|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przytyłam już 4,7 kg i pojawiły się pierwsze rozstępy idące z uda na tyłek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4024 |
Zadomowienie
|
dziendobry!
fartuch gratulacje ![]() masija tak, mozliwe, ze ci beben z dnia na dzien wyskoczyl! mi tez!!! biore sie do roboty, buziaki dziewczyny!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no w sumie racja....na następnej będzie wiadomo na 99 % ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() helloł ![]() jeżeli chodzi o tort to ja robię przeważnie biszkopt który nasączam aromatem arakowym z wodą (najlepiej się komponuje) i bita śmietana własnej roboty czyli taka ze śmietany. Z lepszych ew. jeszcze masa truskawkowa na bazie bitej śmietany Młody mi się rozłożył ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() haha nieee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też ostatnio jadłam konserwową ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to blizej maja będę namiętnie majówki podczytywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
dobrze w sumie, że w tym miesiącu nie mam kasy na wydanie bo jeszcze bym jakiś róż zaczęła kupować a wyszedłby sisior
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Aaa co do tortu to ja, jak nie mam pomysłu robię taki.. Torba mrożonych truskawek, dwie torebki galaretki truskawkowej. Rozpuszczam galaretkę we wrzątku, i wrzucam zamrożone truskawki od razu jak rozpuści się ta galaretka i odstawiam do ostudzenia. między czasie ubijam 500ml śmietanki słodkiej, jak sie ubiła wrzucam tą galaretkę z truskawkami i miksuje chwilę. Wychodzi coś jak lody truskawkowe. nie jest mdłe, ani zbyt słodkie
![]() A jeszcze robiłam bitą śmietanę z mascarpone i startą czekoladą, jedna warstwa taka a druga zamrożone maliny, duuużo malin, które potem się rozpuściły, puściły soczek i nasączyły biszkopt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Myboy tutaj w klinice wlasnie też jest mniej sal a więcej chętnych, bo każdy chce rodzic w klinice. W de jest o tyle inaczej, że lelarz pracuje albo w szpitalu, albo ma swój gabinet czy w przychodni, więc problem z własnym lekarzem odpada.
Przeraża mnie trochę rodzenie w kilka osób ![]() Anutka ja też jestem ciekawa tej diety, bo jestem w grupie ryzyka, a gin do krzywej się nie spieszy. Alkamor rano jestem minimalnie spuchnieta, już nie to, co wcześniej. Od gin nie dzwoniły, więc wyniki powinny być ok. Za tydzień mam usg połowkowe, to tam popytam gina. Ale prawie nie solę i piję herbatę z pokrzywy. Wczoraj wróciłam z pracy przed 22 i dochodzę do wniosku, że nie dałabym już tak rady. Kiedyś jak była awaria to o 1 wracałam polami na nogach, bo autobusu nie było i o 10 znowu byłam w pracy a teraz taki flak ze mnie... ze o 10 dopiero wstałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co macie dokładnie na myśli rodzenie w kilka osób...u nas jest sala porodowa chyba na 3 osoby (tak mi się przynajmniej wydaje, że 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() weszlam na strone mojego szpitala i jest bezplatna szkola rodzenia od 26 tyg ciazy dwa dni w tyg :P ale czy mi to w ogole potrzebne tz powie ze mnie poje.... ![]() Swoja droga chcialam sie umowic do dermatologa i co najszybsza wizyta 27 marzec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() może prywatnie ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() poldzik super, że się tak udało z łóżeczkiem ![]() ![]() fartuch gratuluję chłopaka ![]() alkamor gratuluję dziewczynki ![]() ![]() masija mam nadzieję, że z Wami wszystko dobrze ![]() A ja miałam dziś dziwny sen.. Śniło mi się, że pisałam coś z Wami, że jadę sprawdzić czy serce mojego Wojtusia bije i użyłam tego słowa, że jak nie to śmierć.. ![]() ![]() I mam też dziś wizytę u endykronologa, bo moje ostatnie TSH z 9 stycznia wynosiło 2,9, ale lekarz rodzinny twierdzi, że poziom TSH zależy od wielu czynników i że lepiej od razu zrobić usg tarczycy, także posiedzę sobie dzisiaj w kolejce, bo w rejestracji wcisnęła mnie babka jak moja mama nie dawała za wygraną ![]()
#4041 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak u mnie ta szkołarodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no raczej mało prawdopodobne żeby sisior się wchłonął...a jajek można po prostu nie zauważyć...chociaż mam ogromną nadzieję, że to nie pomyłka ![]() coś wiem o po☠☠☠anych snach ![]() a w ogóle to jak Tż się ucieszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Teraz to jestem splukana,pojde najpierw do rodzinnego zobaczymy co powie bo i tak musze miec skierowanie. Chcialam zrobic kuracje olejkiem z drzewa herbacianego i co w ciazy go nie mozna
![]() Kaja jestem w szoku ze przy moim szpitalu cos takiego funkcjonuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja TSH przed samą ciążą miałam 2,5, ale lekarze powiedzieli że jest ok i do teraz nie miałam zlecanych żadnych badań... hmm.. Cytat:
ja jak mówiłam tacie, ze będzie miał wnuka to ten po chwili się zaśmiał, żeby siusiak przy porodzie nie odpadł ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale skąd one się biorą ![]() haha ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ale jak się okaże, że będę mieć cc, to nie będę chodzić, a jak sn to się zastanowię ![]() ja zrobiłam na własną rękę drugie TSH, bo byłam ciekawa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
no moja nigdy nie mówi przed połówkowym....ale jak sama powiedziała....siusiaka nie widzi ale na potwierdzenie musi zobaczyć wargi sromowe...a niestety się nie dało
![]() jeszcze się trochę wkurzyłam bo ze szwagierką chwilę pisałam (żona brata mojego męża) i ona ma teraz na 30 stycznia termin....napisałam jej to co mi lekarka powiedziała a ta zaczęła mi cały czas pisać, że "eee to się jeszcze może zmienić" "nie nastawiaj się" itp....ona sama chciała bardzo mieć drugą córkę a będzie miała drugiego chłopaka... nie nastroiła mnie pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem za! Też NIBY przytyłam 5 kg ![]() ![]() Cytat:
![]() Kaja wpisz mi proszę na pierwszą stronę wizytę 12 lutego. To usg połówkowe. Zawsze zapominam się upomnieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojego tż kuzyna żona bardzo nie lubi mojego Mateusza i jak się dowiedziała, że jestem w ciąży, to pisała mi po kilka smsów dziennie, że współczuje ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.