|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Cytat:
dziewczyny na pm2015 już mnie znają od tej strony i jak zapytałam w lipcu tylko o możliwość zrobienia fryzury na mój ślub, nawet nie o próbną bo wiedziałam, że jest za wcześnie i spotkałam się z reakcją mocno różną od mojego podejścia to miałam takie "wtf?? " że ona jeszcze tak odległego terminu nie miała i mam się odezwać w marcu no ale czekam do tego marca bo ja nie wyobrażam sobie próbnej fryzury robić tydzień przed ślubem tylko co najmniej ze 2 miesiące bo jeśli mi się nie spodoba jeszcze zdążę umówić się gdzieś indziej. To samo było z DJ, mailiki, mailiki nagle przestał się odzywać na 2 tygodnie i poszedł w odstawkę, z innym podpisaliśmy umowę w ciągu 2 dni.
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i druga sprawa kogo ja znajdę teraz??? Napisałam na forum lokalnym, kto ma termin na 13 czerwca, zobaczymy czy będzie odzew. Ja bardzo nie lubię jak ktoś tak podchodzi do tematu, jak prowadzisz interes obojętnie w jakiej branży to albo to robisz na 100% albo idź na etat. |
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy tak z orkiestrą. Niby sprawdzona bo siostra TZta miała w zeszłym roku. Świetna i za małe pieniądze (o dziwo). Dzwonilismy do nich, zaklepalismy termin, wpłacilismy zaliczkę a umowy jak nie było tak nie było! Nie odbieral telefonów a jak już to jego żona, męża nie ma będzie później, pojechaliśmy do Polski na urlop, umówiliśmy się z nim (ok 3 m-ce po wpłacie zaliczki) i okazało się ze pan bardzo mily, przepraszal za zwłokę i w ogóle -ale mu wtedy nawrzucalam. A teraz sam dopytuje jakie konkursy robimy co sobie życzymy. I szczerze mówiąc ja miałam Już druga orkiestrę prawie zaklepana a TŻ jak zawsze spokój i opanowanie. Na wszystko ma czas- przecież do naszego ślubu jeszcze tyyyyle czasu! Pytanie z innej beczki - jak finansowo w waszych regionach wyglądają wesela?
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że wcześniej nie ma co, dekoracji na pewno nie bedzie przygotowywać na juz bo może się jeszcze coś nam odmienic w ciągu tego czasu chociaż uważam ze powinna ci odpisać na twoją wiadomosc, może napisz do niej jeszcze raz a jak nie odpisze to podziekuj i poszukaj kogos innego póki jeszcze jest trochę czasu.. nie ma się co spinac, że to ktoś znajomy, jeśli nie zachowuje się odpowiedzialnie to trudno, w końcu to twój dzień i chciałabyś żeby wszytko było tak jak sobie zaplanowałas
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Czerwcowa PM
|
Dziewczyny, w kerfurze jest promocja! Koszyczki takie do koszyczków ratunkowych na wagę, w różnych rozmiarach i kształtach. Ja za 2 sztuki zapłaciłam... 6 zł, więc naprawdę warto się wybrać.
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuję na pralkę bo nie mam w łazience jeszcze żadnej szafki a muszę gdzieś umieścić moją armię kosmetyków
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o salę to w centrum miasta przy plaży wychodzi nam ok 220/240zł za osobę, ale już z alkoholem i ciastami. Tak średnio to 200zł. A inne usługi to też różnie jak szukaliśmy dj'a to mieli ceny od 1200zł do 3000zł, my wzięliśmy za 1500zł. No a z fotografem to już niewiem jak będzie, ten nasz miał wziąć 1500zł. A teraz wysyłam zapytania do tych naprawdę dobrych z okolicy, to poniżej 2000zł nie schodzą ceny. Także chyba będziemy mieli większy wydatek :/ |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Czerwcowa PM
|
Są różne, różniaste. Tylko nie z wikliny, a palmy, ja mam o takie o
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
https://www.facebook.com/rafal.gradzki.photography To mój znajomy, na PW napiszę Ci na kogo się powołać
|
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie się martwię tym fotografem. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() A on jest z Trójmiasta? |
||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dekoratorka? Ile sobie życzy? Pytam z ciekawości bo mam wrażenie ze sporo przeplacam.
|
|
#3611 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie mam dekoratorki bo dekoracje sali organizuje sala a dekoracja kościoła szczerze mówiąc mi lotto
tylko za bukietem muszę się rozejrzeć, byłam w jednej kwiaciarni na razie i pani powiedziała, żeby sobie termin zamówić koło kwietnia
|
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dekoratorka to niewiem jeszcze o tym nie rozmawiałyśmy bo niewiem czy ona da radę to zrobić sama. Jeśli nie to pewnie firma sobie policzy trochę. A Twoja ile bierze, że myślisz że przepłacasz? I co będzie robić konkretnie? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Napisałam do TŻ-ta żeby zrezygnował z tego znajomego fotografa. Także szukam intensywnie innego, sprawdzę zaraz tych co mi napisałyście! Edytowane przez Welderka Czas edycji: 2015-01-18 o 10:52 |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też organizuje sala ale nie w takim zakresie jak ja to sobie pomyślałam.A kościół? Jest po prostu brzydki i ciemny wiec musiałam coś pomyśleć ;-)
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, głupio ze tak ciężko podpisać umowę..
U nas finansowo kiepsko :P 190zl /os za jeden dzień bez alkoholu i ciast i tortu :P Z kamerzysta poszalelismy 3900, foto 2400, zespol 3500.. Ciasta ok 2 tys, tort ok 600 zl, za wódkę niewiele ponad 3 tys nam wyszlo, wynajem auta 1100.. Ogólnie koszta za wesele jednodniowe dla (wstępnie zapraszanych ) 170 osób to 50tys (+/-) wiadomo ze nie wszyscy przyjdą ale musimy być przygotowani
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
O matko! ![]() Ja liczę że zamkniemy się w 30 tys. ![]() My kamerzysty nie bierzemy, może jakieś dodatkowe ciasta zamówimy. Mamy na szczęście drugiego fotografa, koleżankę, która będzie robić zdjęcia za jakieś śmieszne pieniądze, bo to w ramach przyjaźni, ale mi strasznie zależało na dwóch, z racji tego , że kocham zdjęcia i nie będzie kamerzysty. Ona miała być dodatkowo. A ten co się posypał miał być tym "głównym" ![]() A tort mamy w prezencie od sali. A co do samochodu, to kolega składa od podstaw u siebie piękny klasyczny model w cabrio i jeśli zdąży to nas zawiezie, a jak nie to teść załatwi nowe auto z kierowcą. No i jeszcze kuzyn ma ładne nowe auto i też się oferował, że z przyjemnością nas zawiezie. Także tym się nie zajmuję. Samochodów mamy dużo, wszystkie będą jechać z pod domu ze świadkami, rodzinką i znajomymi, wszystkie będzie stroić moja mama, także tego.. mogę nawet swoim jechać wsio ryba mi ![]() Chociaż TŻ mówi , że moim nie, bo wygląda jak karawan a jedziemy na ślub a nie pogrzeb :P Edytowane przez Welderka Czas edycji: 2015-01-18 o 11:07 |
||
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Mam stoły okrągłe, wiec bieżniki, po jednej tubie na stół w środku z piaskiem i muszelkami i świecą oraz na każdym stole będzie bukiet z gipsowki, coś ala chmurapodświetlane od spodu ledami, 40 lampionow nad sufitem w części tanecznej, bukiet dla mnie i trzy kwiatowe bransoletki dla mam i swiadkowej.przed wejściem na salę będą trzy lampiony szklane w środku po jednej świecy i chmura z gipsowki, na stół młodych tez będzie bukiet. W kościele łącznie 6 bukietów mieszanych w tubach i łącznie 12 świec naprzemiennie z kwiatami. Przystrojenie materiałem klecznikow i krzeseł oraz jeden spory bisly bukiet na ołtarzu. Pani chciała na początku 7.500 ale dla mnie ta kwota była nie do przyjęcia i obciela dekoracje do 5.150 zł i zaoferowała właśnie to co napisałam. Sama nie wiem czy nie zaczęłam swirowac za bardzo
kolor przewodni to pierwotnie chaber ale Pani połączyla mi różne odcienie niebieskiego wiec będzie chaber z lazurowym i troszkę innych morskich akcentów.
Kiedy mogę to czytam, a kiedy nie mogę - też czytam... Edytowane przez PatiPee Czas edycji: 2015-01-18 o 11:12 |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Welderka, a ile osób zapraszacie?
![]() U nas za sama sale wychodzi 30 tys na tyle os ![]() Pati dla mnie mimo wszystko 5 tys za dekoracje to dużo.. Może efekt piorunujący ale uh.. |
|
|
|
#3619 | |
|
Czerwcowa PM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3620 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My urzędu nie stroimy ![]() A na sali chciałam tylko kwiaty, bieżniki na okrągłe stoły i szarfy na krzesła. Bo sala jest sama w sobie ładna taka secesyjna stara ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Pierwotnie nie chciałam robić wesela, tylko jakiś obiad i wsio na wycieczkę! Ale zaczęliśmy liczyć tych naprawdę najbliższych przyjaciół i rodzinę i wyszło właśnie 67 osób, więc stwierdziliśmy, że robimy małe wesele ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Dobra muszę się ogarnąć bo wstałam o 7 i jedyne co zrobiłam to spacer z psem, śniadanie i dwie kawy :P A odpisała mi dziewczyna od biżuterii, no rewelacja! Takiej obsługi klienta życzę każdemu ![]() Buziaczki do później! |
||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
No to 80 a 170 robi różnicę w cenie :P
Oj to fakt, za 5 tysi to podróż.. A my nie wiemy co z podróżą.. Chcielismy na festiwal tomorrowland ale ciężko żeby zdobyć bilety wiec uh ![]() Ja w cenie sali mam świeczki, jakies różyczki i serwetki jakie chce.. Mi nie zalezy na dekoracji w sumie :P ewentualnie chcielibyśmy różyczki na tulipany zamienić
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie też wychodzi na 110 os 24.200 bodajże. Nie mamy alkoholu w cenie ciasto jest ale tylko 2 kawałki na osobę, wiec będzie trzeba domowic.
Wiecie co.jak zaczęłam planować puściłam wodze fantazji i nie ograniczałam się jakoś specjalnie. Przy tych wszystkich kosztach ta dekoracja to pikuś. W pewnych momentach tez myślę że mogliśmy nic nie robić pójść na obiad i na wycieczkę, ale w końcu to jest raz w życiuuuu ![]() A na wycieczkę i tak pojedziemy choćbym miała niebo i ziemię poruszyć 😊
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas wesele wyjdzie trochę ponad 40tys
Cytat:
a kwiaty, bieżniki i kurtynę świetlną za nami będę mieć od sali może dam pompony nad słodki stół ale nawet tego mi się ostatnio nie chce
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My płacimy 200 zł / gość, w tym mamy napoje bez ograniczeń, tort, ciasta, ciasteczka, lody. Piwo płatne osobno. Alkohol własny. Za fotografa płacę ok 3,500 zł. Dokładnie nie pamiętam. DJ za nieograniczony czas pracy, światła i inne bajery - 2,000 zł ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Sala jest nowa i śliczna, więc dekoracji nie planuję. Lokal oferuje 3 bukiety kwiatów w kolorze takim, jak mój bukiet. W ogóle coś babci TŻ zaczyna się zdrówko sypać, po prostu już się boję, że może trzeba będzie ślub przekładać. Trzymajcie kciuki za jutro
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
my placimy ok. 160-170zl/osobę, dokladnie jeszcze nie wiemy, zalezy jakie wybierzemy menu
do tego fontanna czekoladowa w cenie.orkiestra 4500zl, kamera 3900zl, fotograf 1000zl, dekoracje mamy w cenie ale sa bardzo skromne i do tego wazony nie przypadly mi do gustu, wiec planuje bardzo delikatne i tylko zeby zaakcentowac kolor przewodni, glownie bukiety z gipsowki na stoly z 1-2 piwoniami, swieczki kule, nasz stol z literkami imion i to wszystko w kosciele skladamy sie w 2 pary na wystroj, a ze mamy pierwsi i para dala nam wolny wybor to planuje stojaki z wiankami z gipsowki i w srodek swieczka, samochod tylko klamki i tablice, bukiety oraz butonierka, wianuszek dla siostrzenicy TZ, ktora bedzie niosla obraczki - za to wszystko ok. 3 tys max to sa moje plany a co mi doradzi babeczka to sie okaze na spotkaniu, aczkolwiek chcialabym sie zmiescic w cenie 2,5 tys z tymi dekoracjami ![]() ciasta, tort dopiero zalatwiac bedziemy, alkohol wódka 4000zl i do tego wino, piwo jeszcze nie wiem ile.. ogolnie wstepnie wychodzi nam ok. 50tys (-/+) na 160 osob Melka88 trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-01-18 o 12:54 |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy ryby i owoce w cenie, dodatkowo zamówiliśmy wiejski wóz i rozważam fontannę czekoladową albo fotobudkę , nie wiem na co się zdecydować? ![]() To i to jest ekstra...
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
Fotobudkę
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez,gdybym sie zastanawiala to wolałabym fotobudke, oamiatka na dluzej a z fontanny to tylko plamy na sukni mogą zostać
|
|
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny TŻ mu napisał, że rezygnujemy. Dałam na lokalnym forum ogłoszenie i mam już kilka ofert na mailu.
|
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
ja siedze dzis nad piesniami na slub i wybieram
i powiem Wam, ze niektore mnie tak za serce chwytaja, ze lzy mi w oczach staja jak sobie wyobrazam nas stajacych przed oltarzem... masakra! a mam pytanie, na swojej winietce bedziecie miec napisane "Panna Młoda X" czy "Pani Młoda X"? taka blahostka, ale sie zastanawiam, bo juz wlasciwie bedziemy paniami a jednak w tym dniu panna mloda heheWalderka super! powodzenia na pewno trafisz na dobrego i odpowiedzialnego fotografa
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-01-18 o 15:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

dziewczyny na pm2015 już mnie znają od tej strony
i jak zapytałam w lipcu tylko o możliwość zrobienia fryzury na mój ślub, nawet nie o próbną bo wiedziałam, że jest za wcześnie i spotkałam się z reakcją mocno różną od mojego podejścia to miałam takie "wtf??
" 

kolor przewodni to pierwotnie chaber ale Pani połączyla mi różne odcienie niebieskiego wiec będzie chaber z lazurowym i troszkę innych morskich akcentów.