Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 10:53   #4351
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

A ja dzisiaj siedzę i w pracy i ooo po śniadanku mi wywaliło brzuszek... i aż mnie ciśnie.. nie ma bata - nie mogę już chodizć w spodniach z wysokim stanem :/ zbyt niewygodnie. Jutro chyba się urwę z 2 godzinki wcześniej z pracy i pojadę po jakieś spodnie stricte ciążowe. Bo jednak przez neta trochę boję się zamawiać. A te ceny z H&Mu czy też z C&A za rurki to wołają o pomstę do nieba. Chcę jeansy i jedne jakieś materiałowe typu chinosy by mi się przydały.
W pracy powiedziałam o ciąży tylko kierownikowi i dwóm bliskim koleżankom, z którymi najbliżej pracuję... One dyskretne są bardzo. Bo reszta ludzi chyba nie widzi jeszcze brzuszka....

I jeszcze jedna kwestia. Do dzeiwczyn, które zmieniały lekarza. Bo tak sobie wykombinowałam, że skoro mam ten abonament pracowniczy w lux medzie, a chodzę prywatnie to w sumie czemu by nie chodzić do dwóch lekarzy na raz, ale regularnie. Do tego mojego i do jakiegoś z lux medu. Tzn. nie chcę rezygnować z tego mojego prywatnego lekarza. Ale tak nie wiem.. co mam powiedizeć temu lekarzowi z lux medu? Że chodziłam prywatnie ale nie jestem zadowolona i chcę teraz się do niego przenieść? Myślicie, że taka ściema przejdzie?
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:05   #4352
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Mnie tylko sutki niemiłosiernie bolą

Jak sobie radzicie z bólem? Mnie czasem tez boli w prawym pośladku i promieniuje do uda... Ale jak się położę to po jakimś czasie przechodzi.... Macie jakieś inne sposoby? Termofor?[COLOR="Silver"]

pomagało mi z początku wkładanie grubej poduszki między kolana boteż biodra mi dokuczały a potem zamieniłam ją na rogala

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
U mnie na ostatniej wizycie ujawnił się chłopiec

Z Tż liczyliśmy trochę na dziewczynkę i teraz mamy problem z imieniem

..

Kolejny mężczyzna! Gdzie oni żony znajdą?

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

. Ale tak nie wiem.. co mam powiedizeć temu lekarzowi z lux medu? Że chodziłam prywatnie ale nie jestem zadowolona i chcę teraz się do niego przenieść? Myślicie, że taka ściema przejdzie?
brzmi bardzo wiarygodnie

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:06   #4353
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Juz pisałam ze koleżanka rodziła w wodzie i na łóżku i bardzo chwaliła poród w wodzie. Ja teraz tez chce w wodzie bo z synkiem mi wywoływali porod i miałam mało wód plodowych i nie mogłam rodzic w wodzie.
W uk w każdym szpitalu mozna w wodzie u mnie sa 3 wanny porodowe
Fajnie. U manię w całej Łodzi nie ma takiej możliwości.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:12   #4354
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
A ja dzisiaj siedzę i w pracy i ooo po śniadanku mi wywaliło brzuszek... i aż mnie ciśnie.. nie ma bata - nie mogę już chodizć w spodniach z wysokim stanem :/ zbyt niewygodnie. Jutro chyba się urwę z 2 godzinki wcześniej z pracy i pojadę po jakieś spodnie stricte ciążowe. Bo jednak przez neta trochę boję się zamawiać. A te ceny z H&Mu czy też z C&A za rurki to wołają o pomstę do nieba. Chcę jeansy i jedne jakieś materiałowe typu chinosy by mi się przydały.
W pracy powiedziałam o ciąży tylko kierownikowi i dwóm bliskim koleżankom, z którymi najbliżej pracuję... One dyskretne są bardzo. Bo reszta ludzi chyba nie widzi jeszcze brzuszka....

I jeszcze jedna kwestia. Do dzeiwczyn, które zmieniały lekarza. Bo tak sobie wykombinowałam, że skoro mam ten abonament pracowniczy w lux medzie, a chodzę prywatnie to w sumie czemu by nie chodzić do dwóch lekarzy na raz, ale regularnie. Do tego mojego i do jakiegoś z lux medu. Tzn. nie chcę rezygnować z tego mojego prywatnego lekarza. Ale tak nie wiem.. co mam powiedizeć temu lekarzowi z lux medu? Że chodziłam prywatnie ale nie jestem zadowolona i chcę teraz się do niego przenieść? Myślicie, że taka ściema przejdzie?
Wydaję mi się, że chodzenie do dwóch lekarzy może przynieść Ci wiele rozterek. Każdy z lekarzy może mieć różne opinie w tej samej kwestii. Najlepiej zdecydować się na jednego, a zaufanego...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Z jaką częstotliwością drogie mamusie chodzicie do lekarzy na kontrolę/wizyty?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:15   #4355
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Wydaję mi się, że chodzenie do dwóch lekarzy może przynieść Ci wiele rozterek. Każdy z lekarzy może mieć różne opinie w tej samej kwestii. Najlepiej zdecydować się na jednego, a zaufanego...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

ja chodze co miesiac na wizyty i starsznie mi sie to dluzy.. ale chodze prywatnie wiec gdyby tak czesciej to za duzo kasy:P wystarczy ze pozniej w koncowce chyba czesciej sie chodzi
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:16   #4356
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja chodze co miesiac na wizyty i starsznie mi sie to dluzy.. ale chodze prywatnie wiec gdyby tak czesciej to za duzo kasy:P wystarczy ze pozniej w koncowce chyba czesciej sie chodzi
Mi się strasznie dłuży, bo mam dopiero 10.02... Chyba jakoś pojawię się w tzw. międzyczasie
Stary 2015-01-21, 11:18   #4357
Sarrai
Wtajemniczenie

[QUOTE=Truskawka31;4985846 2]Wydaję mi się, że chodzenie do dwóch lekarzy może przynieść Ci wiele rozterek. Każdy z lekarzy może mieć różne opinie w tej samej kwestii. Najlepiej zdecydować się na jednego, a zaufanego...
QUOTE]

Wiesz, że to mi też właśnie po głowie chodzi.. tzn. no taka wątpliwość :P muszę to przemyśleć jeszcze
Stary 2015-01-21, 11:23   #4358
Truskawka31
Rozeznanie

[QUOTE=Sarrai;49858611]
Cytat:
QUOTE]

Wiesz, że to mi też właśnie po głowie chodzi.. tzn. no taka wątpliwość :P muszę to przemyśleć jeszcze
Pamiętam jak sama popełniłam taki błąd i raz poszłam do innego lekarza, bo nie mogłam już się doczekać wizyty u swojej Pani dr. Okazał się fajny, ale był młodszy i mniej doświadczony. Okazało się, że rację ma moja zaufana Pani dr... Lekarza zmieniać nie mam zamiaru, ani chodzić do kolejnego, bo potem dwóch może nie wystarczyć W razie potrzeby pójdzie się do trzeciego
Stary 2015-01-21, 11:30   #4359
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Z jaką częstotliwością drogie mamusie chodzicie do lekarzy na kontrolę/wizyty?
Ja chodzę co 25- 30 dni. Tak wyznaczają mi wizytę na NFZ.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:34   #4360
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Mi się strasznie dłuży, bo mam dopiero 10.02... Chyba jakoś pojawię się w tzw. międzyczasie
a ja mam 17.02^^ i jakos musze wytrwac do tego momentu:p
Stary 2015-01-21, 11:54   #4361
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Hej
Fantastka gratuluje udanej wizyty!
Ja ide za godzine , juz sie stresuje czy wszystko dobrze...
Ciekawe czy zrobi mi usg dzis i sprawdzi czy to chlop czy babka... Jutro zaczynam 17tc wiec powinno byc cos widac...
Co do wozka to na razie mam jeden typ - maxi cosi mura ale nie wiem czy mi sie nie odwidzi....
Agunineczka, jak udała się wizyta?
Stary 2015-01-21, 11:56   #4362
Tea80
Raczkowanie

A ja muszę się pochwalić , w pon. byliśmy na wizycie i wszystko ok. Dziś zaczęłam 17 tydzień , co prawda brzdąc wydawał mi się mały , ma 9,30 cm ale gin. powiedział ,że jest wszystko ok.
No i muszę dopisać kolejnego faceta!Będzie chłopak!! U nas w rodzinie to jest święto!! Mój ojciec i moja babcia nadal nie mogą uwierzyć bo same dziewczyny są, nawet rodzime nazwisko na mnie i siostrze wymarło:P. Brat ojca próbowal 3 raz .... też córka. Rok temu też straciłam dziewczynkę. Teraz muszę się przyzwyczaić do tej myśli , mam mnóstwo ciuchów po córce , wszystko zostawiałam , teraz chyba muszę zacząć wyprzedawać na allegro. Tak się nastawiłam na drugą księżniczkę ,że dziwnie mi z tą myślą ,że będę miała syna!Imię już mamy nawet:P, mąż się śmieje,że zawsze chcieliśmy trójkę dzieci mieć więc może przed 40tką zdążymy z trzecim , z jednej strony chciałabym, z drugiej się boję , jakbyśmy się zdecydowali to rodziłabym mając 39 lat, to póżno już.Trochę za póżno wzięliśmy się za te dzieciaczki , no i mąż 5 lat młodszy.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ach , zapomniałam napisać , nie wiem czy wspominałam ,że mm okropne bóle podbrzusza , gin.zapisał mi duphaston na rozlużnienie macicy , mówił ,żebym wykupiła jak będzie boleć dla własnego komfortu i nie wiem właśnie czy go brać czy jeszcze przeczekać , może bóle przejdą.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:58   #4363
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić , w pon. byliśmy na wizycie i wszystko ok. Dziś zaczęłam 17 tydzień , co prawda brzdąc wydawał mi się mały , ma 9,30 cm ale gin. powiedział ,że jest wszystko ok.
No i muszę dopisać kolejnego faceta!Będzie chłopak!! U nas w rodzinie to jest święto!! Mój ojciec i moja babcia nadal nie mogą uwierzyć bo same dziewczyny są, nawet rodzime nazwisko na mnie i siostrze wymarło:P. Brat ojca próbowal 3 raz .... też córka. Rok temu też straciłam dziewczynkę. Teraz muszę się przyzwyczaić do tej myśli , mam mnóstwo ciuchów po córce , wszystko zostawiałam , teraz chyba muszę zacząć wyprzedawać na allegro. Tak się nastawiłam na drugą księżniczkę ,że dziwnie mi z tą myślą ,że będę miała syna!Imię już mamy nawet:P, mąż się śmieje,że zawsze chcieliśmy trójkę dzieci mieć więc może przed 40tką zdążymy z trzecim , z jednej strony chciałabym, z drugiej się boję , jakbyśmy się zdecydowali to rodziłabym mając 39 lat, to póżno już.Trochę za póżno wzięliśmy się za te dzieciaczki , no i mąż 5 lat młodszy.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ach , zapomniałam napisać , nie wiem czy wspominałam ,że mm okropne bóle podbrzusza , gin.zapisał mi duphaston na rozlużnienie macicy , mówił ,żebym wykupiła jak będzie boleć dla własnego komfortu i nie wiem właśnie czy go brać czy jeszcze przeczekać , może bóle przejdą.
O kurczę No to gratuluję kolejnego mężczyzny Zdradzisz imię? Ja natomiast jestem tak nastawiona na to, że będzie chłopiec (nie wiem czemu, tak mi intuicja podpowiada), że chyba zdziwko będzie jak okaże się dziewczynka :P

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-01-21 o 12:00
Stary 2015-01-21, 12:12   #4364
Tea80
Raczkowanie

Chcemy Kajtusia , podświadomie tak myślałam ,że może czasem będzie chłopak bo ta ciąża jest zupełnie inna od 2 poprzednich.Niby przesąd ,że dziewczynka zabiera urodę mamie , ale w pierwszej ciąży miałam wysyp na twarzy niezły ,a rok temu w 2 ciąży to w ogóle z domu nie chciałam wychodzić! Miałam same ropniaki na twarzy, do tego zaatakowało mi szyję , gdzie nigdy żadna krostka mi nie wyszła. Wyglądałam jakbym przechodziła trądzik.W tej ciąży byłam też na to nastawiona , a tu niespodzianka! Nic nie wychodzi, do tego nie puchnę i nie tyje po twarzy jak wcześniej ( to może jeszcze przyjdzie) i wydaje mi się ,że brzuch też mam bardziej spiczasty, nie poszło mi w biodra jak w 2 poprzednich ciążach.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:18   #4365
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Chcemy Kajtusia , podświadomie tak myślałam ,że może czasem będzie chłopak bo ta ciąża jest zupełnie inna od 2 poprzednich.Niby przesąd ,że dziewczynka zabiera urodę mamie , ale w pierwszej ciąży miałam wysyp na twarzy niezły ,a rok temu w 2 ciąży to w ogóle z domu nie chciałam wychodzić! Miałam same ropniaki na twarzy, do tego zaatakowało mi szyję , gdzie nigdy żadna krostka mi nie wyszła. Wyglądałam jakbym przechodziła trądzik.W tej ciąży byłam też na to nastawiona , a tu niespodzianka! Nic nie wychodzi, do tego nie puchnę i nie tyje po twarzy jak wcześniej ( to może jeszcze przyjdzie) i wydaje mi się ,że brzuch też mam bardziej spiczasty, nie poszło mi w biodra jak w 2 poprzednich ciążach.
O proszę Ja z kolei ciążę przechodzę na ten moment w porządku, mam jednak trochę problem z cerą, częściej mi coś wyskakuje niż wcześniej, miałam też opryszczkę, którą ostatnio przeganiałam pewnie blisko 10 lat temu... Przejdzie
Stary 2015-01-21, 12:42   #4366
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Juz pisałam ze koleżanka rodziła w wodzie i na łóżku i bardzo chwaliła poród w wodzie. Ja teraz tez chce w wodzie bo z synkiem mi wywoływali porod i miałam mało wód plodowych i nie mogłam rodzic w wodzie.
W uk w każdym szpitalu mozna w wodzie u mnie sa 3 wanny porodowe
Super, zazdroszczę takich możliwości... u mnie trzeba trafić na odpowiednią salę porodową (jest jedna taka), żeby mieć prysznic... Bardzo chciałabym spróbować rodzić w wodzie, ale niestety, u mnie nie ma czegoś takiego

Cytat:
Mnie by męczyło chodzenie do dwóch lekarzy, no i dobrze dziewczyny piszą, że każdy będzie miał inną opinię, a ty będziesz myśleć... Ale odpowiadając na twoje pytanie, myślę że wystarczy jak coś takiego powiesz, a może nawet lekarz nie będzie dopytywał, jak powiesz, że chcesz prowadzić u niego ciążę. Ale co z kartą ciąży? Zakładam, że już swoją masz, myślisz że ci nową założy? A jak będzie chciał się wpisywać do starej?

Cytat:
Raz na miesiąc

Cytat:

Gratuluję chłopca

Co do macicy, trochę późno na dupka, ale nie znam się aż tak Na skurcze i bóle dobra jest nospa i magnez w porządnej dawce Może magnez by wystarczył? Bo nospa, wiadomo, nie ma badań, czy czasem nie wpływa jakoś na dziecko.

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:03   #4367
fuertka88
Rozeznanie

Cześć

My też byliśmy wczoraj na wizycie, ale po całym dniu już nie miałam siły się odezwać... Wszystko jest ok Lekarz w szoku, że mam takie dobre wyniki morfo (do wczoraj brałam tylko folik. Teraz przez miesiąc będę brać Femibion i zobaczę jakie będą wyniki ). Dupka odstawiamy, bo już niepotrzebny (wczoraj ostatnie pół tabletki). Serduszka pięknie biją Płeć potwierdzona - dziewczynki !! Mają już po 10.5cm Wg usg są większe o tydzień niż z om. Dostałam skierowanie na badanie połówkowe, więc może znowu uda się na nfz Kolejna wizyta za 3 tyg - 9.02
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:05
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:11   #4368
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Cześć

My też byliśmy wczoraj na wizycie, ale po całym dniu już nie miałam siły się odezwać... Wszystko jest ok Lekarz w szoku, że mam takie dobre wyniki morfo (do wczoraj brałam tylko folik. Teraz przez miesiąc będę brać Femibion i zobaczę jakie będą wyniki ). Dupka odstawiamy, bo już niepotrzebny (wczoraj ostatnie pół tabletki). Serduszka pięknie biją Płeć potwierdzona - dziewczynki !! Mają już po 10.5cm Wg usg są większe o tydzień niż z om. Dostałam skierowanie na badanie połówkowe, więc może znowu uda się na nfz Kolejna wizyta za 3 tyg - 9.02
gratulacje!) tez chcialam dziewczynke ale pojawil sie chlopiec wiec tez sie ciesze w sumie w rodzinie ostatnio same chlopaki sie rodzily wiec i nastepny sie urodzi)
Stary 2015-01-21, 13:20   #4369
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
fuertka88 dopiszesz mi proszę terminy wizyt? 02/02 standardowa a 27/02 połówkowe
Dopisane

Cytat:
a muszę się wam pochwalić, za 42zł z przesyłką wylicytowałam paczkę ubrań ciążowych - spodnie z golfem, spódnica jeansowa z golfem, bluza i kurtka jesienna - wszystko z c&a i h&m. Zdjęcia wyglądają ładnie, zobaczymy, jak przyjdzie

Cytat:
a i śniło mi się, że urodziłam chłopca...no i teraz pytanie, czy był to sen proroczy, czy czasem sny trzeba od czytywać odwrotnie, czyli, ze będzie dziewczynka?
Sny to chyba odczytujemy na odwrót ?

Cytat:
Ja dzisiaj planuje dzwonić i się umawiać na to usg - i też chcę 14stego żeby tż mógł być Bo hmmm tak 13stego w piątek to chyba nie bardzo?
Fajny prezent na Walentynki

Mój gin nie pracuje w weekendy, więc wizyta w pt 13-ego odpadła

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
gratulacje!) tez chcialam dziewczynke ale pojawil sie chlopiec wiec tez sie ciesze w sumie w rodzinie ostatnio same chlopaki sie rodzily wiec i nastepny sie urodzi)
Dzięki

Może uda Wam się następnym razem Jeśli planujecie więcej dzieci.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-21, 13:24   #4370
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Dopisane

Sny to chyba odczytujemy na odwrót ?

Fajny prezent na Walentynki

Mój gin nie pracuje w weekendy, więc wizyta w pt 13-ego odpadła

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Dzięki

Może uda Wam się następnym razem Jeśli planujecie więcej dzieci.
raczej pozostaniemy przy jednym chyba ze bedzie niespodzianka tak jak z ta dzidzia^^
Stary 2015-01-21, 13:30   #4371
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Gratulacje!

Ja cały czas miałam przeczucia na chłopca, ale lekarz mi teraz zasugerował dziewuszkę (delikatnie, bo to jeszcze bardzo wcześnie), więc teraz myślę No ale okaże się w swoim czasie

Ja też poproszę, aby mi dopisać wizytę - 23.02 17:00

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:32   #4372
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Powinno się udać

Cytat:

Chodzę prywatnie co 3-4 tyg. Później będę chodzić co 2 max 3 tyg

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
U mnie na ostatniej wizycie ujawnił się chłopiec

Z Tż liczyliśmy trochę na dziewczynkę i teraz mamy problem z imieniem

Na szkołę rodzenia też się już zapisałam, bo chciałam w szpitalu w którym będę rodzić, a tam zaczyna się już w lutym. Całe szczęście zajęcia są w soboty, więc będę chodzić z mężem.

Mój brzuch już całkiem spory urósł. Już od miesiąca chodzę tylko w ciążowych spodniach, a nawet bluzki i tuniki zaczynają być za ciasne. A myślałam, że mam sporo luźnych rzeczy.
Gratulacje!

Cytat:
A słyszałyście dziewczyny może o porodach w wodzie? Gdzie w Warszawie jest taka możliwość?
, w szpitalu gdzie rodziłam była taka możliwość; ale akurat sala z wanną do porodu była zajęta

Za to w każdej sali porodowej (mają 3) jest osobna łazienka z prysznicem + dodatkowo wanna na sali.

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
ja wózek pokażę na klubowych zakupach stoi w kartonie, a może leży?
Pochwal się koniecznie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Wspomniany przez dziewczyny Bugaboo Donkey Duo Najdroższy ale jestem na niego najbardziej napalono. Poza tym Mountain Buggy Duet i na końcu listy Bumbleride Indie (teraz mam wersję solo i jest fajna)
Dziękuję za info

My się póki co zastanawiamy nad Mountain Buggy Duet, a potem jako spacerówka dodatkowa Baby Jogger lub coś lekkiego

Cytat:

Zaaplikowalam właśnie ostatnia luteinę.... No to co Maluszku, musisz teraz być silny i radzić sobie sam!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-21, 13:34   #4373
jesuismagnifique
Raczkowanie

Fuertka ty farciaro dwie dziewczyny za 1 razem

Gratuluję chłopców!!
trzeba więcej mężczyzn na tej planecie poza tym - nie ma co sie oszukiwać, mężczyźni mają łatwiej w życiu więc mniej zmartwień mamy...mniej zmarszczek/szarych włosów :P

Ja chcę wioooosnę! Ta pogoda jest dziwna jakaś...
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:34   #4374
Fischerka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja też wczoraj wieczorem miałam wizytę. Maleństwo jak się wyprostowało to miało 10,2cm ale lekarz stwierdził, że za dużo i zmierzył je z innej strony to wyszło 8,8cm Zapytał też, czy chcę znać płeć. Pytanie No i tak po dwóch minutach starannego oglądania z każdej strony stwierdził, że wygląda mu to na małą kobietkę, bo jak nie spojrzy to nic nie odstaje :P Bardzo się cieszę, ale zobaczymy za miesiąc, czy Zosia zostanie Zosią, wtedy już będzie bardziej pewne Powiedziałam mojej mamie z okazji Dnia Babci, że chyba w końcu przestanie być tylko żoną dziadka i jest wniebowzięta, mam nadzieję, że za miesiąc jej nie rozczaruję

Od początku ciąży schudłam 3kg, wczoraj mnie ważyli i 1,5kg już odzyskałam, ale to nadal za mało na tym etapie.

No i najgorsze... lekarz stwierdził, że nie widzi łożyska. Jak to usłyszałam to mało nie zemdlałam z wrażenia:/ później mi wyjaśnił, że może być umiejscowione na przedniej ścianie. Skojarzyłam szybciutko, że niektóre z Was pisały, że też tak mają i przez to później będzie czuć ruchy płodu. Trochę się uspokoiłam, ale zaraz szybko dodał, że niestety ma to wpływ na poród, bo jest to wskazaniem do cesarskiego cięcia, wcześniej, niż wyznaczony termin porodu wg OM. Muszę o tym poczytać. Poza tym na razie mała jest obrócona tyłkiem do świata, więc mam już 2 wskazania do cesarki, której tak bardzo nie chciałam!

Najlepsze, że mówię o tym mojej mamie, a ona do mnie: "Dzięki Bogu, zetną Cię, wyciągną, a później się Tobą zajmę i damy radę :P". Stwierdziła, że jakbym miała rodzić naturalnie to ona umarłaby ze strachu no cała mamusia! Zawsze we mnie wierzyła hahah

Kolejna wizyta 17.02. - przez brzuszek Mężuś idzie ze mną pierwszy raz zobaczy, co stworzył Póki co dalej siedzę na zwolnieniu... i wymiotuję. Z dzisiejszego śniadania nici

Miłego dnia kobietki!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:35   #4375
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Gda a Ty masz kartę ciąży? Mnie zabrali w szpitalu zła byłam bo byłam pewna, że mi oddadza. Tak bym sobie skserowała.
Mi też zabrali

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja dziś kupiłam wózek 3w1 za 150 zł laska chce się pozbyc... gondola w cudownym stanie, fotelik maxi cosi a spacerówke i tak kupie nową, choć wydaje się być ok... wiec takiej okazji nie mogłam przepuścić (z tym, że musze 20 km po niego jechac)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9e182471c.html
Trafiła Ci się okazja

Cytat:
No i muszę dopisać kolejnego faceta!Będzie chłopak!! U nas w rodzinie to jest święto!! Mój ojciec i moja babcia nadal nie mogą uwierzyć bo same dziewczyny są, nawet rodzime nazwisko na mnie i siostrze wymarło:P. Brat ojca próbowal 3 raz .... też córka. Rok temu też straciłam dziewczynkę. Teraz muszę się przyzwyczaić do tej myśli , mam mnóstwo ciuchów po córce , wszystko zostawiałam , teraz chyba muszę zacząć wyprzedawać na allegro. Tak się nastawiłam na drugą księżniczkę ,że dziwnie mi z tą myślą ,że będę miała syna!Imię już mamy nawet:P, mąż się śmieje,że zawsze chcieliśmy trójkę dzieci mieć więc może przed 40tką zdążymy z trzecim , z jednej strony chciałabym, z drugiej się boję , jakbyśmy się zdecydowali to rodziłabym mając 39 lat, to póżno już. Trochę za póżno wzięliśmy się za te dzieciaczki , no i mąż 5 lat młodszy.
Gratulacje!

Póki co przewaga chłopaków Wojna idzie czy co ?
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-01-21, 13:42   #4376
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też wczoraj wieczorem miałam wizytę. Maleństwo jak się wyprostowało to miało 10,2cm ale lekarz stwierdził, że za dużo i zmierzył je z innej strony to wyszło 8,8cm Zapytał też, czy chcę znać płeć. Pytanie No i tak po dwóch minutach starannego oglądania z każdej strony stwierdził, że wygląda mu to na małą kobietkę, bo jak nie spojrzy to nic nie odstaje :P Bardzo się cieszę, ale zobaczymy za miesiąc, czy Zosia zostanie Zosią, wtedy już będzie bardziej pewne Powiedziałam mojej mamie z okazji Dnia Babci, że chyba w końcu przestanie być tylko żoną dziadka i jest wniebowzięta, mam nadzieję, że za miesiąc jej nie rozczaruję

Od początku ciąży schudłam 3kg, wczoraj mnie ważyli i 1,5kg już odzyskałam, ale to nadal za mało na tym etapie.

No i najgorsze... lekarz stwierdził, że nie widzi łożyska. Jak to usłyszałam to mało nie zemdlałam z wrażenia:/ później mi wyjaśnił, że może być umiejscowione na przedniej ścianie. Skojarzyłam szybciutko, że niektóre z Was pisały, że też tak mają i przez to później będzie czuć ruchy płodu. Trochę się uspokoiłam, ale zaraz szybko dodał, że niestety ma to wpływ na poród, bo jest to wskazaniem do cesarskiego cięcia, wcześniej, niż wyznaczony termin porodu wg OM. Muszę o tym poczytać. Poza tym na razie mała jest obrócona tyłkiem do świata, więc mam już 2 wskazania do cesarki, której tak bardzo nie chciałam!

Najlepsze, że mówię o tym mojej mamie, a ona do mnie: "Dzięki Bogu, zetną Cię, wyciągną, a później się Tobą zajmę i damy radę :P". Stwierdziła, że jakbym miała rodzić naturalnie to ona umarłaby ze strachu no cała mamusia! Zawsze we mnie wierzyła hahah

Kolejna wizyta 17.02. - przez brzuszek Mężuś idzie ze mną pierwszy raz zobaczy, co stworzył Póki co dalej siedzę na zwolnieniu... i wymiotuję. Z dzisiejszego śniadania nici

Miłego dnia kobietki!
ej ale lozysko umiejscowione z przodu nie jest wskazaniem do cc... bo to jest fizjologia ze lozysko jest albo na tylniej albo na przedniej scianie... nie wiem o co kaman z tym ze lekarz Ci mowil ze przez to cc sie robi pierwsze slysze... Oczywiscie przy lozysku przodujacym robi sie cc ale to nie jest to samo co lozysko na scianie przedniej macicy.. wiec nie wiem^^ ja mam na przedniej scianie i lekarka nic mi nie mowila na ten temat a nawet w necie nic nie ma ze to wskazanie do cc.
i to ze maluch jest obrocony tylem wiesz masz jeszcze kilka miesiecy i maluych pare razy bedzie sie obracal jeszcze^^

Edytowane przez cicha1990
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:47
Stary 2015-01-21, 13:46   #4377
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

Póki co przewaga chłopaków Wojna idzie czy co ?
Śmiać mi się chce, bo tu prawie same chłopaki, a u mnie dookoła same dziewuszki 8 moich koleżanek jest w ciąży (tak, 2014 był chyba płodny ) i na razie 6 ma potwierdzona płeć - dziewczynki zostałam tylko ja i jeszcze jedna koleżanka, u nas jeszcze nie widać było

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:01   #4378
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
ej ale lozysko umiejscowione z przodu nie jest wskazaniem do cc... bo to jest fizjologia ze lozysko jest albo na tylniej albo na przedniej scianie... nie wiem o co kaman z tym ze lekarz Ci mowil ze przez to cc sie robi pierwsze slysze... Oczywiscie przy lozysku przodujacym robi sie cc ale to nie jest to samo co lozysko na scianie przedniej macicy.. wiec nie wiem^^ ja mam na przedniej scianie i lekarka nic mi nie mowila na ten temat a nawet w necie nic nie ma ze to wskazanie do cc.
i to ze maluch jest obrocony tylem wiesz masz jeszcze kilka miesiecy i maluych pare razy bedzie sie obracal jeszcze^^
Wskazaniem do cc jest łożysko tzw. "przodujące" czyli na przedniej ścianie i nisko... Jężeli jest wysoko, to ok... Też mam na przedniej ścianie, ale wysoko i jeszcze nie słyszałam o takiej opinii...
Stary 2015-01-21, 14:02   #4379
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Wspaniałe wieści . Gratuluje!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:02   #4380
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Wskazaniem do cc jest łożysko tzw. "przodujące" czyli na przedniej ścianie i nisko... Jężeli jest wysoko, to ok... Też mam na przedniej ścianie, ale wysoko i jeszcze nie słyszałam o takiej opinii...
no wiec wlasnie.. wiec samo lozysko na przedniej scnianie nie jest wskazaniem tylko przodujace dlatego sie zdziwilam tym ze lekarz tak powiedzial:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości