Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 13:07   #2461
Rina
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Wiesci zle. Skurcze sie nasilily i nie ma szans na wyjscie jutro niby nie mocne ale do.40 % co 5-7 min :/ kolejny wlew założony. Za☠☠☠iście
O fu.CK cholera jasna.

Cytat:
No zglupial ten Jasiek! Po trzech kroplowach dalej skurcze?! :/ ledwo mi wieczorem Odlaczyli a od 2 w nocy od nowa sie stawial :/ jestem zla, rozgoryczona i sie uplakalam. Jak sie nie uspokoi to do porodu nie wyjde. I niech mi ktoś powie, ze się pospieszylam z wyprawka..
Kochana:gla siu:

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ułożenie może sie zmienić, a cc to właściwie chcę po 1 porodzie. Tzn marzy mi sie też poród sn, ale to wszystko jest ciut skomplikowane
Jeśli są powody ku CC, to są. Ja bym tez wolała SN, ale wygląd na to, ze skoncze cc, nie będę nad tym dywagowac bo nie ma po co.
Wypytam jeszcze mojego okulisty dokładnie jak będę do niego szła, ale juz w październiku zapowiedział CC i kazał po zaświadczenie w marcu przyjść.
Nie chce o tym rozmyslac, bo juz czasem takie myślenie mi się włącza, ale wtedy zaczynam się zamartwiać i stresowac, więc szybko je wylaczam

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:08   #2462
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK ja prałam i wypełnienie. Nie pamiętam z czego mam ale na grubość to ja wiem z jakiś 1cm ma, na pewno nie jest tak grube jak to na aukcji.

i co do nakręcania się na forum do prania prasowania itp to każdy ma swoje zdanie i swój wybór nikt nikogo nie zmusza do nastawienia pralki czy stania nad żelazkiem

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:09   #2463
aniaaaaniaaa
Przyczajenie

Agnieszkaa No ja na początku to też odczuwałam okropnie, leżałam ponad tydz w szpitalu, ale na szczeście obylo sie bez antybiotykow, potem znow mialam rewelacje z zoladkiem, to mi troszke uspokoili jakimis zastrzykami, a teraz mam dalej nieciekawie ale czekam do porodu, bo gastroskopii nie da sie zrobic juz niestety..

Mała Sylwia Ja na razie nic nie mam poprane, ale wezmę się za to po sesji bo teraz brak czasu
Stary 2015-01-21, 13:09   #2464
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wolałabym żebym zabrali na jeden cały dzień, ale niech to w końcu naprawią
bo to co ostatnio się dzieje to jakaś masakra
Hehe to fskt.chociaz kiedys gorzsj sid psul jak sie staralam

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
rączki mogą być chłodne.. a czy dziecku ciepło czy nie to sie na karczku sprawdza, wsadza się dwa palce i jak jest cieplutko t jest ok jak zimno to zimno a jak mokro to za gorąco..

no i fakt koniec kwietnia to już może być ciepło ale wieczory jeszcze potrafią ciągnąć.
o dzieki
Postatam sie zapamietac.

Pranie wywieszone,ja mam mejkap, kurak przygotowany. Takze juz moge w sumie odpoczywac
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:12   #2465
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki dzisiaj noc już lepsza zresztą jak i wczoraj (odpukać) mam nadzieję że tak pozostanie . Martwi mnie tylko jedna rzecz, zauważyłam od ok. 3 dni że pobolewa mnie prawa nerka (rzadziej lewa) na początku myślałam że to plecy mnie tak "ciągną" ale to jednak nerka (znam ten ból, bo niestety jeszcze kiedyś przed ciążą miałam tą "przyjemność" wylądować na sorze z bólem nerki ) i zastanawiam się co to może być czy to nie znowu jakieś bakterie w moczu chociaż pęcherz ani nic innego mnie nie boli :-(

Mała - trzymam kciuki aby skurcze się uspokoiły i obyś spokojnie mogła jeszcze wrócić do domku przed porodem

Idę myć głowę i się ogarnąć bo goście się zapowiadają popołudniu , może zrobię murzynka imieninowego
Pij o wiele więcej wody... mnie bolały jak mało piłam, do tego chciało mi się siusiu a nie mogłam zrobic, zaczęłam sie dosłownie przymuszać do picia wody aby minimum tą jedną butelke wypić i jest lepiej nerki się oczyszczają mam nadzieję, ze u Ciebie też o to chodzi bo mnie zawsze bolą jak za mało piję, nakaz od lekarza dostałam już kiedyś przed ciążą

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
O fu.CK cholera jasna.

Kochana:gla siu:

Jeśli są powody ku CC, to są. Ja bym tez wolała SN, ale wygląd na to, ze skoncze cc, nie będę nad tym dywagowac bo nie ma po co.
Wypytam jeszcze mojego okulisty dokładnie jak będę do niego szła, ale juz w październiku zapowiedział CC i kazał po zaświadczenie w marcu przyjść.
Nie chce o tym rozmyslac, bo juz czasem takie myślenie mi się włącza, ale wtedy zaczynam się zamartwiać i stresowac, więc szybko je wylaczam
jakie jest wskazanie od okulisty do cc ? zauwazyłam, ze mi sie wzrok znowu pogorszył ale podobno w ciąży tak jest i nie wiem co myśleć... a do okulisty chce iść w marcu prawdopodobnie. Wadę miałam obecnie -1,75 na obydwa ale coś mi się wydaje, że już na -2 siedzę ;/
Mała powiedz Jasiowi, że jak skurcze się nie osłabą to ciotki z nim sobie już porozmawiają trzymaj sie i poczworne kciuki

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:15   #2466
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Oj rozumiem to doskonale
Ja co chwile zmieniam zdanie czy chce na jednej scianie w nowej sypialni jakas fajna tapete czy nie. A dzis wymyslilam ze moze jednak pomalowac ja ciemniejszym kolorem. No nie moge sie zdecydowac
skąd ja znam to niezdecydowanie
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hehe to fskt.chociaz kiedys gorzsj sid psul jak sie staralam
ja w zasadzie na głównym zaczęłam się powtórnie udzielac jak zaszłam w ciążę wcześniej wątek PMek2013, ale od czasu ślubów tylko ich klub

czekam na męża, a jego nie ma i nie ma a mówił, że koło 13 powinien być

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:17   #2467
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja znam to niezdecydowanie

ja w zasadzie na głównym zaczęłam się powtórnie udzielac jak zaszłam w ciążę wcześniej wątek PMek2013, ale od czasu ślubów tylko ich klub

czekam na męża, a jego nie ma i nie ma a mówił, że koło 13 powinien być
HEhe a ja mysle czy dzwonic do sr?
Stary 2015-01-21, 13:18   #2468
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
jakie jest wskazanie od okulisty do cc ? zauwazyłam, ze mi sie wzrok znowu pogorszył ale podobno w ciąży tak jest i nie wiem co myśleć... a do okulisty chce iść w marcu prawdopodobnie. Wadę miałam obecnie -1,75 na obydwa ale coś mi się wydaje, że już na -2 siedzę ;/
Mała powiedz Jasiowi, że jak skurcze się nie osłabą to ciotki z nim sobie już porozmawiają trzymaj sie i poczworne kciuki
wada -2 na pewno wskazaniem nie jest

Stary 2015-01-21, 13:19   #2469
soniuska
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was pierworodek nie chodzi i nie zamierza do sr?
Stary 2015-01-21, 13:21   #2470
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie chodzę i nie będę chodzić
u nas nie ma to racji bytu ze względu na zmiany męża do jakich wraca w pracy, a ja sama bym nie jeździła, bo nie mam prawka.
W zamian za to wybrałam jednoosobową salę poporodową (o ile będzie wolna)

Stary 2015-01-21, 13:22   #2471
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chodzę i prawdopodobnie nie będę - samochód mamy rozwalony, kasy z ubezpieczenia wciąż nie ma, a nie mamy za co zrobić bez niej, a u siebie mam około 3 km i nie będę tyle chodzić, bo zwyczajnie nie dam rady gdyby było cieplej...
Jak naprawimy samochód to może
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:23   #2472
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie chodzę i nie będę chodzić
u nas nie ma to racji bytu ze względu na zmiany męża do jakich wraca w pracy, a ja sama bym nie jeździła, bo nie mam prawka.
W zamian za to wybrałam jednoosobową salę poporodową (o ile będzie wolna)
Okej.
Bo ja w sumie ciagle -codziennie- miedzy 13 a 14 zastanawiam sie czy tam dzwonic
Tym bardziej ze w sumie wolalabym te prywatne spotkania z polozna. Niz sr.
Stary 2015-01-21, 13:23   #2473
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-Ty masz pajace z Mothercare ,prawda? te z metki 0-3 miesiące wg Ciebie wypadają jak 62 czy 68? bo przykładałam je do h&m'owych 62 i są nieco szersze, za to next 0-3 to chyba typowe 62.
A smyk 62 mówisz, że rzeczywiście jak 56? i body i pajace?
bo pepcowe 62 ewidentnie jak 56 a 68 jak 62.
wg mnie te Mothercare to takie normalne 62 (0-3 m-ce) Rozm z h&m 56 to tak jak 62 ze Smyka. Na pewno nie każdy ciuszek ale większość na pewno
Ja wolę dziecku założyć rozm.62 który jest ciut większy i wygodnie się zakłada i nawet zawinać rękawek niż kupić dużo w rozm.56 i wystarczy np.na 2-3 tyg.

Cytat:
ale sobie roboty narobiłam tą choinką że mnie zawsze podkusi żeby się wziąć za to co nie trzeba.. jak ją dotaszczyłam do ganku to się okazało że po drodze wiadro mi się zsunęło a tam woda stała bo mąż ją podlewał jeszcze wczoraj i wylało mi się z tymi kolkami na podłogę w korytarzu i na ganku.. jak z tym sobie poradziłam to się okazało że odkurzacz nie ma siły ciągnąć tych kolek z dywanu.. zapchał się worek tyle tego mi spadło po drodze.. ja po worek a worka brak! więc szczotka do zamiatania i jazda.. upociłam się jak smok ale większość sprzątnęłam.. domyłam podłogi raz jeszcze i czekam aż wyschną..

BLACK ja pamiętam że w drugiej ciąży to koniec 8 miesiąca już czułam straszny ucisk na dole i miałam wrażenie że małego zgubię tak czułam jego główkę nisko.. masakra ogółem tak chodzić bo to niby nic się nie dzieje ale małe kroczki robisz z przezorności.. co do zapachu proszku to takie jest wrażenie że go nie czuć ale jak otworzysz szafkę z popranymi ubrankami to czuć zapach proszku

MAJKA a ile młody ma przypomnij mi, mój miał 3 lata jak doginał na tej podstawce. A co do wagi to przede wszystkim łatwiej jest urodzić takiego 3/3,5kg niż takiego 4kg.. ja mam porównanie i taki 4 kg dzieć to jest ciężko wypchnąć, umęczyłam się i potem mały był umęczony tak samo tym całym porodem biedul oczka miał opuchnięte i dopiero po 2 dniach zaczął dochodzić do siebie.

GOSSIP moja też czasem tak robi jak by sie jeszcze do tego przeciągała z wyciągniętymi rękami do góry.. boli jak cholera że łzy w oczach stają.

ROSARIO wiem że masz zamiar oddać ale nie wiesz ile zajmie Ci znalezienie dla niego domu..

PAVLINECKA ja podstawowych rzeczy zapominałam, mąż dzwonił prosił o przygotowanie czegoś tam wracał do domu a ja zapomniałam że miałam mu coś tam przygotować, mówił coś do mnie ja szłam do kuchni i już nie wiedziałam o czym z nim gadałam.. straszne to było! na początku się śmiał bo myślał że ja sobie żartuję, potem już był zły a na koniec zrozumiał że to nie jest dla mnie komfortowa sytuacja bo jest mi ciężko z tym i pomagał jak mógł. Na szczęście te proszki pomogły.

NATIKK w 35 tygodniu to ja już będę na torbie do szpitala siedziała nie ma szans dla mnie to za późno, umachać się idzie z wielkim brzuchem.

SONIA a dziękuję już ok. Jednorazowe przeczyszczenie mu wyszło najwyraźniej i już spokój na szczęście.

co do prania to ja wiem jak wyglądają już kolejne tygodnie i nie miałam zamiaru się ugotować z tym praniem i prasowaniem bo już jest ciężko a i tak mam co w domu robić przy pozostałej dwójce.. tak więc prawie skończone i jestem spokojniejsza że w razie wcześniejszego porodu to jestem gotowa i nie zostawię z tym wszystkim męża bo on i tak w razie co będzie miał sporo na głowie.

i witam się w 30 tygodniu

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

KOPERCO ja pokazywałam takie http://allegro.pl/kopertowa-koszula-...964193495.html jak nie te to pewno chodzi Ci o te co Rosario pokazywała.
Gosiu ale z Ciebie pracuś.
Synek ma 4 lata

Cytat:
1 op roszponki
pudełko mozarelli w kulkach
oliwki czarne
pomidorki koktajlowe
słonecznik prażony

a na sos: cytryna, czosnek, miód i oliwa

też kupiłam wczoraj składniki i będę dziś robić
Podobno można dodawać też fete ale ja zawsze robie tylko z mozarellą. Do sosu jeszcze jest woda, sól, pieprz

Cytat:
Meldujemy się po glukozie

Dało się wypić, choć słodkie paskudztwo jak cholera bleee, wysiedziec tez się dało, mąż czekał na swoją kolej, więc prawie godzinę za mną powiedział zanim poszedł do pracy.
Reakcji w trakcie czekania brak, nic mi nie było.
Ale śniadanie po powrocie zjadłam mniejsze niż standardowo, a czulam się głodna strasznie...
Trochę ogarnęłam siebie i kuchnię i padłam-po prostu nie ma siły, jakby je ktoś ze mnie wyssał

Wyniki maz odbierze jak będzie z pracy wracał, o 16 powinnam już wiedzieć wszystko.Mam nerwa oczywiście

Idea Was poczytać
Super, ze było bezproblemowo. Kciuki za wyniki!

Cytat:
Majka pisała, że jej synek też miał zimne ręce ale że to normalne tylko teściowa nie mogła zrozumieć, że to nie oznacza, że mu zimno
weź też pod uwagę, że Twoja koleżanka urodziła synka zimą a my w maju i dalej to już liczymy na słoneczko piekne
Cytat:
rączki mogą być chłodne.. a czy dziecku ciepło czy nie to sie na karczku sprawdza, wsadza się dwa palce i jak jest cieplutko t jest ok jak zimno to zimno a jak mokro to za gorąco..

no i fakt koniec kwietnia to już może być ciepło ale wieczory jeszcze potrafią ciągnąć.
Ja wiem że u nas moze być chłodniej w domu w kwietniu niż zimą, bo wtedy zazwyczaj przestaje sie już grzać.
Noworodek ma zimne rączki, często też jakby sine bo jeszcze mu sie rozkręca krążęnie. Jak ciepły kark to znaczy ok, rączki mogą być lodowate. Na pewno nie mozna maluszka przegrzewać. Obcja rożka, kocyka, śpiworka na poczatek jest wg mnie dużo lepsza niz kołderka. Poduszki nie będę używać, o kołderce pomyślę po wakacjach

Cytat:
MAJKA wspolczuje tego zapalenia oskrzeli Kuruj sie, mam nadzieje ze antybiotyk szybko Ci pomoze!
Stary 2015-01-21, 13:23   #2474
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Tłumacze brzuszkowi, ze ma sie uspokoic. Po wlewie jest narazie ok. Znow 2 zastrzyki w dupe. O 14 kolejny wlew.. Jak podaja jest ok, ale jak tylko więcej godz.przerwy to maly sie buntuje. Nastrasze go ciotkami czytam was, ale wybaczcie, nie umiem sie odniesc :/ nie mam glowy.

MAJKA - zdrowka!
GOSIAK- usiądź na tylku u odpocznij.
WSZYSTKIM WAM dziękuję za.mile slows, jesteście niezastapione i uwielbiam was! Gratulacje z okazji wizyt, glukoz, nowych wyborow i zakupów. Nawet nie wiecie jak bym cos poogladala. Jeszcze butle muszr zamowic
Buziaki dla Was no i trzymajcie kciuki caly czas! Nie puszczajcie *

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:24   #2475
kordelka85
BAN stały

Cytat:

U mnie kwiecien i maj zimne bywaja wiec sie na to nastawiam.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:24   #2476
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja nie chodzę i prawdopodobnie nie będę - samochód mamy rozwalony, kasy z ubezpieczenia wciąż nie ma, a nie mamy za co zrobić bez niej, a u siebie mam około 3 km i nie będę tyle chodzić, bo zwyczajnie nie dam rady gdyby było cieplej...
Jak naprawimy samochód to może
No w sumie chyba wybiore prywatna sr

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Tłumacze brzuszkowi, ze ma sie uspokoic. Po wlewie jest narazie ok. Znow 2 zastrzyki w dupe. O 14 kolejny wlew.. Jak podaja jest ok, ale jak tylko więcej godz.przerwy to maly sie buntuje. Nastrasze go ciotkami czytam was, ale wybaczcie, nie umiem sie odniesc :/ nie mam glowy.

MAJKA - zdrowka!
WSZYSTKIM WAM dziękuję za.mile slows, jesteście niezastapione i uwielbiam was! Gratulacje z okazji wizyt, glukoz, nowych wyborow i zakupów. Nawet nie wiecie jak bym cos poogladala. Jeszcze butle muszr zamowic
Dziwne ze babel sie tak pcha no!
Stary 2015-01-21, 13:26   #2477
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
ja nie zamierzam, na NFZ mi powiedzieli,ze juz nie ma terminów, a prywatnie znalazła uu nas za 420zł, za drogo mi sie wydało i po zrobieniu wywiadu wśrod moich koleżnek- nie oplacalnie. 700 stronicowa ksiazke o opiece nad dzieckiem probuje przeczytac na kocie poćwicze a w razie W podjade do kuzynki, która niedawno rodziła.
a Ty chcesz iść?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:27   #2478
kordelka85
BAN stały

Cytat:
U nas kolacja zawsze przed myciem, potem kąpiel i mycie zębów i lulu
I bardzo chwalę sobie te kolejnosć

t
No ja odwrotnie, ale moze mi to zostalo po okresie niemowlecym, bo czym pozniej zje tym dluzej pospi.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
nikt nikogo nie zmusza do nastawienia pralki czy stania nad żelazkiem
Mnie do prasowania nikt nie nakreci chocby stanal na glowie.
Stary 2015-01-21, 13:27   #2479
soniuska
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49860828]ja nie zamierzam, na NFZ mi powiedzieli,ze juz nie ma terminów, a prywatnie znalazła uu nas za 420zł, za drogo mi sie wydało i po zrobieniu wywiadu wśrod moich koleżnek- nie oplacalnie. 700 stronicowa ksiazke o opiece nad dzieckiem probuje przeczytac na kocie poćwicze a w razie W podjade do kuzynki, która niedawno rodziła.
a Ty chcesz iść?[/QUOTE]

No podobno na dekerta mozna.

Gosiu a znasz jakies dobre polozne u nas ?
Do ktorej moge deklaracje zlozyc?
Stary 2015-01-21, 13:28   #2480
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwne ze babel sie tak pcha no!
Nerwy zwiazane z tym, ze bylamsie o jego wymiary. W domu na dupie nie umiałam usiedzieć, wychodzi wszystko. Ale jestem dobrej mysli

My sie zapisalismy do SR, byliśmy na jedyn spotkaniu, drugie w sob :/ i we wt :/ jak nie wyjde we wt to zadzwonię i zrezygnuje, poprosze o zwrot kasy. A szkoda bo bardzo chciałam..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:29   #2481
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
zepsułyście mi potencjalne imię dla dziecka :p
to pamiętaj, ze bozenka tez raczej odpada

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

Nie mogę spać w nocy Jak chcę zmienić bok, to zaraz wracam na lewy, bo na prawym brzuchalska zaczyna się wiercić. Zgagi mam takie, że czuję posmak jakbym wymiotowała dopiero co... Dzisiaj wzięłam pół dnia urlopu w pracy, bo to już ktoraś noc z kolei i stwierdziłam, że nie dam rady wstać. Nie mam pojęcia, co z tym zrobić
hehe mój tez miewa okresy sknery, ale ja juz to olewam
Zgagi wspólczuje, ja ostatnio też co się poloże spać to mnie meczy w dzień tylko czasem na szczęście. Mam na nocnej szafce Rennie, bo szybko mi pomaga i mogę spać potem.

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Wreszcie nadrobiłam cały wczorajszy dzień

Wczoraj po zajęciach padłam, nie dla mnie już siedzenie 6h ciurkiem na dupie i jeszcze wcześniej 100km autem
Miałam siły jedynie na szybki prysznic, potem odgrzałam zupę i do wyrka...podrzemałam trochę, potem się z pół godziny pokręciłam po mieszkaniu i poszłam spać nadal i tak dzisiaj do 7 oczywiście z przerwami...
Niby zastój minął, ale zauważyłam że jak chce mi się sikać to i tak mnie ból nerki budzi

No i witam się oficjalnie w 31 tygodniu ciąży
Gratulacje kolejnego tygodnia!

Cytat:
ja nawet jak dokupię coś na 50, to na pewno malutko.
Może coś w ciuchach, które dostanę będzie. Ta dziewczynka urodziła się 2800 a od razu nosiła 56

wiecie co? najchętniej zamiast pościeli kupiłabym któryś z tych kompletów z kocykiem zboczenie czarnych kotów
bo jak pomyślę, że wydam 200zł na pościel, która pewnie teraz i tak będzie w szafie, bo nie będę małej kołdrą przykrywać, to .... bez sensu chyba
Koty, koty bierz

Cytat:
hmm... możliwe że ja tylko kurcze chciałam wejśc w zakładki a tam czysto nic kompletnie... zamorduje tż dosłownie go zamorduje !!!!
Zabilabym
Cytat:
zamordowałabym

ja w zakładkach mam wszystko
jakieś 1000 przepisów, wszystkie rzeczy fajne dla małej, inspiracje itp.
Otóż to, prawie skarbiec

Cytat:
Bird-a widziałaś naklejki na te komody?
https://www.dekea.pl/pl/dzial/naklej...alm-4-szuflady

mi się strasznie ta podoba https://www.dekea.pl/pl/dzial/naklej...-szuflady-k013
słitaśna max
Jakie ładne

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:29   #2482
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
wada -2 na pewno wskazaniem nie jest
fiuuuuuu cieszy mnie to
Cytat:
sr ??

ale mały nawala.... posprzątała mieszkanie tzn. naczynia i kuchnia posprzątana, kurze pościerane, łazienka ogarnięta (reszte tż ja się nie tykam środków dezynfekujących), sypialnia ogarnięta, pranie zdjete i złożone, jedno pranie wstawione i się pierze i podłogi wszędzie odkurzone teraz robię herbatę i odpoczywam a mały mnie nawala tż musi tylko pomyć wszystkie podłogi no i łazienkę i mieszkanie czyściutkie ale fajnie

Stary 2015-01-21, 13:29   #2483
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj rozumiem to doskonale
Ja co chwile zmieniam zdanie czy chce na jednej scianie w nowej sypialni jakas fajna tapete czy nie. A dzis wymyslilam ze moze jednak pomalowac ja ciemniejszym kolorem. No nie moge sie zdecydowac
ja też się nie mogę zdecydować
już w sumie miałam wybraną naklejkę, którą tu wstawiałam i Marie mi znalazła na all ale potem znalazłam ją stacjonarnie w nas w mieście i napisałam do firmy czy ją mają to odpisali, że wycofali z oferty bo była chińska i kiepskiej jakości więc znowu koncepcja poszła w ...
w końcu chyba stanie na jednolitej ścianie a na drugiej dam po prostu tiulowe pompony i tyle.

Cytat:

MAJKA - zdrowka!

trzymaj się!!!!!!!!!!

Majka-zdrówka, kuruj się

ja lecę gotować rosołek
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:31   #2484
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Nerwy zwiazane z tym, ze bylamsie o jego wymiary. W domu na dupie nie umiałam usiedzieć, wychodzi wszystko. Ale jestem dobrej mysli

My sie zapisalismy do SR, byliśmy na jedyn spotkaniu, drugie w sob :/ i we wt :/ jak nie wyjde we wt to zadzwonię i zrezygnuje, poprosze o zwrot kasy. A szkoda bo bardzo chciałam..
No ja tez na tylku nie siedze..
Ale kurde jedna fruwa i nic a druga lezy i i tak ma skurcze.
:-(
Mam nadzieje ze oddzadza Ci kase

Cytat:
fiuuuuuu cieszy mnie to

sr ??

ale mały nawala.... posprzątała mieszkanie tzn. naczynia i kuchnia posprzątana, kurze pościerane, łazienka ogarnięta (reszte tż ja się nie tykam środków dezynfekujących), sypialnia ogarnięta, pranie zdjete i złożone, jedno pranie wstawione i się pierze i podłogi wszędzie odkurzone teraz robię herbatę i odpoczywam a mały mnie nawala tż musi tylko pomyć wszystkie podłogi no i łazienkę i mieszkanie czyściutkie ale fajnie
Szkolarodzenia

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
ja też się nie mogę zdecydować
już w sumie miałam wybraną naklejkę, którą tu wstawiałam i Marie mi znalazła na all ale potem znalazłam ją stacjonarnie w nas w mieście i napisałam do firmy czy ją mają to odpisali, że wycofali z oferty bo była chińska i kiepskiej jakości więc znowu koncepcja poszła w ...
w końcu chyba stanie na jednolitej ścianie a na drugiej dam po prostu tiulowe pompony i tyle.

trzymaj się!!!!!!!!!!

Majka-zdrówka, kuruj się

ja lecę gotować rosołek
oo rosolek,smacznegp
Stary 2015-01-21, 13:33   #2485
kordelka85
BAN stały

Cytat:
wg mnie te Mothercare to takie normalne 62 (0-3 m-ce) Rozm z h&m 56 to tak jak 62 ze Smyka. Na pewno nie każdy ciuszek ale większość na pewno
Ja wolę dziecku założyć rozm.62 który jest ciut większy i wygodnie się zakłada i nawet zawinać rękawek niż kupić dużo w rozm.56 i wystarczy np.na 2-3 tyg.

:
Ja jednak wole 56, bo moje dziecko w 62 plywalo i sie wnerwialo i ryczalo,
Stary 2015-01-21, 13:33   #2486
Edzik_87
Zadomowienie

Właśnie zajadam się budyniem bananowym..pychotka może trochę mi się humor poprawi.. nie wiem czemu ale dziś już z takim humorem się obudziłam i poza tym od rana z tż warczymy na siebie..
Dobrze,że niedługo wychodzę.. mam hematologa na 16.00..potem podjadę do galerii połazić po sklepach.. siedzenie całe dnie w domu mnie dobija..

Cytat:
Meldujemy się po glukozie

Dało się wypić, choć słodkie paskudztwo jak cholera bleee, wysiedziec tez się dało, mąż czekał na swoją kolej, więc prawie godzinę za mną powiedział zanim poszedł do pracy.
Reakcji w trakcie czekania brak, nic mi nie było.
Ale śniadanie po powrocie zjadłam mniejsze niż standardowo, a czulam się głodna strasznie...
Trochę ogarnęłam siebie i kuchnię i padłam-po prostu nie ma siły, jakby je ktoś ze mnie wyssał

Wyniki maz odbierze jak będzie z pracy wracał, o 16 powinnam już wiedzieć wszystko.Mam nerwa oczywiście

Idea Was poczytać
No to dobrze Ci poszło ! za wyniki na pewno będą dobre

Madzix gratki zakupu łóżeczka! cofnęłam się kilka stron żeby zobaczyć i jest super.. może też je zamówię, bo bardzo mi się podoba!
Będziemy jeszcze kupować do pokoju komody i regał na książki bo chcę wyrzucić ten co mam teraz bo już ma swoje lata i w ogóle nie pasuje mi do tego pokoju :P no i nie wiem czy kolor na ścianach będziemy zmieniać..teraz mamy pustynny szlak czy jakoś tak..taki piaskowo-beżowy kolor.. ja bym odświeżyła ale tż się buntuje bo w sumie malowanie mieliśmy rok temu

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:34   #2487
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Pij o wiele więcej wody... mnie bolały jak mało piłam, do tego chciało mi się siusiu a nie mogłam zrobic, zaczęłam sie dosłownie przymuszać do picia wody aby minimum tą jedną butelke wypić i jest lepiej nerki się oczyszczają mam nadzieję, ze u Ciebie też o to chodzi bo mnie zawsze bolą jak za mało piję, nakaz od lekarza dostałam już kiedyś przed ciążą

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Wiem wiem z tą wodą to sama prawda trzeba dużo pić, ale co ja poradzę że po prostu nie mogę , mogę wszystko herbaty soki ale nie wode na początku ciąży jak miałam takie problemy to właśnie zmuszałam się do wypicia chociaż 1l wody dziennie to aż mi było nie dobrze od samej wody! iem że muszę pić a nie moge jakoś się zmusić, właśnie stoi koło mnie cała butelka żywca i na mnie patrzy... już nie raz dostawałam opieprz od mamy o to picie ( bo kto jak kto ale ona była dializowana więc najlepiej wie co to problem z nerkami ) . No nic muszę się zmusić bynajmniej wleję sobie do niej trochę soku malinowego
Stary 2015-01-21, 13:35   #2488
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Szkolarodzenia
aaaaa
powiem tak... ja byłam na szkole na NFZ w szpitalu i się cieszę, że poszłam bo dużo sie dowiedziałam, cwiczenia poznałam, ale jeżeli miałabym płacić 400 zł za szkołę to chyba bym nie poszła ;/ aż tak mi nie pomogła aby dawać tyle kasy a zobacz czy u Ciebie nie ma np. zajęć na basenie dla ciężarnych ? u nas położna która prowadzi sr prowadzi też zajęcia tak jakby za darmo na basenie jeszcze dla nas co wtorek i chodzę... tzn. płacimy za wejście tak jakbyśmy normalnie na basen szły... tzn. z małą zniżką i ona z nami zajecia przeprowadza te 40 zł miesięcznie mnie nie zbawi a i tak na basen chciałam chodzić i własnie polecam wam dziewczyny basen

Stary 2015-01-21, 13:37   #2489
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Wiem wiem z tą wodą to sama prawda trzeba dużo pić, ale co ja poradzę że po prostu nie mogę , mogę wszystko herbaty soki ale nie wode na początku ciąży jak miałam takie problemy to właśnie zmuszałam się do wypicia chociaż 1l wody dziennie to aż mi było nie dobrze od samej wody! iem że muszę pić a nie moge jakoś się zmusić, właśnie stoi koło mnie cała butelka żywca i na mnie patrzy... już nie raz dostawałam opieprz od mamy o to picie ( bo kto jak kto ale ona była dializowana więc najlepiej wie co to problem z nerkami ) . No nic muszę się zmusić bynajmniej wleję sobie do niej trochę soku malinowego
To nie musi byc czysta woda.Moze byc jakas herbatka, polecam z mniszka dziala moczopednie.
Stary 2015-01-21, 13:38   #2490
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
też nie mogłam jakoś pic wody ale znalazłam sobie sposób, po pierwsze dodaję cytrynę albo miód i woda jest smakowa, po drugie nie piję wody z dużej butki, mam butelkę z dziubkiem którą nosze przy sobie i jak mi sie chce pić to sobie sięgam i z dziubka pociągam... nawet nie wiesz jak się zdziwiłam jak wyszło, że piję takie trzy butelki dziennie minimum i nie mam z tym problemu i to dzięki temu ze zmieniłam tylko butelke na mniejsza i przelewam sobie spróbuj może z tą butelką, jakoś psychicznie inaczej do tej wody podchodzę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości