Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 17:47   #241
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
nie wiem czy mi się uda, w życiu na razie wykonałam tylko komin... straaasznie długo to trwało, ale teraz mam kupę czasu i lepszą motywację poza tym trzema nićmi to powinno iść szybko, a kocyk zrobię tylko taki mały, np do wózka.
W smyku widziałam kilka 50 i mam jeden zestaw 5 body z c&a w rozmiarze 56. Mojej koleżanki synek urodził się taki średni (chyba 3700) i i tak używała 56 przez pierwszy miesiąc. W sumie to na początku dzieci trochę tracą z masy Ale nie mam innych opinii. Czasem te "niby" 62 są naprawdę duże...
W takim razie życzę powodzenia i czekam na efekt końcowy )

Ja mam kilka szt body chyba 4szt, na których pisze 56/62 ale faktycznie rozmiar rozmiarowi niee równy bo np 62 to niektóre takie b.male a z innej firmy 62 ssą już większe ...
Stary 2015-01-20, 17:49   #242
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak sobie pomyślałam, ze jutro to można i do własnej mamy zadzwonić, z okazji dnia babci - bo zostanie babcią
ooo ja jutro mam wizytę więc dziadkowie dostaną świeże info i fotkę z usg

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
On by je potargał ewentualnie miał trzymać tablicę taką do pisania kredą ale nawet to się nie udało

Ja rozm. 50 kupuję w lumpku, idealny stan i za grosze, więc nawet jak przydają się tylko przez tydzień to nie będzie mi żal ostatnio za 5 pajacy i body zapłaciłam 7zł
hahahaha no tak nie pomyślałam dzieci

no dokładnie, w lumpku można niezłe okazje trafić za grosze, ja dla młodego mam dużo nowych z metkami po kilka zł sztuka

jeszcze termometr ten bezdotykowy, jaki najlepszy ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 17:57   #243
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
no ja już tyle wydałam, że szok mężowi nawet już nie mówię haha
wydaję mi się, że powinien zastąpić
ja będę mieć ten zestaw minky i 2 kocyki no i jeszcze zestaw pościeli kupiłam 10 el. bo mi się bardzo podobał, myślę że mały będzie spał a jak nie to trudno
muszę jeszcze kupić stojak do wanienki, wózek 2w1, fotelik maxi cosi, łóżeczko turystyczne, szafę, komodę i ten zestaw torba i termoopak. a kosmetyczne rzeczy zostawiam na koniec marca początek kwietnia masakra
Mi zostało sporo do kupienia, może szybciej będzie jak napiszę co kupilam do tej pory

Cytat:
On by je potargał ewentualnie miał trzymać tablicę taką do pisania kredą ale nawet to się nie udało

Też byliśmy umówieni, że nie patrzy no ale właśnie - emocje. Mnie było wszystko jedno a nawet to mi dodało sił jak spojrzałam na niego takiego wzruszonego, kiedy zobaczył tą główkę nasze życie intymne na tym nie straciło nic a nic

Ja rozm. 50 kupuję w lumpku, idealny stan i za grosze, więc nawet jak przydają się tylko przez tydzień to nie będzie mi żal ostatnio za 5 pajacy i body zapłaciłam 7zł
Alee fajnie , to musi być ciekawe przeżycie. Ja dokońca nie wiem jak odnosi się do tego mój mąż bo raz mówi aaa że po co on tam, raz że będzie albo że się okaże bo np niewiadomo czy w pracy nie bedzie itd (...)

Ooosz Ty farciarooo . Ja ostatnio byłam w grzeboku przez przypadek ale zwykłe body kosztowały 9zl - to tyle co nowe w sklepie więc darowałam sobie dalsze ogladanie takich ciuchów. A obok są ciuchy na wagę ale tam nie weszlam bo byłam juz zrezygnowana chodzeniem po sklepach.
Stary 2015-01-20, 18:05   #244
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
strzałka...chwalisz się ciuszkami a nie pokazujesz..nieładnie

czekam na zdjątka
jutro obiecuje bo dzis już ciemno i brzydkie zdjęcia wyjdą

Cytat:
Już kiedyś wklejałam linka - http://allegro.pl/show_item.php?item=4997019375 ładne te ciuszki, dość gruba bawełna, bardziej ecru niż na zdjęciu w aukcji i te pasiaste są bardzo pasujące do jednego z cienkich kocyków, jakie kupiłam ostatnio w tkmaxie.

Izunia a co się dzieje?
Była dosłownie jedna, beznadziejna - szaro-fioletowa. a ja chcę zrobić coś takiego: http://chucksforchancho.com/2012/09/...nket-tutorial/ Na allegro są jakieś włóczki "dziecięce", że niby miłe i niedrapiące.
ależ cudenko co do włóczek to tez ostatnio poszukiwałam i właśnie takiej dziecięcej bo babcia chce sweterek zrobić wnusi i fajne są mięciutkie ale nie takie puszące i niby antyalergiczne cenowo ok 9-12 zl, oczywiście są tez droższe
ale tez nie kupiłam bo kolorów brak, remanenty i te sprawy za ok 2 tyg mam przyjść i będzie niby

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:13   #245
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Alee fajnie , to musi być ciekawe przeżycie. Ja dokońca nie wiem jak odnosi się do tego mój mąż bo raz mówi aaa że po co on tam, raz że będzie albo że się okaże bo np niewiadomo czy w pracy nie bedzie itd (...)

Ooosz Ty farciarooo . Ja ostatnio byłam w grzeboku przez przypadek ale zwykłe body kosztowały 9zl - to tyle co nowe w sklepie więc darowałam sobie dalsze ogladanie takich ciuchów. A obok są ciuchy na wagę ale tam nie weszlam bo byłam juz zrezygnowana chodzeniem po sklepach.
no mój teraz wymyśla, że pewnie nie będzie mógł mhm, ja mu dam

na wadze byłam właśnie, bo na mini niemowlaczki tam się da coś znaleźć, na wycenie sztuka po około 10zł, pfff

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:14   #246
LuckyLove
Zadomowienie

Ruska , dotychczasowe moje zakupy wyglądają tak :
Ciuchy : Rozm 62
Body z krótkim rękawem 4szt, z długim 2szt, Bluzeczka 1x, Pajacyk 1szt, półśpiochy 1x
rozm. 68 body z dl rekawem 2szt, półspiochy 2szt,spodnie 1szt,
rozm 74 koszula 1x
Buciki 2x , czapeczki 3x niedrapki 1x, skarpety rozm 0-0 5szt.

Koc polarowy, mata do kapania, rękawice do mycia 2x, Butelka 150ml i 260ml, pieluchy tetrowe i flanelowe, prześcieradło bawełniane 2x, frotte1x, podklady na łożko 1oszt, ręcznik kapielowy, szczoteczka do masażu dziaseł i mycia ząbków, termometr do wody, higieniczne nakładki na toaletę, lano maść ziaja, ochraniacze na buty i fartuch dla taty, podkład do przewijania (....) no i chyba to tyle .

Zakupy dopiero zaczęłam w tym mies tak serio bo w 2014 kupilam tylko 3x body. i jeszcze sporo przedemną do kupienia

Dlatego jestem w panice jak czytam ile macie już kupione. A mój mąż ciągle twierdzi że czas jest .
Stary 2015-01-20, 18:19   #247
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
No wróciłam jak mówiłam byłam po kocyk (znalazłam na tablicy ogłoszenie)nowy kocyk mięciutki za 10 zł do tego wzięłam rampersa nowego, bo Pani miała za 8 zł i książeczka nowa za 10 zł
Mąż przywiózł kolejną siatę ciuszków od brata , no już stop :P
tylko większe
Zrobiłam zakupy i robię domową pizze, ale tym razem na cieniutkim cieście, bo małż sobie zażyczył

Kutfa czekam na kuriera i go dziś nie było
materac miał mi przynieść i te ciuszki z licytacji
Ja jestem fanką rampersów kocyk i rampers i tak książeczka super interes zrobiłaś.
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:21   #248
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Body z krótkim rękawem 4szt, z długim 2szt, Bluzeczka 1x, Pajacyk 1szt, półśpiochy 1x
rozm 74 koszula 1x

Koc polarowy, mata do kapania, rękawice do mycia 2x, Butelka 150ml i 260ml, pieluchy tetrowe i flanelowe, prześcieradło bawełniane 2x, frotte1x, podklady na łożko 1oszt, ręcznik kapielowy, szczoteczka do masażu dziaseł i mycia ząbków, termometr do wody, higieniczne nakładki na toaletę, lano maść ziaja, ochraniacze na buty i fartuch dla taty, podkład do przewijania (....) no i chyba to tyle .

Zakupy dopiero zaczęłam w tym mies tak serio bo w 2014 kupilam tylko 3x body. i jeszcze sporo przedemną do kupienia

Dlatego jestem w panice jak czytam ile macie już kupione. A mój mąż ciągle twierdzi że czas jest .
Lucky, mam zdecydowanie mniej niż Ty. Ubranek podobnie, natomiast poważniejszego osprzętu nie mam w ogóle nie licząc ostatnich TK-owych zakupów (pochwalę się, że udało mi się kupić bambusowy kocyk dość duży za 18zł, trzy duże muślinowe pieluszko-kocyki też za 18zł i śpiworek na pierwsze miesiące za 15zł, do tego jeszcze komplet dwóch cienkich kocyków ale to już za 30zł). Dalej nie dociera do mnie ile jeszcze osprzętu potrzebuję, ale może jak zaczniemy ogarniać pokój to jakoś sobie wyobrażę, co i do czego służy.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:25   #249
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Był mega wzruszony, polazł tam jak położna powiedziała, że już widać główkę, że blondasek nie mógł się doczekać aż go wycisnę całego
Jestem strasznie ciekawa reakcji TŻ na porodówce... ja to się pewnie nie będę o siebie martwić tylko o niego

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Wolałabym, żeby mój nie patrzył tam, ale myślę, że to dla tatusia takie emocje, że on absolutnie nie zwraca uwagi że krocze które rodzi dziecko to to sama szpareczka którą tak uwielbia podejrzewam że oni tego nie łączą...
Jeszcze nie jestem pewna czy chce by mój I. był ze mną w ostatniej fazie porodu- czy łatwiej będzie mi jak będę sama. On chce bardzo ale ja zdecyduję w trakcie. Nie wiem czy uda mi się skoncentrować na "swojej robocie" jak on będzie stał taki blady, głaskał mnie i pocieszał...wyjdzie w praniu
koleżanka też nikogo na porodówce nie chciała, a tymczasem ledwo jej wody w szpitalu odeszły w nocy to już wołała swojego męza.... a od 8 ranoo dołączyła też jej matka, także rodzii w trójke. Mówiła, ze było jej już wszystko jedno czy mąż stoi obok czy patrzy jej w krocze...a patrzył podobno

Cytat:
Tylko mi nie mów , że chcesz zrobić coś takiego własnoręcznie Podziwiam za cierpliwość No i umiejętności

Tien, ja to ubranek na 50 nawet na oczy nie widziałam , nie spotkałam się z takimi kupowalam tylko te od 62, a później jak mi ginka pod koniec orientacyjnie zmierzy małego to najwyżej dokupię coś mniejszego
Nadzieja, wiem domysliłam się że u Ciebie to raczej dużo odwiedzających nie będzie, ale sama dobrze sobie radzisz przecież Na pewno niczego małemu nie zabraknie
Generalnie myślę, ze mogą ewentualnie przyjść nas odwiedzić 3 osoby, aczkolwiek na pewno w szpitalu sie ich nie spodziewam...
Poza tym radze sobie jak potrafie... Ciężko tylko czasem psychicznie brakuje mi mamy tutaj...pogadania takiego face to face, a nie przez telefon... no i przykro, ze nie będzie jej w pobliżu gdy urodzę już nawet myśle sobie ze zniosłabym jej złote rady

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Scotosia podobno z tym spojeniem to normalne. Powinnas robic masaż
Nadzieja nastepna wizyta 5.02 godz 14.00.

Co do tego czemu niekoniecznie pn. Z powodu omdlen, problemów z sercem i astmy. Zalezy jeszcze od zaświadczeń jakie dostane od specjalistów.

A i mam nie kupowax za duzo ubran bo mala bedzie dluga
o kurcze... a ty byś wolała SN czy CC ?

Cytat:
no ja już tyle wydałam, że szok mężowi nawet już nie mówię haha
wydaję mi się, że powinien zastąpić
ja będę mieć ten zestaw minky i 2 kocyki no i jeszcze zestaw pościeli kupiłam 10 el. bo mi się bardzo podobał, myślę że mały będzie spał a jak nie to trudno
muszę jeszcze kupić stojak do wanienki, wózek 2w1, fotelik maxi cosi, łóżeczko turystyczne, szafę, komodę i ten zestaw torba i termoopak. a kosmetyczne rzeczy zostawiam na koniec marca początek kwietnia masakra
ja mojemu też nie mówie, bo by pewnie zawału dostał
Mi szczerze mówiąc to z listy must have brakuje mi jeszcze materac do łóżeczka, pościel, wanienka i apteczne rzeczy, gaziki jałowe, osłonki na sutki i octanisept, a z listy widzimisie łóżeczko turystyczne, niania elektroniczna i z 5 sztuk pieluch flanelowych.

Cytat:
Tak sobie pomyślałam, ze jutro to można i do własnej mamy zadzwonić, z okazji dnia babci - bo zostanie babcią
to załatwie, przy okazji dzwonienia do mojej babci

Zjadłam stejka i K. niczym hardcorowy koksu jeździ mi w te i z powrotem
Stary 2015-01-20, 18:26   #250
Malwinka 123
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Odcinacie metki na ubrankach? Zauważyłam, że wszystkie uzyweczki jakie mam mają metki, chodzi o to żeby nie gryzlo maluszka czy żeby sprzedać?

I mam też pytanie odczuwacie tzw skurcze Braxtona Hixa? A jeśli to jak? Bo mi się ze 2- 3 x dziennie po około 1 minutę zdarza takie lekkie tyci tyci troche jak na miesiączkę i uczucie jakby chciało mi się oddać stolec...no i fakt teraz robię częściej ze 2 razy ... W badaniu mam wszystko pięknie szyjka 5 mm zamknięta.
Dzisiaj miałam tak 1x to sobie wypiłam sok pomidorowy zjadłam magnez i polezalam. ..Misiaczek mój szalał zdrowo a ja zasnęła na 3 godziny...

Edytowane przez Malwinka 123
Czas edycji: 2015-01-20 o 18:32
Stary 2015-01-20, 18:29   #251
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Odcinacie metki na ubrankach? Zauważyłam, że wszystkie uzyweczki jakie mam mają metki, chodzi o to żeby nie gryzlo maluszka czy żeby sprzedać?
nigdy nie odcinałam, metki są tak delikatne, że nie gryzą, bardziej bym się bała, że pozostałości mogą drażnić

Stary 2015-01-20, 18:33   #252
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

I mam też pytanie odczuwacie tzw skurcze Braxtona Hixa? A jeśli to jak? Bo mi się ze 2- 3 x dziennie po około 1 minutę zdarza takie lekkie tyci tyci troche jak na miesiączkę i uczucie jakby chciało mi się oddać stolec...no i fakt teraz robię częściej ze 2 razy ... W badaniu mam wszystko pięknie szyjka 5 mm zamknięta.
No właśnie ja kupiłam troche używek i tam ani jedna odcięta nie jest, ale to dobrze, bo przynajamniej wiem jaki rozmiar itd ... ale ja swoje zawsze odcinam, bo mnie to wkurza

a BH nie mam raczej... miałam od 16 tc przez jakiś czas, a teraz spokój...brzuch mi sie napina tylko wtedy jak młody zmieni gwałtownie pozycje, albo sie wypnie
Stary 2015-01-20, 18:38   #253
sylwia01485
Zadomowienie

Malwinka - ja nie odcinałam metek, bo były miękkie.

Co do skurczy B-H, to mam codziennie, 3-4 razy w ciągu dnia i czasem dość bolesne, że np jak idę, to muszę stanąć. Gin powiedział, że tak to jest ok, bo są krótkie i przechodzą.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 18:44   #254
Malwinka 123
Raczkowanie

Albo to może raczej na tym etapie skurcze Alvareza. ŚR dopiero mam w marcu.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Malwinka - ja nie odcinałam metek, bo były miękkie.

Co do skurczy B-H, to mam codziennie, 3-4 razy w ciągu dnia i czasem dość bolesne, że np jak idę, to muszę stanąć. Gin powiedział, że tak to jest ok, bo są krótkie i przechodzą.

Właśnie też czytam, że jak przechodzą I trwają krótko, bez nasilenia to ok. Dobrze ,że jestem na L4 ... jestem okazem zdrowia, ale w takiej sytuacji poprostu choć na chwilkę trzeba legnąć.
Stary 2015-01-20, 18:46   #255
TienShan
Zakorzenienie

o tych Alvareza pierwsze słyszę muszę poczytać a B-H nie mam, nie miałam również w pierwszej ciąży

Stary 2015-01-20, 18:53   #256
Nadzieja87
Zakorzenienie

właśnie przeczytałam o tych skurczach i w dalszym ciągu nie kumam jaka jest różnica
Stary 2015-01-20, 18:55   #257
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
rozm 74 koszula 1x

Kochana to i tak masz sporo ja nic nie mam z kosmetycznych spraw i jeszcze 10szt tetrówek muszę kupić zapomniałam, a szczoteczka do dziąseł musi być ? bo ja nie wiem

Cytat:
Ja jestem fanką rampersów kocyk i rampers i tak książeczka super interes zrobiłaś.
mi też się bardzo podobają i fakt udało mi się

Cytat:
Lucky, mam zdecydowanie mniej niż Ty. Ubranek podobnie, natomiast poważniejszego osprzętu nie mam w ogóle nie licząc ostatnich TK-owych zakupów (pochwalę się, że udało mi się kupić bambusowy kocyk dość duży za 18zł, trzy duże muślinowe pieluszko-kocyki też za 18zł i śpiworek na pierwsze miesiące za 15zł, do tego jeszcze komplet dwóch cienkich kocyków ale to już za 30zł). Dalej nie dociera do mnie ile jeszcze osprzętu potrzebuję, ale może jak zaczniemy ogarniać pokój to jakoś sobie wyobrażę, co i do czego służy.
ooo jutro podjadę to tk zobaczyć czy jest taki kocyk bambusowy bo cena super pokażesz go ?

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Jestem strasznie ciekawa reakcji TŻ na porodówce... ja to się pewnie nie będę o siebie martwić tylko o niego

koleżanka też nikogo na porodówce nie chciała, a tymczasem ledwo jej wody w szpitalu odeszły w nocy to już wołała swojego męza.... a od 8 ranoo dołączyła też jej matka, także rodzii w trójke. Mówiła, ze było jej już wszystko jedno czy mąż stoi obok czy patrzy jej w krocze...a patrzył podobno

Generalnie myślę, ze mogą ewentualnie przyjść nas odwiedzić 3 osoby, aczkolwiek na pewno w szpitalu sie ich nie spodziewam...
Poza tym radze sobie jak potrafie... Ciężko tylko czasem psychicznie brakuje mi mamy tutaj...pogadania takiego face to face, a nie przez telefon... no i przykro, ze nie będzie jej w pobliżu gdy urodzę już nawet myśle sobie ze zniosłabym jej złote rady

o kurcze... a ty byś wolała SN czy CC ?

ja mojemu też nie mówie, bo by pewnie zawału dostał
Mi szczerze mówiąc to z listy must have brakuje mi jeszcze materac do łóżeczka, pościel, wanienka i apteczne rzeczy, gaziki jałowe, osłonki na sutki i octanisept, a z listy widzimisie łóżeczko turystyczne, niania elektroniczna i z 5 sztuk pieluch flanelowych.

to załatwie, przy okazji dzwonienia do mojej babci

Zjadłam stejka i K. niczym hardcorowy koksu jeździ mi w te i z powrotem
właśnie niania
Nadzieja jesteś twarda, a mamusia na pewno do Was przyjedzie albo Wy do Niej

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-20, 19:03   #258
TienShan
Zakorzenienie

Nadzieja ja też nie i jeszcze piszą, że jedne po 20 tygodniu a drugie od 20 tygodnia

Stary 2015-01-20, 19:03   #259
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze termometr ten bezdotykowy, jaki najlepszy ?
Kiedyś linkowałam, ten który jak kupiłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...odczerwien-ftn - wydaje się ok.

942_01_2113.jpg

Dziewczyny świetne zakupy Chwalcie się, ja bardzo lubię oglądać i się inspirować

Dzisiaj wreszcie dotarła do mnie paczka z Gemini, więc pokazuję, co kupiłam w aptece i na Allegro. Oprócz tego jeszcze kilka rzeczy dla dzidziulki (pajacyk ze Smyka, wzięłam na 68, myślę, że na jesień się nada, jak sądzicie?):

SDC15586.jpgSDC15587.jpg
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:08   #260
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie niania
Nadzieja jesteś twarda, a mamusia na pewno do Was przyjedzie albo Wy do Niej
ja planuje jakąś najtańszą, bo całe mieszkanie ma 60 m wiec nie potrzebny mi jakiś extra zasięg
chociaż nie wiem czy kupić teraz, czy po porodzie... zależy czy kupie to łóżeczko turystyczne

Mama na 100 % do nas nie przyjedzie, bo nie dość ze ma nową prace od grudnia to jeszcze musi sie zając babcią, która na daną chwile chodzi o kulach....tata pracuje w delegacjach wiec nie ma komu zastąpić mame choćby w domu Ewentualnie my do PL pojedziemy, ale to pewnie dopiero jak młody podrośnie
Stary 2015-01-20, 19:08   #261
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Kiedyś linkowałam, ten który jak kupiłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...odczerwien-ftn - wydaje się ok.

Załącznik 5890747

Dziewczyny świetne zakupy Chwalcie się, ja bardzo lubię oglądać i się inspirować

Dzisiaj wreszcie dotarła do mnie paczka z Gemini, więc pokazuję, co kupiłam w aptece i na Allegro. Oprócz tego jeszcze kilka rzeczy dla dzidziulki (pajacyk ze Smyka, wzięłam na 68, myślę, że na jesień się nada, jak sądzicie?):

Załącznik 5890745Załącznik 5890746

łooo ile rzeczy ubranka śliczne

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-01-20, 19:11   #262
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

Załącznik 5890747

Załącznik 5890745Załącznik 5890746
powinien się nadać
ja dziś widziałam kombinezony zimowe na dziewczynkę w tesco za 29zł!!! tak przecenione... i żałuję, że nie wzięłam chyba jutro pojadę

Termometr mam http://www.ceneo.pl/4551354 i jestem zadowolona.

Stary 2015-01-20, 19:11   #263
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Gorzej ze mną, bo lekarka mnie załamała... Powiedziala , ze gruby łancuch na lodówke powinnam załozyc bo mam juz 9 kg do przodu i ksiazkowo moge przytyc jeszcze 3 kg. Śmiałam sie z niej , ze tyle to moje dziecko przytyje
Ale tak naprawde nie ma co sie smiac...
Wiec dziewczyny!!! Nie dołujcie mnie błagam z tymi swoimi 4 czy 5 kg do przodu, czy pisaniem ze wazycie 55 kg i jestescie załamane, bo Was zatłuke aj promiss!!
Popieram 100%
Cytat:
Napisane przez grubaRyba Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny też brałam do tej pory femibion 2, ale teraz gin stwierdzila, że od tego się tyje i cos tam kazała kupić mama dha premium, ale też zszokowała mnie cena i nie było akurat w aptece
hmmm, ciekawe czemu? ja też biorę femibion, ale gin przepisał mi Pharmaton matruelle, ale w kilku aptekach mi powiedzieli ze wycofany a femibion ma najbardziej zblizony sklad, tylko kurde drogi jest i chętnie bym zamieniła na tanszy, ale nie wiem czy się słuchac gina czy kupic jakiekolwiek witaminy dla ciezarnych...?
Cytat:
Właśnie -popijając koktajl z truskawek które sobie latem zamrozilam - uświadomiłam sobie że my w szczycie truskawkowego sezonu raczej będziemy KP więc truskawki dopiero za rok
U mnie na pewno ja wrażliwa skóra, TZ alergik...
Może z jedną kąsnę
czemuuuu????
Cytat:
zdarzyło mi się z 2 razy w ciąży zjeść po 20 na jakiejś domówce czy coś, ale ja ogólnie przed ciążą już max 19 ostatni posiłek i teraz jak na razie się trzymam, ale ciekawe jak długo
mi gin powiedzial, ze powinnam zjesc cos lekkiego przed samym snem, jakis jogurt, owoce albo orzechy, zeby dzidzia miala z czego czerpac w nocy. jak nie zjem przed snem to się budze w nocy z glodu, wiec wolę tak
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Mamusie pytanie
Ma któraś poduszke do spania dla kobiet w ciązy?
JAk to to jakąs firmową czy taką zwykła z all
ja mam używkę Motherhood i jest genialna~! zniknely bole kregoslupa i problemy z zasypianiem bo zasypiam na niej w 3 sekundy
Cytat:
Weron, 3 mam kciuki za dzisiejszą wizyte!

Baelka i capriola_87 prosze o info na temat nastepnych wizyt
poszło

dostałam skierowanie na glukozę, ale pojde chyba w przyszlym tygodniu, musze sie psychicznie przygotować
Stary 2015-01-20, 19:11   #264
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nadzieja ja też nie i jeszcze piszą, że jedne po 20 tygodniu a drugie od 20 tygodnia
chyba czytałyśmy z tej samej strony
Stary 2015-01-20, 19:13   #265
angelika8818
Raczkowanie

Jeszcze pewne nie jest al tak jak będzie około tych 5 kg to na bank cesarka.

Eh w nocy jak chciałam przekrecic się z boku na bok to musialam Wstac i dopiero bo mam okropne bole w pachwinie. Do tego na wznak jak leze tez... tez tak macie?

A i dzisiaj się budzę i patrze a mi mokro, siara mi poleciała. Troche sie zdziwiłam. ..
30.04.2015r. godz.9:44
angelika8818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:18   #266
Izuniaa89
Zakorzenienie

Kafii ja kupiłam zwykla podusie do spania z all i tez jesten mega zadowolona! Bardzo mi pomaga odpoczywać w ciągu dnia i spac w nocy
Nadzieja oczywiście ze wole Sn
Stary 2015-01-20, 19:20   #267
Nadzieja87
Zakorzenienie

Madeline, super zakupy

dziewczyny a oktanisept do pępka to jest to?
http://www.ebay.de/itm/Octenisept-mi...3&_sid=2048038
Stary 2015-01-20, 19:23   #268
moniisia90
Wtajemniczenie

dziewczyny! super zakupy! widzę, że coraz więcej rzeczy macie
ja dziś byłam w Tesco kupiłam... PIERWSZE ciuszki
body, 5-cio pak z krókim rękawem na 62 i 1 szt z długim, po przecenach z dodatkowym rabatem 10% męża wyszło 8 zł/szt zakochałam się w tych małych ciuszkach, ale wybór był trudny, szkoda, że jeszcze tak na 100% ta dziewczynka niepewna bo bym więcej kupiła
widziałam też śpiworek do spania przeceniony z 80 zł na 23 zł zastanawiam się nad nim poważnie, bo śliczny był ale z drugiej strony cały czas myślałam nad klasyczną kołderką, ew. w pierwsze tygodniu dziecko podobno w rożku może spać, nie wiem czy taki śpiwór potrzebny czy zbędny wydatek, ale z drugiej strony... 23 zł...? co myślicie?
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 19:24   #269
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika8818 Pokaż wiadomość
Jeszcze pewne nie jest al tak jak będzie około tych 5 kg to na bank cesarka.

Eh w nocy jak chciałam przekrecic się z boku na bok to musialam Wstac i dopiero bo mam okropne bole w pachwinie. Do tego na wznak jak leze tez... tez tak macie?

A i dzisiaj się budzę i patrze a mi mokro, siara mi poleciała. Troche sie zdziwiłam. ..
u mnie tylko dupne problemy, zupełnie jakby mi jakieś kości w tyłku posłzły czy coś... Też mi ciężko się ruszyć i w nocy nie mogłam się przewrócić na drugi bok

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Kafii ja kupiłam zwykla podusie do spania z all i tez jesten mega zadowolona! Bardzo mi pomaga odpoczywać w ciągu dnia i spac w nocy
Nadzieja oczywiście ze wole Sn
Pytam, bo są mamy które cc wolą
Stary 2015-01-20, 19:25   #270
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
ja planuje jakąś najtańszą, bo całe mieszkanie ma 60 m wiec nie potrzebny mi jakiś extra zasięg
chociaż nie wiem czy kupić teraz, czy po porodzie... zależy czy kupie to łóżeczko turystyczne

Mama na 100 % do nas nie przyjedzie, bo nie dość ze ma nową prace od grudnia to jeszcze musi sie zając babcią, która na daną chwile chodzi o kulach....tata pracuje w delegacjach wiec nie ma komu zastąpić mame choćby w domu Ewentualnie my do PL pojedziemy, ale to pewnie dopiero jak młody podrośnie
Ja na razie niani nie kupuję- mieszkanie 50 mk więc będę słyszała chyba, że córka będzie cicha to dokupię
Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Popieram 100%

hmmm, ciekawe czemu? ja też biorę femibion, ale gin przepisał mi Pharmaton matruelle, ale w kilku aptekach mi powiedzieli ze wycofany a femibion ma najbardziej zblizony sklad, tylko kurde drogi jest i chętnie bym zamieniła na tanszy, ale nie wiem czy się słuchac gina czy kupic jakiekolwiek witaminy dla ciezarnych...?

czemuuuu????

mi gin powiedzial, ze powinnam zjesc cos lekkiego przed samym snem, jakis jogurt, owoce albo orzechy, zeby dzidzia miala z czego czerpac w nocy. jak nie zjem przed snem to się budze w nocy z glodu, wiec wolę tak

ja mam używkę Motherhood i jest genialna~! zniknely bole kregoslupa i problemy z zasypianiem bo zasypiam na niej w 3 sekundy

poszło

dostałam skierowanie na glukozę, ale pojde chyba w przyszlym tygodniu, musze sie psychicznie przygotować
nie ma co się przygotowywać- weź tylko cytrynkę i śmigaj. Idź jak najszybciej bo będziesz tydzień to przeżywała bez potrzeby
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości