|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Ja 1 co się spytam na następnej wizycie co ile kosztuje i co dokładnie będzie robione z tego co wiem to będzie ten machen falten Untersuchung
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-19 o 15:09 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A okazało się, że dzieciatko calkowicie zdrowe! Moim zd te badania to tak na dwoje babka wróżyła.. Wynik może, ale nie musi być wiarygodny.. a ponadto jak się robi takie badania, to pytanie czy jesteśmy gotowi na ewentualną aborcję?! bo to przecież o taką "możliwość" chodzi... |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-19 o 15:13 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co w przypadku gdy okaże się że dziecko chore? co zrobicie? |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Badanie określa PRAWDOPODOBIEŃSTWO wystąpienia choroby! Te, które są diagnozowane, nie dają się rozpoznac na 100% przed urodzeniem dziecka. Dla mnie badanie prenatalne mają o tyle znaczenie, że jeśli wyszłoby wysokie prawdopodobieństwo którejś z chorób, by może zdecydowałabym się na punkcję, żeby miec większa pewnośc i wtedy decydowała co dalej - punkcja daje już praktycznie jasny obraz z tym, ze wiąże się z nią szereg niebezpieczeństw. A czy chciałabym wiedziec, że dziecko jest chore? Tak, chciałabym, chociażby po to, żeby za wczasu dowiedziec się jak najwięcej o danej chorobie, o tym jak ją leczyc, jak stymulowac dziecko od początku, żeby jak najlepiej się rozwijało, by może zgromadzic za wczasu odpowiedni sprzęt w domu. |
||
|
|
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Test PAPPA bada tylko KILKA chorób genetycznych. Prawda jest taka, że dopiero po urodzeniu dowiemy się czy nasze dziecko jest zdrowe. Zresztą sam poród może sprawić,że nasze -wybadane wcześniej- dzieciątko będzie warzywkiem... Niestety musimy się liczyć z tym, że dziecko może być chore, ale moim zdaniem i tak nie jesteśmy się w stanie "przygotowa" na chore dziecko. Zazwyczaj całą ciążę skupiamy się na chorobie, rozpaczając i martwiąc się- a więc, nieświadomie szkodząc jeszcze bardziej dziecku. Taka jest moja opinia. |
|
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie sierpniowe
Jestem w 10 t3d.Termin ok14.08.Obserwuje Wasze rozmowy od dłuższego czasu ale nie miałam odwagi się dołączyć.Dziś się przemogłam:P Interesuje mnie wątek badań prenatalnych.Lekarz gin. zapytał czy bedę chciala je robic i bez zastanowienia odparłam ze tak.Jednak po konsultacjach z przyjaciólką(ona ich nie robiła) oraz po przeczytaniu wielu artykułów w necie stwierdziłam ze tak naprawdę po co nam to prawdopodobieństwo choroby dziecka??Jedynie tylko poto aby się przygotować psychicznie lub moze aby usunąć ciąże?Ja wiem ze tak czy siak będę chciała urodzić dzieciątko a poco mam się zamartwiać i płakać w tak pięknym dla nas okresie życia myslałam zeby zrobic te następne prenatalne bo chyba są 3 takie badania w ciązy?pozdrawiam
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój dzidziulek machał rączkami i nóżkami , fikał tak, że myślałam, że padnę a te bóle to musiały zostać po tamtym wygnieceniu mnie, bo ta moja mnie zbadała i wszystko jest miękkie , nie twarde więc jest dobrze Cytat:
![]() fajna dzidzia
|
|||
|
|
|
#2920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i że z tym brzuchem też wszystko w porządku
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-01-19 o 17:37 |
|||
|
|
|
#2921 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płacę, płacę ale tak jak wspomniałam mój lekarz bierze tylko 100 zł, gdzie w innych gabinetach 200-250 zł. Cytat:
A zresztą na wszystkich wątkach mamusiowych tak jest . Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam rozmowę z lekarzem na temat testu Papa. Powiedział mi tak. Jeżeli wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo chorób, to raczej trzeba zrobić punkcję, która może zakończyć się poronieniem. Jeżeli na USG wszystko wygląda prawidłowo to nie będę tego robiła. Cytat:
Ile dzieciątko ma cm ? Bo my ten sam termin, no może jeden dzień różnicy. Zaraz napiszę o swojej wizycie ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Dzidziuś zdrowiutki, okrąglutki, fikający, rośnie jak na drożdżach, bo wg wymiarów jest tydzień starsze niż wychodzi z TP. Ma już 7,1 cm. Lekarz miał taki super sprzęt, że nawet jak dzidziuś leżał na plecach było widać jak otwiera buzię - pewnie chciał się przywitać z rodzicami hehe . Dziewczyny co za przeżycie. Jeszcze ma takie długieee nogi No i drogie moje panie dzidziuś wstępnie pokazał co tam ma między nóżkami... zobaczymy czy się sprawdzi.
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Super wieści !!
uuu 7,1cm to kawał dzieciątka A zdradzisz nam co tam zobaczył między nóżkami??
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia ładnie się ułożyła, lekarz próbował znaleźć siurka, ale nie znalazł, więc jak na razie dziewczynka. Daje nawet spore szanse, że tak już może zostać W sumie to wszystko i tak na to wskazuje, bo mam zupełnie inne smaki niż z synkiem, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży mam suchą skórę i krostki na buzi.
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze do mnie nie dochodziło jak się położyłam a usg..moja dr powiedziała , że tego 4 lutego też może zobaczymy co tam skrywa ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to jest jak nie ma uzupełnionej pierwszej strony . Jeżeli lekarz ma dobry sprzęt, to może wstępnie Ci powie kogo nosisz pod serduszkiem
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymarzona sytuacja-parka No no to pierwsza dama na wątku ![]() Ja idę za tydzień w środę i też mam nadzieję, na wstępną "diagnozę" a teraz w piątek mam wizytę i poproszę, żeby zrobiła mi usg, bo chcę się uspokoić, że aby na pewno wszystko jest w porządku. Jestem ciekawa, czy się zgodzi skoro 5 dni później mam prenatalne. muszę ją przekonać
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-01-19 o 20:16 |
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona
oby fasolce juz tam nic między nogami nie urosło ja na genetycznych o płeć nawet nie pytam bo się nastawie a potem zdziwię jak na polowkowym się zmieni ale cały luty jestem w Polsce wiec pewnie pójdę pryrmwatnie na usg do mojej gin. Jak byłam w ciąży z Bartusiem to w kwietniu byłam w Polsce i poszłam w moje urodziny do gina to mi synek prezent zrobił i wtedy ujawnił swą płeć i była pewność że chłopak bo moja ginekolog w Polsce ma świetny sprzęt i jądra nawet sprawdzała i wszystko, a później na polowkowym w UK się potwierdziło, może tym razem też tak się uda zobaczyć
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Pojawiła mi sie opryszczka, przed ciaza juz miałam, więc to nie pierwszy raz. Co robić?
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Fiona ale fajnie
i jeszcze jaką dużą dzidzię masz![]() Ja mam w czwartek idę na usg bo dostałam skierowanie ale nie liczę na cuda bo jeśli nie zmienił się lekarz i zwyczaje to usg będzie trwało minutę i nic się nie dowiem. Muszę się umówić prywatnie bo wiem że ten lekarz wszystko dokładnie sprawdza. Miałam dzisiaj dwa egzaminy i mam nadzieję, że z głowy to będę mieć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ! ))) gratuluje udanej wizyty no i trzymam kciuki aby sie nic nie zmieniło Który to tc? 13? Bo nie wiem czy aktualne dane na pierwszej stronie :P Ja mam prenatalne w 13tc, moze tez cos podgladniemy
|
|
#2932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam za tydzień wizytę ale nie sądzę, że będzie widać płeć, najwyżej poczekam do kolejnej
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Fiona ogromne gratulacje
![]() ... łeb mi pęka zhubiłam stary dowód więc nie odbiore nowego nie mam dowodu wiec nie pójdę jutro na nfz zobaczyć dzidziola łeb mi pęka branoc
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
o właśnie dziewczyny jeszcze ja poproszę o zaproszenie do tego klubu jeśli mogę
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
I uciekam bo na 9:00 muszę byc u gina a jeszcze sie ogarnac no i kawałek drogi mam :P Zdam relacje po wizycie
|
#2936 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się akurat z nim nie zgadzam, albo inaczej, mam po prostu inne. Na punkcję bym się zdecydowała - wiem jakie niesie zagrożenie, ale mimo wszystko i to nie koniecznie po to, żeby zadecydowac o terminacji. Rozumiem też, że Ty nie byłabyś w stanie przygotowac się na ewentualną chorobę dziecka, ale ja chyba bym była - mam wśród znajomych kilkoro dzieci chorych i widzę jak dużo zrobili dla nich rodzice, którzy od razu praktycznie zaczęli pracę z Maluchem. A żeby to zrobi trzeba wiedziec co i ja, a żeby wiedziec, trzeba się dobrze naszukac ![]() Cytat:
![]() Po co wiedziec, pisałam wyżej, ale każda mama robi i myśli po swojemu Badania, o których pisałyśmy wyżej robi się tylko raz - między 11 a 14 tc. 3 badania o których mówisz, to najprawdopodobniej 3 usg, które każda ciężarna musi "zaliczy" i podczas których jest oceniany stan i stopień rozwoju Malucha ![]() Jeszcze o badaniach prenatalnych http://portal.abczdrowie.pl/kiedy-badania-prenatalne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będzie modelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze, Młody mnie zaraził i nie mówię... a do tego muszę znowu iśc do gina z tą infekcją Któraś pisała, że to najbardziej depresyjny dzień... no i w sumie by się zgadzało... mam dziś kijowy humor I do tego boję się o Małe, bo niby taka infekcja nie szkodzi, ale gdzieś w tyle głowy stres jest...
|
||||||||
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
A mi sie obiło o uszy, ze w każdym trymestrze mozna wykonać badanie prenatalne, zreszta jak pytałam ostatnio w klinice ile to badanie kosztuje to zapytała mnie o jakim trymestrze mówimy ![]() Duzo zdrowka dla Ciebie
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i znalazłam,i o usg chodzi, ale też m.in. o echo serca - nie wiedziałam, ale już wiem Dziękuję Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-01-20 o 08:44 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
roxana, kciuki za wizytę
pewnie już pod gabinetem siedzisz ![]() vea dużo zdrówka życzę! nie martw się tak tą infekcją, na pewno maluszkowi to nie zaszkodzi
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Nie wiem, czy się nie pospieszyłam dołączając wczoraj do grona mam sierpniowych. Byłam na usg. Wg ostatniej miesiączki to powinien być 9 tydzień i 3 dzień. Podczas usg lekarka stwierdziła, że zarodek jest za mały jak na 9 t. i nie widać bijącego serduszka. Wygląda, jakby ciąża zatrzymała się na 6 tyg. i jest obumarła. Dla potwierdzenia poszłam od razu do innego gina. On powiedział, że faktycznie może tak być, ale jednocześnie, że jeszcze istnieje cień szansy, że będzie dobrze i mam przyjść za tydzień na usg. Powiedział, że naegatywną rzeczą jest, że w pęcherzyku ciążowym jest pęcherzyk żółtkowy o wielkości 6,3 mm. Odchodzę już od zmysłów, zaczynam się zastanawiać, czy wiek ciąży na podstawie miesiączki jest prawidłowy. Może do zapłodnienia doszło później i jest to faktycznie 6 tydzień? W cyklu przed zajściem w ciążę miałam opóźnienie miesiączki. W 40 dc poszłam do gina i przepisał mi luteinę na wywołanie oraz clostilbegyt na stymulację jajników, żeby ułatwić zajście w ciążę. Może przez to coś się poprzesuwało pomieszało? Ciągle o tym myślę i łudzę się nadzieją, że może będzie dobrze, ale gdzieś podświadomie czuję, że za tydzień diagnoza się potwierdzi... Teraz boli mnie brzuch w dole i nie wiem czy już sobie coś wmawiam, czy to z nerwów... Może nie powinnam pisać o tym w tym wątki, ale sama nie wiem, gdzie szukać jakichś opinii na ten temat i porady
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Powiedzieli Twojej kolezance, ze prawdopodobnie dzieciatko chore sie urodzi?! Robila potem 

fajna dzidzia

muszę ją przekonać
oby fasolce juz tam nic między nogami nie urosło