Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 19:38   #2581
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Właśnie zainstalowałam sobie wizaż mobilnie i będę mieć Was zawsze przy sobie )
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:43   #2582
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
jakby to bylo prawda, to moj synek chyba wlosy do kolan bedzie miec

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
wspaniale

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać.
nie wiedzialam o tym
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:44   #2583
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
W biedronce dzis były Lovela płyny do prania kolor i do białego 1,5l za 14,89 zł. (jesli juz ktos o tym pisał to sorki,ze sie powtarzam ale nie nadrobiłam was jeszcze z dzisiaj )
U mnie nie było Były tylko jakieś niedzieciowe płyny do płukania po dwa pakowane.

Cytat:
Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
Szkoda,że jednak to nie oznacza owłosienia. Chociaż za tą naszą męczarnie maluszki miałyby śliczne włoski. Mi tez zgaga spać nie daje.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać.
A maty, lezaczki tez od 3 miesiaca? Bo tak to sie wstrzymam z zakupem i pozamawiam na chrzciny Akurat tak maj-czerwiec bym chrzcić chciała, a na pewno babcie i chrześni będą się pytać co kupić.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
co do naszego wieku, ja zaszłam w ciążę jak miałam 27, urodzę to będę miała niecałe 28 i uważam, że wcześniej nie byłam jeszcze na to gotowa, a teraz czas jest idealny. Chociaż gdyby nie moja choroba, która w tym momencie "pozwoliła" mi na starania, to może bym jeszcze nawet trochę poczekała, bo w pracy miałam duże szanse na awans i rozwój. Ale teraz niczego nie żałuję i uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć
Mamy ten sam termin i wiek Ty przez chorobę, my przez wpadkę i też wyszło, ze wcześniej sie na maleństwo zdecydowaliśmy, choć awans był prawdopodobny. Ale teraz również uważam, że super wyszło i dobry czas na dziecko.
U mnie chyba nie dałoby rady skończyć studiów z dzieckiem, co najmniej nie słyszałam o takim przypadku. Także podziwiam dziewczyny, ale nikt nie powinien Wam mówić takich rzeczy o zmarnowaniu życia!! Szczególnie, że w większości z Was to świadoma decyzja i nie jesteście już dziećmi, więc znacie plusy i minusy swoich wyborów. A skoro się zdecydowałyście to plusy musiały przewyższać minusy.

Magiusa jak jako matka czujesz, że powinnaś jechać na ip, to jedzcie. Ty najlepiej znasz swoje dziecko. Zdrówka dla Darusia.

Martunka a gdzie kupujecie tą Solę. Nas zaciekawiła, pojedziemy zobaczyc na żywo. Chociaż mam caly czas nadzieje na joolza

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:54   #2584
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
jak dzis prasowałam maluszkowi ciuszki to tez pomyslałam o Was i się zastanawiałam w jakim języku gadacie
chyba w kazdym jakby czasami nas posluchac a tak na serio, to brakuje mi rozmow po polsku

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja tak samo mam. I jeszcze najbardziej wkurzające jest, że w sklepach preparaty dla kobiet w ciąży i np najmniejsze ubranka są na najniższych pólkach. A ja jak przykucne to potem już ciężko wrócić do pozycji pionowej

A uczyłaś się wcześniej francuskiego czy dopiero od TŻ? A mały na pewno szybko podłapie dwa języki.

Ja właśnie zamierzam kupić taki zestawik razem z łóżeczkiem, tylko bez baldachimu chyba. Fajnie zobaczyć jak wyglada naparwdę, a nie tylko na zdjęciach z aukcji. Tylko ja chciałam białe łóżeczko. Za dużo tego na allegro i już mętlik w głowie więc chyba się zdecyduje na to co Ty
Ja to sie schylac nie moge, pewnie moge, ale za ciezko , narazie spimy na duzym materacu, czekamy na lozko normalne, i kiedy chce wstac to krzycze do TZ zeby mi rece podal
Jezyka uczylam sie jak poznalam TZ, i to sama w domu troche mi to zajelo.... Ja to nawet nie wiedzialam co to za jezyk jest i kraj, bo nie mialam nigdy potrzeby tego wiedziec

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Chyba sie zakochalam na chwile w moim TZ na nowo Pizze mi przywiozl moja ulubiona
Stary 2015-01-18, 19:58   #2585
smv
Zakorzenienie

Ci dobrze... ja na kolacje jabłuszko zjadłam. TŻ wpadł w jakiś szał zakupów. Kazał mi wybierać wszystko juz na rok do przodu. Wysmialam go trochę. . Po czym kazał oglądać mi szkole rodzenia online.. Jak on to oglądał to aż bordowy z przerazenia był ze on nie da rady i skomentował słowami "ale się wpie...ismy" hehe...az łzy miał w oczach ze strachu. Biedny ten mój chłop.
Stary 2015-01-18, 19:58   #2586
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U mnie nie było Były tylko jakieś niedzieciowe płyny do płukania po dwa pakowane.

A maty, lezaczki tez od 3 miesiaca? Bo tak to sie wstrzymam z zakupem i pozamawiam na chrzciny Akurat tak maj-czerwiec bym chrzcić chciała, a na pewno babcie i chrześni będą się pytać co kupić.

Mamy ten sam termin i wiek Ty przez chorobę, my przez wpadkę i też wyszło, ze wcześniej sie na maleństwo zdecydowaliśmy, choć awans był prawdopodobny. Ale teraz również uważam, że super wyszło i dobry czas na dziecko.
U mnie chyba nie dałoby rady skończyć studiów z dzieckiem, co najmniej nie słyszałam o takim przypadku. Także podziwiam dziewczyny, ale nikt nie powinien Wam mówić takich rzeczy o zmarnowaniu życia!! Szczególnie, że w większości z Was to świadoma decyzja i nie jesteście już dziećmi, więc znacie plusy i minusy swoich wyborów. A skoro się zdecydowałyście to plusy musiały przewyższać minusy.
bo te płyny i proszki są tak naprawdę od jutra w ofercie, więc spójrz jutro u siebie powinni dołożyć.

Leżaczki można od samego początku, ale muszą być takie gdzie można położyć na płasko. Maty nie od samego początku, ale można raczej szybciej niż od 3 miesiąca

no widzisz ile nas łączy ciekawe czy urodzimy tego samego dnia
a karierę zawodową jeszcze zrobimy. Jak wrócimy do pracy to jako mamy będziemy jeszcze bardziej się starać i będziemy bardziej zorganizowane
Stary 2015-01-18, 19:59   #2587
martunka88
Rozeznanie

marcia45 http://4kids.com.pl/ tutaj dali mi niezłą cenę- taniej niż cena wyjściowa na stronie
pisałam też zapytanie do sklepu Smile, i tam cena wyjściowa była niższa, ale po rabacie mniej korzystna niż w tym sklepie powyżej, także warto pytać o rabaty
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:04   #2588
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ci dobrze... ja na kolacje jabłuszko zjadłam. TŻ wpadł w jakiś szał zakupów. Kazał mi wybierać wszystko juz na rok do przodu. Wysmialam go trochę. . Po czym kazał oglądać mi szkole rodzenia online.. Jak on to oglądał to aż bordowy z przerazenia był ze on nie da rady i skomentował słowami "ale się wpie...ismy" hehe...az łzy miał w oczach ze strachu. Biedny ten mój chłop.
jak chlop mówi żeby kupować to kupuj !!
Stary 2015-01-18, 20:04   #2589
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
biedny wystraszyl sie da rade, ale pewnie go troche to przeraza bo pierwszy raz zostanie tata
na rok do przodu to on gorzej niz my na zakupach hihi
U nas owoce jakies nie dobre sie porobily teraz, az szkoda kupowac, jablka, pomarancze, kiwi twarde bez smaku, a jak obrac pomarancze albo mandarynki to tragedia :/
Stary 2015-01-18, 20:05   #2590
marta24171
Rozeznanie

Witam się wieczorkiem,goście pojechali a ja leżę ogolona i pachnąca bo jutro rano wizyta u gina.
Spać jeszcze mi się nie chcę więc nadrobie czytanie.
Stary 2015-01-18, 20:09   #2591
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorkiem,goście pojechali a ja leżę ogolona i pachnąca bo jutro rano wizyta u gina.
powodzenia jutro na wizycie!

a ja wcinam rurki biedronkowe zaczynam się bać ważenia we wtorek no ale trudno, jakoś będę musiała to przeżyć
Stary 2015-01-18, 20:10   #2592
crystal25
Zakorzenienie

A ja dzis wyprasowalam ubranka synka, znaczy sie zaczelam prasowac, a dokladnie 5 sztuk i na tym skonczylam, zeby to bylo takie fajne to prasowanie do marca zdaze

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
3mam kciuki za jutrzejsza wizyte
Stary 2015-01-18, 20:27   #2593
ojustyna
Zadomowienie

a ja się witam razem z dwoma rozstępami, TŻ mnie oszukiwał że nic nie ma pod brzuchem, a mama powiedziała że są mam nadzieje że sobie później zniknąm tzn staną się blade i praktycznie niewidoczne

wy o płynach do prania, a ja kupuje Bobini z rossmanna za 10 zł i jest supcio polecało mi kilka osób i tak i ja tym śladem ruszyłam

co do przestymulowania, to moje chyba szans na to mieć nie będzie, w łóżeczku chyba wszystko na biało na początku będzie hm... tak sterylnie, chociaż szyje się prześcieradełko na gumeczce i poszewka na klinek w morelkowym kolorku, takie zadanie dałam dla teściowej, a ona wniebowzięta i takim oto sposobem oszczędzamy na kolejnej rzeczy, bo na nasze łóżko to prześcieradło za małe było a szkoda wyrzucać więc poszło do przeróbki

co do strachu TŻa to mój aż sam zabrał się za szukanie wózka, jak mu obwieściłam żeby się nie zdziwił jak za 3 tygodnie zostanie już tatusiem (po tych wiadomościach o rozpakowanych lutówkach) ale i tak wyjdzie na to że pewnie w następnym miesiącu, bo teraz marne grosze zostały a do 10tego daleko strasznie przeżywam to że mamy za mało, że mnie pracodawca zrobił w bambuko i nie wnoszę teraz nic do domowego budżetu a to chyba kara za to, że zawsze sama za wszystko płacić chciałam ZA SWOJE, a teraz mam po tyłku, bo często o to się właśnie z TZem psstrykaliśmy, że jak tam moge nie pozwalać za siebie płacić, tak kochałam finansową niezależność a teraz taka "utrzymanka"

wizażanki ! jestescie moją inspiracją, powyrzucałam wszystkie ciuszki na podłogę i posegregowałam wg kolorów i takim oto sposobem dwa prania poszły, najważniejsze kolory wyprane białe i różowe i co? i zabrakło miejsca na suszenie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A ja dzis wyprasowalam ubranka synka, znaczy sie zaczelam prasowac, a dokladnie 5 sztuk i na tym skonczylam, zeby to bylo takie fajne to prasowanie do marca zdaze [COLOR="Silver"]
nie przemęczaj się tak

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
powodzenia jutro na wizycie!

a ja wcinam rurki biedronkowe zaczynam się bać ważenia we wtorek no ale trudno, jakoś będę musiała to przeżyć
rurki? te takie nadziewane?? mooooje ulubione, a ja mam tylko nędzne ptasie mleczko fuujś, przez które pewnie mi się te dwa roztępy zrobily
Stary 2015-01-18, 20:27   #2594
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja się witam razem z dwoma rozstępami, TŻ mnie oszukiwał że nic nie ma pod brzuchem, a mama powiedziała że są mam nadzieje że sobie później zniknąm tzn staną się blade i praktycznie niewidoczne

wy o płynach do prania, a ja kupuje Bobini z rossmanna za 10 zł i jest supcio polecało mi kilka osób i tak i ja tym śladem ruszyłam

co do przestymulowania, to moje chyba szans na to mieć nie będzie, w łóżeczku chyba wszystko na biało na początku będzie hm... tak sterylnie, chociaż szyje się prześcieradełko na gumeczce i poszewka na klinek w morelkowym kolorku, takie zadanie dałam dla teściowej, a ona wniebowzięta i takim oto sposobem oszczędzamy na kolejnej rzeczy, bo na nasze łóżko to prześcieradło za małe było a szkoda wyrzucać więc poszło do przeróbki

co do strachu TŻa to mój aż sam zabrał się za szukanie wózka, jak mu obwieściłam żeby się nie zdziwił jak za 3 tygodnie zostanie już tatusiem (po tych wiadomościach o rozpakowanych lutówkach) ale i tak wyjdzie na to że pewnie w następnym miesiącu, bo teraz marne grosze zostały a do 10tego daleko strasznie przeżywam to że mamy za mało, że mnie pracodawca zrobił w bambuko i nie wnoszę teraz nic do domowego budżetu a to chyba kara za to, że zawsze sama za wszystko płacić chciałam ZA SWOJE, a teraz mam po tyłku, bo często o to się właśnie z TZem psstrykaliśmy, że jak tam moge nie pozwalać za siebie płacić, tak kochałam finansową niezależność a teraz taka "utrzymanka"

wizażanki ! jestescie moją inspiracją, powyrzucałam wszystkie ciuszki na podłogę i posegregowałam wg kolorów i takim oto sposobem dwa prania poszły, najważniejsze kolory wyprane białe i różowe i co? i zabrakło miejsca na suszenie
Mi tez TZ nic nie mowil dopoki sama nie zobaczylam w duzym lustrze
Oby sie rozjasnily a najlepiej znikly na zawsze
Tez kochalam niezaleznosc finansowa, ale wyszlo jak wyszlo, kochana damy rade, wrocimy pozniej do pracy i bedzie jak dawniej
Moj TZ odczuc mi nigdy nie daje, ale ja nie lubie, ja lubie wiedziec ze tez cos wnosze od siebie, pracuje itd. juz nie raz kiedys TZ przez to plakalam w rekawek a jak slysze od kogos jak mowi o swojej pracy, to czuje zazdrosc, tez chce do pracy
U mnie juz 5 suszenie, cale szczescie mam dwie suszarki wiec moge dobrze rozlozyc i szybko schnie, ale gorzej z tym prasowaniem u mnie....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-18 o 20:28
Stary 2015-01-18, 20:29   #2595
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
powodzenia i pochwal się co dobrego na wizycie i jak maluszek rośnie
a i witam się w gronie golasków, ja dzisiaj podjęłam wyzwanie aktimela i złapałam za żyletkę i teraz łyyso, ale troszkę niedokładnie, już ni jak nie moge zobaczyć swojej dziuni, jakie to będzie zdziiwienie jak po porodzie się zobaczymy
Stary 2015-01-18, 20:30   #2596
crystal25
Zakorzenienie

ojustyna .....ale postanowilam jeszcze kilka wyprasowac, jeszcze dzis
Oddaj ptasie mleczko chetnie zjem, obiore z czekoladki najpierw a pozniej reszta ;p

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-18 o 20:31
Stary 2015-01-18, 20:30   #2597
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Dziewczyny pokażcie jeśli macie karuzele na łóżeczka... Kupujecie w ogóle? Tak patrzę na allegro ale sama nie wiem...
Takie dwie mam:

Cytat:
Ja to marzę przed terminem i wody mogą odejść mi nawet w sklepie byle tylko zdrowy maluch był rosi: Bo jak pomyślę, że będzie termin, a mały nic a nic, to się będę denerwować i męczyć psychicznie, a tak niespodzianka Termin mam na 18, to może 8 zrobić mamie prezent
Ja tak samo, byle by ciutek przed terminem bo z córa w dniu porodu byłam na patologii 3 dni dwa razy wywoływali oksytocyna, wypuścili do domu i za 10 dni wróciłam i znowu wywoływali i urodziłam 11 dni po terminie. Zamiast 15 marca to 26.
Teraz tez termin na 15 marca- ale niech młody przykładu z siostry nie bierze
A termin z om to wogóle był na 28 luty. Cyrk na kółkach.
Cytat:
Kurde w 24tyg urodzić to faktycznie... Stres taki. Nasza Mon9 urodziła w 26 jak pamiętam... I też stres i w ogóle ale tu ciocie wizowe pamiętają i kciuki trzymają
Ja jestem w 31 wczoraj zaczelam dokładnie i też nie jestem spokojna.

Moja koleżanka ktora na termin na 26.01 chodzi i czuwa i nic hehe dzidek ma za dobrze w brzuszku
A w ogóle to Helenka dzisiaj 2 miesiące ma nasza dzielna dziewczynka.

Ja wróciłam z rocznicy od rodziców. Ciasta sie objadłam. Ale mgła jak mleko, mam nadzieje że nikogo nie przejechałam.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:33   #2598
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
słuchaj swego chłopa i bierz wszystko jak leci, nawet nakręć go że na dwa lata na zaś a coooooooo

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
ojustyna .....ale postanowilam jeszcze kilka wyprasowac, jeszcze dzis
Oddaj ptasie mleczko chetnie zjem, obiore z czekoladki najpierw a pozniej reszta ;p
zrób sobie jakiś limit, może max dwie i to np. skarpetki

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
jak wy to instalujecie? a na takie z lekka podstarzałe telefony to się daa?
Stary 2015-01-18, 20:33   #2599
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
słuchaj swego chłopa i bierz wszystko jak leci, nawet nakręć go że na dwa lata na zaś a coooooooo

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

zrób sobie jakiś limit, może max dwie i to np. skarpetki
nie umiem prasowac bez zagniecen, nawet czapeczka sie pogniotla podczas prasowania Do marca zdaze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:33   #2600
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
A ja dzis wyprasowalam ubranka synka, znaczy sie zaczelam prasowac, a dokladnie 5 sztuk i na tym skonczylam, zeby to bylo takie fajne to prasowanie do marca zdaze

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

3mam kciuki za jutrzejsza wizyte
5 sztuk? To sie nie napracowałaś Chociaż ja wyciagam po ok 20-30 szt, dziele rozmiarowo i reszta na nast dzień. Nie wiem skad mi sie tyle bodziaków uzbierało ?!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:34   #2601
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
5 sztuk? To sie nie napracowałaś Chociaż ja wyciagam po ok 20-30 szt, dziele rozmiarowo i reszta na nast dzień. Nie wiem skad mi sie tyle bodziaków uzbierało ?!
5sztuk, ale nie skonczylam, jeszcze z 5 wyprasuje dzis A o tym nie pomyslalam, z suszenia sciagnelam wszystko na stol i tak lezy az sie samo poprasuje i pochowa
wiesz skad ?? z zakupowni ;P ja tez mialam miec po kilka sztuk, a wychodzi ze mam ale po kilkanascie ze wszystkiego
Stary 2015-01-18, 20:35   #2602
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Rok do przodu? Wow, co go tak naszło?

Moj Tz miał zrobic nam kolacje ale poszedł na łatwiznę i zamówił pizzę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:36   #2603
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jestem jestem
robiliśmy w ikei zakupy w sobotę byłam tak zmęczona że szok!!
także nie udało mi się odezwać wybaczcie
u mnie ok , czujemy się ok po za tym że nogi mi puchną jak chodzę za dużo , choć w sumie kiedys tez tak chodziłam ale widać rożnicę że ciężej jest niż wcześniej )
ale dam radę
A tak mała się rusza czasem więcej czasem mniej , a czasem kopie jak oszalała macie też tak??
bo się czasem obawiam czy może coś nie tak jest kurcze
ale wierzę że jednak wszystko ok [COLOR="Silver"]
jakoś tak dziwnie jak tak mało się udzielasz, ja ciągle myśle że już rodzisz, że się nie odzywasz, a ty sobie w najlepsze po sklepach śmigasz, no łaaadnie ale uważaj tam na siebie i tak jak dziewczynki pisały, nogi do góry i odpoczywać odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać !

a co do ruchów to chyba tak jak i z nami, tymi niby dorosłymi, raz nakręceni jak zegareczki i latamy jak dzikusu, a innego dnia z łóżka leniwce nie wychodzimy więc nie ma co się orzejmować że dzidzi raz mniej a raz więcej kopie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:39   #2604
mama_kasia88
Raczkowanie

Maguisa jak tam Dareczek?
Nusiekowa- oj nie narzekaj podsłuchaj o cyzm fajnym rozmawiają Zawsze jakaś darmowa rozrywka :P a tak serio, to nie wyobrażam sobie np po porodzie z maleństwem a tu taka pielgrzymka....
SMV alez sie uśmiałam z Twojego tż Fajnie że tak emocjonalnie mega podchodzi bedzie tatusiek jak nic
Crystal- nie szalej tak z tym prasowniem a jak już się rozkręcisz to moze moje Ci podrzuce :P
Marta 247171- kciukasy za jutrzejszą wizytę, daj znać co i jak
Jeeeeny.... ależ Wy jesteście... ja tu wcinam pajde z smalcem+ogóras, a Wy o ptasim mleczku i rurka biedronkowych....i az jezyk do tyłka mi wpada.... a u mnie już wszystko pozamykane ;(

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:41   #2605
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Rok do przodu? Wow, co go tak naszło?

Moj Tz miał zrobic nam kolacje ale poszedł na łatwiznę i zamówił pizzę
smacznego ja zjadlam trzy duze kawalki i nie mam sily sie ruszac

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Maguisa jak tam Dareczek?
Nusiekowa- oj nie narzekaj podsłuchaj o cyzm fajnym rozmawiają Zawsze jakaś darmowa rozrywka :P a tak serio, to nie wyobrażam sobie np po porodzie z maleństwem a tu taka pielgrzymka....
SMV alez sie uśmiałam z Twojego tż Fajnie że tak emocjonalnie mega podchodzi bedzie tatusiek jak nic
Crystal- nie szalej tak z tym prasowniem a jak już się rozkręcisz to moze moje Ci podrzuce :P
Marta 247171- kciukasy za jutrzejszą wizytę, daj znać co i jak
Jeeeeny.... ależ Wy jesteście... ja tu wcinam pajde z smalcem+ogóras, a Wy o ptasim mleczku i rurka biedronkowych....i az jezyk do tyłka mi wpada.... a u mnie już wszystko pozamykane ;(
mam pizze jeszcze, zamienmy sie, tutaj smalca i ogorkow nie dostane
co do prasowania to Ja swoje chetnie podrzuce, jesli ktos zechcialby mi pomoc, bo sie do marca nie wyrobie
Stary 2015-01-18, 20:44   #2606
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś tak dziwnie jak tak mało się udzielasz, ja ciągle myśle że już rodzisz, że się nie odzywasz, a ty sobie w najlepsze po sklepach śmigasz, no łaaadnie ale uważaj tam na siebie i tak jak dziewczynki pisały, nogi do góry i odpoczywać odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać !

a co do ruchów to chyba tak jak i z nami, tymi niby dorosłymi, raz nakręceni jak zegareczki i latamy jak dzikusu, a innego dnia z łóżka leniwce nie wychodzimy więc nie ma co się orzejmować że dzidzi raz mniej a raz więcej kopie
heheh jakoś zalatana ostatnio i brak sił wybaczcie
muszę w telefonie sobie uruchomić wizaz bo mi coś się rozwaliło i dlatego nie mam tak dostępu do lapka

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Takie dwie mam:

Ja tak samo, byle by ciutek przed terminem bo z córa w dniu porodu byłam na patologii 3 dni dwa razy wywoływali oksytocyna, wypuścili do domu i za 10 dni wróciłam i znowu wywoływali i urodziłam 11 dni po terminie. Zamiast 15 marca to 26.
Teraz tez termin na 15 marca- ale niech młody przykładu z siostry nie bierze
A termin z om to wogóle był na 28 luty. Cyrk na kółkach.

A w ogóle to Helenka dzisiaj 2 miesiące ma nasza dzielna dziewczynka.

Ja wróciłam z rocznicy od rodziców. Ciasta sie objadłam. Ale mgła jak mleko, mam nadzieje że nikogo nie przejechałam.
śliczne karuzele
oddaj jedną :P ja nie mam żadnej;p
włączę młodej radio będzie musiała się przyzwyczaić ;P
moja koleżanka tak zrobiła i ma spokój z małą nie musi chodzić na paluszkach , bo jej coreczka spi przy wlaczonym radiu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:46   #2607
mama_kasia88
Raczkowanie

Z tymi karuzelkami to też słyszałam żeby na początku odpuścić
Osobiscie uważam ze na początku fajną sprawą są takie materiałowe książeczki czarno białe (można rozłożyć wzdłuż łóżeczka) lub np obrazki własnie czarno białe nad łóżeczkiem. My przy Baratsie mieliśmy wydrukowane chyba autko (czarne na białym tle) słonia w ten sam deseń i coś jeszcze.... nie pamietam :P ale wiem ze "figurka" była biała a tło czarne. I naprawdę mi się to podobało poza tym maluszek na początku widzi właśnie kontrasty, więc to chyba było najodpowiedniejsze chociaż nasz małooo spał w łóżeczku... hm.. moze własnie przestymulowanie było powodem? Albo po prostu lubił mieć cycusie blisko

A co do karuzelek i mat, my mieliśmy z serio rain forest (fisher priace) i z czystym sumieniem moge polecić

aaaa jeszcze któraś z dziewczyn pytała o laktator... Przeszłam przez ręczny tomi tippe, aventu i skończyliśmy na medeli mini electic. Medela jest nieporównywalna z innymi... Przynajmniej w moim odczuciu
I ogromnym plusem jest to ze można kupić używany i dokupić NOWE części, bo są wymienne, czyli membranki i itp. Czyli te częsci które dotykają mleczka, i się zużywają. Ponadto można "lejki" dokupić odpowiednie do rozmiaru biustu, więc kolejny plus

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:47   #2608
niunia_ona
Zakorzenienie

moja wanienka tadam
cieszę się bardzo
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:48   #2609
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
heheh jakoś zalatana ostatnio i brak sił wybaczcie
muszę w telefonie sobie uruchomić wizaz bo mi coś się rozwaliło i dlatego nie mam tak dostępu do lapka[COLOR="Silver"]
koooniecznie ! i w ramach rekompensaty, będziesz musiała ze trzy razy więcej pisać, żeby to jakoś nadrobić jak tam przeprowadzka? macie już klucze?
Stary 2015-01-18, 20:48   #2610
ewka5891
Zakorzenienie

Crystal ja tez zjadłam 3 kawałki

Ja na szczescie nie musiałam przy młodym chodzić na palcach. Mogłam nawet odkurzac w pokojach obok i nie budził sie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości