Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 11:46   #3781
mycha_818
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

I powiem Wam, że ja chyba też nie panikuję. Normalnie to wszystko przeżywam, jak coś zaboli albo zakłuje. A teraz? Boli to boli, to ciąża to musi boleć, w końcu przejdzie. Oczywiście muszę zaznaczyć, że nie mam jakichś bardzo poważnych dolegliwości. Oby to podejście zostało mi do końca.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 11:50   #3782
pszczoua
Zakorzenienie

Industria, ja w poprzedniej ciąży miałam infekcję. Dostałam receptę na czopki robione w aptece i jak ręką odjął. Do końca ciąży spokój

alexxxandrra, witamy i zapraszamy Zdrówka dla TŻ, mam nadzieję że wszystko się ułoży

kejtiCe, śliczne imię. Też chciałam Wojtusia ale TŻ się nie zgadza

cowie, mój też na początku ciąży z Julkiem był powściągliwy ale pod koniec jak cały brzuch mi latał a np. leżeliśmy i oglądaliśmy film to potrafił przez cały film trzymać ręce na brzuchu i komentować szaleństwa naszego synka

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie od dluzszego czasu szalenstwo w brzuchu. Coraz czesciej ciezko mi wysiedziec w pracy, w samochodzie. Syn strasznie szalal jak tylko silnik uruchamialam i teraz to samo sie zaczyna. Poki dziecko male samochodowe dicho znosne jest ale potem bedzie ciezko, zwlaszcza w roli kierowcy. Nie wiem co te dzieci maja do samochodu?
Mój zawsze się uspokaja w samochodzie. To samo miałam w ciąży z Julkiem
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Cześć i czołem! Witam nowe mamy!

Piszecie o problemach ze snem a ja już przed świętami nie mogłam spać... i nie odpuszcza... Są dni, kiedy jest lepiej, a są takie jak dziś, że jestem nieprzytomna, bo oka nie zmrużyłam...

Wczoraj byliśmy w Ikei tylko po sztuczne futro z owcy za 5 dyszek, a narobiliśmy zakupów za 2 stówy... A to dlatego, że rodzice oddali nam za wózek

Kupiliśmy tą szarą torbę do wózka z Ikea Family, którą któraś z was też ma, faktycznie fajna i zapina się i na zamek i ma magnesy

Wczoraj też poszaleliśmy z mężem a po wszystkim odczuwałam takie mocne ruchy ze strony płodu, że aż się przestraszyłam...
Skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do becikowego wlicza się dziecko, które się urodzi?? Tzn jesli jestem w pierwszej ciąży to nasz dochód mam podzielić przeze mnie i TŻ czy doliczyć także dziecko, które mieszka póki co w brzuszku??
Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ....
Wlicza się też nowonarodzone dziecko, na 100%
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No ale to liczy się poprzedni rok, czyli 2014rok no a w tym roku nie było dziecka..
Ja becikowe dzieliłam na 2, mnie i Tża, tak mi mówiły babki w urzędzie. Składałam też w szkole i też za poprzedni rok, czyli za nas 2
Może wtedy były inne zasady, mi panie w urzędzie dzieliły na 3.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
spadam zaraz po męża i zanieść te papiery do szkoły...okazało się, że klasy 1-3 są przeniesione do innego budynku i to naprzeciwko mojego bloku także młody będzie miał szkołę dosłownie 200 m od klatki

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

módl się, żeby się na tym skończyło bo moje w ciąży tak jak pisałam pod koniec były znośne ale to co się działo po porodzie to hardcore nie dość, że krocze po porodzie bolało to jeszcze bosko
U mnie też po porodzie był hard. Kilka razy stosowałam procto glyvenol (polecam), po jakimś czasie się uspokoiło i mam spokój do dziś. Podejrzewam że po kolejnym porodzie będzie powtórka z rozrywki
Stary 2015-01-19, 11:54   #3783
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w trakcie i po porodzie przychodzi srodowiskowa ale taka raczej nie pracuje w szpitalu i nie przyjedzie do porodu (?)
Rozumiem..
Byłam w przychodni, pani zadzwoniła mi do położnej. Rozmawiałam z nią i umówiłyśmy się, że bliżej 26 tyg. zadzwoni i wtedy umówimy się już konkretniej na wizytę.
Dopytam wtedy co i jak
Cytat:

A w ogóle co mnie wczoraj wpieniło... Byliśmy na urodzinach kolezanki i jej szwagierka, która tak zachwalała macierzyństwo jak my się staraliśmy a nie wiedzieliśmy czy w ogóle będziemy mogli mieć dziecko, wczoraj co chwilę pierdo...ła jak to jest ciężko i że "jeszcze zobaczycie"
Ach, uwielbiam takie gadanie
Nic mnie tak nie złości, jak takie mówienie "o, zobaczysz po porodzie".
Wiem, że nie będzie kolorowo, mam tego świadomość ale po cholerę tak pieprzyć? Może zobaczę, może nie. Może urodzi się mały łobuziak który będzie budził całe miasto a może mały aniołek który prześpi pół nocy
szuu nie przejmuj się i omijaj 'koleżankę' szerokim łukiem

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Witam się

Masija ja też od paru dni mam skurcze w nogach. Masakra jakaś bo boli jak cholera i przez to kilka razy w nocy się budzę
A bierzesz magnez? Może zwiększ dawkę?
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

No... Znajoma miała usg gdy już skurcze porodowe miala i mówili że z Oliwą wszystko dobrze, ułożenie prawidłowe a za chwilę urodził się Oliwier z wielkim siusuakiem ;-)
Noo, chyba bym się trochę wkurzyła

Ja w ogóle na weselu tak się nasłuchałam, że nawet mi się już nie chce gadać o ciąży...
Albo ciotki dobra rada albo czarnowidzki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:03   #3784
carmenn85
Raczkowanie

Mnie lekarz w ogóle nie kazał brać magnezu. Te skurcze pojawiły się już po tym jak byłam na wizycie. Teraz jak będę to zapytam się go czy mam coś brać albo i wcześniej zadzwonię.
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:08   #3785
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz w ogóle nie kazał brać magnezu. Te skurcze pojawiły się już po tym jak byłam na wizycie. Teraz jak będę to zapytam się go czy mam coś brać albo i wcześniej zadzwonię.
Przedzwoń bo nie ma co czekać.
Magnez i tak masz bez recepty

Stary 2015-01-19, 12:18   #3786
carmenn85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Przedzwoń bo nie ma co czekać.
Magnez i tak masz bez recepty

Tak też zrobię. Jeszcze dzisiaj zadzwonie
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:21   #3787
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny, które chciały kupić ciśnieniomierz - w Lidlu od 24 ma być naramienny za 59 zł.
Stary 2015-01-19, 12:26   #3788
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które chciały kupić ciśnieniomierz - w Lidlu od 24 ma być naramienny za 59 zł.
Tak, za który ja niedawno dałam 88zł No, ale to już wydatek na lata.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:27   #3789
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Tak, za który ja niedawno dałam 88zł No, ale to już wydatek na lata.
Stary 2015-01-19, 12:27   #3790
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle co mnie wczoraj wpieniło... Byliśmy na urodzinach kolezanki i jej szwagierka, która tak zachwalała macierzyństwo jak my się staraliśmy a nie wiedzieliśmy czy w ogóle będziemy mogli mieć dziecko, wczoraj co chwilę pierdo...ła jak to jest ciężko i że "jeszcze zobaczycie"
co za laska...

Cytat:
Tylko w wakacje bedzie musiał patrzeć non stop na tą szkołe

Ja nie miałam hemoroidów.. Teraz póki co też nie mam..
to fakt

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Witaj!

Eh ta terminologia. Ja jutro zaczynam 19 tydzień ciąży a termin porodu mam na 25 czerwca ;-)

Trzymam kciuki za tż

No... Znajoma miała usg gdy już skurcze porodowe miala i mówili że z Oliwą wszystko dobrze, ułożenie prawidłowe a za chwilę urodził się Oliwier z wielkim siusuakiem ;-)

Co do hemoroidów ja mam od nastoletnich czasów, ale raz są raz ich nie ma. Byłam w stanie modyfikować ich występowanie dietą. Mam nadzieję, że po ciąży ten problem się nie nasili.

to coś lekarz przegapił
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:34   #3791
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamietam jeszcze jak to bylo ale za poprzedni rok bylo do ktoregos miesiaca roku (?), musialabym tz dopytac bo on zalatwial ale to dopiero jak syn mial prawie rok i nie wiem w koncu za ktory rok bralismy dochody..
ja kojarzę, ze tak się oblicza ulgę podatkową na dziecko. Właśnie liczy się miesiące od dnia narodzin. U mnie przy becikowym tego nie było. To był 2012 r.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
spadam zaraz po męża i zanieść te papiery do szkoły...okazało się, że klasy 1-3 są przeniesione do innego budynku i to naprzeciwko mojego bloku także młody będzie miał szkołę dosłownie 200 m od klatki
super Też miałam tak blisko do podstawówki. Przechodziłam tylko przez boisko

Cytat:
Ja nie miałam hemoroidów.. Teraz póki co też nie mam..
ja też nie. Oby nam nie wyszły
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:36   #3792
Aika213
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny. Witam sie pourlopowo, odpoczelam, mama mnie podtuczula tak ze 1,4 kg wiecej przybylo. Bylam u ginekologa, zrobil mi cytologie po ktorej troche krwawilam.
Probuje Was nadrobic, jeszcze kilka stron mi zostalo
Bratowa dala mi tyle rzeczy, ze za duzo nie musze kupowac dla Malenstwa. Od siostry tez dostalam, wozek, fotelik, lozeczko.
Tak, ze dokupie doslownie kilka rzeczy i jestem gotowa. Myslimy tez nad imieniem.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:43   #3793
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Witam sie pourlopowo, odpoczelam, mama mnie podtuczula tak ze 1,4 kg wiecej przybylo. Bylam u ginekologa, zrobil mi cytologie po ktorej troche krwawilam.
Probuje Was nadrobic, jeszcze kilka stron mi zostalo
Bratowa dala mi tyle rzeczy, ze za duzo nie musze kupowac dla Malenstwa. Od siostry tez dostalam, wozek, fotelik, lozeczko.
Tak, ze dokupie doslownie kilka rzeczy i jestem gotowa. Myslimy tez nad imieniem.
ale ci dobrze
Stary 2015-01-19, 12:49   #3794
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny no nareszcie jest co czytać ja się witam w 19 tygodniu jestem w szoku ze tak to szybko leci.
U mnie różnie ze snem raz budzę się co chwile i mam koszmary a raz tak jak dzisiaj śpię 10 godzin. Ale głowa mnie teraz boli nie wiem czy za długo spałam czy to ta pogoda, jeszcze za oknem trwa budowa wiec chałasuja niemiłosiernie a miał być taki fajny dzień wolny.
Kejtice - u nas tez miał być Wojciech a chyba będzie Zosia ;-)
Rybka - takie bulgotanie to może być to! zobacz czy jak tobie wzrasta ciśnienie np. Po kawie coli lub cieplej kąpieli to te bąbelki się nasilają.
Co do hemoroidów nie miałam w pierwszej ciąży i mam nadzieje że teraz tez ich nie będzie nawet nie wiem co to dokładnie jest chyba muszę się doszkolic he he
Witam nowe mamy, Alexandra trzymam kciuki za tz
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:54   #3795
k a j a
Zakorzenienie

Kurde, napaliłam się na xlandera x pulse. ale koleżanka która urodziła we wrzesniu i jest w tej grupie, napisała że jedna z mamusiek ma ten wózek i nie jest zadowolona A już sie cieszyłam ze mam wózek

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 12:58   #3796
industria
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy. po 15 jade po recepte do gabinetu więc może sie czegoś więcej dowiem

kejti, super imie, bardzo je lubie i gdyby nie to że mój brat sie tak nazywa to może też bym brała pod uwage

byłam na zakupach i kupiałm pare ciuszków, 3-pak bodziaków bez rękawków, jedne bodziaki z długim, jedne z krótkim, śpiochy.
ale to już koniec zakupów dopóki nie dowiem sie płci. żygam już tymi neutralnymi kolorami

i oczywiście witam nowe mamuśki

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-19 o 13:08
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:04   #3797
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość

Co do hemoroidów nie miałam w pierwszej ciąży i mam nadzieje że teraz tez ich nie będzie nawet nie wiem co to dokładnie jest chyba muszę się doszkolic he he
A ja wlasnie sie borykam z hemoroidem od soboty. Kora debu powinna pomoc.

A hemoroidy to zylaki tylko ze w odbycie. Poszerzone naczynia krwionosne

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ale ci dobrze

Tez sie ciesze
Ciaze siostry tak przezywalam, we wszystko mnie wtajemniczala tak ze opieke nad dzieckiem do lat 2 mam w jednym paluszku. Duzo jej pomagalam, kapalam Mala, karmilam. Teraz mi sie wydaje, ze to moja druga ciaza a nie pierwsza
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:08   #3798
myboyismine
Zakorzenienie

też kupiłam dzisiaj pierwszy 5pak bodziaków na dlugi rękaw

Aika, to Ty już doświadczona
Stary 2015-01-19, 13:09   #3799
masija
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujecie jakieś majtki ciążowe?
Bo mnie powoli zaczynają uwierać moje a jak patrzę na all to nie wiem które wybrać, żeby mi było wygodnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 13:10   #3800
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mnie powoli zaczynają uwierać moje a jak patrzę na all to nie wiem które wybrać, żeby mi było wygodnie
Ja w pierwszej ciąży kupowałam te wycięte, tak pod brzuch.. ale teraz nie kupuje, stwierdzam że to jest to samo. kupiłam jedynie rozmiar większe

Lena
Stary 2015-01-19, 13:11   #3801
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, napaliłam się na xlandera x pulse. ale koleżanka która urodziła we wrzesniu i jest w tej grupie, napisała że jedna z mamusiek ma ten wózek i nie jest zadowolona A już sie cieszyłam ze mam wózek
Szkoda
A co konkretnie jej nie pasowało? Też bierzemy pod uwagę ten model.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:13   #3802
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Szkoda
A co konkretnie jej nie pasowało? Też bierzemy pod uwagę ten model.
No że coś jej pykało jak plastik. i że słaba amortyzacja (to to akurat wiem że xlandery nie grzeszą amortyzacją) No i że gondola malutka no ja akurat tego nie biorę pod uwagę, bo do zimy pewnie i tak przesiądziemy się w spacerówkę..
Moja sąsiadka też ma ten wózek i jej zapytam dziś

może ma jakis wadliwy stelaż albo co ze jej tak to pyka..

Lena
Stary 2015-01-19, 13:16   #3803
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
temat rzeka
ja nie znoszę bawełnianych majtek w ogóle, ciągle chodzę w koronkach. A teraz te koronki mnie uwierają i gniotą. Kupiłam większe ale też mi źle w nich. Nie wiem jakie kupić, żeby nie były takie ciapowe a żebym w nich wytrzymała
Stary 2015-01-19, 13:17   #3804
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
No że coś jej pykało jak plastik. i że słaba amortyzacja (to to akurat wiem że xlandery nie grzeszą amortyzacją) No i że gondola malutka no ja akurat tego nie biorę pod uwagę, bo do zimy pewnie i tak przesiądziemy się w spacerówkę..

Zapytaj koniecznie. Może cos miał wadliwego tamten wózek, albo rzeczywiście kiepścizna.

Kurczę, żaden wózek mnie jeszcze nie zachwycił.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:18   #3805
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
temat rzeka
ja nie znoszę bawełnianych majtek w ogóle, ciągle chodzę w koronkach. A teraz te koronki mnie uwierają i gniotą. Kupiłam większe ale też mi źle w nich. Nie wiem jakie kupić, żeby nie były takie ciapowe a żebym w nich wytrzymała
Mnie koronki też uwierająąą.. ostatnio do pracy założyłam je to myślała ze zdejmę i bede siedziała bez gaci

Lena
Stary 2015-01-19, 13:21   #3806
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupuję. W pierwszej ciąży też nie miałam.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 13:22   #3807
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zapytaj koniecznie. Może cos miał wadliwego tamten wózek, albo rzeczywiście kiepścizna.

Kurczę, żaden wózek mnie jeszcze nie zachwycił.
Hm tak by się zkiepściły te wózki.. ? ja ze swojego XA byłam mega zadowolona.. No ale też tak jak ta dziewczyna mówiła - nie miały amortyzacji takiej że jak się bujało wózkiem to latał wózek Ale na dołach nie chmajtało tym wózkiem. X pulse ma przednie pianki wiec to też nie bedzie takiej mega amortyzacji.

No póki co to jest jedyny wózek gdzie mogę powiedziec -tak chce go chociazby i dziś.

Lena
Stary 2015-01-19, 13:23   #3808
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupuje. Cala zeszla ciaze nie czulam takiej potrzeby (chodzilam w tych samych co przed ciaza) to i teraz raczej sie obedzie.
Stary 2015-01-19, 13:23   #3809
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

nawet jeśli są jakieś typowo ciażowe to nie kupuję kupiłam sobie tylko rozmiar większe i bawelniane

Cytat:
temat rzeka
też chodziłam w koronkach ale jakos tak niewygodnie teraz w nich
Stary 2015-01-19, 13:28   #3810
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A na becikowe to jaka kwota na głowę ma być?
Dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć kwoty 1.922,00 zł.

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
ja też nigdy nie miałam i mam nadzieję, że tego nie doświadczę

Cytat:
ja też się napaliłam na niego ale jednak chyba zrezygnuję bo nie ma prawie wcale amortyzacji i koła piankowe z przodu ale jest cudowny

Cytat:
kupiłam zwykłe tylko rozmiar większe, zaraz dokupię 2 rozm. większe

Cytat:

jak będzie miała opinie to podziel się
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości