Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 17:32   #3421
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jaki ma skład Twój ulubiony chlebek? Uwielbiam własne chleby

Bicze i baty należą się Twojej mamie
Twój synek- Twoja decyzja- Twoje życie z resztą. Za duży udział chce mieć mama. Ciężko zrobić, łatwo napisać- olej to i nie przejmuj się.
Mi jest o tyle łatwiej to napisać, bo moim teściom też nie podoba się imię, które wybraliśmy dla córki. Tyle że oni tym postępowaniem sami sobie zagrażają, bo zaszli mi za skórę

No i właśnie to imię moim teściom bardzo by było na rękę. Pokochali by Cię
Właśnie Zuzia albo Zosia.

PRZEPIĘKNY! Tako moonlight???
jakby moi teściowie coś powiedzieli, że złe imię wybrałam to bym chyba ubiła, a wnuczkę nie wiem kiedy by zobaczyli na swoje szczęście nie komentowali...
Stary 2015-01-21, 17:38   #3422
201711130954
Konto usunięte

My chcemy nazwać Marceli - teściowie i rodzice kręcą nosem, moim koleżankom też widzę że się nie podoba - wolą popularniejsze typu Kuba, Piotrek, Tomek, etc. Pospolite ;/

A i tak zrobimy po swojemu, chociaż pewnie będę żałować
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:41   #3423
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A ja jednak dojechałam z mamą do TŻ odnośnie tego wózka, bo miał dylemat i pokupiłyśmy od razu sporo z wyprawki, jeszcze zostało, ale już niewiele. Najważniejsze, że wózek zamówionyna zdjęciu trochę ten szary wygląda inaczej niż na żywo, ale super się prowadzi
bardzo ładny wóziu
Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Witam się z Wami w 34 tc coraz bardziej się męczę , przy wsiadaniu do auta muszę wciągać nogę do samochodu i mam problemy z zasypianiem - ale nie narzekam - wszystko wynagradza mi Synuś jak zacznie się przeciągać - uwielbiam oglądać wtedy brzuchol

Ostatnio byłam u Mamy, która mnie zdenerwowała i to bardzo. Planujemy dać dziecku na imię Mikołaj - czy wydaje się Wam że to imię jest jakieś dziwne ? brzydkie ?? Umyśliła sobie że mam wybrać Małemu inne bo będzie pokrzywdzony :/ Ogólnie - powiedziałam co myślę w tym temacie dość dosadnie, ale nadal jakoś to we mnie siedzi... Moja Mama zachowuje się częściej jak kumpela a nie jak Matka a teraz gdy potrzebuje wsparcia to go nie mam - bo albo wszystko neguje albo mówi że zrobiłaby to w inny sposób...

Kochane mam problem - tzn nie wiem jak ugryźć tą sprawę. Otóż zdecydowałam się rodzić w Bytomiu to około 40 km od mojej miejscowości. Mój lekarz prowadzący jeszcze nic nie wie, trochę boję się mu o tym powiedzieć tzn nie chcę żeby poczuł się urażony ale w tym momencie najważniejsze jest dobro dziecka a wiem że tam się zajmą mną dobrze - przynajmniej ja będę czuć się bezpiecznie, no i nie wiem jak mu to zakomunikować

Zmykam teraz Was ponadrabiać
co do mamy to masz prawo decydowac czy dasz na imię Bruno czy jan. To jest Twoja decyzja i wcale jej nie słuchaj, bo Mikołaj to bardzo ładne imię. Szkoda, tylko, ze matka nie potrafi sie ugryśc w jezyka Ty to wszytsko przezywasz. Może nie warto jej o wszytskim mówić, szkoda Twoich nerwów
Stary 2015-01-21, 17:45   #3424
aaakarolina
Wtajemniczenie

miałam się przespać, ale młoda tak wbija się w żebra, że nie jestem w stanie leżeć
a tyłek mnie tak boli, chyba od tych autobusów, że chodzę jak pokraka jakaś
w nagrodę za te wszystkie nieprzyjemności zjadłam pół milki :lama :

idę rozwiesić ostatnie na razie pranie, jak jutro wszystko wyschnie to się pochwalę moją kolekcją
Stary 2015-01-21, 17:49   #3425
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
My chcemy nazwać Marceli - teściowie i rodzice kręcą nosem, moim koleżankom też widzę że się nie podoba - wolą popularniejsze typu Kuba, Piotrek, Tomek, etc. Pospolite ;/

A czemu masz żałować?
Co rodzina czy tym bardziej koleżanki mają do gadania?
Nie starajmy się na siłę przypodobać wszystkim. Czy nam się podoba wszystko u innych?Każdy ma inny gust co do imion, wnętrz domów, ciuchów, samochodów. I bardzo dobrze, bo wszyscy byśmy byli tacy sami i mieli jedno imię, w domach mielibyśmy identycznie, nosilibyśmy te same ubrania, jeździlibyśmy takimi samymi samochodami.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:53   #3426
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiakasiawiki Pokaż wiadomość
a który to tc?
33
Stary 2015-01-21, 17:54   #3427
EdithS
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi co do balsamów i kremów dla dzieci
Ale mnie tż wkurzył... znowu dziś robiłam porządki i znowu na raty, bo tak mnie zaczął boleć krzyż, ze myślałam, że nie dojdę do pokoju. Więc się położyłam i poleżałam i jest lepiej.
Dostaliśmy po mojej babci młynek do mielenia kawy, taki porcelanowy, śliczny jest i to moja jedyna pamiątka po babci, która już nie żyje. Ale że swoje lata ma to postanowiłam go rozkręcić i porządnie wymoczyć. I trąbiłam o tym tż kilkanaście razy!!!! A on dziś wylał mi wodę z zamiarem wlania świeżej i 4 małe śrubki przepadły, poleciały z wodą. No normalnie w...m się tak, że ryczę jak głupia. Można mówić tysiąc razy a chłop nie potrafi niczego zapamiętać:pala :

Cytat:
A ja jednak dojechałam z mamą do TŻ odnośnie tego wózka, bo miał dylemat i pokupiłyśmy od razu sporo z wyprawki, jeszcze zostało, ale już niewiele. Najważniejsze, że wózek zamówion na zdjęciu trochę ten szary wygląda inaczej niż na żywo, ale super się prowadzi
jaki ładny

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
A mi się trafił fajny ochraniacz na łóżeczko w charity za bagatela £1.25 bardzo sie ciesze, ze po synku miałam taki smutny bezowy a ten zdecydowanie bardziej mi sie podoba
super

Cytat:
Hej Kochane

Witam się z Wami w 34 tc coraz bardziej się męczę , przy wsiadaniu do auta muszę wciągać nogę do samochodu i mam problemy z zasypianiem - ale nie narzekam - wszystko wynagradza mi Synuś jak zacznie się przeciągać - uwielbiam oglądać wtedy brzuchol

Ostatnio byłam u Mamy, która mnie zdenerwowała i to bardzo. Planujemy dać dziecku na imię Mikołaj - czy wydaje się Wam że to imię jest jakieś dziwne ? brzydkie ?? Umyśliła sobie że mam wybrać Małemu inne bo będzie pokrzywdzony :/ Ogólnie - powiedziałam co myślę w tym temacie dość dosadnie, ale nadal jakoś to we mnie siedzi... Moja Mama zachowuje się częściej jak kumpela a nie jak Matka a teraz gdy potrzebuje wsparcia to go nie mam - bo albo wszystko neguje albo mówi że zrobiłaby to w inny sposób...

Kochane mam problem - tzn nie wiem jak ugryźć tą sprawę. Otóż zdecydowałam się rodzić w Bytomiu to około 40 km od mojej miejscowości. Mój lekarz prowadzący jeszcze nic nie wie, trochę boję się mu o tym powiedzieć tzn nie chcę żeby poczuł się urażony ale w tym momencie najważniejsze jest dobro dziecka a wiem że tam się zajmą mną dobrze - przynajmniej ja będę czuć się bezpiecznie, no i nie wiem jak mu to zakomunikować

uwagami się nie przejmuj, to Wasz wybór, a imię Mikołaj mi się podoba, mój siostrzeniec ma tak na imię
A jeśli chodzi o szpital, to masz prawo rodzić, gdzie uważasz za słuszne jak będziesz mówić o tym lekarzowi to powiedz, że nie chcesz go urazić, ale tak zadecydowaliście z kilku względów, lekarz powinien to przyjąć i zrozumieć

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

ja wczoraj przepadłam, cały dzień piekłam chleby, bo szukam ciągle takiego , którego na diecie mogę zjeść więcej. Dopiero 3 mi wyszedł - piekarz to trudny zawód

ja muszę dwie torby mieć do porodu - jedną dla siebie, drugą dla małej - i te planuję takie małe.
I jeszcze zapakuję trzecią dużą - z resztą potrzebnych rzeczy

a w domu przygotuję jeszcze rzeczy, które ewentualnie jakby trzeba było to mi dowiezie TŻ - bo ja już widzę tłumaczenie mu przez telefon co ma zabrać

jeszcze ja Ujastkowa też mam CC ze wskazania. Termin CC wyznaczają na Ujastku tydzień przed terminem porodu - wiem, bo żona mojego kuzyna tam rodziła.

Luzna trzeba się wcześniej umówić na wizytę z ordynatorem w tych dniach co są na stronie napisane, trzeba tam zadzwonić i się na to spotkanie umówić - ma ono być ok 36 tc. Ja idę w środę za tydzień na wizytę i mój lekarz już mi daje skierowanie do szpitala, bo mówi, że lubią być terminy - to sobie zabukuję wizytę ok 15.02
wstawiłam kolejne rzeczy małej - jeszcze mi z dwa prania zostaną i się odrobię
dla was za zakupy i wizyty
pieczenie chleba nie jest rzeczywiście łatwe, mi tez dopiero wyszedł któryś tam z rzędu a początkowe to albo zakalce, albo coś nie tak w smaku było
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:56   #3428
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
jesteś ze Śląska? Ja też
Bardziej z zagłębia ale woj.śląskie

nouvelle2, aaakarolina, crystal25, marta24171, tout-petit-fille, Tepsa,EdithS

Dziękuję Wam Kobietki - Wasze słowa dodały mi otuchy

panna mimbla Mam jednego znajomego o tym imieniu - i jest to na prawdę super facet - a samo imię bardzo mi się podoba

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:57   #3429
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane

Mamą sie nie przejmuj, bo to Wasza sprawa jak nazwiecie synka. Mikołaj to bardzo ładne imię
Lekarzowi nic bym nie mówiła, bo przecież nigdy nie wiadomo kiey zaczniesz sie rodzic i moze być taka sytuacja, se bylas bliżej tamtego szpitala i tam jechalas a tak na powaznego Wasz wybór gdzie chcesz rodzic, lekarzowi nic do tego.

Cytat:

Ja ciagle myśle aby synka nie nazwać Marcel ale Tz kreci głową.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 17:58   #3430
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ale mnie tż wkurzył... znowu dziś robiłam porządki i znowu na raty, bo tak mnie zaczął boleć krzyż, ze myślałam, że nie dojdę do pokoju. Więc się położyłam i poleżałam i jest lepiej.
Dostaliśmy po mojej babci młynek do mielenia kawy, taki porcelanowy, śliczny jest i to moja jedyna pamiątka po babci, która już nie żyje. Ale że swoje lata ma to postanowiłam go rozkręcić i porządnie wymoczyć. I trąbiłam o tym tż kilkanaście razy!!!! A on dziś wylał mi wodę z zamiarem wlania świeżej i 4 małe śrubki przepadły, poleciały z wodą. No normalnie w...m się tak, że ryczę jak głupia. Można mówić tysiąc razy a chłop nie potrafi niczego zapamiętać:pala :

nie denerwuj się kochana może takie śrubeczki można gdzieś dokupić? a faceci jak to faceci, nie myślą czasem o takich rzeczach zupełnie
Stary 2015-01-21, 18:01   #3431
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
A czemu masz żałować?
Co rodzina czy tym bardziej koleżanki mają do gadania?
Nie starajmy się na siłę przypodobać wszystkim. Czy nam się podoba wszystko u innych?Każdy ma inny gust co do imion, wnętrz domów, ciuchów, samochodów. I bardzo dobrze, bo wszyscy byśmy byli tacy sami i mieli jedno imię, w domach mielibyśmy identycznie, nosilibyśmy te same ubrania, jeździlibyśmy takimi samymi samochodami.
Bardzo madrze powiedziane, szkoda, ze niektorzy ludzie maja z tym problem. Zyj i daj zyc innym.
U Nas z imieniem obylo sie bez wiekszych komentarzy, oprocz brata mojej mamy, ktory stwierdzil (cytuje) "nie bardzo MI to imie lezy" - bezdzietny kawaler...zrownalam go z ziemia wiecej odwaznych do komentowania imienia mojej cory sie nie znalazlo
ogolnie podziwiam tupet niektorych osob, nijak sa zwiazani z Nami, a wychodza z zalozenia, ze ich opinia w stosunku do Naszego dziecka jest niezbedna...jak to sie dzieje, tego najstarsi gorale nie wiedza

Edytowane przez dziewczynazgitara
Czas edycji: 2015-01-21 o 18:02
dziewczynazgitara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:08   #3432
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
nie denerwuj się kochana może takie śrubeczki można gdzieś dokupić? a faceci jak to faceci, nie myślą czasem o takich rzeczach zupełnie
pewnie gdzieś się znajda do kupienia, tylko pewnie będę się prosić i przypominać z miesiąc albo i dwa. Albo pewnie jak urodzę to sama z wózkiem po śrubki pojadę.
Robiąc miejsce w szafie dla Helenki wyrzuciłam na przedpokój stertę niepotrzebnych rzeczy i gratów, zajmują tylko miejsce a tż nie chce się ich pozbyć. Po co komuś ładowarki do telefonów, których już się nie ma albo nie stosuje albo po co mi ręczniki (które dostaliśmy od teściowej, wiec pewnie dlatego burzliwy temat), które nie wpijają wody i pozostawiają na ciele po wytarciu małe kłaczki? albo chiński śmierdzący koc, który dostaliśmy też w prezencie kiedyś i tego smrodu nawet po praniu nie da się pozbyć
Wybaczcie za mój wywód, chyba mam dziś dzień przeciw tż, czy on musiał odziedziczyć po teściowej cechę bycia graciarzem
Stary 2015-01-21, 18:08   #3433
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jestem. Już po wizycie.
Mam 33 tc i synek waży 2114g
Wszystkie przepływy, ilość wód, serduszko, nerki itp bardzo dobre.
Szyjka długa twarda i zamknięta.
Nast wizyta 11.02.
Do zrobienia morfo i mocz.

Dzięki wszystkim za kciukasy
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
aroli a powiedz proszę czy na Wołoskiej w szpitalu MSW jest ok, coś słyszałaś?

Albo może któraś ma opinie aktualne o tym szpitalu?
Niestety nic o tym szpitalu nie wiem

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja leżałam na wołoskiej

Nie zamierzałam tam rodzic, słabe opinie w necie czytałam, i dla mnie slabe jest to ze łazienki sa na korytarzu. Ogólnie jak gadam z dziewczynami ktore tam rodziły i lezą z dzieciaczkami to mówią ze jest ok i skarżą sie tylko na to ze nikt nie ma czasu w karmieniu pomagać a one nie dają rady bo dziecko nie chce chwytać cycka

Z warszawskich szpitali to wybrałam żelazna z własna polozna jako pierwszy wybor, ewentualnie Inflancka,

W ogóle na wołoskiej od kilku dni mega przepełnienie jest, wczoraj nie było jz wolnych łóżek na oddziale i nie mogłam sie dopchać do laktatora szpitalnego a lubie go używać w szpitalu bo ma dużo większa moc ssania i wiecej ściągam w tym samym czasie niż na swoim. Ale dzisiaj zabieram juz swój na wszelki wypadek
A położną wybrałaś z żelaznej ? Na stronie jest kontakt do kilkunastu, ciągle się zastanawiam...

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:22   #3434
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie gdzieś się znajda do kupienia, tylko pewnie będę się prosić i przypominać z miesiąc albo i dwa. Albo pewnie jak urodzę to sama z wózkiem po śrubki pojadę.
Robiąc miejsce w szafie dla Helenki wyrzuciłam na przedpokój stertę niepotrzebnych rzeczy i gratów, zajmują tylko miejsce a tż nie chce się ich pozbyć. Po co komuś ładowarki do telefonów, których już się nie ma albo nie stosuje albo po co mi ręczniki (które dostaliśmy od teściowej, wiec pewnie dlatego burzliwy temat), które nie wpijają wody i pozostawiają na ciele po wytarciu małe kłaczki? albo chiński śmierdzący koc, który dostaliśmy też w prezencie kiedyś i tego smrodu nawet po praniu nie da się pozbyć
Wybaczcie za mój wywód, chyba mam dziś dzień przeciw tż, czy on musiał odziedziczyć po teściowej cechę bycia graciarzem
ehh co do wyrzucania rzeczy u mnie to samo...wszystko się kiedyś przyda dobrze, że mamy osobne szafy bo bym szału dostała
Stary 2015-01-21, 18:27   #3435
aroli
Zadomowienie

Cytat:
z miejscem w autobusie jest tak, że jak mnie widzą to faceci odwracają głowy żeby udawać, że nie widzą.

a raz to nawet facet opierniczył mnie, że siedzę na miejscu inwalidów a w tramwajach to co 3-4 miejsce to właśnie tak jest oznaczone (akurat wsiadło starsze małżeństwo, pan usiadł przede mną a kobiecie chcieli dać miejsce tylko, że dalej a ta pani stanęła koło męża - widocznie wolała przy nim) sama nie wiedziałam co mam robić z jednej strony nie usiadła jak jej proponowali.
Ale właśnie wtedy wydarł się na mnie ten facet i rzekłam do tego "honorowego cudzym kosztem": jeśli jest pan inwalidą bardzo proszę sobie usiąść, ja jestem tylko w ciąży (i wstałam wściekła i mało się nie poryczałam), powiedział przepraszam.
Ktoś tam się śmia to tego faceta żeby ustąpił kobiecie w ciąży miejsca ale w sumie nie wiem czy ze mnie żartowali czy faktycznie ktoś ripostował reakcję tego pana

w pracy tak mi to w głowie siedziało, że wieczorem ryczałam załamana;/ najgorsze przeżycie w ciąży jakie miałam
Współczuję sytuacji, naprawdę chamstwo, ale ja bym nie wstawała, nikt jeszcze nic mi nie powiedział, że siedzę na miejscu "dla uprzywilejowanych" ale jakby spróbował to bym odpowiedziała, że chętnie bym ustąpiła gdybym nie była w ciąży i koniec gadki...

Cytat:
A ja jednak dojechałam z mamą do TŻ odnośnie tego wózka, bo miał dylemat i pokupiłyśmy od razu sporo z wyprawki, jeszcze zostało, ale już niewiele. Najważniejsze, że wózek zamówionyna zdjęciu trochę ten szary wygląda inaczej niż na żywo, ale super się prowadzi
Bardzo ładny wózeczek

Cytat:
Hej Kochane

Identyczną sytuację miałam z teściową.... wkurzyłam się , ale potem doszłam do wniosku, że ona sobie pogada a my i tak zrobimy jak będziemy chcieli

Cytat:
Jeśli nie będzie miało suchej skóry, to nie będę smarowac ciałka. A m myć będę na początku samą wodą. Jeśli skóra będzie ducha, to myć będę samą wodą, a smarować będę olejem kokosowym.

A czy ten olej kokosowy można stosować od pierwszych dni życia ?

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:27   #3436
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A ja miałam iść na sr, ale się nie wyrobilam chciałam wjechać tylko do rossmana po żel dla maluszka, zrobiłam szybki rekonesans po innych sklepach i były tak świetne rzeczy na wyprzedażach, że zostałam na dłużej teraz kończę zdrowy posiłek- Mc donald
Gdzie byłaś? Gdzie te cudeńka?
Cytat:
Dostaliśmy po mojej babci młynek do mielenia kawy, taki porcelanowy, śliczny jest i to moja jedyna pamiątka po babci, która już nie żyje. Ale że swoje lata ma to postanowiłam go rozkręcić i porządnie wymoczyć. I trąbiłam o tym tż kilkanaście razy!!!! A on dziś wylał mi wodę z zamiarem wlania świeżej i 4 małe śrubki przepadły, poleciały z wodą. No normalnie w...m się tak, że ryczę jak głupia. Można mówić tysiąc razy a chłop nie potrafi niczego zapamiętaćala:ala:

jaki ładny

super

uwagami się nie przejmuj, to Wasz wybór, a imię Mikołaj mi się podoba, mój siostrzeniec ma tak na imię
A jeśli chodzi o szpital, to masz prawo rodzić, gdzie uważasz za słuszne jak będziesz mówić o tym lekarzowi to powiedz, że nie chcesz go urazić, ale tak zadecydowaliście z kilku względów, lekarz powinien to przyjąć i zrozumieć

pieczenie chleba nie jest rzeczywiście łatwe, mi tez dopiero wyszedł któryś tam z rzędu a początkowe to albo zakalce, albo coś nie tak w smaku było
Nie dziwie Ci się. Mój czasem to jakby skleroze mniał. U nas jest tak że tu dwie śrubki leżą, tam cztery, jakieś części itp i leży miesiąc, drugi, trzeci a jak sie wkurze i wyrzuce to nagle sa bardzo potrzebne. Wszystkie niepotrzebne rzeczy wyrzucam jak tż nie widzi bo zdarzało się, że wynosząc śmieci pogrzebał w kartonie i potem przez pół roku mi wypominał np, że wyrzuciłam sprawny toster i mi drugiego nie kupi. A jego kable/ ładowarki/ narzedzia pakuje, stawiam kolo dzrzwi i tak długo sie o to potyka aż w koncu wynosi do piwnicy.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mamą sie nie przejmuj, bo to Wasza sprawa jak nazwiecie synka. Mikołaj to bardzo ładne imię
Lekarzowi nic bym nie mówiła, bo przecież nigdy nie wiadomo kiey zaczniesz sie rodzic i moze być taka sytuacja, se bylas bliżej tamtego szpitala i tam jechalas a tak na powaznego Wasz wybór gdzie chcesz rodzic, lekarzowi nic do tego.

Ja ciagle myśle aby synka nie nazwać Marcel ale Tz kreci głową.
Mi też się Marcel podoba ale coś dużo dzieci w okolicy dostaje to imię.
Mikołaj- bardzo ładne. Znam jednego.

Dopiero sie obudziłam. Teraz do 1:00 oka nie zmrużę.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:32   #3437
aaakarolina
Wtajemniczenie

zakochałam się w kurce z La Milou i muszę ją mieć

i teraz pytanie, chyba ktoś kupował gdzieś taniej, na allegro są za 99 zł, nouvelle czy to byłaś Ty??
Stary 2015-01-21, 18:33   #3438
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też odradzam fisher price karuzelkę Misie. Dostaliśmy w prezencie dla Oli i masakra, wielkie to, ciężkie, te melodyjki jakieś ponure. A pałąk nie da się przekręcać, że ciężko było dziecko wyjąć i włożyć do łóżeczka. Jak dla mnie porażka
Faktycznie, konstrukcja tej karuzeli nie jest zbyt fortunna, ale z kolei nasza Ola ją uwielbiała Ja też zresztą te melodyjki do dziś lubię ;-) Także wszystko jest kwestią gustu ;-)

Jedną z fajniejszych książeczek ze stronami w kontrastowych barwach ma Tiny love http://www.bajka.net/galerie/t/tl-in...zecz_12142.jpg

Gratuluję udanych wizyt Dzieciaczki pięknie rosną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 53sepia.jpg (29,9 KB, 37 załadowań)
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:40   #3439
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Faktycznie, konstrukcja tej karuzeli nie jest zbyt fortunna, ale z kolei nasza Ola ją uwielbiała Ja też zresztą te melodyjki do dziś lubię ;-) Także wszystko jest kwestią gustu ;-)

Jedną z fajniejszych książeczek ze stronami w kontrastowych barwach ma Tiny love http://www.bajka.net/galerie/t/tl-in...zecz_12142.jpg

Gratuluję udanych wizyt Dzieciaczki pięknie rosną
ale zaciesz najlepsza reklama karuzeli
Stary 2015-01-21, 18:41   #3440
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
zakochałam się w kurce z La Milou i muszę ją mieć

i teraz pytanie, chyba ktoś kupował gdzieś taniej, na allegro są za 99 zł, nouvelle czy to byłaś Ty??
tu masz troszkę taniej http://www.mamissima.pl/dla_rodzicow...np8aApy78P8HAQ
ja z zakupu jestem zadowolona, śpię z nią codziennie
Stary 2015-01-21, 18:46   #3441
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Współczuję sytuacji, naprawdę chamstwo, ale ja bym nie wstawała, nikt jeszcze nic mi nie powiedział, że siedzę na miejscu "dla uprzywilejowanych" ale jakby spróbował to bym odpowiedziała, że chętnie bym ustąpiła gdybym nie była w ciąży i koniec gadki...

Bardzo ładny wózeczek

Identyczną sytuację miałam z teściową.... wkurzyłam się , ale potem doszłam do wniosku, że ona sobie pogada a my i tak zrobimy jak będziemy chcieli
wstałam bo się babka ustawiła przy mnie i w końcu sobie usiadła ale jej nie proponowałam, tylko temu facetowi powiedziałam, jak jest niepełnosprawny niech siada
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:47   #3442
szkrabeniek
Raczkowanie

Dziś w DDTVN była Magdalena Różdżka i właśnie mówiła o tych produktach la millou - podobna ma je już 3 lata i są bardzo dobrej jakości - nie niszczą się pomimo ciągłego użytkowania.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:51   #3443
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
tu masz troszkę taniej http://www.mamissima.pl/dla_rodzicow...np8aApy78P8HAQ
ja z zakupu jestem zadowolona, śpię z nią codziennie
dziękuję chciałam inny kolor, ale zastanowię się nad tym

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Dziś w DDTVN była Magdalena Różdżka i właśnie mówiła o tych produktach la millou - podobna ma je już 3 lata i są bardzo dobrej jakości - nie niszczą się pomimo ciągłego użytkowania.
no myślę, że są dobrej jakości, dużo dobrych opinii słyszałam na jakieś szaleństwo mogę sobie pozwolić
Stary 2015-01-21, 18:54   #3444
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
jestem w stanie w to uwierzyć, bo swoją kurę tarmoszę, miętoszę, wyginam, i nic się nie dzieje, można ją prać w pralce w 30 stopniach i jest jak nówka. Szkoda, że mają takie wysokie ceny, ale jeśli jakość idzie w parze, to jeszcze jakoś się przeboleje kosztem powiedzmy innych zakupów

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

no myślę, że są dobrej jakości, dużo dobrych opinii słyszałam na jakieś szaleństwo mogę sobie pozwolić
a co to jak już szalejesz to weź sobie taką, która Ci się podoba
Stary 2015-01-21, 18:54   #3445
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
lekkie prawie nei wyczuwalne.. pewnie przygootowujace... dzieki
to napewno nic takiego
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 18:54   #3446
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:

wstałam bo się babka ustawiła przy mnie i w końcu sobie usiadła ale jej nie proponowałam, tylko temu facetowi powiedziałam, jak jest niepełnosprawny niech siada
nie chce nawet tej sytuacji pamiętać, nie chcę się martwić i denerwować byle czym a co sobie przypomnę złego to zmienia mi się nastrój na fatalny ;/ łatwo łykam co złego do mnie ktoś kieruje
Stary 2015-01-21, 18:56   #3447
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Przepiekne imie, moj 8 letni brat tak ma na imie

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
miałam się przespać, ale młoda tak wbija się w żebra, że nie jestem w stanie leżeć
a tyłek mnie tak boli, chyba od tych autobusów, że chodzę jak pokraka jakaś
w nagrodę za te wszystkie nieprzyjemności zjadłam pół milki :lama :

idę rozwiesić ostatnie na razie pranie, jak jutro wszystko wyschnie to się pochwalę moją kolekcją
warto bylo cierpiec dla takiej nagrody ;P
Stary 2015-01-21, 18:59   #3448
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
33
dopóki nie ma boleści wielkich to tylko macica się przygotowuje

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Przepiekne imie, moj 8 letni brat tak ma na imie

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

warto bylo cierpiec dla takiej nagrody ;P
prześlij swoją kolekcję, szukam motywacji na zrobienie tego samego ale brak mi torby i jeszcze piżam dla mnie, może też zakupię kosmetyki w wersji mini
Stary 2015-01-21, 19:03   #3449
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
I pewnie, tak najzdrowiej

Cytat:
Bardziej z zagłębia ale woj.śląskie

nouvelle2, aaakarolina, crystal25, marta24171, tout-petit-fille, Tepsa,EdithS

Dziękuję Wam Kobietki - Wasze słowa dodały mi otuchy
Cieszę się

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Bardzo madrze powiedziane, szkoda, ze niektorzy ludzie maja z tym problem. Zyj i daj zyc innym.
U Nas z imieniem obylo sie bez wiekszych komentarzy, oprocz brata mojej mamy, ktory stwierdzil (cytuje) "nie bardzo MI to imie lezy" - bezdzietny kawaler...zrownalam go z ziemia wiecej odwaznych do komentowania imienia mojej cory sie nie znalazlo
ogolnie podziwiam tupet niektorych osob, nijak sa zwiazani z Nami, a wychodza z zalozenia, ze ich opinia w stosunku do Naszego dziecka jest niezbedna...jak to sie dzieje, tego najstarsi gorale nie wiedza
I mądrze! Widzę, że też nie dasz sobie w kaszę dmuchać- to mi się podoba

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:04   #3450
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jaki ładny

super

Oby TZ sie postaral i poszukal takich srubek, niech lata po miescie dla ciebie za kare.... faceci...... Co do balsamu to ja tez sie wypowiem, bo gdzies mi to ucieklo. jak kilka razy juz pisalam dostalam kosmetyki w prezencie, wiec mam dwie mozliwosci kapac w olejku, albo samym zelem, i po kapieli balsam. jedno z tych, choc uwazam ze z poczatku lepiej bedzie jak dam oliwke do kapieli co mam kropelke, i to wystarczy, i szampon do wlosow, jesli moj synek bedzie wlochaty wiec najwyzej balsamy na siebie zuzyje bo date tez maja, a mam dwa duze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości