Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 11:38   #3331
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
mordka_1985- za wizytę

papalinka83- zdrówka dla córci, a może mała ma trzydniówkę, bo u mojej właśnie tak się objawiła najpierw wysoka temp, ból brzuszka a na końcu pojawiła się wysypka, na szczęście przechodzi się ją raz w życiu
No właśnie też tak myślałam, ale nie wiedziałam, że przy tym mogą być sensacje żołądkowe. Nie lubię strasznie jak ona choruje
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ale mi to właśnie nie przeszkadza, że się synek nie zorientuje, że grzechotka jest np. błękitna. Będzie na początku podziwiał jej kształt, fakturę i to, że wydaje dźwięk. To i tak już dużo A na początek podrukowałam mu czarno białe obrazki jak będzie miał ochotę coś pooglądać
Ja tez miałam czarno-białe obrazki Albo można kupić gotowe książeczki kontrastowe. A do co tych zabawek na początek, to przecież dziecko nic do rączki nie weźmie przez pierwsze tygodnie. I np do zachęcania do leżenia na brzuszku i ćwiczeń najlepiej mieć coś jaskrawego. u nas hitem był taki stary plastikowy miś wściekle żółty (teściowa miała w domu po wnukach), to była jedyna rzecz, która motywowała Olę do leżenia na brzuchu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:39   #3332
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A jaki masz zawód? Bo coś jakby pokrewny z moim, a że obie jesteśmy ze Szczecina, to może się znamy :p

A Entonoxem się nie interesowałam. Na Pomorzanach jest zzo na życzenie i jeżeli będę chciała jakiekolwiek znieczulenie, to wezme zzo i już.
Tez się zastanawiam nad ZZO , jednak on trochę spowalnia poród... ale to i tak decyzja w trakcie wyjdzie pewnie przed porodem

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
powiedzcie proszę jakie torby kupiłyście na wyprawkę, tzn do szpitala

polecacie jakieś? w co się pakujecie, w jedną czy oddzielnie dla dziecka?
W podróżną małą . 1 dla mnie sztywna a 2ga materiałowa dla dzidziusia
Stary 2015-01-21, 11:40   #3333
Lila_17
Rozeznanie

[QUOTE=papalinka83;4985862 6]Hej Nadrobiłam was uff Ola chora od soboty, nie wiadomo na co, gorączkę miała bardzo wysoką i biegunkę, nie chce jeść, a teraz jej jakby zaczyna wychodzić wysypka. Wczoraj byłyśmy u lekarza, powiedział, że to może być od zębów ale ją ewidentnie brzuszek boli i chyba jutro pójdziemy znowu
A ja miałam wizytę w poniedziałek. Synek waży 2200 i wszystko z nim ok jedyne co, to niestety ułożony jest nadal miednicowo-skośnie i jak się nie przekręci, to ginka powiedziała, że żaden lekarz nie pozwoli na poród sn. Więc trzymajcie kciuki

Kciuki, żeby się obrócił i zdrówka dla Oli
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:40   #3334
aaakarolina
Wtajemniczenie

Papalinka gratki za wizytę! Jeszcze się może maluch przekreci, a jak nie to też nie koniec świata

Kasia ja torby specjalnie nie kupuję, liczę, że spakuję się w te co mam w domu

Biorę na pewno dwie tylko jeszcze nie wiem w jakiej kombinacji spakuję
Stary 2015-01-21, 11:42   #3335
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Tez się zastanawiam nad ZZO , jednak on trochę spowalnia poród... ale to i tak decyzja w trakcie wyjdzie pewnie przed porodem

W podróżną małą . 1 dla mnie sztywna a 2ga materiałowa dla dzidziusia
Co do tego ZZO to jedni piszą, że spowalnia poród, a inne opinie, że jak podany jest w odpowiedniej ilości nie wpływa na wydłużenie porodu, pewnie prawda jest gdzieś pośrodku
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 11:45   #3336
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Co do tego ZZO to jedni piszą, że spowalnia poród, a inne opinie, że jak podany jest w odpowiedniej ilości nie wpływa na wydłużenie porodu, pewnie prawda jest gdzieś pośrodku

Ja jakbym miała możliwość to bym pewnie skorzystała, ale nie mam więc problem sam się rozwiązuje
Stary 2015-01-21, 12:04   #3337
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Papalinka gratki za wizytę! Jeszcze się może maluch przekreci, a jak nie to też nie koniec świata

Kasia ja torby specjalnie nie kupuję, liczę, że spakuję się w te co mam w domu

Biorę na pewno dwie tylko jeszcze nie wiem w jakiej kombinacji spakuję
ja zabieram dwie torby musi mi wszystko wejść;p do mojej dokładam pieluszki dla małej ;p

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jestem. Już po wizycie.
Mam 33 tc i synek waży 2114g
Wszystkie przepływy, ilość wód, serduszko, nerki itp bardzo dobre.
Szyjka długa twarda i zamknięta.
Nast wizyta 11.02.
Do zrobienia morfo i mocz.

Dzięki wszystkim za kciukasy

najważniejsze że ok ja mam wizytę 9.02 do swojego gin zobaczę co dziś załatwię u innego lekarza;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:17   #3338
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

Za wizytę
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:21   #3339
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Hej Wam

Jak nadrobię to nie zdążę napisać i tak w kółko.. Ale nadrobiłam i jestem w miare na bieżąco.

Mon brawa dla córci! Dzielny Maluszek

U mnie torba dalej niespakowana a to już 35 tydzień.. Wózek złożony, łóżeczko złożone, kupa rzeczy do prasowania.. Mała daje czasu w brzuszku aż momentami boli.. W środę za tydzień wizyta.

Co do napraw samochodu to wczoraj rano tŻ wyskoczył pies na drogę (owczarek) i auto rozwalone. Znalazł się właściciel psa, gościu ma ubezpieczoną gospodarkę także naprawę pokryje jego ubezpieczenie.. Nawet nie wiecie jak się zestresowałam jak rano zadzwonił i mi powiedział, że auto rozbite.

Nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
no to dobrze, że ubezpieczenie pokryje koszty, uffff

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

za wizytę!

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Nadrobiłam was uff Ola chora od soboty, nie wiadomo na co, gorączkę miała bardzo wysoką i biegunkę, nie chce jeść, a teraz jej jakby zaczyna wychodzić wysypka. Wczoraj byłyśmy u lekarza, powiedział, że to może być od zębów ale ją ewidentnie brzuszek boli i chyba jutro pójdziemy znowu
A ja miałam wizytę w poniedziałek. Synek waży 2200 i wszystko z nim ok jedyne co, to niestety ułożony jest nadal miednicowo-skośnie i jak się nie przekręci, to ginka powiedziała, że żaden lekarz nie pozwoli na poród sn. Więc trzymajcie kciuki

A moja szyjka trzyma Dostałam mimo to luteinę, a do tego antybiotyk i globulki, bo wyszła mi infekcja w badaniu moczu i podobno dowcipnie też nie najlepiej. Ale to w sumie drobiazgi, powinno szybko przejść. Jak skończę leczenie, mam odczekać tydzień i zrobić wymaz na gbs. To jest taki wymaz jak do cytologii i nie wydaję mi się, żeby mógł spowodować przedwczesny poród

Ale super, tak sobie wyjść we dwoje My poprzednio 2 dni przed porodem się wybieraliśmy do kina, jechałam do tżta do pracy autobusem i tak mnie połamały plecy, że nie mogłam wstać Wróciliśmy do domu i przeleżałam cały dzień przerażona, że co będzie, jak zacznę rodzić, a nie mogę się ruszać. A potem od razu przeszły plecy a zaczął się poród i położna się ze mnie śmiała, że tak naprawdę już wtedy się zaczynał

Popieram Dziecko bardzo szybko wyrasta i wtedy jak nagle widzisz, że coś jest na styk, wyciągasz następne gotowe i masz

Leż i odpoczywaj

Ładna waga Oby szyjka jeszcze trochę wytrzymała

Na wątku wrześniowym z Olą bardzo wiele mamuś, które miały problemy z szyjką, pessary pozakładane itp właśnie przenosiły

Nie wkręcaj sobie Zjedz coś słodkiego może

Ja też
za wizytę! trzymamy kciuki by synuś się ładnie obrócił!

Cytat:

ja mam zamiar spakować się w 1, podróżną. Mam dokładnie 2 przegrody dla siebie i 2 wyznaczyłam dla Helenki. Dziś chcę spakować torbę, mam nadzieję, że wszystko zmieszczę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:21   #3340
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Gratuluje udanych wizyt i ładnych wag dzieciaczkow

Dla chorych dzieciaczkow duzo zdrowka

Prosze nie panikowac w związku z pępowiną! Nalezy myśleć pozytywnie a nie tworzyć czarne scenariusze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:24   #3341
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
aroli a powiedz proszę czy na Wołoskiej w szpitalu MSW jest ok, coś słyszałaś?

Albo może któraś ma opinie aktualne o tym szpitalu?

Ja leżałam na wołoskiej

Nie zamierzałam tam rodzic, słabe opinie w necie czytałam, i dla mnie slabe jest to ze łazienki sa na korytarzu. Ogólnie jak gadam z dziewczynami ktore tam rodziły i lezą z dzieciaczkami to mówią ze jest ok i skarżą sie tylko na to ze nikt nie ma czasu w karmieniu pomagać a one nie dają rady bo dziecko nie chce chwytać cycka

Z warszawskich szpitali to wybrałam żelazna z własna polozna jako pierwszy wybor, ewentualnie Inflancka,

W ogóle na wołoskiej od kilku dni mega przepełnienie jest, wczoraj nie było jz wolnych łóżek na oddziale i nie mogłam sie dopchać do laktatora szpitalnego a lubie go używać w szpitalu bo ma dużo większa moc ssania i wiecej ściągam w tym samym czasie niż na swoim. Ale dzisiaj zabieram juz swój na wszelki wypadek
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:25   #3342
crystal25
Zakorzenienie

znow usnelam i wlasnie sie budze Nadrabiam zaleglosci

lesyeux dziekuje, ze pytasz nic nie czuje, nic nie boli, a to pewnie dlatego ze spalam, ale zobaczymy pozniej, bo mam w planach troche posprzatac w domu, a po tym mnie wlasnie lapalo dwa dni jak zaczelam cos robic

smv za zakupy dlugo czekalas zebyzaczac je robic, a teraz ci sprawiaja tyle radosci Ja tez kilka razy TZ sie rozplakalam ze sie boje

Alunia79 rozumiem butelke z dziubkiem juz spakowalam i reczniki papierowe

ojustyna codziennie spie na prawym boku, na lewym nie moge od samego poczatku napewno sobie spi a jesli chcesz sprawdzic to czekoladki, albo szklanka bardzo zimnej wody, i poloz sie na boku i poczekaj, moze ma dzien leniuszka

emily863 za wizyte co kupilas na prezent mezowi pochwal sie ja nigdy nie wiem co mojemu kupowac oprocz czegos do samochodu, albo komputera

niunia 3mam kciuki na wizycie powiedz poprostu ze chcialabys konsultacji z innym lekarzem, bo to twoje dziecko i normalne ze chcesz wiedziec ze wszystko dobrze.

morful przesliczne i za wizyte bardzo dobre opinie ma fisher price jesli chodzi o karuzele sama bym kupila, gdyby nie to ze dostalismy toreb nie piore hehehehehe

Tepsa wlasciwie to mozesz sie niedlugo rozpakowac ;P bo czesto przed terminem sie rodzi ale fajnie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:33   #3343
olajakzam
Raczkowanie

chciałyście abym zdała relację po kinie tak więc film rzeczywiście pełen gwiazdeczek i czasem przesadny ale dla relaksu polecam! można się i pośmiać i popłakać! a żona głównego bohatera właśnie zachodzi w ciąże! i jest radość z bycia tatusiem i mamusią

ehh naleśniki na krokiety posmażone... z pieskiem pospacerowane po śniegu teraz czeka prasowanie
Stary 2015-01-21, 12:51   #3344
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tc
dzisiaj spałam cały wieczór na pracym boku i teraz panikuje że coś się moje mojej Bubci stać dziewczynki poratujcie, jak wywołać ruchy u maluszka? jak ją obudzić? niby ledwo co wstałam ale bym wolała żeby się poruszała, jeden tylko ruch był ale teraz sobie wkręcam że to może u mnie w kiszkach a nie bobo to wszystko przez to że tak jedna nastraszyla z tym supłem i śmiercią maluszka

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nie wiem która to, ale wczoraj pisała że jakieś maleństwo w pępowinę się w brzuchu zawinęło.. Teraz mam schizy, że jak się moja mała tak strasznie wierci to się zaplątuje
Jeju dziewczyny wyluzujcie. Ja napisalam ze u nas mamus czerwiec 2013 tak sie zdarzylo ale to nie znaczy ze was to dotyczy. Jest milion takich przypadkow
Jak ja bylam w pierwszej ciazy to rowno ze mna byla moja fryzjerka i nagle w 24 tc zaczela rodzic i ogolnie sie okazalo ze mega zakazenie w organizmie. Dziecko zmarlo po 3 dobach...i szczerze mowiac tak sie poukladalo ze kilka osob w rozny sposob potracilo ciaze...bylo mi bardzo przykro ale wiedzialam ze nie moge sama ciagle o tym myslec bo bedzie ze mna jeszcze gorzej.
I napisalam o tym bo pisalyscie o pepowinie...a z tego co my sie dowiedzielismy pozniej to wezly na szyi czy gdziekolwiek raczej nje powoduja nic zlego , dopiero taki supel a supel jest bardzo bardzo bardzo rzadki.
Naprawde nie martwcie sie...w dodatku krecsnie dziecka w ogole nie oznacza ze sie dziecko owinie...przexiez kazdy nasz maluszek sie kreci aporo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło

gratuluje wizyty

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Witam się z "rana".
Wczoraj jak byłam w łóżku mała tak mi się wierciła, że ciężko było zasnąć, ale jakie to słodziutkie.. jeszcze niedawno jak kopała, to ledwo było widać, a teraz cały brzuchol lata.

Czekamy na wieści

Uuuu to będziesz jedną z nielicznych, która pozna dokładny termin

Tak na serio, to rzeczywiście wolę urodzić, niż biegać na 40km

Zdrowiej i smaczniej

Takie rzeczy tylko w ciąży, więc niech korzysta.
Jak się urodzi, to nie będzie proszenia, tylko raczej "Olcia nie bij mamy"

za 35tc
U mnie jutro zaczyna się 33.. boziu i kiedy to zleciałoo!?!

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A co mi się dzisiaj śniło...

że urodziłam, ale malutka wyszła od razu czysta i ubrana i nikogo nie było wokół mnie. Zaczęły jej się wargi ta słodko trząść jak do płaczu, więc od razu wzięłam ją do cyca, ale coś mi nie chciało lecieć mleko. Zmieniłam na drugiego i tak mi buchnęło mleko,że trochę kapnęło mi na usta. Jakie to było niesmaczne gorzkie jakieś fuuu

nie mogę już się doczekać tego szkrabka kochanego

A jeszcze niedawno oglądałyśmy swoje zdjęcia ledwo co wystających brzuszków..

hehe..ale sen mi sie za to dzis snilo ze moj synek D. Zaczal mowic pierwsze zdania

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

o kolejna udana wizyta super gratuluje.
Ja wizytuje w poniedzialek i wtedy tez wybije mi 35 tc

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ja im blizej porodu tym bardziej mysle ze wpadne na sale porodowa i poprosze o zzo...tylko obawiam sie ze niekoniecznie mi sie uda dostac zzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:51   #3345
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam w planach spakować wszystko w jedną torbę, z jednej strony rzeczy dla mnie z drugiej dla synka. Tak mi poradziła Polozna, by nie tachac dwóch toreb, wziąść minimum tego co trzeba. Jutro mają być w lidlu torby sportowe za 29 zł jeśli dobrze pamiętam. Zobaczę jak wyglądają i może kupię. A najchętniej to bym sobie sprawiła jakas mała walizkę na kółkach, bo jest ryzyko że jak będę jechała do szpitala rodzic to męża nie będzie w Polsce i będę musiała sobie sama radzic, więc im mniej dzwigania tym lepiej

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 12:52   #3346
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
znow usnelam i wlasnie sie budze Nadrabiam zaleglosci

lesyeux dziekuje, ze pytasz nic nie czuje, nic nie boli, a to pewnie dlatego ze spalam, ale zobaczymy pozniej, bo mam w planach troche posprzatac w domu, a po tym mnie wlasnie lapalo dwa dni jak zaczelam cos robic

smv za zakupy dlugo czekalas zebyzaczac je robic, a teraz ci sprawiaja tyle radosci Ja tez kilka razy TZ sie rozplakalam ze sie boje

Alunia79 rozumiem butelke z dziubkiem juz spakowalam i reczniki papierowe

ojustyna codziennie spie na prawym boku, na lewym nie moge od samego poczatku napewno sobie spi a jesli chcesz sprawdzic to czekoladki, albo szklanka bardzo zimnej wody, i poloz sie na boku i poczekaj, moze ma dzien leniuszka

emily863 za wizyte co kupilas na prezent mezowi pochwal sie ja nigdy nie wiem co mojemu kupowac oprocz czegos do samochodu, albo komputera

niunia 3mam kciuki na wizycie powiedz poprostu ze chcialabys konsultacji z innym lekarzem, bo to twoje dziecko i normalne ze chcesz wiedziec ze wszystko dobrze.

morful przesliczne i za wizyte bardzo dobre opinie ma fisher price jesli chodzi o karuzele sama bym kupila, gdyby nie to ze dostalismy toreb nie piore hehehehehe

Tepsa wlasciwie to mozesz sie niedlugo rozpakowac ;P bo czesto przed terminem sie rodzi ale fajnie
tak właśnie powiem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-21, 12:54   #3347
crystal25
Zakorzenienie

niunia_ona mam czasami te dziwne odglosy raz to mialam tak, kiedy siedzielismy u rodziny, ze kazdy myslal ze baczki puscilam a to nie ja bylam tylko syneczek, bo to od srodka taki dzwiek smieszny poszedl, i tak z trzy razy pamietam ale mielismy ubaw

emily863
super prezenty Moj to zawsze powie ze nic nie chce, a ja mam problem z zakupem

BettyBoob witaj ja mam bez monitora oddechu z philipsa, zalezy czy chcesz go miec, i finansowo to tez nie jest tanie

marcia45 nie rob krupniku zaskocz TZ

mordka1985 za wizyte

papalinka83 za wizyte Moze idz do innego lekarza z Ola?

KasiaKasiaWiki Specialnie nie kupuje zadnej, mam jedna nie duza sztywna, akorat wejdzie wszystko co dla synka, i moja juz spakowana, kupilam ja na pierwsze wakacje kilka lat temu, nosilam ja tez na silownie jakis czas i dobrze sie sprawuje, a wyglada jak nowa i najwazniejsze ze tez sie w nia zmiescilam.
Stary 2015-01-21, 12:56   #3348
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny wyluzujcie. Ja napisalam ze u nas mamus czerwiec 2013 tak sie zdarzylo ale to nie znaczy ze was to dotyczy. Jest milion takich przypadkow
Jak ja bylam w pierwszej ciazy to rowno ze mna byla moja fryzjerka i nagle w 24 tc zaczela rodzic i ogolnie sie okazalo ze mega zakazenie w organizmie. Dziecko zmarlo po 3 dobach...i szczerze mowiac tak sie poukladalo ze kilka osob w rozny sposob potracilo ciaze...bylo mi bardzo przykro ale wiedzialam ze nie moge sama ciagle o tym myslec bo bedzie ze mna jeszcze gorzej.
I napisalam o tym bo pisalyscie o pepowinie...a z tego co my sie dowiedzielismy pozniej to wezly na szyi czy gdziekolwiek raczej nje powoduja nic zlego , dopiero taki supel a supel jest bardzo bardzo bardzo rzadki.
Naprawde nie martwcie sie...w dodatku krecsnie dziecka w ogole nie oznacza ze sie dziecko owinie...przexiez kazdy nasz maluszek sie kreci aporo.
masz rację nie można dać się zwariować dawniej też się takie rzeczy zdarzały tylko nikt o tym nie mówił

Stary 2015-01-21, 12:56   #3349
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
tak właśnie powiem
Mysle ze lekarz zrozumie Zwlaszcza ze tu chodzi o twoja ciaze, a kazdy lekarz wie, ze przyszla mama sie martwi, i chce wiedziec ze napewno jest wszystko wporzadku konsultujac to z innym lekarzem niz ze swoim.
Stary 2015-01-21, 12:57   #3350
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
niunia_ona mam czasami te dziwne odglosy raz to mialam tak, kiedy siedzielismy u rodziny, ze kazdy myslal ze baczki puscilam a to nie ja bylam tylko syneczek, bo to od srodka taki dzwiek smieszny poszedl, i tak z trzy razy pamietam ale mielismy ubaw

emily863
super prezenty Moj to zawsze powie ze nic nie chce, a ja mam problem z zakupem

BettyBoob witaj ja mam bez monitora oddechu z philipsa, zalezy czy chcesz go miec, i finansowo to tez nie jest tanie

marcia45 nie rob krupniku zaskocz TZ

mordka1985 za wizyte

papalinka83 za wizyte Moze idz do innego lekarza z Ola?

KasiaKasiaWiki Specialnie nie kupuje zadnej, mam jedna nie duza sztywna, akorat wejdzie wszystko co dla synka, i moja juz spakowana, kupilam ja na pierwsze wakacje kilka lat temu, nosilam ja tez na silownie jakis czas i dobrze sie sprawuje, a wyglada jak nowa i najwazniejsze ze tez sie w nia zmiescilam.
no mój tż czasem tez mówi że mi nie wstyd bąki puszczać a to nie jaaa nooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-21, 12:58   #3351
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
masz rację nie można dać się zwariować dawniej też się takie rzeczy zdarzały tylko nikt o tym nie mówił
Ja to jestem na to troche nastawiona na zasadzie co ma byc to i tak bedzie, wiec moja jedyna mysl, to porod, ktorego sie boje, jak prawie kazda z nas, i to zeby uslyszec i zobaczyc mojego synka. To dla mnie najwazniejsze, a o innych rzeczach nie mysle, nawet nie chce probowac
Stary 2015-01-21, 12:59   #3352
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

hehe..ale sen mi sie za to dzis snilo ze moj synek D. Zaczal mowic pierwsze zdania
niezły sen mi się ostatnio śniło, że urodziłam bliźniaki i ciągle jednego z nich gubiłam aaa i miałam dużo pokarmu i karmiłam piersią obydwoje

Stary 2015-01-21, 12:59   #3353
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no mój tż czasem tez mówi że mi nie wstyd bąki puszczać a to nie jaaa nooo
ciekawe co tam maluszki robia ze takie odglosy wydajemy z siebie, a pozniej kazdy mysli ze to my
Stary 2015-01-21, 13:02   #3354
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Jeszcze na jednej sali sie spotkacie ciekawe ktoea pierwsza rozpakuja, ale pewnie bliźniaki beda chcialy byc pierwsze
Nie zdziwilabym sie, gdyby tak sie stalo zwlaszcza, ze jestesmy na podobnym etapie ciazy
luzna daj znac po wizycie u ordynatora co ustaliliscie
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:03   #3355
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem. Już po wizycie.
Nast wizyta 11.02.

super ze wszystko w porządku
My jutro wizytujemy, poki co mlody się rozpycha na wszystkie strony wariat jeden
Co do torby to mama taka aztywna na kolkach malutka jak podreczny bagaz do samolotu ale nie wiem czy zda egzamin? Ma któras podobne cudo?
Stary 2015-01-21, 13:06   #3356
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
omg kolejna czarna historia o śmierci dziecka, już nie czytam twoich postów bo to jak "wspomnienia z prosektorium" czy coś, ja od razu rycze jak takie rzeczy czytam, a przecież chodzi o pozytywne nastawienie i radość a nie czytanie smutków i płacz
Stary 2015-01-21, 13:11   #3357
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
omg kolejna czarna historia o śmierci dziecka, już nie czytam twoich postów bo to jak "wspomnienia z prosektorium" czy coś, ja od razu rycze jak takie rzeczy czytam, a przecież chodzi o pozytywne nastawienie i radość a nie czytanie smutków i płacz
No ale niestety takie rzeczy sie dzieją wiadomosci tez podają rożne życiowe historie wiec niestety takie rzeczy sie słyszy. Musiałabys siedzieć i nie słuchać radia/oglądać tv i nie rozmawiać z ludźmi aby takich smutnych rzeczy nie słyszeć. Nie ma co sie niepotrzebnie nakrecac.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:12   #3358
olajakzam
Raczkowanie

któraś z Was pisała o hemoroidach i chyba właśnie zaobserwowałam to u siebie - czy bierze ktoś coś na to w ciąży? czy będziemy mogły się leczyć dopiero po?:/

aaa i jeszcze pytanie do mam dzieciaczków, które zapowiadają się być większe czyli koło 4 kg jakie rozmiary będziecie pakować do torby szpitalnej?????
Stary 2015-01-21, 13:23   #3359
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ojej marzy mi się golden piekne i mądre psy, u nas jest sznaucer miniaturka chociaż teraz się tak upasł(pewnie jak pancia), że daleko mu do miniaturki
Słodki jest to fakt Ale kłaków od niego tyle, że można zwariować. Mnie się wydaje, że z tej sierści, co ją gubi to można drugiego psa zrobić W załączniku foto slodziaka

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Kochana trzymaj się w tej kolejce, zawsze możesz udać lekkie omdlenie i chyba Cię przepuszczą, co?
Patrząc na miny co niektórych to nie jestem pewna Byłam w domu dopiero o 12:30, ale mam skierowanie na następne badania

Cytat:
masz rację , najlepiej dać spokoj , tym bardziej ze wnet porod ;p a nie chce sie klocic z nim, a z nim klotnie wygladaja tak ze 2-3 dni nie gadamy ze soba.
Nie stresuj się faceci już tacy są. Myśl o maluchu

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Sama nie będę kupować, mam mieszkanie a nie dom, więc będę cały czas blisko.
No chyba, że od kogoś dostanę, to nie pogardzę
Jakby ktoś miał dwa to i ja jestem chętna

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A co mi się dzisiaj śniło...

że urodziłam, ale malutka wyszła od razu czysta i ubrana i nikogo nie było wokół mnie. Zaczęły jej się wargi ta słodko trząść jak do płaczu, więc od razu wzięłam ją do cyca, ale coś mi nie chciało lecieć mleko. Zmieniłam na drugiego i tak mi buchnęło mleko,że trochę kapnęło mi na usta. Jakie to było niesmaczne gorzkie jakieś fuuu
Co za sen

A jeśli chodzi o torby to ja też nie wiem w co się spakować ja nie mam żadnych sportowych toreb, same walizki. Ale jak jutro mają być w lidlu to pojadę kupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0075.jpg (115,3 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:38
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:25   #3360
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Cud się stał! Jak nas przez cały dzień nie było to zaległe przesyłki zaczęły przychodzić. Przyszło m.in. zamówienie z Gemini. Wielki karton, waga prawie 6 kg, trochę rzeczy tam było, ale najwięcej folii bąbelkowej Plus za zabezpieczenie, ale minus za to że tak długo to trwa i że nawet jakiejkolwiek próbki nie wrzucili.
My wczoraj byliśmy u lekarza. Wszystko ok. W 31 tygodniu mały ma 1500 g. Na razie wielkolud się nie szykuje, ale lekarz powiedział, że jest książkowo. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i też wtedy będzie pobranie wymazu na paciorkowce czyli słynny GBS.
Wcześniej byłam 2 godzinki w pracy. Towarzysko oczywiście Ale się komplementów nasłuchałam. Aż miło

Ja zamówienie w gemini złożyłam w sobotę i teraz czekam na dostawę, u mnie wyszlo 3,9 kg Z tego co piszecie to widzę że trzeba się nastawić na dlugie czekanie na dostawę, póki co ciągle jest " w trakcie realizacji" więc chyba jeszcze nie ma sensu bym koczowala w domu i czekała na kuriera, dlatego ide dziś do mamy na noc, od niej mam blisko do Lidla , to jutro podskocze te torby zobaczyc

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości