|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Niespodziewajka rzeczywiście mało miejsca ma maleństwo, ale jest słodkie !!
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha wyobrazam sobie ten nalesnik
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj po wizycie w klinice... 64,5 mm dlugosc ciemieniowo- siedzeniowa i dzidzia wedlug usg jeden dzien starsza
Lekarz mi napisal, ze tp 31.07... Zobaczymy jak to bedzie ![]() Niespodziewajka gratuluje udanej wizyty
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-20 o 20:36 Powód: Blad |
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no rozczulają mnie takie zdjęcia! Cytat:
. A tak serio to wiadomo,że czasem włącza nam sie mega chcica i trudno się opanować. Każdemu się zdarza![]() TZ się śmiał,że omlety Mu wychodzą wyższe niż ten sernik . Swoją drogą smakowo był naprawdę dobry! tylko taki...hmm ze 2cm w porywach![]() My dzisiaj korzystając z obecności dziadków poszliśmy na "szybką randke" . Powiem Wam,że sama byłam w szoku jakie ilości jedzenia pochłonełam (poszliśmy na obiad). Wypiłam wielki dzbanek herbaty, do tego w ramach "czekadełka" wsunelam 3 kromki z serkiem i ogórem kiszonym, potem miche barszczu i na drugie dwa gołąbki...doprawiłam eklerem. Sama nie wierze,że to ja to wszystko wchłonęłam. Fakt,że śniadanie bidne, ale mam nadzieję,że ten wilczy apetyt mnie opuści,bo inaczej będę się musiała hamować.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę ze piekę pyszne sernik hehe
Ciężki dzień za mną Gratuluję,udanych wizyt
|
#2976 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale teraz pewnie będziesz miała spokój na dłuższy czas z zachciankami na słodkie.Cytat:
najważniejsze że znalazłaś ![]() Cytat:
masz tp dzień po mnie Cytat:
jak zaczęłam czytać co jadłaś to już po 3 kromkach z serkiem i ogórku kiszonym ja bym odpadła szacun
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje udanych wizyt i wielgachnych dzieciaczków ![]() Ja to ciągle marze o shejku
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-20 o 21:01 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo mam obrzydzenie do ciast,ale też się pochwalę,że robię pyszne ciasta
a tort najlepszy jaki robiłam to byl czekoladowo-malinowy nie wychodzą mi tylko ciacha z jabłkami
|
|
|
|
#2980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak naprawde to pierwszy dzien od ciązy, gdy zamiast cały dzien żyć o kanapce i zupie pomidorowej zjadłam takie ilości totalnie innych rzeczy .Swoją drogą czuje,że to odchoruje,bo już czułam,ze mi ciężko na żołądku ![]() Cytat:
![]() Ooo torty lubie takie z jakąś lekka masą i dużą ilością owoców . Ja robiłam do tej pory 2 razy ten sam. Biszkopt,przekładany serkiem mascarpone+kremówka i brzoskwinie. Naprawdę pyszny,lekki i właściwie nie spotkałam osoby której by nie smakował .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży dzidziulek ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Mravka .. masz babo apetyt , oj masz
![]() Kasperka super duży dzidziol Właśnie na necie nic nie pisze o spłaszczonej macicy , myślę że tak tylko powiedział ''po swojemu'' a chodzi albo o małą macicę albo o macicę na skurczu. Nie znam sie na tym , za 2 tygodnie dopytam Młody śpi , urządził ryk bo on chce spać z koparą na plecach ...a spakować to ja nie wiem kiedy się spakuję
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie 😊 gratuluje udanych wizyt 😊 Ja tez juz po pierwszych prenatalnych. Dzidzia ma 62mm, ładnie przywitała się z rodzicami. Rozwija się prawidłowo 😊
Z usg wyszło, że jest starsza o jeden dzień, tp 31.07. |
|
|
|
#2984 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i super, że z Dzidizą wszystko dobrze! Cytat:
Cytat:
łooo matko właśnie mi przypomniałaś jaką wielką chęć na shejka miałam dziś rano
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|||
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj to samo sie okazalo po badaniach - dzidzia tez jeden dzien starsza i tp 31.07 |
|
|
|
|
#2986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja wstałam z mężem żeby wziąć mój hormon i oczywiście zemdlilo mnie. Więc jestem już po pierwszym śniadaniu
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Mravka to niezle,ja ostatnio lubie tez ogorki i kapuste kiszona: ,pol bulki ogorek w plasterki i majonez...albo twaróg robie ,i tak przewazaja dania na slodko..jogurty,torcik czekoladowy,jak mnie zcasami dopadnie ssanie w zoladku to czuje sie jak odkurzacz
![]() ja osobiscie o wiele bardziej lubie gotowac nic piec choc mam 2 ulubione ciasta ktore zawsze mi wychodza no i uwielbiam robic muffinki ale nie z gotowca ![]() chyba uciekne bo mi ostatnio nie odpisujecie :/ jak u Was z wag? a mi wraca do wyjsciowej czyli sprzed mdlosci +1,5kg
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Beatrix u mnie jutro zaczyna się 14 tydzień i na razie nic nie przytylam (ufff) z tym że ja nie wymiotowałam.
Obiecałam sobie że w tej ciąży postaram się pilnować z wagą. W poprzedniej w 8 miesiącu miałam 17kg i przestałam się później ważyć, ale podejrzewam że do 20 dobilam :p
|
#2989 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. W sumie to takie spoznione szybkie uczczenie moich urodzin i awansu TZ ![]() Ps.brzmi jakbym sie rozgrzeszala ![]() Cytat:
Cytat:
)))Cytat:
. Dzis za to co znowu gotuje? Oczywiscie zupe pomidorowa a potem na kolacje knedle z truskawkami. Takze grunt tylko aby nie poplynac nadto. A jakie ciasta pieczesz? Z waga...po wczorajszym boje sie stanac ) ale pewnie z 1kg juz bedzie---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Daj znac co Ci lek.powie o tej malej ilosci miejsca. A to dobrze kojarze,ze Tz z Toba i pomoze sie przeprowadzic? . Pakowanie no coz...przygotuj sie psychicznie i jakos pojdzie )))---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Musze Wam napisac jaki mialam odjechany sen . Jechalam z ciotka Jej autem(wygladalo troche jak autobus wycieczkowy), ktore bylo na....trawe. takze zanin ruszylismy(bylo tam sporo nieznanych mi osob) musielismy narwac tej trawy . Przegonili nas pozniej po jakis gorach i jak juz weszlismy wyzej,na miejsce dookola pelno buszmenow. Ja z wielkim brzuchem 5 dni po terminie zaczynam rodzic. Wszyscy sie przygladaja ja przyjmuje jakies dziwne pozycje o w koncu Sama sobie odbieram porod! Dziecko spore,ale jakies niemrawe...potrzasam,pokl epuje i nagle zaczyna chrzakac i otwierac oczy. Miala wielkie,niebieskie oczy,dziewucha .
||||||
|
|
|
#2990 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety ![]() Generalnie się wczoraj wkurzyłam, bo poprosiłam gin o wpisanie mi wyników do karty ciąży - zmieniam od lutego ubezpieczyciela, więc chciałam miec wszystko wpisane - i usłyszałam, że ona "nie jest sekretarka mojego lekarza prowadzącego i jak chce miec wpisane wyniki, to mam jego prosi" Tłumaczę kobiecie, że nie wpisze mi już, bo jest na urlopie, a mi się abonament kończy i chciałabym miec kompletną kartę, ale nie i nie.. . To nie, nich się ucałują czule w Cytat:
![]() Cytat:
![]() A podpowiedział Ci może lekarz co z tymi mdłościami zrobic? Cytat:
Świetnie, że trafiłaś na dobrego gina i to jeszcze na nfz - skarb No i Maluch przesłodki Cytat:
![]() Wieeesz z terminem to jest tak, że i tak Dziec wyjdzie, kiedy będzie chciał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dalej mam kijowy humor i dalej czuję się jak wyjdź i nie wracaj ![]() I jeszcze kaszle nie mogę, bo mi niedobrze
|
|||||||
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Olenka ja to u gina bylam ważona co miesiac ,ale co tam potem przy karmieniu dużo mi zeszło z porodu takze przed ta ciaza wazylam mniej niz przed zeszła...
a ciasta to takie rozne jedno z bialkiem i brzoskwiniami z puszki,babka z majonezem.sernika sie obawiam, chyba, ze na zimno to mi wychodzą, ale kiedys probowalam upiec snikersa to wszystko pływało ogolnie nie lubie gotowców no chyba ze masa do tortu,ale mama nauczyla miec robic na budyniu wiec az tyle tej chemii nie ma. lubie wiedziec co siedzi w srodku, mamy wlasne jajka to mamy eko ciasta jakby ejszcze prad byl tanszy to bym sie chyba w drzwiach przestała miescic,tort na remka urodziny to najzcesciej kupujemy lodowy bo on jest z lipca albo moja mama upiecze,ja takiego nie umiem ![]() lece na zakupy!
|
#2992 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję wiyzty i małego lokatora choć 3cm to już wcale nie tak mało współczuję problemów z ciśnieniem.. w ciąży bardzo ważne jest, żeby nie było podwyższone za bardzo bo szkodzi Dzidziusiowi... ale jak masz leki to powinno być OK a masz ciśnieniomierz, coby sobie mierzyć parę razy na dzień?? i gratki za dormowe prenatalne ![]() ![]() klask i: lekarz spoko Ci się trafił ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() jakie te Dzidziusie już duże a Ty jak się czujesz? już lepiej z tymi wymiotami?? |
||
|
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję wizyty i kolejne 4cm Dzieciątko ![]() kl aski: jakie duże Piękne fotki a malutki Dzidziuś wciśnięty jak ogórek w słoiku hihi no i super lekarz Ci się trafił! Nie dość, że za dormo to jeszcze 100% zadowolenia ![]() kla ski: no i ładny termin ale jak to z terminami bywa... termin sobie, Dzidzi sobie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, można dołączyć?
|
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=beatrix28;49856340]Olenka ja to u gina bylam ważona co miesiac ,ale co tam potem przy karmieniu dużo mi zeszło z porodu takze przed ta ciaza wazylam mniej niz przed zeszła...
/[QUOTE] No mnie też ważył co miesiąc na razie się trzymam ![]() Mi po porzedniej ciąży zostało 3 kg na plusie które nie spadło nawet podczas karmienia. Co prawda jakoś tak strasznie mi to nie dokucza bo przed poprzednią ciążą ważyłam 57 kg a teraz 60 kg (przy wzroście 173 cm) więc można uznać że waga w normie
|
#2996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że dziś już lepiej |
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
|
#2998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULUJĘ ![]() hihi a termin już coraz szybciej... pewnie zaczniesz rozpakowywanie na naszym wątku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Witaj |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana ja na razie póki co się dobrze czuje. A mi się tez sny snily ale koszmary. Ze mnie porwali Turcy do burdelu i to z brzuchem masakra straszne. Ale bogu dzięki to tylko sen. Ja w 1 ciąży przytyłam kolo 15 kg teraz jestem ciekawa co będzie. Tez mam na słodkie smaki haha chleba z szynka wieki nie jadłam wole z dżemem albo Nutella. Ja na obiad ryż z kurczakiem robie taki fix mam mniam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

ale to przez cienie . W rzeczywistosci to slodki bobo z raczkami i nozkami u gory i malym zadartym noskiem

dawno nie było mi tak źle... ale to wszystko moja wina
. Powiem Wam,że sama byłam w szoku jakie ilości jedzenia pochłonełam (poszliśmy na obiad). Wypiłam wielki dzbanek herbaty, do tego w ramach "czekadełka" wsunelam 3 kromki z serkiem i ogórem kiszonym, potem miche barszczu i na drugie dwa gołąbki...doprawiłam eklerem. Sama nie wierze,że to ja to wszystko wchłonęłam. Fakt,że śniadanie bidne, ale mam nadzieję,że ten wilczy apetyt mnie opuści,bo inaczej będę się musiała hamować.

klask i: lekarz spoko Ci się trafił
na razie się trzymam