|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Monia trochę tego było
najpierw kawa i tort z musem jabłkowym żeby Olek mógł jeść (nie mogę przebolec że zdjęcia nie mam bo super mi wyszedł:/), babka trojkolorowa, ciasto z galaretka i milka. Potem przekąski m.in. koreczki różne, parówki w cieście, galaciki. A na kolacje schab duszony ze śliwka, udka kurczaka, klopsiki, golonki, sałatka gyros, z kurczakiem wędzonym i ziemniaczana. Do tego bagietki na ciepło i domowy chlebek. I jeszcze w piątek wieczorem robiłam dekoracje. Jak zgram zdjęcia to wrzucę bo to akurat mam
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Maga- pysznie to wszystko brzmi
![]() rena- ostatnio pytałaś, tak, Kasia zjadła budyń a właściwie "budyj"
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie impreza się udała chociaż oczywiście t. musiała parę słów od siebie dodać. Mama mi pomogła i parę potraw przyrzadzila. Olek zadowolony bo dostał rowerek biegowy
|
#3755 |
|
Konto usunięte
|
Maga
za imprezę i super wypaśne menu Zeberko, wg mnie 4 miesiące to zdecydowanie za wcześnie na rozszerzanie diety, poczekaj jeszcze te 2 Podałabym mm.A jak z tą godzinną przerwą na karmienie? Nie możesz jej wykorzystać np. 2 razy po pół na odciągnięcie mleka? |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko a nie możesz teraz zmienić deklaracji?
madzia super, że przyjecie się udało. podaj przepis na tort. czekamy na zdjęcia. u nas jak widać fatalna noc. pobudka co 30 min. od godziny ciągał non stop cyca, aż zwymiotował. w akcie desperacji próbuję uspać bujaniem wika remontujesz korytarz? waderka ja Ania? podajesz mm? filusiek jak odchudzanie? pani jak Michaś? renia a jak kaszel? kucyk wyszedł 2 ząbek? jak skóra Maksa?
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zeberko podziwiam za tak szybki powròt do pracy... Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie szkoda że taka kiepska nocka u was. Chociaż u nas nic lepiej. Olek się budził z płaczem co chwilę
tort to był po prostu biszkopt przełożony musem jabłkowym wymieszanym z galaretką. Tylko że biszkopt prostokątny przekroilam najpierw na pół wzdłuż blaszki a później na cieńsze plastry. Smarowalam musem i zwijalam w ślimaka. Fajnie to wyglądało jak tort był krojony. Na wierzchu był opłatek z pociągiem a boki oblozylam długimi biszkoptami i przewiazalam czerwoną wstążką
|
#3759 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Iza współczuję 6 dniowego tygodnia pracy, ile masz w takim razie godzin? Maga super, że urodziny udane Berbie Zeberko podziwiam taki wczesny powrót do pracy... Ja czekam na @... Pojęcia nie mam kiedy łaskawie raczy przyjść, dzisiaj 31 dc... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc lepsza ale od 6 J. spal juz tylko tulac sie, trzymajac mnie za reke, palec, chcial byc glaskany, obejmowany, az po 2 takich godzinach padlo magiczne tata i tyle go widzialam.
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Maga, dla ilu osób taki wypas?! czekam na foty.
Zebra, a jakieś urlopy nie wchodzą w grę? bardzo wcześnie wracasz... Siedzę jak na szpilach. Michał z dziadkami u lekarza na kontroli, ja na 10tą wizyta... aaa
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani
Kciuki
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49825920]Cześć
![]() Iza współczuję 6 dniowego tygodnia pracy, ile masz w takim razie godzin? Maga super, że urodziny udane Berbie Zeberko podziwiam taki wczesny powrót do pracy... Ja czekam na @... Pojęcia nie mam kiedy łaskawie raczy przyjść, dzisiaj 31 dc... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]W tygodniu 48 godzin. Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Pani kciuki
|
|
|
|
#3765 |
|
Konto usunięte
|
Iza to masz nadgodziny płatne czy do odebrania? Bo chyba tydzień pracy to jest 40h..
Pani kciuki! |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lachony. Mam nadzieję, że mi telepawica minie
![]() Powoli się zbieram...
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
marzusiax
Maga, podziwiam za te wypieki. Ja do ciast mam 2 lewe ręce ![]() ale dopiero wiosną, bo jeszcze drzwi do obu pokojów trzeba wymienić (mam harmonijkowe, które już nieźle obtłuczone są, bo dzieci się nimi bawią) a to wiąże się z wymianą futryn, więc już większy sajgonik się robi Mąż liczy na to, że do tego czasu nowe mieszkanie znajdziemy ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3768 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się Mateusz źle kojarzy (z moim byłym który mnie "nie najlepiej" traktował ), ale obiektywnie ładne imię [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49775890] Czy któraś z Was po # badała poziom wit. D? Ja za namową dziewczyn z innego wątku dzisiaj zrobiłam i wyszło mi, że mam niewystarczający poziom. [/QUOTE] ja przed samą ciążą robiłam i okazało się że jestem chlubnym wyjątkiem, bo wyszedł mi poziom idealnie w granicach normy Cytat:
Cytat:
współczuję przeżyć i sytuacji z mężem Cytat:
Cytat:
nie sposób powstrzymać łez... bardzo mi przykro Cytat:
Cytat:
![]() ja na szczęście dobrze wspominam personel i to jak byłam traktowana, wszyscy byli taktowni i współczujący.... szczerze to nie wiem jakbym to przeżyła gdyby nie to Cytat:
niestety jest dość drogie Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co z tą witaminą D - bierzecie witaminę profilaktycznie, czy badacie jej poziom i dopiero wtedy?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Marzusia witaj w naszym gronie
Pani kciuki ogromne! Perse robię tym pierwszym sposobem : http://wegetarianka.blox.pl/2012/10/...Z-WIORKOW.html Berbie u nas noce takie że budzi się co 15 - 30 minut z płaczem, rzuca się, macha głową. Noszenie 15-20minut,zasypia , odkładamy do łóżeczka i znów to samo jesteśmy wykończeni. Drugiego zęba brak i raczej nie idzie kolejny bo mniej się ślini... Chyba kupe na badanie robali zaniose... Łazi po całym mieszkaniu, mamy przedpokój połączony z salonu więc może coś na butach przynieślimy.... Skóra tak sobie.. Indyka wprowadziłam. Wczoraj wizyta teściów, Zastanawiałam się w jakim czasie padną dwa pytania : kiedy kota oddajemy i co Maksiu je. 7 minut od wejścia. Zebra poczekaj z rozszerzeniem diety do 6mc rosi:
|
|
|
|
#3771 |
|
Konto usunięte
|
Nie pocieszę Was, bo u nas tez takie noce, pobudki z płaczem co chwilę..
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - kciuki!
Kucyk - my ostatnio robilismy badania na robale. Falszywy alarm. |
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, dziękuję za pamięć i przepraszam, że się nie odzywam, ale z chrzcinami kupa roboty (i zakupów, wszak w nic się nie mieszczę, a głównie moje wymiona), rozstaliśmy się z ukraińską mleczarnią, a w nowej wcale nie lepiej, cielaki zdychają... ech dobrze, że chociaż wzrost mleka mamy o ponad 40%
![]() Ania przyrasta ciutek lepiej, jakieś 400g na m-c. Ale wiele to nie daje, bo jak po wyjściu ze szpitala była na 25 centylu, potem spadła na 10, na 3, tak teraz chyba w ogóle poza siatkę wyleciała. A ostatni "wzrost" był po prostu mega 4-dniową kupą. Dokarmiam 2 x 60ml, pod koniec stycznia wizyta i podejrzewam, że usłyszę propozycję rozszerzania diety. Czy lekarz może mi to narzucić? Bo zawsze słyszałam, że to trzeba konsultować z lekarzem. Zeberko jedyne dobre rozwiązanie u Ciebie to odciąganie mleka. Muszą Ci się chyba należeć jakieś przerwy w pracy
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera - Zeberka chyba pisala kiedys ze zeby ona miala przerwe w pracy to na ten czas inny pracownik musialby przyjechac bo sama jest a to sie nie kalkuluje pracownikom..
|
|
|
|
#3775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opłatek kupowałaś?[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49825920] Ja czekam na @... Pojęcia nie mam kiedy łaskawie raczy przyjść, dzisiaj 31 dc...[/QUOTE] nie ma szans na dzidzię? Cytat:
Cytat:
pozdrów Olę!spryciarz ![]() Cytat:
co Ci teściowie do kota? po polsku nie rozumieją? Cytat:
u nas królewicz zasnął po 6. pospałam z nim do 9. on dopiero teraz wstał. mam nadzieję, że to tylko zęby. nie daje sobie dotknąć górnych dziąseł. ogólnie nie pozwala smarować Dentinoxem. chyba mu nie smakuje, muszę kupić coś innego.
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
Rena,gratuluje synka.! [B]Pani]/B], kciuki!!!!!! Ostatnie dni co próbowałam cos napisać to mi posta wywalało w kosmos- wylogowywalo mnie przy każdym wysyłaniu wiadomości. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Hope, niestety cukrzyca. Po godzinie glukoza za wysoka- norma jest do 180mg/dl. (Po dwoch do 153, nie jak kiedys do 140). Rena,a to ie gin kazał cukry mierzyć? Zgłoś mu ze sa za wysokie i powinnas dostac skierowanie na krzywą. Na bank nie powinno sie czekać do 24 tyg. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- U nas tez noce nieciekawie. W ciagu dnia T nadal mocno absorbujący. W weekendy to juz w ogole... Padamy z TZ a T nie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-01-19 o 11:20 |
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to przechodziliśmy. Trwało do 11 miesiąca od 4. Koszmar. ![]() Perse a może mleczko zrobisz migdałowe? Owsiane jakoś z nazwy mi nawet nie podchodzi... |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie przepisy na te mleka roslinne. Jakubowi posmakowalo kupne ryzowe, tzn kakao na tym mleku, platki jaglane. Dzisiaj mial kakao na kupnym owsianym ale wypil pol kubka tylko. Ale.. te mleka nie maja w skladzie samej kaszy i wody i sa slodkie.. jak robicie zeby to smakowalo?
|
|
|
|
#3779 |
|
Konto usunięte
|
No porobie jakieś inne, bo mało z tym roboty, a to owsiane hmm takie sobie
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49827139]Iza to masz nadgodziny płatne czy do odebrania? Bo chyba tydzień pracy to jest 40h..
Pani kciuki![/QUOTE] Tak płatne 100% wiec kasa niezła.Niestety kosztem czasu z dzieckiem ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

najpierw kawa i tort z musem jabłkowym żeby Olek mógł jeść (nie mogę przebolec że zdjęcia nie mam bo super mi wyszedł:/), babka trojkolorowa, ciasto z galaretka i milka. Potem przekąski m.in. koreczki różne, parówki w cieście, galaciki. A na kolacje schab duszony ze śliwka, udka kurczaka, klopsiki, golonki, sałatka gyros, z kurczakiem wędzonym i ziemniaczana. Do tego bagietki na ciepło i domowy chlebek. I jeszcze w piątek wieczorem robiłam dekoracje. Jak zgram zdjęcia to wrzucę bo to akurat mam

za imprezę i super wypaśne menu
Podałabym mm.

), ale obiektywnie ładne imię
kiedy idzie sie na wizyte posluchac pieknego dzwieku serduszka wyczekanego malenstwa... a zamiast tego jest cisza swiat mi sie zawalil wiem ze nie jestem jedyna ale nikt sie tego nie spodziewa. Cieszylam sie swoja coreczka nadalam jej imie ale niestety nigdy juz jej nie przytule
cudownie. W srode trafilam w poblkzu na diabetolog, super babka. Jutro mam zrobic krzywa cukrowa i w pn znow u niej bede. Nie sadzilam ze w mojej miescinie moze byc taka perelka.
współczuję przeżyć i sytuacji z mężem
rosi: