|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X
Cytat:
Dziękuję Mam nadzieję, że lekarze szybko wyciszą skurcze. Jutro Twój gin ma do Ciebie zajrzeć tak?
|
|
#2492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jakby byly to daj znac, proszę, bo ja za darmo to bym poszla chętnie a dobrej polożnej nie znam, tzn. moja kuzynka ze swojej niby zadowolona, tez ja pewie wybiorę, bo ten sam rejon i do lekarza, ktorego chce wybrać przypisana no i chociaż przychodzi do dziecka po porodzie, ale to ona np te masaże sutków przed porodem zalecała, wiec nie wiem czy tak dobra taka niezbyt młoda pani.wczoraj w Twojej biedronce upolowalam płyny do plukania i proszki u mojej mnie wymiotło rano w poniedzialek wiekszość
Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-01-21 o 13:44 |
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chodze i nie zamierzam, poprasowałam pranie 1/4 tego co mam ![]() i zarządziłam sobie przerwę, nie wiem jak z tym rozmiarami musze te co niewiem odkładać na bok i przymierzać jedno do drugiego. Ej zestaw dla noworodka na 3 dni co powinien zawierać? same body? półśpiochy? śpiochy???
|
|
#2494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Basia, sliczne imię tak nawisem
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majka bidulo bedziemy razem sie leczyć, lepiej teraz
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci że chyba jest sporo racji w tym co piszesz tak tez zrobie , kupie sobie całą zgrzewkę wody z dziubkami i będę piła trzeba ruszyć psychikę w takim razie ![]() Kiedyś znajoma pielęgniarka powiedziała mi że powinno się wypić ok 2 l dziennie wody , nie wliczając w to herbaty czy soki
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA ja tylko chcialam pozbyc sie sypiacej choinki a narobilam sobie tylko roboty. 4 latka to da rade na tej podstawce. Koldra nakrywalam a potem juz za cieplo bylo to na koldrze spaly. Kazdy ma swoja metode.
MALA ja leze w lozku Na szkole rodzenia nie chodzilam i nie zaluje. W szpitalu i tak mowia jak oddychac a opieka nad noworodkiem tez sama przyszla. Te 400zl to wolalam ulokowac w co innego
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja basenu nie chce . Boje sie infekcji. U nas te baseny to tragedia,moj M ratownik,byly plywak i uczyl plywac i wie jak ta woda wyglada. To podziel sietym co wiesz ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49861107]a zadzwon i sie spytaj czy są miejsca jeszcze? ja dzwoniłam w grudniu i mi powiedziala ze termin to koniec marca/kwiecień jakby byly to daj znac, proszę, bo ja za darmo to bym poszla chętnie a dobrej polożnej nie znam, tzn. moja kuzynka ze swojej niby zadowolona, tez ja pewie wybiorę, bo ten sam rejon i do lekarza, ktorego chce wybrać przypisana no i chociaż przychodzi do dziecka po porodzie, ale to ona np te masaże sutków przed porodem zalecała, wiec nie wiem czy tak dobra taka niezbyt młoda pani.wczoraj w Twojej biedronce upolowalam płyny do plukania i proszki u mojej mnie wymiotło rano w poniedzialek wiekszość[/QUOTE]Ja w askanie w niedziele kupowalam. juz byly wystawione. No nie ma juz miejsc;/ Ja musze jakas wybrac bo chce spotkania przed porodem jeszcze. I na walczaka mam rodzinna to podpytam kto tam godny uwagi a jak nie to wybiore z innej przyxhodni Cytat:
|
||
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP ja biore tylko pajace 3szt.
|
#2500 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
nie???? o kurde w sumie dowiem sie jak tam pójde na rozeznanie, przed porodem a wiesz w którym tyg. powinno się iśc do szpitala w którym sie bd rodziło? na jakiej zasadzie to jest? czy sie z ginem uwawiam czy od kopa tam ide czy jak?
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodze do bezplatnej SR i jestem bardzo zadowolona
Ale jakbym miala zaplacic jakies 400zl to bym to powaznie przemyslala...
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się cieszę, że je znalazłam bo naprawdę mi się mega podoba a jak pokazałam męzowi to też od razu kazał brać ![]() Cytat:
![]() http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...do-porodu.html http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...ypisie-ze.html
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja to lepiej...lepiej nie mówić Ja poczytałam i tam gdzie rodzę to dla dziecka nic nie muszę mieć, potem niby tez dostaje sie rożek, ubranko na wyjście. Ja na wyjscie na pewno wezmę swoje i ze sobą też pewnie wrzucę jakiegoś bodziaka+spodenki + pajacyk
|
|
#2506 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja bylym juz w trakcie ciazy z innych powodow to sie tam zameldowalam. Jak sie nie zglosisz i przyjdziesz od razu rodzic to tez cie stamtad nie wyrzuca. U mnie na stronce jest o trzeba wziac. Dla dziecka wszystko jest, ciuszki, kosmetyki. Sa te majtki siateczkowe dla mamy, i podklady poporodowe, te ochronne na lozko tez, wkladki laktacyjne. Na pewno nie bierz papieru toaletowego naczyn. Jak czytam na fb w grupach polakow w niemczech to wszedzie jest podobnie.Jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos musial miec swoje ubranka dla dziecka. |
|
|
|
|
#2507 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=aniaaaaniaaa;498601 98]B
Rina Jak tak swietnie to znioslas to i wyniki pewnie beda swietne! ![]() /QUOTE] Sama byłam zdziwiona, że tak ładnie poszlo ![]() Poza tym, ze mi potem siły odebralo w domu to doszła meszce mega ochota na sok pomaranczowy na szczęście mieliśmy jeszcze jakiś karton w lodówce, bo musialabym po pomarańcze leciec![]() Cytat:
D ja mam -6,5 na jedno oko i -7,5 na drugie, wiele lat temu podejrzenie o jaskrę, ale na szczescie po wszelkich szczegołowych badaniach wykluczoną uff- mialam podejrzanie wygladajace dno oka i w zasadzie do dzis jestem pod tym katem kontrolowana. Ale zarowno dno jak i cisnienie jest w porzadku.Moj okulista juz kilka lat temu powiedzial, ze jak bede rodzic to tylko cesarka, a teraz potwierdzil. Wiem, ze sama wada nawet tak spora jak moja nie jest dzis wskazaniem do cc, dziewczyny i przy wiekszych rodza sn, ale skoro okulista mowi cc, to ja dyskutowac nie bede. Tym bardziej, ze moja wada dla mnie jest duza i bardzo bardzo nie chce, zeby sie poglebiala, a jeśli w jakikolwiek sposób porod SN miał by do tego doprowadzić, to ja się będę bronila rekami i nogami. Mimo, ze de facto wolalabym SN, to wole CC i nie pogarszać stanu moich oczu, niż SN i żeby cos się stało. Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć o tych raczkach, czyli wylacznie kark sprawdzam Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Edzik_87;49860956] No to ddobrze Ci poszło ! za wyniki na pewno będą dobre ![]() [QUOTE] Dziękuje
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||||
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale damy rade
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
teraz już mi lepiej. Najgorsze jak widzialam to ktg i dowiedzialam sie, ze nigdzie nie wychodzę :/ teraz to juz trochę do mnie dotarlo, choć nie jest lekko. Zyje nadzieja ze uda sie to uspokoic i wyjdziemy
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy jechać do szpitala, a szczerze nie wiedziałam... nie wiedziałam także, jak trzeba pielęgnować okolice intymne chłopca ja bym całkowicie inaczej myła ogólnie nie było mnie na dwóch zajeciach gdzie była pielęgnacja i coś tam jeszcze ;/ więc z tym nie pomogę, ale na ostatnich zajęciach było na temat przewracania dzieci jak je łapać aby nie uszkodzić bioderek i np. tak jak ja kiedyś dzieci przebieralam to jest źle i może to doprowadzić do chyba dysplazji stawu biodrowego u dziecka, uczyliśmy się jak trzymać dziecko dobrze, jak dobrze przewijać i przewracać, według mnie jak za darmo to ok ale szczerze za takie info bym 400 zl nie dała aaaa i uczyliśmy się przeć na zajęciach jeszcze na basenie tego się uczymy i co zajęcia ćwiczenia oddechowe w każdej fazie nie wiem czy cos jeszcze
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez nie mam pojecia o tym 😱 |
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
To pisza ze trzeba do mojego szpitala gdzie chce rodzic wziac.
Ja wezme tez mm i butle.no i pewnie ciuszki na wyjscie i niedrapki i czapy |
|
|
|
#2514 |
|
Przyczajenie
|
Mała Sylwia Trzymam kciuki! Będzie wszystko OK!
![]()
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
ale co dokładnie
?? ja nie wiem czy mi się uda cokolwiek wytłumaczyć mieliśmy dużo filmów jak ida mi się znaleźć w necie filmik instruktażowy o przekładaniu dziecka zaraz Ci wrzucę ![]() a co do oddychania... I faza rozwarcie do 5 cm skurcze co 10 min trwają ok 30 sekund, wciągasz powietrze nosem wypychając brzuch a wypuszczasz ustami ale tak głośno jakbyś wypuszczała ten ból... siedzisz w domu do szpitala nie ma co jechać, II faza rozwarcie od 5 do 8 cm skurcze co 5 min. trwające ok minuty, wciągasz parę razy powietrze nosem wypuszczasz ustami a jak skurcz będzie w fazie ustami oddychasz, jedziesz do szpitala , III faza skurcze co 3 min trwające od 1 - 1,5 min raz czy dwa oddychasz przez nos i wypuszczasz ustami a resztę oddychasz przez usta jak piesek z językiem wyciągniętym aby usta oblizywać w czasie oddechu takiego robisz jeszcze dwa głębokie oddechy bo jak będziesz tak szybko ossychac to Ci się we łbie zakręci... noo jak Ci wody odejdą nie patrzysz na skurcze i jedziesz tak czy siak ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Soniuska nie mogę znaleźć tego filmiku co my mieliśmy ale to jest ten sam gościu, tu jest przewijanie i tam widać jak on łapie młodego za nogi przy przewijaniu, przy obracaniu łapiesz właśnie tak https://www.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam te ksiażki Pawła Zawitkowskiego, obejrzałam teraz kilka filmików i mi się przypomniało jak Tż nosił synka tak bokiem a każdy był zszokowany jak to Przewijaliśmy też tak przekręcając na boczki, ale teraz mnie to przeraża, nic nie pamiętam
|
|
#2518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale pediatre chce z Piłsudskiego |
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, lece do babci
będę pewnie wieczorem buziole iiiii Madison no weź się odezwij daj znak że żyjesz chociaż ![]()
|
|
|
|
#2520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

czytam was, ale wybaczcie, nie umiem sie odniesc :/ nie mam glowy.
*
u mojej mnie wymiotło rano w poniedzialek wiekszość

za wyniki
cofnęłam się kilka stron żeby zobaczyć i jest super.. może też je zamówię, bo bardzo mi się podoba!
ale damy rade
Ślubujemy: 21.10.2017