Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 19:47   #1831
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Nie tylko

Ja mam końcówkę 30 tygodnia dzisiaj i około 6kg na plusie

Gosia - ale duży brzuszek już masz

RosarioV - ja mojego kota myślałam, że dzisiaj zabiję - zęby mu idą i wszystko gryzie, a w tym przede wszystkim mnie. I jak mu się załączyło ADHD to przybiegał co chwilę do kuchni, rzucał się na moją nogę, gryzł w łydkę albo stopę i biegł z powrotem do pokoju i tak chyba z godzinę, nie umiałam obiadu ugotować, a gin jak mnie dzisiaj zobaczy to pomyśli że mnie chłop bije

Marie - witaj duży masz ten zastój? U mnie ostatnio też wyszedł, ale póki co niewielki i aż się boję co się dzisiaj okaże...

Ja już zupa ugotowana, praca mgr sformatowana do końca, zaraz idę się ogarnąć i zbieram się na miasto na zakupy, odebrać wyniki, a potem już po TŻ-ta i na wizytę
Trochę mam stresa, a jeszcze na domiar złego zjadłam na drugie śniadanie jabłko i marchewkę z rosołu i zaraz wszystko wylądowało w kiblu
Gratuluje skonczenia pracy. Ja nienawidzd edytowac tekstu, szlag mnie trafia.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez lubię ale jestem pazerna :-P

Ale mi sie zagracil pokoik. Wozek, fotelik.
Dziewczyny co robicie ze spacerowka? Gdzie chowacie? W worku jakimś czy co? Nie mam pomyslu.

do duzego czystego wora na smieci i do piwnicy.

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
moje wypadają, ale przetłuszczają się zdecydowanie mniej a cera jest boska chcę taką już zawsze nawet korektora używam w ilościach minimalnych pod oczy-jak zawsze, a na resztę twarzy niewiele

ślicznie masz zieloną kuchnię?

hej będzie dobrze skoro musisz leżeć to leż, jak nie ma wyjścia, to trzeba, nie zamartwiaj się, bo nic to dobrego nie przyniesie

ahaaa to Ci się przydaaaa!niech doszyje guziki i będzie można zmieniać rozmiary

hehe to wcale nie jest proste ja zmieniałam wizję ze 3 razy

wszystko będzie dobrze

sporo wizytujących w tym tyg- ja mam w piątek.

boskie!szczególnie urzekły mnie spodenki i ogrodniczki

ja oczywiście nie mogłams obie odmówić wizyty w lumpku, przy okazji wyjścia po bułki-ale w dziś w jednym z moich dwóch było 10 zł/kg zapłaciłam 14 zł, mam 21 sztuk ubranek- no to jak nie brać?
Już patrzę takie na 74, myślę, że jesień/zima się wpasujemy, ale patrze na takie, które będzie Młody nosił bez względu na porę roku i już wybrednie
ale dorwałam też krótkie spodenki na lato

dzieki, tak mam taka ciemno zielona kuchnie, szare sciany a jedna taka mocno jagodowa i o dziwo pasuje do tej zieleni.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Po wizycie kolejka byłaaaa.... a więc morfo nie miałam robione a myslałam ze mam więc nie wiem jak mój magnez i hemoglobina za miesiąc będe wiedzieć. Przeciwciał brak a glukoza... według Pani doktor: "piękniejszej nie widziałam od dawna"
na czczo 88, po godzinie 110, po dwóch godzinach 70
szyjka piękna, twarda, zamknięta i długa
co do bóli, kłuć itp itd. według Pani doktor dziecko teraz już swoje waży, macica musi to udźwignąć więc ma prawo nas kłuć i boleć jeżeli boli brzuch i twardnieje i po nospie nie przechodzi wtedy dopiero na sor jechać... jeżeli boli ale po nospie przechodzi niczym się nie przejmować tak juz po prostu jest...
idę was nadrabiać

jak dobrze ze wszystko w porzadalu!

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
PAVLINECKA ja to poki co nie wiem jak z rozmiarem bede stała, wiec na razie nic nie kupuję na "po ciąży"

SONIA no wlasnie szukam tych leżaczków od kilku dni już Tż przewraca oczami jak mu kolejny pokazuje hehe. Jak znajde cos fajnego w rozsadnej cenie to podrzuce linka.

VIOLKA super łupy!!

MAJKA no to się narobiłas, ja też za pierwszym razem patyczkami kosmetycznymi walczyłam, ale teraz po spsikaniu tym preparatem zostawiam to na jkies 10-15 minute, potem biorę gąbkę i wszedzie ładnie czyszczę bez problemu schodzi. otem spłukuje silnym strumieniem ciepłej wody i po robocie
Jakim srodkiem bo mi chyba umknelo?

Kurcze prawie Was nadrobilam, zostalo mi dwie strony ale przyszedl M i mial energie zeby zaaranzowac pokoj dzieciakow skoro lozeczko juz gotowe. nie bylo mnie z 3h i juz pelno do nadrabiania. Ale najwazniejsze ze sprzatnelismy porzadnie pokoj i meble poprzestawiane. Mi sie do konca nie podoba ale M ma racje ze tak jest najbardziej funkcjonalnie,niestety. Ale za to Mlody zyskal wlasny kacik do zabawy i jest zadowolony. Dzis spi w innej czesci pokoju bo sie przeciez uklad zmienil-zobaczymy czy bedzie mu to przeszkadzalo czy po prostu pojdzie spac:P
Nadrabiam dalej. Fotek nie widzialam jeszcze bo mi kregoslup peka i leze i na apce dzialam
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:49   #1832
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA ale ja dzis nie sprzatalam

My juz w pizamach i po kolacji niedlugo poloze chlopakow i odleze swoje

MADZIX jak z tych dwoch tylko mialabym wybrac to ten drugi.

Jak lezalam na patologi w pierwszej ciazy to nas polozna wziela na porodowke na wycieczke a ze rodzila jedna to siadlysmy i siedzialysmy po czym wyszla jedna z poloznych po " mydelniczke" i mowi zeby poczekac bo juz dzidzius sie rodzi to nam pokarze jak bedzie na badania zabierala. To czekalysmy dalej i tak max 15min i wychodzi ta sama pani z ta mydelniczka i sie smieje do nas my do tego wozeczka a tam parka! Rodzaca nie chodzila po lekarzach i nikt nie wiedzial ze blizniacza ciaza!
No to podobnie jak u mojej cioci, z tym ze tam historia zdarzyla się prawie 30 lat temu. Nie rozumiem, jak to mozliwe w dzisiejszych czasach, zeby do lekarza nie pojsc w ciaży i nie robic badan??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Jakim srodkiem bo mi chyba umknelo?
Cillit bang z wybielaczem

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:56   #1833
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA jak dla mnie to nie odpowiedzialne podejscie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:02   #1834
violka848
Zakorzenienie

Majka Rina cashmere Hanka marie Dzięki

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
ale śliczności te z 1 zdj to skąd? i jaka fajna pielucha? tetrowa z pomponami
Dzięki na peirwszym zdjęciu to ta narzuta i poduszka z Yska, wieszaczki Leroy, kapcie Tesco, rękawiczki Smyk A z pomponami to nie pielucha hih to chodniczek z Zary ale chyba go oddam bo mały jest

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ktoś tu dał czadu z zakupami
A powiedz - skąd są te ręczniczki z myszką i czy to coś z pomponikami to ochraniacz? Bo Ty chyba o ile się nie mylę też w Białym robisz zakupy?
Tzn ja tych wszystkich rzeczy na raz nie kupiłam Poprostu miałam przeprowadzkę i nie miałam kiedy fotek robić
Tak tak w Białym robię zakupy w dużej mierze te ręczniczki to z Zary home, ale jak ostatnio byłam to już był tylko jeden z tej serii przeceniony - musiałabyś się pospieszyć a coś wyrwiesz

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ale mega wszystko
to ręczniczek z pomponami? i skąd te urocze pieluszki tetrowe?
Dzięki Chodniczek a pieluszki ze Smyka właśnie (widziałam że już znalazłaś)

Cytat:
Napisane przez aniaaaaniaaa Pokaż wiadomość
violka848 A mial byc Adas, a tu w koncu ujawnila się Emilka Magdalena
Potem zauważyłam w podpisie imię U nas miał być Staś albo Franio
a będzie Adrianka Magdalena też biorę pod uwagę, Emilka też cudnie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
[/COLOR]aaa w ogóle nie mówiłam Wam co mi się dziś śniło...
byłam na USG i dowiedziałam się czemu Paula tak mało waży i czemu moja macica jest większa niż wskazuje tydzień ciąży... mianowicie, za Paulą schowała się jej siostra
jak się obudziłam, to nie wiedziałam czy to sen czy jawa

hehe niezły sen - to jutro sądny dzień
Stary 2015-01-19, 20:03   #1835
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Właśnie skończyłyśmy z mamą robić gołąbki wyszlo ich spoooro ale już mnie tak plecy bolą i brzuch trochę stwardniał że wolałam się położyć
Stary 2015-01-19, 20:05   #1836
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Ale taki grubszy ten kocyk minky zamawiałaś? czy cieniutki tzw.letni?
Ja właśnie takiej typowej pościeli nie kupuję na razie ale się zastanawiam nad kompletem kocyk minky taki średniogruby + poduszka do łóżeczka..ale jak mam do tego dobrać ochraniacz to krew mnie zalewa bo nie wiem co wybrać..najlepiej jakiś gładki..sama już nie wiem.. zwariuję
taki średni, nie gruby nasza sypialnia nie jest duża, kaloryfer mocno grzeje, zawsze można podkręcić a ponoć i tak dzidzie nie lubię w takim ciepełku spać
na all znalazłam tylko jedną aukcje z gładkimi ochraniaczami po ok 26zł

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Majka Rina cashmere Hanka marie Dzięki

Dzięki na peirwszym zdjęciu to ta narzuta i poduszka z Yska, wieszaczki Leroy, kapcie Tesco, rękawiczki Smyk A z pomponami to nie pielucha hih to chodniczek z Zary ale chyba go oddam bo mały jest

Tzn ja tych wszystkich rzeczy na raz nie kupiłam Poprostu miałam przeprowadzkę i nie miałam kiedy fotek robić
Tak tak w Białym robię zakupy w dużej mierze te ręczniczki to z Zary home, ale jak ostatnio byłam to już był tylko jeden z tej serii przeceniony - musiałabyś się pospieszyć a coś wyrwiesz

Dzięki Chodniczek a pieluszki ze Smyka właśnie (widziałam że już znalazłaś)

Potem zauważyłam w podpisie imię U nas miał być Staś albo Franio
a będzie Adrianka Magdalena też biorę pod uwagę, Emilka też cudnie

hehe niezły sen - to jutro sądny dzień
o mamo przepraszam w każdym razie wszystko bardzo mi się podoba
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:07   #1837
lekkaatletka
Zadomowienie

Denerwuje sie jutrzejsza glukoza.. trzymajcie prosze kciuki
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:09   #1838
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
MARIE89 witaj. Pewnie śmiało pisz lez odpoczywaj maluch teraz najwazniejszy! Szyjka sie nie martw wytrzyma, moja ma 25mm z 40mm..

MAJKA ogolem z tego co z nia gadalam to ciezarna jest zmora w aptece bo praktycznie nic jej polecic nie wolno bo ja wiekszosci lekow jest napisane zeby brac po konsultacji z lekarzem a ona nie może od siebie tego dac bo nie daj boze cos sie stanie to ciezarna ociazy farmaceute wina. Maz mi kupil prenatal grip care i efferalgan z wit c pi za tym fo ssania mam ten prenalen i pije herbate z miodem. Zrobie chyba jeszcze syrop z cebuli. A jak ty sie czujesz? Ja w miare bo po tym efferalganie to mi odpuscilo i tak na prawde teraz dopier gorac lapie z powrotem, z nosa leci ale tragedii nie ma bo moge normalnie oddychac tyle ze taka zamotana jestem jak bym w glowe dostala czyms ciezkim..

W gifty rodzinne ja nie wierze, najczesciej jak sa to sa mega nie trafione, ubranek tez od nikogo nie dostane bo od mojej strony nikt nie ma malych dzieci a od meza strony maja maluchy ale jedno po drugim nosi tak samo. Mam po swoich chlopakach co pokupowalismy wtedy i mam to co teraz nabylam wiec pierwsze pół roku mam z glowy no i wiem ze dostaniemy ubranka dla malej z pracy w formie bukietu kwiatow maz swoj a ja swoj bo taki socjal mamy i mam nadzieje ze to jakis 62 rozmiar minimum bedzie

MAŁA_SYLWIA szalejesz z tym obiadem papka z marchewki mmm pycha

ANIAAA u mnie jak leze to mala daje czadu a jak cos robie to cichutko siedzi. Mozebtwoj maluch tak ułożony jest ae do srodka kopie i nie czujesz?

No i wazylam sie dzis, mam tylko 8kg na plusie

Zostalo 100 postow do nadrobienia ..

fajny socjal

Cytat:
Napisane przez aniaaaaniaaa Pokaż wiadomość
Gosiak Czuje mala jak leze. Ale kazdy mi naopowiadal, ze takie moga byc te ruchy bolesne, a ja mam takie delikatne przyjemne
violka848 A mial byc Adas, a tu w koncu ujawnila się Emilka Magdalena
Rosario V Super, ze wszystko z wizyta ok! Aby tak dalej!
Gossip_girl A Ty wygladasz przepieknie z tym brzusiem

Ja to dziś postanowiłam zaszaleć i w F&F zamówiłam kilka rzeczy No dobra, kilkanaście

ladne imie EmilkA drugie tez ladne.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
F&F ma sklep internetowy?
Podaj link

Myślę, że w wózku też poogląda, a na powietrzu dobrze dzieci śpią więc najlepiej w wózku bo nawet jak coś go obudzi to krótka jazda wózkiem i znów sen. Tak mi sie wydaje.
Moj w gondolce jak lezal to uwielbial ogladac liscie ruszajace sie na wietrze.
Stary 2015-01-19, 20:10   #1839
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
nie denerwuj sie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:10   #1840
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
dasz radę

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:11   #1841
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
też lecę do biedronki ale już teraz :P
I co kupilas?
Myśmy zrobili duże zakupy i 150zl poszło. Ale w tym farbą do włosów i lovelka do koloru w płynie. Ale taka wielka torba wypchana po brzegi za ta kasę to tylko w biedronce :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:13   #1842
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
I co kupilas?
Myśmy zrobili duże zakupy i 150zl poszło. Ale w tym farbą do włosów i lovelka do koloru w płynie. Ale taka wielka torba wypchana po brzegi za ta kasę to tylko w biedronce :-P
a co mi kupilas?
Stary 2015-01-19, 20:17   #1843
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
nie stresuj się oni tylko ją wymieniają 2x dziennie na świeżą porcję

:
Jedna sie skonczyla. Schodzila mi od 10-19. Miala wystarczyc ale skurcze pojawiaja sie dalej, wiec lekarz postanowil podac jeszcze jedna na noc.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
A to tą samą Ci podłączyli? Czy teraz cos innego dostałas? To dobrze, ze Ci pasuje, ze sama jestes. Ja tam wole jednak z kims, zawsze to raźniej. Z tym ze raz trafiłam na taka co chrapała niemozliwie, juz koncowke ciaży miała i zasneła migiem, ledwo swiatło na sali zgasiłysmy juz po 2 min chrapała Ja to myslalam, ze jak juz taki brzuchol wielki, to jeszcze trudniej zasnac a ona najmniejszych problemów nie miała. Za to ja ponad dwie godz sie meczyłam bo najpierw te jej chrapanie, a potem tysiac mysli.
Ta sama, kolejna porcję. Ja juz pisalam, ze jestem na ludzi uczulona w ciazy, wiec mi to.pasuje

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:18   #1844
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
I co kupilas?
no dokładnie my też jakieś 130zł ale w tym 2 lovele i dla babci alko na serducho coś jeść też trzeba
Stary 2015-01-19, 20:22   #1845
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Wstawiacie pewnie piekne rzeczy a ja na apce to mi sie nue chce za kazdym razem w przeglądarce otwierac.

Allegro bym poprzegladala ale tsk nienawidzę na tel :/

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:24   #1846
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
ekstra wynik

super okazja

U mnie mama podobnie się zachowuje ale ja jej mówię że z tym dostawaniem to różnie, a poza tym za swoje kupuję to ona mówi że jej moich szkoda Ale ja i tak robię swoje A teściowa luzik w ogóle się nie wtrąca póki co.

Mi też tak ciut dziwnie w kroku jakby się coś rozszerzało właśnie - to normalne czy nie?

Witaj odzywaj się

Mój na usg patrzy czy jest ok, ale przedostatnio go poprosiłam i miałam 44 mm - ostatnio niewiem ile, może na kolejnej wizycie 13.02 znowu go poproszę D:

Moja nie jest taka spokojna, ale kopniaki mnie nie bolą w ogóle tak fajnie bulta mi tam

świetne rzeczy i ceny
Tak to jest to i tak ma byc. Nic zlego sie nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Miało się skończyc na jeden kroplowce a juz mi zamontowali druga.

Ja sie ciesze, ze jestem sama.

ja tez bym chyba wolala byc sama niz z jakas chrapiaca czy gderliwa baba

Cytat:
No to podobnie jak u mojej cioci, z tym ze tam historia zdarzyla się prawie 30 lat temu. Nie rozumiem, jak to mozliwe w dzisiejszych czasach, zeby do lekarza nie pojsc w ciaży i nie robic badan??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cillit bang z wybielaczem

dziekoweczka

Cytat:
To trzymam kciukasy!bedzie dobrze!
Stary 2015-01-19, 20:24   #1847
Rina
Rozeznanie

Cytat:
RINA mam to samo tez mi sie krecic wlosy zaczely same!
ale ja mam właśnie odwrotnie kręcone mam z natury, a w ciąży zrobiły się falowane
ale przy tabletkach też różnie bywało ze skrętem, więc mnie to nie dziwi.Wiem, że to wpływ hormonów, jak odstawiłam, zanim zaszłam w ciążę to wróciłoy do swojego mega skrętu, prawie jak sprężynki były ja jestem ciekawa co będzie po ciąży
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

[/COLOR]aaa w ogóle nie mówiłam Wam co mi się dziś śniło...
byłam na USG i dowiedziałam się czemu Paula tak mało waży i czemu moja macica jest większa niż wskazuje tydzień ciąży... mianowicie, za Paulą schowała się jej siostra
jak się obudziłam, to nie wiedziałam czy to sen czy jawa
o dzizas! musiałam dwa razy przeczytać. Za pierwszym myślałam, że opisujesz sytuację faktyczną

Cytat:
dzieki, tak mam taka ciemno zielona kuchnie, szare sciany a jedna taka mocno jagodowa i o dziwo pasuje do tej zieleni.
fajna taki nietypowy ma kolorek, podoba mi się jagodowy wg mnie pasuje bardzo

lekka kciukam za glukozę ja idę w środę

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:24   #1848
Koperco
Zakorzenienie

Nadrobilam Was wkoncu.
Stary 2015-01-19, 20:25   #1849
violka848
Zakorzenienie

Madzixx tak patrzę że Ty ciut inne znalazłaś pieluszki. Te moje ze Smyka są tetrowe - jedna we wzorki druga w kropki i dwie białe za 39,99.

Cytat:
I co kupilas?
Ja też dziś pierwszy raz w biedronce ponad stówe wydałam - jakoś nigdy mi się nie udało tak dużo tam wydać zazwyczaj warzywa i owoce kupuję a dziś 2 proszki 2 plyny do prania i jeden do płukania i kupiłam sobie jeszcze golarkę do swetrów Zostawiłam wszystko w bagażniku a mąż po pracy wtachał na górę

Cytat:
Jedna sie skonczyla. Schodzila mi od 10-19. Miala wystarczyc ale skurcze pojawiaja sie dalej, wiec lekarz postanowil podac jeszcze jedna na noc.[COLOR="Silver"]

Dostanę opieprz pewnie potem od męża bo dałam dla psa kość z pomidorówy i mu się zaklinowała w szczęce i sama nie dałam rady wyjąć. A mąż już z kolegami wyszedł i zadzwoniłam żeby mi pomógł i wrócił wyjął i tylko groźnie na mnie popatrzył hih bo nie pozwala mu takich mniejszych kości dawać - bo raz już taka akcja była i do weta jeździliśmy. Zapomniałam hehe

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:26
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:27   #1850
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx tak patrzę że Ty ciut inne znalazłaś pieluszki. Te moje ze Smyka są tetrowe - jedna we wzorki druga w kropki i dwie białe za 39,99.

Ja też dziś pierwszy raz w biedronce ponad stówe wydałam - jakoś nigdy mi się nie udało tak dużo tam wydać zazwyczaj warzywa i owoce kupuję a dziś 2 proszki 2 plyny do prania i jeden do płukania i kupiłam sobie jeszcze golarkę do swetrów Zostawiłam wszystko w bagażniku a mąż po pracy wtachał na górę

Dostanę opieprz pewnie potem od męża ;P bo dałam dla psa kość z pomidorówy i mu się zaklinowała w szczęce i sama nie dałam rady wyjąć. A mąż już z kolegami wyszedł i zadzwoniłam żeby mi pomógł i wrócił wyjął i tylko groźnie na mnie popatrzył hih bo nie pozwala mu takich mniejszych kości dawać - bo raz już taka akcja była i do weta jeździliśmy. Zapomniałam hehe
nasz psiak nie dostaje ludzkiego jedzenia w ogole

lece sie kapac;*
Stary 2015-01-19, 20:29   #1851
gosiak0512
Zakorzenienie

Chlopaki spia wiec zaczynam lezing przed tv

MAJKA bo zapomnialam napisac o syropie prawoslazowym i inhalacje z soli nawet tej mocniejszej tez mozna

Stary 2015-01-19, 20:30   #1852
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
HANKA jak dla mnie to nie odpowiedzialne podejscie
No mało powiedziane!
Cytat:
Nie denerwuj się bedzie dobrze do zniesienia to!

Cytat:
Jedna sie skonczyla. Schodzila mi od 10-19. Miala wystarczyc ale skurcze pojawiaja sie dalej, wiec lekarz postanowil podac jeszcze jedna na noc.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ta sama, kolejna porcję. Ja juz pisalam, ze jestem na ludzi uczulona w ciazy, wiec mi to.pasuje
Jej, to dlugo Ci schodziła tyle godzin! to fajnie, przynajmniej w spokoju sobie pospisz. Nie zdziw się jak jutro o 5 rano pielegniarka wejdzie i Cie obudzi na badanie

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:31   #1853
gosiak0512
Zakorzenienie

VIOLKA ja tez taki numer odwalilam tylko moj ratlerek najadl sie zeberek wariat i potem nie chcialo mu wyjsc.. rany co ja wtedy przeszlam z nim

Stary 2015-01-19, 20:42   #1854
kamilove
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie opak wkładek laktacyjnych na początek kupić, tzn ile szt? bo podkładów to pisałyście, że 2 paczki starczą chyba tak?
Stary 2015-01-19, 20:42   #1855
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

Dostanę opieprz pewnie potem od męża bo dałam dla psa kość z pomidorówy i mu się zaklinowała w szczęce i sama nie dałam rady wyjąć. A mąż już z kolegami wyszedł i zadzwoniłam żeby mi pomógł i wrócił wyjął i tylko groźnie na mnie popatrzył hih bo nie pozwala mu takich mniejszych kości dawać - bo raz już taka akcja była i do weta jeździliśmy. Zapomniałam hehe
A powiedzcie mi jaka roznica w praniu w proszku a w plynie? Bo ja zawsze jakos w proszku a widze ze duzo z Was w plynie i zastanawiam sie dlaczego. Lepiej pierze?
Stary 2015-01-19, 20:45   #1856
violka848
Zakorzenienie

gosiak no nie wątpię chce się przyjemność psu sprawić a tu takie kwiatki weterynarz to wtedy się śmiała z psa że dawno takiego uśmiechniętego nie mieli hehe - bo on paszczę miał otwartą na cały czas

Sonia my też raczej ludzkiego nie dajemy z podkreśleniem na raczej czasem korci. Jutro może mu wątróbki kupię ,będę w mięsnym bo mąż sobie bitki zażyczył a dziś brzydkie mięso było także jutro będę produkowała

Koperco mnie nie pytaj bo ja też zawsze w proszku ale tak chcę spróbować.

Płyn tylko do czarnego kupuję nam - bo zostawały mi kulki z białego proszku- a który do czarnego jest lepszy Perwoll czy Woolite? Bo w biedronie to i to było i kupiłam przypadkiem woolite a drożej wychodzi, ale nie mogę znaleźć paragonu buu

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:49
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:45   #1857
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jakie opak wkładek laktacyjnych na początek kupić, tzn ile szt? bo podkładów to pisałyście, że 2 paczki starczą chyba tak?
Ja kupilam TT bo sa fajne a byly tanie. Kupilam 2 opakowania kazde po 50szt.
Na poczatku mi strasznie lecialo i zuzywalam naprawde sporo. Jak karmilam jedna piersi to lecialo i z drugiej np. Tylko nie kupuj z bella mamA bo s do du.py. super sa z Lansinoh ale drogie.. ale sa cieniutkie, nie przemakaja,delikatne i po nasaczeniu robia sie takie zelowe.

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:47
Stary 2015-01-19, 20:48   #1858
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Podkladow mam 3 paki tych cienkich canpola, a wkladek wzíelam 2op po 60szt bo fajna cena byla i jak bedzie ok z karmieniem to akurat mi starczy do kolejnego zamowienia w razie co

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

KOPERCO po proszku nie raz moga slady zostac na ubraniach i ja widze tylko taka roznice tez w proszku piore

Stary 2015-01-19, 20:54   #1859
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
a co mi kupilas?
Wafelki i ptasie mleczko :-P

Cytat:

no dokładnie my też jakieś 130zł ale w tym 2 lovele i dla babci alko na serducho coś jeść też trzeba

my tez dla babci kupilismy prezent, czekoladki

Cytat:
Wstawiacie pewnie piekne rzeczy a ja na apce to mi sie nue chce za kazdym razem w przeglądarce otwierac.

Allegro bym poprzegladala ale tsk nienawidzę na tel :/
Ja tez na apce allegro nie lubię jakos...

Cytat:
A powiedzcie mi jaka roznica w praniu w proszku a w plynie? Bo ja zawsze jakos w proszku a widze ze duzo z Was w plynie i zastanawiam sie dlaczego. Lepiej pierze?
Dla mnie płyn jest wygodniejszy i nie ma problemu ze ci sie nie rozpusci i zostawi ślad na ciemnych ubraniach

Syn mnie bije cały dzien, szaleju sie najadl :-P
Jutro na 16 rodzice do mnie przychodzą i troche posiedza bo uciekaja przed księdzem :-P przy okazji obejrzą wozek na który wyłożyli kasę :-D mam nadzieję ze im sie spodoba.

Dzwoniła babka i mam wizyte u kardio w srode na 14.30. Chciala mi przełożyć wizyte z 11 na 16 lutego co bylam wczesniej zapisana ale to ta sama co u gina pomaga zawsze i mnie skojarzyla z nazwiska i zarejestrowała na srode. A rano dzis dzwonilam to inna baba powiedziała ze nie moze mnie zarejestrować i mam przyjsc pogadac z doktorem czy mnie przyjmie...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:54   #1860
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

a jak pierzecie w proszku to dodajecie płyn do płukania? bo mi tu jedna mamusia nagadała, że bez płynu sa dużo mniej miękkie ubranka.
i do tegoze jej położna twierdzi,ze Jelp jest niedobry, bo sporo maluchów uczula hmmm
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości