![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Magiusa duzo zdrowka dla Darka
![]() ![]() Pisalyscie o swoich przygodach z kp. U mnie początki były trudne, bo nie wiedziałam co i jak. Po dwóch dniach przyszła do domu kobieta z poradni laktacyjnej ale super duzo mi nie pomogła, sama musiałam nauczyć sie przystąpić tak, aby nam było dobrze. Dla mnie kp było ogólnie mega wygodne, nie musiałam bawić sie z butelkami itp. Z jedzeniem tez nie miałam problemu, bo jadlam praktycznie wszystko, no i w moim przypadku bez jakichkolwiek ćwiczeń waga wróciła do normy. Karmiłam młodego 20 miesięcy, pod koniec tylko w nocy i nad ranem czasami. Teraz mam nadzieje, ze uda mi sie podobnie a jak nie to bedzie troche przykro ale mm to nie koniec swiata ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Nie ma żadnego limitu odwiedzających? Jak byłam z synkiem w szpitalu, to mogły wejść max 2 dodatkowe osoby.
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiliśmy w ikei zakupy w sobotę byłam tak zmęczona że szok!! także nie udało mi się odezwać wybaczcie ![]() ![]() u mnie ok , czujemy się ok po za tym że nogi mi puchną jak chodzę za dużo , choć w sumie kiedys tez tak chodziłam ale widać rożnicę że ciężej jest niż wcześniej ![]() ale dam radę ![]() A tak mała się rusza czasem więcej czasem mniej , a czasem kopie jak oszalała ![]() bo się czasem obawiam czy może coś nie tak jest kurcze ![]() ![]() ale wierzę że jednak wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
a ja sie musze pochwalic ze mama moja zaczela dzis robic literki z materialu z imieniem synka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi tez puchna bardzo, wiec unikam chodzenia, jak gdzies daleko czy duzo..... jak nie musze nigdzie nie ide ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z zakupami racja kupiłam wanienkę z ikei dla małej ![]() ![]() ![]() ![]() ale całe szczęście nie boli ![]() nouvelle wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !! ![]()
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przyloz cos z zamrazalki to pomoze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
![]() Od rana próbuję do was napisać ale co chwilę coś wyskakuje. Piękna kołyska ![]() ![]() Pisałyście o kp, nie nastawiajcie się tak n maxa na nic, bo z tym na prwdę różnie bywa. Najważniejsze,żebyście się nie załamywały i nie obwiniały że jesteście złymi mamami. Wiem, że w szpitalach różnie bywa i położne są róźne ale nie dajcie sobie "w kaszę dmuchać". One mają nieraz bardzo przykre i krzywdzące teksty a czasem laktacja na prawdę nie przychodzi tak szybko. Albo po prostu potrzebujemy pomocy. Niusiekowa, nie łam się kochana. ![]() ![]() Panna mimbla, tym wszystkim którzy tak gadają pokaż po prostu środkowy palec. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- A i dziewczyny dużo zdrówk dla chorych dzieciaczków. |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zwracam uwagę żebym chociaż raz na jakiś czas go poczuła ![]() ![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a nogi kładź do góry i odpoczywaj! co do naszego wieku, ja zaszłam w ciążę jak miałam 27, urodzę to będę miała niecałe 28 i uważam, że wcześniej nie byłam jeszcze na to gotowa, a teraz czas jest idealny. Chociaż gdyby nie moja choroba, która w tym momencie "pozwoliła" mi na starania, to może bym jeszcze nawet trochę poczekała, bo w pracy miałam duże szanse na awans i rozwój. Ale teraz niczego nie żałuję i uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |||
Zakorzenienie
|
Ja po zakupach w galerii i wiecie co? Nie kupiłam nic dla małej. Chyba też się po mału zmieniam w walenia. Tak mi było ciężko łazić po sklepach. Po dwóch godzinach miałam dość. Kupiłam tylko kilka drobiazgów w Rossmannie i małe zakupy w Piotrze i Pawle i do domu. Chyba pozamawiam na allegro resztę
![]() Cytat:
A Ty w jakim języku rozmawiasz z mężem? Mówi po polsku? Cytat:
56 - Newborn 62 - 0-3 miesięcy 68 - 3-6 miesięcy Ale to przecież wszystko zależy od wagi i wielkości dziecka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2560 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz też oczywiście chcę karmić naturalnie, ale kto wie, jaki scenariusz napisze życie... Będę się starać, ale w razie porażki, na pewno nie będę mieć do siebie pretensji. Czułość i bliskość tak samo można dziecku zapewnić karmiąc mm ![]() ![]() Strasznie się rozpisałam- sorry ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() uff.... tez się boję, a ten brzuch taki duży.... a jeszcze 8 tygodni u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powyżej 299zł jest przesyłka za darmo kurierem, jedynie 5 zł dopłacasz jesli chesz placic za paczkę przy odbiorze a nie przelewem. W biedronce dzis były Lovela płyny do prania kolor i do białego 1,5l za 14,89 zł. (jesli juz ktos o tym pisał to sorki,ze sie powtarzam ale nie nadrobiłam was jeszcze z dzisiaj ![]()
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
cześć mamusie, ale zleciał mi weekend nawet nie wiem kiedy.
byłam wczoraj na zakupach - kupowałam rzeczy wyprawkowe - już nie wiele mi zostało ![]() nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - dużo szczęścia i miłości ![]() liczę na jakieś fotki ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-c0108...996144633.html ale byliśmy na chrzcinach w grudniu i mój kuzyn chciał karuzelę dla małego i kupiliśmy tą: http://allegro.pl/fisher-price-gwiez...006003063.html bardzo fajna , a oni mega zadowoleni ![]() nadrobiłam was ![]() ktoś pytał, gdzie kupiłam. kupiłam na allegro tutaj : http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html dodaje jeszcze zdjęcie z aukcji i nasze ![]() pisałyście o karmieniu piersią - ja mimo CC liczę, że będę mogła od razu to robić , na niczym mi nie zależy tak jak na KP. Mam nadzieje, że mi się uda, że nie będę miała żadnych problemów , bardzo mi na tym zależy ![]() dziewczyny a ma któraś jakiś zwykły laktator elektryczny nie medela , bo przyznam szczerze chciałabym jakiś tańszy a dobry. i jeszcze mam pytanie odnośnie niań elektronicznych - jakie macie i polecacie , bo muszę jakąś kupić ![]()
![]() |
#2565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2566 | ||
Zakorzenienie
|
dobra kolacja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() U mnie tez 8, nie chce wiedziec jak bede wygladac za 8 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Rozmawiamy po francusku, czasami po angielsku, zalezy jak lezy, doslownie.....Z poczatku rozmawialismy tylko po angielsku, i dlatego nam tak zostalo z przyzwyczajenia i sie zapominamy, a po polsku to moj TZ ladnie przeklina ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam czuc nowe ruchy w moim brzuchu , takie ktorych nie czulam jeszcze ani razu
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- szkoda ze innego wyjscia nie ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane,
przepraszam, że dokładnie Was nie pocytuję, ale mam jeszcze 11 stron do nadrobienia za wczoraj i dziś - ładnie śmigacie ![]() dopiero pożegnaliśmy gości, a jutro z rana jadę do alergologa na badania, zobaczymy co z moją astmą. Nusiekowa trzymaj się dzielnie, te kilka dni szybko minie ![]() Dziękuję za wypowiedzi odnośnie witaminek, zaczekam z zakupem jeszcze, myślę, że każdej z nas jeszcze lekarz o tym powie.
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() Ja wlasnie z witaminkami wole zaczekac, z tym kosmetykiem do pepka tez, lekarz obejrzy maluszka i zapisze co kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Rozeznanie
|
Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety zgaga nie ma nic wspólnego z owlosieniem u dziecka ![]() ![]()
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2575 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2577 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli tak miałobby być to moja chyba będzie łysa, bo ja zgagę miałam chyba raz, ale nawet nie wiem czy to była zgaga :P Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Rozeznanie
|
przecenione ze 129 na 70 do tego rabat z sms 20% więc wyszło 54zł
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A uczyłaś się wcześniej francuskiego czy dopiero od TŻ? A mały na pewno szybko podłapie dwa języki. Ja właśnie zamierzam kupić taki zestawik razem z łóżeczkiem, tylko bez baldachimu chyba. Fajnie zobaczyć jak wyglada naparwdę, a nie tylko na zdjęciach z aukcji. Tylko ja chciałam białe łóżeczko. Za dużo tego na allegro i już mętlik w głowie ![]() ![]()
![]() |
#2580 | ||
Zakorzenienie
|
kochana trzymaj się, trzymam kciuki za dobre wyniki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do baldachimu , ja mam go na razie założonego ale raczej nie będę korzystać z niego z racji małej ilości miejsca w naszym pokoiku nad łóżeczkiem zrobimy półkę taką zamykaną chyba, bo nie mam możliwości wstawienia komody - tak , że baldachim pójdzie ale na zewnątrz na lato ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.