|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
![]() u mnie w sumie pododnie, plastyke kocha mega, puzle tez, czasami pobawi sie klockami, traktorkami, mlotkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zmywalam. Masz do wyboru chusteczki naprawde wilgotne, np huggiesy. Nie przesadzalabym tez przecieraniem pupy przy kazdej zmianie pieluchy, przeciez tam nie na czego szorowac. Zwlaszcza jesli sie dziecko kapie. Wg mnie wystarczy przylozyc i delikatnie przetrzec i to nie powinno zaszkodzic. Czy pozniej jeszcze na sucho wycierasz? A przy kupie polecam pupe pod kran ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Mnie sie wydaje, ze takie smarowanie jest zbedne lub wrecz niebezpieczne. O ile siegam pamiecia, nikt nigdy o tego typu pielegnacji nawet nie wspominal a uwierzcie, ze mowiono nam wszystko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
meneq- ja nie używam chusteczek dla Marinki, tylko woda i wacik,
chyba,że wychodzimy to wtedy albo jak sobie plecy osra ![]() chusteczki uzywam dla Leosia ,wczesniej jak się osrywał to pod kran ale od kiedy załatwia się na nocnik używam chusteczek pstryku a najlepsze jest to,że Leo potrafi godzinami bawic się sam- przy malowaniu farbami mam go " z bani" przynajmniej na godzinę a na podwórku w kamykach grzebie godzinami jak kura w ziarnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waciki sa najlepszym rozwiazaniem. A wycierasz na koncu do sucha? Bo wg mnie ten etap jest najwazniejszy; zapobiegasz nie tylko odparzeniom, ale caly czas wilgotna skora jest bardziej narazona na wysuszenie i otarcia ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Podczas pobytu w Polsce uzywalam Huggies bezowe tez chyba jakies sensitive. A na co dzien kupuje chusteczki, ktore w skladzie maja 99,9% wody |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kapiemy codziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mogę mieć pytanie?
Czy kupa Waszych dzieciaczków odzwierciedla kolorem to co jadły? Np czerwona od buraczków, zielona od szpinaku. I czy zdarzają się niestrawione kawałki niektórych produktów? Jak wyglądała kupa u Waszych dzieci które miały suplementację żelaza?
#4478 | |
Zakorzenienie
|
nie wycieram do sucha,mówisz,że to ważne?
Nina i Debrah- problem synechii raczej nie dotyka niemowląt tylko dziewczynki od 1-2 lat, ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
słyszałam,że po żelazie czarna ale nie widziałam bo moje dzieci nie przyjmowały żelaza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Ja odkad mlody na toalecie to uzywamy papieru nawilzanego dla dzieci..
Illusion tak. A po zelazie czarna zazwyczaj jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dominisia dziękuje za wszystkie życzenia urodzinowe ![]() Wczoraj byłyśmy z Alą na pierwszym szczepieniu. Waży 4880 ![]() Aga mam nadzieję, że u Was jest coraz lepiej. Ala też miała żółtaczke, lekarka, która wpadła na patronaż na oko stwierdziła, że ma bilirubine 10 i tyle. Położna mówiła, że nie jest źle i jak najwięcej dostawiać do piersi zwłaszcza w nocy. Teraz jak Domcia załatwia się na nocnik to też używam chusteczek do wytarcia pupy, a wcześniej zawsze wacik + woda z moim płynem do higieny intymnej. Chusteczek praktycznie nie używałam. W ogóle bardzo mnie zaskoczyła, bo myślałam, że będzie problem, aby zaczęła robić kupe do nocnika. Wcześniej bała się, nie chciała. Psycholożka z byłej pracy poradziła mi, abym ją posadziła na nocnik, kiedy zauważę, że zaczyna robić i może wtedy się przełamie. Ja jednak olałam temat, stwierdziłam, że może nie jest gotowa i tyle. I miałam rację. Gdzieś z tydzień temu sama zawołała, że chce kupkę i od tej pory codziennie woła i robi na nocnik ![]() Ill nie zauważyłam, żeby kupa miała inny kolor, ale to dlatego, że Domcia nie lubi buraków. Co do niestrawionych produktów, to tak- w kupie są kawałki suszonych jabłek jak się ich obje albo suszonej żurawiny. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Aaaa i chciałam Wam się pochwalić, że nareszcie TŻ dostał lepiej płatną pracę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zmienia kolor i to zupelnie normalne. Zdarzaja sie tez kawalki ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
To bardzo wazne, zeby skora byla mozliwie sucha. Dzieki temu nie bedzie podraznien i niczym smarowac nie trzeba. Przeciez na tym wlasnie polega dzialanie zasypki do pupy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Ewik : super, gratulacje!
A co do żółtaczki jeszcze : no patrzcie jakie zalecenia inne - meneq - z tym jak najczęstszym dostawianiem przy żółtaczce może chodzić o nawodnienie i więcej wypróżniania się? Chociaż wiadomka, że u Agi to nie takie proste jak mały śpi. u nas też Ami spała (nie miała kłopotów z żółtaczką) ale dobudzić na kp mega ciężko było na początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo prawdopodobne. Tylko odnosnie zalecen, wiesz na oko to chlop chorowal a z drugiej strony co innego dziecko kilkudniowe a kilkunasto |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje z powodu pracy Tż.
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Marsi akurat teraz chyba z biedronki mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zawsze lekarz powtarza, ze w dzien szczepienia zachowywac sie jak zawsze, tylko pilnowac, by dziecko sie nie forsowalo. Jezeli nic sie nie dzieje, to spracer Wam tylko na zdrowie wyjdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Ewik gratulacje dla TZ a jak sobie radzisz? lepiej troszkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |||
Zakorzenienie
|
spoznione ale za to mega najlepsze zyczenia dla Oliwierka!!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to tylko sie cieszyc! ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() a to jest taki?????? ![]() Cytat:
tzn.? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Tak, jest trochę lepiej. Domcia od tygodnia gdzieś się uspokoiła i na razie nie podlatuje do Ali. Za to daje jej buziaki i głaszcze, choć i tak jestem czujna. A najbardziej się cieszy jak Ala na jej widok się uśmiecha
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Przede wszystkim czas pracy. Do tej pory TŻ pracował od 16, a teraz będzie od 7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu jest. Biedronka, rossman np.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
a gdzie tego szukac? w srajtasmach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
![]() Witam się w trakcie sesji.... Ale ponieważ mam przerwę na kawę ![]() Chociaż już widzę, że była dyskusja kp/mm to nie wiem czy to dobry pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Ewik przyzwyczaisz się, ja sobie daje radę lepiej jak nie ma TZ
![]() Fajnie,że Domcia już ok, a jak sobie radzisz z karmieniem? bo mówilaś o kryzysach? Hope a w biedronce to jaki? bo ja tylko w rossie kiedys kupowałam wiecie co ostatnio się stało? ![]() Leo jeszcze ani razu nie pokazal mi zazdrości o Marine ale...... przyszłam ostatnio do przedszkola, zakładałam Leosiowi buty, mała zaczęła popłakiwać więc pani zaczęła do niej gadać i ją głaskać, Leos zszedł mi z kolan, podszedl do pani Grażynki, odarnąl jej włosy, dotknął szyi ( on tak robi jak sie tuli dotyka szyi albo cycków) i wdrapał się pani na kolana zakuło mnie lekko bo wobec mnie nie pokazał nigdy zazdrości a z drugiej strony ogromny szacun dla pani- chyba dużo znaczy dla Leosia skoro tak się zachował ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marsi - no to brawa dla pani Grazynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() marsi ja nie natłuszczam tam w środku ![]() ewulko zgadzam się z Tobą w 100% ![]() Lady współczuję całej tej sytuacji ze stażem:/ Ewik bardzo się cieszę, że u Was takie pozytywne zmiany ![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
Marsi, Pstryczku proszę: http://dzieciowo.pl/2014/09/queen-ki...biedronki.html
On jest w okolicach podpasek chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:45 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.