Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 10:41   #2371
Nati_kk
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Zdaję sobie z tego sprawę ale mi jeszcze za to płacą

Ja mam przykaz od mamy kłaść się z małą, żebym i ja wypoczęła. Nie mam żadnych prac domowych. Mała sama się mną opiekuje Mówi, ciocia, nie męcz się tak, ja umiem sama Już dzidziusiowi zabawki odstąpiła, bo ona przecież za duża na grzechotki
Z rodzicami jesteśmy na stopie przyjaźni i dbają o mnie jak mogą
To super praca

Dziewczyny, Wy się tak przejmujecie cellulitem oglądacie i w ogóle, a ja Wam powiem że ja na tyłek i uda nawet teraz nie patrzę i o ile szczęśliwsza jestem
Ale z tego co widzę to nie zmieniły się zbytnio w tej ciąży...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:42   #2372
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
niestety dzis wydarzylo sie cos strasznego tylko wstyd mi pisac o tym, ale sie przestraszylam bardzo

Ja takie pajace kupilam Maciusiowi
Pajace śliczne! I współczuję hemoroidów, bo juz doczytałam co się stało...

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Eh... dziewczyny pomocy my okropny dylemat... dziś w pracy do Tż przyblakal sie piesio nie stary ale nie szczeniak zmarzniety glodny... podobno "mieszka" na budowie ale właściciele go nie chcą przygarnac... my z Tż to straszni milosnicy zwierząt i tu oto chodzi że Tż chcial go do nas wziąć dac mu cieplo jeść. Jestem za i bysmy mu nowy dom znalezli, ale boje się czy uda się znaleźć psiakpwi do. Jakoś byśmy się ten miesiąc dwa zaopiekowali nim ale co będzie jak nikt nie odpowie na ogloszenie a my zostaniemy z dwoma naszymi kotami i psem i jeszcze dziecko... i przez to nie wiemy co robić tak mi żal psiaka nikt go tam nie chce a podobno jest miły i kochany i to spojrzenie jego... biedak
Strasznie trudna sytuacja, mi też serce pęka jak widzę bezdomne zwierzaki, zaraz bym wszystkie przygarnęła Może spróbujcie dać mu dom tymczasowy i zróbcie akcję na FB itp. w poszukiwaniu nowego domu? W najgorszym wypadku oddacie go do schroniska jak się nie uda...

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Nie śpimy gadalysmy do 23. O 2 pobudka bo po kolei siku, a od 3 dziewczynom sie akcje porodowe zaczely wiec jedna po drugiej chodza do wc bo sacza sie wody wiec zmieniać wkladki a i starnie i zyganie sie Zaczęło. Coz.. Taakie uroki do tego wlasnie pielegniarka ktg podłącza jednej i drugiej wiec będzie bas [
Urodziły towarzyszki?

Doczytałam że jutro nie wyjdziesz bo się skurcze nasiliły znów... Trzymaj się! Oby tym razem na dobre się uspokoiły!

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
proszę Was o pomoc
MUSZĘ zamówić w końcu pościel, bo oszaleję, ciągle znajduję coś nowego
Mi nr 6 najbardziej się podoba

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
.

dzis mam wizyte. snieg spadl.ale jest na.plusie wiec bedzie chlapa. lepiej niech nie mrozi poki nie wroce od gina bo to 20 km w jedna strone.
Kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No pewnie troszke wiecej wyjdzie, ja planuje kolory potem prac z naszymi w proszku dzidzi, białe tylko bede puszczac oddzielnie bo boje sie ze naszych nie dopierze lovela do bieli.
Powiem wam ze juz nie wezmę proszku lovela bo ubranka po nim w ogole mi nie pachnialy tylko świeżością a po plynie czuć delikatnie zapach
To się cieszę że mam same płyny

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zbieram sie do lekarza na 11
Ty wizytujesz czy z małym idziesz?

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
mam nawet dylemat czy do lekarze nie iść.....
niby brzuch mnie nie boli ale nagle taka aktywność ruchowa?
Nie wydaje mi się żeby duża aktywność była powodem żeby do lekarza iść, bo to raczej nic złego

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:42   #2373
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Jako opiekunka.... hmm... wydaje mi się że nie inaczej jak ze swoim bo wiadomo jak zmeczona źle się czujesz możesz zadzwonić po babcię albo tatuś się zajmie a tutaj czy chory czy nie czy coś Cię boli jesteś z dzieckiem...D
Ja mam swoje i wcale tak nie jest ze moge sobie po kogos zadzwonic.Tatus w pracy i inni, a babciom to srednio ufam. Chora tez sie nim zajmowac musze.
Ale fakt we wlasnym domu lepije bo mozna sobie zorganizowac tak, ze nie trzeba za bardzo latac za dzieckiem, zminimalizowac noszenie, a juz na pewno organizm nie reaguje tak zle na podnoszenie bo jest do tego przyzwyczajony.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:46   #2374
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!

Pajace śliczne! I współczuję hemoroidów, bo juz doczytałam co się stało...

Strasznie trudna sytuacja, mi też serce pęka jak widzę bezdomne zwierzaki, zaraz bym wszystkie przygarnęła Może spróbujcie dać mu dom tymczasowy i zróbcie akcję na FB itp. w poszukiwaniu nowego domu? W najgorszym wypadku oddacie go do schroniska jak się nie uda...

Urodziły towarzyszki?

Doczytałam że jutro nie wyjdziesz bo się skurcze nasiliły znów... Trzymaj się! Oby tym razem na dobre się uspokoiły! :
Laski na porodowke zabrane. Znów jestem sama
No niestety nie wyjde, nic nie.poradze, byle by jasiek siedzial jeszcze.

Tak, wyprawks gotowa, poprane, poprasowane

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:46   #2375
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
proszę Was o pomoc

1 tu jak już pisałam, wkurza mnie, że ochraniacz od środka jest biały

2 i 3
4 i 5
6
7
- tu się waham, bo na ścianie będzie naklejka ze zwierzątkami i nie chcę przesadzić
8 jak w przypadku kompletu ze zdjęcia 5
Ja bym brała tą retro girl

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 10:49   #2376
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Co do głaskania to kurczę często się zapominam ;/ Niby wiem, że nie mogę a sama łapię się na tym, że głaszcze brzuszek ale od razu przestaję jak mi się przypomni
też tak mam...

Cytat:
ej... w ogóle byłam dziś na tym basenie i na 6 dziewczyn ja mam celulit na udach największy, niektóre nawet nie mają a niektóre leciutki a ja to taki że wstyd wyjść.... niby smaruje tym kremem ujędrniającym uda i pośladki z Tołpy ale to ujędrniający już nie wiem co mam poradzić na to bo wyglądam jak stara babcia
Cellulit to wredna bestia, ja miałam nawet jak 45 kg ważyłam. Trochę mi zszedł jak ćwiczyłam regularnie, smarowałam się i robiłam sobie sama masaże chińską bańką - ale ostatniego nie polecam, można sobie krzywdę zrobić, lepiej iść na masaż do specjalisty

Cytat:
Hehe, czyżbyś była asystentką własnego mężą

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA po drugiej ciazy to pojdziesz i kupisz proszki na pamiec o ile bedziesz pamietala je brac ja mialam takie dziury w glowie juz po obu ze az momentami siadalam i plakalam bo nie pamietalam podstawowych rzeczy ciagle meza o to samo pytalam a on juz po pewnym czasie sie zdenerwowal no bo ilez razy na to samo pytanie ma odpowiadac. Kupilam proszki i po polowie opakowania bylo lepiej teraz poki co zle nie jest
Kurcze, ja bez ciąży taka rostrzepana zawsze ( potrafiłam psa pod sklepem zostawić i w domu zauważyć, że czegoś mi brakuje - tak po 20 min ). Co będzie później ? ;(

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja mam przykaz od mamy kłaść się z małą, żebym i ja wypoczęła. Nie mam żadnych prac domowych. Mała sama się mną opiekuje Mówi, ciocia, nie męcz się tak, ja umiem sama Już dzidziusiowi zabawki odstąpiła, bo ona przecież za duża na grzechotki
Z rodzicami jesteśmy na stopie przyjaźni i dbają o mnie jak mogą
Super, że lubisz swoją pracę, to ważne

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No z tym zabiegiem jest tak ze trzeba zrobić ich z 10 żeby był rezultat fajny. Ale już po trzecim widzi się poprawę. Skóra świetnie się wygładza i ujędrnia. Ale na początku boli bo jest to bardzo intensywne. Mogą siniaki powstać nawet, jakieś 90% klientek miały siniaki koszt jednego masażu u nas na uda + pośladki to 55 zł. No a kremy to swoją drogą, nie mówiąc już o diecie. Ale miałam nie raz takie klientki które na masaż potrafiły przyjść z snickersem wiec luz
A u mnie są jakieś zabiegi ale bardzo drogie w porównaniu do cen, o których piszesz! Jeden kosztuje chyba ponad 100 zł

Cytat:
Wiesci zle. Skurcze sie nasilily i nie ma szans na wyjscie jutro niby nie mocne ale do.40 % co 5-7 min :/ kolejny wlew założony. Za☠☠☠iście
o biedna ;( Oby wszystko było w porządu i Jasiek siedział jak najdłużej

Cytat:
BLACK podziwiam ja juz bym nie dala rady tak lazic. Brzus duzy i juz boli malwina szybciej.
zepsułyście mi potencjalne imię dla dziecka

Cytat:
I niech mi ktoś powie, ze się pospieszylam z wyprawka..
Dokładnie! I ciekawe co by było, jakby człowiek słuchał tych wszystkich teściowych, mam i cioć.

Dzień dobry! Wstałam w złym humorze, nie wyspana, obolała i moja maleńka chyba z nietoperka się chyba przerzuciła, bo serduszko słyszę gdzie indziej a najmocniejsze kopniaki odczuwam tuż nad spojeniem łonowym. Ale odczuwam dziś To duża ulga, pewnie nie czułam bo obmyślała plan, jak tu się przesunąć

Jest promocja w Sephorze -20% jakby ktoś był zainteresowany zakupami dla mam
Łóżeczko ma mi dziś przyjść już sobie chyba na głowę je postawie, bo totalnie nie ma miejsca na nie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:52   #2377
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesci zle. Skurcze sie nasilily i nie ma szans na wyjscie jutro niby nie mocne ale do.40 % co 5-7 min :/ kolejny wlew założony. Za☠☠☠iście
Sylwia kurcze trzymajcie się jakoś
A lekarz co na to mówi?

Majka - już doczytałam o tym Twoim cc, sorry wolno nadrabiam

Ja prać ciuszki mam zamiar dopiero koło 34-35tc, szybciej może popiorę tylko wózek, kocyki itd
Chcę to sobie rozłożyć stopniowo, a też nie chcę żeby nie wiadomo ile leżały, bo nie chce mi się w worki próżniowe tego pakować

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 10:52   #2378
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
T
Dziewczyny cos mnie trafi zaraz...czemu jak pojawia sie temat tesciowej to zawsze musi byc zwada miedzy mna a M...napisze w klubie zaraz.wrr
Na taka co na ziemii to wg mnie za maly, moze sie wychylic, spasc, zlezc. A przy tej nakladanej na wozek mam wieksza kontrole.
Stary 2015-01-21, 10:55   #2379
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
30tc lekarski w pon, czyli skończony i wtedy mial 1400g, sredniak taki. Wiec mamy 31tc ciazy i taka tez wage malego. nie wiem czy sie cos zmienilo przez te 2 dni.
No mój w poniedziałek, czyli w 29t5d czyli prawie identycznie jak u Ciebie miał 1178 gram, więc ponad 200g mniejszy

Czyli mój póki co najdrobniejszy
Ciekawe jak za miesiąc na USG wyjdzie, jak dalej że taki drobny to chyba będę musiała ubranek na 50 dokupić, bo nie mam prawie w ogóle

Flight - ja tak porównuję do dziewczyn, które idą podobnie jak ja czyli do Sylwii i Majki, ale ciekawe ile Twoja Paula będzie miała

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 10:56   #2380
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Nie wydaje mi się żeby duża aktywność była powodem żeby do lekarza iść, bo to raczej nic złego
jeśli aktywność jest zbyt duża, jak nigdy wczesniej i długotrwała to trzeba to skonsultować
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja prać ciuszki mam zamiar dopiero koło 34-35tc, szybciej może popiorę tylko wózek, kocyki itd
Chcę to sobie rozłożyć stopniowo, a też nie chcę żeby nie wiadomo ile leżały, bo nie chce mi się w worki próżniowe tego pakować
ja wolę już mieć gotowe. Dopóki mam werwę i siłę
Poza tym rzeczom wpakowanym w komodę nic się nie stanie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:57   #2381
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
proszę Was o pomoc

1 tu jak już pisałam, wkurza mnie, że ochraniacz od środka jest biały

2 i 3
4 i 5
6
7
- tu się waham, bo na ścianie będzie naklejka ze zwierzątkami i nie chcę przesadzić
8 jak w przypadku kompletu ze zdjęcia 5
4 i 5 mi się podoba i jeszcze 6 ale gdyby zamiast białego był jakiś pudrowy lekki róż

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:58   #2382
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
To zawsze jest ryzyko. Ja tez sie boje takich akcji. Ale licze ze nie bedzie tak zle

Ja juz ogarnieta. Na 11 mam byc po mamę, śniegu nasypalo a ja ostatnio malo jeżdżę autem :-(

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ide robic cappucinko ktoras chetna?
Ja chetna bardzo

Cytat:
BLACKBERRY ja to też autem jeżdżę bo na wsi mieszkam i po zakupy do miasta latam 12km ale chwilę połażę po sklepie to mam wrażenie że mi tam wszystko puchnie na dole i boli jak diabli.. jak poleżę to przechodzi ale staram się już teraz po trochu i pomału.

NIEZAWSZE ja się teraz też boję że jak by się coś działo to trafię do szpitala i zacznie się kombinacja z opieką nad chłopakami, więc mam nadzieję że dopiero na poród pojadę na dłużej.

MAJKA póki co zrobił co miał zrobić i jest spokój, może to takie jednorazowe przeczyszczenie mu wyszło bo już nawet brzuszek nie boli i humor odzyskał.

ROSARIO ja uwielbiam zwierzęta ale mimo wszystko psa bym nie brała teraz tym bardziej że masz dwa koty, nie dość że obowiązek dodatkowy to jeszcze nie daj boże niech się okaże że dzieć będzie uczulony i pozamiatane wtedy i kombinacja komu te zwierzaki pooddawać..

MAŁA jak mus to mus leż i czekaj cierpliwie że by Jaśko dotrzymał się w brzuchu jak najdłużej! mąż sobie sam da radę w domu ja bym miała gorzej jak by mi coś takiego wyskoczyło bo nie miałabym co zrobić z chłopakami..

ja się porodu SN nie boję oby tylko mała się odkręciła prawidłowo to pójdzie moment CC się za to boję panicznie bo już wolę nacięcie krocza którego nie czuć jak dla mnie niż żeby mi brzuch cieli i potem dochodzić do siebie po tym.. ale będzie co ma być.

padacznie się czuję.. a rano jeszcze było w miarę.. wziełam się za rozbieranie choinki bo tak się sypie skubana że to juz nie ma sensu aby stała..

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

SONIA ja miałam pełną dychę rozwarcia ale mały miał wielką głowę i mi pochebrał całą szyjkę.. więc nie ma reguły.. grunt to żeby dzieć dobrze zdrowo się urodził a nasze szycia to już da się przeżyć.. wykrwawienie raczej grozi przy małopłytkowości ale i na to już mają leki bo podają je przy porodzie

proponuję przestać oglądać programy o porodach to wam głupoty po głowach przestaną chodzić

ja nie bede ogladac o porodach
Na nic sie nie nastawiam
Jak synek?

Cytat:
Mój Tż jak usłyszał że sie zapowiada synek na ok.3kg to stweirdził - to mały i tak mnie jakoś tym wkurzył, że szok. No nie jakiś duży jak u jego kumpla prawie 4 kg. Ja uważam że dobrze jak dziecko ma te 3 kg do 3,5kg bo wydaje mi sie, ze wtedy jest silniejsze, ale jaki my mamy na to wpływ?

Sonia - każdy zabieg, operacja w tym poród sn czy cc niesie za soba ryzyko, ale będzie dobrze!

Hanka - tak myślałam, że naczynka mogą ucierpieć (muszę coś z nimi zrobić, jakie zabiegi polecasz?)

Zbieram sie do lekarza na 11
pewnie ,a duze dzidcko tez zle.

Jem sniadanie.
Spacerowalam z Kaprysem i juz mnie boli:/
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 10:58   #2383
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No mój w poniedziałek, czyli w 29t5d czyli prawie identycznie jak u Ciebie miał 1178 gram, więc ponad 200g mniejszy

Ciekawe jak za miesiąc na USG wyjdzie, jak dalej że taki drobny to chyba będę musiała ubranek na 50 dokupić, bo nie mam prawie w ogóle

Flight - ja tak porównuję do dziewczyn, które idą podobnie jak ja czyli do Sylwii i Majki, ale ciekawe ile Twoja Paula będzie miała
Kochana ja mam chyba ze 2 body w rozmiarze 50
tego myślę nie ma co na zapas kupować

Stary 2015-01-21, 10:58   #2384
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Jejku, nieźle. twój mąż jest jakimś analitykiem finansowym?
Troche z zamiłowania - straszna z niego sknera
Tylko nie wyobrażajcie sobie, że on się do tej wyprawki z jakimś entuzjazmem odnosi. Cały czas wypomina, ze to mój syndrom gniazda. I robi to tak bezuczuciowo jakby dostał zadanie, które chce jak najszybciej mieć z głowy, że aż psuje całą zabawę.

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
To wyszlo ze ja jestenm ćwiara co nie wiedziala ze trzeba reke po pobraniu trzymac prosta :P i sie meczylam z siniakami
U mnie czasami się siniaki i tak robią. Chyba też zależy, czy pielęgniarka dobrze pobierze.

Cytat:
Nie dobrze Trzymaj się i zaciskaj nogi, żeby Jasiek jeszcze nie wyskakiwał

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
A przy sn tez moge sie wykrwawic hehe itp.
Ja sie boje ze mi zrobia tak jak znajomej -8cm rozwarcia miala i nie szlo dalej ale kazali jej rodzic i tak rodzila..a ze mala sie zmiescic nie mogla to jej rozcieli cala szyjke itd zeby mala wyszarpac wrecz z niej
Ja bardzo proszę takie historie zachować dla siebie i nie straszyć!

Nie mogę spać w nocy Jak chcę zmienić bok, to zaraz wracam na lewy, bo na prawym brzuchalska zaczyna się wiercić. Zgagi mam takie, że czuję posmak jakbym wymiotowała dopiero co... Dzisiaj wzięłam pół dnia urlopu w pracy, bo to już ktoraś noc z kolei i stwierdziłam, że nie dam rady wstać. Nie mam pojęcia, co z tym zrobić
Stary 2015-01-21, 10:59   #2385
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Przy cc tez cos napewno moze sie zdazyc... Np ciachnie po buzce skalpelem bo za mocno przylozy rozcinajac macice. I tez wyciągają przez mala dziurę nie rozcinaja macicy na pół, wiec uszkodzić cos mogą :-( wydaje mi sie ze jak ma cos sie stać to sie stanie :-(
No i przy cc jest większe ryzyko ze tobie sie cos moze stać i co wtedy z takim dzidziusiem malutkim :-(
Dokładnie, jak się ma coś zdarzyć to zdarzy się i tak, a jednak CC to poważna operacja a nie zwykły zabieg i dla dzidziusia też dużo mniej komfortowy niż poród fizjologiczny

Każdy ma swoje zdanie w tym temacie i każda urodzi tak jak wg niej będzie najlepiej. Ja np. nie rozumiem CC na życzenie i uznaję jedynie takie ze wskazań medycznych

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 10:59   #2386
cashmere
Zakorzenienie

Jestem strasznie ciekawa ile teraz mój waży. A kolejne usg dopiero za 3 tyg. Jak ja wytrzymam?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:03   #2387
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Każdy ma swoje zdanie w tym temacie i każda urodzi tak jak wg niej będzie najlepiej. Ja np. nie rozumiem CC na życzenie i uznaję jedynie takie ze wskazań medycznych
Ja niby tez, ale dopuszczam taka sytuacje. Np. jak sie przenosze i beda mnie mieli przez tydzien szprycowac (a potem tez moze byc cc), bo nie moge tak duzo czasu spedzic w szpitalu.
Stary 2015-01-21, 11:06   #2388
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli aktywność jest zbyt duża, jak nigdy wczesniej i długotrwała to trzeba to skonsultować

ja wolę już mieć gotowe. Dopóki mam werwę i siłę
Poza tym rzeczom wpakowanym w komodę nic się nie stanie
Jasne, każda robi jak uważa
Ja sobie wolę rozłożyć w czasie wszystko

Zauważyłam, że wcześniej większość pisała że w marcu będzie prać, jedynie my z terminem na przełom marca/kwietnia pisałyśmy, że w lutym zaczniemy a nagle wszystkie się nakręciły i większość już w styczniu ma poprane Ale tu na wątku to z wszystkim tak chyba, że jedna nakręca drugą

A co do ciuszków na 50 - dlatego napisałam, że poczekam na następne USG i jak dalej taki mały będzie wychodził to wtedy dokupię co nieco najwyżej - wolę mieć niż potem TŻ-ta ganiać
Z tym, że u mnie następna wizyta to będzie już 35tc więc wiesz...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 11:06   #2389
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Troche z zamiłowania - straszna z niego sknera
Tylko nie wyobrażajcie sobie, że on się do tej wyprawki z jakimś entuzjazmem odnosi. Cały czas wypomina, ze to mój syndrom gniazda. I robi to tak bezuczuciowo jakby dostał zadanie, które chce jak najszybciej mieć z głowy, że aż psuje całą zabawę.

U mnie czasami się siniaki i tak robią. Chyba też zależy, czy pielęgniarka dobrze pobierze.

Nie dobrze Trzymaj się i zaciskaj nogi, żeby Jasiek jeszcze nie wyskakiwał

Ja bardzo proszę takie historie zachować dla siebie i nie straszyć!

Nie mogę spać w nocy Jak chcę zmienić bok, to zaraz wracam na lewy, bo na prawym brzuchalska zaczyna się wiercić. Zgagi mam takie, że czuję posmak jakbym wymiotowała dopiero co... Dzisiaj wzięłam pół dnia urlopu w pracy, bo to już ktoraś noc z kolei i stwierdziłam, że nie dam rady wstać. Nie mam pojęcia, co z tym zrobić
Ja w nocy tez mam problemy. Moj synek tez tak delikatnie sie rusza ze az nir wien czy on sie rusza,jak dotkne reka tylko go czuje
Chyba cos sie obkrecil
Stary 2015-01-21, 11:08   #2390
rosarioV
Zakorzenienie

haha przesłodkie
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater

Stary 2015-01-21, 11:09   #2391
Nati_kk
Zakorzenienie

Wreszcie nadrobiłam cały wczorajszy dzień

Wczoraj po zajęciach padłam, nie dla mnie już siedzenie 6h ciurkiem na dupie i jeszcze wcześniej 100km autem
Miałam siły jedynie na szybki prysznic, potem odgrzałam zupę i do wyrka...podrzemałam trochę, potem się z pół godziny pokręciłam po mieszkaniu i poszłam spać nadal i tak dzisiaj do 7 oczywiście z przerwami...
Niby zastój minął, ale zauważyłam że jak chce mi się sikać to i tak mnie ból nerki budzi

No i witam się oficjalnie w 31 tygodniu ciąży

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-21, 11:10   #2392
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Jasne, każda robi jak uważa
Ja sobie wolę rozłożyć w czasie wszystko

Zauważyłam, że wcześniej większość pisała że w marcu będzie prać, jedynie my z terminem na przełom marca/kwietnia pisałyśmy, że w lutym zaczniemy a nagle wszystkie się nakręciły i większość już w styczniu ma poprane Ale tu na wątku to z wszystkim tak chyba, że jedna nakręca drugą
Hehehe, dokladnie tak wyszlo.Ja nie mam poprane wszystko, tylko to co podostawalam, co po mlodym to nie.
Stary 2015-01-21, 11:15   #2393
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Na taka co na ziemii to wg mnie za maly, moze sie wychylic, spasc, zlezc. A przy tej nakladanej na wozek mam wieksza kontrole.
A no chyba ze tak.

Walnelam elaborat w klubie.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:16   #2394
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

:
No ja mialam w pon 30t0d, wiec niewielka roznica. jakbym miala jakies usg teraz to dam znac. Ale przymykam oko na to usg troche bo jakis tam prog błędu może byc

JAŚ

Stary 2015-01-21, 11:17   #2395
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nagle duża altywnośc może bys spowodowana owinięciem pępowiną lub niedotlenieniem ale może tez się próbować obrócić i też wtedy mocniej kopie... i badź tu mądrym....
do zwariowania....
a dwa odnośnie prania ja dostałam te ubranka to nie chciałam brudnych wkładac do szafki bo po co? a z drugiej strony może sie zdarzyć wczęsniejszy poród albo leżenie w szpitalu i wtedy sie zamartwiaj że masz nie zrobione w domu albo wyprawkę niegotową nie wyprane nie wyprasowane, tak jak mnie to niemiałby kto tego zrobić a dwa wolę sama mieć gotowe i potem mieć z bani to

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:19   #2396
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia kurcze trzymajcie się jakoś
A lekarz co na to mówi?

:
Właśnie to, ze mam lezec dopóki sie nie uspokoi.

JAŚ

Stary 2015-01-21, 11:21   #2397
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

A co do ciuszków na 50 - dlatego napisałam, że poczekam na następne USG i jak dalej taki mały będzie wychodził to wtedy dokupię co nieco najwyżej - wolę mieć niż potem TŻ-ta ganiać
Z tym, że u mnie następna wizyta to będzie już 35tc więc wiesz...
ja nawet jak dokupię coś na 50, to na pewno malutko.
Może coś w ciuchach, które dostanę będzie. Ta dziewczynka urodziła się 2800 a od razu nosiła 56
Cytat:

Wczoraj po zajęciach padłam, nie dla mnie już siedzenie 6h ciurkiem na dupie i jeszcze wcześniej 100km autem
Miałam siły jedynie na szybki prysznic, potem odgrzałam zupę i do wyrka...podrzemałam trochę, potem się z pół godziny pokręciłam po mieszkaniu i poszłam spać nadal i tak dzisiaj do 7 oczywiście z przerwami...
Niby zastój minął, ale zauważyłam że jak chce mi się sikać to i tak mnie ból nerki budzi

wiecie co? najchętniej zamiast pościeli kupiłabym któryś z tych kompletów z kocykiem zboczenie czarnych kotów
bo jak pomyślę, że wydam 200zł na pościel, która pewnie teraz i tak będzie w szafie, bo nie będę małej kołdrą przykrywać, to .... bez sensu chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg całosc.jpg (72,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg calosc.jpg (73,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-01-21 o 11:23
Stary 2015-01-21, 11:23   #2398
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co? najchętniej zamiast pościeli kupiłabym któryś z tych kompletów z kocykiem zboczenie czarnych kotów
skad to link prosze !!! sa inne kotki ?

Stary 2015-01-21, 11:24   #2399
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
skad to link prosze !!! sa inne kotki ?

http://www.belle-petite.pl/kocyk-oci...00-cm,3,375,35

tylko czarne + inny kolor minky

Stary 2015-01-21, 11:25   #2400
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki
Chcialabym juz w tym tyg byc..

Cytat:
No ja mialam w pon 30t0d, wiec niewielka roznica. jakbym miala jakies usg teraz to dam znac. Ale przymykam oko na to usg troche bo jakis tam prog błędu może byc
kochana u mojego gina to +/- 60g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości