|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś że pojechałas. Przynajmniej teraz można działać zapobiegawczo. Ja sie martwię co z tymi ruchami. Od około 30 godzin nie czuję żadnych ruchów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
płaściutki jeszcze. Bardzo zgrabni wyglądasz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O majtkach to akurat nie pomyślałam. Chodzę w normalnych bez problemu. W poprzedniej ciąży też śmigałam w normalnych cały czas.
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Cos teraz mi się przypomniało
![]() ![]() ![]()
#4115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze wcale nic a nic nie poczułam ![]() ![]()
![]() |
#4117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() związane z krzepnięciem krwi ![]() ![]() mniammm ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Wiem dziewczyny, że lepiej pojechać i być pod opieką lekarza.
Tym bardziej, że znowu zaczyna mnie dosyć mocno boleć:/ Musi być dobrze ![]() carmenn a który tydzień? Próbowałaś trochę podrażnić malucha? Postukaj może w brzuch. Ja miałam tak teraz po weselu. Nie dawała żadnych znaków. Dopiero chyba na 2 dzień, wieczorem jak położyłam się, zrelaksowałam, poświeciłam latarką i popukałam w brzuch to zaczęła szaleć po jakichś 2 h. ![]()
#4119 |
Zakorzenienie
|
Carmen spokojnie, 30 godz w takim tyg ciąży to przecież nie jest dużo. Może tak się ułóżył że nic nie czujesz a on tam fika koziołki..
Mój tez tak ma np 2-3 dni ciszy.. ostatnio tak miał.. nic, cisza, zaczął wczoraj w nocy jak obudziłam sie z koszmaru, to tak walił, i wczoraj znów, najadłam sie cukierków pudrowych i tez pukał a potem cisza. i dziś też jeszcze nie pukał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Masija trzymaj się dzielnie.
Ostatnio wymyśliłam sobie pasztet a że ten kupny to diabli wiedzą z czego to wczoraj nakupiłam mięsiwa. Jakoś tż podłapał temat i nawet sam zrobił muszę dodać, że jest pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w 18 tc. Ale ruchy już bardzo wyraźnie odczuwam od ponad tygodnia. I nagle stop... Ale może i macie rację. Jakos jeszcz erano byłam spokojna. Pote, dowiedziałam sie że znajoma pzrestała czuć ruchu w 8 miesiący ciąązy i okazało się że serce dziecka przestało bić ![]() Edytowane przez carmenn85 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam wczoraj w książce o ciąży, że w dzień dziecko może być mniej aktywne bo jest kołysane od naszych ruchów, za to szaleje w nocy. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa robi za☠☠☠iaszczy pasztet
![]() ![]() Carmen, to przykre co się przytrafiło koleżance w 8 mies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze i zobacze. Może się odezwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po pierwszej ciąży mam bardzo dużo rozstępów na udach i pośladkach, ale cóż się dziwić jak przytyłam 23 kg ![]() Cytat:
Ja wczoraj i dzisiaj miałam gulasz ![]() Cytat:
![]() Co do tortu to rok temu na urodziny córki robiłam taki: http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...wo-smietankowy Też mam na przedniej ścianie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||||
Rozeznanie
|
Dzięki za komplementy brzucha
![]() W 2 ostatnie dni sporo urósł. I teraz bardziej rośnie do przodu, a w poprzedniej ciąży był bardziej rozlany na boki. Jeszcze nie miałam robionej krzywej cukrowej, bo mój lekarz twierdzi, że przed 26tc to bez sensu, bo może jeszcze nie wyjść. A zalecił mi dietę, bo poprzednio miałam cukrzycę i sporo juz przytyłam - 5kg z hakiem :/ W diecie chodzi przede wszystkim o ograniczenie cukrów prostych i tłuszczy oraz jedzenie niewielkich porcji co 2-3 godziny - 6 do 8 posiłków. Nie powinno się jeść slodyczy, białego pieczywa, makaronów, ryzu, ziemniaków i produktów macznych. Odpadają sery żółte, tłuste mięsa, wędliny itp. ogólnie trzeba pilnować weglowodanow, korzystając z wymienników weglowodanowych, ale tu juz dietę ustala diabetolog. Polecam stronę slodkiemamy.edu.pl tam jest dość fajnie wszystko opisane ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dbaj o siebie ![]() Cytat:
Dla waszego dobra ten szpital. Będzie dobrze wszystko ![]() Ja dwa razy leżałam poprzednio właśnie z takimi bólami. Niestety do końca ciąży mi one towarzyszyły. Ale u Ciebie na pewno będzie inaczej i wszystko przejdzie za co trzymam mocno kciuki
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Przepraszam że się nie odzywam, ale codziennie czytan i jestem na bieżąco ![]() Witam nowe mamusie ![]() Masija trzymam kciuki za leczenie Ja też mam nadzieje że mojej dzidzi sisior nie urośnie...Kaja możesz dopisać imie Julcia ![]() Dzisiaj byłam na chwile w pracy...bosze jak ja się strasznie stęskniłam za tymi ludźmi :-( a i tak wszystkich nie spotkałam bo praca zmianowa:-( szkoda... Mnie też ostatnio brzusio częściej boli,,,mam nadzieje że poprostu rośnie i nic złego się nie dzieje...chociaż czasem tak stwardnieje że mam wrażenie jakby mała plecy wypięła tuż nad wzgórkiem, ale tak że sie ruszyć nie moge. Na twardniejący brzuch gin zaleca brać 3x1 nospe i 3x1 magnez z wit B6
#4131 |
Rozeznanie
|
A co do ruchów to spokojnie. Dzieci są jeszcze małe i maja dużo miejsca. Często się tak układają, że po prostu nie czuc ich ruchów. Poza tym maluchy tez maja raz lepsze raz gorsze dni, są bardziej lub mniej aktywne i się różnie zachowują.
Ja pomimo, że odczuwam ruchy od jakiś 3 tyg to często mała nie daje znaku, pomimo pukania w brzuszek. Wtedy proszę Tż, żeby posłuchał i zdaje mi relacje, co się w środku dzieje ![]()
![]() |
#4132 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Chyba po prostu panikowałam ![]() Pisałyście też o smarowaniu sie ![]() Ja od początku ciąży sparuje brzuch, piersi i pupe oliwką, a nogi ręce i resztę ciała balsamem. I tak 2 razy dziennie. Jak narazie minimalne rozstępy pojawiły mi się na bokach brzucha... |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Aaa a co do smarowania.. Mi taaak ciężko się do tego zebrać ze masakra jakaś
![]() ![]() I smaruje się po kąpieli, staram się codziennie ale nie zawsze o tym pamietam. Smaruje cycki, brzuch, boczki, uda i pupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Ja smaruję się codziennie
![]() Całe ciało obowiązkowo balsamem nawilżającym, a newralgiczne punkty olejkiem na rozstępy.
#4135 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do płci. Znajoma rodziła w grudniu, w czasie ciąży 3 lekarzy potwierdzało dziewczynkę a urodził się chłopiec.
Ja codziennie po kąpieli smaruje się oliwką na mokrą skórę. Staram się nie zapominać, bo nie chcę nowych rozstępów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie rano i wieczorem smaruję brzuch biooilem lub palmersem. To mi rozstępy wyszły na boczkach
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Dziewczyny upatrzyłam sobie dwa pajace w smyku tylko powiedzcie mi bo jeden jest z polaru to chciałabym tak na jesień jaki rozmiar wziąć, 74 będzie ok? i jeszcze rozmiar czapeczki 48/50? Na ile sens mają ręczniki kąpieolowe z kapturkiem? warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie u endokrynologa, Pani powiedziała, że teraz dla kobiet w ciąży to norma TSH jest 2,0 a nie 2,5
![]() W każdym razie mam za małą tarczycę i od jutra zaczynam brać hormony Euthyrox 50 ![]() i mam się pilnować, żeby za dużo nie przytyć ![]() ![]()
#4138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze jest się zapytać tutaj na forum, wygadać-zawsze to ktoś spojrzy obiektywniej niż my, doradzi, podpowie ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Zimno mi po kąpieli i w ciągu dnia więc od razu chcę się znaleźć pod kołdrą ![]() No ale mus to mus ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko tak upilnować wagę. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
kapturek jest bardzo przydatny
![]() Cytat:
Cytat:
wizytę mam za 12 dni i zastanawiam się czy nie przesunąć wcześniej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.