstka jest zaczerwieniona i sucha, czasem pojawiają się krwawiące pęknięcia. :/
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 23:09   #4181
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tylko testy alergiczne. Ale powiem Ci jeszcze, że moja siostra też ma ogromne problemy z dłońmi - i pojawiło jej się to dopiero po ciąży, czyli po 25. roku życia. Też ma bardzo suche, też jej pękają... Nie tak mocno, jak jej córci, ale też ciągle coś się jej dzieje ze skórą na dłoniach - ogólnie, wyglądają jak poparzone, zwłaszcza zimą. Cała dłoń do nadgarstka jest zaczerwieniona i sucha, czasem pojawiają się krwawiące pęknięcia. :/
o dokładnie tak, tylko u mnie to sie zaczęło jakis czas temu i co jedno mi sie zagoi to pekają w kolejnym miejscu. Bede miała na uwadze Twoje podpowiedzi

AGA i ode mnie gratulacje Miłoszek pięknioszek

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

jako,ze jest juz jutro, to ide spac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 05:03   #4182
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cześć.

Silver bardzo Ci dziękuję :-*
Miałam problem w pracy, bardzo duży I cała swoją energię poświęcałam na udowodnienie ze nie jestem wielbłądem ;-( Są już ferie więc na dwa tygodnie wszystko ucichło.

Aga, Jaka ogromne gratulacje! Śliczne Maleństwa aż ja, która nie planuje drugiego dziecka, pomyślałam o tym

Szaja oglądałam ten film. też w ramach szkolenia. Pokazuje jak są traktowani uczniowie na świecie. I jak my powinniśmy do nich podchodzić. Bardzo mi się podobał tyle że to trochę nierealne w dzisiejszej szkole. Jest podstawa programowa, sprawdziany, egzaminy... zgadzam się z puenta filmu że szkoła zabija naturalną ciekawość ucznia. Szkoła jako system.

Mała mam nadzieję że już się uspokoi. Jestem z Ciebie dumna ze tak świetnie sobie radzisz!!

Sylwia wierzę że Bartuś jest zdrowy jak ryba! Szpital to tylko potwierdzi. Trzymam mocno kciuki!

Wszystkiego dobrego dla naszych Jubilatów! Rośnijcie zdrowo Skarby :-*

Lady co z rozmową nie tak poszło?

Bokeh przytulam mocno. Po burzy zawsze wychodzi słońce

Pisałyście o balu w żłobku. U nas bal jest 30 stycznia. Biletem wstępu jest przebranie dziecka i ... rodzica! W związku z tym szukam stroju dla siebie. Myślałam że kupię coś w ciuchach ale już nie ma takich rzeczy. Były przed świętami ale przez brak samochodu nie miałam czasu i nie mogłam kupić.

Dzisiaj mam zjazd na studiach i choinkę do 20. Więc mam cały dzień poza domem.

Ściskam Was mocno!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:55   #4183
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajus, do jakiego logo idziecie? Polecilabys kogos? Tez bym sie wybrala z Pietraszkiem

Stary 2015-01-17, 09:17   #4184
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

HJE, MAŁA, do Was głownie pisze- od jakichs kilku tygodni mam mega problem z dłońmi, wysusza mi sie skóra, potem przechodzi to aż w taką jakby skorupę, po czym sie złuszcza i pęka, robią sie rany jakbym sie nozem cięła. Szczypie i boli przeokrutnie. Dzis jak byłam z B. u pediatry (bo ona megamądra babka jest, oprócz tego,ze pediatra) to zapytałam. Dostałam masc Triderm do smarowania wieczorem przez tydzien. Gdyby po tygodniu nie ustąpiło albo odnowiło sie w krótkim czasie po skonczeniu smarowania to mam isc na "wymaz ze zmian skórnych" i "antybiogram". Moze to byc alergia, uczulenie,a moze byc zakazenie bakteryjne lub nawet gronkowcem....

AZS słonko na 100% - druga rzecz, że w ranach azs może robić się zakażenie bakteryjne, jednak to otwarte ranki są.

Tak, jak pisze Black - nigdy nie byłam alergiczką, a dopiero po ciąży z Agatką... Uczulenie na augmentin, mega uczulenie na pyralginę, azs na skórze głowy, na kurz na dłoniach - pojawiają się takie maleńkie, swędzące kropki-bąbelki, bywa, że skóra pęka.

Na dłoniach najczęściej kurz i środki chemiczne, czyszczące. Wszystko zacznij w rękawiczkach robić.
Podstawa - maść z witaminą A, może być olej kokosowy na wieczór.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Szaja oglądałam ten film. też w ramach szkolenia. Pokazuje jak są traktowani uczniowie na świecie. I jak my powinniśmy do nich podchodzić. Bardzo mi się podobał tyle że to trochę nierealne w dzisiejszej szkole. Jest podstawa programowa, sprawdziany, egzaminy... zgadzam się z puenta filmu że szkoła zabija naturalną ciekawość ucznia. Szkoła jako system.

ano widzisz, ale nie tylko u nas pp, sprawdziany, egz. - JAK ja mam podejść indywidualnie do każdego dziecka, skoro od lutego będę miała 28 uczniów w klasie?

Jak być wyrozumiałą, skoro widze, że rodzic ma dziecko w zadzie - albo rozpuszcza jak dziadowski bicz - i dziecku wszystko wolno, i jedno tłumaczenie: on ma dopiero 6 lat, to dziecko

Oczekuje się ode mnie, że będę cudotwócą i mają blisko 30tkę dzieci z rozrzewnieniem spojrzę na jednostki, które nie reagują na polecenia, nie stosują się do panujących zasad, skaczą, biegają, śpiewają, gwiżdżą - w trakcie lekcji, a w domu dziecko z problemami jest olane, bo... on ma dopiero 6 lat, może później załapie czytanie?

No, jak, ja się pytam?

Pobiło się ostatnio moich 2. Zgłaszam rodzicowi i słyszę: ale nic takiego się nie stało, to jeszcze dzieci.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajus, do jakiego logo idziecie? Polecilabys kogos? Tez bym sie wybrala z Pietraszkiem

Lady, teraz 29 stycznia w In Corpore w Katowicach (bardzo dobra prywatna poradnia pp - idę do nich do filii w Dąbrowie Górniczej, bo mi bliżej) będzie prowadziła konsultacje profesurka z UŚ:

http://www.centrumincorpore.pl/pl/st...yczne-29012015

150zł koszt, bo dzwoniłam, no ale mi jednak do DG blisko

ale ogólnie firma porządna, rzeczowa i zajmują się maluchami właśnie - rzadkość

a nawet jakby nie do tej babki, to normalnie u nich logo 100zł kosztuje, tu czytaj:

http://www.centrumincorpore.pl/pl/badania-logopedyczne

ja wczoraj dzwoniłam i w pon. od razu wizyta, tylko kobieta pytała, czy rano mi pasuje

I uczniowie od nas chodzą, i koleżanki z pracy z dziećmi tam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:34   #4185
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Ten film pokazuje jak jest w chinach bodajże. Matka chwali się że dziecko ma złote medale z matematyki a dziecko jest smutne, zmęczone, zasypia na stojąco.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Z niecierpliwością czekam na Twoją opinię.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:36   #4186
Konto usunięte

Fewciu, Chiny to dla mnie w ogóle dziwny, smutny kraj :/
Idę 13 lutego, więc dopiero potem napiszę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:47   #4187
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryku, my mamy 80x200

Chyba zmascilam ta rozmowe

czemu?
I na czym praca miałaby polegać??

Hej hej.
Ja już mieszkanie wysprzątałam przed dzisiejszą imprezką. Daria śpi. Krzesła muszę od sąsiadki pożyczyć bo nie mam gdzie gości posadzić ale pokój mamy tak mały ,że nie wiem jak tu się wszyscy zmieszczą

ale cisza....

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pisałyście o balu w żłobku. U nas bal jest 30 stycznia. Biletem wstępu jest przebranie dziecka i ... rodzica! W związku z tym szukam stroju dla siebie. Myślałam że kupię coś w ciuchach ale już nie ma takich rzeczy. Były przed świętami ale przez brak samochodu nie miałam czasu i nie mogłam kupić.

Dzisiaj mam zjazd na studiach i choinkę do 20. Więc mam cały dzień poza domem.

Ściskam Was mocno!
Fajnie,że się odezwałaś
łał. Pierwszy raz o takim czymś słyszę ciekawe za kogo się przebierzecie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2015-01-17 o 12:45
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:02   #4188
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane, przede wszystkim chcialam z calego serca pogratulowac Jakiej i Adze! Cudne malenstwa a za najmniejsza kruszynke trzymam mocno kciuki

Dziekuje Wam tez bardzo za zyczenia zdrowia dla Gabi, kochane jestescie Na szczescie szybko przyszlo i szybko poszlo

Nie odzywam sie bo planuje powoli (ale mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku) ruszyc z wlasna dzialalnoscia. Wstyd mi sie jeszcze do czegokolwiek przyznawac W kazdym badz razie prosze o kciuki

W zwiazku z tym kazda wolna chwile poswiecam na szperanie po necie, zbieranie informacji, czasem juz mi mozg od tego wszystkiego paruje.

Jestem z Wami myslami ale i nadrabiac systematycznie sie staram

Silver udanej imprezy, u nas jutro Tzn. skromnie bedzie i bez gosci ale mam nadzieje, ze i ak bedzie fajnie.

Milego weekendu dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 14:55   #4189
sylwietta1988
Zakorzenienie

FEWCIU,kochana, dziekuje ! za sms równiez, tyle na głowie mam,ze zapomniałam odpisac, przepraszam A moze kobieta-kot? legginsy czarne, zwykła bawełniana bluzka i ogon z wypchanej rajstopy?

ANIU, kciuki za biznes!

SZAJA, BLACK, dzieki dziewczyny- czyli robic te badania? czy sobie darowac?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

FEWCIU, byle nie kobieta wilk http://mistrzowie.org/623702/Katar

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2015-01-17 o 14:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 16:20   #4190
Ewik86
Zakorzenienie

Jaka, Aga gratulacje! Maluchy cudne

Aga co do partych, to Cię pobije - moje trwały 10 minut W ogóle poród miałam ekspresowy. W szpitalu byłam o 15, a o 17:10 Alicja już była na świecie. Gdyby nie cholerne bóle krzyżowe, to w ogóle bym stwierdziła, że poród sn to pikuś

Sylwia kciuki za zdrowie Bartula.

Ania zdradź czym chcesz się zająć Oczywiście kciuki!

U nas impreza urodzinowa jutro. Tort piecze moja mama, posprzątałam wczoraj, więc dziś lajcik

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 17:59   #4191
Delicjanka
Zakorzenienie

amelka sie wywalila i ikruszyla jedynke ;(((((((((

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 18:36   #4192
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

my juz w domu i nawet wyszliśmy wszyscy razem na spacer jak wychodziliśmy to trochę płakała ale potem już się uspokoiła i wracać nie chciała;p

a wczoraj z tż oglądaliśmy film Zaginiona dziewczyna, polecam!

aniu trzymam kciuki za biznes!

Deli biedna Amelka bardzo się ułamało?

ellmi
czyli będzie zodiakalny Lew tak jak ja

pstryku
zagłosowane

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 19:11   #4193
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Sylwietta- widzę,że dziewczyny mnie ubiegły co do tego uczulenia na rękach.Powiem tylko tyle,że do mnie też przypałętało sie to cholerstwo po ciąży.Przed nie miałam żadnych uczuleń,a teraz nawet orzechy które zawsze jadłam w nie małych ilościach-teraz po kilku zjedzonych mam taki armagedon na łapach jakbym z wojny dopiero co wróciła
Ja mam maść Elocom i pomaga,ale to nie tak,że to nie wraca-bo to tak naprawdę tylko łagodzi a po kilku dniach od nowa polsko ludowa
W wakacje wezmę sie konkretnie za te ręce tak od A do Z.
No i jak Szajka radzi,wszystko co z chemikaliami związane rób w rękawiczkach.

Hope-czy mogłabyś podać stronę sklepu twojej mamy?Chętnie zapoznam sie z tym co ma i jeśli miałaby to czego potrzebuje byłabym chętna

Silver-mąż kilka dni miał zawieche jeśli chodzi o nocną pomoc,ale trochę mu nagadałam i teraz wstaje on dwa razy i ja dwa razy.Tak da sie żyć nawet

Byłam dziś w Lidlu-mąż przejął obowiązki nad małym(chociaż i tak miał wszystko przygotowane),a ja poczyniłam drobne zakupy. Dziwnie mi było tak bez nich
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 19:15   #4194
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Kciuki za Bartka!
A jeśli chodzi o dłonie to ja mam zawsze coś takiego jak opisujesz jak zapomnę nałożyć rękawiczek jak używam środków do sprzątania. Niedawno tak miałam i tydzień czekałam aż zejdzie dziadostwo.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Nie odzywam sie bo planuje powoli (ale mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku) ruszyc z wlasna dzialalnoscia. Wstyd mi sie jeszcze do czegokolwiek przyznawac W kazdym badz razie prosze o kciuki
Mocno trzymam kciuki. Już dawno Ci pisałam że powinnaś coś w tym kierunku robić

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ojjj biedna Mojej kuzynki córeczka wybiła całkowicie przy upadku jedynkę właśnie jak dwa latka miała

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

my juz w domu i nawet wyszliśmy wszyscy razem na spacer jak wychodziliśmy to trochę płakała ale potem już się uspokoiła i wracać nie chciała;p

a wczoraj z tż oglądaliśmy film Zaginiona dziewczyna, polecam!
Widzisz, więc pewnie buciki. Zobaczyła że już jest ok i pewnie wszystko wróci do normy!
Film też kiedyś oglądałam i polecam.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
musze poszukac na YT jak sie zaklada ten woreczek na siuski u chlopaka bo jakos moj mozg nie moze tego ogarnac cos czuje ze jutro bede latac za mlodym z pojemniczkiem
Ja jak pobierałam niedawno to posadziłam Igora na nocnik rano po wstaniu (wcześniej nocnik dokładnie umyłam przed samiutkim siusianiem) i przelałam później część do pojemnika. Wynik wyszedł idealny, nic nie było zanieczyszczone.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tak piszecie o "pomiarach" Waszych dzieci, to Poli na bilansie wyszło 12,5 kg. Przez rok schudła 1,5 kg...
Kurcze dziwne to i niepokojące. 12,5 to nie jest mało ale takiego spadku nie powinno być. Ja raz na jakiś czas w domu ważę Igora i sprawdzam czy waga nie spada.
Cytat:
Daria jeszcze nigdy nie miała mierzonego ciśnienia i jestem pewna ,że nie dałaby sobie zmierzyć. Wczoraj tylko weszłyśmy do lekarza z wynikiem z moczu a ona od razu RYK!
Przez te szpitale tak się zraziła...
U nas to samo Płacz zaczyna się już jak widzi że wchodzimy do przychodni, jeszcze na podwórku Mam nadzieję że to kiedyś minie
Cytat:
Jako, ze wyfewciowalam (a przynajmniej tak mi sie wydaje nie wiem, co Fewcia na to ) pokoik mlodego to chcialam sie w koncu pochwalic ;-))) oto i on
sorka za jakosc i zaburzenie proporcji telefonem robione, no i w gratisie zuczyslaw
Jakie długie włoski ma Piotruś
[/QUOTE]
Stary 2015-01-17, 19:27   #4195
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej

Sylwietta- widzę,że dziewczyny mnie ubiegły co do tego uczulenia na rękach.Powiem tylko tyle,że do mnie też przypałętało sie to cholerstwo po ciąży.Przed nie miałam żadnych uczuleń,a teraz nawet orzechy które zawsze jadłam w nie małych ilościach-teraz po kilku zjedzonych mam taki armagedon na łapach jakbym z wojny dopiero co wróciła
Ja mam maść Elocom i pomaga,ale to nie tak,że to nie wraca-bo to tak naprawdę tylko łagodzi a po kilku dniach od nowa polsko ludowa

Hope-czy mogłabyś podać stronę sklepu twojej mamy?Chętnie zapoznam sie z tym co ma i jeśli miałaby to czego potrzebuje byłabym chętna

Silver-mąż kilka dni miał zawieche jeśli chodzi o nocną pomoc,ale trochę mu nagadałam i teraz wstaje on dwa razy i ja dwa razy.Tak da sie żyć nawet

Byłam dziś w Lidlu-mąż przejął obowiązki nad małym(chociaż i tak miał wszystko przygotowane),a ja poczyniłam drobne zakupy. Dziwnie mi było tak bez nich
Wyslalam Ci pw
Musicie dzielic obowiazki
sama sie wykonczysz, niedlugo wszystko wejdzie w nawyk i bedzie duzo łatwiej

Cytat:

Bardzo ?
Nam dentysta kazał nic nie robic z mleczakiem

Wczoraj mielismy milych gosci Neti z rodzinką
Atos slodki chlopak super daje buziaki, nawet nasza babcia dostala nie to co Julo, ktory jak bardzo zasluze to da buziaka albo powie nie mam czasu
Neti oczywiscie przesadzila i ze slodkosciami przyszla co ja walen nie powinnam juz jadać
Widze ze zdjecia juz w klubie tylko na mnie nie patrzcie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 19:42   #4196
ILLUSION
Wtajemniczenie

I jeszcze coś pokażę. To my - rodzina Adamsów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130178.jpg (43,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130201.jpg (25,1 KB, 60 załadowań)
Stary 2015-01-17, 19:55   #4197
Konto usunięte

Cytat:

Dorka ma też ukruszoną, lewą, i... nawet nie wiemy kiedy.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej

Mało tego, przy takiej reakcji skóry to od razu witaminę D żreć trzeba. Naprawdę jest o niebo lepiej.

------------------------
W ccc byłam, szukałam czegoś na wiosnę dla Agatki, ale kupiłam dla niej na następną zimę lasockie, skórzane, razem z kartą - 35,10zł!

http://www.ccc.eu/public/katalog/med...9740003sur.jpg
Stary 2015-01-17, 20:49   #4198
Delicjanka
Zakorzenienie

ooow ccc sa mega przeceny wlasnie tez wczpraj nabylam buty
.

lurde ale sie obzarlam frytkami z maca a juz tak ladnie sie odzywialam ;p

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

fewciu ja ostatnio ogladalam film o przedszkolakach w korei polnocnej masakra... tam to jest dopiero rygor.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:13   #4199
s i l v e r
Zakorzenienie

My po imprezce. Wszystko ładnie się udało
Stary 2015-01-17, 21:30   #4200
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
My po imprezce. Wszystko ładnie się udało
Zdjęcia prosmy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości