|
|
#2401 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
Mi polożna mowiła, że te niebezpieczne gwałtowne ruchy przypominają rzucanie się jak ryba wyciągnięta z wody. Trochę sobie tego nie wyobrażam, ale odkąd mi to powiedziała, przestałam wstrzymywać oddech przy seriach silniejszych kopnięć.
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nadrobiłam wczorajsze fotki ![]() nie zacytowało mi jeszcze zdjęcia Soni-śliczna mamusia i bluzeczka dla synka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki![]() co do pościeli to ja niby wybrałam materiał ten w kółeczka i ochraniacz z minky, ale w porównaniu do super ceny kompletu Natik dziwnie drogo mnie to by wyszło, miałam napisać do niej o ceny innych materiałów ale jakoś się nie zabrałam jeszcze za to a Ty masz już któryś upatrzony czy jeszcze nic?świetne te pajace ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się Cytat:
ja mam termin na ostatni tydzień kwietnia to jak zacznę prać w lutym/koniec lutego to chyba styknie zresztą jeszcze nie mam komód a układać w swojej szafie i potem przekładać mi się nie chce
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam łóżeczko
to za którym wszystkie głosowałyście komody też wybraliśmy, te z ikei-Malm, 4 szufladowe, jutro chyba po nie pojedziemy![]() policzyłam ciuszki Małej i mam rozkminkę z rozmiarami pajaców ![]() Majka-Ty masz pajace z Mothercare ,prawda? te z metki 0-3 miesiące wg Ciebie wypadają jak 62 czy 68? bo przykładałam je do h&m'owych 62 i są nieco szersze, za to next 0-3 to chyba typowe 62. A smyk 62 mówisz, że rzeczywiście jak 56? i body i pajace? bo pepcowe 62 ewidentnie jak 56 a 68 jak 62.
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oja mnie kopała raczej... moze sie obrócić próbowała tylko czemu do końca nie mogła a wracała do poprzedniego ułożenia???? maskara jak detektyw
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
laski powtarzam, która to miała takie fajne koszule do karmienia, gdzie te otwory do karmienia były ukryte? nie moge znalezc na all
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie roboty narobiłam tą choinką
BLACK ja pamiętam że w drugiej ciąży to koniec 8 miesiąca już czułam straszny ucisk na dole i miałam wrażenie że małego zgubię tak czułam jego główkę nisko.. masakra ogółem tak chodzić bo to niby nic się nie dzieje ale małe kroczki robisz z przezorności.. co do zapachu proszku to takie jest wrażenie że go nie czuć ale jak otworzysz szafkę z popranymi ubrankami to czuć zapach proszku ![]() MAJKA a ile młody ma przypomnij mi, mój miał 3 lata jak doginał na tej podstawce. A co do wagi to przede wszystkim łatwiej jest urodzić takiego 3/3,5kg niż takiego 4kg.. ja mam porównanie i taki 4 kg dzieć to jest ciężko wypchnąć, umęczyłam się i potem mały był umęczony tak samo tym całym porodem biedul oczka miał opuchnięte i dopiero po 2 dniach zaczął dochodzić do siebie. GOSSIP moja też czasem tak robi jak by sie jeszcze do tego przeciągała z wyciągniętymi rękami do góry.. boli jak cholera że łzy w oczach stają. ROSARIO wiem że masz zamiar oddać ale nie wiesz ile zajmie Ci znalezienie dla niego domu.. PAVLINECKA ja podstawowych rzeczy zapominałam, mąż dzwonił prosił o przygotowanie czegoś tam wracał do domu a ja zapomniałam że miałam mu coś tam przygotować, mówił coś do mnie ja szłam do kuchni i już nie wiedziałam o czym z nim gadałam.. straszne to było! na początku się śmiał bo myślał że ja sobie żartuję, potem już był zły a na koniec zrozumiał że to nie jest dla mnie komfortowa sytuacja bo jest mi ciężko z tym i pomagał jak mógł. Na szczęście te proszki pomogły. NATIKK w 35 tygodniu to ja już będę na torbie do szpitala siedziała nie ma szans dla mnie to za późno, umachać się idzie z wielkim brzuchem.SONIA a dziękuję już ok. Jednorazowe przeczyszczenie mu wyszło najwyraźniej i już spokój na szczęście. co do prania to ja wiem jak wyglądają już kolejne tygodnie i nie miałam zamiaru się ugotować z tym praniem i prasowaniem bo już jest ciężko a i tak mam co w domu robić przy pozostałej dwójce.. tak więc prawie skończone i jestem spokojniejsza że w razie wcześniejszego porodu to jestem gotowa i nie zostawię z tym wszystkim męża bo on i tak w razie co będzie miał sporo na głowie. i witam się w 30 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- KOPERCO ja pokazywałam takie http://allegro.pl/kopertowa-koszula-...964193495.html jak nie te to pewno chodzi Ci o te co Rosario pokazywała.
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
no trochę zabija
![]() Cytat:
![]() my mamy Malmy 4szufladowe ![]() dobra ja jedna rezygnuję z pościeli. Kupię komplet ochraniacz+koc+poduszka płaska - albo te koty, albo jakiś u Makaszki
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Przyczajenie
|
nati_kk Mogę wiedzieć co studiujesz?
![]() Koperco http://allegro.pl/taro-dyskretna-kos...012722507.html te są dość dyskretne i nawet ładne ![]() A co do kocyków i kołderek minky to nie taniej kupić na all? ![]() gossip girl Ja ostatnio miałam taka sytuacje, ze czulam takie ruchy malej jakby sie przekrecala o 180 stopni, dosc dziwnie :d az sie wystraszylam :0
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic kompletnie... zamorduje tż |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w zakładkach mam wszystko jakieś 1000 przepisów, wszystkie rzeczy fajne dla małej, inspiracje itp.
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas akurat się wpasują idealnie w przeznaczone miejsce bo mamy na jednej ścianie wolne 160 cm to dwie 80tki wejdą ![]() kurcze też wczoraj myślałam o tych pościelach, gdzieś wyczytałam, żeby takiego malucha nie nakrywać kołderką tylko na początku w rożku a potem już ciepło będzie to lekki kocyk wystarczy hmmm
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe która z nas tak będzie w szpitalu wyglądać
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
koperco taka ? http://allegro.pl/koszula-do-karmien...005275990.html
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pewnie komplet leżałby w szafie ![]() Tak, mamy 2 Malmy |
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktora z was ma wózek sevilla bo teraz ten mi sie podoba
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- I ma duzo dobrych opinii
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
a jaki odcień ??
|
||
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Malmy mają 100cm wysokości to nie za wysokie, nie za niskie i szuflady są pojemne
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle mam dosc już finansów ;/ musimy nowy materac kupić do nas
ponarzekałam... |
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Bird-a widziałaś naklejki na te komody?
![]() https://www.dekea.pl/pl/dzial/naklej...alm-4-szuflady mi się strasznie ta podoba https://www.dekea.pl/pl/dzial/naklej...-szuflady-k013 słitaśna max ![]()
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarno zielony chyba szukam tez w używanych ale fajniusie i choć sprawdzone
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musiałby być neutralny wzór żebym się zdecydowała, bo nie wiadomo kim będzie 2 dziecko, a komody do tego czasu na pewno zostaną ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
[B]Maja albo Madzix [B]. Podacie mi przepis na tą sałatkę sylwestrową która Maja podawała? Bo jestem w sklepie i bym kupiła składniki a nie pamietam jej Pliss
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix ;*
![]() a ja mysle ze dla Ciebie! ![]() Super ze juz zamowione ![]() Gosia no ladnie:/ Masakra! Super ze mlody lepiej ![]() I gratki 30tyg ![]() Ja mam jeszcze z 3prania i prasowania..masakra jakas :/ ledwo zyje ogolem. Teraz koce i rozki wstawilam. Rybcia ja chcialam seville ale za duza dla mnie. Padam na pysk,wyparzylam butelki dla malego, wstawilam pranie i stare sciagnelam z suszarki. Mam jezzcze 3prania malego I prasowanie Zaraz musze przygotowac kurczaka na jutro i potem powiesze pranie,pomaluje sie i juz dzis odpoczywam bo ledwo zyje:/ |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj odpoczywalam
![]() Dzis na obiad mamy pizze z biedry,ale juz trzeba na jutro kuraka przygotowac no i prac tez ttzeba,nikt za mnie tego nie zrobi niestety. A ze mi dwa dni teraz pranie schnie to jak jedno sciagam to mam drugie.. Te 3prania synka to nie na dzis na szczescie Bede pojedynczo robic. I prasowac. Chcialabym juz wszystko miec;D |
|
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
one byly jakies tanie, niecałe 18zł.. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- te naklejki na komody super! |
||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ zatrudnij niech Cię trochę w domu odciąży
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA ja mam pranie na strychu do zdjęcia i do poprasowania no i jedno do nastawienia i koniec. Wyprawka cała ogarnięta i ubranka i pościele i kocyki i śpiworki. Ewentualnie jak się na nową pościel wreszcie zdecyduję to jak przyjdzie to upiorę od razu. No ale dziś już nic nie robię, źle się czuję a jak przyjedzie Marcin z roboty to musimy do banku podjechać podpisać papiery więc i tak będzie to dla mnie wyczyn żeby się wybrać z nim ale już nie chcę tego odwlekać bo chcę żeby jak najszybciej miał to pozałatwiane i poodbierane z tą firmą swoją, no a beze mnie jak bez ręki bo muszę mu się podpisać ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

tylko czarne + inny kolor minky

Ślubujemy: 21.10.2017 

przepraszam

niby nie mocne ale do.40 % co 5-7 min :/ kolejny wlew założony. Za☠☠☠iście
Ale tu na wątku to z wszystkim tak chyba, że jedna nakręca drugą 

nic kompletnie... zamorduje tż