Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 13:40   #2491
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Tłumacze brzuszkowi, ze ma sie uspokoic. Po wlewie jest narazie ok. Znow 2 zastrzyki w dupe. O 14 kolejny wlew.. Jak podaja jest ok, ale jak tylko więcej godz.przerwy to maly sie buntuje. Nastrasze go ciotkami czytam was, ale wybaczcie, nie umiem sie odniesc :/ nie mam glowy.

MAJKA - zdrowka!
GOSIAK- usiądź na tylku u odpocznij.
WSZYSTKIM WAM dziękuję za.mile slows, jesteście niezastapione i uwielbiam was! Gratulacje z okazji wizyt, glukoz, nowych wyborow i zakupów. Nawet nie wiecie jak bym cos poogladala. Jeszcze butle muszr zamowic
Buziaki dla Was no i trzymajcie kciuki caly czas! Nie puszczajcie *

Dziękuję
Mam nadzieję, że lekarze szybko wyciszą skurcze. Jutro Twój gin ma do Ciebie zajrzeć tak?
Stary 2015-01-21, 13:42   #2492
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No podobno na dekerta mozna.

Gosiu a znasz jakies dobre polozne u nas ?
Do ktorej moge deklaracje zlozyc?
a zadzwon i sie spytaj czy są miejsca jeszcze? ja dzwoniłam w grudniu i mi powiedziala ze termin to koniec marca/kwiecień
jakby byly to daj znac, proszę, bo ja za darmo to bym poszla chętnie
a dobrej polożnej nie znam, tzn. moja kuzynka ze swojej niby zadowolona, tez ja pewie wybiorę, bo ten sam rejon i do lekarza, ktorego chce wybrać przypisana no i chociaż przychodzi do dziecka po porodzie, ale to ona np te masaże sutków przed porodem zalecała, wiec nie wiem czy tak dobra taka niezbyt młoda pani.

wczoraj w Twojej biedronce upolowalam płyny do plukania i proszki u mojej mnie wymiotło rano w poniedzialek wiekszość

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-01-21 o 13:44
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:43   #2493
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was pierworodek nie chodzi i nie zamierza do sr?

Ja nie chodze i nie zamierzam, poprasowałam pranie 1/4 tego co mam
i zarządziłam sobie przerwę, nie wiem jak z tym rozmiarami musze te co niewiem odkładać na bok i przymierzać jedno do drugiego. Ej zestaw dla noworodka na 3 dni co powinien zawierać? same body? półśpiochy? śpiochy???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:46   #2494
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
i zarządziłam sobie przerwę, nie wiem jak z tym rozmiarami musze te co niewiem odkładać na bok i przymierzać jedno do drugiego. Ej zestaw dla noworodka na 3 dni co powinien zawierać? same body? półśpiochy? śpiochy???
wydaje mi sie ze body i pajaca i czapusie jak np. tutaj https://www.youtube.com/watch?v=yOWBrelYuS0
Basia, sliczne imię tak nawisem
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:46   #2495
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Tłumacze brzuszkowi, ze ma sie uspokoic. Po wlewie jest narazie ok. Znow 2 zastrzyki w dupe. O 14 kolejny wlew.. Jak podaja jest ok, ale jak tylko więcej godz.przerwy to maly sie buntuje. Nastrasze go ciotkami czytam was, ale wybaczcie, nie umiem sie odniesc :/ nie mam glowy.

MAJKA - zdrowka!
WSZYSTKIM WAM dziękuję za.mile slows, jesteście niezastapione i uwielbiam was! Gratulacje z okazji wizyt, glukoz, nowych wyborow i zakupów. Nawet nie wiecie jak bym cos poogladala. Jeszcze butle muszr zamowic
Baaaardzo ci współczuję ciagle tylko czytam i czekam na newsy, no widzisz baba padło na ciebie dziecię co bardzo chce być już na zewnątrz ale to minie tylko sie nie denerwuj sksrbie

Majka bidulo bedziemy razem sie leczyć, lepiej teraz
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:46   #2496
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
też nie mogłam jakoś pic wody ale znalazłam sobie sposób, po pierwsze dodaję cytrynę albo miód i woda jest smakowa, po drugie nie piję wody z dużej butki, mam butelkę z dziubkiem którą nosze przy sobie i jak mi sie chce pić to sobie sięgam i z dziubka pociągam... nawet nie wiesz jak się zdziwiłam jak wyszło, że piję takie trzy butelki dziennie minimum i nie mam z tym problemu i to dzięki temu ze zmieniłam tylko butelke na mniejsza i przelewam sobie spróbuj może z tą butelką, jakoś psychicznie inaczej do tej wody podchodzę

Powiem Ci że chyba jest sporo racji w tym co piszesz tak tez zrobie , kupie sobie całą zgrzewkę wody z dziubkami i będę piła trzeba ruszyć psychikę w takim razie

Kiedyś znajoma pielęgniarka powiedziała mi że powinno się wypić ok 2 l dziennie wody , nie wliczając w to herbaty czy soki
Stary 2015-01-21, 13:47   #2497
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA ja tylko chcialam pozbyc sie sypiacej choinki a narobilam sobie tylko roboty. 4 latka to da rade na tej podstawce. Koldra nakrywalam a potem juz za cieplo bylo to na koldrze spaly. Kazdy ma swoja metode.

MALA ja leze w lozku

Na szkole rodzenia nie chodzilam i nie zaluje. W szpitalu i tak mowia jak oddychac a opieka nad noworodkiem tez sama przyszla. Te 400zl to wolalam ulokowac w co innego

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:48   #2498
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa
powiem tak... ja byłam na szkole na NFZ w szpitalu i się cieszę, że poszłam bo dużo sie dowiedziałam, cwiczenia poznałam, ale jeżeli miałabym płacić 400 zł za szkołę to chyba bym nie poszła ;/ aż tak mi nie pomogła aby dawać tyle kasy a zobacz czy u Ciebie nie ma np. zajęć na basenie dla ciężarnych ? u nas położna która prowadzi sr prowadzi też zajęcia tak jakby za darmo na basenie jeszcze dla nas co wtorek i chodzę... tzn. płacimy za wejście tak jakbyśmy normalnie na basen szły... tzn. z małą zniżką i ona z nami zajecia przeprowadza te 40 zł miesięcznie mnie nie zbawi a i tak na basen chciałam chodzić i własnie polecam wam dziewczyny basen

Ja basenu nie chce . Boje sie infekcji. U nas te baseny to tragedia,moj M ratownik,byly plywak i uczyl plywac i wie jak ta woda wyglada.
To podziel sietym co wiesz

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49861107]a zadzwon i sie spytaj czy są miejsca jeszcze? ja dzwoniłam w grudniu i mi powiedziala ze termin to koniec marca/kwiecień
jakby byly to daj znac, proszę, bo ja za darmo to bym poszla chętnie
a dobrej polożnej nie znam, tzn. moja kuzynka ze swojej niby zadowolona, tez ja pewie wybiorę, bo ten sam rejon i do lekarza, ktorego chce wybrać przypisana no i chociaż przychodzi do dziecka po porodzie, ale to ona np te masaże sutków przed porodem zalecała, wiec nie wiem czy tak dobra taka niezbyt młoda pani.

wczoraj w Twojej biedronce upolowalam płyny do plukania i proszki u mojej mnie wymiotło rano w poniedzialek wiekszość[/QUOTE]

Ja w askanie w niedziele kupowalam.

juz byly wystawione.
No nie ma juz miejsc;/
Ja musze jakas wybrac bo chce spotkania przed porodem jeszcze. I na walczaka mam rodzinna to podpytam kto tam godny uwagi a jak nie to wybiore z innej przyxhodni
Cytat:
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:48   #2499
gosiak0512
Zakorzenienie

GOSSIP ja biore tylko pajace 3szt.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:51   #2500
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ej zestaw dla noworodka na 3 dni co powinien zawierać? same body? półśpiochy? śpiochy???
Ale to szpitala w de nie trzeba brac, tylko ciuszki na wyjscie.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:58   #2501
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ale to szpitala w de nie trzeba brac, tylko ciuszki na wyjscie.
nie???? o kurde w sumie dowiem sie jak tam pójde na rozeznanie, przed porodem a wiesz w którym tyg. powinno się iśc do szpitala w którym sie bd rodziło? na jakiej zasadzie to jest? czy sie z ginem uwawiam czy od kopa tam ide czy jak?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:59   #2502
cashmere
Zakorzenienie

Ja chodze do bezplatnej SR i jestem bardzo zadowolona

Ale jakbym miala zaplacic jakies 400zl to bym to powaznie przemyslala...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:59   #2503
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja chodze do bezplatnej SR i jestem bardzo zadowolona

Ale jakbym miala zaplacic jakies 400zl to bym to powaznie przemyslala...
Ja wybiore polozna
Stary 2015-01-21, 14:04   #2504
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość

Właśnie zajadam się budyniem bananowym..pychotka może trochę mi się humor poprawi.. nie wiem czemu ale dziś już z takim humorem się obudziłam i poza tym od rana z tż warczymy na siebie..
Dobrze,że niedługo wychodzę.. mam hematologa na 16.00..potem podjadę do galerii połazić po sklepach.. siedzenie całe dnie w domu mnie dobija..

No to dobrze Ci poszło ! za wyniki na pewno będą dobre

Madzix gratki zakupu łóżeczka! cofnęłam się kilka stron żeby zobaczyć i jest super.. może też je zamówię, bo bardzo mi się podoba!
Będziemy jeszcze kupować do pokoju komody i regał na książki bo chcę wyrzucić ten co mam teraz bo już ma swoje lata i w ogóle nie pasuje mi do tego pokoju :P no i nie wiem czy kolor na ścianach będziemy zmieniać..teraz mamy pustynny szlak czy jakoś tak..taki piaskowo-beżowy kolor.. ja bym odświeżyła ale tż się buntuje bo w sumie malowanie mieliśmy rok temu
dzięki
też się cieszę, że je znalazłam bo naprawdę mi się mega podoba a jak pokazałam męzowi to też od razu kazał brać

Cytat:
polecam te dwa linki

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...do-porodu.html

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...ypisie-ze.html
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:15   #2505
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Baaaardzo ci współczuję ciagle tylko czytam i czekam na newsy, no widzisz baba padło na ciebie dziecię co bardzo chce być już na zewnątrz ale to minie tylko sie nie denerwuj sksrbie

Majka bidulo bedziemy razem sie leczyć, lepiej teraz
Jak Ty się czujesz?
Bo ja to lepiej...lepiej nie mówić

Ja poczytałam i tam gdzie rodzę to dla dziecka nic nie muszę mieć, potem niby tez dostaje sie rożek, ubranko na wyjście. Ja na wyjscie na pewno wezmę swoje i ze sobą też pewnie wrzucę jakiegoś bodziaka+spodenki + pajacyk
Stary 2015-01-21, 14:15   #2506
kordelka85
BAN stały

Cytat:
nie???? o kurde w sumie dowiem sie jak tam pójde na rozeznanie, przed porodem a wiesz w którym tyg. powinno się iśc do szpitala w którym sie bd rodziło? na jakiej zasadzie to jest? czy sie z ginem uwawiam czy od kopa tam ide czy jak?
Zobacz na stronie szpitala czy nie maja tam godzin zwiedzania porodowki.
Ja bylym juz w trakcie ciazy z innych powodow to sie tam zameldowalam.
Jak sie nie zglosisz i przyjdziesz od razu rodzic to tez cie stamtad nie wyrzuca.
U mnie na stronce jest o trzeba wziac. Dla dziecka wszystko jest, ciuszki, kosmetyki. Sa te majtki siateczkowe dla mamy, i podklady poporodowe, te ochronne na lozko tez, wkladki laktacyjne.
Na pewno nie bierz papieru toaletowego naczyn.
Jak czytam na fb w grupach polakow w niemczech to wszedzie jest podobnie.Jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos musial miec swoje ubranka dla dziecka.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:17   #2507
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Rina to świetnie że tak dobrze to zniosłaś
[QUOTE=aniaaaaniaaa;498601 98]B
Rina
Jak tak swietnie to znioslas to i wyniki pewnie beda swietne!
/QUOTE]
Sama byłam zdziwiona, że tak ładnie poszlo
Poza tym, ze mi potem siły odebralo w domu to doszła meszce mega ochota na sok pomaranczowy na szczęście mieliśmy jeszcze jakiś karton w lodówce, bo musialabym po pomarańcze leciec wypiłam 3 szklanki

Cytat:
Pij o wiele więcej wody... mnie bolały jak mało piłam, do tego chciało mi się siusiu a nie mogłam zrobic, zaczęłam sie dosłownie przymuszać do picia wody aby minimum tą jedną butelke wypić i jest lepiej nerki się oczyszczają mam nadzieję, ze u Ciebie też o to chodzi bo mnie zawsze bolą jak za mało piję, nakaz od lekarza dostałam już kiedyś przed ciążą

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

jakie jest wskazanie od okulisty do cc ? zauwazyłam, ze mi sie wzrok znowu pogorszył ale podobno w ciąży tak jest i nie wiem co myśleć... a do okulisty chce iść w marcu prawdopodobnie. Wadę miałam obecnie -1,75 na obydwa ale coś mi się wydaje, że już na -2 siedzę ;/
Mała powiedz Jasiowi, że jak skurcze się nie osłabą to ciotki z nim sobie już porozmawiają trzymaj sie i poczworne kciuki
Taka wada to pikuś, chciałabym takąD ja mam -6,5 na jedno oko i -7,5 na drugie, wiele lat temu podejrzenie o jaskrę, ale na szczescie po wszelkich szczegołowych badaniach wykluczoną uff- mialam podejrzanie wygladajace dno oka i w zasadzie do dzis jestem pod tym katem kontrolowana. Ale zarowno dno jak i cisnienie jest w porzadku.
Moj okulista juz kilka lat temu powiedzial, ze jak bede rodzic to tylko cesarka, a teraz potwierdzil.
Wiem, ze sama wada nawet tak spora jak moja nie jest dzis wskazaniem do cc, dziewczyny i przy wiekszych rodza sn, ale skoro okulista mowi cc, to ja dyskutowac nie bede. Tym bardziej, ze moja wada dla mnie jest duza i bardzo bardzo nie chce, zeby sie poglebiala, a jeśli w jakikolwiek sposób porod SN miał by do tego doprowadzić, to ja się będę bronila rekami i nogami. Mimo, ze de facto wolalabym SN, to wole CC i nie pogarszać stanu moich oczu, niż SN i żeby cos się stało.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
o mSuper, ze było bezproblemowo. Kciuki za wyniki!

Ja wiem że u nas moze być chłodniej w domu w kwietniu niż zimą, bo wtedy zazwyczaj przestaje sie już grzać.
Noworodek ma zimne rączki, często też jakby sine bo jeszcze mu sie rozkręca krążęnie. Jak ciepły kark to znaczy ok, rączki mogą być lodowate. Na pewno nie mozna maluszka przegrzewać. Obcja rożka, kocyka, śpiworka na poczatek jest wg mnie dużo lepsza niz kołderka. Poduszki nie będę używać, o kołderce pomyślę po wakacjach

Dziekuje
Dobrze wiedzieć o tych raczkach, czyli wylacznie kark sprawdzam

Cytat:

MAJKA - zdrowka!
Kciukamy mocno

Cytat:
fiuuuuuu cieszy mnie to

sr ??

ale mały nawala.... posprzątała mieszkanie tzn. naczynia i kuchnia posprzątana, kurze pościerane, łazienka ogarnięta (reszte tż ja się nie tykam środków dezynfekujących), sypialnia ogarnięta, pranie zdjete i złożone, jedno pranie wstawione i się pierze i podłogi wszędzie odkurzone teraz robię herbatę i odpoczywam a mały mnie nawala tż musi tylko pomyć wszystkie podłogi no i łazienkę i mieszkanie czyściutkie ale fajnie
Uuu poszalałas

[QUOTE=Edzik_87;49860956]
No to ddobrze Ci poszło ! za wyniki na pewno będą dobre

[QUOTE]
Dziękuje

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:25   #2508
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
dzięki
też się cieszę, że je znalazłam bo naprawdę mi się mega podoba a jak pokazałam męzowi to też od razu kazał brać

polecam te dwa linki

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...do-porodu.html

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...ypisie-ze.html
Dziekuje za linki;-)
Stary 2015-01-21, 14:26   #2509
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Ty się czujesz?
Bo ja to lepiej...lepiej nie mówić

Ja poczytałam i tam gdzie rodzę to dla dziecka nic nie muszę mieć, potem niby tez dostaje sie rożek, ubranko na wyjście. Ja na wyjscie na pewno wezmę swoje i ze sobą też pewnie wrzucę jakiegoś bodziaka+spodenki + pajacyk
Dzisiaj lepiej, a wczoraj chodzilam i plakalam bo po antybiotyku i apapie nic nie pomagalo, ale mnie rwaly zatoki...tragicznie, a tak przy mocnym kaszly zygi ale damy rade
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:32   #2510
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Mam nadzieję, że lekarze szybko wyciszą skurcze. Jutro Twój gin ma do Ciebie zajrzeć tak?
Dzis byl. Zobaczyl ktg i kaze lezec. Nic nie zrobimy dopóki sie nie wycisza skurcze..

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
teraz już mi lepiej. Najgorsze jak widzialam to ktg i dowiedzialam sie, ze nigdzie nie wychodzę :/ teraz to juz trochę do mnie dotarlo, choć nie jest lekko. Zyje nadzieja ze uda sie to uspokoic i wyjdziemy

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:33   #2511
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja basenu nie chce . Boje sie infekcji. U nas te baseny to tragedia,moj M ratownik,byly plywak i uczyl plywac i wie jak ta woda wyglada.
To podziel sietym co wiesz
Wem jak oddychać w jakiej fazie kiedy jechać do szpitala, a szczerze nie wiedziałam... nie wiedziałam także, jak trzeba pielęgnować okolice intymne chłopca ja bym całkowicie inaczej myła ogólnie nie było mnie na dwóch zajeciach gdzie była pielęgnacja i coś tam jeszcze ;/ więc z tym nie pomogę, ale na ostatnich zajęciach było na temat przewracania dzieci jak je łapać aby nie uszkodzić bioderek i np. tak jak ja kiedyś dzieci przebieralam to jest źle i może to doprowadzić do chyba dysplazji stawu biodrowego u dziecka, uczyliśmy się jak trzymać dziecko dobrze, jak dobrze przewijać i przewracać, według mnie jak za darmo to ok ale szczerze za takie info bym 400 zl nie dała aaaa i uczyliśmy się przeć na zajęciach jeszcze na basenie tego się uczymy i co zajęcia ćwiczenia oddechowe w każdej fazie nie wiem czy cos jeszcze

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:38   #2512
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wem jak oddychać w jakiej fazie kiedy jechać do szpitala, a szczerze nie wiedziałam... nie wiedziałam także, jak trzeba pielęgnować okolice intymne chłopca ja bym całkowicie inaczej myła ogólnie nie było mnie na dwóch zajeciach gdzie była pielęgnacja i coś tam jeszcze ;/ więc z tym nie pomogę, ale na ostatnich zajęciach było na temat przewracania dzieci jak je łapać aby nie uszkodzić bioderek i np. tak jak ja kiedyś dzieci przebieralam to jest źle i może to doprowadzić do chyba dysplazji stawu biodrowego u dziecka, uczyliśmy się jak trzymać dziecko dobrze, jak dobrze przewijać i przewracać, według mnie jak za darmo to ok ale szczerze za takie info bym 400 zl nie dała aaaa i uczyliśmy się przeć na zajęciach jeszcze na basenie tego się uczymy i co zajęcia ćwiczenia oddechowe w każdej fazie nie wiem czy cos jeszcze
To ja poprosze o info jak to robic
Tez nie mam pojecia o tym 😱
Stary 2015-01-21, 14:38   #2513
soniuska
Zakorzenienie

To pisza ze trzeba do mojego szpitala gdzie chce rodzic wziac.

Ja wezme tez mm i butle.no i pewnie ciuszki na wyjscie i niedrapki i czapy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1421847500315.jpg (66,0 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-01-21, 14:42   #2514
aniaaaaniaaa
Przyczajenie

Mała Sylwia Trzymam kciuki! Będzie wszystko OK!
Stary 2015-01-21, 14:54   #2515
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
To ja poprosze o info jak to robic
Tez nie mam pojecia o tym 😱
ale co dokładnie ?? ja nie wiem czy mi się uda cokolwiek wytłumaczyć mieliśmy dużo filmów jak ida mi się znaleźć w necie filmik instruktażowy o przekładaniu dziecka zaraz Ci wrzucę
a co do oddychania... I faza rozwarcie do 5 cm skurcze co 10 min trwają ok 30 sekund, wciągasz powietrze nosem wypychając brzuch a wypuszczasz ustami ale tak głośno jakbyś wypuszczała ten ból... siedzisz w domu do szpitala nie ma co jechać, II faza rozwarcie od 5 do 8 cm skurcze co 5 min. trwające ok minuty, wciągasz parę razy powietrze nosem wypuszczasz ustami a jak skurcz będzie w fazie ustami oddychasz, jedziesz do szpitala , III faza skurcze co 3 min trwające od 1 - 1,5 min raz czy dwa oddychasz przez nos i wypuszczasz ustami a resztę oddychasz przez usta jak piesek z językiem wyciągniętym aby usta oblizywać w czasie oddechu takiego robisz jeszcze dwa głębokie oddechy bo jak będziesz tak szybko ossychac to Ci się we łbie zakręci... noo jak Ci wody odejdą nie patrzysz na skurcze i jedziesz tak czy siak pewnie za dużo nie pomogłam

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Soniuska nie mogę znaleźć tego filmiku co my mieliśmy ale to jest ten sam gościu, tu jest przewijanie i tam widać jak on łapie młodego za nogi przy przewijaniu, przy obracaniu łapiesz właśnie tak https://www.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0

Stary 2015-01-21, 15:08   #2516
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ale co dokładnie ?? ja nie wiem czy mi się uda cokolwiek wytłumaczyć mieliśmy dużo filmów jak ida mi się znaleźć w necie filmik instruktażowy o przekładaniu dziecka zaraz Ci wrzucę
a co do oddychania... I faza rozwarcie do 5 cm skurcze co 10 min trwają ok 30 sekund, wciągasz powietrze nosem wypychając brzuch a wypuszczasz ustami ale tak głośno jakbyś wypuszczała ten ból... siedzisz w domu do szpitala nie ma co jechać, II faza rozwarcie od 5 do 8 cm skurcze co 5 min. trwające ok minuty, wciągasz parę razy powietrze nosem wypuszczasz ustami a jak skurcz będzie w fazie ustami oddychasz, jedziesz do szpitala , III faza skurcze co 3 min trwające od 1 - 1,5 min raz czy dwa oddychasz przez nos i wypuszczasz ustami a resztę oddychasz przez usta jak piesek z językiem wyciągniętym aby usta oblizywać w czasie oddechu takiego robisz jeszcze dwa głębokie oddechy bo jak będziesz tak szybko ossychac to Ci się we łbie zakręci... noo jak Ci wody odejdą nie patrzysz na skurcze i jedziesz tak czy siak pewnie za dużo nie pomogłam

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Soniuska nie mogę znaleźć tego filmiku co my mieliśmy ale to jest ten sam gościu, tu jest przewijanie i tam widać jak on łapie młodego za nogi przy przewijaniu, przy obracaniu łapiesz właśnie tak https://www.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0
Dziekuje;*
Stary 2015-01-21, 15:21   #2517
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj lepiej, a wczoraj chodzilam i plakalam bo po antybiotyku i apapie nic nie pomagalo, ale mnie rwaly zatoki...tragicznie, a tak przy mocnym kaszly zygi ale damy rade
Dobrze, że już Ci lepiej, mam nadz.że mi się poprawi do piątku

Cytat:
Dzis byl. Zobaczyl ktg i kaze lezec. Nic nie zrobimy dopóki sie nie wycisza skurcze..

teraz już mi lepiej. Najgorsze jak widzialam to ktg i dowiedzialam sie, ze nigdzie nie wychodzę :/ teraz to juz trochę do mnie dotarlo, choć nie jest lekko. Zyje nadzieja ze uda sie to uspokoic i wyjdziemy
Dobrze, że Twój gin do Ciebie zajrzał. Skurcze na pewno się uspokoją, potrzebują tylko trochę czasu

Mam te ksiażki Pawła Zawitkowskiego, obejrzałam teraz kilka filmików i mi się przypomniało jak Tż nosił synka tak bokiem a każdy był zszokowany jak to Przewijaliśmy też tak przekręcając na boczki, ale teraz mnie to przeraża, nic nie pamiętam
Stary 2015-01-21, 15:21   #2518
Konto usunięte

Cytat:
No nie ma juz miejsc;/
Ja musze jakas wybrac bo chce spotkania przed porodem jeszcze. I na walczaka mam rodzinna to podpytam kto tam godny uwagi a jak nie to wybiore z innej przyxhodni

jak na walczaka 25 to ja też. nazwisko położnej stamtąd dostałam kilka dobrych miesiecy temu, ale opini żadnych nie slyszałam, nie zdążyłam, bo wtedy dyszała mi na plecach kolejka chorych babć i dziadków
Ale pediatre chce z Piłsudskiego
Stary 2015-01-21, 15:21   #2519
rosarioV
Zakorzenienie

Dobra, lece do babci będę pewnie wieczorem buziole
iiiii Madison no weź się odezwij daj znak że żyjesz chociaż

Stary 2015-01-21, 15:25   #2520
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Zobacz na stronie szpitala czy nie maja tam godzin zwiedzania porodowki.
Ja bylym juz w trakcie ciazy z innych powodow to sie tam zameldowalam.
Jak sie nie zglosisz i przyjdziesz od razu rodzic to tez cie stamtad nie wyrzuca.
U mnie na stronce jest o trzeba wziac. Dla dziecka wszystko jest, ciuszki, kosmetyki. Sa te majtki siateczkowe dla mamy, i podklady poporodowe, te ochronne na lozko tez, wkladki laktacyjne.
Na pewno nie bierz papieru toaletowego naczyn.
Jak czytam na fb w grupach polakow w niemczech to wszedzie jest podobnie.Jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos musial miec swoje ubranka dla dziecka.
tak przy okazji, Sonia, do naszego szpitala na pewno weź papier toaletowy i sztućce tez lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości