|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Chodzi o to ze przy kp zoltaczka wolno schodzi chyba na stronie banku mleka jest dokladne info
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Aga, Daria po wyjściu ze szpitala z dnia na dzień była coraz bardziej żółta i senna. Jak położna ją zobaczyła to od razu że do lekarza i szpitala na naświetlania. Leżała sama(
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2015-01-19 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49839409]A, u logopedy - jak myślałam, Dorotka jest tak doskonale komunikatywna bez mowy, że... w nosie to ma. Wizyta trwała bitą godzinę, kobieta- podejście absolutnie genialne, dziewczyny, polecam! 100zł, ale kobieta naprawdę zrobiła dobrą robotę. Logopeda: zielony Joanna Baran-Gnatowska – neurologopeda kliniczny oraz specjalista w zakresie wczesnej interwencji logopedycznej. Prowadzi terapię wad wymowy u dzieci zdrowych oraz z problemami ogólnorozwojowymi i neurologicznymi. Zajmuje się oceną budowy i sprawności aparatu artykulacyjnego (wargi, język, wędzidełko podjęzykowe, podniebienie) bada odruchy ustno-twarzowe, ocenia niezbędną do właściwego funkcjonowania dziecka koordynację ssania, połykania i oddychania, ocenia reakcje słuchowe, prowadzi stymulację funkcji pokarmowych i komunikacyjnych w oparciu o najskuteczniejsze metody wspomagające rozwój dziecka: elementy ustno-twarzowej terapii wg koncepcji R. Castillo Moralesa oraz elementy Integracyjnej terapii ustno-twarzowej wg S. Masgutowej Polecam to in corpore w Dąbrowie, BANALNY dojazd, samo centrum to jest, jak któraś Ślązaczka potrzebuje (Lady?) to brać! http://www.centrumincorpore.pl/pl/dabrowa-gornicza[/QUOTE] czyli lekarz z powołania, super! Cytat:
![]() nam tez w szpitalu mówili, że mm Jej na dobre wyjdzie, tzn przy żółtaczce jak ja pokarmu nie miałam.. Cytat:
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie myslalam Bartulu kciuki za dalsze badamia
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49839639]Zalecenia mailem szczegółowe dostanę, a raczej... pomysły na podpuszczanie dziecka do gadania ![]() No więc czekamy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypominam że po urodzeniu Ami dostawała mm , dopiero wywalczyłyśmy sobie kp, mi chodziło tylko o to, że smuci mnie wszechpanujący pogląd " mm lekarstwo na wszystko" bo to bzdura nad bzdurami. Ja na miejscu Agi jechałabym na ip jak dziewczyny piszą. I przede wszystkim lampy, a mm dopiero na końcu możliwości. Ale to ja, ortodoks ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie, żeby na ip jechała. po prostu jeśli to ma w jakikolwiek sposób pomóc niech da mm. potem przecież może dalej kp. chodzi mi o to, żeby nie wpajać Jej jeszcze większych wyrzutów sumienia bo da mm.
![]() |
#4358 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się. Jestem cały czas na bieżąco, ale jak kończę czytać to standardowo nie mam siły się odezwać albo jest 3 w nocy, a nie lubię tak pisać sama do siebie.
Witam na świecie kochane maluszki ![]() Składam życzenia urodzinkowe dla wszystkich małych solenizantów. No i zdrówka dla naszych chorowitków! Aniu przykro mi z powodu Waszej sytuacji ![]() Aga trzymam kciuki żeby wszystko było ok ![]() Sylwia cieszę się że wyniki ok! Oby reszta wyszła tak samo. Wczoraj byli u nas teście. ![]() ![]() ![]() Z tego wynika że urodzinki małego będą skromne, bo tylko 3 osoby przyjdą oprócz naszej trójki. Teściowie odpadli, brat tż widział Oliego raz od jego urodzenia. Strasznie nam się rodzina wykruszyła. Jakoś tak smutno, że nas mało. Ogólnie to ostatnio jakoś mi ciężko, tż wiadomo ciągle w pracy, ostatnie dwa weekendy też w pracy i jeszcze t. się zwalili w niedzielę, także ja mam maraton. Już czasem nie mam siły rano wstać, męczy mnie, że Oli nie ma drzemki, co prawda idzie spać koło 7-8 wieczorem, ale ja jestem tak zmęczona - a tu jeszcze gary, sprzątanie, praca przy kompie. 5 godzin mija jak z bicza, spać i na nowo... Gdzie tu czas na chwilę odpoczynku. Sorry za marudzenie. I do tego przydługawe. Ostatnio wszystkim marudzę ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2015-01-19 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zwyczajnie i po ludzku DZIWi ze mleko ludzkie przeznaczone dla człowieka może szkodzić, dla mnie z definicji powinno być najlepsza z opcji , co nie znaczy że nie ma innych opcji, które także są pożywieniem dla dziecka. Ciekawi mnie mechanizm medyczny, medyczne uzasadnienie, Meneq? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Urozmaicone, a co
![]() Jaki ma rozmiar buta? Kochany! Jakie rzęsy ma długie ![]() SZAJA, czekam na sprawozdanie z wizyty! AGA, przecież Ty się na tym nie znasz, lekarze zawalili konkretnie i tyle ![]() A u nas, kolejna kuzynka Poli będzie na 99% Martynką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam, karmic piersia, podac swoje odciagniete (jesli zalezy Ci na kp, to z kieliszka, kubeczka, lyzeczka lub strzykawka, nawet po palcu polac i do buzi podac) a dopiero na koniec mm. O ile pamietam Yae jednorazowo dostawala w tym okresie 20 ml, z czego moze 1/4 udalo sie wypic. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.bfmed.org/Media/Files/Pro...%2022_0712.pdf tych ma 25;p
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz pamiec!! Wszystko sie zgadza: dodatkowo naswietlania byly, ktore sa konieczne, zeby poprawa szybko nastapila. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Karmi sie, ale to bardziej o rozkrecanie laktacji chodzi. Przy zoltaczce i mm chodzi o nawodnienie. aga a Milosz sie wyproznia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na wynik bilirubiny w labie przyszpitalnym bo sami chcieliśmy zrobić.
Na IP powiedzieli na oko że poziom 6:banghead: I że takie dziecko po prostu. Kazali przystawić do piersi i widzieli jak zasypia przy niej. I gadka szmatka że na wszystko trzeba czasu. Zobaczymy jaki będzie wynik. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() skoro nie mialas pokarmu to wiadomo ze jej mialo to wyjsc na dobre bo w przeciwnym razie bylaby glodna poprostu caly czas jest mowa o przypadku kiedy matka chce i moze kp. takie podawanie mm "na zoltaczke" moim zdaniem tylko zabija kp Cytat:
![]() ale nikt tu nie mowi o wyrzutach sumienia bo niby z jakiej racji mialaby je miec?! jesli juz to wina lezy po stronie lekarzy, ktorzy prawdopodobnie wypuscili dziecko z ostra zoltaczka yellow- ci twoi t., rece i cycki opadaja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siku prawie przy każdej zmianie pieluchy. Kazali zrobić jeszcze badanie moczu ale to już jutro. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony pamietam, ze chodzilo o nawodnienie i rozrzedzenie krwi. I teraz tak kombinuje: mleko matki jest z krwi, zoltaczka fizjologiczna to usuwanie czesci czerwonych krwinek z okresu ciazy przez watrobe, w tym procesie sa rozkladane na bilirubine. Wiec moze kp z mlekiem matki dostarcza bilirubiny? Ale to domysly. Szkoda, ze dopiero teraz wyszlo. Zapytalabym znajomej poloznej, bo wczoraj sie widzialam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla tak malego organizmy zoltaczka jest bardzo duzym obciazeniem, z dwojga zlego mm lepsze a pamietaj, ze ja tez zagiksowana na punkcie mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aga mowila o wyrzutach. Jak dla mnie bezpodstawnych bo to tylko i wyłącznie wina lekarzy.
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi na szczescie nikt tak nie powiedzial ale gdyby powedzial to pewnie nawet sekundy bym sie nie zastanawiala tylko od razu mm podawala... wystarczy odpowiednie podejscie personelu medycznego do tego tematu a wilk bedzie syty i owca tez bedzie cala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Pstruku chyba zle zrozumialas
![]() Zreszta z doswiadczenia wiem ze przy zoltaczce rozwiniecie kp przy pomocy dziecka jest niemozliwe bo nie jestes w stanie go wybudzic... no nic nie wymyslisz tylko laktator i heeja Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Tak. Teraz.
Ale nie kloccie się. Ja nie mam wyrzutów że daje mm. Mam wyrzuty sumienia że mu wcześniej nie dałam mm. Widziałam że jest problem z kp, że on zasypia. I może jakbym podała mleko z butli to dziś nie siedzielibysmy o tej godz i czekali na wyniki. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Aga, super że pojechaliście od razu. Kciuki! I daj znać jak wynik.
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dziwi mnie bo Zuzka przy żółtaczka normalnie jadła, nie spała, nie było problemu. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Aga nikt sie nie kloci tylko dociekamy prawdy i szukamy zrodel.Moje dzieciaki przechodzily i nie szlo kp nie ssaly i koniec a mimo to laktacja byla i jest bez najmniejszego szwanku rozkrecana laktatorem !!!
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-19 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejscie obu stron ;-) Mloda mama przeciez ma prawo dopytac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.