Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 20:54   #1861
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Od tego smarkania to mi sie ucho zatkalo nie lubie tak

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:57   #1862
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49837933]a jak pierzecie w proszku to dodajecie płyn do płukania? bo mi tu jedna mamusia nagadała, że bez płynu sa dużo mniej miękkie ubranka.
i do tegoze jej położna twierdzi,ze Jelp jest niedobry, bo sporo maluchów uczula hmmm[/QUOTE]

Ja pierwsze nie dałam płynu i sa malo przyjemne szczególnie welurowe... Potem dałam lenor ale plukanie 2 razy puscilam. No i to juz większe rozmiary były.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Od tego smarkania to mi sie ucho zatkalo nie lubie tak
Niecierpie tego :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:59   #1863
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK ja daje plyn do plukania do ubran, ale nie zawsze bo w lato to nie daje zeby lepiej powietrze ciuchy przepuszczaly

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Malej dolewam lovelki plynu do plukania a chlopakom cocolino

Stary 2015-01-19, 21:06   #1864
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Ja się przejadę jutro do biedronki.. mam nadzieję że jeszcze będą te proszki i płyny
też mam trochę ciuchów od koleżanki i pasuję się za to zabrać w końcu
też będę prała w proszku i dodawała płyn do płukania
Stary 2015-01-19, 21:06   #1865
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Denerwuje sie jutrzejsza glukoza.. trzymajcie prosze kciuki
Wszystkie przezylysmy to i Ty przezyjesz! Bedzie ok

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie opak wkładek laktacyjnych na początek kupić, tzn ile szt? bo podkładów to pisałyście, że 2 paczki starczą chyba tak?

Ja narazie kupilam jedno z Babydream 30szt., ale wiem ze to na pewno za malo. Bede jeszcze czyhac na inne jak upoloje w promo

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jaka roznica w praniu w proszku a w plynie? Bo ja zawsze jakos w proszku a widze ze duzo z Was w plynie i zastanawiam sie dlaczego. Lepiej pierze?
Plyn nie zostawia sladow, szczegolnie jak sie wlaczy krotki program. Ja sie przyzwyczailam do plynow i proszkow w ogole nie kupuje.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:08   #1866
gosiak0512
Zakorzenienie

LEKKA dasz rade

Stary 2015-01-19, 21:09   #1867
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49837933]a jak pierzecie w proszku to dodajecie płyn do płukania? bo mi tu jedna mamusia nagadała, że bez płynu sa dużo mniej miękkie ubranka.
i do tegoze jej położna twierdzi,ze Jelp jest niedobry, bo sporo maluchów uczula hmmm[/QUOTE]

No bo po tych proszkach dzieciowych to ubranka twarde i szorstkie. Ja dopiero kupilam plyn,ale tak bede dawala z proszkiem plyn do plukania.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:12   #1868
rybcia2309
Wtajemniczenie

No to wam opowiem cos do smiechu, stoje z numerkiem u lekarza na 10:10 weszla babka z 10...no to czekam a tu nagle zerwala sie baba i siada pod gabinetem i do mnie ze ona teraz wchodzi...dodam ze nue byla nawet zarejestrowana, ja już kipie i do niej niech sie pani nawet nie szykuję bo jestem w ciąży i to moja kolej, a ona ma Pani szczescie ze jest Pani uprzywilejowana bo by mnie nie puscila 👿

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No i mam zapalenie oskrzeli co czulam juz od miesiaca i zapalenie zatok szczekowych jedziemy z antybiotykiem :/
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:13   #1869
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Majka Ty juz tam lepiej nawet nie zagladaj, bo znów coś kupisz, a tyle już tego masz!!
Zajrzałam i nic nie kupiłam, ale dziękuję dobra Kobieto że mogę na Ciebie liczyć gdy mój zdrowy rozsądek śpi

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
A ja jeszcze siedzę u gin,trzy osoby jeszcze przede mną

My mamy leżaczek z FP ten taki z lewkiem na siedzisku od kuzyna pozyczony, a od Tzta brata mamy takie.hustawko-lezaczek-krzeselko też z FP, sami im to kupowalismy na chrzciny za ponad 500zl i teraz do.nas.wróciło
Super

Zdecydowanie nr 2, uwielbiam kropki, grochy itp ale są dla dziewuszek

Cytat:
ja mam masakrę dopiero boo z pościeli na razie rezygnujemy, zamówiłam kocyk minky, robi mi się i będzie w truskawki z drugiej str taki mocno malinowy, prześcieradła mam blado różowe i teraz weź dopasuj ochraniacz muszę mieć gładki zupełnie ale nie wiem jaki kolor
Jeżeli truskawki maja zielone dodatki to fajnie moze wyglądać taka żywa zieleń na ochraniaczu

Cytat:
MAJKA ale ja dzis nie sprzatalam

Jak lezalam na patologi w pierwszej ciazy to nas polozna wziela na porodowke na wycieczke a ze rodzila jedna to siadlysmy i siedzialysmy po czym wyszla jedna z poloznych po " mydelniczke" i mowi zeby poczekac bo juz dzidzius sie rodzi to nam pokarze jak bedzie na badania zabierala. To czekalysmy dalej i tak max 15min i wychodzi ta sama pani z ta mydelniczka i sie smieje do nas my do tego wozeczka a tam parka! Rodzaca nie chodzila po lekarzach i nikt nie wiedzial ze blizniacza ciaza!
Nie no spoko dziś nie, ale wczoraj i przedwczoraj to szorowałaś podłogi, a dzis "tylko" prałaś i prasowałaś
Jakaś nieodpowiedzialna dziewucha

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
A mi ciocia szyje sliczny kocyk, ostatnio zrobiła babci na swieta takie narzutki na fotele wiklinowe i tak mi sie spodobały, ze mi też uszyje dla synka, bardzo mnie to cieszy bo naprawde sliczne to jest
I jaki bedzie oryginalny. Super sprawa. Mi teściowa by uszyła, może zajadę do jakiejś hurtowni i jak będą fajne materiały to coś wybiorę

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Idę się kąpać. Muszę ogolić nogi i malwinę, więc pewnie mi trochę czasu zejdzie pod prysznicem
Hmmm, czyżbyś miała jutro wizytę u gina?
Ja już mam za sobą kąpiel i golenie, na bank jest krzywo ale trudno

Cytat:
Kurcze prawie Was nadrobilam, zostalo mi dwie strony ale przyszedl M i mial energie zeby zaaranzowac pokoj dzieciakow skoro lozeczko juz gotowe. nie bylo mnie z 3h i juz pelno do nadrabiania. Ale najwazniejsze ze sprzatnelismy porzadnie pokoj i meble poprzestawiane. Mi sie do konca nie podoba ale M ma racje ze tak jest najbardziej funkcjonalnie,niestety. Ale za to Mlody zyskal wlasny kacik do zabawy i jest zadowolony. Dzis spi w innej czesci pokoju bo sie przeciez uklad zmienil-zobaczymy czy bedzie mu to przeszkadzalo czy po prostu pojdzie spac:P
Nadrabiam dalej. Fotek nie widzialam jeszcze bo mi kregoslup peka i leze i na apce dzialam
Dzieci będą miały razem pokój? Czy na początku córcia będzie z Wami?

Cytat:
MAJKA bo zapomnialam napisac o syropie prawoslazowym i inhalacje z soli nawet tej mocniejszej tez mozna
Inhaluję sie NebuDose, włączyłam nawilżacz w sypialni żeby nie było suchego powietrza, kupię ten syrop - dzięki

Cytat:
Dziewczyny a jakie opak wkładek laktacyjnych na początek kupić, tzn ile szt? bo podkładów to pisałyście, że 2 paczki starczą chyba tak?
Ja mam jedno opak.wkładek canpol. Wydaje mi sie że mam nawet jeszcze jedno po pierwszym synku Podkłady mam 1 belli, 1 canpol. Potem mam nadz.że na normalne podpaski przejdę

Tak jak wcześniej byłam spokojna i sie nie stresowałam, tak od kilku dni mam taki nerw ze nie mogę posprzątać w pokoiku dla maluszka, prać, i układać ciuszków itp. Jestem wkurzona tym wszystkim. Muszę zamówić materac dla synka, rolety do pokoju maluszka, bo chcę takie zaciemniane a mamy zwykłe i juz zniszczone. Nosi mnie po prostu
Stary 2015-01-19, 21:14   #1870
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
No bo po tych proszkach dzieciowych to ubranka twarde i szorstkie. Ja dopiero kupilam plyn,ale tak bede dawala z proszkiem plyn do plukania.
To ja chyba targnę się jutro na biedronkę po jeszcze jeden płyn w takim razie bo myślałam że lepiej bez płynu jest...

Dziewczyny a z czego kołderki polecacie? są jakieś lepsze i gorsze ? mi znajoma z jakiegoś jedwabnika polecała

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-19 o 21:19
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:15   #1871
rybcia2309
Wtajemniczenie

Aaa i wiecie co duzo tabiej wychodzi minky na metry ja kupilam na pokrowce na łóżko do pokoju gdzie dzidziuś bedzie na dresowka.pl chyba
Stary 2015-01-19, 21:16   #1872
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
jest prawnikiem, a teraz czeka go egzamin zawodowy na radcę prawnego.
oj to duzo nauki

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej kochane zaraz Was nadrobię
Byłam w Biedronie obkupiłam się w płyny i proszki do prania do kolorów i bieli i płyn do płukania - zresztą pewnie jak większość
Dodam kilka fotek moich ostatnich zakupków
Ostatnie zdjęcie to rzeczy używane - jutro ma być dostawa w jednym lumpku mama mnie uświadomiła to może podskoczę
super wieszaczki, doczytalam, ze w leroy

Ja dzis wyciagnelam i upralam 3 koszule do karmienia i pizame jedna tez do karmienia jeszcze po Mai, wiec to mi odchodzi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:16   #1873
Koperco
Zakorzenienie

Okej to juz kumam roznice, a w sumie prawie jej brak. Ogarne jutro te lovelki w plynie, bo mama mnie obkupila w proszki plyny do plukania. A ten odplamiacz jest cos wart? Czy lepeiej w zwyklym?
Stary 2015-01-19, 21:19   #1874
blackberry89
Zakorzenienie

Uciekam, spróbuje zasnąć bo przez te serce znow malo spalam :-( oby dzis sie obyło bez ekscesów

Dobrej nocki kochane :-*
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:23   #1875
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie przezylysmy to i Ty przezyjesz! Bedzie ok

Ja narazie kupilam jedno z Babydream 30szt., ale wiem ze to na pewno za malo. Bede jeszcze czyhac na inne jak upoloje w promo

Plyn nie zostawia sladow, szczegolnie jak sie wlaczy krotki program. Ja sie przyzwyczailam do plynow i proszkow w ogole nie kupuje.
też kupiłam z Babydream a potem znalazłam tę recenzję http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...y-dzisiaj.html
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:23   #1876
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ojj współczuję tego czekania w kolejce
ja polubiłam poranne wizyty, bo wtedy jeszcze nie ma takich obsuw

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

zdecydowanie drugi
Ja chodzę prywatnie,a że mój jest ordynatorem to tylko popołudniami przyjmuje

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:25   #1877
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No to wam opowiem cos do smiechu, stoje z numerkiem u lekarza na 10:10 weszla babka z 10...no to czekam a tu nagle zerwala sie baba i siada pod gabinetem i do mnie ze ona teraz wchodzi...dodam ze nue byla nawet zarejestrowana, ja już kipie i do niej niech sie pani nawet nie szykuję bo jestem w ciąży i to moja kolej, a ona ma Pani szczescie ze jest Pani uprzywilejowana bo by mnie nie puscila 👿

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

No i mam zapalenie oskrzeli co czulam juz od miesiaca i zapalenie zatok szczekowych jedziemy z antybiotykiem :/
Fantastyczna babeczka, nie ma co..
Biedna ze antybiotyk..

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zajrzałam i nic nie kupiłam, ale dziękuję dobra Kobieto że mogę na Ciebie liczyć gdy mój zdrowy rozsądek śpi

Super

Zdecydowanie nr 2, uwielbiam kropki, grochy itp ale są dla dziewuszek

Jeżeli truskawki maja zielone dodatki to fajnie moze wyglądać taka żywa zieleń na ochraniaczu

Nie no spoko dziś nie, ale wczoraj i przedwczoraj to szorowałaś podłogi, a dzis "tylko" prałaś i prasowałaś
Jakaś nieodpowiedzialna dziewucha

I jaki bedzie oryginalny. Super sprawa. Mi teściowa by uszyła, może zajadę do jakiejś hurtowni i jak będą fajne materiały to coś wybiorę

Dzieci będą miały razem pokój? Czy na początku córcia będzie z Wami?

Inhaluję sie NebuDose, włączyłam nawilżacz w sypialni żeby nie było suchego powietrza, kupię ten syrop - dzięki

Ja mam jedno opak.wkładek canpol. Wydaje mi sie że mam nawet jeszcze jedno po pierwszym synku Podkłady mam 1 belli, 1 canpol. Potem mam nadz.że na normalne podpaski przejdę

Tak jak wcześniej byłam spokojna i sie nie stresowałam, tak od kilku dni mam taki nerw ze nie mogę posprzątać w pokoiku dla maluszka, prać, i układać ciuszków itp. Jestem wkurzona tym wszystkim. Muszę zamówić materac dla synka, rolety do pokoju maluszka, bo chcę takie zaciemniane a mamy zwykłe i juz zniszczone. Nosi mnie po prostu

tak beda mialy wspolny pokoj od samiusienkiego poczatku. Wiem ze na hardcora ide ale nie widzd innej mozliwosci bo mamy kuchnie z salonem w ktorym spimy na fajowej kanapie, zeby synek mial swoj pokoj, no teraz juz dzieciaki. I nie wyobrazam sobie tam w salone lozeczka. Ciagle zie bedzie trzeba czaic z gotowaniem i garami nie walic, a goscie to juz w ogole.. zobaczymy jak rzeczywistosc zweryfikuje-ale ja to zawzieta babka jestem i wole odespac w ciagu dnia a latac do dzieciakow do pokoju niz sie we wlasnym domu skradac..

Cytat:
To ja chyba targnę się jutro na biedronkę po jeszcze jeden płyn w takim razie bo myślałam że lepiej bez płynu jest...

Dziewczyny a z czego kołderki polecacie? są jakieś lepsze i gorsze ? mi znajoma z jakiegoś jedwabnika polecała

ja mam najzwyklejsze wypelnienie z poducha.
No z plynem sa bardziej miekkie te ciuszki.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Uciekam, spróbuje zasnąć bo przez te serce znow malo spalam :-( oby dzis sie obyło bez ekscesów

Dobrej nocki kochane :-*
Powidzenia, dobrej nocy.
Stary 2015-01-19, 21:27   #1878
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

:
No a jak Jak ciezarowka sie tak goli to wiadomo ze idzie do gina

Maz dzis dokupil 3 Lovelki, tak wiec mam 4 plyny do koloru i 1 do bialego. Tylko teraz mysle czy nie dokupic plynu do plukania. Planowalam nie uzywac, ale jak piszecie ze po dzieciecych proszkach ubranka takie sztywne i twarde...

jestem mamą
Stary 2015-01-19, 21:27   #1879
rosarioV
Zakorzenienie

My po biedrze i zajechalismy do pepco gdzie kupiłam dwa bodziaki na długi w promce na 62 aaa jeszcze dorwslismy w biedrze wynalazek do cytryny haha wkrecasz w cytryne i pryskasz tym i leci sok z cytryny będę sobie do herbaty pstrykac i noe trzeba wyciskac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1421699039799.jpg (81,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1421699079215.jpg (64,9 KB, 11 załadowań)

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:27   #1880
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Maja dwa głębokie oddechy masz jeszcze czas - denerwujesz się bo wszystkie szykują pokoje a Ty jeszcze do końca nie możesz - pogoń trochę męża z mebelkami Ja też czekam na rolety i żaluzje drewniane, ciekawe ile jeszcze hmm obecnie mamy w jednym pokoju koc na oknie żeby nas nie podglądali he a w salonie firanki powiesiłam, ale potem będą same zasłony.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
super wieszaczki, doczytalam, ze w leroy
Dzięki
Stary 2015-01-19, 21:27   #1881
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Życzę zdrowia! Jak ja bym chciała uniknąć antybiotyku po raz trzeci

Flight - ale miałaś sen Jutro się wszytstko wyjaśni i może się okazać że mąż coś przeczuwał, że zaproponował większy pokoik dziecięcy
Stary 2015-01-19, 21:29   #1882
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja dopiero siadlam po wizycie do tableta i mogę Wam spokojnie napisać. Ogólnie wyszliśmy po 20,ale TŻ był tak głodny (od śniadania nic nie jadl),że do Maca zajechalismy

Ogólnie wszystko z Szymkiem okay, zastój się cofnął w nerce A skurcze póki nie są bolesne nie są niczym złym
Mały waży 1178gram,trochę mało jak na ten tydzień ciąży, i obwód brzuszka ma mniejszy niż powinien mieć w tym tygodniu, ale to dopiero teraz podczytalam na tym podsumowaniu z usg,bo gin ogólnie podsumował ze wszystko jest bardzo ładnie i w związku z tym widzimy się dopiero za miesiąc tak więc tymi wymiarami się nie przejmuję skoro on nie widzi w tym nic złego...
Mały oczywiście główką w dół i dupa do nas,więc żadnego foto nie mamy,a doktorkowi sprzedał kopa prosto w głowicę, tak mu się badanie nie podobało

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:30   #1883
rybcia2309
Wtajemniczenie

Dziękuję babeczki, a czy was tez tak nachodzi ze chcialybyscie juz miec maluszki przy sobie, zobaczyć
Stary 2015-01-19, 21:37   #1884
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
tak beda mialy wspolny pokoj od samiusienkiego poczatku. Wiem ze na hardcora ide ale nie widzd innej mozliwosci bo mamy kuchnie z salonem w ktorym spimy na fajowej kanapie, zeby synek mial swoj pokoj, no teraz juz dzieciaki. I nie wyobrazam sobie tam w salone lozeczka. Ciagle zie bedzie trzeba czaic z gotowaniem i garami nie walic, a goscie to juz w ogole.. zobaczymy jak rzeczywistosc zweryfikuje-ale ja to zawzieta babka jestem i wole odespac w ciagu dnia a latac do dzieciakow do pokoju niz sie we wlasnym domu skradac..
Powiem Ci że wg mnie w nocnym wstawaniu naprawdę najgorsze jest samo nocne wstawanie i wyrwanie ze snu a nie to że trzeba przejsć do pokoju obok
Oby synek sie nie wybudzał, ale moze być cieżko bo trzeba zapalic swiatło, przewinąć itd. Powodzenia!

Cytat:
No a jak Jak ciezarowka sie tak goli to wiadomo ze idzie do gina

Maz dzis dokupil 3 Lovelki, tak wiec mam 4 plyny do koloru i 1 do bialego. Tylko teraz mysle czy nie dokupic plynu do plukania. Planowalam nie uzywac, ale jak piszecie ze po dzieciecych proszkach ubranka takie sztywne i twarde...
No taka prawda
Dobrze, że ja dzis wziełam 2 płyny do płukania, bo jeszcze rano nie planowałam używać od początku a brałam za zaś, a teraz chyba zmieniłam zdanie

Cytat:
Maja dwa głębokie oddechy masz jeszcze czas - denerwujesz się bo wszystkie szykują pokoje a Ty jeszcze do końca nie możesz - pogoń trochę męża z mebelkami Ja też czekam na rolety i żaluzje drewniane, ciekawe ile jeszcze hmm obecnie mamy w jednym pokoju koc na oknie żeby nas nie podglądali he a w salonie firanki powiesiłam, ale potem będą same zasłony.
Mi z roletami sie nie śpieszy, mogą być w marcu, ale muszę się zorientować jak cenowo itd.
Męża nie pogonię, bo mają tyle zamówień, ze nie wyrabiają, jutro jedzie na montaż do wawy.
W nast.tyg.usiądę z teściową i coś zaprojektujemy i pojadę z nia po materac, boTż razem z nią prowadzi działalność. Baterię do kuchni muszę kupić i żelazko uratować, bosko normalnie
Stary 2015-01-19, 21:37   #1885
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję babeczki, a czy was tez tak nachodzi ze chcialybyscie juz miec maluszki przy sobie, zobaczyć
Ja baaaardzo czasem sobie właśnie tak myślę że już bym Go tak utuliła , już się nie mogę doczekać ...jak i tego aby być już po porodzie...
Stary 2015-01-19, 21:39   #1886
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Ja baaaardzo czasem sobie właśnie tak myślę że już bym Go tak utuliła , już się nie mogę doczekać ...jak i tego aby być już po porodzie...
No to tak wlasnie jak ja w podświadomości boję sie i chcialabym byc juz w domu po... no wiem ze za wcześnie itd ale te szpitale
Stary 2015-01-19, 21:44   #1887
rosarioV
Zakorzenienie

drugi
Cytat:
Właśnie skończyłyśmy z mamą robić gołąbki wyszlo ich spoooro ale już mnie tak plecy bolą i brzuch trochę stwardniał że wolałam się położyć
matulu ale bym gołąbki wszamała
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Denerwuje sie jutrzejsza glukoza.. trzymajcie prosze kciuki
Nie denerwuj sie dobra jest mi smakowała pomyśl sobie pijąc ją, że wate cukrową jesz kciuki
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
I co kupilas?
Myśmy zrobili duże zakupy i 150zl poszło. Ale w tym farbą do włosów i lovelka do koloru w płynie. Ale taka wielka torba wypchana po brzegi za ta kasę to tylko w biedronce :-P
My wydaliśmy 60 zł ale kupiliśmy ten wyciskacz do cytrusów i do czosnku za 3 zł sztuka, płyn do mycia naczyń, papier i poszło tak no i trochę żarcia a u mnie ani płynu ani proszku nie było
aaaa i jeszcze cappucino ale z magnezem tym razem wzięłam
Cytat:

ojaaaaa co za babsztyl !!!!!
i zdrowiej !!!!
Cytat:
Ja dopiero siadlam po wizycie do tableta i mogę Wam spokojnie napisać. Ogólnie wyszliśmy po 20,ale TŻ był tak głodny (od śniadania nic nie jadl),że do Maca zajechalismy

Ogólnie wszystko z Szymkiem okay, zastój się cofnął w nerce A skurcze póki nie są bolesne nie są niczym złym
Mały waży 1178gram,trochę mało jak na ten tydzień ciąży, i obwód brzuszka ma mniejszy niż powinien mieć w tym tygodniu, ale to dopiero teraz podczytalam na tym podsumowaniu z usg,bo gin ogólnie podsumował ze wszystko jest bardzo ładnie i w związku z tym widzimy się dopiero za miesiąc tak więc tymi wymiarami się nie przejmuję skoro on nie widzi w tym nic złego...
Mały oczywiście główką w dół i dupa do nas,więc żadnego foto nie mamy,a doktorkowi sprzedał kopa prosto w głowicę, tak mu się badanie nie podobało
No i pięknie a wymiary wymiarami wiadomo, że może coś źle pomierzyć jak nic nie mówił to jest dobrze

kurcze nie mogę znaleźć stroju dwuczęściowego na jutro na basen a w jednoczęściowym nie chce isć bo potem muszę zdjąć górę przy wszystkich aby się umyć a ja wstydzioszka jestem jeszcze żebym miała jakiś biust większe ale tymi moimi orzeszkami to wstyd wychodzić :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:46   #1888
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
No to tak wlasnie jak ja w podświadomości boję sie i chcialabym byc juz w domu po... no wiem ze za wcześnie itd ale te szpitale
Mam to samo...jak tylko sobie pomyśle o porodzie to mnie troszkę skręca w żołądku :P i nie tak do końca wcześnie bo czas tak leci że nawet się nie obejrzymy a będziemy jechać na porodówkę jedna za drugą
Stary 2015-01-19, 21:49   #1889
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Super, ze wszystko w porządku!
Ciekawe ile waży mój syneczek, jutro się dowiem.
Stary 2015-01-19, 21:54   #1890
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak! Czasem tak mnie nachodzi ze chcialabym go juz miec przy sobie, przytulac i calowac

Cytat:
Mam to samo...jak tylko sobie pomyśle o porodzie to mnie troszkę skręca w żołądku :P i nie tak do końca wcześnie bo czas tak leci że nawet się nie obejrzymy a będziemy jechać na porodówkę jedna za drugą
Dokladnie, zanim sie obejrzymy rozwiaze sie worek i bedziemy sobie gratulowac

NATI super ze po wizycie ok!!

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości