Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 08:47   #3241
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

kolejna porcja prania w pralce jeszcze ze 2 pójdą

a ja wcinam śniadanko, mąż kupił przed pracą pyszny chlebek

czekam na stolarza, który będzie nam robił drzwi, a później jadę do babć tylko jeszcze coś muszę kupić
Stary 2015-01-21, 08:52   #3242
luzna25
Zadomowienie

hej laski

byłam wczoraj u ortopedy w celu zakwalifikowania jaki poród czy SN czy CC i lekarz wypisał mi zaświadczenie, że jego zdaniem SN jest niemożliwe i zalecałby CC.

Teraz muszę iść w piątek do gina z tym zaświadczeniem- zobaczymy co mi powie

ok idę Was nadrabiać, bo 8 stron naprodukowałyście odkąd mnie nie było
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 08:54   #3243
smv
Zakorzenienie

moze to smieszne ale ja juz sie spakowalam do szpitala i siebie i malego....hiehie....

dziewczyny oczywiscie jak zwykle w tej cholernej aplikacji cos sie pokićkało i nie wykorzystałam kuponu juz zaplacilam z komputera i w ogole a w aplikacji w zakladce KUPIONE dalej mi sie świecą te produkty zeby zapłacić- łot de fak???????? moze ktos wie?
nouvelle mistrzyni hilfe!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

luzna a jaka przyczyna do cc/?? moze pisalas ale nie pamietam ;P
Stary 2015-01-21, 09:10   #3244
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam

ediths
Helenka duża dziewczynka
Mam nadzieje,że torba spakowana do szpitala
U Nas do 2 tyg i bedziemy powoli sie rozpakowywać, mam takie przeczucie

Oby po 36 tc

za wizte
NAPISZ predko po wizycie co tam

crystal jak tam dolegliwosci bólowe?

Smv oby przeszła zgaga. Mi narazie odpusciła
Gin mi mówiła, że u mnie ta zgaga bedzie, bo główka malutkiej wali w żołądek prosto

Miłego dnia
Kochana, właśnie dziś spakuję torbę, bo póki co mam w niej tylko koszule i szlafrok, ale dziś spakuję i dokończę układanie dupereli Helenki w komodzie, wstałam podekscytowana i mam ochotę działać i działać chyba się nakręciłam wczoraj po wizycie, że już niebawem zobaczę moją Kruszynkę w ramionach

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ble ja mleka nie pije nie tkne... Chyba ze z nesquickiem.
Zamówiłam Smoczki butelki pościel ochraniacz termoopakowanie na butelki i kolderke i podusie (ale to już na pozniej)... Czad!
Dziś wstalam juz o 4 tzn juz nie zasnelam i poczytałam o porodach i tak mnie to nakręcił ze Poszlam do TŻ do łóżka (spał osobno bo dwa piwka wypil i pewnie by chrapal) i zaczęłam płakać ale w jego ramionach się uspokoiłam.
Wzięłam tez nospe bo ten brzuch tak mnie cmil i mnie to stresowalo ;/

Znów mnie mdli... ;(
Ojjj, oby Ci przeszło szybko, bardzo dobrze, że wylewasz swoje obawy i smutki tż, mi też to pomaga trzymaj się i nie denerwuj się, zobaczysz wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hej laski

byłam wczoraj u ortopedy w celu zakwalifikowania jaki poród czy SN czy CC i lekarz wypisał mi zaświadczenie, że jego zdaniem SN jest niemożliwe i zalecałby CC.

o proszę, to już pewnie diagnoza z cc pozostanie. To pewnie gin obgada z Tobą teraz termin i będziesz mogła odliczać
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:13   #3245
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja siedzę w kolejce do lekarza. 18 osob przede mną :szok: Ach ta nasza służba zdrowia. Odzwyczailam się, bo normalnie chodze prywatnie, ale do przychodni też sie zapisałam, żeby badania mieć na nfz. Nie wiem od ktorej tu trzeba stać, żeby być pierwszą... Szkoda, ze nie obowiązuje, że ciężarne poza kolejnością, bo byłabym trzecia
Stary 2015-01-21, 09:17   #3246
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberdk

Lecę zaraz pobrać tego GBSa
Crystal to jest badanie na obecność paciorkowca i pobierają wymaz z przedsionka pochwy i czasem z odbytu w zależności od szpitala czego wymaga. Ja mam tylko z bożeny. Jak jest pozytywny to lekarz (przynajmniej mój tak mówił) podają antybiotyk. A jak się nie ma tego badania to traktują jakby ktoś był nosicielem i podają i tak.
A co do rany krocza, to możesz jaknajbardziej tymi ziółkami przemywać ale nie moczyć. Już jakaś dziewczyna pisała, że to jak z każdą raną, nie rozmakać. Dla tego położna poleciła butelkę z dziubkiem lub spryskiwacz i po siusianiu spryskać lub oblać roztworem tantum rosa i osuszyć koniecznie ręcznikiem'papierowym.

Zwijam się dziewczyny, jeszcze dziś konsultacja z anestezjologiem. Także do wieczora pa

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A i jeszcze Edith za wizytę. A co Ty tak szybko chcesz się rozpakować?
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:21   #3247
ojustyna
Zadomowienie

Witam się w 34 tc
dzisiaj spałam cały wieczór na pracym boku i teraz panikuje że coś się moje mojej Bubci stać dziewczynki poratujcie, jak wywołać ruchy u maluszka? jak ją obudzić? niby ledwo co wstałam ale bym wolała żeby się poruszała, jeden tylko ruch był ale teraz sobie wkręcam że to może u mnie w kiszkach a nie bobo to wszystko przez to że tak jedna nastraszyla z tym supłem i śmiercią maluszka
Stary 2015-01-21, 09:22   #3248
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Kochana, właśnie dziś spakuję torbę, bo póki co mam w niej tylko koszule i szlafrok, ale dziś spakuję i dokończę układanie dupereli Helenki w komodzie, wstałam podekscytowana i mam ochotę działać i działać chyba się nakręciłam wczoraj po wizycie, że już niebawem zobaczę moją Kruszynkę w ramionach
Super póki jest chęć to trzeba działać. Torba najważniejsza, resztę da sie rade
Stary 2015-01-21, 09:23   #3249
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Aneta piękny brzuszek i na bank nie jesteś jedyna. Ja w sumie dowiem się za tydzień bo w tedy mam wizytę a ważę się tylko u lekarza. Co do sesji to mi koleżanka ma robić już kilka mam
Niunia ona za spakowanie. Ja ciągle coś dorzucam, choć nie widm czy nie będę wypakowywać. Wszystko zależy od tego w którym szpitalu zdecyduję się rodzić. Jutro jadę na konsultację z anestezjologiem w tym co mają zzo.
Super! Może pokażesz coś? może być w wiadomości prywatnej też myślałam by zaangażować koleżankę...

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

A za mną chodzi tort orzechowo bezowy od Sowy
Uwielbiam go

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

idę na pierwszą strone wpisać wózki
dziękuję

Cytat:
Wróciłam od lekarza i rzeczy mają się następująco:
Helenka waży 2470g widziałam na usg dokładnie jej kości, kręgi ahh gin pobrał mi dziś wymazy z pochwy i odbytu (trochę bolesne to było), wynik z odbytu od razu zrobił i jest ok, nie mam żadnych bakterii.
Moja szyjka jest, zacytuję gina: "króciutka, mięciutka i na pewno rozwarta na swobodne włożenie palca". Mam odstawić już luteinę i nospę i łykać tylko magnez, a nospę jeśli będą uciążliwe bóle. I kolejna wizyta za 2 tygodnie i zdaniem gina to będzie nasze ostatnie spotkanie, a kolejne na porodówce, mówił, że wg niego TEN MOMENT SIĘ ZBLIŻA
Ale wspaniałe wieści

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek
Śliczny masz kolor włosów Co to za kolor? Tylko nie mów, że od fryzjera, bo będzie mi smutno

Ej Ja też tyle przytyłam i do tej pory nie wiedziałam, że to dużo

Ja zrobię sobie 3 kadry takie amatorskie, a resztę poprawię w Ps. Szkoda mi kasy na sesje, bo chcę tylko 3 zdjęcia, nie jestem na tyle piękna żeby się uwieczniać = jestem cellulitowym potworem i co najwyżej to mogę straszyć
Kolor świeżo od fryzjera wczoraj robiłam Co do wagi to mi tam nie przeszkadza ale dziewczyny mają sporo mniej. Pochwalisz się jakie kadry wybrałaś?
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:23   #3250
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
dzisiaj tylko podczytałam te ponad 10 stron zaległości od rana

aroli ale jestem w szoku po przeczytaniu twojej wypowiedzi! Już wiem dlaczego kobiety z całej Polski przyjeżdżają rodzić do Białegostoku- nie dość, że u Arciszewskich są świetni lekarze, to jeszcze królewskie warunki, a poród kosztuje ok. 2tys... porównując to z kwotami, które podałaś, to jestem sknera, bo planuję rodzić w publicznym szpitalu
zerknijcie
http://www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-polikliniki
taaak u arciszewskich jest pięknie, ale co z tego jak moja siostra tam rodziła i co? jakoś indywidualna pani od laktacji też nic dobrego nie poradziła, nawet nie pomogła przy pierwszym przystawieniu i jej tak sutki dzidzia pokaleczyła że ściągała mleko i butelką podowała
a poza tym w razie czego i tak do szpitala wiozą, a jak ktoś jest pechowcem jak ja i ma zawsze jakieś przygody to lepiej nie ryzykować i do państwowego, chociaż nie powiem że frajda w takich luksusach sobie chociaż pobyć bo ból to na pewno mniejszy nie będzie
Stary 2015-01-21, 09:25   #3251
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tc
dzisiaj spałam cały wieczór na pracym boku i teraz panikuje że coś się moje mojej Bubci stać dziewczynki poratujcie, jak wywołać ruchy u maluszka? jak ją obudzić? niby ledwo co wstałam ale bym wolała żeby się poruszała, jeden tylko ruch był ale teraz sobie wkręcam że to może u mnie w kiszkach a nie bobo to wszystko przez to że tak jedna nastraszyla z tym supłem i śmiercią maluszka
Nie przejmuj się. Najgorzej to się nakrecac. Ja tez czasem śpię na prawym boku. Należy pamiętać, że myśl jest materialna. Jak będziemy sie nastawiac pozytywnie to bedzie pozytywnie
Stary 2015-01-21, 09:26   #3252
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hej laski

to w piątek już pewnie będziesz miała termin wyznaczony i będziesz wiedziała kiedy zobaczysz maluszka

Cytat:
moze to smieszne ale ja juz sie spakowalam do szpitala i siebie i malego....hiehie....

dziewczyny oczywiscie jak zwykle w tej cholernej aplikacji cos sie pokićkało i nie wykorzystałam kuponu juz zaplacilam z komputera i w ogole a w aplikacji w zakladce KUPIONE dalej mi sie świecą te produkty zeby zapłacić- łot de fak???????? moze ktos wie?
nouvelle mistrzyni hilfe!

i bardzo dobrze, że spakowałaś, lepiej być przygotowanym ja kończę jutro pranie, później prasowanie i też będę się pakować

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja siedzę w kolejce do lekarza. 18 osob przede mną :szok: Ach ta nasza służba zdrowia. Odzwyczailam się, bo normalnie chodze prywatnie, ale do przychodni też sie zapisałam, żeby badania mieć na nfz. Nie wiem od ktorej tu trzeba stać, żeby być pierwszą... Szkoda, ze nie obowiązuje, że ciężarne poza kolejnością, bo byłabym trzecia
\

ehh i nikt nie przepuści ciężarnych...

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberdk

Lecę zaraz pobrać tego GBSa
Crystal to jest badanie na obecność paciorkowca i pobierają wymaz z przedsionka pochwy i czasem z odbytu w zależności od szpitala czego wymaga. Ja mam tylko z bożeny. Jak jest pozytywny to lekarz (przynajmniej mój tak mówił) podają antybiotyk. A jak się nie ma tego badania to traktują jakby ktoś był nosicielem i podają i tak.
A co do rany krocza, to możesz jaknajbardziej tymi ziółkami przemywać ale nie moczyć. Już jakaś dziewczyna pisała, że to jak z każdą raną, nie rozmakać. Dla tego położna poleciła butelkę z dziubkiem lub spryskiwacz i po siusianiu spryskać lub oblać roztworem tantum rosa i osuszyć koniecznie ręcznikiem'papierowym.
mój lekarz mówił dokładnie to samo na temat GBS, tylko, że ja miała i z pochwy i z odbytu pobierane

Ala jednak nie rodzę z Tobą 14 lutego, bo 17 mam jeszcze wizytę następną i wolę dotrwać
Stary 2015-01-21, 09:26   #3253
emily863
Zadomowienie

Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:27   #3254
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Zbieram sie do gina na 9:00.
Miłego dnia wszystkim!!!!
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

anetka bo zapomniałam, ale z Ciebie laska i wcale tych kg nie widać. Poza tym masz fajną koszulko-tunike skąd?
Dziękuję To Solar - bardzo lubię ich ciuchy
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:31   #3255
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w 34 tc
za 34 tydzień!
a co do spania, to się nie martw, ja też na prawym śpię. Nie dałab ym rady całej nocy spać tylko na lewym.
A co do ruchów to jest ich na pewno mniej, ja też teraz od rana za dużo nie czułam. Może zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boczku? albo poodychaj przeponą? u mnie to pomaga

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło
za wizytę! w końcu ktoś rozmiarów mojej małej, a nie same duże dzieci
ja jutro do pracy muszę zwolnienie zawieźć, pewnie też się nagadam
Stary 2015-01-21, 09:33   #3256
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry
Chyba się wyspałam, ale pogoda za oknem straszna i ledwo wstałam to już mi się nic nie chce. A dziś do babci, do rodziców

Kurde jestem zła wchodzę na x-landera, aby wypełnić formularz promocyjny na tą mufkę i torbę, a formularz mi nie działa i u tż na kompie też, chyba jakąś awarię mają no cóż, spróbuję później.

Mężuś gotuje białą kiełbaskę na śniadanko mmm uwielbiam
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:34   #3257
Tepsa
Zakorzenienie

hej witam w 35 tygodniu mama mia jeszcze chwila moment i bedę rodzic, ale się stracham:/
dziś uszłam z psem na spacerze całe 200 metrów i miałam zadyszkę jak maratończyk
mordka za wizytę
Stary 2015-01-21, 09:36   #3258
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
za wizytę
Ta folia bąbelkowa jest straszna, ściągnąć ją z produktów to się człowiek namęczy mi zawsze rzucą jakieś próbki kremu (przeważnie +60)
Stary 2015-01-21, 09:38   #3259
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 34 tc
Wyluzuj. Ja jak spałam kiedyś nieświadomie całą noc na lewym boku to później cały dzień chodziłam z obolałym mostkiem, żebrami i łopatką. Potem mąż zaczął mnie nawet budzić żebym się przewracała na prawy. Teraz śpię trochę tak, trochę tak, a budzę się zwykle na plecach.
Stary 2015-01-21, 09:38   #3260
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
hej witam w 35 tygodniu mama mia jeszcze chwila moment i bedę rodzic, ale się stracham:/
dziś uszłam z psem na spacerze całe 200 metrów i miałam zadyszkę jak maratończyk
mordka za wizytę
Nam wczoraj położna powiedziała, że poród to wysiłek porównywalny do wysiłku przy biegu maratońskim na co najmniej 40km
Stary 2015-01-21, 09:38   #3261
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam pizze + piwo bezalkoholowe mniam zgaga teraz ;/

Ile pieluch tetrowych do szpitala planujecie?
Ja spakowałam 5, ale na którejś stronie szpitala czytałam, ze wymagają 10

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
to pocieszę się frytkami z solą i ketchupem

btw najlepsza jest sól różowa himalajska
Fryyyytki też ostatnio się przerzuciłam na różową

Cytat:
dziękuję śpij dobrze

ja się bardzo martwiłam, bo 3 tyg temu Helenka ważyła 1540g i lekarz mówił, że to mało, ale że poczekamy na kolejną wizytę, bo może waga skoczy i skoczyła, prawie kg A wiesz nie ma reguły, każda z nas jest inna, jeśli Twój gin niczego się nie dopatrzył, to znaczy, że jest wszystko dobrze
Moja ważyła jeszcze mniej, była na granicy 5 - 10 centyla, ale ładnie 800 g przybrała przez 4 tygodnie i jest już ok

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Zbieram sie do gina na 9:00.
Miłego dnia wszystkim!!!!
Kciuki

Cytat:
U mnie też już walizka i torba stoją spakowane. Jeszcze dorzucę tylko jeden komplecik ubranek dla Jagódki, tak na wszelki wypadek.

Byłam odstawić samochód do warsztatu i wracałam jakieś 500 metrów na pieszo, a teraz coś mnie ciśnie w brzuszku. Za to w nocy znowu miałam te nieszczęsne skurcze, ale nie mogłam znaleźć no-spy

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:38   #3262
smv
Zakorzenienie

ja zadyche łapie nawet jak przez telefon rozmawiam hehee;P
Stary 2015-01-21, 09:42   #3263
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za wizytę! w końcu ktoś rozmiarów mojej małej, a nie same duże dzieci
ja jutro do pracy muszę zwolnienie zawieźć, pewnie też się nagadam
Ja się cieszę, ze wszystko jest ok i jakoś tą wagą sobie nie zawracam głowy i wiadomo, że z tym szacowaniem różnie bywa. Dzieci teraz rosną najszybciej ale w różnym tempie więc nie da się do końca przewidzieć która jakie dziecko urodzi.
Stary 2015-01-21, 09:42   #3264
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
mordka za wizytę
za 35 tydzień! coraz bliżej...

co do zadyszki to ja ostatnio byłam w sypialni jak zadzwonił telefon, któy miałam w salonie i jak odebrałam to TŻ do mnie "co Ty robiłaś, że taka zasapana jesteś?"
Stary 2015-01-21, 09:43   #3265
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
mordka za wizytę
Gratki za 35 tydzień jeszcze niedawno nie mogłyśmy sie doczekać, a teraz blady strach

Ja z psem duzo laze akurat. Maly nie jest, bo to golden, wiec ruchu też potrzebuje. Tak myślę, ze jak się mała urodzi to będziemy w trojke chodzić

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chyba się wyspałam, ale pogoda za oknem straszna i ledwo wstałam to już mi się nic nie chce. A dziś do babci, do rodziców

Kurde jestem zła wchodzę na x-landera, aby wypełnić formularz promocyjny na tą mufkę i torbę, a formularz mi nie działa i u tż na kompie też, chyba jakąś awarię mają no cóż, spróbuję później.

Mężuś gotuje białą kiełbaskę na śniadanko mmm uwielbiam
Pogoda barowo-lóżkowa A Ty nic nie mów o jedzeniu, bo ja jestem glodna jak wilk. A tu kolejka baaaaaardzo po malu sie zmniejsza w poczekalni. Chyba jak bede wracać do pracy to najpierw o sklep zahacze, bo umrę do obiadu...
Stary 2015-01-21, 09:44   #3266
asiulek8
Wtajemniczenie

Nie wiem która to, ale wczoraj pisała że jakieś maleństwo w pępowinę się w brzuchu zawinęło.. Teraz mam schizy, że jak się moja mała tak strasznie wierci to się zaplątuje

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:45   #3267
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 34 tc
będzie dobrze ja czasem też spie na prawej stronie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 09:46   #3268
emily863
Zadomowienie

A ja wczoraj tak chciałam sobie pochodzić po sklepach. A tu kondycja mi się pogorszyła Pojechałam po wizycie do dużej galerii, byłam w pięciu sklepach, w międzyczasie przekąska w maku i byłam tak zmęczona, tak długo mi zeszło jakbym przeszła całą wzdłuż i wszerz, a nawet po jednym poziomie nie przeszłam. I jeszcze głowa mnie rozbolała, musiałam wejść do tesco po apap i coś do picia. Ale ważne że prezent dla męża kupiony

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-21 o 09:48
Stary 2015-01-21, 09:47   #3269
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Nam wczoraj położna powiedziała, że poród to wysiłek porównywalny do wysiłku przy biegu maratońskim na co najmniej 40km
o rany to mnie pocieszyałaś, móje pierwsze 40 km w szpitalu
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za 35 tydzień! coraz bliżej...

co do zadyszki to ja ostatnio byłam w sypialni jak zadzwonił telefon, któy miałam w salonie i jak odebrałam to TŻ do mnie "co Ty robiłaś, że taka zasapana jesteś?"
ja tak mam jak wchodzę po schodach, a ze w domu jest ich całe 14 sztuk to mam zadyszkę średnio co godzinę-dwie
Stary 2015-01-21, 09:48   #3270
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

luzna a jaka przyczyna do cc/?? moze pisalas ale nie pamietam ;P
wiesz co dysplazja obustronna stawów biodrowych przebyta w dzieciństwie. I ortopeda powiedział, że nie dam rady wytrzymać w pozycji do rodzenia (z rozłożonymi nogami) i uciskiem dziecka. Porobił jakieś ruchy nogą i myślałam, że mi biodro odpadnie a gdzie tam dopiero jak poród pierworódki trwa godzinami i musimy zakładać, że ja będę w takiej grupie.
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości