Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 15:38   #2551
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Magiusa duzo zdrowka dla Darka u nas tez choroba i strach o zdrowie młodego

Pisalyscie o swoich przygodach z kp.
U mnie początki były trudne, bo nie wiedziałam co i jak. Po dwóch dniach przyszła do domu kobieta z poradni laktacyjnej ale super duzo mi nie pomogła, sama musiałam nauczyć sie przystąpić tak, aby nam było dobrze. Dla mnie kp było ogólnie mega wygodne, nie musiałam bawić sie z butelkami itp. Z jedzeniem tez nie miałam problemu, bo jadlam praktycznie wszystko, no i w moim przypadku bez jakichkolwiek ćwiczeń waga wróciła do normy. Karmiłam młodego 20 miesięcy, pod koniec tylko w nocy i nad ranem czasami. Teraz mam nadzieje, ze uda mi sie podobnie a jak nie to bedzie troche przykro ale mm to nie koniec swiata

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
do koleżanki z sali przyszla w odwiedziny wycieczka 6 osób szumu robią że masakra - tak liczne grupy powinny być zakazane
Nie ma żadnego limitu odwiedzających? Jak byłam z synkiem w szpitalu, to mogły wejść max 2 dodatkowe osoby.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 15:53   #2552
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
lesyeux jak twoje samopoczucie dzisiaj
niunia gdzie jestes Mam nadzieje ze wszystko ok
jestem jestem
robiliśmy w ikei zakupy w sobotę byłam tak zmęczona że szok!!
także nie udało mi się odezwać wybaczcie
u mnie ok , czujemy się ok po za tym że nogi mi puchną jak chodzę za dużo , choć w sumie kiedys tez tak chodziłam ale widać rożnicę że ciężej jest niż wcześniej )
ale dam radę
A tak mała się rusza czasem więcej czasem mniej , a czasem kopie jak oszalała macie też tak??
bo się czasem obawiam czy może coś nie tak jest kurcze
ale wierzę że jednak wszystko ok

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
jestem po obchodzie. Bede w szpitalu min tydzien lekarka powiedziała ze dobre próby wątrobowe to nie wszystko - musza sprawdzić tez żółć. Jutro z rana będę miec pobraną krew i na wyniki czeka sie tydzień -dlatego nie mogą mnie wypuścić z lekka sie dobiłam - ale lekarka powiedziała ze to dla naszego dobra. Bo cholestaza moze doprowadzić do odklejenia lozyska lub wczesnego porodu a tak jestem pod stalą kontrolą
zdrówka

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 16:05   #2553
crystal25
Zakorzenienie

a ja sie musze pochwalic ze mama moja zaczela dzis robic literki z materialu z imieniem synka wstazeczki jakies nakupila, cos tam jeszcze, material z koszul z lumpka, mowilam zeby szukala i znalazla rozne niebieskie, i jestem mega zadowolona, bo sama to bym dlugo robila, i pewnie nie tak dokladnie jak ona z maszyna w domu )

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jestem jestem
u mnie ok , czujemy się ok po za tym że nogi mi puchną jak chodzę za dużo , choć w sumie kiedys tez tak chodziłam ale widać rożnicę że ciężej jest niż wcześniej )
ale dam radę
A tak mała się rusza czasem więcej czasem mniej , a czasem kopie jak oszalała macie też tak??

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

zdrówka
super, zakupy do nowego mieszkania
Mi tez puchna bardzo, wiec unikam chodzenia, jak gdzies daleko czy duzo..... jak nie musze nigdzie nie ide Kochana nie martw sie ruchami dzieci juz maja coraz mniej miejsca, i te ruchy beda inne, moj synek raz rusza sie bardzo a w inny dzien mam spokoj, kilka razy poczuje, a potem caly dzien nic.... ostatnie kilka dni to mi dyskoteke robil a dzis spokoj mam. Ale TZ mi powiedzial, ze w nocy jak juz spalam, to mowi ze nigdy jeszcze nie mial okazji zobaczyc jak synek sie tak rusza jak dzis w nocy, smial sie ze jakby chcial na zewnatrz wyjsc i sie pcha z calej sily..... i tak dlugi czas mnie obserwowal i macal po brzuchu jak spalam, wiec rozumiem skad ten spokoj dzis w brzuszku

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
do koleżanki z sali przyszla w odwiedziny wycieczka 6 osób szumu robią że masakra - tak liczne grupy powinny być zakazane
duzo, jak 6 osob, a przeciez sa tez inne pacjentki na sali u nas np. w salach leza po dwie osoby zazwyczaj, ale nie moze byc tyle gosci, a jak juz, to jest sala odwiedzin, taki pokoj gdzie mozna usiasc z innymi, na pietrze i nie przeszkadzac pacjentkom innym.... Dobra kolacje chociaz dostalas? ;p
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 16:12   #2554
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie musze pochwalic ze mama moja zaczela dzis robic literki z materialu z imieniem synka wstazeczki jakies nakupila, cos tam jeszcze, material z koszul z lumpka, mowilam zeby szukala i znalazla rozne niebieskie, i jestem mega zadowolona, bo sama to bym dlugo robila, i pewnie nie tak dokladnie jak ona z maszyna w domu )

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Mi tez puchna bardzo, wiec unikam chodzenia, jak gdzies daleko czy duzo..... jak nie musze nigdzie nie ide Kochana nie martw sie ruchami dzieci juz maja coraz mniej miejsca, i te ruchy beda inne, moj synek raz rusza sie bardzo a w inny dzien mam spokoj, kilka razy poczuje, a potem caly dzien nic.... ostatnie kilka dni to mi dyskoteke robil a dzis spokoj mam. Ale TZ mi powiedzial, ze w nocy jak juz spalam, to mowi ze nigdy jeszcze nie mial okazji zobaczyc jak synek sie tak rusza jak dzis w nocy, smial sie ze jakby chcial na zewnatrz wyjsc i sie pcha z calej sily..... i tak dlugi czas mnie obserwowal i macal po brzuchu jak spalam, wiec rozumiem skad ten spokoj dzis w brzuszku

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

duzo, jak 6 osob, a przeciez sa tez inne pacjentki na sali u nas np. w salach leza po dwie osoby zazwyczaj, ale nie moze byc tyle gosci, a jak juz, to jest sala odwiedzin, taki pokoj gdzie mozna usiasc z innymi, na pietrze i nie przeszkadzac pacjentkom innym.... Dobra kolacje chociaz dostalas? ;p
no to dobrze ze masz podobnie z tymi ruchami
no z zakupami racja kupiłam wanienkę z ikei dla małej dzisiaj będę z allegro resztki zamawiać dla dziecka coraz bliżej końca jeszcze policzek mi napuchł od zęba noo
ale całe szczęście nie boli
nouvelle wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 16:21   #2555
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze ze masz podobnie z tymi ruchami
no z zakupami racja kupiłam wanienkę z ikei dla małej dzisiaj będę z allegro resztki zamawiać dla dziecka coraz bliżej końca jeszcze policzek mi napuchł od zęba noo
ale całe szczęście nie boli
nouvelle wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!
ja juz wszystko mam czekam az mama przywiezie lozeczko z materacem bo u nich w ikei taniej niz u nas, i moje ostatnie zamowienia. coraz blizej i zaczynam sie bac
przyloz cos z zamrazalki to pomoze
Stary 2015-01-18, 16:39   #2556
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek dziewczyny
Od rana próbuję do was napisać ale co chwilę coś wyskakuje.

Piękna kołyska ja mam czarną

Pisałyście o kp, nie nastawiajcie się tak n maxa na nic, bo z tym na prwdę różnie bywa. Najważniejsze,żebyście się nie załamywały i nie obwiniały że jesteście złymi mamami. Wiem, że w szpitalach różnie bywa i położne są róźne ale nie dajcie sobie "w kaszę dmuchać". One mają nieraz bardzo przykre i krzywdzące teksty a czasem laktacja na prawdę nie przychodzi tak szybko. Albo po prostu potrzebujemy pomocy.

Niusiekowa, nie łam się kochana. przynajmniej jesteście pod opiekom i będziesz miała komplet badań

Panna mimbla, tym wszystkim którzy tak gadają pokaż po prostu środkowy palec. Kochana ja urodziłam córkę w wieku lat 18 też raczej nie planowałam. Teraz ona skończyła 18 i będzie miała siostrzyczkę Z różnymi opiniami się spotykałam i wszystkie mam głęboko w poważaniu To moje życie i moje decyzje

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

A i dziewczyny dużo zdrówk dla chorych dzieciaczków.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 16:45   #2557
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
na Twoim miejscu jak sobie pójdą to zwróciłabym jej uwagę. Nie jest sama na sali i niech weźmie pod uwagę, że ktoś inny chce odpocząć według mnie 2 osoby to max na raz

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
to normalne, że dziecko nie jest cały czas aktywne ja tak mam mój nieraz wypina się pół dnia i czasem kopie w dzień, a czasem w nocy a są dni że cały dzień siedzi spokojnie

ja zwracam uwagę żebym chociaż raz na jakiś czas go poczuła kopnięcie, albo jak się przesuwa czy wypina bo gdyby nie to, to pewnie bym na IP siedziała ciągle
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 17:03   #2558
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
wiecie co ja tez nie wiem jak odniesc polskie rozmiart do np. ngielskich? tu mm 56 62 itd a tam 0-3 i jeszcze dzielone na kg;/ i roboty z tym i myslenia ze hoho chyba ze m ktoras jakas tabelke?;p
ja mam wiele rzeczy bez metek, ale też co sklep to inna rozmiarówka, więc jak będę układać to też chyba będę po prostu przykładać i porównywać. Jutro zaczynam pranie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokażcie jeśli macie karuzele na łóżeczka... Kupujecie w ogóle? Tak patrzę na allegro ale sama nie wiem...
ja na razie nie kupuję, dla noworodka to jeszcze za szybko, a później pewnie będzie dużo ludzi pytać co kupić to najwyżej im podpowiem

Cytat:

nieźle na oddziale jest laska w 24 tygodniu - na dniach urodzi bo mały sie pcha. Poprzednie dziecko urodziła tez tak jakoś. Powiedziała że zazdrości że my juz w 34 tygodniu dzis mieliśmy USG Oskar waży 2700
ale duży chłopak moja kruszyna w 34 tygodniu 1950 g

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewxzyny czytam was ale dzis nie pocytuje ani sie specjalnie nie odniose. Mamy naprawde ciezkie chorobsko u Darusia i zastanawiamy sie troche nad ip.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymam kciuki za Darusia!!

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ja! i uwielbiam go do tego dostałam torbę i folię gratis ze strony http://www.x-lander.pl/promocja/ ( w listopadzie były inne gratisy niż teraz )

Dziś znów odwiedziłam smyka i jeszcze jeden malutki zestawik na wyprzedaży kupiłam
śliczne w jakiej cenie?

Cytat:
to powinno być zakazane, a jeśli nie jest to ludzie jednak powinni myśleć, że nie są sami Do mnie przychodziły max 2 osoby i nigdy na długo

Cytat:
jestem jestem
ale dam radę

super, że jesteś i że wszystko ok co do ruchów to nie martw się, teraz już tak jest, maluchy mają mniej miejsca
a nogi kładź do góry i odpoczywaj!

co do naszego wieku, ja zaszłam w ciążę jak miałam 27, urodzę to będę miała niecałe 28 i uważam, że wcześniej nie byłam jeszcze na to gotowa, a teraz czas jest idealny. Chociaż gdyby nie moja choroba, która w tym momencie "pozwoliła" mi na starania, to może bym jeszcze nawet trochę poczekała, bo w pracy miałam duże szanse na awans i rozwój. Ale teraz niczego nie żałuję i uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć
Stary 2015-01-18, 17:14   #2559
Magnifica
Zakorzenienie

Ja po zakupach w galerii i wiecie co? Nie kupiłam nic dla małej. Chyba też się po mału zmieniam w walenia. Tak mi było ciężko łazić po sklepach. Po dwóch godzinach miałam dość. Kupiłam tylko kilka drobiazgów w Rossmannie i małe zakupy w Piotrze i Pawle i do domu. Chyba pozamawiam na allegro resztę

Cytat:
Magnifica My jestesmy najlepsze Chyba bede musiala pomyslec nad spisaniem tego kontraktu a swoja droga, to powiedzialam mu zeby uwazal jak tam bedzie, bo kobiety to pewnie potrafia owinac sobie mezczyzne, zwlaszcza z innego kraju, zeby zdobyc papiery do innego kraju
To chyba nie tylko Rosjanki tak mają niestety.

A Ty w jakim języku rozmawiasz z mężem? Mówi po polsku?

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
też chcę tak ułożyć, ale często na metce jest np. 62, 68- jaki to odpowiednik do rozmiarów 0-3, 3-6, 6-9 ?
Zazwyczaj to:
56 - Newborn
62 - 0-3 miesięcy
68 - 3-6 miesięcy

Ale to przecież wszystko zależy od wagi i wielkości dziecka

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Panna mimbla, tym wszystkim którzy tak gadają pokaż po prostu środkowy palec. Kochana ja urodziłam córkę w wieku lat 18 też raczej nie planowałam. Teraz ona skończyła 18 i będzie miała siostrzyczkę Z różnymi opiniami się spotykałam i wszystkie mam głęboko w poważaniu To moje życie i moje decyzje
Ładnie napisane
Stary 2015-01-18, 17:17   #2560
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Mam 21 lat, za miesiąc 22 i studiuję dziennie. Zdarzało mi się słyszeć że zmarnowałam sobie życie ciążą, bo za młoda jestem. NO JA P...LE!!!
Po pierwsze, to moje życie i nikt go za mnie nie przeżyje.
Po drugie, jak zechcę pracować to mam większe szanse że szef wybierze mnie spośród "niedzieciatych" bo nie ucieknę mu na macierzyński.
Po trzecie, na Dniu Matki w przedszkolu będę wyglądać jak matka a nie babcia. O.
A jeszcze niektóre komentarze na forach:
"Dziecko, mały potwór co rujnuje życie, sukcesy i figurę"
"Skrobankę było trzeba zrobić ty idiotko!"
"Poród, że rozrywa całe ciało, a później zatapiacie się w zafajdanych pieluchach"

A kto na starość szklankę wody poda ja się pytam???!!!
Wychodzę z założenia, że zajście w ciążę w młodym wieku UTRUDNIA trochę życie, ale NIE NISZCZY./
Wiesz, te komentarze naprawdę trzeba mieć w du... Dziecko jest największym skarbem i szczęściem! Ja urodziłam O., mając niespełna 21 lat, też byłam na studiach dziennych i początkowo wydawało mi się, że będzie bardzo ciężko... Ale Maluch daje baaaardzo dużo siły, jakiejś nadprzyrodzonej wręcz mocy W moim A., mamie, siostrach i teściowej miałam ogromne wsparcie i było naprawdę ok. Na uczelni wzięłam rok dziekanki, a po powrocie na studia byłam jedną z najlepszych studentek Także nie łam się, nie zwracaj uwagi na innych, a jestem pewna, że wspaniale sprawdzisz się w roli mamy

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewxzyny czytam was ale dzis nie pocytuje ani sie specjalnie nie odniose. Mamy naprawde ciezkie chorobsko u Darusia i zastanawiamy sie troche nad ip.
Baaaaaardzo dużo zdrówka dla Darusia Może zadzwoń na IP i podaj objawy choroby, zobacz co Ci powiedzą. Ja tak z reguły robię i zawsze pomagają. Napisz potem koniecznie, jak się miewa D.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o swoich przygodach z kp.
U mnie początki były trudne, bo nie wiedziałam co i jak. Po dwóch dniach przyszła do domu kobieta z poradni laktacyjnej ale super duzo mi nie pomogła, sama musiałam nauczyć sie przystąpić tak, aby nam było dobrze. Dla mnie kp było ogólnie mega wygodne, nie musiałam bawić sie z butelkami itp. Z jedzeniem tez nie miałam problemu, bo jadlam praktycznie wszystko, no i w moim przypadku bez jakichkolwiek ćwiczeń waga wróciła do normy. Karmiłam młodego 20 miesięcy, pod koniec tylko w nocy i nad ranem czasami. Teraz mam nadzieje, ze uda mi sie podobnie a jak nie to bedzie troche przykro ale mm to nie koniec swiata.
Hehhehe, ja 1,5 tygodnia po porodzie, ważyłam mniej niż przed ciążą KP baaardzo ułatwia powrót do figury

Cytat:
Pisałyście o kp, nie nastawiajcie się tak n maxa na nic, bo z tym na prwdę różnie bywa. Najważniejsze,żebyście się nie załamywały i nie obwiniały że jesteście złymi mamami. Wiem, że w szpitalach różnie bywa i położne są róźne ale nie dajcie sobie "w kaszę dmuchać". One mają nieraz bardzo przykre i krzywdzące teksty a czasem laktacja na prawdę nie przychodzi tak szybko. Albo po prostu potrzebujemy pomocy.
I Ewa i Alunia mają wiele racji. Mnie położna na oddziale, po porodzie, mówiła, że dobrze przystawiam, ale jednak czułam, że coś jest nie tak :/ Córa mocno poraniła mi brodawki, ale nie poddawałam się i mimo bólu, karmiłam dalej. W domu niestety dostałam zapalenia jednej z piersi z wysoką gorączką, ale na szczęście antybiotyk i oczywiście okłady z kapusty pomogły Także polecam okłady z potłuczonych liści kapusty, jeśli tylko będziecie miały jakiekolwiek zastoje.To naprawdę bardzo pomaga, kiedy pierś jest tak twarda, że dziecku trudno chwycić prawidłowo brodawkę. Później kp przebiegało u mnie prawidłowo, miałam naprawdę dużo pokarmu. Kiedy O. miała 3,5 miesiąca, musiałam lecieć na 5 dni do Stanów. Wtedy Ola w domu jadła Nan Ha, a ja stale, regularnie, nawet w samolocie, ściągałam mleko. Powrót do kp trwał ok. 2-3 dni, także da się to zrobić O. karmiłam 13 miesięcy, także dla siebie ;-) bo to naprawdę wielka wygoda, oszczędność i naprawdę baaardzo to lubiłam
Teraz też oczywiście chcę karmić naturalnie, ale kto wie, jaki scenariusz napisze życie... Będę się starać, ale w razie porażki, na pewno nie będę mieć do siebie pretensji. Czułość i bliskość tak samo można dziecku zapewnić karmiąc mm Składy mm są teraz na pewno świetne, więc nasze dzieciaczki i my damy radę
Strasznie się rozpisałam- sorry Mam nadzieję, że ktoś przez to przebrnął
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 17:20   #2561
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
ja juz wszystko mam czekam az mama przywiezie lozeczko z materacem bo u nich w ikei taniej niz u nas, i moje ostatnie zamowienia. coraz blizej i zaczynam sie bac
przyloz cos z zamrazalki to pomoze
Ja też już powoli do końca z wyprawką, jedynie zamówienie na gemini dla małego i dla mnie, materac do łóżeczka, stojak na wannę i kosmetyki dla małego, pieluchy i dady czekam na cztery zamówienia w tym wózek mam nadzieję, że to wszystko
uff.... tez się boję, a ten brzuch taki duży.... a jeszcze 8 tygodni u mnie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 17:29   #2562
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Śliczna.

Nie wiem czy sie da. Mi zżółkły po paru wyparzeniach i juz tak zostały.

Ja podzieliłam newborn 50-56,
O-3 m wieksze 56 i 62,
3-6 te na 68 cm
6-9 te na 74 cm
9-12 te na 80 cm.

boje sie
podobnie myślałam

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja po zakupach w galerii i wiecie co? Nie kupiłam nic dla małej. Chyba też się po mału zmieniam w walenia. Tak mi było ciężko łazić po sklepach. Po dwóch godzinach miałam dość. Kupiłam tylko kilka drobiazgów w Rossmannie i małe zakupy w Piotrze i Pawle i do domu. Chyba pozamawiam na allegro resztę

Zazwyczaj to:
56 - Newborn
62 - 0-3 miesięcy
68 - 3-6 miesięcy

Ładnie napisane
dziękuję
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 17:49   #2563
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
piszecie o kp, moje marzenie, ale z moim charakterkiem to znikome szanse, za duży nerwusek, a właśnie takie osoby często tracą pokarm

dziewczynki od gemini, ile płaci się za przesyłkę?

powyżej 299zł jest przesyłka za darmo kurierem, jedynie 5 zł dopłacasz jesli chesz placic za paczkę przy odbiorze a nie przelewem.

W biedronce dzis były Lovela płyny do prania kolor i do białego 1,5l za 14,89 zł. (jesli juz ktos o tym pisał to sorki,ze sie powtarzam ale nie nadrobiłam was jeszcze z dzisiaj )

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:03   #2564
Hottie07
Zakorzenienie

cześć mamusie, ale zleciał mi weekend nawet nie wiem kiedy.

byłam wczoraj na zakupach - kupowałam rzeczy wyprawkowe - już nie wiele mi zostało

nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - dużo szczęścia i miłości

liczę na jakieś fotki

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokażcie jeśli macie karuzele na łóżeczka... Kupujecie w ogóle? Tak patrzę na allegro ale sama nie wiem...
my dostaliśmy tą od szwagra:

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...996144633.html

ale byliśmy na chrzcinach w grudniu i mój kuzyn chciał karuzelę dla małego i kupiliśmy tą:

http://allegro.pl/fisher-price-gwiez...006003063.html

bardzo fajna , a oni mega zadowoleni

nadrobiłam was widziałam posty odnośnie mojego księżniczkowego łożeczka.

ktoś pytał, gdzie kupiłam. kupiłam na allegro tutaj :

http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html

dodaje jeszcze zdjęcie z aukcji i nasze

pisałyście o karmieniu piersią - ja mimo CC liczę, że będę mogła od razu to robić , na niczym mi nie zależy tak jak na KP. Mam nadzieje, że mi się uda, że nie będę miała żadnych problemów , bardzo mi na tym zależy

dziewczyny a ma któraś jakiś zwykły laktator elektryczny nie medela , bo przyznam szczerze chciałabym jakiś tańszy a dobry.
i jeszcze mam pytanie odnośnie niań elektronicznych - jakie macie i polecacie , bo muszę jakąś kupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (95,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-16 17.46.14.jpg (109,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-01-18, 18:08   #2565
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobra kolacje chociaz dostalas? ;p
chlebek masełko i twarożek
Stary 2015-01-18, 18:18   #2566
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dobra kolacja tylko jednym chlebkiem nie idzie sie najesc

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja też już powoli do końca z wyprawką, jedynie zamówienie na gemini dla małego i dla mnie, materac do łóżeczka, stojak na wannę i kosmetyki dla małego, pieluchy i dady czekam na cztery zamówienia w tym wózek mam nadzieję, że to wszystko
uff.... tez się boję, a ten brzuch taki duży.... a jeszcze 8 tygodni u mnie
za zakupy zblizamy sie do konca
U mnie tez 8, nie chce wiedziec jak bede wygladac za 8 tygodni

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:

Zazwyczaj to:
56 - Newborn
62 - 0-3 miesięcy
68 - 3-6 miesięcy

Ładnie napisane
ja sie czuje jak walen Wyjde na chwile z domu, i jestem jakas spuchnieta, zmeczona i nie wiem co jeszcze
Rozmawiamy po francusku, czasami po angielsku, zalezy jak lezy, doslownie.....Z poczatku rozmawialismy tylko po angielsku, i dlatego nam tak zostalo z przyzwyczajenia i sie zapominamy, a po polsku to moj TZ ladnie przeklina , zartuje zartuje, troszke mowi, ale nie za duzo, wazne ze z moja mama swietnie sie dogaduje, bo ona nie zna angielskiego a nasz synek, bedzie od poczatku uczony dwoch jezykow, mam nadzieje ze poradzimy sobie z tym
Stary 2015-01-18, 18:18   #2567
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
dobra kolacja tylko jednym chlebkiem nie idzie sie najesc

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

za zakupy zblizamy sie do konca
U mnie tez 8, nie chce wiedziec jak bede wygladac za 8 tygodni
Ja też Ciekawe którą z nas pogoni szybciej na porodówkę
Stary 2015-01-18, 18:22   #2568
crystal25
Zakorzenienie

Uwielbiam czuc nowe ruchy w moim brzuchu , takie ktorych nie czulam jeszcze ani razu

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Ja też Ciekawe którą z nas pogoni szybciej na porodówkę
szkoda ze innego wyjscia nie ma ja czuje ze urodze przed terminem, ale to sie okaze oczywiscie, bo na to wplywu nie mamy

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie, ale zleciał mi weekend nawet nie wiem kiedy.

byłam wczoraj na zakupach - kupowałam rzeczy wyprawkowe - już nie wiele mi zostało

nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - dużo szczęścia i miłości

liczę na jakieś fotki

my dostaliśmy tą od szwagra:

http://allegro.pl/fisher-price-c0108...996144633.html

ale byliśmy na chrzcinach w grudniu i mój kuzyn chciał karuzelę dla małego i kupiliśmy tą:

http://allegro.pl/fisher-price-gwiez...006003063.html

bardzo fajna , a oni mega zadowoleni

nadrobiłam was widziałam posty odnośnie mojego księżniczkowego łożeczka.

ktoś pytał, gdzie kupiłam. kupiłam na allegro tutaj :

http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html

pisałyście o karmieniu piersią - ja mimo CC liczę, że będę mogła od razu to robić , na niczym mi nie zależy tak jak na KP. Mam nadzieje, że mi się uda, że nie będę miała żadnych problemów , bardzo mi na tym zależy

dziewczyny a ma któraś jakiś zwykły laktator elektryczny nie medela , bo przyznam szczerze chciałabym jakiś tańszy a dobry.
i jeszcze mam pytanie odnośnie niań elektronicznych - jakie macie i polecacie , bo muszę jakąś kupić
za zakupy ja z laktatorem sie wstrzymuje do porodu, najwyzej tz poleci do apteki i kupi z aventu
Stary 2015-01-18, 18:25   #2569
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Kochane,

przepraszam, że dokładnie Was nie pocytuję, ale mam jeszcze 11 stron do nadrobienia za wczoraj i dziś - ładnie śmigacie

dopiero pożegnaliśmy gości, a jutro z rana jadę do alergologa na badania, zobaczymy co z moją astmą.

Nusiekowa trzymaj się dzielnie, te kilka dni szybko minie

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie witaminek, zaczekam z zakupem jeszcze, myślę, że każdej z nas jeszcze lekarz o tym powie.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 18:31   #2570
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane,

przepraszam, że dokładnie Was nie pocytuję, ale mam jeszcze 11 stron do nadrobienia za wczoraj i dziś - ładnie śmigacie

dopiero pożegnaliśmy gości, a jutro z rana jadę do alergologa na badania, zobaczymy co z moją astmą.

Nusiekowa trzymaj się dzielnie, te kilka dni szybko minie

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie witaminek, zaczekam z zakupem jeszcze, myślę, że każdej z nas jeszcze lekarz o tym powie.
to tylko 11 stron
3mam kciuki za jutrzejsza wizyte
Ja wlasnie z witaminkami wole zaczekac, z tym kosmetykiem do pepka tez, lekarz obejrzy maluszka i zapisze co kupic juz teraz na polce stac nie musi ;p
Stary 2015-01-18, 18:37   #2571
kruszynkaa88
Rozeznanie

Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
Stary 2015-01-18, 18:50   #2572
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
Współczuje zgagi
Niestety zgaga nie ma nic wspólnego z owlosieniem u dziecka a szkoda

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:51   #2573
Alunia79
Wtajemniczenie

Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 18:55   #2574
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać.
Mysle ze polozna ma racje. Ja swoje dziecko nr.1 chyba nieco przestymulowywalam bo myslalam ze od poczatku mam je super edukowac i wydaje mi sie ze byl przez to ciut bardziej nerwowy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:00   #2575
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiesz czy ta promocja dotyczy tylko stacjonarnych sklepów? I tych z ich listy? czy jak wyślę im rachunek ze sklepu internetowego, że zamówiłąm ich wózek to też mi będą należały się gratisy? Bo widziałam, że jest torba za 1zł.... a torby w zestawie nie mam
napisz do nich maila i pewnie odpowiedzą ja wysłałam zgłoszenie przez strone z fotami paragonu nie bylo na nim koloru więc napisali mi czy moge wysłać foty wózka. Wysłałam i w ciągu 2 tygodni przyszły rzeczy kurierem za które zapłaciłam 1zł przy odbiorze

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Mam 21 lat, za miesiąc 22 i studiuję dziennie. Zdarzało mi się słyszeć że zmarnowałam sobie życie ciążą, bo za młoda jestem. NO JA P...LE!!!
Po pierwsze, to moje życie i nikt go za mnie nie przeżyje.
Po drugie, jak zechcę pracować to mam większe szanse że szef wybierze mnie spośród "niedzieciatych" bo nie ucieknę mu na macierzyński.
Po trzecie, na Dniu Matki w przedszkolu będę wyglądać jak matka a nie babcia. O.
A jeszcze niektóre komentarze na forach:
"Dziecko, mały potwór co rujnuje życie, sukcesy i figurę"
"Skrobankę było trzeba zrobić ty idiotko!"
"Poród, że rozrywa całe ciało, a później zatapiacie się w zafajdanych pieluchach"

A kto na starość szklankę wody poda ja się pytam???!!!
Wychodzę z założenia, że zajście w ciążę w młodym wieku UTRUDNIA trochę życie, ale NIE NISZCZY.

Uch, musiałam gdzieś się wykrzyczeć
W Twoim wieku urodziłam perwszego syna a kończąc 23 drugiego Niczego nie żałuję
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:10   #2576
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie czuje jak walen Wyjde na chwile z domu, i jestem jakas spuchnieta, zmeczona i nie wiem co jeszcze
Rozmawiamy po francusku, czasami po angielsku, zalezy jak lezy, doslownie.....Z poczatku rozmawialismy tylko po angielsku, i dlatego nam tak zostalo z przyzwyczajenia i sie zapominamy, a po polsku to moj TZ ladnie przeklina , zartuje zartuje, troszke mowi, ale nie za duzo, wazne ze z moja mama swietnie sie dogaduje, bo ona nie zna angielskiego a nasz synek, bedzie od poczatku uczony dwoch jezykow, mam nadzieje ze poradzimy sobie z tym
jak dzis prasowałam maluszkowi ciuszki to tez pomyslałam o Was i się zastanawiałam w jakim języku gadacie
Stary 2015-01-18, 19:15   #2577
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

jeśli tak miałobby być to moja chyba będzie łysa, bo ja zgagę miałam chyba raz, ale nawet nie wiem czy to była zgaga :P

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
jak dzis prasowałam maluszkowi ciuszki to tez pomyslałam o Was i się zastanawiałam w jakim języku gadacie
hehe o tym samym sobie w nocy pomyślałam jak nie mogłam spać ale zapomniałam dziś zapytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 19:18   #2578
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
j
śliczne w jakiej cenie?
przecenione ze 129 na 70 do tego rabat z sms 20% więc wyszło 54zł W końcu jakaś normalna cena

Cytat:
Mamy taką po chłopcach jeszcze Dziś szukając na strychu przewijaka ją znalazłam
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 19:22   #2579
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo mam. I jeszcze najbardziej wkurzające jest, że w sklepach preparaty dla kobiet w ciąży i np najmniejsze ubranka są na najniższych pólkach. A ja jak przykucne to potem już ciężko wrócić do pozycji pionowej

A uczyłaś się wcześniej francuskiego czy dopiero od TŻ? A mały na pewno szybko podłapie dwa języki.

Cytat:

Ja właśnie zamierzam kupić taki zestawik razem z łóżeczkiem, tylko bez baldachimu chyba. Fajnie zobaczyć jak wyglada naparwdę, a nie tylko na zdjęciach z aukcji. Tylko ja chciałam białe łóżeczko. Za dużo tego na allegro i już mętlik w głowie więc chyba się zdecyduje na to co Ty
Stary 2015-01-18, 19:33   #2580
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
kochana trzymaj się, trzymam kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość

Mamy taką po chłopcach jeszcze Dziś szukając na strychu przewijaka ją znalazłam
na pewno od razu jej nie założę, ale później będzie atrakcją

Cytat:

Ja właśnie zamierzam kupić taki zestawik razem z łóżeczkiem, tylko bez baldachimu chyba. Fajnie zobaczyć jak wyglada naparwdę, a nie tylko na zdjęciach z aukcji. Tylko ja chciałam białe łóżeczko. Za dużo tego na allegro i już mętlik w głowie więc chyba się zdecyduje na to co Ty
na prawdę polecam - świetna jakość tego zestawu. na all faktycznie duży wybór też było mi ciężko

Co do baldachimu , ja mam go na razie założonego ale raczej nie będę korzystać z niego z racji małej ilości miejsca w naszym pokoiku nad łóżeczkiem zrobimy półkę taką zamykaną chyba, bo nie mam możliwości wstawienia komody - tak , że baldachim pójdzie ale na zewnątrz na lato

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości