|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
nie potrzebnie się śpieszyłam NIC to nie dało. więcej kp i waga skoczyła. Cytat:
Michał OK. od czwartku może iść do żłoba (choć lepiej by poczekał do poniedziałku). Mam lepsze przepływy niż tydzień temu, ale Olka nie urosła Heparyna, sterydy, obserwacja. Od jutra szpital.no i najgorsze co mogłam usłyszeć: "być może będzie trzeba wcześniej rozwiązać ciążę"
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, że przepływy lepsze ![]() Kurcze, może jednak nie trzeba będzie ![]() Super, że Michał lepiej ![]() Ehh Zeberko przytulam też mnie czekają takie dylematy ale mam zamiar jeszcze po macierzyńskim z urlopem pokombinować, żeby do pracy wrócić dopiero ok sierpnia...---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Kochana kiedy będziesz mieć wyniki? ![]() Trzymam za Ciebie i za Mamę ogromnie mocno kciuki
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale dobrze, że choć kasa jest. myślałam że wyzysk.
Cytat:
przytulam mocno. Cytat:
u nas kolejny dzień marudy. czekam na tego zęba jak na zbawienie, a nic nie widać
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no doktor wie, że to może być błąd pomiaru i dlatego dobrze, że jutro mierzenie na innym sprzęcie. tak czy owak tydzień temu mu wyszło 1353 g a dziś 1313.... no gacie mam pełne aaaaa! a szpital... nie wiem. gadał o dłuższym pobycie :/ mam nadzieję, że standardowo - sterydowo 3 dni... marzenia.. jeszcze mi chłop odebrał wyniki i mam pierwszego w życiu grzyba. FUUUUUUUCK. jak nie urok to....
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała internet w szpitalu, czy tylko smsy? będzie dobrze
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam wczoraj na zakupach. Troche się odchamiłam. Pokupiłam sobie trochę ciuszków, biżuterii, torebkę, potrfel i perfumy. Kupiłam sobie sukienke na zabawę, bo idziemy z koleżanką i jej mężem na ostatki. Muszę w wolnej chwili przymierzyć i załozyć dodatki które kupiłam, zrobic zdjęcie i wam pokazac żebyście doradziły jakie buty i torebke i fryzurę. Ale to w olnej chwili. A dzis idę na paznokcie bo już mam odrośnięte na kilometr.
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ząbek szybko wyszedł ![]() Cytat:
ale będziesz pod dobrą opieką Cytat:
Czekamy na foty ![]() Cytat:
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba tak, jak się zwija roladę, tylko że odwrotnie, znaczy w poprzek. Nie wiem jak to opisać. O wiem, to taka rolada tylko krótka a gruba ![]() O! - http://tortola.blox.pl/2012/09/Tort-...iezniczki.html Pani a wcześniej to znaczy kiedy chcieliby rozwiązać?
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2015-01-19 o 15:59 |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Grunt, że będziesz pod obserwacją, to najważniejsze. Ale domyślam się, jak działa perspektywa szpitala mając małe dziecko. Lekarz coś mówił, jakie mogą być przyczyny, że się to powtarza?Z Michałkiem super
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-01-20 o 00:43 |
|
|
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
Hejka mam pytanie jutro zaczynaja mi sie dni plodne chciala bym skorzystac z testow owulacyjnych ale nigdy ich nie uzywalam i jestem zieloniutka w tym temacie
co ile dni robic co 2?? I czy test wskazuje dzien owulacji czy jest ,, pozytywny,, dzien przed i dzien po owulacji bo wiem ze najlepiej 3 dni przed owulacja sie kochac i dwa dni... Wiec mozecie mi wyjasnic co i jak z tymi testami? Normalnie bym nie kupowala ale slyszalam ze owulacja sie moze przesunac po poronieniu
|
|
|
|
#3794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz, ze jakoś się sam uspokoił czasem tylko mnie łapie ![]() niech ząbek szybko się przebije ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49825920]Ja czekam na @... Pojęcia nie mam kiedy łaskawie raczy przyjść, dzisiaj 31 dc...[/QUOTE] jakaś szansa na II??? Cytat:
![]() myślisz, że ten jeden wyższy wynik w ciągu dnia, to powód do niepokoju?? Cytat:
![]() kochana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! musi być! Cytat:
|
|
#3795 |
|
Konto usunięte
|
Wika ja badałam, płaciłam w Diagnostyce 99 zł.
Berbie broń Boże dzidzię teraz... Najpierw wszystkie badania, później starania. Ale jak nie przyjdzie do czwartku to zrobię test... Paniczka kciuki ogromne za Oleńkę, grunt, że jesteście pod opieką Radosna testy owu najlepiej codziennie wieczorem, o tej samej porze, 2 godziny przed testem nic nie pić. Pozytywny jest wtedy, kiedy kreska testowa jest taka sama albo ciemniejsza od kontrolnej. U mnie w cyklu, w którym ich używałam, przez 4 dni był "pozytywny", kochaliśmy się we wszystkie 4 i pojawiła się ciąża ![]() Melduję się po pracy, dzwoniłam dzisiaj do szpitala, kostek parafinowych dalej nie ma Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory czekamy na zdjęcie.
Cytat:
siedzę i robię zamówienie w gemini, polecacie coś z kategorii jedzenie? kaszki itp.?
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49833967]Wika ja badałam, płaciłam w Diagnostyce 99 zł.
Berbie broń Boże dzidzię teraz... Najpierw wszystkie badania, później starania. Ale jak nie przyjdzie do czwartku to zrobię test... Paniczka kciuki ogromne za Oleńkę, grunt, że jesteście pod opieką Radosna testy owu najlepiej codziennie wieczorem, o tej samej porze, 2 godziny przed testem nic nie pić. Pozytywny jest wtedy, kiedy kreska testowa jest taka sama albo ciemniejsza od kontrolnej. U mnie w cyklu, w którym ich używałam, przez 4 dni był "pozytywny", kochaliśmy się we wszystkie 4 i pojawiła się ciąża ![]() Melduję się po pracy, dzwoniłam dzisiaj do szpitala, kostek parafinowych dalej nie ma Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Oki jutro zakupie 2 opakowania bo w rossmanie w paczce jest 5sztuk wiec 10testow bedzie wsam raz, chyba ze jakies inne polecacie? i bedziemy dzialac mamy teraz remont i urwanie glowy malo czasu na pisanie ale mam nadzieje za dwa trzy tgodnie bede mogla sie chwalic ciaza i wam napisac pozdrawiam
|
|
|
|
#3799 |
|
Konto usunięte
|
Radosna ja kupowałam na allegro
za jakieś 30 zł 40 szt. ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49837153]Radosna ja kupowałam na allegro
za jakieś 30 zł 40 szt. ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O to wogle mozna zaszalec z nimi i dluzej sprawdzac kiedy pojawi sie owulacja albo caly cykl przesledzic jak w tym miesicu nie zajde to poszukam na allegro tescikow
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Pani
![]() Rena, myślałam ze wiecej niz jeden wynik był zły. Pomierz sobie jeden dzien, ale jedząc normalnie. To nie jest tak, ze masz dobre cukry bo sie pilnujesz? |
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka wielkie kciuki!!! Na pewno wszystko będzie ok!!
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika Ile przytyłaś teraz? Może zwiększ liczbę posiłków? Może to by pozwoliło Oli podskoczyć z wagą? Kciuki za Was Barbie S. uwielbiał zupki Gerbera, zwłaszcza rybe i królika. A ja odradzam kaszkę Holle bananowa, dziwny zapach, nie chciał wogóle jeść A i fajna jest manna Nestle Zdrowy brzuszek bez cukru. Słyszałaś, że odchodzi się od karmienia dzieci papkami, które karmi się cycem? Podobno niechętnie potem jedzą papki i mają częściej wady wymowy. Przeczytałam to na blogu Hafiji. Iza Dobrze, że chociaż płacą, za jakiś czas się odkujecie i będziesz mogła zamienić może na inną pracę. A dostajecie dzień wolny za sb? Dziewczyny Mam dylemat. Franko ma 5 ms, je tak często jak noworodek, czasem ssie dla przyjemności, a nie z głodu. Potrafi czasem ssać 2-3 razy w ciągu godziny, jego przerwy to max 1.5 godziny. Sprawdziłam i jego waga jest w 75 centylu (awans z 3 centyla |
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49833329]Lekarz coś mówił, jakie mogą być przyczyny, że się to powtarza?[/QUOTE] myślałam sobie dziś o Tobie... obym dotrwała jak Wy ![]() Cytat:
na tym samym etapie T. właśnie wskakiwał na 50 centyl (z poniżej 3). zwaliłam to na upały... w ogóle to mieliśmy huśtawkę ilościowo-cycową. Raz "normalnie" (ok. 8 razy na dobę), raz talibowo ("dawaj cycka lub giń od decybeli")... i tak przez 17 miechów
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coraz częściej się zastanawiam, czy dobrze robię.... dla Franka za wagę. smoczka ciągle nie chce? dziś Krzyś też zwymiotował z przejedzenia, ale to dlatego, że tylko ssanie go trochę w nocy uspokajało, więc ssał i ssał aż zwrócił... u nas od kilku dni ciągle terror cyckowy, czasami tak bym chciała, żeby wziął np. smoka, bo jak tylko zabieram sutek to jest awantura, a ja czasami mam dość leżenia gdy widzę, że on go po prostu trzyma a nie je. ale wtedy sobie staram się tłumaczyć, że jemu to pomaga, szczęśliwszy jest, że powinnam się cieszyć, że choć to mu ulży w bólu i leżę dalej..
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Pani mam nadzieję że jednak Olka przybrała i nie zostaniesz długo w szpitalu. Dobrze że M. jest zdrowy
Urodziny robiliśmy tylko na 12 osób Barbie z tym tortem to dokładnie tak jak Waderka napisała
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Panika Pocieszyłaś mnie
Mam marzenie pójść do swojego fryzjera, ale wątpie, żeby chłopaki wytrzymały razem 1.5 h razem---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Barbie Dalej bez smoczka, u nas podobnie Monika Mam fajne przepisy; https://www.youtube.com/watch?v=X9o81Ia4WMU |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego? jak Krzyś przybiera?
i wszystko zjedli?! ![]() ![]()
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko sie pochwalić, że od końca lutego wracamy doi gry
mamy zielone światło pozdrowionka dla wszystkich
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Pani no nie zjedli. Ale były poprawiny na drugi dzień
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

nie potrzebnie się śpieszyłam 

też mnie czekają takie dylematy

.Za opakowanie w superpfarm dałam 8,49zł .
dla Franka za wagę. smoczka ciągle nie chce? dziś Krzyś też zwymiotował z przejedzenia, ale to dlatego, że tylko ssanie go trochę w nocy uspokajało, więc ssał i ssał aż zwrócił...