Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-18, 20:49   #2611
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
koooniecznie ! i w ramach rekompensaty, będziesz musiała ze trzy razy więcej pisać, żeby to jakoś nadrobić jak tam przeprowadzka? macie już klucze?
klucze już są ale czekamy na auto by przewieżć nasze graty , a tż teraz zbytnio nie ma czasu także stoimy;p
boże kolejna lutówka rozpakowana a termin miała na 05.02 a urodzila 17.01

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:49   #2612
mama_kasia88
Raczkowanie

oj crystal pizza nieee... jeszcze jakbyś ptasie mleczko miała, albo rurki z biedronki .... wiecie ze przez Was nie zasnę? chyba trza się włamać do jakiejś biedronki

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:50   #2613
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Jeeeeny.... ależ Wy jesteście... ja tu wcinam pajde z smalcem+ogóras, a Wy o ptasim mleczku i rurka biedronkowych....i az jezyk do tyłka mi wpada.... a u mnie już wszystko pozamykane ;(
zapraszam do siebie, u mnie szafka "zachciankowa" całodobowa co rusz jak ktoś przychodzi ze słodkościami dla mnie (bo że nie pije to taka rekompensata ) to się tam składuje, a do tego TŻ zawsze coś dokupi, albo jaa chociaż jakoś pustawo tam się ostatnio zrobiło, już tylko wszystko z czekoladek, żadnych wafelków flipsów bezsmakowych ani mamby ani żelek
Stary 2015-01-18, 20:50   #2614
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
moja wanienka tadam
cieszę się bardzo
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
super jest
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:51   #2615
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
moja wanienka tadam
cieszę się bardzo
Fajna i tania szkoda, ze mam tak daleko do ikei. Ja dzisiaj oglądałam wanienki w mothercare ale szału nie było.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:51   #2616
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Crystal ja tez zjadłam 3 kawałki

Ja na szczescie nie musiałam przy młodym chodzić na palcach. Mogłam nawet odkurzac w pokojach obok i nie budził sie
jeszcze dwa mam w lodowce mozna podgrzac jak zglodnieje hihi ja mam nadzieje ze synek nauczy sie spac np. jak bede sprzatac, albo pralka bedzie chodzic, czy odkurzacz
Stary 2015-01-18, 20:52   #2617
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
super jest
aż się chce w niej samemu się kąpać hehhe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 20:53   #2618
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
oj crystal pizza nieee... jeszcze jakbyś ptasie mleczko miała, albo rurki z biedronki .... wiecie ze przez Was nie zasnę? chyba trza się włamać do jakiejś biedronki
to nie uratuje cie, jutro robie zamowienie na slodycze dopiero zostalo kakao i tosty z dzemem bo to zawsze musze miec
Stary 2015-01-18, 20:54   #2619
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A ja dzis wyprasowalam ubranka synka, znaczy sie zaczelam prasowac, a dokladnie 5 sztuk i na tym skonczylam, zeby to bylo takie fajne to prasowanie do marca zdaze
jak 5 dziennie to może zdążysz do terminu
ja jutro zaczynam, jak wypakuje wszystko pewnie się okaże, że mam jakieś 50 body na każdy rozmiar mama się zaoferowała, że jak nie dam rady z prasowanie to przyjedzie i pomoże, taka kochana

Cytat:
a ja się witam razem z dwoma rozstępami, TŻ mnie oszukiwał że nic nie ma pod brzuchem, a mama powiedziała że są mam nadzieje że sobie później zniknąm tzn staną się blade i praktycznie niewidoczne

co do przestymulowania, to moje chyba szans na to mieć nie będzie, w łóżeczku chyba wszystko na biało na początku będzie hm... tak sterylnie, chociaż szyje się prześcieradełko na gumeczce i poszewka na klinek w morelkowym kolorku, takie zadanie dałam dla teściowej, a ona wniebowzięta i takim oto sposobem oszczędzamy na kolejnej rzeczy, bo na nasze łóżko to prześcieradło za małe było a szkoda wyrzucać więc poszło do przeróbki
co do strachu TŻa to mój aż sam zabrał się za szukanie wózka, jak mu obwieściłam żeby się nie zdziwił jak za 3 tygodnie zostanie już tatusiem (po tych wiadomościach o rozpakowanych lutówkach) ale i tak wyjdzie na to że pewnie w następnym miesiącu, bo teraz marne grosze zostały a do 10tego daleko strasznie przeżywam to że mamy za mało, że mnie pracodawca zrobił w bambuko i nie wnoszę teraz nic do domowego budżetu a to chyba kara za to, że zawsze sama za wszystko płacić chciałam ZA SWOJE, a teraz mam po tyłku, bo często o to się właśnie z TZem psstrykaliśmy, że jak tam moge nie pozwalać za siebie płacić, tak kochałam finansową niezależność a teraz taka "utrzymanka"

rurki? te takie nadziewane?? mooooje ulubione, a ja mam tylko nędzne ptasie mleczko fuujś, przez które pewnie mi się te dwa roztępy zrobily
mi TŻ też mówi, że nic tam nie ma pod spodem, ale ja jeszcze w miarę wszystko widzę w lustrze, więc mam nadzieje, że naprawdę tak jest ale może lepiej też poproszę mamę żeby spojrzała

u Ciebie wszystko na biało, a u mnie na szaro TŻ mi wczoraj powiedział, że jakbym mogła to bym całe mieszkanie na szaro pomalowała no ale co mam zrobić jak mi się tak podoba

a rurki nadziewane z kremem waniliowe zapraszam do mnie, jeszcze trochę jest a rozstępy to na pewno nie od słodkiego, bo ja bym wtedy miała od stóp do uszu chyba

Cytat:
powodzenia i pochwal się co dobrego na wizycie i jak maluszek rośnie
a i witam się w gronie golasków, ja dzisiaj podjęłam wyzwanie aktimela i złapałam za żyletkę i teraz łyyso, ale troszkę niedokładnie, już ni jak nie moge zobaczyć swojej dziuni, jakie to będzie zdziiwienie jak po porodzie się zobaczymy
ja swoją jeszcze trochę widzę, ale część już też na pamięć jadę i jeszcze mi to wychodzi w miarę
ostatnio lekarka się mnie pytała czy sama jeszcze paznokcie od stóp maluję jak zobaczyła

Cytat:

jak wy to instalujecie? a na takie z lekka podstarzałe telefony to się daa?
lekko podstarzały czyli jaki? jaki masz system w nim ?

Cytat:
Rok do przodu? Wow, co go tak naszło?

Moj Tz miał zrobic nam kolacje ale poszedł na łatwiznę i zamówił pizzę
pizza też dobra korzystaj póki możesz
Stary 2015-01-18, 20:54   #2620
mama_kasia88
Raczkowanie

ojustyna Jakby tam teraz wparowała coś czuję ze szafeczka puściutka by została
heh uwaga, uwaga tż stwierdził, że jak o 23 nadal będę "cierpieć" to pojedzie do tesco całodobowego :P

Stary 2015-01-18, 20:54   #2621
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam do siebie, u mnie szafka "zachciankowa" całodobowa co rusz jak ktoś przychodzi ze słodkościami dla mnie (bo że nie pije to taka rekompensata ) to się tam składuje, a do tego TŻ zawsze coś dokupi, albo jaa chociaż jakoś pustawo tam się ostatnio zrobiło, już tylko wszystko z czekoladek, żadnych wafelków flipsów bezsmakowych ani mamby ani żelek

mama kasia 88
idziemy do szafki calodobowki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 20:55   #2622
mama_kasia88
Raczkowanie

aaaaaaaaaaa Crystal a co Ty chcesz w tej szafce całodobowej robić ? Lamować :P? Takie ikonki wstawiasz

Stary 2015-01-18, 20:55   #2623
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
heh uwaga, uwaga tż stwierdził, że jak o 23 nadal będę "cierpieć" to pojedzie do tesco całodobowego :P
To wiadomo ze bedziesz cierpiec jeszcze bardziej kochany TZ
Stary 2015-01-18, 20:56   #2624
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Z tymi karuzelkami to też słyszałam żeby na początku odpuścić
Osobiscie uważam ze na początku fajną sprawą są takie materiałowe książeczki czarno białe (można rozłożyć wzdłuż łóżeczka) lub np obrazki własnie czarno białe nad łóżeczkiem. My przy Baratsie mieliśmy wydrukowane chyba autko (czarne na białym tle) słonia w ten sam deseń i coś jeszcze.... nie pamietam :P ale wiem ze "figurka" była biała a tło czarne. I naprawdę mi się to podobało poza tym maluszek na początku widzi właśnie kontrasty, więc to chyba było najodpowiedniejsze chociaż nasz małooo spał w łóżeczku... hm.. moze własnie przestymulowanie było powodem? Albo po prostu lubił mieć cycusie blisko

A co do karuzelek i mat, my mieliśmy z serio rain forest (fisher priace) i z czystym sumieniem moge polecić

aaaa jeszcze któraś z dziewczyn pytała o laktator... Przeszłam przez ręczny tomi tippe, aventu i skończyliśmy na medeli mini electic. Medela jest nieporównywalna z innymi... Przynajmniej w moim odczuciu
I ogromnym plusem jest to ze można kupić używany i dokupić NOWE części, bo są wymienne, czyli membranki i itp. Czyli te częsci które dotykają mleczka, i się zużywają. Ponadto można "lejki" dokupić odpowiednie do rozmiaru biustu, więc kolejny plus
proponuje ubierać się we wzorzyste ubrania czarno białe, zobaczysz jak się będą "hipnotyzować" ja w ramke nad łóżeczko podrukować chciałam czarne obrazki na białym tle, bo narazie zdjęć dzidzi tam nie ma

a co do mat, leżaczków, karuzelek itp to są na liście chrzcinowej, a niech przynoszą
Stary 2015-01-18, 21:00   #2625
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
klucze już są ale czekamy na auto by przewieżć nasze graty , a tż teraz zbytnio nie ma czasu także stoimy;p
w koncu to teraz gonic TZ i sie przenosic szybko na swoje

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
jak 5 dziennie to może zdążysz do terminu
ja jutro zaczynam, jak wypakuje wszystko pewnie się okaże, że mam jakieś 50 body na każdy rozmiar mama się zaoferowała, że jak nie dam rady z prasowanie to przyjedzie i pomoże, taka kochana

mi TŻ też mówi, że nic tam nie ma pod spodem, ale ja jeszcze w miarę wszystko widzę w lustrze, więc mam nadzieje, że naprawdę tak jest ale może lepiej też poproszę mamę żeby spojrzała

u Ciebie wszystko na biało, a u mnie na szaro TŻ mi wczoraj powiedział, że jakbym mogła to bym całe mieszkanie na szaro pomalowała no ale co mam zrobić jak mi się tak podoba

a rurki nadziewane z kremem waniliowe zapraszam do mnie, jeszcze trochę jest a rozstępy to na pewno nie od słodkiego, bo ja bym wtedy miała od stóp do uszu chyba

ja swoją jeszcze trochę widzę, ale część już też na pamięć jadę i jeszcze mi to wychodzi w miarę
ostatnio lekarka się mnie pytała czy sama jeszcze paznokcie od stóp maluję jak zobaczyła

pizza też dobra korzystaj póki możesz
Obym zdazyla malo tego nie mam
Mi nikt nie chce pomoc prasowac pozycz mame
ja juz nie widze nic jak sie gole

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
aaaaaaaaaaa Crystal a co Ty chcesz w tej szafce całodobowej robić ? Lamować :P? Takie ikonki wstawiasz
jesc czekoladki i skakac z radosci
Stary 2015-01-18, 21:00   #2626
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
oo jaki kochany TŻ wysyłaj, niech też poczuje co to ciąża ja tam zaraz chyba kakao do popicia sobie zrobię a jak szaleć to szaleć, i tak już w szwach pęka haha a brzuch się rozchdzi, nic już bardziej nie zaszkodzi
Stary 2015-01-18, 21:01   #2627
mama_kasia88
Raczkowanie

tż się zbuntował... ze jak on am wieczór wolny i nawet proponuje ze mi po jakieś rurki pojedzie to ja nic... i dalej na forum siedzie;P Także idę kulturalnie jakiś filmik obejrzec... ale rozumiecie... rurki są teraz na pierwszym miejscu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

crystal skakać? To chyba Ty:P u mnie co najwyżej juz tylko turlanie wchodzi w gre

Do jutra mamuśki

Stary 2015-01-18, 21:03   #2628
smv
Zakorzenienie

Ja właśnie żelki zjadam z Lidia mniammm.
W takim razie ja karuzeli nie kupuje jeśli niepotrzebna. My z TŻ mówimy ze chcemy normalnie funkcjonować a nie chodzić na paluszkach przy małym.. Się okaże czy będzie wrazliwiec.
Obawiam się ze moje dziecko to w ogóle neruwsem będzie po mnie - czy to normalne żeby codziennie ryczec o byle co? Już TŻ powiedział dzisiaj mi E hormony mi buzuja a ja mu na to ze jemu chyba mózg wali ;/ bezsensu ;/
Stary 2015-01-18, 21:03   #2629
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
j

jaki system w tel? taki że wysyła smsy i dzwoni a z większych bajerów to ma wifi i odtwarza gry java

ooo nic nie wspominaj o paznokciach u stóp, bo moje to są już pomalowane "do połowy" hahaha ale jeszcze stopy w buty się mieszczą, więc ani zmywać ani obcinać nie zamierzam

a do szarego to nie mogłam swojego ukochanego ni jak przekonać, w pracy mają wszędzie szare ściany i powiedział że wszystki kolory, ale szary fuuj dobrze że ubranek się nie czepia

dziewczyny całkiem mi na mózg padło w tej ciąży TŻ w pracy na noc a ja wariuje, macham nożkami słuchając polo TV i oglądając te superanckie teledyski i co? najgorsze że taki spaczony gust muzyczny udzielił się mojej córce, bo też tupie w brzuszku nóżkami, parodia jakaś

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-18 o 21:06
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 21:05   #2630
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tż się zbuntował... ze jak on am wieczór wolny i nawet proponuje ze mi po jakieś rurki pojedzie to ja nic... i dalej na forum siedzie;P Także idę kulturalnie jakiś filmik obejrzec... ale rozumiecie... rurki są teraz na pierwszym miejscu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

crystal skakać? To chyba Ty:P u mnie co najwyżej juz tylko turlanie wchodzi w gre

Do jutra mamuśki
rozumiemy rurki wazniejsze od nas po rurkach bedzie turlanie ja to dzis, ani skakac nie bede ani sie turlac, musze sie za prasowanie wziasc chociaz te kilka sztuk noooo.... ;p
Stary 2015-01-18, 21:06   #2631
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tymi karuzelkami to też słyszałam żeby na początku odpuścić
Osobiscie uważam ze na początku fajną sprawą są takie materiałowe książeczki czarno białe (można rozłożyć wzdłuż łóżeczka) lub np obrazki własnie czarno białe nad łóżeczkiem. My przy Baratsie mieliśmy wydrukowane chyba autko (czarne na białym tle) słonia w ten sam deseń i coś jeszcze.... nie pamietam :P ale wiem ze "figurka" była biała a tło czarne. I naprawdę mi się to podobało poza tym maluszek na początku widzi właśnie kontrasty, więc to chyba było najodpowiedniejsze chociaż nasz małooo spał w łóżeczku... hm.. moze własnie przestymulowanie było powodem? Albo po prostu lubił mieć cycusie blisko
no właśnie na początku podobno łatwo dziecko przestymulować, więc najlepsze są jakieś czarno-białe obrazki, a nie kolorowe karuzele muszę pomyśleć nad takimi obrazkami

Cytat:
moja wanienka tadam
cieszę się bardzo
super, podobno w użyciu też jest świetna, a jaka tania
u nas rodzice TŻta się zgłosili do kupna wanienki, ale niech się spieszą, bo zaraz sama kupię

Cytat:
Crystal ja tez zjadłam 3 kawałki

Ja na szczescie nie musiałam przy młodym chodzić na palcach. Mogłam nawet odkurzac w pokojach obok i nie budził sie
ja w dzień też nie zamierzam chodzić na palcach, niech się przyzwyczaja i śpi przy odgłosach. Noc to co innego

Cytat:
ale kochany to pocierp jeszcze trochę
Stary 2015-01-18, 21:08   #2632
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja właśnie żelki zjadam z Lidia mniammm.
W takim razie ja karuzeli nie kupuje jeśli niepotrzebna. My z TŻ mówimy ze chcemy normalnie funkcjonować a nie chodzić na paluszkach przy małym.. Się okaże czy będzie wrazliwiec.
Obawiam się ze moje dziecko to w ogóle neruwsem będzie po mnie - czy to normalne żeby codziennie ryczec o byle co? Już TŻ powiedział dzisiaj mi E hormony mi buzuja a ja mu na to ze jemu chyba mózg wali ;/ bezsensu ;/
nie placz kochana, zjedz jeszcze zelka ;p Nawet jesli to hormony to po porodzie przejda, o ile nie bedziesz plakac bo ci synek placze
Stary 2015-01-18, 21:10   #2633
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki system w tel? taki że wysyła smsy i dzwoni a z większych bajerów to ma wifi i odtwarza gry java

ooo nic nie wspominaj o paznokciach u stóp, bo moje to są już pomalowane "do połowy" hahaha ale jeszcze stopy w buty się mieszczą, więc ani zmywać ani obcinać nie zamierzam

a do szarego to nie mogłam swojego ukochanego ni jak przekonać, w pracy mają wszędzie szare ściany i powiedział że wszystki kolory, ale szary fuuj dobrze że ubranek się nie czepia

dziewczyny całkiem mi na mózg padło w tej ciąży TŻ w pracy na noc a ja wariuje, macham nożkami słuchając polo TV i oglądając te superanckie teledyski i co? najgorsze że taki spaczony gust muzyczny udzielił się mojej córce, bo też tupie w brzuszku nóżkami, parodia jakaś
no to nie wiem czy dasz radę ściągnąć aplikację na ten telefon do porodu musisz się zaopatrzyć w lepszy, żeby relację na bieżąco zdawać ze szpitala

co do paznokci to ja jeszcze w sumie spokojnie daję radę, ale ostatnio już z lewą nogą szło trochę gorzej ale niedługo chyba z pięknego czerwonego koloru będę musiała zrezygnować, bo mnie jeszcze z porodówki wyrzucą
Stary 2015-01-18, 21:10   #2634
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

Do jutra mamuśki
hahahaha TŻ cwany i pewnie rurka za rurkę, czyli co? nasza mamuśka będzie dzisiaj lamować
miłego wieczoru
Stary 2015-01-18, 21:12   #2635
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
No i super, gratulacje dla niej
Przecież to normalna kolej rzeczy, że w okolicach tp jest poród bez paniki dziewczyny!

Synek

Stary 2015-01-18, 21:14   #2636
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież to normalna kolej rzeczy, że w okolicach tp jest poród bez paniki dziewczyny!
2 tygodnie przed terminem to ja też mogę rodzić
Stary 2015-01-18, 21:17   #2637
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

ja w dzień też nie zamierzam chodzić na palcach, niech się przyzwyczaja i śpi przy odgłosach. Noc to co innego
też tak powiedziałam, ale później sobie uświadomiłam że jak dzidzia płakać i płakać będzie i zaśnie po 3 h to wtedy na rzęsach będę chodzić albo i w powietrzu żeby chociaż nie obudzić

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
naturalna kolej rzeczy? ja dopiero co w ciąże zaszłam, a tu już zaraz poród????? jakoś za szybko ten czas leci, zdecydowanie
Stary 2015-01-18, 21:18   #2638
marcia45
Zadomowienie

aaakarolina u nas też mieszkanie szaro-białe. TZ też troche mruczy ale daje mi wybierać Tylko kot beżowy wyszedł:P

A ja jem truskawki z biedry. Pycha

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 21:31   #2639
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
naturalna kolej rzeczy? ja dopiero co w ciąże zaszłam, a tu już zaraz poród????? jakoś za szybko ten czas leci, zdecydowanie
Hehe, takie życie
Ale prawdą jest, że czas za szybko leci. Patrzę na synka i nie wierze, że on juz taki duży i kumaty jest

Synek

Stary 2015-01-18, 21:33   #2640
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak powiedziałam, ale później sobie uświadomiłam że jak dzidzia płakać i płakać będzie i zaśnie po 3 h to wtedy na rzęsach będę chodzić albo i w powietrzu żeby chociaż nie obudzić
albo będziesz po prostu spała obok, bo będziesz taka zmęczona

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
aaakarolina u nas też mieszkanie szaro-białe. TZ też troche mruczy ale daje mi wybierać Tylko kot beżowy wyszedł:P

A ja jem truskawki z biedry. Pycha
u mnie też głównie biało-szaro, ale w salonie troche turkusu, u małej w pokoju będzie mięta, więc nie jest źle
no i w salonie kanapa czerwona ale we wtorek przyjeżdza nowa...szara

truskawki?? ale jak??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości