|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
M zasypia ok 19 śpi do ok 7. W dzień drzemka max półtorej godziny.
Jak jest w żłobku to pada wcześniej. Angel zmień nastawienie. Serio, po co masz się stresować? Ja tak podeszłam do tematu. Musze wrócić do pracy, innej opcji niż żłobek nie ma. Po co płakać jak to i tak nic nie zmieni. Ze zlobka jestem zadowolona, Maja tez. Ciesz się z dobrej pracy. Twój stres dziecko też odczuwa. Ka s ka super ze wszystko gra Z tarczyca lepiej? |
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Passion dzięki
z tarczycą już prawie dobrze- mam 2,47 więc do 1-1,5 już blisko, kolejna wizyta w marcu i zobaczymy
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty się nie stresuj, wszystko jest po coś, czyli tak miało być i oby okazało się ze to zmiana na lepsze Cytat:
nie znam się na tym ale skoro mówisz ze dobrze to oby tak dalej
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1265 |
|
Rozeznanie
|
Adaś ostatnio ma problemy z zasypianiem. Nauczył się wyjmować szczebelki i nie chce spać. Jak wy usypiacie dzieci?
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja Nuś śpi od 20-21 do 6-7 i 2-2,5 w dzień
![]() Kaska, a takie tam, blue monday i w ogóle, optymizmu mi dziś zabrakło! ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Ale ona śpi na dużym łóżku i nam wygodnie
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Odkładam do łóżeczka i wychodzę
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
Do zasypiania musi miec tylko smoka i swoj ulubiony kocyk. A ostatnio dwa razy sam sie polozyl spac, znalazl sobie smoka, wyjal kocyk miedzy szczebelkami, polozyl sie na dywanie i zasnal
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- moja musi miec ciemno. jak jest w pokoju gdzie swiatlo to ciezko idzie zasypianie. zwykle wystarczy ja nakarmic, wlozyc do spiworka i zaniesc do lozeczka. tam ma swojego misia. pomizia sie z nim i zasypia. |
||
|
|
|
#1270 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mowa o TSH? No to gratulacje, jest już w górnej granicy normy. Choć faktycznie najlepiej koło 1. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Daj znać jak dzisiejsza noc, i jak kolejne. Czy wstaje wcześniej czy się budzi w nocy? Przetrę za Tobą szlaki |
||
|
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko kochana co tu tak cicho ?? u nas Po staremu chociaż wczoraj wyniuchalam 3 bądź 4.i Leny po prawej stronie na dole ale ciężko mi określić który to ząb także idzie nam aż 7 ząbek ok biorę się za robotę później wlecę
|
#1272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi Żuk pada 19.30-20.00, a wstaje tak koło po 7 (chyba, ze idzie do żłoba, to wtedy śpiący jest koło 19 i wstaje o 6) plus drzemka 1,5 do 2 h. Cytat:
Pracowac trzeba, a żłobek to nie zło wcielone Julo się tam odnajdzie i będzie miał dobrą opiekę i dużo kolegów do zabawy Cytat:
Cytat:
Czasami trzeba go pogłaska, czasami da tetrę do potrzymania, ale zazwyczaj po prostu byc. No i trwa to max. 10 minut ![]() Czuję się dzisiaj jak kupa... a do tego Żuk mnie zaraził... i ma wszystko w doopie... ot, dzień fekalny, to nie rokuje najlepiej
|
||||
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drewniane wyniosłam do mamy, bo z niego uciekała, a teraz mamy turystyczne
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
My bez smoczka juz trzeci tydzień
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha jeszcze włączam mu konika z FP i mówię wyraźnie dobranoc ![]() Oj zazdroszczę bo nasz się taki smoczkowy zrobił ostatnio. Nie wiem jak go oduczymy tego smoka, w sumie tak do 2 lat chciałam poczekać. |
|
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Angel, no pewnie, że wyjście z domu dobrze Wami zrobi. Zabrzmi to może paradoksalnie, ale będziesz mieć więcej energii i sił dla synka. Jak wróciłam do pracy dostałam jakiegoś zastrzyku energii i starcza mi teraz na dwa życia
A mały pozna więcej świata, i będzie z ludźmi, gdzie sporo można nowego zobaczyć i się nauczyć niż tylko z mamą.
|
|
|
|
#1277 |
|
czyli Endżi
|
Kochane, śliczne dzięki za słowa otuchy
Pracy, kontaktu z ludźmi i jednocześnie możliwości opiekowania się cały czas dzieckiem.Kupiłam Julowi na Arosie 3 książeczki - polecane "100 pierwszych słów", "100 zwierzaków dla dzieciaków" i jakąś interaktywną "Dotknij mnie". Poszperałabym jeszcze, ale dziecko tak mi zawodzi kiedy kieruję swoją uwagę na coś innego niż on, że masakra...
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle ostatnio mnie zestresowała córa znajomych, która mówi... no w sumie nieźle mówi... i na Fejsie ktoś wkleił taki artykuł
http://www.flowmummy.pl/2015/01/dlac...ad-z-logopeda/ Nie powiem, uspokoił mnie, bo wychodzi, ze z zasobem słów Żuka nie jest tak źle ![]() Tassiu albo logoasiu specjalistki, ma to ręce i nogi? |
|
|
|
#1279 |
|
czyli Endżi
|
Aaaa, jeszcze chciałam się pochwalić, że zapowiada się, że Julo będzie mieć smykałkę do techniki, jest strasznie sprytny
![]() Pierwsze co robi teraz po obudzeniu to szpula do szafki i wyciąganie kartonu z inhalatorem (a na marginesie - trochę waży) 4 dzień z rzędu robię inhalację i dziś rano Julo praktycznie sam się obsłużył. Włożył wtyczkę do gniazdka, podłączył rurkę, wlał sól fizjologiczną do zbiorniczka i nacisnął guzik uruchamiający maszynę Szkoda, że z mniejszym entuzjazmem podchodzi już do samego wdychania ![]() Będę mieć w domu mechanika - dobrze się składa, bo ja jestem noga o nie ogarniam jak coś się popsuje
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Angel wow :brawo:
U nas kaczuszki na YouTube. Ale to wyższy cel wiec w swoich oczach jestem usprawiedliwiona
|
|
|
|
#1281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narzekacie, że wstajecie o 6-7 rano ?? Ja się położyłam o 1 w nocy, bo robiłam prezenty na dzień babci, a wstałam o 4.23. Bo Antoś kupa, cyc, kupa, drugi cyc. A o 5 Korn kakao, siku i spanie dalej. Ale znów Antek nie chciał spać, więc wstałam z nim. Jedziemy dzisiaj do audiologa. Tzn. samotna matka jedzie sama. Wczoraj ogarniałam dwie kąpiele. Sama.
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam magnesy od Brydzi ze zdjęciem Mai, są bardzo ładne, polecam każdej
bardzo dziękuję dostałam dwa gratis plus zapłaciłam za pocztę a dostarczył kurier
|
|
|
|
#1285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, gratulacje Ja nie mam odwagi oduczać Julka smoka póki nie wyszły trójki W czasie ząbkowania jedynie smok przynosi mu jako taką ulgę. Gdy nie ząbkuje używamy jedynie do spania/uspokajania jak się gdzieś uderzy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Masz w ogóle jakiekolwiek szanse żeby odespać w dzień? Czy drzemki chłopaków się nie pokrywają?Laski, piszcie bo nam tu wątek umrze śmiercią naturalną Ja się mogę pochwalić, że byliśmy dziś u dr rehabilitacji i leczenie zakończone, ani śladu po wzmożonym napięciu mięśniowym Julka |
||||
|
|
|
#1286 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Piękne te magnesy wyszły i bardzo tanio. Ja nie dostałam takich gratisów, pewnie za mało zamówiłam ![]() Cytat:
![]() Ja narzekam, bo ogólnie jestem wczoraj i dziś narzekająca. Beznadziejnie się czuję, nic nie wychodzi, wszystko jest do bani. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Też czytałam ten artykuł, miałam na uwadze tą wzmiankę o sylabizowaniu i jak Julo nawijał "ku ku", to powiedziałam do niego "ku-ku-ry-dza" Patrzał na mnie bardzo uważnie, widziałam jak główka pracuje, potem się zaśmiał i gdzieś pobiegł. Za chwilę wrócił i przyniósł mi puszkę kukurydzy, którą wyjął z szafki w kuchni Często razem z nim gotuję czy robię sobie sałatkę. Julo wtedy siedzi na blacie a ja mu o wszystkim opowiadam.To potwierdza moje przypuszczenie, że on wszystko rozumie, tylko kwestia czy mu się chce coś z tym zrobić
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2015-01-20 o 17:01 |
|||
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie juz chlopaki zaczna razem kapac to juz w ogole bedzie proscizna
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bajka ma rację, potem coraz prościej jest ![]() A Ty jesteś zorganizowana, wiec spokojnie ogarniesz
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
ENDŻI melduje ze budzilam młodą o 645 do przedszkola, w nocy raz się przebudzila na smoka i od razu usnęła. Ale dziś nie wiem jak będzie. Dopiero ją położyłam i śpiewa na stojąco w łóżeczku
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1290 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Dobry początek, trzymam kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

z tarczycą już prawie dobrze- mam 2,47 więc do 1-1,5 już blisko, kolejna wizyta w marcu i zobaczymy

no nie wiem co o tym myśleć

Często razem z nim gotuję czy robię sobie sałatkę. Julo wtedy siedzi na blacie a ja mu o wszystkim opowiadam.