Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 16:25   #2281
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Dziewczyny, może Wy mi pomożecie. Szukam od długiego czasu balerin. Czarnych z białymi noskami. Najlepiej żeby były skórzane. Miałam już jedne takie, ale się zniszczyły i niestety musiałam się z nimi pożegnać. Te ze zdjęcia są idealne, ale w Polsce nie do kupienia, a obecny kurs $ zniechęca do zakupów internetowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m_53c67edce6ce2821752c280f.jpg (43,9 KB, 42 załadowań)

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 16:26   #2282
--Olka--
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
polecam, świetna francuska komedia, dawno się tak nie uśmiałam
zupełnie inny rodzaj humoru niż w tych głupawych amerykańskich filmach
Zachęciłaś mnie.
Stary 2015-01-17, 16:26   #2283
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
ten film jest już dostępny na kinoman.tv

Nawet nie wiedziałam, że gdzieś już go można obejrzeć Chcieliśmy cosik lekkiego, do pośmiania Super, że różni się od amerykańskiego humoru Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 16:36   #2284
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że gdzieś już go można obejrzeć Chcieliśmy cosik lekkiego, do pośmiania Super, że różni się od amerykańskiego humoru Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni
Dla mnie mocno średni niestety, a fanką amerykańskich komedii nie jestem Widziałam porównania do Nietykalnych i dla mnie to w ogóle nie ma nic wspólnego, tamten film był błyskotliwy, a ten jest oparty na jednym żarcie według mnie.
Stary 2015-01-17, 16:41   #2285
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Dla mnie mocno średni niestety, a fanką amerykańskich komedii nie jestem Widziałam porównania do Nietykalnych i dla mnie to w ogóle nie ma nic wspólnego, tamten film był błyskotliwy, a ten jest oparty na jednym żarcie według mnie.
Zobaczymy, jaki będzie Może się nam spodoba A nawet jeśli będzie rzeczywiście słaby, to i tak nie będę żałować bo mam ochotę na popcorn
Stary 2015-01-17, 18:28   #2286
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
a ja Cie juz mialam :P
Ja Ciebie, ani innych dziewczyn nie miałam. Jak ktoś nie ma w podpisie linka, to ciężko
Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Hej,

czytam Was od dawna, to pora się przywitać.
Widzę, że podjęłyście temat zaskórników. A czy którejś z Was udało się z powodzeniem pokonać trądzik?
Męczę się i kombinuję, a tu ciągle coś.

Używam kwasów (Triacneal z Avene, ale niestety nie mogę tego robić za często, bo mam suchą skórę). Tutaj z czystym sumieniem polecam zabieg do wykonania w domu z Avy (to chyba nowość, pani z hebe mi poleciła). Niby jednorazowy, ale produkty w zakręcanych tubkach starczają na duużo dłużej. Tylko serum w ampułce trzeba wyrzucić, wiadomo. Rano cera była super, ale teraz znowu coś się pojawia.

Macie jakieś hity w tej kwestii?
Tu w pracy człowiek elegancki, paznokcie, strój, a twarz jak nie wysypana, to suche placki po kwasach mimo podkładu.
Aga

Ja jestem w trakcie kuracji retinoidami doustnymi i trądzik zniknął w 98% Zostało mi kilka zmian na policzkach. Dermatolog powiedział, że laserem je załatwimy. Jestem ciekawa, i mam ogromną nadzieję, że efekt ten utrzyma się już na zawsze

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:04   #2287
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
właśnie teraz używam seru z bielendy i jestem nim zachwycona

Czyli przestałaś używać serum, a zaczęłaś tonik? Bo nie wiem czy jest sens stosować oba kosmetyki jednoczenie?
Super! Cieszę się, że jesteś zadowolona

Ja rano używam serum + tonik z bielendy a na to nakładam biodermę mat (ale kupiłam już krem z bielendy z tej linii i chcę wypróbować) a noc nakładam tonik norel + krem norel I jestem zadowlona z takiej pielęgnacji póki co

Na mnie mówią różnie. Agata, Aga. Mi to bez różnicy I tak lepiej niż po ksywce, która wlecze się za mną od podstawówki

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:27   #2288
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Idźcie na Whiplash. Jest świetny i na pewno poza kinem traci mnóstwo, bo dźwięk jest bardzo ważny.

Mhm, Whiplash dobry, również polecam.
Tym bardziej, że na co dzień mam do czynienia z jazzem, więc totalnie moja bajka

Wczoraj obejrzeliśmy z TŻtem Grand Budapest Hotel. O mój panie, urocza historia, osadzona w pięknym, kolorowym i baśniowym świecie lat 20-30' Dziś patrzyłam na nominacje do Oscarów, ten film ma ich aż 9, więc pewnie zgarnie jakąś statuetkę (myślę, że najpewniej za scenografię, bo nie dość, że baśniowa, to widać nawiązania do sztuki np. Klimta, Schielego)
Co do kinowych nowości, to czekam m.in. na Teorię Wszystkiego, czyli biografię S. Howkinga.

Cytat:
Dzięki za polecenie Zaraz poczytam recenzje i może na to się wybierzemy, bo pomysłu nie mam, a ten film Almodovara chyba już nie jest grany
w niektórych kinach dopiero zaczynają grać zerknij na kina studyjne jeśli masz w mieście

Cytat:
Ostatecznie idziemy na "Za jakie grzechy dobry Boże"
Też dobry, ale mimo wszystko jak dla mnie to jeden z tych filmów, który lepiej sobie odpalić a kinomaniaku niż iść do kina Ot, lekka francuska komedia

Fablous pokaż tę sukienkę, może coś podpowiemy A co do reszty rzeczy, bardzo udane łowy Możesz dać linka do czerwonej sukienki? Jestem ciekawa czy są też inne kolory

dziewczyny, miałam dzisiaj stłuczkę Nie z mojej winy, bo kierowca wjechał we mnie z tyłu (chyba nie zauważył, że na skrzyżowaniu juz jest czerwone, pewnie myślał, że ja pojadę dalej ). Na szczęście nic się nie stało, ale autka póki co nie ma

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2015-01-17 o 21:29
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:27   #2289
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Już jest nowy wpis. Zapraszam.
napisz proszę jakiego bronzera i rozświetlacza używasz, w tym poście i poprzednich masz pięknie podkreślone kości policzkowe

deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 21:40   #2290
fauxlige
Raczkowanie

Widzę, że rozmawiacie o retinoidach doustnych. Ja wam powiem, że brałąm pół roku, z trądzikiem męczyłam się z dobre 5/6 lat... a po pół roku tylko blizny. tŻ mi teraz zazdrości, kiedy jemu wychodzą mi dosłownie żadne. wiec polecam, chociaż wiadomo, że skutki uboczne są... u mnie to był nieznośny ból kręgosłupa. nie mogłam ustać nawet godziny bo już płakałam z bólu. Teraz tylko czasem pobolewa, a cera gładziutka. Tylko blizny. Zastanawiam się czy lepszy będzie kwas czy od razu laser?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

[QUOTE=Ciemna163;49808835]
Mhm, Whiplash dobry, również polecam.
Tym bardziej, że na co dzień mam do czynienia z jazzem, więc totalnie moja bajka

Wczoraj obejrzeliśmy z TŻtem Grand Budapest Hotel. O mój panie, urocza historia, osadzona w pięknym, kolorowym i baśniowym świecie lat 20-30' Dziś patrzyłam na nominacje do Oscarów, ten film ma ich aż 9, więc pewnie zgarnie jakąś statuetkę (myślę, że najpewniej za scenografię, bo nie dość, że baśniowa, to widać nawiązania do sztuki np. Klimta, Schielego)
Co do kinowych nowości, to czekam m.in. na Teorię Wszystkiego, czyli biografię S. Howkinga.

gdzie oglądaliscie? gdzieś w necie jest?

1.Studiujemy
2.Szykujemy się do ślubu
3.Uczymy się chińskiego..

fauxlige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:12   #2291
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez fauxlige Pokaż wiadomość

gdzie oglądaliscie? gdzieś w necie jest?

no gdzieś jest, ja dostałam od przyjaciółki na pendrive. I wiem, wiem, brzydko, sama nie lubię piractwa :/ Ale niestety tak mi zachwaliła (a mamy niemal identyczny gust filmowy), że obejrzałam z TŻtem w domu Ale Wam polecam iść do kina

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może Wy mi pomożecie. Szukam od długiego czasu balerin. Czarnych z białymi noskami. Najlepiej żeby były skórzane. Miałam już jedne takie, ale się zniszczyły i niestety musiałam się z nimi pożegnać. Te ze zdjęcia są idealne, ale w Polsce nie do kupienia, a obecny kurs $ zniechęca do zakupów internetowych
Właśnie buszuję na Zalando za kozakami i znalazłam coś takiego tylko http://www.zalando.pl/gino-rossi-bal...1a001-q11.html

ewentualnie białe z ciemnym noskiem: http://www.zalando.pl/jonak-baleriny...1a000-q11.html
http://www.zalando.pl/hoegl-baleriny...1a05i-a11.html
Stary 2015-01-17, 22:21   #2292
201604250957
Konto usunięte

Ciemna tez nam sie podobał Grand Budapest przede wszystkim urzekła mnie scenografia,wnętrza i kolory mam nadzieję,że dostaną Oscara za scenografię i kostiumy a w ogóle to polecam ten post: http://www.architektnaszpilkach.pl/2...ign-movie.html
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:31   #2293
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Ciemna tez nam sie podobał Grand Budapest przede wszystkim urzekła mnie scenografia,wnętrza i kolory mam nadzieję,że dostaną Oscara za scenografię i kostiumy a w ogóle to polecam ten post: http://www.architektnaszpilkach.pl/2...ign-movie.html
Fajny post i fajny blog Film też
Stary 2015-01-17, 22:33   #2294
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
to ja też polecę, a co! Wczoraj sobie czytałam:
http://edusens.blogspot.com/2014/04/...i-filmowa.html
ogólnie polecam bloga

Śmiesznie, że na jednym kadrze ktoś zauważył torebki zestaw walizek projektu Prady podczas gdy za nimi wiszą trzy pejzaże Klimta No, ale to tylko pokazuje, że scenograficznie jest w tym filmie mnóstwo smaczków!
Stary 2015-01-17, 22:35   #2295
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Tylko nie na Hobbita, bo to jest coś strasznego...
Złote Maliny jak nic...
A widziałaś poprzednie części? Sporo opinii negatywnych, które słyszałam wzięło się z nieznajomości tematu np. osoba nie czytała książki albo nie widziała poprzednich części.
Ja akurat uwielbiam taką tematykę i film mi się baaardzo podobał.
Złotych malin nie dostaną, bo nie są do nich nominowani .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 00:07   #2296
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie najlepsze były orki
A Hobbit cóż, zdecydowanie to była najlepsza część, jednak do Władcy Pierścienia się nie umywa
WP uwielbiam i mogłabym oglądać codziennie. Hobbit trzymał poziom. Jednak w tym wszystkim, zwłaszcza ostatnia część była okropnie smutna. Przez cały film czuć było taki wisielczy klimat.

Cytat:
ten film jest już dostępny na kinoman.tv

Polecam "Jeszcze dalej niż północ" - przezabawna!

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
napisz proszę jakiego bronzera i rozświetlacza używasz, w tym poście i poprzednich masz pięknie podkreślone kości policzkowe
Dziękuję. Polecam paletę Sleek Face Form oraz paletki Physicians Formula.

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
A widziałaś poprzednie części? Sporo opinii negatywnych, które słyszałam wzięło się z nieznajomości tematu np. osoba nie czytała książki albo nie widziała poprzednich części.
Ja akurat uwielbiam taką tematykę i film bardzo mi się podobał.
Ja podziwiam Tolkiena, chyba nie było i nie będzie drugiego takiego pisarza, który stworzyłby taką historię od podstaw. Język, drzewa genealogiczne i całą resztę. Brawa dla Jacksona za udźwignięcie tak rozległego tematu i stworzenie takiego obrazu z oszałamiającymi efektami, jak na tamte czasy. Przykro mi, że już koniec. Ciekawe czy to prawda co piszą o Silmarillionie.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 00:15   #2297
pulp fiction
Zadomowienie

Ja jestem w trakcie czytania hobbita a dzis obejrzalam Straznikow Galaktyki (lubie w sumie sf i superheroes )

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 00:19   #2298
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
WP uwielbiam i mogłabym oglądać codziennie. Hobbit trzymał poziom. Jednak w tym wszystkim, zwłaszcza ostatnia część była okropnie smutna. Przez cały film czuć było taki wisielczy klimat.

Polecam "Jeszcze dalej niż północ" - przezabawna!

Dziękuję. Polecam paletę Sleek Face Form oraz paletki Physicians Formula.

Ja podziwiam Tolkiena, chyba nie było i nie będzie drugiego takiego pisarza, który stworzyłby taką historię od podstaw. Język, drzewa genealogiczne i całą resztę. Brawa dla Jacksona za udźwignięcie tak rozległego tematu i stworzenie takiego obrazu z oszałamiającymi efektami, jak na tamte czasy. Przykro mi, że już koniec. Ciekawe czy to prawda co piszą o Silmarillionie.
Co do Władcy - jak wróciłam z Hobbita to zrobiłam sobie seans przypominający wszystkich części wersji reżyserskich taki niedosyt czułam .
Silmarillion nie czytałam i dlatego ostatnio kupiłam sobie takie piękne wydanie z ilustracjami + Hobbit - były w Empik w dwupaku.
Ja słyszałam, że syn Tolkiena nie chce ekranizacji Silmarillionu, ale jego wnuk już tak. Myślę, że pieniądze pewnie ich kiedyś skuszą. A poza tym ekranizacje są świetnie zrobione i dopracowane (obejrzałam sporo making of z planu - Benedict jako smok - super). Pewnie dlatego tak jest, bo Jackson sam jest fanem serii .
Też podziwiam Tolkiena - stworzyć nowy język, świat, ludy - WOW.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 08:19   #2299
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Na Hobbicie już byliśmy Bałam się pić colę, żebym nie musiała w czasie filmu do kibelka biegać
hahah

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Ta??? Ja akurat ie cierpię tego typu filmów, ale znajomi się zachwycali.
dla mnie film był tragiczny...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja akurat uwielbiam taką tematykę i film mi się baaardzo podobał.
Widziałam i czytałam cała sagę.
Dla mnie fim był beznadziejny, ksiązka fantastyczna...tyle..
Stary 2015-01-18, 10:02   #2300
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Hobbit jest słaby i zrobili z niego trylogię żeby zarobić 3 razy więcej kasy. Książka ma tylko 230 stron! Władca pierścieni (wszystkie części) mają 1500 stron i też zrobili z nich trylogię - bez komentarza.

Osobiście lubię książki Tolkiena (przeczytałam wszystkie) ale jeszcze bardziej lubię Sapkowskiego Seria o Wiedźminie to dla mnie najlepsze książki ever Sa wielowymiarowe - dla nieoczytanych smarków to typowe fantasy z elfami i potworami, a dla erudytów - niezwykła mieszanka pełna odniesień do historii świata, popkultury, sztuki, etc. Kto nie czytał ten nie wie co traci!
Za to film o Wiedźminie był ABSOLUTNIE beznadziejnym szitem, i jedyną rzeczą gorszą od niego był miniserial wyprodukowany z tego samego materiału filmowego dla polskiej TV. Nie oglądajcie tego!
Ale gra komputerowa Witcher jest świetna i bardzo popularna na zachodzie Moim największym marzeniem jest żeby HBO kupiło prawa do zrobienia serialu o Wiedźminie i mielibyśmy hit na miarę Game of Thrones
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 11:06   #2301
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Właśnie buszuję na Zalando za kozakami i znalazłam coś takiego tylko http://www.zalando.pl/gino-rossi-bal...1a001-q11.html

ewentualnie białe z ciemnym noskiem: http://www.zalando.pl/jonak-baleriny...1a000-q11.html
http://www.zalando.pl/hoegl-baleriny...1a05i-a11.html

Dziękuje te w GR mierzyłam, ale to nie jest to czego poszukuję

Wydaje mi się że białe z czarnymi czubkami są łatwiej dostępne. Zresztą już takie mam

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 11:26   #2302
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez SzyszkaChmielu Pokaż wiadomość
Hobbit jest słaby i zrobili z niego trylogię żeby zarobić 3 razy więcej kasy. Książka ma tylko 230 stron! Władca pierścieni (wszystkie części) mają 1500 stron i też zrobili z nich trylogię - bez komentarza.

Osobiście lubię książki Tolkiena (przeczytałam wszystkie) ale jeszcze bardziej lubię Sapkowskiego Seria o Wiedźminie to dla mnie najlepsze książki ever Sa wielowymiarowe - dla nieoczytanych smarków to typowe fantasy z elfami i potworami, a dla erudytów - niezwykła mieszanka pełna odniesień do historii świata, popkultury, sztuki, etc. Kto nie czytał ten nie wie co traci!
Za to film o Wiedźminie był ABSOLUTNIE beznadziejnym szitem, i jedyną rzeczą gorszą od niego był miniserial wyprodukowany z tego samego materiału filmowego dla polskiej TV. Nie oglądajcie tego!
Ale gra komputerowa Witcher jest świetna i bardzo popularna na zachodzie Moim największym marzeniem jest żeby HBO kupiło prawa do zrobienia serialu o Wiedźminie i mielibyśmy hit na miarę Game of Thrones

o tak, też jestem większą fanką Wiedźmina I też marzę żeby HBO się zajęło produkcją serialu - może po wydaniu gry się teraz skuszą?
Stary 2015-01-18, 11:48   #2303
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Byliśmy wczoraj na tej francuskiej komedii i powiem Wam, że nie żałuję Świetnie się bawiliśmy! Dawno się tak nie uśmiałam na komedii
Dziś za to szykuje się nieciekawy dzień Mało, że od rana jest mgła, to jeszcze przespałam dorzutkę w Mango, a popołudniu jedziemy do teściów na kawę

Cytat:
w niektórych kinach dopiero zaczynają grać zerknij na kina studyjne jeśli masz w mieście

dziewczyny, miałam dzisiaj stłuczkę Nie z mojej winy, bo kierowca wjechał we mnie z tyłu (chyba nie zauważył, że na skrzyżowaniu juz jest czerwone, pewnie myślał, że ja pojadę dalej ). Na szczęście nic się nie stało, ale autka póki co nie ma
Dziś poszperałam i u mnie w kinie grają ten film, ale o 17:00 A wtedy będziemy u teściów na kawie

Stłuczki współczuję. Niepotrzebne nerwy Niestety kierowcy w ogóle nie patrzą na to, co się dzieje na drodze, do tego jeżdżą, jakby im życie było nie miłe

Cytat:
Choć nie lubię tego typu filmów, to WP zrobił na mnie ogromne wrażenie! Za każdym razem gdy go oglądam, patrzę z takim samym zachwytem
Do Hobbita mam mieszane uczucia. Na pierwszej części o mało co nie usnęłam. Ta trzecia jest zdecydowanie najlepsza, bo przynajmniej się cosik działo. Choć miałam wrażenie, że troszkę na siłę chciano, by był tak długi
Stary 2015-01-18, 12:12   #2304
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Cytat:

o tak, też jestem większą fanką Wiedźmina I też marzę żeby HBO się zajęło produkcją serialu - może po wydaniu gry się teraz skuszą?
Niedługo ma wyjść 3cia część gry. Szczerze? Myślę, że się nie doczekamy i że jest to nieodżałowana strata dla ludzkości.
Na Fb jest grupa wsparcia dla petycji do HBO w sprawie nakręcenia serialu https://www.facebook.com/groups/wiedzminsen/ ale po początkowym zapale popadli w letarg. Proponują Madsa Mikkelsena w roli Geralta (jak to kiedyś zasugerował sam autor). Jestem ZA!!!

Edytowane przez SzyszkaChmielu
Czas edycji: 2015-01-18 o 12:13
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 14:29   #2305
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Chociaż znałam jedną Agatę, na którą mówili Aga
Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ludziom się zdarza na mnie mówić Aga, ale zawsze mówię, że jestem Agata, a nie Agnieszka Dlatego właśnie myślałam, że Ag4 to Agnieszka, hihihi

Dziewczyny, poleciały PW
Dla mnie to kosmos był, jak poznałam dziewczynę kumpla- Agę. Przychodzę i się witam, potem coś ją pytam "Agnieszka, a ...?" a ona z wielkim oburzeniem, "Jaka Agnieszka?! Agata jestem!!!"

Pierwszy raz w zyciu się spotkałam z tym, że na Agatę się Aga mówi...

Cytat:

Też dobry, ale mimo wszystko jak dla mnie to jeden z tych filmów, który lepiej sobie odpalić a kinomaniaku niż iść do kina Ot, lekka francuska komedia

Domagaj się auta zastępczego na koszt sprawcy. Niby czemu masz nie być zmotoryzowana z powodu jakiegoś głupka?

Cytat:

Wiedźmin był tragiczny jako film! Żebrowski ok, podobał mi się, Dymna jako Calanthe też pasowała, ale no ludzie, Agata Buzek jako śliczna Pavetta? Niski rubaszny Zamachowski jako wysoki, przystojny i podobny do elfa śpiewak?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 16:12   #2306
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Hej
Byliśmy wczoraj na tej francuskiej komedii i powiem Wam, że nie żałuję Świetnie się bawiliśmy! Dawno się tak nie uśmiałam na komedii
Dziś za to szykuje się nieciekawy dzień Mało, że od rana jest mgła, to jeszcze przespałam dorzutkę w Mango, a popołudniu jedziemy do teściów na kawę

Dziś poszperałam i u mnie w kinie grają ten film, ale o 17:00 A wtedy będziemy u teściów na kawie

Stłuczki współczuję. Niepotrzebne nerwy Niestety kierowcy w ogóle nie patrzą na to, co się dzieje na drodze, do tego jeżdżą, jakby im życie było nie miłe

Choć nie lubię tego typu filmów, to WP zrobił na mnie ogromne wrażenie! Za każdym razem gdy go oglądam, patrzę z takim samym zachwytem
Do Hobbita mam mieszane uczucia. Na pierwszej części o mało co nie usnęłam. Ta trzecia jest zdecydowanie najlepsza, bo przynajmniej się cosik działo. Choć miałam wrażenie, że troszkę na siłę chciano, by był tak długi
Oj, jest jednak duża róznica miedzy amerykanskim poczuciem humoru a europejskim
A co do stłuczki, to był młody chłopak, no zagapił się. Najśmieszniejsze jest to, że byłam już kilometr od domu, a on miał jeszcze mniej.

Cytat:
Niedługo ma wyjść 3cia część gry. Szczerze? Myślę, że się nie doczekamy i że jest to nieodżałowana strata dla ludzkości.
Na Fb jest grupa wsparcia dla petycji do HBO w sprawie nakręcenia serialu https://www.facebook.com/groups/wiedzminsen/ ale po początkowym zapale popadli w letarg. Proponują Madsa Mikkelsena w roli Geralta (jak to kiedyś zasugerował sam autor). Jestem ZA!!!
wiem, wiem, że 3 (nie jestem fanką gier, nie potrafię się nawet posługiwać padem, a na tę premierę czekam bardziej niż mój TŻ Tym bardziej, że kolega jest jednym z grafików ). Ja myślę, że jeśli gra odniesie sukces (a przekładanie daty premiery póki co tylko podsyca ogień), to jest szansa na jakąś sensowną produkcję. tym bardziej, że spora część fanów to młodzież, a na niej najlepiej się zarabia

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Domagaj się auta zastępczego na koszt sprawcy. Niby czemu masz nie być zmotoryzowana z powodu jakiegoś głupka?

Wiedźmin był tragiczny jako film! Żebrowski ok, podobał mi się, Dymna jako Calanthe też pasowała, ale no ludzie, Agata Buzek jako śliczna Pavetta? Niski rubaszny Zamachowski jako wysoki, przystojny i podobny do elfa śpiewak?

E, bez przesady, aż tak mi nie zależy. To był młody chłopak (mniej więcej w moim wieku), samochód ojca, więc już i tak miał kłopoty... Poza tym mój zderzak na tle jego przodu wygląda jak nietknięty
Stary 2015-01-18, 16:58   #2307
fablous
Zakorzenienie

obejrzałam dziś rano Grand Budapest Hotel, po prostu świetny uwielbiam takie kino

obecnie szukam jakiegoś fajnego serialu na przeczekanie przed kolejnym sezonem House of Cards - znacie coś godnego polecenia?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 17:06   #2308
a34
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzałam dziś rano Grand Budapest Hotel, po prostu świetny uwielbiam takie kino

obecnie szukam jakiegoś fajnego serialu na przeczekanie przed kolejnym sezonem House of Cards - znacie coś godnego polecenia?
Też czekam A jakie ci się do tej pory podobały?
Ja jestem fanką Desperate Housewives, w podobnym klimacie są Devious Maids. Baaardzo podoba mi się Orange Is The New Black, The Good Wife, Girls, Breaking Bad, Fargo, Six Feet Under. Przymierzam się do Suits i chcę nadrobić Rodzinę Soprano. Każdy z innej parafii, także musisz przeczytać opisy
Stary 2015-01-18, 17:10   #2309
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Też czekam A jakie ci się do tej pory podobały?
Ja jestem fanką Desperate Housewives, w podobnym klimacie są Devious Maids. Baaardzo podoba mi się Orange Is The New Black, The Good Wife, Girls, Breaking Bad, Fargo, Six Feet Under. Przymierzam się do Suits i chcę nadrobić Rodzinę Soprano. Każdy z innej parafii, także musisz przeczytać opisy
House of Cards to bezapelacyjnie mój nr 1
Oglądałam też Orphan Black i również czekam z niecierpliwością na drugi sezon. Do Suits robiłam dwa podejścia, obejrzałam ze trzy odcinki ale nie wciągnął mnie Gra o Tron znudziła mnie przy trzecim sezonie, może kiedyś do niej powrócę.
Orange is the new black polecało mi już kilka osób, więc dam mu szansę i dziś oglądam pierwszy odcinek
Zawsze oglądam online ale teraz chciałam sobie ściągnąć cały sezon. Idę niebawem do szpitala na kilka dni a tam nie ma neta więc muszę sobie na dysk coś wgrać. Skąd zwykle ściągacie seriale?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 17:14   #2310
a34
Zakorzenienie

Cytat:
House of Cards to bezapelacyjnie mój nr 1
Oglądałam też Orphan Black i również czekam z niecierpliwością na drugi sezon. Do Suits robiłam dwa podejścia, obejrzałam ze trzy odcinki ale nie wciągnął mnie Gra o Tron znudziła mnie przy trzecim sezonie, może kiedyś do niej powrócę.
Orange is the new black polecało mi już kilka osób, więc dam mu szansę i dziś oglądam pierwszy odcinek
Zawsze oglądam online ale teraz chciałam sobie ściągnąć cały sezon. Idę niebawem do szpitala na kilka dni a tam nie ma neta więc muszę sobie na dysk coś wgrać. Skąd zwykle ściągacie seriale?
Zapewne z chomika, ja oczywiście nie ściągam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości