|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Jasne!
Witam w ten śnieżny dzień ładnie u nas napadało, za niedługo idziemy na zakupy bo lodówka pusta ale się w nocy bałam! Bartek wstał chwile po północy, zaraz zasnął a ja słyszę ze ktoś chodzi po korytarzu, ale to tak dziwnie było słychać jakby się podłoga zapadala od razu sobie ubzdurałam ze to duchy i zasnąć nie mogłam Haha
|
#3002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJE WIZYTY!! JAki już duży/DUŻA ![]() ![]() ![]() kla ski:i zazroszczę wstępnego poznania płci ![]() ![]() i jeszcze DZIEWCZYNKA MODELKA ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, Wasze Dzidzie już nie takie malutkie i zdjęcia słodkie roxana_lu a jakie leki dostałaś na te ciśnienie? Mi kardiolog przepisał Isoptin i mówił, że to lek całkiem bezpieczny w ciąży. Ten czas strasznie mi się dłuży, pewnie przez to fatalne samopoczucie, wczoraj cały wieczór wymiotowałam. Rano mam zachcianki, a wieczorem... Czekam z niecierpliwością na wizytę, mam dopiero 10 lutego to jeszcze tyle czasu Dziewczyny super że macie już zachcianki, mnie dzisiaj od rana jakoś chipsy po głowie chodzą, a nie pamiętam kiedy ostatnio chipsy jadłam![]() Denerwuje mnie ta pogoda, ciągle szaro i pada, chyba mam jakiegoś dołka. Niech już będzie wiosna ![]() Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
No i w końcu Wam troszkę poodpisywałam
JAk zapomniałam o jakiejś wizycie to przepraszam i GRATULUJĘ takich dużych Dzidziów ![]() ja też wczoraj miałam wizytę 2,9cm i widać rączki i nóżki CUDO! a poza tym jestem równocześnie głodna i mnie mdli?!! macie takk?? dziwne uczucie
|
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za przyjęcie
Jestem w 12 tc. termin mam na 06.08 Na początku ciąży szok wielki - ja byłam święcie przekonana, że choroba mnie rozkłada i poranne mdłości są wynikiem wczesnego wstawania Na szczęście dolegliwości mnie opuszczają. A tak to pełen repertuar - poranne mdłości, rozdrażnienie, spałam całymi dniami i najgorsze, czyli roztargnienie. Też tak macie/miałyście? Ja nie byłam w stanie wybrać kukurydzy i prawie płakałam w sklepie ![]() Badania na szczęście wychodzą okej, mam lekką anemię i pilnuję diety. USG mam wyznaczone na 06.02 dopiero. Po cichu liczę na dziewczynkę ![]() Dziewczyny, a Wy czynne zawodowo jesteście czy na zwolnieniu? Chodzicie na jakieś zajęcia dla ciężarnych? Ja jestem na L4, i o ile wcześniej było to jak zbawienie tak teraz, gdy wracają mi siły i chęci do życia - zaczyna mnie powoli nosić
|
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a szok spowodowany był tym, że się nie staraliście? czy tym,że 3 testy negatywne, a jednak Bąbel jest Ja jestem jeszcze na macierzyńskim(mój synek ma 10mcy) więc siedzę w domu, ale na brak zajęć nie narzekam ![]() a jak Ciebie zaczyna nosić, to proponuję dużo spacerów Zwłaszcza teraz, jak brzuch jeszcze nie ciąży a do 06.02 już niedaleko
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
12mu05 - nie staraliśmy się. ale wszyscy się cieszą
jak masz takiego małego Szkraba to na pewno nie narzekasz na brak zajęć ja myślałam nad tym, żeby się na kurs językowy zapisać i zajęcia sportowe dla mam bo chyba oszaleję w domu. Ale takie myśli mam dopiero od dosłownie kilku dni bo wcześniej obranie warzyw na zupę było dla mnie wyczynem, który robiłam na siedząco bo nie miałam energii
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dzis pomidorówka
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Haha mam to samo tak głodna ze aż niedobrze mi. U nas pogoda całkiem ok no niech wiosna przyjdzie juz. Brzuszek widać powoli a u was? Lori oj ty biedna a dziś juz dobrze się czujesz?
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ale się u nas dzieje, kolejne wizyty i maleństwa coraz większe. Wszystkim gratuluję pomyślnych wizyt Sugarbabylove, jeny, straszny sen miałaś... brrrrrrrr ![]() 12mu05, też tak miałam, dziwne uczucie... ale radzę zjeść, trochę lepiej mi było, chociaż przez chwilę. Ogólnie u mnie głód nakręcał mdłości. Pia Gizela, witaj magdowe, i jak tam u Ciebie? Poszłaś na l4?
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie choćby banana albo chlebek z masłem zjeść żeby się zapchac
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
12mu05 - no to gratki za wizytę
za miesiąc będziemy poznawały już lokatorów brzuszka ![]() Pia Gizela, no jak nieplanowana to mógł byc szok a ile masz lat ? jak mogę spytać
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Lokatorów hehe noo ja jestem ciekawa bardzo o
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
ja też
ja mam teraz kolejną wizytę dopiero na 19.02 więc trochę poczekam
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na 2.2 ale to za wcześnie to będzie 11 tydzień wtedy dopiero
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Macie jakieś przeczucia dziewczyny ? ja na razie nie , choć mówię o lokatorze kropek
a nie kropka np. :P
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że dziewczynka i mam nadzieje ze będzie
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szok był, bo nie planowaliśmy i dosyć szybko nam poszło Ale jesteśmy szczęśliwi.
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam 26 i będę miała 27 jak urodze. Mój mąż ma 33. Także tez starszy o trochę.
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Też tak myślę. Mam całkiem inne smaki i moja skóra z młodym tak niewyglądała.
Brzuch już też lekko widac ale bardziej jak z.przejedzenia wygląda. U nas mgła i snieg chwilami pada Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie raczej jak z przejedzenia.
|
#3022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nieplanowana i jeszcze na 3 testach negatywna to faktycznie taka uparta ta ciąża hhihih ja w poprzedniej ciąży poszłam na kurs językowy. Kurs trwać miał 5mcy. Ja poszłam w II trymestrze bo wcześniej się bałam że "zapeszę" i koniec końców nieskończyłam bo kurs był codzień od 8 do 12 i w 7mcu nie mogłam już tyle wysiedzieć na d.u.p.i.e na krześle, no i mnie strasznie bolały kości spojenia i ledwo chodziłam.. ale dzięki takiemu kursowi czas leciał jak błyskawica także polecam a ja mam małego Synka + sklep inetrnetowy na ebay, więc 24/h jest teraz zajęcie ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jakoś mam "czuja" na synka
![]() A co do brzucha no to niestety w spodnie się już nie zapnę. Może i bym zapięła, ale nie wysiedziałabym w takim ścisku więc wczoraj pojechałam kupić spodnie ciążowe
|
#3025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i ja uciekam bo Syn0terrosrysta wstał i uciekam jeść dać i jakiś spacerek
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak szaro i ponuro że aż wyjść się nie chce.
Zawinęłam się w kocyk i wcinam II śniadanie. Pewnie ruszę się z domu po zakupy na obiad - chodzi za mną pieczarkowa i frytki ![]() Strasznie mnie ciągnie w tej ciąży do niezdrowych rzeczy - pokroić bym się dała za zestaw z maca
|
|
|
|
#3027 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w pierwszej ciąży bardzo chciałam chłopca no i jest mój Leon Cytat:
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Ah ja też bym zjadła zestaw z maka. Mniam. Właśnie najważniejsze żeby było zdrowe.
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie odwrotnie... o mcd nie mogę myśleć, fuj
|
|
#3030 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaka duża już dzidzia... Cytat:
a sen boski, może przepowiednia? Cytat:
mi się ciągle teściowa śni, chyba przez te nasze ostatnie rozmowy. hahaha Cytat:
Cytat:
u nas też pogoda pod psem, że się człowiekowi odechciewa wszystkiego Cytat:
za wizytę, dzisiaj wielkościowo prawie taka jak moja.mnie też na przemian mdli i ssie, jak nie zjem to mdłości okropne, jak zjem to na chwilę poprawa i mdłości wracają. Cytat:
----- ja sobie leżę w łóżku z kubkiem herbaty i mam wszystko w nosie. tż ma wolne, poogarniał mieszkanie a ja sobie próbuję rozplanować nasze remonty i szukam inspiracji do pokoju juniora.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

ładnie u nas napadało, za niedługo idziemy na zakupy bo lodówka pusta
ale się w nocy bałam! Bartek wstał chwile po północy, zaraz zasnął a ja słyszę ze ktoś chodzi po korytarzu, ale to tak dziwnie było słychać jakby się podłoga zapadala
od razu sobie ubzdurałam ze to duchy i zasnąć nie mogłam Haha

kla ski:
Czekam z niecierpliwością na wizytę, mam dopiero 10 lutego to jeszcze tyle czasu
Dziewczyny super że macie już zachcianki, mnie dzisiaj od rana jakoś chipsy po głowie chodzą, a nie pamiętam kiedy ostatnio chipsy jadłam

. Powiem Wam,że sama byłam w szoku jakie ilości jedzenia pochłonełam (poszliśmy na obiad). Wypiłam wielki dzbanek herbaty, do tego w ramach "czekadełka" wsunelam 3 kromki z serkiem i ogórem kiszonym, potem miche barszczu i na drugie dwa gołąbki...doprawiłam eklerem. Sama nie wierze,że to ja to wszystko wchłonęłam. Fakt,że śniadanie bidne, ale mam nadzieję,że ten wilczy apetyt mnie opuści,bo inaczej będę się musiała hamować.