|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
Powiem Wam, że z dodatkowych najbardziej chwalę sobie rotawirusy...bo w żłobku regularnie co jakiś czas pojawia się jakaś jelitówka czy cokolwiek i dzieciaki łapią to, a u D. nigdy nic się nie pojawiło. W święta po kolei odchorowaliśmy ja, mąż, mój tato i mama, a D. nic...nie wiem czy to zaleta szczepienia, ale no wiele razy wokół inni wymiotowali czy mieli rozwolnienie a D. nie. Z kolei pneumokoki...no cóż...nie wiem czy coś dają. Był szczepiony ale czy mamy coś z tego to nie wiem... Nie mniej tak samo zaszczepie synka nr.2 bo jednak jakoś bym się czuła, że traktuje ich nierówno. Cytat:
No a co do porodów to ja uważam, że jak zacznie się luty to już po każdej można się spodziewać. Spora część będzie już po 35 tc...tak więc....no niedaleko
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, czego ja się spodziewałam? Sama nie wiem
Może będziesz miała okazję zwiedzić porodówkę skoro położne miłe, to wrto zapytać
|
|
|
|
#2403 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze wiedziec w tej paczce szpitalnej ok 20 sztuk jest, czyli paczke raczej wezme, bo u nas 4 dni jest sie w klinice. ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
myslalam ze dziecko ubiera sie rano w normalne ubrania, a przynajmniej w swiezego pajaca i body, i po kapieli ale to niezly pomysl jak po porodzie na pierwsze dni. Ja chce ubierac synka w wygodne ubrania, zadnych jeansow, a jak juz to pozniej i jakies mega wygodne. ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Oby jutro cos bylo wiadomo nie ma to jak szpitalne jedzenie ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Ja bardzo sie ciesze, ze u nas szpital jest zaopatrzony w te buteleczki, i polozne mowily jak zwiedzalismy ze nie trzeba podgrzewac i nic robic, tylko dac dziecku jesc, jak jest problem z laktacja lub kobieta nie chce kp. ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
ale my ja dostalismy, a pozniej planuje kupywac te z lidla albo cos co lezy na tej sredniej polce w innym markecie, bo rozgladalam sie za cenami, to u mojej mamy kilka euro taniej za duza 100 szt. paczke wychodzi wiec byc moze sie skusze i powiem zeby kupila z 4 duze paczki tego nastepnego rozmiary to na miesiac powinno byc ok , a chusteczki to kupilam na promocji 4 paczki z pampersa, a mama mi przywiozla z lidla te toujours, tez 4 paczki bo tam pudelko bylo do chusteczek ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
ten sterylizator tez mam, musze to w koncu ogarnac w internecie jak to sie robi ![]() Piekne body i torba za pierogi bym zabila teraz ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() jednak chcesz zmienic szpital Oby sie udalo kochana, jak masz zzo, to lepiej tam bo bez to ja bym nie chciala i dziekuje na kolanach ze u nas nie ma z tym problemu. |
|||||||||
|
|
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za 2 tygodnie moge byc mama...coz za dziwna mieszanina radosci i strachu we mnie teraz nastapila hihi
keep calm and rock n' roll! Edytowane przez dziewczynazgitara Czas edycji: 2015-01-17 o 21:35 |
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis w Mc smieciu, ale synek chyba go nie cierpi, bo zwrocilam wszystko za nim skonczylam jesc jedna glupia bulke... a taka zadowolona, bo sie napalilam na tego fast fooda dzisiaj
i pogralismy z corka TZ w jakas gre typu monopoly, swiat biznesu, a teraz siedze jakas rozkojarzona, i zmeczona.... Mam nadzieje ze nouvelle przeszczesliwie w pieknej sukni slubnej tanczy wlasnie ze swoim mezem |
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Czuje sie dzisiaj jak wieloryb
Czytam co piszeie,ale ale nie pocytuje.wybaczcie nuiekowa i dobrze,że zostawili, porobią badnia i bedzie git Ja uciekam spac, może i humor ulegnie poprawie...
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
eeeeeeej ! nie nakręcajcie, bo zaraz panika i nawet tych 3 tyg nie dotrwamy
rodzić dopiero w połowie lutego ja planuje najwcześniej, wcześniej nie ma opcji, zaciskam nogi i już ! a ja chyba leżeć nie umiem, czuje się wtedy jak rozlazła krowa, więc poszłam pomalować szafkę i tak 3 warstwy już są i obkleiłam pudełko jedno, a planuje ich o wiele więcej, ale co? klej się skończył ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
nie smutaj się
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naslij na niego wizazanki marcowki z brzuchami to zobaczy ja tez sie czuje jak wieloryb chyba to zdazylam TZ z trzy razy dzis powiedziec ehhh
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Rozeznanie
|
A podejrzewają cholestazę? Mi robili od razu próby wątrobowe i dieta. Nadal swędzi? U mnie najgorsze były noce, jak się rozgrzałam
Crystal u mnie wizaz na tel non stop wĺączony. Podczytuję w wolnej chwili
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od marca TZ juz bedzie na wyjazdach, wiec zawsze to wiekszy stres bedzie ze on nie zdazy ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2411 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie dopiero 30+5 to do porodu daleko. A szkoda, bo już się doczekać nie mogę.
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
A wyjazd Tz od marca to już pewny?
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz probowalam na telefonie, ale zrezygnowalam Ale on jednak nie jedzie do Rosji, wymodlily mi wizazanki, znaczy sie pojedzie ale nie teraz |
|
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
podejrzewają cholestaze.pobrali krew ale nikt do mnie nie wrócił czy jest ok czy nie ok. Jutro dopytam z rana.
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szczepienia w pierwszej dobie to nie jestem do tego przekonana. Któraś z Was też nie szczepi?
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2416 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na szczęście w ciąży nie mam w ogóle zachcianek na maca, kfc czy coś takiego. Raz zjadłam kebaba, ale to chyba w 3 miesiącu...za to nadrabiam słodyczami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
crystal ściągaj aplikację, to nic trudnego! ![]() przepsałam się godzinkę i pewnie nie zasnę teraz do 2 ale nie mogłam wytrzymać
|
|
|
#2417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepszych miec nie mogla kobieta rodzaca Oby to nie bylo to kochana!! ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
ale to nic, nogi w lancuchy i zaczekamy z synkiem na tatusia bo ma byc na terenie kraju
|
||
|
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
Oby wynikí były ok. Miałam cholestazę i poza uciąźliwością przez swędzenie nic zlego się nie działo. W tej ciąży na razie nie mam objawów, a wiem że to lubi się powtarzać. U mnie to rodzinne, mama przechodziła i siostra teź. Trzymaj się i dobrych wyników.
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam ta aplikacje sciagnelam, i nie potrafie korzystac wlasnie
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
Crystal mnie to będziesz cały czas widziała na forum :P kompa praktycznie nie wyłączam. Jeszcze czasem coś tam pracuje i muszę być na meila dostępna
![]() Martunka88- pierwszy raz widze takie opaski wiecie co... ja wcale nie zapisywałam godz karmienia, przy czym Bartas był jak zegarek- co 2,5max3h musiał pociumkać. Przbierał meeega i nie było problemów. Inna sprawa, ze zawsze czułam z którego cycka poraz opróżnić co nie co :P nie bolesne, tylko „pełniejsze” uczucie. Zresztą niektóre szkoły kp zalecają po 15 min z każdej piersi, więc...A co do butelek, i przy pierwsyzm i teraz miałam aż jedną gratisową z warsztatów :P firma tommi tippee bardoz nam podpasowała, ale znam przypadki dzieci bardzooo wybrednych i duużą kasę wtopioną w interes butelkowy :P także wszytsko zalezy czy kp pójdzie gładko i jaką Wasza pociecha wybierze butle...Alunia79 – a w której dobie kąpią u Was malucha ? Heh bo u nas o ile dobrze pamiętam dopiero w 3 :P więc teoria że jedno ubrnako od kąpania do kąpania się nie sprawdzi :P Ale zawsze można dowieść ![]() Anyolek- no prosze w jeden dzień prawie cała wyprawka, super :d To mnie napawa optymizmem :PHeh Wy się "stresujecie" że lada moment się rozpakujecie a ja się zastanawiam czy na kwiecień się nie załapię :P Bartasa też 2 tyg przenosiłam ![]() Nusiekowa ale robili Ci usg, czy badanie na fotelu na IP? czy od razu na oddział? mam nadzieje ze jednak to nie będzie cholestaza... i oby jutro coś więcej Ci powiedzieli a teraz książka w rękę, i relaxik ![]() aaaaa wwtrynżalam lody z bitą śmietaną
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mysle ze bede wiedziala co do sekundy o ktorej karmilam czy dalam jesc, i z ktorego cycka dam mleko bez zapisywania, nawet jak bede zmeczona Smieszne troche, ale wlasnie takie rzeczy bardzo zapamietuje, a jak jeszcze bede swiadoma ze to ma byc dla synka, i musze wiedziec co jak o ktorej to tym bardziej ![]() smacznego ! zjadlabym lody, ale moje z miesiac w zamrazalniku mieszkaja to chyba nie dobre juz
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-17 o 22:32 |
|
|
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
Uffff, chyba wszystko nadrobiłam, ale cytowania byłoby zbyt wiele, więc wybaczcie
Nouvelle- życzę Wam, abyście zawsze byli dla siebie wsparciem :love Nusiekowa Dużo zdrówka dla Was Meganka Ty też trzymaj się cieplutko ![]() Dziś byliśmy chwilę w Tesco i kupiłam pieluszki, tak jak już wcześniej pisałam- Tesco loves baby. Są dokładnie takie, jak próbka, którą dostałam- mięciutkie, delikatne i elastyczne. Mamy jeszcze Pampers białe,a resztę będziemy kupować na bieżąco. Kupiłam też jedno opakowanie chusteczek Newborn, które wg. Sroki są ok. ![]() Ja co prawda znowu mam nadzieję na KP, ale myślę, że jedna butelka to niezbędne minimum. Zawsze może zdarzyć się nam jakaś wizyta u lekarza czy nagłe wyjście i wtedy, ściągniętym mleczkiem bez problemu można nakarmić maluszka. Zamierzam kupić 1 szt. Dr Brown's, a drugą inną najbardziej podoba mi się właśnie Calma Medeli, ale faktycznie, opinie są baaaardzo rozbieżne...Ten żel Natalis wydaje się fajną i pomocną rzeczą, zwłaszcza, jeśli ktoś tak, jak ja ma mega negatywne wspomnienia związane z nacięciem ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Spokojnej nocy ![]() Edit ;-) Z karmieniem było u mnie tak, jak pisze Crystal, nie musiałam nic zapisywać ;-) naprawdę szybko można to wszystko ogarnąć
Edytowane przez Uliczkaz Czas edycji: 2015-01-17 o 22:34 |
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
aaaa te mleczka początkowe to np w gemini można zamówić :P
http://www.aptekagemini.pl/category/...ng/price/asc/0 tak to wygląda ![]() jeszcze co do kp to szczerze? jak młody miał rok przeszliśmy na mm i to dla mnie był dramat jeny trzeba było i wrzątek i zimną wodę i te mleko :Pa cycki zawsze gotowe, i nie miałam problemów żeby karmić dosłownie wszędzie, zakrywałam się trochę tetrą czy flanelką i tyle. Wyjsć też sama mogłam, po prostu ściągałam mleko a tż później w butli dawał. Podobnie z alko poszłam na imprezę i 48h po mleko ściągałam i wylewałam a młody dostawał moje mrożone ![]() Inna sprawa że naszemu żadne mm nie pasowało i chyba z dobre 2-3 miesiące znaleźliśmy odpowiednie mleko ;/ bebiko ha, ogólnie niby bebiko ma jeden z najgorszych składów jeśli chodzi o mm ale u nas się sprawdziło, teraz już normalne bebiko pije :P bo
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki bylam u położnej czy są juz moje wyniki!!!! Wyniki w normie.Kamień z serca. polozna mówi ze najprawdopodobniej w pn mnie wypiszą .pytam się to po co mam jutro leżeć i lóżko zajmować ?! Mam się spytać lekarza jutro czy mnie wypiszę w niedzielę. Dziękuję za trzymane kciuki!!!!!!
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej wiesz jak wyglada szpital i lekarze w nim, bo w nim bedziesz rodzic prawda
|
|
|
|
|
#2427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dobranoc wszystkim
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Togliatti, to gdzies pod Kazachstanem Juz go to nie ominie, ale na cale szczescie jeszcze nie teraz jego szef tam robi swoja kolejna siedzibe firmy, i jego kolega z pracy juz od 4 lat tam siedzi wiec z informacjami sa na biezaco. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- czekamy ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

skończony 36 tc. Zaczynam poważnie trząś portami. Ogarni mnie lęk przed bólem
07.07.2012 
Oby jutro cos bylo wiadomo
Pochwalę się, że kupiłam dziś kilka'pozycji' z listy 
ten sterylizator tez mam, musze to w koncu ogarnac w internecie jak to sie robi
rodzić dopiero w połowie lutego ja planuje najwcześniej, wcześniej nie ma opcji, zaciskam nogi i już ! 

Juz go to nie ominie, ale na cale szczescie jeszcze nie teraz